Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 16:21   #3391
rybkie
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Hejka!!!!

Pisze do Was z Jaskiem na klacie, ale obie raczki wolne
My juz po instruktazu i powiem Wam,ze super!!! Do tego rehabilitantka zwrocila nam uwage na sporo bledow, jakie popelnialismy przy codziennej pielegnacji, noszeniu, podnoszeniu, kladzeniu itd.
Mysle, ze jak ktos chce chustowac, to naprawde warto, aby zaczal robic to pod okiem kogos, kto sie zna. Sama bym nigdy nie wiedziala, jak trzeba te chuste do konca dociagnac i jak ulozyc nozki, raczki etc.
Maly juz sie budzil, jak wrocilismy do domu, wzielam go w chuste i migie usnal
Postaram sie juz nie panikowac

Kochana, a jak u Was sie spisuje ta mata???

no to za bioderka

co do kapieli, to pewnie nie lubi tego momentu, jak sie ja zabiera z cieplutkiej wody na zimne powietrze
Ja w sumie, jak tak sobie myslalam, to tez nie cierpie wychodzic z wanny, wycierac sie itd
Jasiek tez w wodzie daje rade, ale poza to juz srednio

oblukalam sobie i fajnie wygladaja
a jakie kolorki wzielas?
Kochana a gdzie bylas na warsztatach? Bo doczytalam wczesniej zes z Warszawy
Zoja my tez na mm i ja nie podaje wit D bo wszystko jest w mleku teraz anankee napisala o tranie i chyba tez zaczne dzieki a o lekarzach tu i o podejsciu mozna pisac i pisac nie?
Maz wczesniej wrocil z pracy by przejac Mishke a ja pod kolderka dogorywam
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:25   #3392
eliza1984
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
dzieki

jak kogos to intersuje to znalazlam takie cos

http://www.nursing.com.pl/ArchiwumMa...iersia_75.html
hmm a ja czasami piję karmi,ale uważam ,że mała ilość % nie zaszkodzi,zaznaczam mala,a lampka wina to dla mnie raczej mala,chociaż na chrzcinach upilam łyczek martini to zaraz poczulam w rękach.
Pearl a ty wczoraj wypiłaś winko i czy wylałaś mlesio czy odczekałaś i nakarmiłaś
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:26   #3393
MMONIKA9
Wtajemniczenie

ahhh zapomniałam napisać że dziś wreszcie listonosz przyniósł kasiore za tą karuzele co zwracałam i mogę w końcu małemu zamówić KUNIA od dziadków (który miał być na zajączka)
Stary 2012-04-17, 16:36   #3394
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
ale jestem roztrzepana, normalnie zapomniałam się pochwalić Po dwóch miesiącach w końcu doczekałam się nagrody za urodzenie córeczki. Już porobiłam fotki
Na żywo wygląda o niebo lepiej, na zdjęciach nie jest taki piękny

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
noo na szczęście działają, po 3 aplikacjach, powieki maleją a oko nie piecze i nie boli
to super, ze juz nie jestes cyklopem

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
jeju dziewczyny u nas dziś SZCZEPIONKA
dwa wklucia (powtórka plus nowe) plus powt rota, bo jednak zdecydowaliśmy się na pneumo....
trzymajcie kciuki żebym się tam nie popłakała z małym, a jadę sama więc będzie niezła przeprawa....
pewnie juz po,ale wiedz,ze kciuki byly trzymane - odpisuje pozniej

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Pear super ,że wasze stosunki się porawiły,teraz napewno będzie Ci lżej.
Mnie też brakuje "Nas" z przed ciąży.
Te nasze wyjścia,imprezy,spacery,r ozmowy,przytulance,wariac je itp...
Tak jak Wy boję się troszeczkę ,że to nigdy nie wróci,bo nawet gdy wyjdziemy sami na zakupy to ja jakoś ciągle myślę i gadam o młodym.Strasznie brakuje mi bliskości z przed ciąży.
Mam to samo... Caly czas mysli kraza mi wokol Jaska i zamiast cieszysc sie chwila z tztem, to mysle, czy Maly gdzies tam nie placze :/

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Pearl super, że wróciłaś do świata żywych Czyt. do wizażu
Cieszę się, że mąż więcej się udziela przy Jasiu A ten pomysł z odciągnięciem mleka i wypiciem winka ekstra Szkoda, że mój Wojtek nie chce butelki włożyć do usta, bo też bym zaszalała chętnie
Kochana, a ile razy probowalas? Moze musi sie nauczyc? Moj na poczatku tez nie byl chetny, ale pozniej zalapal
A z wina wyszla lampka, bo nie mialam pozniej pokarmu

Jak by tu zrobic, zeby moc odciagnac mleko na zapas, ale miec dla Malego, jak przyjdzie jego pora karmienia???
Cytat:
Napisane przez Kropeczka
Ostatnio moją głowę zaprzątają myśli, co zrobić, żeby Wojtek przesypiał całą noc (jest na piersi). No i doczytałam wczoraj w książce "Pierwszy rok życia dziecka", że dziecko, które przekroczy wagę 5kg, to już w sumie powinno się obyć przed jedzenia w nocy! U mnie to niewykonalne oczywiście Ale podzielę się z Wami mądrą radą jak zmniejszyć liczbę posiłków w ciągu nocy. Otóż nie wstajemy od razu jak dziecko zaczyna się kręcić tylko jak już naprawdę zaczyna głośno marudzić. Dzisiaj w nocy u mnie się to sprawdziło Wojtuś przed 1.00 zaczął się kręcić. Już miałam wstawać, ale przypomniałam sobie, co wyczytałam i pomyślałam, że spróbuję przeczekać. Zasnęłam ponownie i obudziła się dopiero koło 4.00 jak Wojtuś dopiero faktycznie zaczął domagać się jedzonka Tak więc dzisiaj tylko jedna pobudka Zobaczymy następne noce
Ojej, Kochana, mam nadzieje, ze podziala i bedziesz miala wiecej przespanych nocek. Wiem, co to znaczy taka meczarnia... I tez sprobuje Twojego sposobu Chociaz, tfu tfu, 3 nocki byly super Pobudka raz w nocy. Boje sie zapeszac, ale tak bym chciala, zeby tak juz zostalo
Cytat:
Napisane przez Kropeczka
W sobotę idziemy na wesele, więc postanowiłam przymierzyć sukienkę, w której chcę iść i co? I okazało się, że ten 1kg, który mi został po ciąży, robi ogromną różnicę! Nie mogę się w nic dopiąć w biuście Teraz pozostaje mi jechać jutro na zakupy i modlić się o to, żebym coś znalazła! A najbardziej mi żal, bo miałam taką śliczną biało-chabrową sukienkę
oj tam, oj tam
kup sobie cos nowego, co bedzie pasowac jak ulal
a do chabrowej sukienki schudniesz i bedziesz miala wtedy dwie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
to u nas pod tym względem nic się nie zmieniło, oczywiście wiadomo wyjść nie ma ale my jesteśmy tak kopnięci, że dalej się wydurniamy, wariujemy i przytulamy, jedyne co sie zmieniło, to powiem Wam, że przed urodzeniem Alexa nie kłóciliśmy sie prawie, może z 3 razy gdzieś tam, a teraz częściej, ale to takie sprzeczki gdzie każde wie lepiej co lepsze dla synka
oooo
znam te sprzeczki
ale my to i przed i po ciazy sie klocimy jak zloto
takie wloskie malzenstwo z nas
on skorpion, wiec nie ma lekko

Cytat:
Napisane przez Kamciurka
Pearl dobrze, że jesteś będzie dobrze kochana, wiadomo, człowiek nie ma sił, jest przemęczony, to i nic mu sie nie chce, zobaczysz jeszcze troche i Dzonu wyrośnie z tego i będzie git. Koleżanki syn tak płakał po nocach, że starsza córka musiała sie wyprowadzić do babci, bo nie mogła spać po nocach, a do szkoły szła niewyspana minęły magiczne 3-4 miesiące i przeszło i teraz to jeden z najbardziej roześmianych brzdąców jakie znam, a w maju skończy rok
Moja Zeberka

pisz mi tak wiecej
tfu tfu (znowu pluje, ale strasznie sie boje zapeszac), jest coraz lepiej i Maly coraz wiecej sie usmiecha, albo ja bardziej wypoczeta lepiej sobie radze z placzem i juz tak nie zwracam na to uwagi

Cytat:
Napisane przez Kamciurka
Ja dalej w biurze, jeden plus tego, że mam czas na wizaz w nadmiarze
Widze ze idziesz na pracownika roku...

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Sfajczylibyśmy dziś dom i firmę teściów wieczorem wstawiłam rosół i zapomnieliśmy o nim. O 3 w nocy obudził mnie smród... masakra. Potem już zasnąć nie mogłam, tak się zestresowałam...
dziekuje

to ja sie dolaczam do spalonego garnka
przypalilam cukier, bo chcialam zrobic sobie prazone jabluszka do ciasta francuskiego
zaczadzilam cala chate i biedny tz musial siedziec sam przez pol godziny z Jaskiem w sypialni, bo tylko tam dym nie nalecial

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
mi lekarka też ostatnio powiedziała że oliwka niet szczególnie jak dziecko ma problemu skórne.
mnie tez odradzaly oliwke - az trzy lekarki

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:36   #3395
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana, a jak u Was sie spisuje ta mata???

no to za bioderka
Mata u nas syper, Lenka własnie lezy i sie bawi
tzn na ta chwile to interesują ją tylko zawieszone zabawki- uwielbia kaczora bo on ma w środku taki dzwoneczek i przy kazdym puknięciu raczką zaciesza No i ostatnio wygina sie w strone lusterka
Mata ma intensywne kolorki, duzo wystających szeleszczących i nadajacych sie do ciągniecia elementów A jak maluch troche podrośnie to bedzie mógl bawić sie nózkami/raczkami na tym padzie wiec mysle ze nie znudzi sie tak szybko bo na kazdy etap rozwoju jest jakas nowa zabawa

A odnośnie do po-kąpieli to wlasnie to nie jest płacz spowodowany wyjęciem z wanienki, to jest ryk Bog wie o co Jest taki lament ze nie ma szans zeby ją w ogole wytrzec/ubrac o balsamowaniu nie wspomne takze konczymy tak,ze ekspresem pieluszka i bujanko i przytunako w kocu na golasa az sie dama uspokoi

U nas dzis byla piekna noc od 19-4.30 a potem jeszcze do 7 i tak od 8-9 W dzien tez pieknie bo na spacerku spała i po spacerku w domu w gondoli przy oknie jeszcze godzine, potem jedzonko troche zabawy i znowu sen do 16 a teraz wymęcze dziecko i po kapieli znowu lulu
Takie dni to ja luuuubie

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2012-04-17 o 16:39
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:45   #3396
eliza1984
Zadomowienie

Dziewczyny czy wasze bobasy mają ciemne tzn leekko brązowe pępki,bo ja się boję ,że może kiepsko myje
Stary 2012-04-17, 16:46   #3397
kasiahexe
Zadomowienie

]

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
Maz wczesniej wrocil z pracy by przejac Mishke a ja pod kolderka dogorywam
Bardzo oryginalne imie wybralas to jest keis zdrobnienie czy pełne imie??

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
hmm a ja czasami piję karmi,ale uważam ,że mała ilość % nie zaszkodzi,zaznaczam mala,a lampka wina to dla mnie raczej mala,chociaż na chrzcinach upilam łyczek martini to zaraz poczulam w rękach.
Pearl a ty wczoraj wypiłaś winko i czy wylałaś mlesio czy odczekałaś i nakarmiłaś
no własnie czytaałam wczoraj o Pearl i mnie to tak wszystko natchnęło bo mam straszna ochote na winko

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:47   #3398
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
oooo
znam te sprzeczki
ale my to i przed i po ciazy sie klocimy jak zloto
takie wloskie malzenstwo z nas
on skorpion, wiec nie ma lekko

Moja Zeberka

pisz mi tak wiecej
tfu tfu (znowu pluje, ale strasznie sie boje zapeszac), jest coraz lepiej i Maly coraz wiecej sie usmiecha, albo ja bardziej wypoczeta lepiej sobie radze z placzem i juz tak nie zwracam na to uwagi

Widze ze idziesz na pracownika roku...

dziekuje

to ja sie dolaczam do spalonego garnka
przypalilam cukier, bo chcialam zrobic sobie prazone jabluszka do ciasta francuskiego
zaczadzilam cala chate i biedny tz musial siedziec sam przez pol godziny z Jaskiem w sypialni, bo tylko tam dym nie nalecial

mnie tez odradzaly oliwke - az trzy lekarki
Pearl moi ostatnio siedzieli u Nikoli w pokoju ponad godzinę, bo odpaliłam nie przepalony nowy piekarnik i tak śmierdziało jakąs chemią że szok, mimo iż go wcześniej umyłam

pracownica ze mnie, że hoho w przerwach pracuję

odnośnie Skorpioników to wiem wiem moja córa i mamusia reprezentują ten jakże łagodny znak zodiaku

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:50   #3399
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Pearl, fajnie, że u Ciebie wszystko dobrze, i że lepiej z Tztem

Cytat:
Napisane przez zoja04 Pokaż wiadomość
Jeszcze jedno pytanko - tutaj lekarze uważaja że dzieciom nie potrzeba podawac witaminy D ???? Julek jest na mleku modyfikowanym i połozna powiedziała że mam sie nie martwic bo wszystkie witaminy łącznie z d sa w mleczku - a jak byłam u lekarza na 6 tyg. kontroli i spytałam o wit D to mnie wysmiał, że po co? że nie potrzeba nawet jak dziecko jest na mleku matki...... no i nie dajemy ..... ale sama nie wiem ..... w piatek przyjezdza do nas mama mojego tżta moze poprosic ja zeby przywiozła wit D? Juz sama nie wiem co myśleć? Bo wiem że w Polsce lekarze uwazaja ze to bardzo ważne podawanie wit D. ale moze faktycznie wit D z mm wystarczy?
ja bylam juz z Mlodym u 4 pediatrow i kazda jedna podkreslala, ze nalezy podawac wit d, czy slonce, czy deszcze, czy spaceruje, czy nie, czy na cycku, czy na mm
Cytat:
wzięłam tą 2 nie wiem czy się sprawdzi,ale za taką cenę mogę zaryzykować.A gdzie byłaś na warsztatach i ile placiłaś
Dla dziewczynki super
my mamy turkusowa, bo ja siostra kupowala, to nie wiadomo bylo, czy dla chlopca,czy dla dziewczynki

ja bylam tutaj u siebie na wiosce ( Warszawa-Wesoła) w Medycynie Dzieciecej i placilam 90 zl za godzine, ale babka byla z nami prawie 1,5 h i tylko z nami, wiec wszystko dokladnie powiedziala, pokazala i generalnie jestesmy zadowoleni

Cytat:
Napisane przez Eliza
mozesz spokojnie karmić po lampce wina,raz na jakiś czas nie zaszkodzi,gdzies czytałam ale nie pamiętam gdzie

tez tak czytalam w kilku poradnikach, ale nie pamietam w jakich
Powiedziala tez mi tak pediatra-homeopatka, ze jak raz na jakis czas "umocze dziobka" w lampce wina, to dziecku nic nie bedzie

Stary 2012-04-17, 16:52   #3400
Haniula
Zakorzenienie

No nie moge zasnęła mi Fruzia na macie
Stary 2012-04-17, 17:03   #3401
eliza1984
Zadomowienie

Pearl ja odciągam w nocy z (.) jednego bo mi Nika nie zjada, z 2 i wtedy mam na dzień zapas,ale to czasami jej nie styknie i musi dopić ze 30-60mm.A ty w końcu dajesz czasami mm?Ale cię zasypuje pytaniami,wybacz:b rzydal:

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Dla dziewczynki super
my mamy turkusowa, bo ja siostra kupowala, to nie wiadomo bylo, czy dla chlopca,czy dla dziewczynki

tez tak czytalam w kilku poradnikach, ale nie pamietam w jakich
Powiedziala tez mi tak pediatra-homeopatka, ze jak raz na jakis czas "umocze dziobka" w lampce wina, to dziecku nic nie bedzie
turkus universalny ,a ta moja mam nadzieję,że będzie dobrej jakości.
To co dziś pijemychyba sobie nie odmówię limonkowego cin&cin
Stary 2012-04-17, 17:05   #3402
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana a gdzie bylas na warsztatach? Bo doczytalam wczesniej zes z Warszawy
ja jestem z Mazur , tylko mieszkam na Warszawie
napisalam we wczesniejszym poscie do Elizy, gdzie bylismy
Medycyna Dziecieca w Wesołej

Cytat:
No wiec plan byl taki, ze mialam jedna porcje odciagnac, pozniej nakarmic Glizdke normlanie (.), wypic pol butelki wina i kolejne karmienie mialo byc tym odciagnietym wczesniej, a ja chcialam swoje wylac i juz nastepne karmic normalnie, ale nie wyszlo mi nic z tego, bo ja odciagnelam, to pozniej nie napelnily mi sie piersi na tyle, zeby Jasiek sie najadl i krzyczal, wiec dalam mu to odciagniete, wypilam jedna lampke i w nocy karmilam normlanie
Musze jakos rozbujac laktacje, zeby porobic zapasy, bo mam idealnie "na styk"

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Mata u nas syper, Lenka własnie lezy i sie bawi
tzn na ta chwile to interesują ją tylko zawieszone zabawki- uwielbia kaczora bo on ma w środku taki dzwoneczek i przy kazdym puknięciu raczką zaciesza No i ostatnio wygina sie w strone lusterka
Mata ma intensywne kolorki, duzo wystających szeleszczących i nadajacych sie do ciągniecia elementów A jak maluch troche podrośnie to bedzie mógl bawić sie nózkami/raczkami na tym padzie wiec mysle ze nie znudzi sie tak szybko bo na kazdy etap rozwoju jest jakas nowa zabawa
oooo, kusisz, kusisz
On tez jest dosyc spora, co? Wiec moze by tak szybko nie wyrosl Nigdzie na allegro nie moge dorwac tej wyspy, wiec moze sie skusze na taka jak Ty masz
Cytat:
Napisane przez Haniula
A odnośnie do po-kąpieli to wlasnie to nie jest płacz spowodowany wyjęciem z wanienki, to jest ryk Bog wie o co Jest taki lament ze nie ma szans zeby ją w ogole wytrzec/ubrac o balsamowaniu nie wspomne takze konczymy tak,ze ekspresem pieluszka i bujanko i przytunako w kocu na golasa az sie dama uspokoi
paCZ, jaka histeryczka

Cytat:
Dziewczyny czy wasze bobasy mają ciemne tzn leekko brązowe pępki,bo ja się boję ,że może kiepsko myje

moj ma bialutki

Cytat:
]no własnie czytaałam wczoraj o Pearl i mnie to tak wszystko natchnęło bo mam straszna ochote na winko
Tak wiec jedna lampke mozesz spokojnie, ale wiecej, to juz trzeba miec zapasik

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Pearl moi ostatnio siedzieli u Nikoli w pokoju ponad godzinę, bo odpaliłam nie przepalony nowy piekarnik i tak śmierdziało jakąs chemią że szok, mimo iż go wcześniej umyłam
za nowe Magdy Gessler

Cytat:
Napisane przez Kamciurka
pracownica ze mnie, że hoho w przerwach pracuję
idealnie

Cytat:
Napisane przez Kamciurka
odnośnie Skorpioników to wiem wiem moja córa i mamusia reprezentują ten jakże łagodny znak zodiaku
ja chyba cos zlego zrobilam w poprzednim zyciu, bo w tym otoczona jestem samymi skorpionami
siostra, przyjaciolka, najlepszy kumpel, maz

Stary 2012-04-17, 17:10   #3403
czubasek20
Zakorzenienie

Ja tylko melduje że zyje i podczytuje na tel.

Od piątku walczę z gorączką, dopiero dziś troche spadła. Najbardziej boli mnie to, że widzę małą na odległość 2 m bo nie chce żeby coś ode mnie podłapala.

pozdrowionka dla Was

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:11   #3404
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
kupuje ta mate !!!!!!
Cytat:
Pearl ja odciągam w nocy z (.) jednego bo mi Nika nie zjada, z 2 i wtedy mam na dzień zapas,ale to czasami jej nie styknie i musi dopić ze 30-60mm.A ty w końcu dajesz czasami mm?Ale cię zasypuje pytaniami,wybacz:b rzydal:
Ja karmie tak, ze Jasiek na jedno karmienie dostaje jedna piers, nie daje mu z dwoch i mu idealnie wystarcza. Wiec jak sobie odciagnelam, to biedny sie nie najadl i tak czy siak musialam dac mu to odciagniete.
I jeszcze ani razu nie podalam mm

Chcialabym sobie rozkrecic laktacje tak, zeby przynajmniej moc odciagnac dziennie ok 150 ml, bo chcialabym porobic zapasy na wyjscia lub pozniej na 7-8 miesiac (chce karmic do 6-go)

Cytat:
Napisane przez Eliza
Daj znac, jak dojdzie, jestem ciekawa
Mnie jeszcze zostalo winko wiec...

Stary 2012-04-17, 17:11   #3405
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
oooo, kusisz, kusisz
On tez jest dosyc spora, co? Wiec moze by tak szybko nie wyrosl Nigdzie na allegro nie moge dorwac tej wyspy, wiec moze sie skusze na taka jak Ty masz
paCZ, jaka histeryczka
zem nawet zmierzyla i z tymi odpietymi bokami to ma 95x100cmwiec chyba duza
Stary 2012-04-17, 17:15   #3406
pearpearl
Wtajemniczenie

Zapomnialam sie pochwalic, ze Dżony Mielony ma dzisiaj swoje drugie miesieczniczki !!!

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
zem nawet zmierzyla i z tymi odpietymi bokami to ma 95x100cmwiec chyba duza
łooooł, full wypas, teeej
dziekuje za info
chyba sie skusze

Stary 2012-04-17, 17:19   #3407
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

uwaga moje dziecię zasnęło po prawie 12 godzinach aktywnosci zaraz po tym jak TZ zaczął odkurzac....

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Zapomnialam sie pochwalic, ze Dżony Mielony ma dzisiaj swoje drugie miesieczniczki !!!

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

łooooł, full wypas, teeej
dziekuje za info
chyba sie skusze
no to za DŻONA

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Od piątku walczę z gorączką, dopiero dziś troche spadła. Najbardziej boli mnie to, że widzę małą na odległość 2 m bo nie chce żeby coś ode mnie podłapala.

pozdrowionka dla Was
zdrówka
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:37   #3408
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
ale jestem roztrzepana, normalnie zapomniałam się pochwalić Po dwóch miesiącach w końcu doczekałam się nagrody za urodzenie córeczki. Już porobiłam fotki
Na żywo wygląda o niebo lepiej, na zdjęciach nie jest taki piękny
Bardzo ładny

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Ostatnio moją głowę zaprzątają myśli, co zrobić, żeby Wojtek przesypiał całą noc (jest na piersi). No i doczytałam wczoraj w książce "Pierwszy rok życia dziecka", że dziecko, które przekroczy wagę 5kg, to już w sumie powinno się obyć przed jedzenia w nocy! U mnie to niewykonalne oczywiście Ale podzielę się z Wami mądrą radą jak zmniejszyć liczbę posiłków w ciągu nocy. Otóż nie wstajemy od razu jak dziecko zaczyna się kręcić tylko jak już naprawdę zaczyna głośno marudzić. Dzisiaj w nocy u mnie się to sprawdziło Wojtuś przed 1.00 zaczął się kręcić. Już miałam wstawać, ale przypomniałam sobie, co wyczytałam i pomyślałam, że spróbuję przeczekać. Zasnęłam ponownie i obudziła się dopiero koło 4.00 jak Wojtuś dopiero faktycznie zaczął domagać się jedzonka Tak więc dzisiaj tylko jedna pobudka Zobaczymy następne noce

W sobotę idziemy na wesele, więc postanowiłam przymierzyć sukienkę, w której chcę iść i co? I okazało się, że ten 1kg, który mi został po ciąży, robi ogromną różnicę! Nie mogę się w nic dopiąć w biuście Teraz pozostaje mi jechać jutro na zakupy i modlić się o to, żebym coś znalazła! A najbardziej mi żal, bo miałam taką śliczną biało-chabrową sukienkę
Co do spania, to też tak czytałam, tyle, że jak widzę mojego małego głoda podczas nocnej pobudki, to wolę mu dać papu zanim się nie rozwrzeszczy
Jedynie co, to jak słyszę, że się budzi patrzę na zegarek i jeśli minęło mniej niż 5-6 godzin, to nie reaguję tak szybko
Sprawdzonym sposobem moich teściów jest dawanie dziecku podczas takiej pobudki wody/herbatki... po iluś dniach dziecko nie będzie chciało się na takie coś budzić u nich podziałało, więc jeszcze trochę i zaczniemy próbować

Co do kiecki, to ja mam dzisiaj wieczorem chwilę prawdy, bo 28. 04 jesteśmy na weselu

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Co do chusteczek nawilżanych rossmanowskich- polecam niebieskie, bo są z aloesem i wg. mnie ładniej pachną Miałam różowe na pierwszy rzut, ale podpasowały mi bardziej blue
jak dla mnie też the best

Cytat:
A tak w ogole to dzien dobry, zaczelam cytowac i nie moge dokonczyc, bo sie rozchorowalam i chodze jak zombie i tylko was podczytuje na telefonie czasem i nie dam rady nadrobicWybaczcie:pr osi:
zdrowiej

Cytat:
Napisane przez diablica_db Pokaż wiadomość
no chyba jej nie boli brzuszek bo nie płacze ani się nie wyciska, tak sobie jeszcze myślę że może ja mam już za mało tego pokarmu i nie ma z czego tej kupy zrobuić może cześciej dawać jej mm sama już nie wiem. a cherbatkę daję koperkową
Dawanie dodatkowego mm chyba nie jest takie konieczne... może zjedz/wypij coś, co Was "ruszy" np. kompocik śliwkowy, jabłuszko itp.

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
jezeli ktoras mama ma ochote to za symboliczna kwote moge sprzedac 4butelki avneta 2 male 2 duze jedna mala uzywana z 5razy.. tzn uzywana probowana do uzycia i 2 smoczki 3-6 mc aventa jeden tylko wyparzony drugi nie ruszany
Kurcze... tyle co wczoraj kupowałam butlę, a chętnie bym skorzystała

Cytat:

pozdrowionka dla Was
Zdrowiej

Lekarka zadowolona z leczenia buźki małego, ale mam jeszcze codziennie smarować w razie w no, ale dostaliśmy kropelki, bo mały ma krzywą głowę (mimo przekręcania)

a poza tymto chyba nic
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:52   #3409
MissZuzia
Zadomowienie

WIELKIE BUZIOLE ZA KCIUKI DZIEWUSZKI

Płacz byl oczywiście, ja nie płakałam ale mocno tuliłam swojego szkraba. Odsiedzieliśmy nakazane pół h w czasie których Oluś zasnął i pojechaliśmy do domu. Zrobiła się 12.30 i czas kolejnego karmienia a potem wybyliśmy na 1.5h spacer. Wróciliśmy, oczywiście koniec snu, trochę zabawy i jedzonko kolejne. Potem był bardzo grzeczny więc zrobiłam sobie sałatkę makaronową z indykiem i wrzuciłam warzywka na zupkę. A teraz śpi już od 17 więc zrobiłam pranie, ogarnęłam kuchnie i wreszcie mogę odpisać

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hejka

Nasza wczorajsza przeprowadzka przesunela sie z wczoraj na dzisiaj a moze nawet jutro bo bus nie dojechał

Zuziu oczywiscie ze sie bede odzywac

Z tego wszystkiegi zapomniałam czoraj napisac ze my tez dzisiaj mielismy szczepienie i tez byłam sama. Mili strasznie płakała bidulka ale puźniej dostala cyca i sie uspokoiła i szczeliła kupsztala
Teraz spi mi na rekach i nie mam sumienia jej odkładac
Pielegniarka mi mówila ze jak by dostala goraczki to mam ja połozyc w zimnej poscieli w samej pampie.

A jak mój zieciu zniósł szczepienie
o jeju wspólczuje, ale to wina firmy że nawalili czy się zepsuł im samochód my jeszce nigdy nie przeprowadzaliśmy się z busem wozikiśmy samochodem po kilka razy z wynajmowanych mieszkań. No ale praktycznie dużych mebli nie mieliśmy, tylko jakieś komódki stoliki nocne czy kawowe i tyle
U nas po szczepieniu też zalecają karmienie, ale nie chce mi się im tłumaczyć dlaczego butlą karmię swoim mlekiem więc Olek zawsze jest przed nakarmiony i mamy zapas czasu do kolejnego karmienia więc juz w domciu jemy
No i dziś ważyli go 7,59 kg
Cytat:
heloooo

Kochane czytam was codziennie
ale po ostanie aferze głupio mi było sie odzywac bo tak czy siak nie pisałm czesto i zazwyczaj tylko co u nas słychac :/
odzywaj się odzywaj
o aferze już nie pamiętamy
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
witam drogie mamy. nikt o nas nie pytal ale informuje ze zyjemy... Igor troche lepiej ja dalej z goraczka..

nadrobilam ale nie mam sily nic napisac.. zamowilam butelke TT zobaczymy moze sie uda..

jezeli ktoras mama ma ochote to za symboliczna kwote moge sprzedac 4butelki avneta 2 male 2 duze jedna mala uzywana z 5razy.. tzn uzywana probowana do uzycia i 2 smoczki 3-6 mc aventa jeden tylko wyparzony drugi nie ruszany

i ide dalej lezec
dużo zdrówka
Cytat:
A skoro juz sie odezwalam to zapytam ile w mleku matki moze utrzymaywac sie kieliszek wypitego wina???
można wypić i się nie martwić
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
witam
właśnie wł onet i na pierwszej stronie jest o aniołkowych mamach - przeczytałam to i łzy popłyneły - masakra - wszystko sie przypomniało ;(

a my z michem za godzinke jedziemy na badanie bioderek

dziś nocka lepsza pospał do 5 dostał mleko ale przed 6 znowu sie obudził ztakim płaczem że go uspokoić nie można było
mu się chyba coś śni bo to raczej go nic nie boli bo jak go biorę na ręce to po chwili sie uspokaja i zasypia dalej
my mamy powtórkowe badanie usg w najbliższy poniedziałek
mój ma to samo, zawyje jakby go bili, wezmę utule i kończy płakać i to wszystko podczas snu
Cytat:
Jak by tu zrobic, zeby moc odciagnac mleko na zapas, ale miec dla Malego, jak przyjdzie jego pora karmienia???
skoro karmisz z jednej podczas jednego karmienia to po nim od razu ściągaj z drugiej.
i tak co 3h
powinno ci się uzbierać
Cytat:
Olek ma taki, moim zdaniem to wyblaknie kiedyś
Cytat:

dokładnie - turkusowy, morski nie musi być tylko dla chłopca,
jak będę mieć kiedyś dziewczynkę bedę ją wozić w takim wózku

ja piję dop w następna sobotę ale to ostro co najmniej musze mieć 5 butelek mleka po 180ml w zapasie zazwyczaj mam ich ze 4 w przód ale wolę mieć więcej bo kto wie jak się nawa.lę kilkoma driniami
Cytat:

No wiec plan byl taki, ze mialam jedna porcje odciagnac, pozniej nakarmic Glizdke normlanie (.), wypic pol butelki wina i kolejne karmienie mialo byc tym odciagnietym wczesniej, a ja chcialam swoje wylac i juz nastepne karmic normalnie, ale nie wyszlo mi nic z tego, bo ja odciagnelam, to pozniej nie napelnily mi sie piersi na tyle, zeby Jasiek sie najadl i krzyczal, wiec dalam mu to odciagniete, wypilam jedna lampke i w nocy karmilam normlanie
Musze jakos rozbujac laktacje, zeby porobic zapasy, bo mam idealnie "na styk"
może tak jak pisałam wcześniej
ja mam zapasy dość spore, w lodówce obecnie z 800 ml ale nie mam zamiaru mrozić ale powoli mam dość tego ściągania, w sumie robie to już "tylko" 5 x dziennie ale już mi to działa na nerwy
Cytat:

pozdrowionka dla Was
zdrówka!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:14   #3410
kasiahexe
Zadomowienie

Podziwiam Was wszystkie za to ściąganie mleka
Ja ściągam raz ale recznym odciagaczem i udaej mi sie ściągnąć ok 70 ml :/ a ręka boli jak nie wiem hihi
A ścigam dlatego ze mała ma karmienie wieczorne z tatusiem i daje jej butle mm żeby dłużej w nocy spała i tym sposobem je 0 21 butle budzi sie ok 4 czasami nawet 6 i dostaje moje odciągnięte plus cyca i spi do 10 chyba ze wstaje w nocy wczesniej np o 2 ale zadko jej sie to zdrza to dostaje jeszcze raz cyca ale wczesniej niz o 9 z łozka nie wychodzmy hihi

LIVKA jest juz z nami
Stary 2012-04-17, 18:27   #3411
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Podziwiam Was wszystkie za to ściąganie mleka
Ja ściągam raz ale recznym odciagaczem i udaej mi sie ściągnąć ok 70 ml :/ a ręka boli jak nie wiem hihi
A ścigam dlatego ze mała ma karmienie wieczorne z tatusiem i daje jej butle mm żeby dłużej w nocy spała i tym sposobem je 0 21 butle budzi sie ok 4 czasami nawet 6 i dostaje moje odciągnięte plus cyca i spi do 10 chyba ze wstaje w nocy wczesniej np o 2 ale zadko jej sie to zdrza to dostaje jeszcze raz cyca ale wczesniej niz o 9 z łozka nie wychodzmy hihi
a (.)(.) ci nie wybuchną od tego nie karmienia nocnego?
Stary 2012-04-17, 18:39   #3412
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
no wlasnie ja dzis mialam przerwe 23-6 i myslalam ze mnie rozerwie plus mokra koszulka

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:40   #3413
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
własnie nie nigdy nie odciągałam pokarmu pomiędzy karmieniami i mam go tyle ile mi trzeba do karmienia :0 bardziej w dzien jak młoda np spi za długo to czuje ze mam nabrzmiałą ale tylko jedna ()

tzn rano jak wstaje to mam nabrzmiałe ale nie jakoś tak bardzo

LIVKA jest juz z nami

Edytowane przez kasiahexe
Czas edycji: 2012-04-17 o 18:47
Stary 2012-04-17, 18:47   #3414
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dziewczynki czy Wasze dzieciaczki tez tak pakują łapki do buzi? Igor to najchętniej dwie naraz... masakra jakas... juz mu gryzaki daję ale woli ręce. do tego ślinotok masakryczny ale to chyba nie zęby bo nic nie widać u niego...
oooo tak Główny narząd zapoznawczy ze światem? Otwór gębowy

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Luzik!! Trzeba się jakoś ratować, bo inaczej to wściec się można. Mój też czasem ogląda TV. Jak się przy tym uspokaja to czemu mam mu zabraniać :P hihi
Tez mam malego kinomaniaka

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hejka
Aaa i odnosnie sliniaków mi w ogóle nie podchodza te na rzepy, najlepsze sa za zatrzask i to taki z boku a nie z tyłu, ew na wiazanie.
Zgadzam sie

Cytat:
A skoro juz sie odezwalam to zapytam ile w mleku matki moze utrzymaywac sie kieliszek wypitego wina???
Mi polozna mowila, ze po piwie odczekac min 2 godz, natomiast po lampce wina mozna od razu

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ahhh zapomniałam napisać że dziś wreszcie listonosz przyniósł kasiore za tą karuzele co zwracałam i mogę w końcu małemu zamówić KUNIA od dziadków (który miał być na zajączka)
najwazniejsze, ze w koncu pieniazki przyszly , ze konia mozna zamowic, oby tylko sie spisal

Cytat:
Moj ma, ale mysle, ze to zniknie

Cytat:
Cytat:
uwaga moje dziecię zasnęło po prawie 12 godzinach aktywnosci zaraz po tym jak TZ zaczął odkurzac...
Nikoś tez zasnal na macie, jak zaczelam odkurzac
Stary 2012-04-17, 18:57   #3415
Anabellita
Zadomowienie

o kurna, pocytowałam sobie i mi wszystko zżarło

Monika czytała ten artykuł o Aniołkowych mamusiach, też mi łezka poleciała
Jak bioderka???
Widzę ze dopięłaś swego z tą karuzelką z all.
Ja postraszyłam sporem tą wieśniarę od leżaczka, która chciała mi wystawić negatywa, przestałam jej w ogóle odpisywać - dała sobie spokój i wystawiła mi neutralny komentarz

Uskaoo ja bym chętnie odkupiła ale same smoczki, no chyba że masz duże butelki o pojemności 330ml to je też bym wzięła

Czubasek ja też chora jestem i Uskaoo. Ja się już trochę podleczyłam, ale właśnie zaczyna mnie na nowo boleć gardło, ech... przesrane

zoja jeśli chodzi o wit. D to ostatnio pediatra powiedziała mi ze trzeba podawać dzieciom minimum przez pierwszy rok Mój brat mieszka w UK i w lipcu urodzi mu się córeczka, właśnie mnie prosił żeby mu wit. D kupiła. Jak się karmi cycuchem to zaleca się podawanie dodatkowo wit. K, ale nie wiem jak długo chyba przez 3 miesiące, ale pewna nie jestem.

Moja Asia jedno oczko już ma zaleczone, ale dzisiaj drugie zaczęło ropieć Chyba jej dzisiaj nie wykąpie, bo niedawno zjadła i zasnęła, pewnie obudzi się około 22godz. (albo dopiero na nocne karmienie) a wtedy będzie za późno na kąpanie.

Eliza Ty pisałaś o ciemnym pępku, prawda? Moja ma normalny taki jak reszta brzucha Spróbuj pumeksu albo szczotki drucianej

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:07   #3416
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
no wlasnie ja dzis mialam przerwe 23-6 i myslalam ze mnie rozerwie plus mokra koszulka
u nas byla przerwa 21-6.30 i nie dosc, ze mokra koszulka, to jeszcze poducha na ktorej spalam
Zawsze pierwsza czynnoscia po przebudzeniu jest odciagniecie jednego (.), a dopiero pozniej karmienie i tym oto sposobem mam zamrozonych ponad 30 porcji po 160
Stary 2012-04-17, 19:07   #3417
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość

Nikoś tez zasnal na macie, jak zaczelam odkurzac
Igor spał dopóki tz odkurzał... jak odkurzacz przestał wyć to Igor zaczął jeszcze niecałe poł h do kąpieli. mam nadzieję, ze padnie potem i obudzi się rano...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:13   #3418
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomnialam sie pochwalic, ze Dżony Mielony ma dzisiaj swoje drugie miesieczniczki !!! [COLOR="Silver"]
No to już dorosly kawaler

Cytat:
uwaga moje dziecię zasnęło po prawie 12 godzinach aktywnosci zaraz po tym jak TZ zaczął odkurzac....

Moja tez raz dwa zasypia przy odkurzaczu, czasem włączam tak tylko zeby usnęła, bo ten z YT jej nie przekonuje cfaniara jedna

Cytat:
No i dziś ważyli go 7,59 kg

a przepis na sałatke by sie przydał

I ja tez lubie turkusowy u dziewczynek, ostatnio kupiłam Lence 3 turkusowe bluzeczki

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2012-04-17 o 19:17
Stary 2012-04-17, 19:33   #3419
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
ll.
Eliza Ty pisałaś o ciemnym pępku, prawda? Moja ma normalny taki jak reszta brzucha Spróbuj pumeksu albo szczotki drucianej
próbowałam i nic,nawet ace nie pomógł
Stary 2012-04-17, 19:39   #3420
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
próbowałam i nic,nawet ace nie pomógł
hihi
moja tez ma taki ciemniejszy pępek :/

LIVKA jest juz z nami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości