Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 11:18   #2611
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
no mi tak ostatnio polozna owila ze bede miala pobierana krew na nastepnej wizycie, na anemie i na cukier chyba.
No to zobaczymy Ja tam się pobierania krwi nie boję
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:18   #2612
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
a co sądzicie o tym wózku ?
http://www.youtube.com/watch?v=13lQxx7euhg

wczoraj TŻ siadł ze mną do kompa i wybieraliśmy wózek, padło na Tako Captiva lub ten.
ogólnie wózek fajny i mi się podoba, byłby idealny, ale już wyczytałam, że jego problemem są wykrzywiające się i zbyt słabe koła (przez to że dętki nie mają). No i niestety przez to jak dla mnie odpada

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:20   #2613
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
No to zobaczymy Ja tam się pobierania krwi nie boję
ja sie wlasnie boje :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:22   #2614
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
dzięki za kciuki

Fajnie wam z tym stojakiem, my o nim też myśleliśmy, ale zrezygnowaliśmy. Stwierdziliśmy, że nawet nie było by jak u nas się z tym zainstalować. Łazienkę mamy za małą, żeby to tam stało cały czas, z pokojem tak samo. I biorąc pod uwagę to, że i tak codziennie musielibyśmy to składać i rozkładać, a w łazience mamy tylko prysznic, to małą będziemy kąpać na stole w kuchni
U nas musi być stojak bo w łazience nie ma miejsca w pokoju gdzie Maluch będzie spał nie mam stołu wiec tylko ta opcja wchodzi w gre stojak będe musiała codziennie składać a wanienke "schowam" do wannyprzynajmniej taki mam plan a zobaczymy jak to wyjdzie w praniu
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej .. i ja się witam słonecznie..

muminek to co ? pijemy? gratki

No a żeby było fajnie to mi strzeliła dzisiaj równa 30 i przy okazji zaczynam 31 tydzień

Jak to kiedyś obiecałam Soleilce stawiam !
dziękujei wzajemnie gratulujei Wszystkiego NajlepszegoŻyczę
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ja też po długich namyślaniach nie idę do szkoły rodzenia, może gdyby była tu szansa na bezpłatną to bym poszła, ale 400 piechotą nie chodzi, wolę za to coś kupić maluchowi. Kolezanka (była połozna) ma do mnie przyjść i mi to i owo wyjaśnić

Pyszne babeczki, gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
też już bym chciała być tak daleko

Jadę też do fryzjera dzisiaj, cieszę się bardzo
dziękuje ja nie ukrywam że te 300zł które mieliśmy przeznaczyć na sr nam się teraz bardzo przydadzą,tym bardziej ze zapowiada się że u mnie wizyty będą bardzo często teraz fajnie że idziesz do fryzjera napisz póżniej czy Jesteś zadowolona!
Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Cieszę się, że wszystko w porządku, no niestety nas też te wizyty kosztowały majątek. W marcu byłam 5 razy u ginki plus ten pessar i leki. Teraz trochę się odbiliśmy od dna bo dostałam pieniążki z pzu za szpital.

I mam pytanie do ciebie, czy po tym krążku masz jakieś zwiększone upławy?Bo ja ostatnio bez wkładek nie mogę się nigdzie ruszyć, wymieniam je co jakieś 2 godz.

Czy stosując luteinę, lactovaginal i natamecynę dowcipną to może też powodować większe upławy?
Ze mnie dzisiaj rano tak poleciało, że aż się wystraszyłam że to mogą być wody płodowe
dziękuje po krążku nie zauważyłam większych upławów,jedynie po nystatynie na drugi dzień,ale na szczęście biore co 4dni więc nie jest to tak uciążliwe,pozostałych leków które wymieniłaś nie zażywam wiec trudno mi powiedzieć,Malwina a czy lekarz Ci powiedział kiedy zdejmie krążek?
Cytat:

A ja dziś na 13.40 idę do położnej Posłucham serduszka
super
Cytat:
Uff ulżyło

matko jak ten czas leci...
Ja od wczoraj w III trymestrze

nadalka
gratuluje III trymestru!
Cytat:
Ale ten czas leci
dziewczyny gratuluje rozpoczetych tygodni teraz to juz z gorki

Cytat:

wczoraj TŻ siadł ze mną do kompa i wybieraliśmy wózek, padło na Tako Captiva lub ten.
i jeden i drugi bardzo fajny
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:22   #2615
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
hej dziewczyny!
Przepraszam ze trzymalam Was w niepewnsci caly dzien. Mialam napisac do Hanii smsa ale zapomnialam zabrac ze soba telefonuz tego roztargnienia.
A wiec bylam w szpitalu, wrocilam okolo godz 19 i bylam tak zmeczona ze polozylam sie spac i obudzilam sie przed chwila jak tz wrocil i mnie obudzil.
a wiec bylam w szpitalu mialam robione usg i ktg pod ktorym lezalam 3 godz.
Ktg wyszlo ogolnie dobrze a lezalam tak dlugo bo aparatura odczytywala mocne ruchy a ja ich nei czulam no i ogolnie serduszko pracuje dobrze ale dostalam zrypke ze powinnam wczoraj przyjechac i teraz co tydzien musze chodzic na monitoring,
mala jest ulozona posladkowo i dlatego moglam slabiej to czuc ale powiedziala mi ze jezeli jutro nie bede zadowolona z tego ze nie czuje ruchow mam tez zadzwonic i przyjechac.
To dobrze ,ze juz jesteś i ze wszystko ok, bo się już wszystkie martwiłyśmy
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:22   #2616
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:

No a żeby było fajnie to mi strzeliła dzisiaj równa 30 i przy okazji zaczynam 31 tydzień

Impreza

Cytat:

Ja mam tako Captiva, obejrzałam ten wóżek z linka ,który podałaś i wydaje mi się,że w Tako jest ciężej wpiąć spacerówke i gondole.

Tzn nie wiem,może ja mam takie tylko wrażenie . Ja np. nie umiem dobrze wpiąć gondoli i spaceróki w naszej Captivie, dopiero jak mój mąż zrobił to troche mocniej to gondola/spacerówka "wskoczyła" na swoje miejsce. Ale podejrzewam,że to kwestia wprawy i szybko to opanuje
Dodć mogę,że Captiva to wysoki wózek - w sklepie stało kilka modeli różnych marek i Captiva była najwyższa ( tzn miała najwyżej osadzoną gondole).

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:24   #2617
blueberry88
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj zaczynam 30 tydzień ciąży!!!

z tej okazji zapraszam na babeczki
To ja chcę właśnie taką babeczkę

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
A ja ostatnio zapytałam mojego gina co on sądzi o szkole rodzenia bo ja miałam mieszane uczucia... i powiedział mi że w szkołach rodzenia jest dużo marketingu i niestety szkoły stały się modne i biją na tym kasę. Stwierdził że położne nie znają się na fizjologii ciąży za dobrze ale za to mają ogromną wiedzę o porodzie. Mówił że jechać obejrzeć porodówkę mogę w każdej chwili, a co do ćwiczweń przyspieszających poród to są one niewskazane. Jedynie można się nauczyć prawidłowego oddechu ale mówił że o tym i tak kobiety przy porodzie zapominają, a z drugiej strony każdy poród jest inny i nie da się przewidzieć jak będzie wyglądał. Co do pielęgnacji dziecka mówił że się tego nauczę w szpitalu po porodzie bo ponoć w tym u niego tak jest że matki same opiekują się dziećmi pod okiem położnych i jest to fajnie zorganizowane.
Tak więc, zdam się na jego opinię i nie idę do szkoły rodzenia.
Może w innych szpitalach jest ona przydatna....
Słyszałam podobnie opinie - szczególnie o nauce oddychania. Wybieram się jednak na taki wykład dla ciążowników o pielęgnacji noworodka.

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a jutro na 8 wizyta u ginki i badanie glukozy brrr....lęki mam, bo nie wiem jak to zniosę, ale mam nadzieję, że dam radę
Też mam jutro wizytkę! Trzymam za Ciebie

Cytat:
ja wlasnie pije kawke i na sniadanko sobie parowki zagrzeje
Parówki - już wiem co kupię na drugie śniadanie!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:26   #2618
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ogólnie wózek fajny i mi się podoba, byłby idealny, ale już wyczytałam, że jego problemem są wykrzywiające się i zbyt słabe koła (przez to że dętki nie mają). No i niestety przez to jak dla mnie odpada
cenna uwaga

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:26   #2619
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Cześć!

To ja chcę właśnie taką babeczkę

Słyszałam podobnie opinie - szczególnie o nauce oddychania. Wybieram się jednak na taki wykład dla ciążowników o pielęgnacji noworodka.

Też mam jutro wizytkę! Trzymam za Ciebie

Parówki - już wiem co kupię na drugie śniadanie!
Hm..na sam wykład? Tzn. na kurs nie będziesz chodzić, ale możesz iść na jeden wykład, czy jak?

Też mnie ochota na parówki wzięła kupię sobie, bo zaraz idę do sklepu
a na obiad nie wiem dalej co zrobię. Wyciągnęłam z zamrażarki pierś z kuraka i chyba jakiś sos na leniwca z paczki zrobię i ryż
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:28   #2620
chce_byc_mama
Zakorzenienie

widze ze zarazilam was parowkami :P

Amelcia
Stary 2012-04-17, 11:29   #2621
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
A no
Stary 2012-04-17, 11:31   #2622
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny!
Dziekuje za wasze wsparcie nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy

Ciastek wiem ze istnieja telefony ale ja z tego stresu to telefon wlozylam do innej torebki a inna zabralam ze soba. A jak wrocilam do domu to bylam tak zmeczona tym wszystkim ze poszlam prosto do lozka.
bardzo sie bałam DOmyslam sie z emialas stresa

Cytat:
Hej
Trochę się bałam pisać tak późno, ale skoro prosiłaś o wiadomość to musiałam wysłać No i na coś się przydałam

A ja dziś na 13.40 idę do położnej Posłucham serduszka
spokojnie ja nie taka nerwowa jak mnie ktos obudzi itak sie duzo razy budz ebo co chwile mi nogi drentwieja i bolą wiec spooooooooooko

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
ja parowki dzis tez kupilam ale tz wrocil z pracy bo mu sprzet padł i zrobilam jemu a sama zjadlam wlasnie buleczke z ziarenkami salata szyneczka i serkiem zoltym i herbatke zielona pije

i znowu 200 zł na naprawe piły...........

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:31   #2623
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Ja mam tako Captiva, obejrzałam ten wóżek z linka ,który podałaś i wydaje mi się,że w Tako jest ciężej wpiąć spacerówke i gondole.

Tzn nie wiem,może ja mam takie tylko wrażenie . Ja np. nie umiem dobrze wpiąć gondoli i spaceróki w naszej Captivie, dopiero jak mój mąż zrobił to troche mocniej to gondola/spacerówka "wskoczyła" na swoje miejsce. Ale podejrzewam,że to kwestia wprawy i szybko to opanuje
Dodć mogę,że Captiva to wysoki wózek - w sklepie stało kilka modeli różnych marek i Captiva była najwyższa ( tzn miała najwyżej osadzoną gondole).
Cenie w Tako wlasnie to , ze swietnie sie nadaje dla wysokich ludziów

a co do wpinania, oglądałam ten instruktaż i rzeczywiscie troche sie różnią sposobami wpinania
http://www.youtube.com/watch?v=ZUZgYG8oBLg

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:31   #2624
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

W porząsiu, ale ja muszę dotknąć, a tego nie dotykałam. Za to Captivę tak Dlatego jestem wierna TAKO.

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Hm..na sam wykład? Tzn. na kurs nie będziesz chodzić, ale możesz iść na jeden wykład, czy jak?
To jest chyba jakiś pojedynczy wykład - dowiem się na jakiej zasadzie. Mamuśka jest środowiskową i się z nią zabieram
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:31   #2625
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Bardzo mi cię szkoda kochana Przydałby ci się tak dobry materac jak ja mam, to by ci sporo ulżyło fizycznie. Niestety z trawieneim przy leżącym trybie życia muszą być problemy-współczuje Biedna jesteś i jeszcze tyle przed tobą. Ale wiesz co? Tak jak piszesz maluszek rośnie i wypycha ten krwiak i się może okazać, ze już wkrótce go nie będzie wcale. Całe szczęście w nieszczęściu, ze masz tak ludzkiego gin. A mówi ile się już pozbyłaś tego krwiaka ile zostało tak procentowo? Szkoda, że się nie da go pozbyć w inny sposób tylko trzeba czekać aż sam się wchłonie Trzymaj się dzielnie i narzekaj jak potrzebujesz, bo to przynosi ulgę a nam nie przeszkadza

materac nie jest taki zly, tylko ze ja leze zazwyczaj na 1 boku bo na plecach mi brzuch twardnieje, wiec staram sie unikac, do tego zeby pisac na lapie musze miec prawa reke wolna no i na lewym boku lepiej jakos przewod pokarm.dziala.
Krwiaka bylo 250ml, potem zeszlo do 100, a teraz jak mnie badal to juz nic tam nie plywalo tak luzem, byla taka zwarta masa ciala czy czegos, wiec teoretycznie sie zorganizowal. No ale leci costam caly czas mimo wszystko. Z wypychaniem klopot tylko taki ze krwiak jest nad dzieckiem - to bylo glowne niebezpieczenstwo - kto kogo wypchnie. Teraz juz "tylko" moze wywolac przedwczesny porod swoja obecnoscia... tak ze niby nic sie nie dzieje co by swiadczylo ze cos jest nie tak w obecnej chwili. Ale mimo to ostatnio trace wole walki...

Na razie jestem na nowym etapie bo mi zaczelo byc zal tego czasu - postanowilam sie pouczyc paru programow do pracy, i mam ochote na nauke na skrzypcach, ale pewnie nie uda mi sie zdobyc :P Ale czegos bym chciala sie pouczyc fajnego

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:34   #2626
prince_polo
Zakorzenienie

musze sie za sebie wziac. I to pisze serio. Zero slodyczy i mniejsze porcje chleba, bo ja chporuje teraz na chleb!!!!!!1 pol bochenka jadam sama w ciagu dnia wiec jak ja mam tak nie tyc..... Do tego mało pije wody...... znowu.....
Dzis sie wzielam juz za siobeie rano poszlam na maisto z pol litrowa woda i cala juz wypiła. teraz zielona herbata i potem dalej woda.

najgorsze jest to ze ja słodkie teraz kocham i jak tu sie odzwyczaic..... niby niejem codziennie ale czasami jak sie dorwe to za to nadrabiam w jednej chwili kilka dni niejedzenia

nie przeszkadzaja mi teraz te kg az tak..... ale wiem ze gdybym slodkie odstawiła, codzienie duzo piła i niejadla tyle tego chleba w dodatku bialego to bym nie tyla az w takim tempie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-04-17 o 11:36
Stary 2012-04-17, 11:34   #2627
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie wlasnie boje :P
Mnie tylko wkurzyła pielęgniarka w szpitalu ostatnio jak mi pobierała krew na ZD, bo nie mogła mi żyły znaleźć Pokłuła mi obie ręce i dopiero kogoś innego zawołała żeby to zrobił... a zwykle nie ma u mnie problemu z pobraniem krwi. Ale bać to się nie boję, nie mdleję etc.

Znaleźliśmy na gumtree fajną komodę 20 funtów, niedaleko od nas, ogłoszenie z wczoraj. Napisaliśmy wiadomość i czekamy na odpowiedź teraz. Jutro tż idzie do pracy, mam nadzieję, że jak coś to wieczorem będzie mógł odebrać
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:34   #2628
Ando
Rozeznanie

Muminek - gratki!
To ty juz na ostatnim zakrecie

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-04-17, 11:35   #2629
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry ja witam z herbatką i Maluchem który ma czkawke!

muszę sie zorientować,nie wiem dlaczego nie wziełam tego pod uwagę,a może akurat będzie można zapisać się na zajęcia tylko z pielęgnacji maluszka!

Kochana dobrze że wszystko ok to bardzo dobrze że będą Cie monitorowali bo jeżeli nie czujesz ruchów to będziesz spokojniejsza że wszystko dobrze z Małą
--------------------------------------------------------------------

Muminku wielkie gratulacje , a babeczki przepyszne

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Kurna, siara mi leci
Mi też juz od dłuższego czasu , no cóż taki urok

Cytat:
U nas musi być stojak bo w łazience nie ma miejsca w pokoju gdzie Maluch będzie spał nie mam stołu wiec tylko ta opcja wchodzi w gre stojak będe musiała codziennie składać a wanienke "schowam" do wannyprzynajmniej taki mam plan a zobaczymy jak to wyjdzie w praniu

dziękujei wzajemnie gratulujei Wszystkiego NajlepszegoŻyczę

dziękuje ja nie ukrywam że te 300zł które mieliśmy przeznaczyć na sr nam się teraz bardzo przydadzą,tym bardziej ze zapowiada się że u mnie wizyty będą bardzo często teraz fajnie że idziesz do fryzjera napisz póżniej czy Jesteś zadowolona!

dziękuje po krążku nie zauważyłam większych upławów,jedynie po nystatynie na drugi dzień,ale na szczęście biore co 4dni więc nie jest to tak uciążliwe,pozostałych leków które wymieniłaś nie zażywam wiec trudno mi powiedzieć,Malwina a czy lekarz Ci powiedział kiedy zdejmie krążek?

super

gratuluje III trymestru!

i jeden i drugi bardzo fajny
My tez kupiliśmy wanienkę , ale taką profilowaną anatomiczną ze stojakiem, mamy małą łazienkę , a do tego prysznic więc to było najlepsze wyjście

Cytat:
Hej .. i ja się witam słonecznie..

katrina gratuluję udanej wizyty no i chłopca
mamcia cieszę się że wszystko w porządku
Ando tak już jest, jedni mają lekko inni pod górkę ale wierzę że dasz radę

muminek to co ? pijemy? gratki

ajka ja wczoraj kupiłam kotlety takie mrożone rybne więc chyba to, ziemniaczki jak zwykle, i jakąś surówkę wymyślę

Jak to kiedyś obiecałam Soleilce stawiam !
Gratki za 31 tydzień

Kciukaski za dzisiejsze wizyty
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:37   #2630
ewka5891
Zakorzenienie

Hej
dzisiaj miaam masakryczna noc, dlugo nie mogam zasnac a jak juz m sié w koncu udao to spaam jakims polsnem, porazka. No i wstalam po 4 do wc i maly sie obudzil i z godzine nawalal mi w brzuch

pogoda dzisiaj okropna, pada i jest zimno.. no i jeszcze musialam wstac rano na zajecia, strasznie mi sie nie chcialo

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
Dzis mama byla spytac ile one beda kosztowac, bo mam cala liste i jej wyliczyli 230pln
kurcze, ale to wszystko kasy ciagnie

Cytat:
hej dziewczyny!
Przepraszam ze trzymalam Was w niepewnsci caly dzien. Mialam napisac do Hanii smsa ale zapomnialam zabrac ze soba telefonuz tego roztargnienia.
A wiec bylam w szpitalu, wrocilam okolo godz 19 i bylam tak zmeczona ze polozylam sie spac i obudzilam sie przed chwila jak tz wrocil i mnie obudzil.
a wiec bylam w szpitalu mialam robione usg i ktg pod ktorym lezalam 3 godz.
Ktg wyszlo ogolnie dobrze a lezalam tak dlugo bo aparatura odczytywala mocne ruchy a ja ich nei czulam no i ogolnie serduszko pracuje dobrze ale dostalam zrypke ze powinnam wczoraj przyjechac i teraz co tydzien musze chodzic na monitoring,
mala jest ulozona posladkowo i dlatego moglam slabiej to czuc ale powiedziala mi ze jezeli jutro nie bede zadowolona z tego ze nie czuje ruchow mam tez zadzwonic i przyjechac.
dobrze, ze tak solidnie podeszli do sprawy. no i super ze z mala wszystko ok.
Wydaje mi sie ze dobrze, ze w tej sytuacji bedziesz miala regularnie rogione ktg

Cytat:

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Zaczynamy dziś 21tydzień czyli jesteśmy w połowie

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:38   #2631
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
ja ostatnio kupiłam w biedronce parówki z szynki z Sokołowa... pyyyycha

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:41   #2632
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
musze sie za sebie wziac. I to pisze serio. Zero slodyczy i mniejsze porcje chleba, bo ja chporuje teraz na chleb!!!!!!1 pol bochenka jadam sama w ciagu dnia wiec jak ja mam tak nie tyc..... Do tego mało pije wody...... znowu.....
Dzis sie wzielam juz za siobeie rano poszlam na maisto z pol litrowa woda i cala juz wypiła. teraz zielona herbata i potem dalej woda.

najgorsze jest to ze ja słodkie teraz kocham i jak tu sie odzwyczaic..... niby niejem codziennie ale czasami jak sie dorwe to za to nadrabiam w jednej chwili kilka dni niejedzenia

nie przeszkadzaja mi teraz te kg az tak..... ale wiem ze gdybym slodkie odstawiła, codzienie duzo piła i niejadla tyle tego chleba w dodatku bialego to bym nie tyla az w takim tempie
ej-zmienilas awatara - szkoda - tamten mi tak jakos do ciebie pasowal

oj tez jeestem w stanie kazda ilosc slodkiego zjesc nie wyobrazam sobie abstynencji... Ale masz racje z tym piciem - ostatnio zaczelam liczyc ile pije na dzien i wyszlo malutko... tak ze tez dzis pierwsze co to zrobilam sobie zapas do lozka :P

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
ja ostatnio kupiłam w biedronce parówki z szynki z Sokołowa... pyyyycha
o-te z szynki sa o niebo lepsze od zwyklych. kiedys kupowalam tylko berlinki bo mi sie wydawaly najlepsze, ale jak zaczelam dzieciakom kupowac te jasne a potem zjadlam taka zwykla to roznica jest ogromna

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-04-17, 11:42   #2633
ajka89
Zadomowienie

Matko, przerażacie mnie tymi 30 tygodniami
Stary 2012-04-17, 11:42   #2634
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
ej-zmienilas awatara - szkoda - tamten mi tak jakos do ciebie pasowal

oj tez jeestem w stanie kazda ilosc slodkiego zjesc nie wyobrazam sobie abstynencji... Ale masz racje z tym piciem - ostatnio zaczelam liczyc ile pije na dzien i wyszlo malutko... tak ze tez dzis pierwsze co to zrobilam sobie zapas do lozka :P
ja zmienilam bo duzo z nas miala ciemne i ja sie gubiłam ktory moj a czesto korzystam z neta w telefonie. Wiec tam takie pipidówki te avatarki ze mnie szlag trafial To se walłam czerwonego i czerwony podpis i teraz widze

slodkie to masakra dla mnie.....jak przed ciąza sie umialam opanowac i niejesc tak teraz co z tego ze niejem kilka dni jak potem nadrabiam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-17, 11:43   #2635
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:

[QUOTE=hanjah;33598583
A ja dziś na 13.40 idę do położnej Posłucham serduszka [/QUOTE]

super, zazdroszcze

Cytat:
Ja od wczoraj w III trymestrze

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
jakiś czas temu widziałam na fb że moja znajoma to sprzedaje i właśnie teraz na dziale z elektornicznymi niania na allegro widzę to otóż pomaga to rozpoznać dlaczego dziecko płacze wnet myślenie będzie całkiem wyłączone......
dokadnie, czego to oni nie wymysla....

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:43   #2636
ajka89
Zadomowienie

Prince,ja też ostatnio pochłaniam słodkie, lody, wszytko co się da. Dosłownie pochłaniam, jakbym jedzenia czasami nie wdziała...i odbija się to w kg. Pewnie na wizycie dostanie mi się opierdziel, ale ja nie potrafię się czasem opanować
Stary 2012-04-17, 11:44   #2637
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Hania
ja na gumtree znalazlam swietne lozeczko u mnie w miescie i w sobote pisalam maila bylo wystawione 3 dni i nikt sie nie odezwal :/

Amelcia

Edytowane przez chce_byc_mama
Czas edycji: 2012-04-17 o 11:45
Stary 2012-04-17, 11:45   #2638
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ja zmienilam bo duzo z nas miala ciemne i ja sie gubiłam ktory moj a czesto korzystam z neta w telefonie. Wiec tam takie pipidówki te avatarki ze mnie szlag trafial To se walłam czerwonego i czerwony podpis i teraz widze

slodkie to masakra dla mnie.....jak przed ciąza sie umialam opanowac i niejesc tak teraz co z tego ze niejem kilka dni jak potem nadrabiam
Ja już nawet próbowałam nic nie kupować do domu, żeby nie było i nie kusiło, ale to nic nie daje...jak mi się zachcę, to się nie mogę na niczym innym skupić, tylko myślę o tym słodkim. To jest straszne!
Stary 2012-04-17, 11:46   #2639
Ando
Rozeznanie

nadalka - gratki
chce byc mama - dobrze ze wszystko ok ciekawe czy sie mala jeszcze odwroci. Bo jak nie to cc cie czeka

śpij kochanie moje
[/SIZE]

Edytowane przez Ando
Czas edycji: 2012-04-17 o 11:49
Stary 2012-04-17, 11:46   #2640
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Ciastek ja tez slodycze pochlaniam tonami po prostu masakra. nie umiem sie opanowac w ogole

Amelcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości