|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Cytat:
Cytat:
ale rzeczywiscie 3 kolowe są tu bardzo popularne. tutaj te wozki czasami takie brzydkie są, a z polski raczej nie oplaca sie nam sciągac...
|
|
#1412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra, nie wolalabys cos tanszego? nie da sie oddac tego wozka?---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
http://www.ebay.co.uk/itm/New-X-Tral...ht_7196wt_1110 ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- ciesz sie ze masz wozek ja sobie musze sama kupic :P |
||
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie weekendowo
![]() Pójdę was ponadrabiać trochę, a tymczasem obejrzyjcie, co dzisiaj kupiłam małej
|
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mi sie w tym stylu podobały, ale szukalismy uzywanego, ale nie trafilo nam sie.... zobacze co to bedzie, nie ma wozkow idealnych, kazdy ma jakies wady. A jak sie nie ma tyle kasy co by sie chcialo to niestety trzeba jakos sobie pokombinowac...
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2012-04-13 o 20:03 |
|
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem kilo lżejsza bo Umylam glowe
jutro przychodzą do nas przyjaciele
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mi sie w tym stylu podobały, ale szukalismy uzywanego, ale nie trafilo nam sie.... zobacze co to bedzie, nie ma wozkow idealnych, kazdy ma jakies wady. A jak sie nie ma tyle kasy co by sie chcialo to niestety trzeba jakos sobie pokombinowac...[/QUOTE] no trzeba kombinowac. ten wozek w polsce kosztuje 900zl wiec doliczajac jakies tam koszty przewozu itd wychodzi praktycznie to samo. Moj tz odklada na ten wozek ale po ciuchu licze na becikowe. Musze zadzwonic w poniedzialek do tej babki z sure strat i sie umowic na spotkanie bo juz raz miala przyjsc dostalam list ale mialam remont w tym czasie. |
|
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- tez musze sie dowiedziec czegos wiecej na ten temat, ale znając zycie mi nie przysługuje....
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2012-04-13 o 20:08 |
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
ja musze zadzwonic do tej babki wlasnie w poniedzialek i sie umowic na spotkanie i wtedy sie dowiem na jakiej zasadzie to przysluguje, 500 funtow to jednak troche jest.
|
|
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja pod koniec tygodnia moge sie wybrac do job centre aby sie czegos dowiedziec...
|
|
#1421 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(dyżur miał chyba do rana). A w ramach leczenia miałam jechać do domu i oglądać mecz z nogą na podwyższeniu. Na szczęście po długim weekendzie opuchlizna zeszła, czyli faktycznie nie było potrzeby zakładania gipsu. Cytat:
Nie chciałabym oddawać mojej kruszynki do żłobka przed ukończeniem roku, a najchętniej do 2 lat. Tż miewa dodatkowe zlecenia, ale po pierwsze ja nawet nie wiem, czy będziemy razem, a po drugie ma już dwoje dzieci i płaci alimenty.Może zamiast wychowawczego wybiorę obniżenie wymiaru czasu pracy, żeby nie mogli mnie tak łatwo zwolnić (ochrona na rok) i żeby nie mieć długiej przerwy w życiorysie, a później poszukam czegoś lepiej płatnego i bliżej domu? Na razie jest zbyt wiele niewiadomych. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
My się za pierwszym razem nie staraliśmy, bo nam health visitor powiedziała że i tak nie dostaniemy
A mogłam to dla świętego spokoju wysłać i może byśmy jednak dostali...Ciekawe czy jak przy drugim dziecku będziemy się starać to wezmą nas pod uwagę w ogóle, bo to ponoć tylko na jedno dziecko przysługuje
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za typ, niektorzy to mają tupet
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ostatnio dostalam list ze przyjdzie do mnie kobieta od nich ale mialam remont i odwolalam to spotkanie, teraz musze znowu ustalic, no a to becikowe nazywa sie sure start maternity grand wiec oni napewno beda cos wiedziec bo to parwie to samo
|
|
|
|
|
#1425 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szpital pierwsza klasa ![]() super że Tż dostał pracę ![]() Cytat:
muszę obfocić bo już dawno tego nie robiłam a muminowy domek rośnie jak na drożdżach![]() dobrze że już lepiej ale jakby co to odrazu ip. Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja na skurcze mam aspargin,no nieżle waga superCytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie da się oddać, bo był kupiony w UK przez moją mamuśkę i teraz czeka tylko na gondolę, stelaż i spacerówka już są u jej koleżanki...Cieszę, ale wolałabym coś co mi się podoba a nie mojej mamie Może na żywo mi się spodoba ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieliśmy wtedy formularz z JC, nawet go wypełniliśmy i wysłaliśmy. Ale nam odesłali bo potrzebne było potwierdzenie od GP, midwife albo HV. No i mi ta HV tego nie podpisała Szkoda że tż po to nie wysłałam albo nie poszłam do kogoś innego...
|
|
|
|
|
#1429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jej pokazałam co mi się podoba
|
||
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie mojej kolezanki siostra dostala tego granda na pierwsze dziecko i musze sie jej dowiedziec co i jak jest potrzebne tak w praktyce. |
|
|
|
|
#1431 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1432 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde Wy już wózki kupujecie,a ja stoje w miejscu w tym miesiącu wydałam tyle kasy na lekarza i leki że masakra i jeszcze opłaty i wogóle
|
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko u nas była taka nietypowa sytuacja, bo o ten grant staraliśmy się już po porodzie, czyli położna i tak odpadała-poza tym zmieniliśmy mieszkanie miesiąc przed porodem i automatycznie zmieniła mi się przychodnia. Także nawet nie miałam jak tego załatwić przez moją położną...
|
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
aa no to faktycznie kicha :/
ja sie dowiem jak nie potrzebuje zadnych dodatkow typu income support itd to bede sie starac juz teraz zeby wiedziec na cyzm sie stoi. |
|
|
|
#1436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tym Waszym mamom to należy się jak można kupować wózek bez konsultacji z rodzicami dziecka?! ja to bym się nieźle wkurzyła, przecież to my będziemy z tymi wózkami chodzić,nie one! a to już druga taka sytuacja na wątku
|
|
|
|
|
#1437 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() _________________________ ________ Dziewczyny czy wy tez na tym etapie ciazy zaczelyscie czesto chodzic siusiu? bo ja bym mogla co godzine chodzic, a wysikuje naprawde niewile. |
||||
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle nie rozumiem takiego uszczęśliwiania kogoś na siłę-jak z tymi wózkami
Jakieś widzimisię babć i kupowanie tego co im się podoba. Rozumiem, że dają kasę, ale to chyba rodzice częściej z dzieckiem wychodzą na spacer i wózek ma być funkcjonalny dla nich.Nam moja mama przywiozła kasę na wózek-obie babcie się złożyły. Nawet pojechała z nami po niego (kupowaliśmy po porodzie, bo wcześniej nie zdążyliśmy), ale decyzja była nasza. |
|
|
|
#1439 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O masakra Cytat:
![]() Super, że z maluszkiem wszystko w porządku ![]() Cytat:
|
|
#1440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama TŻ finansowo nie pomoże w tym, bo przyjeżdża pod koniec czerwca, więc sami z własnej kasy musimy wydać z 500 zł A gdzie tu leki dla mnie wykupić ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

ale rzeczywiscie 3 kolowe są tu bardzo popularne. 

masakra, nie wolalabys cos tanszego? nie da sie oddac tego wozka?

(dyżur miał chyba do rana). A w ramach leczenia miałam jechać do domu i oglądać mecz z nogą na podwyższeniu. Na szczęście po długim weekendzie opuchlizna zeszła, czyli faktycznie nie było potrzeby zakładania gipsu.
a najchętniej do 2 lat.