|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
Cytat:
![]() Grzeczne dziewczątko ![]() ja to wiem... jak widać na naszym forum, takie tragedie spotykają nie tylko ateistów ale w gadkę nie chciałam się wdawać.Cytat:
|
|
|
|
#3152 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
Dzień Dobry
![]() Cytat:
Ale chrosty mogą jeszcze wyjść do dwóch tygodni. Dziękuję, że pytasz A co do szkieł to ja nie noszę chociaż też nie raz już miałam zamiar sobie kupić. Ale powiem Ci, że ja zakładałam Kamilowi jak miał około roku. Pierwsze dni to była masakra bo zanim udało mi się założyć tą soczewkę to już musiałam ją wyjmować bo maluch chciał spać. Ale po 3-4 dniach nie miałam już z tym problemu. To miałaś krótką tą przejażdżkę samochodem mnie w czwartek czeka przejażdżka z Tobiaszem na lotnisko po Tż-ta aż się boję bo to jest 90-100km w jedną stronę
|
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
ale wiadomości!!!! na długo przyjeżdża?! dacie radę!
Zebra, sto lat!!!!!! Zdrówka i miłości!!!!
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Bacha - w jedna strone dacie radę
potem już w komplecie będziecie wracac wiec spokojnie |
|
|
|
|
#3155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi się chce!!! Potem taka gadzina włazi do jednego łóżka z żoną i udaje kochanego męża. Jeśli nie chce z nią być ( a wnioskuje ze nie chce skoro ją zdradza) to niech ma chociaz jaja i odejdzie. Niestety ale takiego zachowania nie zdzierze
|
|
|
#3156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na pewno będzie wszystko ok z bioderkami, zaciśnięte ![]() My jutro mamy na 14:00 USG bioderek. Na całe 5 dni ale lepsze to niż nic
|
|
|
|
#3157 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no wlasnie chodze na nfz do sporego centrum medycznego i niebardzo mam do mojego gina jak zadzwonic i zapytac.... nie wiem co robic....na IP jak bylam na poczatku z tymi plamieniami to ginka powiedziala,ze zazwyczaj po # i jak jakies plamienia sa stosuje sie do ok 20 tc. ale gin na wizycie powiedzial,ze wszystko jest ok i nie widzi sensu stosowania jakis sumplementow,bo wyniki mam ok, kwasu juz nie musze brac,ale ja gamon jeden z tego wszystkiego nie zapytalam o luteine....ale w koncu on widzial przeciez chyba w karcie,ze biore i nie zapytal czy jeszcze mam tabletki czy potrzebuje kolejna recepte..... na nastepna wizyte chyba na kartce wszystko sobie wypisze.... Cytat:
Cytat:
![]() Super ![]() Bedziesz zona a wy w ogole jestescie juz zareczeni czy wszystko dopiero sie odbedzie??
|
|
|
#3158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Największym problemem jest to, że nie wiem jak wyłączyć poduszkę powietrzną z przodu u pasażera?!
|
|
|
|
#3159 |
|
Wtajemniczenie
|
delilahinsomnia tak mysle sobie o tym co przeczytalam....dlaczego Tz nie odwiedzal Cie 3 dni w szpitalu po #....?? jesli nie chcesz to nie odpowiadaj,ale jakos mnie to gryzc zaczelo....
![]() Jejku nie wiem co robic z ta luteina....ona chyba nie zaszkodzi jak bede ja brala jeszcze 3 tygodnie....?? ewentualnie moze zadzwonie do tego CM i moze mi poradza co zrobic..... ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- a tak w ogole witam sie po weekendzie MOj minal milo i spokojnie, caly na obijaniu sie w domku z Tz
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
podzielam odczucia.
lepszy rydz niż nic!
|
|
|
#3161 | |
|
Rozeznanie
|
Nie przejmuj się taka wizyta to nic złego i żaden wstyd. Jak rozmowa z psychologiem by ci pomogła to jest to z pewnością lepsze niż faszerowanie się lekami. Bo tak właściwie to te leki nie pomagają Ci zmierzyć się z tym problemem i ukoić ból jedynie ogłupiają a to chyba nie jest dobra terapia, kiedyś będziesz musiał je odsatwic i co dalej... a pomoc specjalisty moze da ci oparcie w tych trudnych chwilach.
Ja po stracie tez zastanoawiłam się czy skorzytsć z pomocy psychologa bo sobie nie radziłam ale trafiłam tu i tu znalazłam pomoc, ale moze ty potrzebujesz bardziej fachowej pomocy? Przemyśl to a na razie mocno cię ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Znajdź na necie salon samochodowy marki twojego auta i zadzwoń na serwis z pewnoscią ktoś udzieli ci informacji jak wyłączyć poduszkę.
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Pani, okropna baba z tej Twojej teściowej olej ją..ja tak jak Ty - biorę wszystko do siebie, a ciekawa riposta przychodzi mi do głowy po paru godzinach intensywnej analizy sytuacji ![]() Amilcia, brawa dla grzecznej Darii ![]() Nita, wiem, wiem - Ty to kierowca zawodowiec jesteś - wszystkie drogi Twoje ja mam sporo mniejszy staż za kółkiem, stąd moje zdenerwowanie.Basiu, tż przyjeżdża? super Kundzia, ale Cię trzyma ta jelitówka dużo zdrówka Berbie, czasami emocje biorą górę w najmniej oczekiwanym momencie. Dobrze jest się wypłakać. Jak się dziś czujesz? yyyy, Pani - skąd wiesz, że Zeberka ma dziś urodzinki? Zeberko - sto lat w zdrowiu i szczęściu. Oraz spełnienia tego najważniejszego Amilciu, kciuki za bioderka
Edytowane przez Lucy1111 Czas edycji: 2012-04-16 o 09:39 |
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że możesz brać ją spokojnie.
|
|
|
#3164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i chyba masz dietkę ![]() Mam nadzieje że już dzisiaj pójdzie sobie to choróbsko ![]() Daj znać wieczorem jak się czujesz. AMILCIA trzymam kcuki za badanie bioderek. MAGA a jak Ty się dzisiaj czujesz? Idziesz do lekarza? DELILA swego czasu coś wspominałaś o tatuażu i co, namyśliłaś się czy go będziesz robić? U mnie od dwóch dni ciągle pada, masakra gdzie ta wiosna????
ŻONA OD 17.06.2006 ![]() "Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..." Ugo Foscolo Edytowane przez anusia1808 Czas edycji: 2012-04-16 o 09:43 |
|
|
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy dzisiaj jestem wymęczona, przez to wszystko prawie całą noc nie spałam. poza tym śniło mi się, że ostro pokłóciłam się z tż bratową, która jest w ciąży. ostatnio jestem zmuszona spędzać z nią więcej czasu niż zwykle i cieżko mi z tym. tym bardziej, że się nie lubimy. a dzisiaj znowu mam iść do teściów na obiad
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe mój dzienniczek powierniczek mi podpowiedział widocznie kiedyś Zebra wspomniała... No chyba że się pomyliłam, tak czy owak dobrze jej życzę
|
|
|
|
#3167 |
|
Zadomowienie
|
Mamy Renault Megane 2000r - jeśli możesz to zapytaj Tż a jak nie będzie wiedział to muszę podjechać do jakiegoś mechanika.
|
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przykro mi, że musisz się z nią spotykać, choć do łatwych to nie należy... a jest szansa, że bratowej dzisiaj u teściówki nie będzie? |
|
|
|
|
|
#3169 | |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33560971]Ale tu cichutko dzisiaj...
Ja ogarniałam mieszkanie, upiekłam ciasto, zrobiłam obiad, przyszła mama, poszła, byłam na cmentarzu.... We wszystkim jednak, co robię, nie widzę głębszego sensu. Ot, trzeba zjeść, trzeba posprzątać, trzeba coś tam...[/QUOTE] A moze postaraj się wziąść w garść dla swojego Tż, jak on znosi to wszystko? Jak mój Tż mi powiedział że jak widzi jak ja płaczę to go serce jeszcze mocniej boli i jest mu bardzo ciężko poradzić sobie z tym wszystkim. I chociaz dla niego zebrałam się do kupy i jakoś trzymałam. Ściskam cię mocno ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
ale powstrzymuję się bo jest w ciąży i nawet staram się jej nieodpyskowywać ale jej dni są policzone
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Lucy nie ma szans, oni mieszkają z nimi
Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- basiu od strony pasażera musisz otworzyc drzwi, tak jest albo przycis, albo jakaś klapka, którą muszisz otworzyc. pod klapką powinien być przysis lub kabelek. jak przycisk to wyłączyć, jak kabelek to wyciagnąć. te miejsce jest widoczne tylko po otworzeniu drzwi. tak w każdym razie mówi tż.
|
|
|
#3171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma sprawy, mam nadzieję, że jest tak jak tż mówi.
|
|
#3173 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam
czekam na odpowiedni moment, żeby wyskoczyć na spacer z małym zeberka i nita nie wiem czy w czwartek będę miała do dyspozycji odpowiednie auto, zeby z mikim się zapakować, jutro jadę do szkoły, może jutro wam pasuje ?? zeberka wszystkiego dobrego Cytat:
Cytat:
mam agresora jak słyszę o mamie tojego tż ![]() lucy ja może nie mam problemów z jeżdzeniem z małym ale mam problem, że mało jeźdzę teraz amilcia kciuki za bioderka ( dobrze, ze piszesz bo muszę się umówić na kontrole z Mikołajem ) ciekawe jak nam asymetria nie zniknie albo się pogłebi pokaż zakupy
|
|
|
|
#3174 | ||
|
Konto usunięte
|
Cześć,
Za mną ciężka noc. Mój TŻ ma problemy z kręgosłupem, był już diagnozowany neurologicznie i neurochirurgicznie i niby jest OK, teraz próbuję go gdzieś do poradni rehabilitacyjnej zapisać, ale same wiecie, jak to jest się gdzieś dostać.. No i w nocy miał atak bólu, Ketonal i te sprawy... A dziś musiał wstać o 6 i iść do pracy Żal mi go z tymi bólami...A ja załatwiłam kościół (mszę za dziecko) i pomniczek, będzie taki jak chciałam - kamień niebieski labrador i srebrny napis. Teraz już tylko tyle mogę dla niego zrobić, wybrać najładniejszy kamień i najładniejszy napis...... Jeszcze zaraz się raz wybiorę na cmentarz zapalić znicze. Mam jakąś obsesję, że muszę codziennie zapalić znicz, żeby małemu świeciło światełko w nocy.... Żeby się nie bał... Cytat:
Co do drugiego tematu - zazdroszczę. Ja chodzę obecnie raz na tydzień z wielkim bólem brzucha. Przed ciążą też mi się tak zdarzało. Cytat:
Od porodu schudłam już prawie 10 kilo. Nie powiem, jestem z tego powodu zadowolona. Ale się zastanawiam, jak to jest możliwe, moje dziecko ważyło tylko kilogram, gdzie się podziała ta reszta? Opuchlizna to na pewno - miałam okropną twarz, dwa podbródki (teraz to w magiczny sposób zniknęło) i opuchnięte kostki - ale żeby to ważyło aż tyle? To zaledwie 2 tygodnie, wprawdzie dużo chodzę, ale nic nie ćwiczę... I nie karmię piersią... Zastanawia mnie to, jak to jest możliwe. |
||
|
|
|
|
#3175 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesteśmy.
Na razie spieszę tylko donieść, że z bioderkami wszysto dobrze, mała waży 4800, przybrała na niższej granicy i doktor mówiła, że jeżleli bardzo się męczy to mam dać mleko modyfikowane Ale ja wolę jeszcze powalczyć bo mała bardzo nie krzyczy, że jest głodna ![]() W sprawie naczyniaka Darii mamy iść do dermatologa ale ten zapewne każe czekać i obserwować. Jak ponadrabiam napiszę więcej...
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-04-16 o 10:51 |
|
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zakładać i ściągac żaden problem, pierwszy raz trudny bo trzeba się przełamać później to i bez lusterka i po pijaku żadnego problemu nie ma no i wygoda wygoda ja nosiłam kiedyś 3 miesięczne, później już je wycofali i nosiłam miesięczne, ściaga się i do pojemniczka z płynem. Teraz zastanawiam się nad 1 dniowymi bo to jednak najwiekszy komfort, nie bawi się czlowiek w czyszczenie, przechowywanie (jakiś czas temu one były dla mnie za drogie, teraz się nie orientuję w cenie) Tylko po 5 latach przyplątało mi się jakieś suche oko czy uczulenie na płyn, nie wiem i odpuściłam w sumei juz na 2 lata, właśnie noszę się z zamiarem powrócenia do nich tylko muszę mieć od nowa dobrane (orientuje się ktoś czy nie ma gdzieś jakiejś promocji że mi dobiorą za free?)
|
|
|
#3177 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę że np złoty łańcuszek albo kolczyki będą tutaj na miejscu albo w góle jakiś komplecik![]() Cytat:
o nawiet nie wiedziałam że w Lublinie mieszkasz teściową to w rakietę i na księżyc![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziś w dzień dobry tvn słyszam że od 27 kwietnia ma być 25 stopni PS: tak w ogóle to przy staraniach mogę spokojnie tran sobie brać??? może któraś orientuje się? ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33572330] teraz próbuję go gdzieś do poradni rehabilitacyjnej zapisać, ale same wiecie, jak to jest się gdzieś dostać.. Od porodu schudłam już prawie 10 kilo. [/QUOTE] chodzi ci o to że chcesz go na jakąś rehabilitacje zapisać?? myślę że jednak stres robi swoje
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Amilcia - bravo dla Malutkiej za bioderka!
90 km od Lublina mieszkają moi rodzice. 35 km "nad" Zamościem a Ty "pod" Cytat:
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-04-16 o 11:06 |
|
|
|
|
|
#3179 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() - to teraz ja zaciskam kciuki. Cytat:
Cytat:
u nas całkiem dobrze, choć deszczowo ale za to zakupowo ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33572330] Od porodu schudłam już prawie 10 kilo. Nie powiem, jestem z tego powodu zadowolona. Ale się zastanawiam, jak to jest możliwe, moje dziecko ważyło tylko kilogram, gdzie się podziała ta reszta? Opuchlizna to na pewno - miałam okropną twarz, dwa podbródki (teraz to w magiczny sposób zniknęło) i opuchnięte kostki - ale żeby to ważyło aż tyle? To zaledwie 2 tygodnie, wprawdzie dużo chodzę, ale nic nie ćwiczę... I nie karmię piersią... Zastanawia mnie to, jak to jest możliwe.[/QUOTE] - kochana, pewnie smutek, stres tak na Ciebie działa Bierzesz jakieś witamimy? Cytat:
Lece porobić fotki.
|
|
|
#3180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba jak bede brala bede spokojniejsza. skoro niektore dziewczyny biora tak dlugo,to i u mnie zapewne nie zaszkodzi. a na wizycie bedzie jakos 17 tc. Ja z jednej strony wybralabym sie na zakupy,ale z drugiej nie mam na to sily i weny.... czekamy na fotki![]() W ogole jak ja zazdroszcze Nicie, Natalii i Zeberce tych spotkan..... Fajnie macie dziewczynki Ja tez chetnie poznalabym osobiscie wszystkie AM
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

Grzeczne dziewczątko 
ja to wiem... jak widać na naszym forum, takie tragedie spotykają nie tylko ateistów 

mi się chce!!! Potem taka gadzina włazi do jednego łóżka z żoną i udaje kochanego męża. Jeśli nie chce z nią być ( a wnioskuje ze nie chce skoro ją zdradza) to niech ma chociaz jaja i odejdzie. Niestety ale takiego zachowania nie zdzierze
Jak często chodzicie do wc
Bo ja chodze z 4 razy w tygodniu i mniej wiecej wychodzi co 2 dni i nie wiem czy to zaparcia czy nie