Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-13, 16:08   #3271
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Pobiera chyba pielęgniarka Ogólnie to to jest laboratorium w przychodni i tam pobierają krew i różne inne rzeczy. Jedna z tych pań mi pobierała, które normalnie pobierają też krew. Ale zrobiła to fachowo, więc chyba jest przeszkolona

Aaa to fajnie z tym babyboom1, to w takim razie kupię u nich parę rzeczy A gdzie to się sprawdza że ktoś ma dobre opinie? Czy w tym rankingu, jak jest 5,0 czy gdzie indziej?
Jak jesteś na aukcji danego sprzedawcy każdy ma ikonke moje komentarze lub moje opinie i tam możesz przeczytać komentarze na temat danego sprzedawcy.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:08   #3272
martula007
Raczkowanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
http://wiadomosci.onet.pl/wideo/wyci...61,w.html#play

nieźle, pomyśleć że matka by nie nalegała żeby zobaczyć dzieciaczka jeszcze raz ... i ile mogło byc takich przypadków...
o kurcze! niezle...
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:09   #3273
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Co ci przepisała?Pulmicort?Ja nie wiem czy w ciązy można ale widzę po moim Filipie że jak zrobie mu inhalacje kaszel,duszność przechodzą.A on ma podejrzenie astmy.Wieczne choroby układu oddechowego.
No żebym ja to umiała rozszyfrować coś w stylu MIFLONIDE albo MIKLONIDE

CHYBA Miflonide wg tego co znalazłam w necie. Właśnie taki lek jest na astmę oskrzelową.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-04-13 o 16:13
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:11   #3274
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
No żebym ja to umiała rozszyfrować coś w stylu MIFLONIDE albo MIKLONIDE
A to masz co innego.Filip ma pulmicort i atrovent,sterydy na katar do nosa,ale tego mu już nie daje bo nie widzę żeby pomagało.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-13, 16:16   #3275
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Gabi kreatywne myślenie Ci się włączyło Wszystkie propozycje fajne tylko w ostatniej coś te mamy nam się powtarzają
Takie powtórzenie było zamierzone

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Gaabbi - śliczne to łózeczko !!! Jakby moj synek miał swój pokój osobny to na pewno zamówiłabym mu komplecik cały z jakichś fajnych mebelków.. a tak.. nie mam miejsca i jak mam i tak kupować w częściach, to wolę tańsze. Ale te mebelki, które pokazałaś są super !!

ja tak miałam, dokładnie wczoraj. Pani mi sprzedała lek na 100%, zapłaciłam gotówką, zabrałam receptę, pani wsadziła kasę do papierowej torebeczki z moim nazwiskiem i powiedziała, że odda mi róznice jak przyniosę poprawiona receptę , mam czas do konca kwietnia
spróbuj.. mialam taka sama sytuację, nie wsytarczyłoby mi leku do przyszłego tygodnia, a tylko w poniedziałek mogłabym isc poprawić tą moją receptę.
Łóżeczko i mebelki ogólnie nie są tanie, ale są porządne i na pewno posłużą ładnych kilka lat. Ja też miałam urządzać dla Hani tylko kącik w sypialni, ale jednak zdecydowaliśmy, że kącik swoją drogą na pierwsze miesiące życia, ale pokoik też zrobimy Poza tym, my mamy w planach budowę domu więc tam na pewno wszystko nam się pomieści

Z receptą było tak, że w dwóch aptekach nie chcieli w ogóle zrealizować. Jak P pojechał do lekarza rodzinnego, to powiedziała, że może przepisać receptę ewentualnie na podstawie wypisu ze szpitala. P w drodze do domu po ten wypis, zdecydował jeszcze wejść do jednej apteki i wtedy go pani poinformowała, że może mu sprzedać leki, ale na 100% Szkoda, że nikt wcześniej mu tego nie powiedział Różnica w cenie jest, ale chyba więcej benzyny spalił. Leki w każdym razie mam już w domu i o 17tej biorę normalnie dawkę

Brzuch mnie dzisiaj ciągnie i boli na dole. Poza tym mam od czasu do czasu bezbolesne, krótkotrwałe skurcze w dole brzucha. Dzwoniłam przed chwilką do mojej kuzynki, która mi uświadomiła, że ja na dzień mamy mogę już być z Hanią W sumie to już byłby bezpieczny tydzień. Mam nadzieję, że dotrzymam do tego 26, no chociaż 22 maja

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
W ogóle pytała mnie czy ja taki kaszel mam często, i czy jest on napadowy. Mówię jej że nigdy w życiu nie miałam takiego kaszlu. Fakt, jest napadowy, bo jak mnie weźmie, to nie mogę przestać. Ona mi zasugerowała, że mogę mieć początki astmy!! I przepisała jakiś wziewny lek sterydowy!!! To na wypadek, gdyby mnie wziął silniejszy kaszel. Ale nie mam zamiaru tego brać.
Coś, kiedyś czytałam, że takie ataki kaszlu podchodzące pod astmę mogą też być spowodowane zgagą Masz zgagę?
Mam.
Wikipedia:
Przyczyną tego objawu jest cofanie się kwaśnego soku żołądkowego (inaczej zarzucanie lub refluks) z żołądka do przełyku wbrew perystaltyce. Dolegliwości odczuwane są najczęściej za mostkiem, w nadbrzuszu i w skrajnej postaci może promieniować do szyi, gardła, krtani, kąta żuchwy, a nawet bocznych części klatki piersiowej. Refluks może być niekiedy podłożem występowania napadów astmatycznych i dolegliwości laryngologicznych (np przewlekłego kaszlu).

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-04-13 o 16:18
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:17   #3276
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
A to masz co innego.Filip ma pulmicort i atrovent,sterydy na katar do nosa,ale tego mu już nie daje bo nie widzę żeby pomagało.
Nie będę tego brała. Jeśli stwierdzę u siebie większy kaszel to pójdę do specjalisty a nie do zwykłego lekarza. Jest specjalista od astmy? Moja kuzynka miała astmę to może i ja mam. Oby nie.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Coś, kiedyś czytałam, że takie ataki kaszlu podchodzące pod astmę mogą też być spowodowane zgagą Masz zgagę?
Zaraz poszukam.
Coś ostatnio o dziwo nie mam zgagi. Wcześniej myślałam, że mnie dosłownie spali.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-04-13, 16:19   #3277
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Poza tym skończyłam pranie wszystkich ubrań po Maksie, uff... Chcecie zobaczyć ile ubranek nabędziecie przez najbliższe 6 lat? Wrzucę zdjęcie wieczorem
Ja też miałam zrobić zdjęcie swojej sterty ubranek i Wam pokazać ale moja na pewno nie może w żadnym wypadku równać się z Twoją 6letnią poookaż

Cytat:

Wzięło mnie na tworzenie Z nudów. Wiem, że faworyt już jest, ale co tam

1. Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają
2. Która następna? Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.
3. Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie?
4. W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy
Cóż za twórczość !!! mnie nigdy do głowy nie przychodzi żadnen tytuł

Cytat:
Chyba po 33 tyg., ale sprawdź sobie jeszcze w necie, bo dokłądnie nie pamiętam. Ja robiłam w 32 tyg. Chodzi o to, żeby nie zrobić za wcześnie, bo jeszcze mogłąbyć nabyć paciora później i o tym nie wiedzieć. No chyba, że od razu wyjdzie, tak jak mi - to jest wtedy szansa na podleczenie

U mnie się czeka na wyniki 7 dni roboczych. Nie trzeba nic kupować. Wymaz robiłam w laboratorium, nie w gabinecie u gina
Ja też muszę sobie znaleźć jakieś laboratorium i na własną rękę zrobić. Czyli ja już mogłabym sobie zrobić ten wymaz? skoro jestem w 35 tc ( wg innych w 34tc) ? a te wyniki chyba tylko jakiś czas są ważne...

matko ile jest roboty z rozwieszaniem tych maluśkich ubranek

mam zawalony cały duży pokój przeróżnymi rzeczami dla dziecka...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:25   #3278
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Takie powtórzenie było zamierzone

Łóżeczko i mebelki ogólnie nie są tanie, ale są porządne i na pewno posłużą ładnych kilka lat. Ja też miałam urządzać dla Hani tylko kącik w sypialni, ale jednak zdecydowaliśmy, że kącik swoją drogą na pierwsze miesiące życia, ale pokoik też zrobimy Poza tym, my mamy w planach budowę domu więc tam na pewno wszystko nam się pomieści

Z receptą było tak, że w dwóch aptekach nie chcieli w ogóle zrealizować. Jak P pojechał do lekarza rodzinnego, to powiedziała, że może przepisać receptę ewentualnie na podstawie wypisu ze szpitala. P w drodze do domu po ten wypis, zdecydował jeszcze wejść do jednej apteki i wtedy go pani poinformowała, że może mu sprzedać leki, ale na 100% Szkoda, że nikt wcześniej mu tego nie powiedział Różnica w cenie jest, ale chyba więcej benzyny spalił. Leki w każdym razie mam już w domu i o 17tej biorę normalnie dawkę

Brzuch mnie dzisiaj ciągnie i boli na dole. Poza tym mam od czasu do czasu bezbolesne, krótkotrwałe skurcze w dole brzucha. Dzwoniłam przed chwilką do mojej kuzynki, która mi uświadomiła, że ja na dzień mamy mogę już być z Hanią W sumie to już byłby bezpieczny tydzień. Mam nadzieję, że dotrzymam do tego 26, no chociaż 22 maja
Dobrze że masz już te leki i możesz na spokojnie wziąć Fenka.Ja czuję strasznie napiętą macice a brzuch mam miękkiO co kaman

Przed wczoraj miałam akcje w nocy.Tak mnie bolały plecy na dole,na wysokości dupci,w życiu takiego bólu nie czułam(no może poza porodem) ale ból był jednostajny,cały czas bolało nie były to skurcze.
od kilku dni daję mi w kość kręgosłup.Teraz wiem co to ból kręgosłupa.W poprzedniej ciązy nie dość że nosiłam większe dziecko to nic mnie nigdy nie bolało-nawet poród bym przegapiła

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Nie będę tego brała. Jeśli stwierdzę u siebie większy kaszel to pójdę do specjalisty a nie do zwykłego lekarza. Jest specjalista od astmy? Moja kuzynka miała astmę to może i ja mam. Oby nie.

.
alergolog i pulmonolog oni leczą astme.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-13, 16:27   #3279
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Musisz wejść na ich stronę i poszukać komentarzy, i masz tam ile pozytywnych ile innych. Oni mają akurat 9 negatywów, ale to mało przy tak dużej ilości sprzedanych rzeczy. Możesz tam też poczytać komentarze. http://allegro.pl/show_user.php?uid=12282748
Cytat:
Jak jesteś na aukcji danego sprzedawcy każdy ma ikonke moje komentarze lub moje opinie i tam możesz przeczytać komentarze na temat danego sprzedawcy.
Acha, OK, dzięki dziewczyny

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Ja też muszę sobie znaleźć jakieś laboratorium i na własną rękę zrobić. Czyli ja już mogłabym sobie zrobić ten wymaz? skoro jestem w 35 tc ( wg innych w 34tc) ? a te wyniki chyba tylko jakiś czas są ważne...
Ja myślę, że najwyższy czas zrobić Bo zanim dostaniesz wynik to pewnie chwilę potrwa, a jakby się tak (tfu tfu) okazało, że masz paciora to jeszcze może zdążysz go wyleczyć przed porodem
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:31   #3280
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:

Ja myślę, że najwyższy czas zrobić Bo zanim dostaniesz wynik to pewnie chwilę potrwa, a jakby się tak (tfu tfu) okazało, że masz paciora to jeszcze może zdążysz go wyleczyć przed porodem
Ciekawe jak to będzie w moim przypadku. Zauważyłam, że mój gin ma wszystko głęboko w ... Ale we wtorek mam wizytę, i może on mi pobierze ten wymaz, skoro cytologię mi robił, to może i to.

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:

[/COLOR]
alergolog i pulmonolog oni leczą astme.
Dzięki. Byłam raz u alergologa. Chyba pół roku czekałam na wizytę. Na żadne wziewne alergeny nie jestem uczulona. Jedynie na NIKIEL.
edit
idę doprowadzić moją kuchnię do stanu sprzed pieczenia ciast dziś mi wszystko w rąk leci, z kuchni zrobiłam sobie pobojowisko !!

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-04-13 o 16:32
Stary 2012-04-13, 16:31   #3281
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Czy zmiana ruchów dziecka może być groźna?
Tzn. ostatnio wam pisałam, że mały szaleje jak dziki bizon i w ogóle wieczorami nie daje spokoju, a od 2 dni mam praktycznie spokój, tzn. że czuję go, widzę wybrzuszenia i to jak się wypycha (szczególnie po lewej stronie pod zebrami) i czuję rozciągnięcia brzucha (czasami mam kwadratowy brzuch przez to). Bo wiem, że pod koniec ciąży kobiety nie odczuwają już kopnięć (takich jak ja te 2 dni temu) tylko takie rozciąganie, przeciąganie i wypychanie (jak mam teraz).
podobne mam odczucia, czasami do tego dochodzą kopniaki , tak jakby piętami sobie tupał, ale to rzadziej, a jak się położę na bok, to kopie w dół, bo coś mu tam nie pasuje, najbardziej mu się podoba jak leżę na plecach, z tym, że ta pozycja mi natomiast nie odpowiada, bo czuję, że wgniata się w moje wnęczności

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
ja też chcę miec tylko jedno dziecko,a moja teściowa nawet u siebie w pracy nikomu nie powiedziała że ja w ciąży jestem,dzisiaj poszłam do niej z mężem do pracy a tam ludzie zdziwieni czemu się nie pochwaliła ,a ona na to że nie ma czym
sory ale Twoja teściowa to menda!!! jak nie ma czym się chwalić, stara pi....a zobaczy wnusia to się jej odmieni, chyba, że do końca taka zgroza
Stary 2012-04-13, 16:37   #3282
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
podobne mam odczucia, czasami do tego dochodzą kopniaki , tak jakby piętami sobie tupał, ale to rzadziej, a jak się położę na bok, to kopie w dół, bo coś mu tam nie pasuje, najbardziej mu się podoba jak leżę na plecach, z tym, że ta pozycja mi natomiast nie odpowiada, bo czuję, że wgniata się w moje wnęczności

sory ale Twoja teściowa to menda!!! jak nie ma czym się chwalić, stara pi....a zobaczy wnusia to się jej odmieni, chyba, że do końca taka zgroza
Ja mam co innego z teściową. Ona chwali się wszystkim. Ksiądz jak przyszedł na kolędę to oczywiście wiedział, bo ona na dole już relację zdała. Jak przychodzi i widzi jak się ubranka suszą to podchodzi i mówi do nich serio!!! Cytuję: "oj boziu boziu jakie wy jesteście maleńkie" "oj boziu boziu jakie to śliczniutkie, a jakie kolorowe" " o jakie cudne" itp itd na te zdrobnienia przy tym działają mi ostro na nerwy!! I jak tu takiej babie dać dziecko chociażby na spacer!! Jak tak będzie do mojej córki gadać to szlak mnie trafi.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-13, 16:45   #3283
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam co innego z teściową. Ona chwali się wszystkim. Ksiądz jak przyszedł na kolędę to oczywiście wiedział, bo ona na dole już relację zdała. Jak przychodzi i widzi jak się ubranka suszą to podchodzi i mówi do nich serio!!! Cytuję: "oj boziu boziu jakie wy jesteście maleńkie" "oj boziu boziu jakie to śliczniutkie, a jakie kolorowe" " o jakie cudne" itp itd na te zdrobnienia przy tym działają mi ostro na nerwy!! I jak tu takiej babie dać dziecko chociażby na spacer!! Jak tak będzie do mojej córki gadać to szlak mnie trafi.
buahaha no nic nie poradzisz, lepsze przegięcie w tą niż w drugą stronę, przynajmniej wam pomoże, chociaż wiadomo, że nadoopiekuńcza teściowa to też wielki kłopot, bo we wszystkich decyzjach chce uczestniczyć, a to już nie jest jej rola
Stary 2012-04-13, 16:46   #3284
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciekawe jak to będzie w moim przypadku. Zauważyłam, że mój gin ma wszystko głęboko w ... Ale we wtorek mam wizytę, i może on mi pobierze ten wymaz, skoro cytologię mi robił, to może i to.

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Dzięki. Byłam raz u alergologa. Chyba pół roku czekałam na wizytę. Na żadne wziewne alergeny nie jestem uczulona. Jedynie na NIKIEL.
edit
idę doprowadzić moją kuchnię do stanu sprzed pieczenia ciast dziś mi wszystko w rąk leci, z kuchni zrobiłam sobie pobojowisko !!
Niestety długo się czeka,mój Filip na testy czeka 7m-cy.
Cytat:
Dasz radę,babcie są podobno od rozpieszczania a my od wychowywania.Niestety to racja bynajmniej umnie moi rodzice bardzo rozpieszczają Filipa,kupili mu rower,kłada na akumulator.Ale z drugiej strony mnie obciążyli finansowo sprawiając mu takie prezenty.
Jeszcze będziesz sama pytać się babci czy wezmie na spacer żebyś ty mogła np się przespać lub dom ogarnąc

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-13, 16:51   #3285
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, w którym tygodniu najlepiej jest zrobić wymaz GBS ? ile mniej więcej czeka się na wyniki? czy trzeba coś kupić do tego wymazu?
U nas robi się po 35 tygodniu ciąży. To jest taka pisana zasada. Tak samo, jak ta że glukozę robi się między 24-28 tc.

Cytat:
Uśmiałam się!
Czasami myślę że lepiej mieć córki. Teściowa nigdy nie dogodzi. Ja sama widzę po sobie, że w stosunku do teściowej jestem bardziej krytyczna niż do mojej mamy.
Stary 2012-04-13, 16:51   #3286
Gaabbi
Wtajemniczenie

Moja Teściowa (przyszła niedoszła ) to złota Kobieta. Świetnie się z Nią dogaduję i generalnie nie mam Jej kompletnie nic do zarzucenia. Dba o mnie jak o własną córkę Może dlatego, że ma dwóch synów Ale Ona też tiutia do małych dzieci Moja filozofia mówienia do dziecka jest trochę inna, ale co tam. Nie mam zamiaru próbować tego zmieniać, skoro Jej to sprawia przyjemność. I tak dziękuję losowi, że mam taką właśnie Teściową....teścia zresztą też mam spoko

Któraś z Was pytała mnie o tą chemię Sonett. Jest trochę droższa od dostępnych w sklepie specyfików, ale podobno wydajna. Ja zamówiłam pierwszy raz te produkty. Coraz bardziej drażni mnie zapach normalnych produktów do sprzątania. Cif i domestos gryzą mnie normalnie w gardło, oczy i wszystko inne.
To jest link do strony, z której zamawiałam te produkty http://www.ekologiczny.pl/x_C_X__P_SONETT.html
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:51   #3287
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój cytologię też robi, ale wymazów nie. Jak Ci nic nie powie to może zrób na własną rękę. W końcu to nie jest jakiś wielki koszt. Ja płaciłam za to badanie 25zł, bo skierowania jako takiego nie miałam, tylko po prostu kazał mi zrobić i tyle.

Cytat:

Dziewczyny, a kupowałyście może biustonosze do karmienia na Allegro? A jeśli tak to u kogo? Bo jeszcze tylko tego mi brakuje
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:55   #3288
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:

ja tak samo pojde w poniedziałek i zrobie sama bo juz 37 tydz a gin nie przepisała wiec wole nie ryzykować.tam chyba mozna oddac do 18 od poniedzialku do czwartku
Stary 2012-04-13, 16:56   #3289
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dziękuję Wam za ciepłe słowa... strasznie się martwię...ech... tylko mój mąż kompletnie nie rozumie całej tej cholernej biurokracji i powagi sytuacji bo mówi, że nie pierwszy raz w końcu w historii lekarz się pomylił i na pewno musi się dać jakoś to odkręcić...w zasadzie to ma chyba rację, no bo co...lekarz się pomylił i kaplica już? ale znając te wszystkie chore wymogi to już sama nie wiem...
W końcu to chyba widać, ze wina jest lekarza, bo ona nawet sama mi kiedyś mówiła, że np. jak są jakieś dni wolne od pracy to i tak musi mi dać zwolnienie, bo nie może być ani dnia przerwy przy kontynuacji, a tu wyszły dwa tygodnie przerwy, przy czym widać, że WSZYSTKIE zwolnienia miałam wystawiane ZAWSZE na 4 tygodnie no i po tej dziurze dwutygodniowej kolejne mam znów na 4 tygodnie, więc na zdrowy rozum to logiczne, ze lekarz się pomylił...tylko kto tam ma zdrowy rozum w urzędach?...ale się porobiło...normalnie zaraz z tych nerwów urodzę
Gaabbi - fajna ta chemia te środki ładnie pachną? są skuteczne? napisz coś

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-04-13 o 17:03
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:57   #3290
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:

ja jej nie trawie od kąd ją znam
Stary 2012-04-13, 17:00   #3291
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość

Co za palant z tego szefa!!! Bądź jeszcze przez ten tydzień oazą spokoju
staram sie Ewunia, poza tym teraz jest weekend więc chwała Bogu

Cytat:
Napisane przez justysd Pokaż wiadomość
Witam Mamusie
3 dni mnie nie było i 40 stron do nadrobienia... nie wiem kiedy to nastąpi.

We wtorek wieczorem wylądowałam na izbie przyjęć, dziś już w domku na szczęście.
Skoczyło mi ciśnienie gigantycznie... Przestraszyłam się, pomyślałam o Perse i prawie na sygnale pojechałam spr czy wszystko o.k. i zatrzymali mnie do obserwacji na patologii ciąży.
Podczas pobytu w szpitalu ciśnienie się unormowało (bez leków), KTG i USG w porządku. Maleńka waży ok 1600g, ułożona w pozycji nr 1.

Ale to przeżycie ten szpital... Pierwszego dnia ryczałam z byle powodu.

Życzę zdrówka i zero przeżyć w takim stylu.

Mąż przełożył wyjazd z dziś na niedzielę rano, jestem mu za to bardzo wdzięczna Na prawdę bardzo dużo daje stałe wsparcie bliskich.

Mam nadzieję, że od niedzieli na spokojnie Was nadrobię.

I nie ma to tamto - zamawiam na gwałt wyprawkę i pakuję torbę.
Teraz nie miałam nic, Mąż stale dowoził (kursował 35 km w jedną stronę..).

Dobrej nocki
justyś dobrze ze pojechałaś i że już wszystko ok

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
dziewczyny doczytuje Was ale jestem dopiero na 98 stronie!
wczoraj cały dzień spędziłam w szpitalu... dzisiaj znowu idziemy za chwilę - trzymajcie kciuki, bo jeśli przez noc mu wyszły dobre badania krwi to mi go dzisiaj oddadzą

Wiecie co zamiast siedzieć i odpoczywać, to ja wczoraj dosatałam jakiegoś ADHD = pomyłam okna w salonie, zawiesiłam nowe firanki - te które przed świętami mnie prześladowały posprzątałam dom od a do zet, upiekłam dwa serniki, uprasowałam wszystko co było do prasowania, chyba dwa kosze ubrań.... i wtedy dopiero stwierdziłam że jestem gotowa przynieść dziecko do domu.... i padłam

ale od dzisiaj koniec biegania przynajmniej w takich głupich sprawach jak te wczorajsze

ps proszę miejcie litość piszcie mniej bo nigdy nie nadrobię
p

kapukat
skąd ty masz tyle werwy??!! ja myślałam że po porodzie to się leży bo człowieka wszystko boli... masz power kobito!!

a widzisz jak to jest przekichane nadrabiać posty ja od początku ciąży mam ten problem, bo ciągle pracuję i jak już wrócę do domu i mogę usiąść na tyłku to sie okazuje że mam 14 stron do przeczytania a jak sobie jeden dzień odpuszczę to już wogóle jestem w lesie... a Ty zawsze produkowałaś na potęgę hee hee, żartuję oczywiście nadrobisz w mig znając ciebie i wstawiaj nam tu zdjęcie Adasia bo już tyle każesz czekać

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Poza tym skończyłam pranie wszystkich ubrań po Maksie, uff... Chcecie zobaczyć ile ubranek nabędziecie przez najbliższe 6 lat? Wrzucę zdjęcie wieczorem
kolejny krok do przodu super!! umieram z ciekawości żeby zobaczyć ciuszki mi się chyba klepki w głowie przestawiły bo ja czekam na paczkę z PL i już się nie mogę doczekać jak będę prać i prasować wszystko dla małej

ja już po pracy jak dobrze pójdzie to za tydzień może mi moja gin wystawi zwolnienie, to by oznaczało że moje dni w pracy są policzone oby wszystko poszło zgodnie z planem...
byłam dziś na usg mała waży już 2500 ma dołeczki w policzkach i włoski 6mm co za bujna fryzura jak tak dalej pójdzie to będzie miała przy porodzie dłuższe włosy niż mąż do tego pokazuje nieźle kto tu rządzi bo dalej się nie przekręciła. jutro zaczynamy 36tc i gin mówi że już są nikłe szanse.... szykuje się chyba cc
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 17:03   #3292
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja Teściowa (przyszła niedoszła ) to złota Kobieta. Świetnie się z Nią dogaduję i generalnie nie mam Jej kompletnie nic do zarzucenia. Dba o mnie jak o własną córkę Może dlatego, że ma dwóch synów Ale Ona też tiutia do małych dzieci Moja filozofia mówienia do dziecka jest trochę inna, ale co tam. Nie mam zamiaru próbować tego zmieniać, skoro Jej to sprawia przyjemność. I tak dziękuję losowi, że mam taką właśnie Teściową....teścia zresztą też mam spoko

Któraś z Was pytała mnie o tą chemię Sonett. Jest trochę droższa od dostępnych w sklepie specyfików, ale podobno wydajna. Ja zamówiłam pierwszy raz te produkty. Coraz bardziej drażni mnie zapach normalnych produktów do sprzątania. Cif i domestos gryzą mnie normalnie w gardło, oczy i wszystko inne.
To jest link do strony, z której zamawiałam te produkty http://www.ekologiczny.pl/x_C_X__P_SONETT.html
Zazdraszczam teściowej.Moja jest delikatnie mówiąc dziwna.Dzieci traktuje jak zło konieczne,nigdy nie powiedziała kocham anie nie pokazała tego ale jak dawali jej kase,bo mieszkali z nią to byli najlepsi synowie.Do mojego męża nie dzwoni,nie zapyta się co u nas,nie zapyta się o moje zdrowie,jak Filip leżał tyle razy w szpitalach to nigdy nie zadzwoniła nie zapytała się jak on.Mogłabym o niej książke napisać.Lub jak M był chory to chodziła i gadała,że zostały mu 3m-ce życia.Jaka matka tak mówi.Generalnie temat rzeka.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-13, 17:04   #3293
Timii
Rozeznanie

kotku nie denerwuj się pamiętasz jak pisałaś mi o wpływie stresu na ciążę?? głowa do góry, będzie dobrze.
aha i wybacz ale nie kumam do końca twoich obaw. dlaczego mieliby Cię zwolnić?? dlatego że powinnaś się pojawić w pracy w tej 2 tyg przerwie??
Stary 2012-04-13, 17:04   #3294
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Ja nawet gdybym miala w dniu slubu owu, to i tak by nic z tego nie wyszlo. Po imprezie (ok 8 rano-jeszcze mielismy aftera z najtrwardszymi znajomymi)) padlam jak mucha, maz chcial mnie skonsumowac, ja niby na poczatku tez obudzilam sie bez gaci i zapytalam czy bylo a on do mnie,ze zwlok nie rusza
hahaha

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość

benka99 - ehh ja to miałam trochę inne wyobrażenie o Pepco , myslałam że ten sklep wygląda inaczej, coś jak market Polo . : )Ale byłam dzisiaj i generalnie byłam miło zaskoczona, kupiłam te ręczniki kąpielowe dla dzieci, koszul nie spotkałam, ale mama mnie poratowała i podobno kupiła jakieś.. cytuję.. piękne... ( ciekawe ).... kupiłam cudowny wieszak do przedpokoju, w stylu vintage, ściereczki do kuchni i tablicę na klucze KEYBOARD.. w ogóle jakbym nie miała tylu wydatków na dzieciaka, to bym wyniosła stamtąd poł sklepu...
o jeszcze sobie zakupiłam taką tuniko sukienkę za oszałamiającą cenę 19,90 i jestem taka szczęsliwa, bo uwielbiam zakupy, a dawno nie wychodziłam.
a jeśli chodzi o pasmanterię to chcialam kupić włóczkę na kocyk, bo .. uwaga... robię ! jak zrobię to się pochwalę !
w Pepco jest masa takich łądnych pierdółek do domu uwielbiam tak chodzić bo zawsze za parę groszy kupię coś ładnego i humor odrazu mi się poprawia. I biżuterię też czasem mają fajną

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Czy zmiana ruchów dziecka może być groźna?
Tzn. ostatnio wam pisałam, że mały szaleje jak dziki bizon i w ogóle wieczorami nie daje spokoju, a od 2 dni mam praktycznie spokój, tzn. że czuję go, widzę wybrzuszenia i to jak się wypycha (szczególnie po lewej stronie pod zebrami) i czuję rozciągnięcia brzucha (czasami mam kwadratowy brzuch przez to). Bo wiem, że pod koniec ciąży kobiety nie odczuwają już kopnięć (takich jak ja te 2 dni temu) tylko takie rozciąganie, przeciąganie i wypychanie (jak mam teraz).
ruchy mogą się zmieniać, ważne żeby były. DZiecko jest coraz większe i nie ma już miejsca żeby się porządnie rozpędzić i kopnąć, tak mi wczoraj mówił lekarz

Cytat:
Acha, dziewczyny, odkryłam, że na zgagę pomagają bąbelki np. woda mineralna gazowana. Przed chwilą dostałam mega zgagę, myślałam, że się zapalę od środka, ale wypiłam powoli pół szklanki wody gazowanej i od razu przeszło
Mi niestety po gazowanym nie przechodzi ale wczoraj i dziś jak narazie jeszcze mnie zgaga nie dopadła

Ale pędzicie, dopiero nadrobiłam.
Byłam dziś u koleżanki, która ma prawie 5-cio miesięczną córeczkę. Jest taka słodka i grzeczniutka, nosiłam ją, byłyśmy na spacerze i pchałam wózek i normalnie nie mogę się już doczekać mojego maluszka. To tak fajnie mieć takiego skarbka, przytulać, całować itd
Stary 2012-04-13, 17:06   #3295
begie13
Zadomowienie

Cytat:
No mój właśnie też ma wszystko generalnie w d.upie dlatego mi nie zrobi...

Cytat:
buahaha no nic nie poradzisz, lepsze przegięcie w tą niż w drugą stronę, przynajmniej wam pomoże, chociaż wiadomo, że nadoopiekuńcza teściowa to też wielki kłopot, bo we wszystkich decyzjach chce uczestniczyć, a to już nie jest jej rola
Moja jest właśnie nadopiekuńcza i wszechwiedząca ( przynajmniej jej zdaniem). jeszcze Wam opiszę jak mnie wnerwiła w ten dzień gdy byłam na IP ale teraz już nie mam czasu. zaraz jedziemy na pakupki

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
U nas robi się po 35 tygodniu ciąży. To jest taka pisana zasada. Tak samo, jak ta że glukozę robi się między 24-28 tc.
czyli robić w 36 tc czy jeszcze w 35 ?

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 17:08   #3296
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
staram sie Ewunia, poza tym teraz jest weekend więc chwała Bogu

justyś dobrze ze pojechałaś i że już wszystko ok

kapukat
skąd ty masz tyle werwy??!! ja myślałam że po porodzie to się leży bo człowieka wszystko boli... masz power kobito!!

a widzisz jak to jest przekichane nadrabiać posty ja od początku ciąży mam ten problem, bo ciągle pracuję i jak już wrócę do domu i mogę usiąść na tyłku to sie okazuje że mam 14 stron do przeczytania a jak sobie jeden dzień odpuszczę to już wogóle jestem w lesie... a Ty zawsze produkowałaś na potęgę hee hee, żartuję oczywiście nadrobisz w mig znając ciebie i wstawiaj nam tu zdjęcie Adasia bo już tyle każesz czekać

kolejny krok do przodu super!! umieram z ciekawości żeby zobaczyć ciuszki mi się chyba klepki w głowie przestawiły bo ja czekam na paczkę z PL i już się nie mogę doczekać jak będę prać i prasować wszystko dla małej

ja już po pracy jak dobrze pójdzie to za tydzień może mi moja gin wystawi zwolnienie, to by oznaczało że moje dni w pracy są policzone oby wszystko poszło zgodnie z planem...
byłam dziś na usg mała waży już 2500 ma dołeczki w policzkach i włoski 6mm co za bujna fryzura jak tak dalej pójdzie to będzie miała przy porodzie dłuższe włosy niż mąż do tego pokazuje nieźle kto tu rządzi bo dalej się nie przekręciła. jutro zaczynamy 36tc i gin mówi że już są nikłe szanse.... szykuje się chyba cc
Ja Cie podziwiam że jeszcze pracujesz.Najważniejsze że jest zdrowa,rośnie a jak wyjdzie to już nie ważne.

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:

czyli robić w 36 tc czy jeszcze w 35 ?
Ja miałam pobierany w 34tc.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-13, 17:14   #3297
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
kotku nie denerwuj się pamiętasz jak pisałaś mi o wpływie stresu na ciążę?? głowa do góry, będzie dobrze.
aha i wybacz ale nie kumam do końca twoich obaw. dlaczego mieliby Cię zwolnić?? dlatego że powinnaś się pojawić w pracy w tej 2 tyg przerwie??
Wiesz, zwolnić mnie nie mogą i tak, bo w końcu jestem w ciąży w sumie to nie wiem, co mogą mi zrobić... ale na pewno będzie masa kłopotu i papierów i biegania przy odkręcaniu tego, a ja ledwo łażę, więc nie mam normalnie na to siły nawet, no ale cóż...
formalnie to wygląda tak, że jak kończy mi się zwolnienie, to powinnam przyjść do pracy, zrobić badania lekarskie, że jestem zdolna do pracy i wrócić do pracy. Tutaj ta dwutygodniowa dziura jest o tyle idiotyczna, że w sumie to nie moja wina (tzn. moja, bo nie sprawdziłam, zawsze się zagadamy z tą moją lekarką, bo ona jest bardzo fajna), a to, że mam kolejne zwolnienie na cały miesiąc świadczy o tym, że ona się ewidentnie pomyliła, bo w ten sposób nie wolno wystawiać zwolnień - gdybym była zdolna do pracy, nie miałaby prawa wystawić mi kolejnego zwolnienia na miesiąc po dwutygodniowej przerwie, więc mam nadzieję. że jakoś uda się to wszystko odkręcić..
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 17:20   #3298
Timii
Rozeznanie

anulka ja po prostu nie mam wyjścia jeśli chodzi o pracę tutaj po prostu tak jest że wszyscy siedzą w pracy do końca bo lekarze nie wystawiają zwolnień bez powodu koleżanka z pracy dostała zwolnienie dopiero jak już o kulach chodziła. tak jej nogi puchły że nic nie pomagało. zanim jej odpuścili to jeszcze jej kazali szukać sobie w pracy jakiegoś innego zajęcia tzn lżejszych obowiązków i jak nawet to nie pomogło to dopiero dostała zwolnienie. a ciążę miała bliźniaczą więc wygladała jak słoń już w 27tc. nieźle nie?
szczerze mówiąc wolałabym nie kombinować i dotrwać tam do końca. tak przynajmniej nikt nie miałby mi nic do zarzucenia. ale z drugiej strony jak mam chodzić do pracy do 5 maja jak termin mi teraz przesuwają na 11go??!! to oznaczałoby że odejdę na tydzień przed porodem. to już chyba lekka przesada...

aha i nikogo nie wzruszają moje bolące plecy, stres czy puchnące nogi... po prostu chcą cię zajechać zanim urodzisz... chory system i tyle

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

aaaa teraz rozumiem, ale myślę że będzie dobrze. no faktycznie trochę biegania z tym może być, ta biurokracja na pewno nie popuści ale mam nadzieję że uda Ci się to wyjaśnić. no i jestem w szoku ze twoja gin sama idzie do zusu, nie znam drugiego takiego lekarza.... normalnie to raczej zostawiliby pacjentowi do wyjaśniania....
nie martw się kotku, będzie ok myśl o maluszku w trudnych chwilach, mi pomagało

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
anulka ja po prostu nie mam wyjścia jeśli chodzi o pracę tutaj po prostu tak jest że wszyscy siedzą w pracy do końca bo lekarze nie wystawiają zwolnień bez powodu koleżanka z pracy dostała zwolnienie dopiero jak już o kulach chodziła. tak jej nogi puchły że nic nie pomagało. zanim jej odpuścili to jeszcze jej kazali szukać sobie w pracy jakiegoś innego zajęcia tzn lżejszych obowiązków i jak nawet to nie pomogło to dopiero dostała zwolnienie. a ciążę miała bliźniaczą więc wygladała jak słoń już w 27tc. nieźle nie?
szczerze mówiąc wolałabym nie kombinować i dotrwać tam do końca. tak przynajmniej nikt nie miałby mi nic do zarzucenia. ale z drugiej strony jak mam chodzić do pracy do 5 maja jak termin mi teraz przesuwają na 11go??!! to oznaczałoby że odejdę na tydzień przed porodem. to już chyba lekka przesada...

aha i nikogo nie wzruszają moje bolące plecy, stres czy puchnące nogi... po prostu chcą cię zajechać zanim urodzisz... chory system i tyle

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

aaaa teraz rozumiem, ale myślę że będzie dobrze. no faktycznie trochę biegania z tym może być, ta biurokracja na pewno nie popuści ale mam nadzieję że uda Ci się to wyjaśnić. no i jestem w szoku ze twoja gin sama idzie do zusu, nie znam drugiego takiego lekarza.... normalnie to raczej zostawiliby pacjentowi do wyjaśniania....
nie martw się kotku, będzie ok myśl o maluszku w trudnych chwilach, mi pomagało
to było do kotka oczywiście
Stary 2012-04-13, 17:22   #3299
benka99
Rozeznanie

Ej czy tylko ja mam taką sklerozę? We wtorek byłam pierwszy raz na sr i kazali mi przynieść zaświadczenie od gina, żę mogę ćwiczyć. Co dzień o tym myślałam i kilka razy mówiłam Tż że muszę poprosić o ten papierek. Nawet wczoraj w drodze do lekarza mówiłam mu w samochodzie o co muszę zapytać lekarza i że muszę poprosić o zaświadczenie i żeby on też o tym pamiętał. I co? Oczywiście zapomniałam dziś mi się przypomniało
Stary 2012-04-13, 17:23   #3300
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Chore trochę.Bo już nam ciężko,wszystko boli pod koniec ciąży a nawet nie odpoczniesz a już poród i opieka nad maluszkiem.
Ale z drugiej strony u nas robi się też tak że kobiety idą na zwolnienie tylko dlatego że jest w ciazy,po co ma pracować skoro tyle samo zarobi.Nie mówie że każda ale pewnie się zdarza.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości