Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-14, 18:20   #3541
Dasti80
Zakorzenienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Millena śliczny brzucholek

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 18:25   #3542
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

ja mola spożywczego raz luzem w reklamówce przyniosłam
całe szczęście przy wypakowywaniu zauważyłam i dziada w kiblu spuściłam a nie kupowałam żadnych takich produktów gdzie on by siedział, normalnie gratis do kartonika mleka i jogurtu dostałam

za to miewałam w tamtym roku plagi muszek owocówek, w tym roku póki co cisza, ale te dziady u świnek morskich w trocinach rządziły pewnie gdzies z owocami przyniosłam, o ile owoce soki i inne moge pochować o tyle prosiakow nie zafoliuję
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 18:29   #3543
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
oo mnie się właśnie takie podobają jak ty masz i taki w kwadraty już zaczełam robić, wzór wziełam stad
http://ideasbyrenya.blox.pl/2011/04/Dla-Tymianka.html
tam dziewczyna odsyła dalej na stronę z wzorem.

a ten w paseczki ... kurcze... próbowałam odczytać schematy ale mi sie coś pokićkało , pewnie jest mega prosty, ale ja się zdenerwowałam i stwierdziłam, że kwadraty szybciej ogarnę
Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
3,5 i zwykłymi półsłupkami
O jacie, cudny ten kocyk "Dla Tymianka" Wrzuciłam w ulubione, może uda się zrobić

Natomiast co do tego drugiego Michalowej (tego z zielonym) to znalazłam na youtubie filmik instruktażowy jak się robi taki kwadrat ze środeczkiem i z tego co ta pani mówi na filmie to zgadza się to mniej więcej z tą instrukcją, którą dostałam od Michalowej. Tylko że tam ta babka robi słupkami, a Michalowa robiła półsłupkami to pewnie jakoś trochę inaczej to wychodzi?

Tutaj jest instrukcja do tego kwadratu ze środeczkiem:
http://www.youtube.com/watch?v=JLJRfHRMPgU

Tylko jeszcze nie wiem jak się dowiązuje następny kolor, ale widziałam jakiś inny filmik na youtubie i tam coś takiego było, więc pewnie da się wykorzystać (tylko nie mam teraz pod ręką tego filmiku).

Gratulacje dla Niebieskiego Pantofelka
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 18:29   #3544
anulka4771
Wtajemniczenie

przestańcie o tych robakach bo ja jem

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 18:38   #3545
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
O jacie, cudny ten kocyk "Dla Tymianka" Wrzuciłam w ulubione, może uda się zrobić

Natomiast co do tego drugiego Michalowej (tego z zielonym) to znalazłam na youtubie filmik instruktażowy jak się robi taki kwadrat ze środeczkiem i z tego co ta pani mówi na filmie to zgadza się to mniej więcej z tą instrukcją, którą dostałam od Michalowej. Tylko że tam ta babka robi słupkami, a Michalowa robiła półsłupkami to pewnie jakoś trochę inaczej to wychodzi?

Tutaj jest instrukcja do tego kwadratu ze środeczkiem:
http://www.youtube.com/watch?v=JLJRfHRMPgU

Tylko jeszcze nie wiem jak się dowiązuje następny kolor, ale widziałam jakiś inny filmik na youtubie i tam coś takiego było, więc pewnie da się wykorzystać (tylko nie mam teraz pod ręką tego filmiku).

Gratulacje dla Niebieskiego Pantofelka
Ja bym teraz taki chciała udziergać trochę lżejszy http://img0.etsystatic.com/il_fullxfull.173455508.jpg
ale nie wiem jak się do niego zabrać
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 18:41   #3546
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
przestańcie o tych robakach bo ja jem
smacznego

Mismalezja - mam pytanie do Ciebie bo Ty chcesz być chyba doraddzą laktacyjnym prawda?
moje pytanie mianowicie, przyszłam ze szpitala i mój Adaś ma jeść z cyca ale być dokarmiany butelką do czasu kiedy z butelki sam zrezygnuje - żebym miała pewność że go nie zagładzam mój problem to mianowicie taka sprawa - karmię go z cyca - czasami jest przy nich 15, czasami 20 minut, zdarza się 25 ale rzadko, potem dostaje butelkę - zjada około 20 ml... ale ja mam ciągle wrażenie, że on z tego cyca to za dużo nie wypija i że ja go zamorzę! please - pomocy!
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 18:44   #3547
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
ja też tak właśnie staram się robić, no ale o objedzie muszę czasem pomyśleć bo mąż uczy się do egzaminów i pracuje i też za wiele czasu nie ma. jeszcze tylko miesiąc

ja nie mam żadnych kaftaników, tylko bodziaki i pajace. podobno to najwygodniejszy zestaw dla malucha i mamy

wow ale ci fajnie kapukat, ja tam nie czułabym sie "zazdrośnie" że my ciągle na etapie wyprawek. ciesz się że masz Adasia na świecie i już. no i że poród już za tobą!! to najważniejsze!! a my ciągle przed....

aha - domyślam się że jak już wszystkie urodzimy to dziennie będzie powstawać 1 może dwie strony bo nikt nie będzie mieć czasu wy byłyście straszne gaduły a teraz zabiegane jak nigdy

anulka i co teraz?? biedny Filip... ciągle się go coś chwyta mam nadzieję że szybko wróci do formy

śliweńka jeszcze raz graulacje! Karolcia jest super!

napisz proszę więcej o tym jak było po cc bo ja też chyba będę miała i już się boję podnieść się to faktycznie masakra? dawali ci coś przeciwbólowego na ranę? i jeśli tak to co to był za środek? mam nadzieję że nie morfina... bezpieczne to dla dziecka? bo przecież do pokarmu się przedostaje.... jak szybko mogłaś się podnieść?? i nie mów że cc trwała tylko 20 min!! byłaś przytomna? czy uśpili cię? sorki za masę pytań i jeśli było aż tak źle to może odpisz na priv
pierwszy dzień podczas pionizacji ciągle tylko po kroplówce przeciwbólowej to nie była morfina, urodziłam po północy a pionizowali mnie ok.12 w południe , dostałam zastrzyk w kręgosłup, nic nie było widać zasłonili mi tak że nawet sufitu nie widziałam, nie jest przyjemne usunięcie drena, nawet do cc wygol się cała , no ia jak zapytają po cc czy chcesz przeciwbólowo paracetamol to chyba był nie zgrywaj matki polki bierz od razu i nie licz na jedzenie przez 2 dni pierwsze, to wersja okrojona by nie straszyć, no i pierwsze dwa dni sakiewkę dostaniesz czyli dren na krew

witamy kolejne dzieciątko
pantofelku gratulacje

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
smacznego

Mismalezja - mam pytanie do Ciebie bo Ty chcesz być chyba doraddzą laktacyjnym prawda?
moje pytanie mianowicie, przyszłam ze szpitala i mój Adaś ma jeść z cyca ale być dokarmiany butelką do czasu kiedy z butelki sam zrezygnuje - żebym miała pewność że go nie zagładzam mój problem to mianowicie taka sprawa - karmię go z cyca - czasami jest przy nich 15, czasami 20 minut, zdarza się 25 ale rzadko, potem dostaje butelkę - zjada około 20 ml... ale ja mam ciągle wrażenie, że on z tego cyca to za dużo nie wypija i że ja go zamorzę! please - pomocy!
nie martw się moja karo czasem na cycu 40minut

co do rozmiaru to mam B teraz a rano jak były pełne to C

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 18:45   #3548
clauudik
Rozeznanie

Wpadłam i zaczęłam nadrabiać pochwalę się tylko, że w ciucholandzie upolowałam kilka ślicznych ciuszków dla Maleństwa, dla siebie rzecz jasna nic, ale i tak się cieszę. I tak druga partia ciuszków już schnie, zostało mi jeszcze jedno pranie - całkiem ciemnych rzeczy - ale to po weekendzie, mam nadzieję, że słonko wróci. Zamówienie na all też już wysłane, w poniedziałek tylko apteczne zakupy no i dla mnie koszula i stanik. W liczbie mnogiej oczywiście. rinco dzięki za linka, ale boję się zamawiać, bo tam nie ma wymiarów podanych. Ja z takich zwykłych sklepów nosiłam niby 80D, ale po dopasowaniu okazało się, że mam 70F, a w ciąży 75G, więc niestety będę musiała sprawdzić na mieście. Co prawda tam na placu rybnym są w moim rozmiarze, ale wolałabym coś za mniej niż 100 zł... Ok idę nadrabiać

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 18:54   #3549
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
smacznego
Dziękuję pyszne było.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 19:11   #3550
begie13
Zadomowienie

Cytat:
ja przynosłam mole też ze sklepu, w zasadzie dostałam jako gratis do bułki tartej.
Walka jest ciężka. Radzę wywalić WSZYSTKO z szafek w kuchni , tj : mąka, bułka tarta, kasze, ryże. Jesli masz chlebak - wyczyścić i nie dopuszczać do zalegania okruszków. Ja wsadzałam do szafek lawendowe saszetki , znalazłam też siedlisko larw... uwaga.. wlazły do miksera ... dowiedziałam się o tym jak go użyłam... bleee.. mikser poszedł do wywalenia , na szczęście był jakis dziadowy. tż go rozkręcił, wyczyścił, ale ja go przezornie wsadziłam w taką przeźroczystą siatkę, i po tygodniu miałam rój nowych, młodziutkich molków... więc musiałam to wywalić. No i kupiłam takie lepce do szafek. Regularnie się łapały, po miesiącu miałam spokój. Od tamtej pory wszystko co kupuje przesypuje do szczelnych pojemników. Mąkę przesiewam przez sito (powaznie, bo jak sobie przypomnę, że mogę to zjeść przez przypadek, to mi się slabo robi), to samo z bułką tartą. Nic z takich sypki rzeczy nie trzymam w oryginalnych opakowaniach, wszystko przekładam i sprawdzam, czy coś nie lata. Bo to jest obrzydliwe !
kuuurde czyli to nie przelewki z tymi robalami bleeee
a w jakich pojemnikach trzymać te wszystkie rzeczy? w puszkach? przeczytałam, że te mole mogą wygryźć nawet w plastiku niewidoczną dla nas dziurkę

Cytat:

tymczasem wrzucam focie czegoś przyjemniejszego

32tc 2d
śliczny brzuszek i butki jakie słooodkie

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 19:33   #3551
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Nie straszcie mnie tym porodem, gdybym miała dzisiaj urodzić, to na 100 % nie przystawiłabym dziecka do cyca, tak bolą mnie sutki, że nawet stanik mi przeszkadza, czy któraś też tak ma???
Na sr położna mówiła że przed samym porodem bolą sutki i ogólnie całe piersi.
Stary 2012-04-14, 19:36   #3552
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Liberatka czyżby się zaczynało??

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 19:38   #3553
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
ja koszule kupowałam w oskarze i staniki tak samo ,stanik kosztuje tam 9,90 są czarnrbiałe i kremowe jak nie znajdziesz zapytaj sprzedawcy gdzie leżą bo sama miałam problem zeby je znaleśc a koszulki sa za 23 zl
Dzięki za info, przejdę się w poniedziałek. O ile do tego czasu nie urodzę
Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Ja różnie wczoraj poszłam po 22 spać. W nocy 5 wędrówek do ubikacji.... A dziś od rana czuję ucisk na pęcherz jak stoję... Jak siedzę to jest ok ale jak wstanę to od razu do wc.
A jeszcze będąc u siostry jej Teściowa co nie widuje mnie za często powiedziała mi że brzuch mi się obniżył....
Mam dokładnie to samo, w pozycji pionowej nie jestem w stanie wytrzymać za długo bo tak ciśnie na pęcherz, że aż boli. Poza tym mam wrażenie, że rozwiera mi się jakoś bardziej szyjka wtedy...
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja wcześniej nie byłam na bieżąco a co dopiero teraz

poza tym cześć
Cytat:
kapukat mój TŻ chętny już na to mleko

Karolinka śpi dużo, mało płacze co tu dużo pisać
O jaka ona śliczna!! Jeszcze raz gratulacje wielkie dla Was obu tylko pozazdrościć takiego grzecznego dzieciaczka.
Cytat:
Prześliczna królewna Gratuluję!

Gaabbi dzięki hmmm przejdę się jeszcze po sklepach, ale jak wczoraj zobaczyłam ceny 130zł za pościel z kory i to nie jakąś urodziwą to padłam, trochę nie na moją kieszeń teraz a pasowałoby mi kupić 2 komplety... najwyżej jak nic tańszego nie znajdę to kupię jedną lepszą w sklepie a drugą zamówię na all.
Ja ostatnio polecałam pościel z Tesco - F&F Home. 100% bawełny, miękka i przyjemna, nic nie gryzie, nie farbuje. Mam dwa komplety i polecam gorąco. Kosztowała ok. 60-70 zł, co za pościel 200x220 moim zdaniem baardzo niewiele.
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Chwilę się zdrzemnęłam. Zjadłam teraz pysznego rożka algidy śmietankowo- śmietankowego Mam ochotę na jeszcze jednego i chyba się nie powstrzymam
O nieeee!! A ja wczoraj wykończyłam algidę śmietankowo-śmietankową i nie mam żadnych w zamrażarce!!
Cytat:
ja kupię , jak będzie dobry, to dam wszystkim biuściastym namiary !
moja rada : dobieraj sobie z angielskich wymiarówek! polskie to jakiś szajs.
a najbardziej mnie bawi jak ide do sklepu ZE STANIKAMI (ogolnie z bielizna) i sie pytam :
- dzień dobry ! czy są staniki w rozmiarze 75h
- nie ma, ale są 90 D

kiedyś to próbowałam nawet tłumaczyć tym babom co to znaczy mieć duży biust i dobrze dobrany stanik, ale teraz jakoś mi się nie chce
Ja nie wiem jak w sklepach typu intimissi czy inne sieciówki z bielizną mogą pracować osoby nie mające zielonego pojęcia o stanikach. No ok jak ktoś ma mały biust to standardowe 75B, które znajdzie w każdym niemal sklepie uzna za dobre, ale bez jaj! Ja też pracowałam w sklepie z odzieżą i musiałam wiedzieć co nieco o doborze rozmiarów.
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
a w jakich pojemnikach trzymać te wszystkie rzeczy? w puszkach? przeczytałam, że te mole mogą wygryźć nawet w plastiku niewidoczną dla nas dziurkę

Masarka z tymi robalami! Mnie ostatnio nawiedziły mrówki ale na szczęście udało nam się ich pozbyć.

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-04-14, 19:59   #3554
_millena
Zadomowienie

dziękujemy za miłe słowa
to chyba moje pierwsze zdjęcie brzuchowe, mój mąż nie chce mi robić zdjęc bo uważa że to .. głupie jakbym miała siłe to bym sobie fotografa zamówiła, ale chyba nie dam rady w moim stanie, wiec sobie sama cyknelam fotę z nudów , jak zwykle w pozycji leżacej haha co by nie zapomnieć że pół ciązy przeleżałam.

Cytat:
mi się nigdzie nie udało kupić fajnego stanika na moje mleczarnie, ale moje są wyjątkowo wielkie
bo moich nie widziałaś

rinco o kurcze.. zainspirowały mnie te filmiki jeszcze bardziej, jakby miala córeczke to chyba bym jej kapelusze robiła i czapeczki.. a tak to moze chcoiaż uda mi sie dziergnąć skarpetko buciki, ale czad
http://www.youtube.com/watch?v=u6K35...eature=related

Cytat:

dzieki.

co do pojemników, ja kupiłam normalne szczelne w IKEA i jak na razie nic się nie przegryzło trzeba obserwować po prostu, w 3 sekundy nie przegryzie puszki czy plastiku

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 20:01   #3555
kism
Wtajemniczenie

Hej Kochane!
Co się dzieje, co to za gratulacje? Nie widzę żadnych wiadomości dużą czcionką, ale widzę, że pantofelkowi należy gratulować, więc GRATULUJĘ!!!

Ja jednak padłam wczoraj, choć doczytałam wszystko i już już prawie miałam odpisywać, ale poszłam spać
Dziś miałam cały dzień do pomocy teściową i szwagierkę, jak kiedyś wspominałam. Masę rzeczy mi zrobiły, mam wszystkie ubranka 0-3 wyprasowane, obicie fotelika wyprane, wszystko do kołyski wyprasowane i założone i dużo innych drobniejszych rzeczy zrobione, umyte, poukładane...

Jeszcze nie doczytałam dzisiejszych postów, ale najpierw zaległe sprawy... Zdjęcie ubranek Niemałe kupki, co? Postawiłam suszarkę obok jako punkt odniesienia... Zaznaczam, że nigdy się u nas nie przelewało i kupuję Maksowi naprawdę jedynie niezbędną ilość ubrań, choć z kolei teściowa ma rękę do lumpków i nieraz znosiła mi stosy ubranek, których nieraz nie zdążyliśmy ubrać, bo akurat jakieś tego typu w tym rozmiarze miałam wystarczająco, itp. Natomiast na pocieszenie dodam, że mieści się tam sporo kurtek jesiennych, zimowych czy kombinezony.

anulka, chyba Ty pytałaś... Przez większość czasu trzymałam je na strychu w kamienicy u teściowej (gdzie zresztą 3 lata mieszkaliśmy), a potem u nas w piwnicy. Gdyby nie piwnica, to nie wyobrażam sobie upchnięcia ich w domu

niuniuniau, a Ty pytałaś o wózek... ale pewnie nie wiesz, że ja to z wózkiem pod prąd trochę... To wózek, który na początku będę używać tylko sporadycznie po mieście, do lekarza, itp. i generalnie chcę, żeby posłużył już do końca jako spacerówka. Wczoraj na szybko zrobiłam zdjęcia telefonem to też wrzucam Pod fotelikiem po prawej stronie zdjęcia tam taki szpikulec czarny sterczy, to jego się oczywiście chowa, tylko po ściągnięciu spacerówki zapomniałam go zagiąć... Buda w spacerówce da się jeszcze bardziej naciągnąć do przodu, rozkłada się bardziej płasko niż się spodziewałam, ogólnie spełnił moje oczekiwania póki co

I jeszcze raz pytanie...
kapukat, bardzo jesteś dzielna, że nas doczytałaś Wierzę, że trudno byłoby Ci na wszystko odpisać... Ale zapytam jeszcze raz, czy mogę dodać link do opisu porodu przy Twoim nicku na liście?
Chcecie w ogóle, dziewczyny, takie linki? Podejrzewam, że tak, ale dla porządku pytam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00121.jpg (111,3 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00126.jpg (114,3 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00127.jpg (104,8 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00129.jpg (105,9 KB, 43 załadowań)
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 20:26   #3556
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość

Ja ostatnio polecałam pościel z Tesco - F&F Home. 100% bawełny, miękka i przyjemna, nic nie gryzie, nie farbuje. Mam dwa komplety i polecam gorąco. Kosztowała ok. 60-70 zł, co za pościel 200x220 moim zdaniem baardzo niewiele.
No właśnie polecałaś, ale moja skleroza cały czas działa i oczywiście o tym zapomniałam a w czwartek byłam w Tesco ale już sobie przygotowałam notes i od dziś wszystko zapisuje, nie ma innej rady na to zapominalstwo a pościel w Tesco obczaje przy następnej wizycie.

Aaaa i gratulacje dla NiebieskiegoPantofelka !!!!
Stary 2012-04-14, 20:39   #3557
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Jeszcze nie doczytałam dzisiejszych postów, ale najpierw zaległe sprawy... Zdjęcie ubranek Niemałe kupki, co? Postawiłam suszarkę obok jako punkt odniesienia... Zaznaczam, że nigdy się u nas nie przelewało i kupuję Maksowi naprawdę jedynie niezbędną ilość ubrań, choć z kolei teściowa ma rękę do lumpków i nieraz znosiła mi stosy ubranek, których nieraz nie zdążyliśmy ubrać, bo akurat jakieś tego typu w tym rozmiarze miałam wystarczająco, itp. Natomiast na pocieszenie dodam, że mieści się tam sporo kurtek jesiennych, zimowych czy kombinezony.
o kurcze stara niezle... chyba rozumiem dlaczego mamy sprzedają ciuszki swoich dzieci na róznych portalach i aukcjach jak sie nie ma gdzie tego przechować to faktycznie chyba rośnie w zatrważającym tempie.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 20:45   #3558
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
posiadasz może numer na mostową?tam gdzie się tego paciorka oddaje jak tak to poprosze
Nie posiadam. Ja robię wymaz w przychodni, gdzie chodzę (Centermed).

Cytat:
Napisane przez justysd Pokaż wiadomość
We wtorek wieczorem wylądowałam na izbie przyjęć, dziś już w domku na szczęście.
Skoczyło mi ciśnienie gigantycznie... Przestraszyłam się, pomyślałam o Perse i prawie na sygnale pojechałam spr czy wszystko o.k. i zatrzymali mnie do obserwacji na patologii ciąży.
Podczas pobytu w szpitalu ciśnienie się unormowało (bez leków), KTG i USG w porządku. Maleńka waży ok 1600g, ułożona w pozycji nr 1.
Jak wszyscy dodam, że dobrze, że pojechałaś i super, że wszystko dobrze!

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
M zawiózł młodego i przyjechali spowrotem,bo mają przynieść gazety ze zwierzętami a on go wczoraj odbierał i tego nie przeczytał,więc na szybko szukałam zwierząt
Jakiś Światowy Dzień Zwierząt wczoraj był czy co? Maks też miał „zwierzęcy” dzień w przedszkolu. Jego grupa organizowała wystawę zwierząt w przedszkolu… Wszystkie swoje zwierzaki klatkowe czy akwariowe dzieci przyniosły (psów i kotów nie wolno było), więc był niesamowity dzień pełen wrażeń

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
nie mialam sily wczoraj na wizaz... wogole to mam strasznego dola i nie chcialam nic pisac
ide sie zaraz myc i jedziemy z mezem na mam nadzieje juz ostatnia wizyte do ginekologa.
Heeej, co to za doły? Mam nadzieję, że już lepiej! Już ostatnia wizyta u gina?? Mam nadzieję, że już opisałaś, co tam ciekawego było

Cytat:
Wiecie co zamiast siedzieć i odpoczywać, to ja wczoraj dosatałam jakiegoś ADHD = pomyłam okna w salonie, zawiesiłam nowe firanki - te które przed świętami mnie prześladowały posprzątałam dom od a do zet, upiekłam dwa serniki, uprasowałam wszystko co było do prasowania, chyba dwa kosze ubrań.... i wtedy dopiero stwierdziłam że jestem gotowa przynieść dziecko do domu.... i padłam
Jak Ty to robisz??? Przecież po porodzie sn też jest się trochę obolałym, a Ciebie wciąż energia rozpiera

Cytat:
Napisane przez mar2sia Pokaż wiadomość
Rzadko się tu odzywam, ale jestem od saaaamego początku i staram się Was nadrabiać w miarę możliwości
Oczywiście, pamiętam, że jesteś od pierwszej strony nawet To jak już się odzywasz, to napisz chociaż parę słów, jak tam u Ciebie!

Cytat:
aaa jeszcze mam pytania :
- odnośnie przychodni dla dziecka – czy jeszcze zanim się dziecko urodzi to trzeba iść do wybranej przychodni i zgłosić, że będzie tu zapisane, czy po porodzie w szpitalu się tylko podaje? Oni przesyłają te dane do tej przychodzi, czy trzeba potem osobiście iść i zapisać dziecko? Czy dziecko może być zapisane w innej przychodni niż ja?
- i jeszcze jedno pytanie : w co ubrać dzieciątko na wyjście ze szpitala, zakładając, że będzie bardzo ciepło np z 25st albo więcej , myślałam nad body + welurowy pajac na to + czapeczka ( nie taka cienka jak te po kąpieli tylko grubsza), skarpetki, niedrapki i okryć kocykiem albo rożkiem. Czy to nie zbyt ciepło?
Iść nie trzeba, ale dobrze mieć jakąś wybraną. W szpitalu Cię o to zapytają i zgłoszą w przychodni, żeby położna po kilku dniach do Ciebie nie przyszła. Jeśli nikt się do Ciebie nie odezwie, to sama dzwoń do takiej przychodni i powiedz, że chcesz wizytę położnej (zawsze się jakieś pytania czy wątpliwości w tych pierwszych dniach znajdą…) Dziecko może być w dowolnej przychodni, nie ma problemu, tylko dobrze wcześniej rozpytać o jakiegoś polecanego pediatrę…
Odnośnie ubrania na wyjście to właściwie większość opcji opisana przez dziewczyny jest dla mnie podobna Przy takich 25 st. założyłabym dwie cienkie warstwy (właściwie tak jak dziecko będzie ubrane w szpitalu) i kocyk do przykrycia (jakby tak zawiało) wzięła na tą drogę do samochodu.

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
ja na biezaco czytam, jak widzicie... Niestety ciezko mi nadrobic tyle nadajacie)
obiecuje, ze jak ebde w jednopaku dam znac:P No ale lek mowil, ze szyjka dluga i zamknieta wiec chyba sie nie spieszy mlodemu
Ogolnie choroba mnie wziela, trzyma, oczy bola- narazie rpobuje domowych sposobow.
Dobrze, tylko czasem melduj, co u Ciebie Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
http://wiadomosci.onet.pl/wideo/wyci...61,w.html#play
nieźle, pomyśleć że matka by nie nalegała żeby zobaczyć dzieciaczka jeszcze raz ... i ile mogło byc takich przypadków...
Brak mi słów na jakikolwiek komentarz…

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Wróciłam od lekarki z kontroli mojej choroby i dalej mam brać antybiotyk
Nie martw się, lepiej wykurzyć choróbsko do końca.

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
No a ja mam dzisiaj piątek 13-ego! Dziewczyny, może miałyście taką sytuację, w jakiej ja się znalazłam dzisiaj, bo mam straszny problem... dzwoniła dzisiaj sekretarka, że mam 2 tygodnie luki w zwolnieniu od 29 marca do 12 kwietnia!!!!
Kotku, mam nadzieję, że już się tym nie denerwujesz! Co do spraw, na które nie masz wpływu, najlepiej taką taktykę zastosować – skoro nie mam wpływu, to po co się denerwować, moje nerwy i tak nic nie zmienią ani nie naprawią Poczekaj spokojnie, aż lekarka powie Ci, co załatwiła.

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Czy zmiana ruchów dziecka może być groźna?
Tzn. ostatnio wam pisałam, że mały szaleje jak dziki bizon i w ogóle wieczorami nie daje spokoju, a od 2 dni mam praktycznie spokój, tzn. że czuję go, widzę wybrzuszenia i to jak się wypycha (szczególnie po lewej stronie pod zebrami) i czuję rozciągnięcia brzucha (czasami mam kwadratowy brzuch przez to). Bo wiem, że pod koniec ciąży kobiety nie odczuwają już kopnięć (takich jak ja te 2 dni temu) tylko takie rozciąganie, przeciąganie i wypychanie (jak mam teraz).
A jak dziś u Ciebie?
Już nieraz pisałyśmy, że może być groźna… Pewno, że ruchy się zmieniają i to normalne, ale czy tak w ciągu 2 dni Jak są jakiekolwiek wątpliwości, to lepiej to skontrolować! Ja od czasu tragedii Perse chyba będę tak każdej kobiecie zawsze teraz mówić Choć przecież wiedziałam, że takie rzeczy się zdarzają, słyszałam o niejednym takim przypadku, ba!, nawet na wizażu mam koleżnkę, które w 25 tc straciła dziecko… Ale to do mnie o wiele mocniej dotarło, pewnie przez to, że tu jednak codziennie i dużo ze sobą piszemy i jestem z Wami bardzo zżyta…
Stary 2012-04-14, 20:46   #3559
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do twardnień to mi lekarz mówił jakiś miesiąc temu, że kilka dziennie to norma, max 10. Ale nie wiem jak to się ma do czasu ciąży, bo to było na poprzedniej wizycie, wtedy byłam w 7 miesiącu.
Ja też mam podobne wiadomości, myślę, że to dotyczy czasu aż ciąża będzie donoszona, czyli do końca 37 tc.

Cytat:
Wzięło mnie na tworzenie Z nudów. Wiem, że faworyt już jest, ale co tam
1. Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają
2. Która następna? Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.
3. Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie?
4. W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy
Super! Każda twórczość jest mile widziana Tylko obawiam się, że pierwsze 3 będą za długie. Jeszcze to sprawdzę.

Cytat:
Ja bym się chyba bała bez wspomagacza, chyba by mi serce wtedy faktycznie wyskoczyło, skoro już teraz ze wspomagaczem tak mi wali
Jasne, rozumiem… Tylko tak pisałam do Gabi, bo ona już jakiś czas fenka bierze…

Cytat:
kolejny krok do przodu super!! umieram z ciekawości żeby zobaczyć ciuszki mi się chyba klepki w głowie przestawiły bo ja czekam na paczkę z PL i już się nie mogę doczekać jak będę prać i prasować wszystko dla małej
byłam dziś na usg mała waży już 2500 ma dołeczki w policzkach i włoski 6mm co za bujna fryzura jak tak dalej pójdzie to będzie miała przy porodzie dłuższe włosy niż mąż do tego pokazuje nieźle kto tu rządzi bo dalej się nie przekręciła. jutro zaczynamy 36tc i gin mówi że już są nikłe szanse.... szykuje się chyba cc
Dzięki! Spoko, mnie też na razie zajmowanie się tymi malusimi ubrankami cieszy, gorzej będzie, jak je trzeba będzie prać i prasować co drugi dzień, więc pocieszmy się tym na razie
Brawo też dla Ciebie za dobre wieści! Bądź dobrej myśli Może akurat będziesz należeć do tych szczęśliwców co na drugi dzień po cc już skaczą Już w ciąży w porównaniu do większości z nas jesteś super sprawna i silna, chociażby z tego powodu, że chodzisz do pracy…

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
heh byłam wczoraj ze swineczką morską u weterynarza
no i dziś się dowiedziałam, że mojemu prosiaczkowi w biochemii krwi wyszedł jakis problem z nerkami

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Mam 7kg na plusie (2 kilo mi przyszło po świetach) koniec z mazurkami i innymi slodkościami. Dzidziuś ok, tylko się strasznie wiercił i ciężko bylo zlapac tetno. Usg nie miałam robionego.
Brawo! Wiem, że musisz mocno pilnować wagi i tym bardziej 7 kg to świetny wynik
Cytat:
dziewczyny czy macie już kupione torby do wózka? niektóre z was pewnie miały z wózkiem w zestawie ale ja niestety nie. wiem że kism się już chwaliła swoją. ja ciągle nie mam i nic mi sie nie podoba myślicie że da się obejść bez jeśli nie kupię czy to raczej niezbędne??
Myślę, że jest bardzo przydatna, aczkolwiek jeśli masz duuuże torebki to nie jest niezbędna Jak tż idzie gdzieś z dzieckiem, to w sumie też może zabrać rzeczy dla niego do jakiegoś plecaka np… Jednak taka torba z odpowiednimi przegródkami, dużą ilością kieszonek, itp. jest przydatna.

Cytat:
Fajnie Dzieciak musi mieć frajdę w takim miejscu A za naszych czasów wystarczył trzepak, kawałek kredy.
Owszem, wystarczył… Ale ja Maksowi niezmiennie zazdroszczę, kiedy patrzę jak tam sobie hasa, że nie było czegoś takiego, jak byłam dzieckiem

Cytat:
Adaś dzisiaj już jest ze mną, łóżeczko wstawiliśmy do sypialni tymczasowo, bo sprawdzamy ciągle temperature - u nas w nocy spada do 3 stopni i nie chcę żeby dziecko mi zmarzło do tego jest tak mały, że w tym łóżeczku się gubi
zdięcie dosatrczę niebawem - tylko dajcie mi sie odrobinę ogarnąć, bo naprawdę od biegania do szpitala i spowrotem, a podkreślam że robiłam to minimimum trzy razy dziennie - na pieszo w obie strony, lekko mówiąc na razie padam i nie mam siły na bawienie się z aparatem i laptopem...ale zrobię to jak Tylko dam radę
Super, że jesteście w domu! Ja i tak Cię podziwiam, jak to ogarniasz wszystko!

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Ma któraś godnego polecenia sprzedawcę z all ze stanikami do karmienia?? Bo ja oczywiście się zabrałam za wszystko dla Małego, a nie pomyślałam o sobie i nadal nie mam koszuli, ani stanika! Chyba, że tarnowianki polecą jakiś sklep tutaj na miejscu, to przynajmniej będę wiedziała gdzie męża wysłać w razie potrzeby...
Koszulę ze szlafrokiem kupiłam od Brzuchatek na all. Bardzo jestem zadowolona! Niestety z biustonoszami nie pomogę, bo ja jak wspominałam, lubię na czas karmienia po prostu sportowe topy… Przy moich małych piersiach to w zupełności wystarcza…

Uff, to tyle z wczoraj Na razie idę poprzytulać Maksia na dobranoc i dalej będę Was gonić...
Stary 2012-04-14, 20:49   #3560
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
śliweńka witaj
Jak się czujesz? Lepiej już? Jak Karolinka? Opowiadaj

Ojej, bardzo Cię przepraszam Kompletnie zapomniałam o tej pościeli, a już dawno powinnam kilka słów napisać.
Pościel podczas prania troszkę farbowała, ale kolorów nie straciła. Nadal są intensywne, soczyste. Wg mnie i mojego P pościel jest za śliska My nie lubimy takich materiałów w łóżku. Czy się człowiek poci? hmmm. Ja nie, ale ja generalnie w ciąży z potliwością mam zupełnie odwrotnie niż większość kobiet, prawie w ogóle się nie pocę.
Generalnie, ja bym drugi raz tej pościeli nie zamówiła. Niska cena, niska jakość Będę nadal szukała czegoś godnego uwagi w dobrej cenie, a póki co kuszą mnie te drogie pościele i chyba na jeden taki komplet się skuszę. Niech ciało ma porządną Panią
link do aukcji http://allegro.pl/posciel-z-kory-kom...225016886.html ja mam wzór nr K220/3-03 (ciut się różni od tego na zdjęciu ).
Gabi ja mam podobnie z pościelą jak Ty, w domu posiadam zdaje się z Andropolu bawełna z satyną ale mi sie dobrze śpi pod taką pościelą. Za to chciałam przyoszczędzić na dziecinnej ale raz kupiłam tańszą i jakaś taka sztywna była, nieprzyjemna. A mam w domu z bon dodo i jest super, nic się nie dzieje z kolorami więc chyba znów zainwestuję trochę więcej.

Cytat:
kapukat mój TŻ chętny już na to mleko

Karolinka śpi dużo, mało płacze co tu dużo pisać
Malutka prześliczna <3

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość

Dziewczyny rozmawiałam z moją Mamą i jeśli któraś chce to może jej wydziergać kocyk tak więc dajcie znać na priv.
Te kocyki są przecudne

Niebieski Pantofelku gratulacje!!!!

Cytat:
dziewczyny co stosuje się na ciemieniuszkę, bo obawiam się, że Adaś ją właśnie posiada.... albo jej początki
kapukat najlepiej oliwką posmarować jakiś czas przed kąpielą, potem wyczesać i umyć włoski. W razie potrzeby powtarzać. Moja Oliwka miała i to ostatnio nawet, stosowałam ten sposób i pomogło. Wiem, że jest coś takiego jak Olejuszka, szampon ale ja nie korzystałam.

Cytat:

tymczasem wrzucam focie czegoś przyjemniejszego

32tc 2d
Piękny brzuszek

kism wózek bardzo fajny. Co do tego że inny niż u większości to jak pokazuje ten mój upatrzony to też się ludzie łapią za głowę A co do sterty ubrań to wcale nie jest aż tak tragicznie, spodziewałam się, że będzie tego dużo więcej.

Ja dzisiaj padam na twarz. Złaziłam się jak głupia, miałam nadrobić braki w wyprawce a i tak wyszło na to, że zamówię przez neta. Niestety to łażenie odbiło się na moim samopoczuciu, brzuch mi się spina, ciągnie a jak na złość Oliwka miała dzisiaj dzień mamusiowy i ryk jeśli nie siedziała u mnie na rękach. Mam dość :/

Do tego muszę się pożalić na TZ, kompletnie do niego nie dociera, że mam prawo źle się czuć, w końcu ciąża to nie choroba a on ciężko fizycznie pracuje w tygodniu więc w weekend by chciał odpocząć. No masakra, nic do niego nie dociera. Ja ostatnio czuję się tak, że mam wrażenie, że zaraz na porodówce wyląduję ale moje gadanie jest jak grochem o ścianę, jak proszę żeby coś zrobił przy młodej albo w domu to mi odpowiada: A Ty co? Ty nie możesz tego zrobić?
No załamuje mnie :/
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 21:04   #3561
kapukat
Zakorzenienie

Kism oczywiście że możesz dodać link nie mam nic przeciwko

co do energii nie mam pojęcia skąd jest - może to przez początek depresji ciążowej, odbijam sobie te pierwsze kilka miesięcy w których płakałam i źle się czułam
a tak w ogóle - boska kupka! i ten wózek, naprawdę świetnie wygląda, oby się dobrze prowadził
Niuniunia - dziękuję, spróbuję a do tego jeszcze co do mężczyzn, czasami nie rozumieją jak my się możemy czuć, bo przecież ich nie roznoszą hormony, ani nie bolą piersi...no i oni się nie toczą
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 21:15   #3562
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
kism wózek bardzo fajny. Co do tego że inny niż u większości to jak pokazuje ten mój upatrzony to też się ludzie łapią za głowę A co do sterty ubrań to wcale nie jest aż tak tragicznie, spodziewałam się, że będzie tego dużo więcej.

Ja dzisiaj padam na twarz. Złaziłam się jak głupia, miałam nadrobić braki w wyprawce a i tak wyszło na to, że zamówię przez neta. Niestety to łażenie odbiło się na moim samopoczuciu, brzuch mi się spina, ciągnie a jak na złość Oliwka miała dzisiaj dzień mamusiowy i ryk jeśli nie siedziała u mnie na rękach. Mam dość :/

Do tego muszę się pożalić na TZ, kompletnie do niego nie dociera, że mam prawo źle się czuć, w końcu ciąża to nie choroba a on ciężko fizycznie pracuje w tygodniu więc w weekend by chciał odpocząć. No masakra, nic do niego nie dociera. Ja ostatnio czuję się tak, że mam wrażenie, że zaraz na porodówce wyląduję ale moje gadanie jest jak grochem o ścianę, jak proszę żeby coś zrobił przy młodej albo w domu to mi odpowiada: A Ty co? Ty nie możesz tego zrobić?
No załamuje mnie :/
A jaki to wózek wybrałaś?? A co do TŻ to przytulam mocno mnie wkurza mój, bo z kolei widzę u niego strach i panikę jak tylko się łapię za brzuch albo rozmawiamy o porodzie. Ja rozumiem, że się może chłopak stresować, ale to przecież ja będę rodzić! I on powinien być dla mnie wsparciem, a nie żebym ja się jeszcze przez niego wkurzała
Cytat:
Koszulę ze szlafrokiem kupiłam od Brzuchatek na all. Bardzo jestem zadowolona! Niestety z biustonoszami nie pomogę, bo ja jak wspominałam, lubię na czas karmienia po prostu sportowe topy… Przy moich małych piersiach to w zupełności wystarcza…

Uff, to tyle z wczoraj Na razie idę poprzytulać Maksia na dobranoc i dalej będę Was gonić...
Zaraz przeglądnę co mają ciekawego, może też coś wybiorę. Ja niestety w sportowym staniku sobie nie wyobrażam wyciągania moich cyców
edit. jest tylko jedna w rozmiarze xxl, takie same za 24 zł w Kauflandzie widziałam, więc tam kupię najwyżej.

Nasz skarb 06/05/2012

Edytowane przez clauudik
Czas edycji: 2012-04-14 o 21:18
Stary 2012-04-14, 21:26   #3563
onething
Zadomowienie

Cytat:

o kinie to ja zapomniałam mniej więcej koło 20 tygodnia zazdroszczę... no ale ja już nie dojdę
My byliśmy na Street Dance 3D i małemu chyba się podobało, bo jak ostatnio pisałam, że ucichł tak w kinie nadrobił wszystko
I jak zobaczyłam kolejkę na Titanic 3D to mnie wmurowało, jakby premiera nie wiem czego była.

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość

Moja siostrę zaraz przed porodem też złapała biegunka
Ty mnie nie strasz, bo ja wczoraj to myślałam, że z toalety nie wyjdę, za to dziś ani razu nie byłam "w tej sprawie".

Cytat:

A jak dziś u Ciebie?
Już nieraz pisałyśmy, że może być groźna… Pewno, że ruchy się zmieniają i to normalne, ale czy tak w ciągu 2 dni Jak są jakiekolwiek wątpliwości, to lepiej to skontrolować! Ja od czasu tragedii Perse chyba będę tak każdej kobiecie zawsze teraz mówić Choć przecież wiedziałam, że takie rzeczy się zdarzają, słyszałam o niejednym takim przypadku, ba!, nawet na wizażu mam koleżnkę, które w 25 tc straciła dziecko… Ale to do mnie o wiele mocniej dotarło, pewnie przez to, że tu jednak codziennie i dużo ze sobą piszemy i jestem z Wami bardzo zżyta…
Dziś już lepiej, o wiele lepiej. Wczoraj dorwała mnie biegunka, więc nie iem czy tez przez to mały nie siedział cicho,a dziś mały buszuje, a ja tylko sikam I często brzuch mi twardnieje.

No i dziś to pobiłam wszelkie rekordy na puchnięcie. Moje stopy, łydki i uda wyglądają jak od takiego niemowlaka (tylko w powiększeniu). Okropnie to wygląda, nawet mąż mi powiedział, że teraz to widać, że jestem spuchnięta i to bardzo. Zobaczę jak będzie rano.

Staniki, staniki, staniki.... byłam w H&M i się załamałam. 2szt dla karmiących 79,90 zł i żeby one chociaż troszkę przyzwoicie wyglądały, a dla mnie to szmatki po prostu. Obok znalazłam bluzeczki na ramiączkach do karmienia i tez 2szt za 79,90 zł, więc wolałam kupić je i mieć bluzki w których mogę wychodzić. A staniki to sobie kupię chyba sportowe i będzie dobrze.

Ja na swojego męża narzekać nie mogę, dziś całe mieszkanie wysprzątał, a mi kazał odpoczywać i od 2 tygodni nie słyszę nic innego jak" spakowałaś w końcu tę torbę? Ty myślisz, że ja później będę biegał po mieszkaniu i szukał co gdzie jest? Nic ci nie szkodzi mieć ją już przy łóżku, przecież tak mało ci zostało." Więc chyba się jutro za nią zabiorę, żeby mi się mężczyzna nie denerwował
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 21:30   #3564
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Hej!

Kotku, a zakładałaś samą pieluszkę i na to pajaca?

Tak jest, pieluszkę z wycięciem na pępuszek (wtedy była tylko bella tego typu, teraz jeszcze są huggies) i pajacyk. Od kiedy zaczęłam używać pajacyków, czyli zaraz po wyjściu ze szpitala (tam korzystałam ze szpitalnych ciuszków dla dziecka, bo gencjanowali pępek, więc nie chciałam, żeby wszystkie rzeczy były fioletowe, bo gencjany niczym się nie spierze no i całą zarazę szpitalną zostawiłam w szpitalu) zakochałam się w pajacykach i w nic innego nie ubierałam Michałka dopóki dziecku wydatnie nie zmniejszy się częstotliwość siusiania i kupania, moim zdaniem pajacyk jest najwygodniejszy potem też jest najwygodniejszy, tylko już człowiek ma więcej doświadczenia no i nie trzeba zmieniać pieluchy dosłownie co chwilę, to może pokombinować z innymi ciuszkami. Ale ja to z tych, co uważają, że mnie i dziecku ma być wygodnie więc im więcej jak najprostszych rzeczy rozpinanych od góry do dołu tym lepiej, bo potem każde udziwnienia ubranek wychodzą po prostu bokiem.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-04-14 o 21:33
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 21:31   #3565
niunia32
Zakorzenienie

odstawiłam męża na pępkowe, pojechałam do siebie do pracy po ostatnią rolkę tapety. i załapałam się na ciasto

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 21:39   #3566
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny co stosuje się na ciemieniuszkę, bo obawiam się, że Adaś ją właśnie posiada.... albo jej początki
Kapukat,jest bardzo dobry żel z emolium na ciemieniuchę, ostatnio polecały położne na oddziale położniczym: http://www.leki-apteka.pl/emolium-zm...mieniuche.html ale wiem że też są tańsze odpowiedniki,bodajże z serii skarb matki.

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
smacznego

dopiero doczytałam pytanie
Jak karmisz piersią to trudno rozpoznać ile dziecko zjada,to prawda ale czmeu go dokarmiasz butlą? jak kończycie karmienie płacze,wygląda na głodnego? najlepiej zrobić tak,że karmić go z obu piersi przy 1 karmieniu: wtedy oprożniasz kanaliki mleczne i stymulujesz przysadkę do większego wytwarzania mleczka. jeśli widzisz że malutki już nie je,ale nadal sie bawi cycoszkiem to go nie odstawiaj, on sobie w ten sposób stymuluje napływm mleka,no i przytula się Jeśli po karmieniu wyrażnie widzisz,że jest głodny,tj. wkłada rączki do buzi,mlaszcze,cmoka, jak głaszczesz go po policzku to odwraca buzię i ją rozdziawia,to znaczy że rzeczywiście mu nie starcza. dodatkowo położna środowiskowa,albo pediatra niech kontrolują wagę - jeśli za dużo spada,to też może oznaczać,że ma za mało.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 21:43   #3567
rinco
Wtajemniczenie

kism no niezłe stosy ubranek

_millena ja od dwóch godzin szydełkuję, a pierwszy raz w życiu mam szydełko w ręce Na początku szło mi mega opornie to przewlekanie, ale w końcu zakumałam o co biega i teraz leci Na razie próbuję na jakichś starych włóczkach, bo nawet nie mam żadnych fajnych, ale chodzi o to, żeby się trochę nauczyć. Robię ten kocyk co Michalowa (ten z zielonym) i powiem Ci, że według tego linka co wcześniej podałam, co taka baba po angielsku tłumaczy jak zrobić kwadrat ze środeczkiem to wychodzi super, chociaż to jest robione słupkami, a Michalowa robiła chyba półsłupkami. Ale efekt jest bardzo podobny, jeśli nie identyczny Tak że jak chcesz spróbować taki wzór to polecam ten filmik. Tylko jeszcze muszę obczaić jak się dodaje drugi kolor

Jak już się wdrożę w to szydełkowanie to chciałabym zrobić takie buciki, ale nie wiem czy mi wyjdą W każdym razie są cudne
http://tojazdzid.blog.onet.pl/Wiosen...,ID185767079,n

Acha i jeszcze czapeczkę z uszkami króliczka albo misia (znalazłam wzór na necie, ale mam w PDF, więc nie podlinkuję)

Chyba dzisiaj spać nie pójdę
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 21:44   #3568
libretka
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Liberatka czyżby się zaczynało??
chciałabym, a jak znam życie to się pewnie przeterminuję
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 21:44   #3569
begie13
Zadomowienie

Cytat:

I jeszcze raz pytanie...
kapukat, bardzo jesteś dzielna, że nas doczytałaś Wierzę, że trudno byłoby Ci na wszystko odpisać... Ale zapytam jeszcze raz, czy mogę dodać link do opisu porodu przy Twoim nicku na liście?
Chcecie w ogóle, dziewczyny, takie linki? Podejrzewam, że tak, ale dla porządku pytam
Niezła kupka Ci się uzbierała ale myslałam, że przez te 6 lat ( tak? dobrze mówię?) to będzie sięgać do sufitu
wózek też super
widzę, że firanka wisi w oknie ja swoją wczoraj już "uszyłam"

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 21:45   #3570
missmalezji
Wtajemniczenie

Dziewcyzny, męczę tą pracę, ale opornie idzie.. zwłaszcza to suzkanie słów podobnych jak w książkach co by mnie nitk o plagiat nie oskarżył Jak skończę pisać,to podesłać wam na maila? piszę o edukacji ciężarnych i położnic w zakresie karmienia naturalnego

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości