|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
jesli od poczatku bedzie dziecko uczone siedzenia przy stole na krzeselku,bez wyjatkow,to sie przyzwyczai.Co innego,jak sie pozwala jesc tu i tam.Znajomych 2,5-latka,jak jest glodna,to sama siada na krzeselku i kaze sobie przyniesc papu
.
|
|
|
|
#3992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3993 |
|
Zadomowienie
|
Moj Filipek jadl ladnie w krzeselku dopki nie wpadl w sidla dziadkow....i zaczelo sie jedzenie gdzie jemu sie podoba, ganianie za nim z lyzka, dawanie jedzenia z talerza innej osoby, ogolnie totalny rozpierdziel ....wqrw na maxa... ja ucze aby jadl sam, a tu traktowanie jak niemowlaka....
dzis klade talerz na stole a on sobie sam z niego je , nie lubi siedziec na krzeselku- woli podchodzic sobie po kesy.
|
#3994 |
|
Wtajemniczenie
|
nika nie widze ich nigdzie.to jakas najnowsza kolekcja
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
tez nie lubie jak dziecko jest uczone od malenkosci by jesc gdziekolwiek czy to na schodach,pod stołem czy na podłodze...
|
#3996 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz to Nam łatwo powiedzie czego nie bedziemy robic a co bedziemy.Jak dziecko nie bedzie chciało jesc to bedziemy na głowie stawac, zeby chociaz kesa zjadło.
|
#3997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Natomiast jesli są to kwoty większe to niestety ale wszystko idzie na budowę, po prostu dla nas teraz jest to ogromnym priorytetem i zaden wolny tysiąc się nie uchowa - tym sposobem 12 tys które Szymon uzbierał na chrzciny poleciało na 1/3 instalacji wodnej...., 6 tys po urodzeniu na ziemię do obsypania domu i projekt..... wiem okrutne...... ![]() Tylko że ja jestem typem co składa i ciuła całe życie i już myślę o lokacie dla maluszka. Chce mu odkłądać systematycznie pieniążki na auto, studia i dostanie na 18stkę.... już się rozglądałam za tego typu lokatami ...
|
|
|
#3998 |
|
Wtajemniczenie
|
Hojni goscie sie trafili
|
#3999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mały też tak robi wziełam mu zamówiłam większy smoczek bo zauważyłam że śmiesznie ssa go w sensie, że tak wysówa i zasysa a smoczek ma 0-3 m teraz mu zamówiłam dla starszych dzieciów... mamy i drugą jedynke
|
|
#4000 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane jutro poczytam co u Was, bo nie mam siły. Pół dnia spędziłam dzisiaj w kuchni. Na obiad robiłam placuszki, a na deser oto taki zestawik:
Dobrej nocki |
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Moja do 1,5 roku siedziala a potem wylazila gora. Teraz woli przy stoliczku na krzeselku - stad mysle ze te co sie przerabia to niezly pomysl
|
#4002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja kiedys czytalam by za dzieckiem wlasnie nie ganiac. powiadomic ze jest pora jedzenia, jak nie zje to bedzie glodne... samo decyduje... to w ksiazce superniani bylo... wiec nie zamierzam biegac - albo je z nami albo wcale... jak nie zje nie umrze z glodu a blagac nie zamierzam
|
|
|
|
|
#4004 | |
|
Zadomowienie
|
tru- az mnie zatkalo ile dostal Szymon
---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
jak zobaczysz, ze twoje dziecko wazy za malo,zaczyna wygladac kiepsko, nie ma apetytu to bedziesz robic wszystko aby zjadlo cokolwiek i bedziesz sie cieszyc z kazdego kesu mowie z autopsji.
|
|
#4005 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysle dokladnie tak jak Goora
Moja siostra była karmiona przy okienku na strychu a babcia modlila sie o powrót mamy z pracy
|
#4006 |
|
Wtajemniczenie
|
Truscafka ile ??????????
|
|
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko mi uciekalo z krzeselka i nie raz karmilam w dziwacznych okolicznosciach, wyglupiajac sie itd Niby dziecko sie nie zaglodzi ale jak ci kilka Dni z rzedu nic nie je to chocby chcialo jesc w wannie, pod lozkiem czy na parapecie- byle cokolwiek zjadlo....
|
|
#4008 |
|
Wtajemniczenie
|
Faktem jest,ze nie mialam problemow z jedzeniem,tzn dziec nie mial.A wygladal,jakby nic nie jadl,pediatra ciagle mi zwracala uwage,ze za malo wazy,na siatce centylowej byl miedzy 3 a 10 centylem.A jadl naprawde sporo,5-6 posilkow dziennie
|
|
|
|
#4009 |
|
Wtajemniczenie
|
dobrej nocki moje drogie Panie
|
#4010 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie czytałam wszystkiego
My po chrzcie. Teściowa odwaliła taką wiochę Nie lubię psioczyć na teściów, bo naprawdę baaardzo nam pomagają! Kiedy trzeba to jest pierwsza do pomocy, kocha Patrycję nad życie, Pati też za nią przepada. Ma również wnerwiające nawyki, ale to jak każdy. Ona nie chodzi do kościoła, ale myślałam, że mając 60 lat wie jak się zachować w kościele! A ona na głos normalnie gadała do Pati, mąż ją próbowała uciszyć a ona na cały głos - "co mówisz?" Nie mogłam trzymać jej na kolanach bo trzymałam Lilę, u męża ona nigdy nie wysiedziała a nie chciałam aby mąż trzymał Liliankę, więc Pati siedziała przy teściowej. Chrzczonych było 4 innych dzieci! Miałam nadzieję, że wszyscy ochrzcili dzieci na święta, więc my wybraliśmy pierwszą niedzielę po a tu tyle chrztów!! To tyle. Uff. Ale Lili była najgrzeczniejsza
|
|
|
|
#4012 |
|
Zadomowienie
|
Seona -przykro mi, ze taka siare zrobila tesciowa"/
A ja samotnie spedzam wieczor, sie musze przyzwyczajac, bo juz niebawem bedzie to moja codziennosc. Ostatnie godziny Tzta w pracy dzis Obzarlam sie tostami i skacze po kanalach...obejrzalam Szymona ...
|
#4013 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Goldi super, ze jesteś ![]() Nie ciesz się tak z tego Passata. Dziadek dał go dla Olka, byście wozili Księciunia porządna bryką, która pomieści wszystkie dary poddanych A tak btw, jak się zmiesciliscie do Clio we trójkę?? Plus na pewno spory bagaż? Wykorzystaliscie patent Ikei? Pamiętasz tę reklamę, gdzie na dachu auta, niczym w PRL, zmieścili wszystkie meble? Cytat:
Parasolki dobre są od czasu do czasu, właśnie w supermarketach, ale broń Boże nie na codzienne długie spacery! Seona witaj Kto jest takim gangsterem, jak ja, i był dzisiaj na spacerze pomimo deszczu? ![]() Pazur pomalowany, można się zdrzemnąć miedzy karmieniami jaśnie Pana. |
||
|
|
|
#4014 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej laski
jesssu juz niedlugo koniec watku a ja nie wiem co u Was i juz chyba nigdy nie nadrobie ... a widze ze juz sloiczki wprowadzilyscie moj mlody andal tylko na cycu - rozmiar 68 a wagi nie znam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
biziaki lecę spać |
|||
|
|
|
#4015 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry kochane
![]() witaj Asiol zaglądaj, zaglądaj ![]() Princess łał ale zestaw ![]() my wstalismy pół godzinki temu i będziemy wiecie co... drzemać niedługo ![]() dzisiaj idziemy do pediatry chciałąbym aby go zmierzyli i zważyli podobnie jak ty Dalia, mówiłam sobie do tej pory ze z łyżką latac nie będę za młodym, jak widziałam biegające siostry za swoimi dzieciaczkami- bo wydaje mi się że przez tą manię "że musisz zjeść" dzieci nie jadły właśnie, bo to nie była przyjemność... ja będę się starała urozmaicić ten rytuał czyli kanapeczki ze zwierzątkami,kolorowe nalesniki, zupa z makaronem w gwiazdki no ale tak jak dziewczyny piszą... życie potrafi ostro zweryfikować nasze ustalenia- także jestem ciekawa jak to będzie ![]() tż jak zobacyzł cenę cybexa- się załamał i powiedizał ze woli kupić dwa foteliki tańsze(no te do 15kg i ten późniejszy)---> ale postaram się go namówić |
|
|
|
#4016 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy kto zna odp czemu moje dziecko budzi mnie co godz w nocy?juz nawet witrzylam o 2 bo myslalam ze jej goraco.bolec jej nic nie boli bo nie placze nie prezy sie.a wczoraj jak dawala czadu z gadaniem i spiewaniem to zrywalismy boki.na dzien dobry przywalilam glowa w szafke nocna bo moja jasnie Pani spi na mojej poduszce z cycem w ustach.
|
#4017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bidulko! ale ty masz te nocki z Zoś ... tule Cie mocno! nie wiem co Ci pow, bom świeżak :/ witamy i my nocka juz nie taka cudna bo o 3 karmienie bylo... no ale... nie jest zle a teraz gadamy do zabawek i bawimy sie... dziąsła ja tak bolą ze zagryza wargi... bidulka moja....taka piękna aura za oknem, pacze na termometr a tu 0 stopni :/ esh :/ a co jedzenia - macie racje, zycie weryfikuje takie "założenia".... chociaz nie mam na mysli takich skrajnych wypadków jakie miałyście wy - ggorra i glam, ale wiadomo- zycie pokaze musze z mama pogadac bo wiem ze ja mega niejadkiem bylam ....
|
|
|
|
|
#4018 |
|
Zadomowienie
|
Hej !! Witam się z rana! U nas noka w miarę , mały wstał o 5 na jdzenie i dospał do 7.20, teraz oglądam powtórkę Julki
![]() Dziewczyny u nas tyle dają w rodzinie... fajnie jest w jedną stronę jak się dstaję - gorzej w drugą jak trzeba dać ![]() kurcze ale mnie boli lewy bok :/ też się nastawiam na cybexa.... duży koszt ale skoro na tyle lat to niech będzie ![]() muszę tylko zacząć już składać
|
|
#4019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie jest zle, bo joam wczoraj napisala ze moze zalatwic 30% taniej
|
|
|
|
|
#4020 |
|
Zadomowienie
|
ahaaa o to może nie będzie tak źle
dziewczyny zauważylam wczoraj, że jest coś nie tak z lewą rączką Szymuśka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

.

mowie z autopsji.
Nie lubię psioczyć na teściów, bo naprawdę baaardzo nam pomagają! Kiedy trzeba to jest pierwsza do pomocy, kocha Patrycję nad życie, Pati też za nią przepada. Ma również wnerwiające nawyki, ale to jak każdy. 

, jakby nie było Aisulo witaj