|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Cytat:
Moje nastawienie sie drastycznie zmienilo gdy ktorys raz z rzedu wyladowalam w szpitalu, bo mu sie nie chcialo prania zrobic, czy obiadu a ja dostawalam od tego krwotokow. Stwierdzilam ze dosc tego-bez przesady - nie bede narazac zycia swojego i dziecka bo on liczy na to ze ja wszystko za niego bede robic. Zostawilam go z 2 dzieci na glowie i leze sobie u rodzicow, a on zapieprza. Ale widze ze w koncu zaczal sie z dziecmi dogadywac, zalatwiac rozne sprawy, panowac troche nad swoimi humorami. Zobaczymy |
|
|
|
|
#3062 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale boje sie, ze sobie nie poradze jak on po prostu mi w nerwach wyjdzie z domu i zostawi mnie sama....Cytat:
a teraz milcze i czekam... co bedzie dalej![]() jej jakie wy chudzinki jstescie ja wygladam jak jakis slon
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||
|
|
|
#3063 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() aleś ty chudiutka ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
A facetom czasem przydaje sie zimny prysznic. jak zobacza co stracili albo moga stracic to zaczynaja inaczej myslec. Czasami... |
||
|
|
|
#3064 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tego Speedi nie testowałam, ale podejrzewam, ze podobnie się go prowadzi, narazie jestem zadowolona, ale zobacze jak to będzie jak maluch będzie w środku i trzeba będzie przetestowac na dworzu go. mam nadzieje, ze bedzie dobrze
|
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróciłam od gina. Mała ma się dobrze i wyprzedza termin o tydzień, waży ok. 1350g. Natomiast moja szyjka się skróciła. Jestem załamana. Myślałam, że już na fotelu się rozryczę. Wytrzymałam jednak do końca wizyty. Muszę leżeć. Mam brać no-spę 3 razy dziennie, a jak nadal będzie mi twardniał brzuch (myślałam, że to wzdęcia), to fenoterol 8x0,5... Szyjka ma 2 cm. Jestem zdruzgotana. |
|
|
|
|
#3066 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3067 |
|
Raczkowanie
|
Malwina_a super wygladasz...ty chudzino
tylko pozazdrosic ja wygladam jak szafa dwu drzwiowa a TZ nazywa mnie mayl himciem ![]() hanjah dobrze cie rozumiem jak to jest obudzic sie nad ranem bo ktos kurde tak mowicie o swoich TZ i ich humorach, ze ja nic niemoge takiego powiedz...moj jest jak aniol w tych sprawach (nieslyszly niewidzidzi to moge pochwalic )...odkad jestem w ciazy traktuje kazdy moj humor, zachcianke zle czy dobre samopoczucie genialnie pomocnie, nigdy nieodpwiedzial mi humorzasto wrecz przeciwnie jak ja "szaleje"to on mnie przytula, glaszcze brzuch, caluje go smiesznie zawsze kolo pepka i pyta naco mam ochote...nawet moje "chce jesc lody truskawkowe o 23.30" wziol powaznie i pojechal po nie do nocnego...kurde az sie dziwie...oby sie niezmienil po porodzie |
|
|
|
#3068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a za szyjkę trzymam kciuki musisz teraz się oszczędzać i leżeć żeby tę szyjkę odciążyć, ale to jeszcze nie koniec świata. Głowa do góry a widocznie szyjka jeszcze nie jest w tak złym stanie bo pewnie zaproponował by Ci lekarz krażek
|
|
|
|
|
#3069 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
Miejmy nadzieję, że rajtki pomogą ![]() Cytat:
![]() Pięknie, u mnie chmury, ale nie pada chociaż ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Widziałam zdjęcie brzuszka, uroczy
|
||||||
|
|
|
#3070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bądz dzielna masz dużą i zdrową córunie |
|
|
|
|
#3071 |
|
Wtajemniczenie
|
Oki dziewczyny ja zmykam pozalatwiac pare spraw...sama...
miłego popołudnia wam życzę
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#3072 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
gaduly...
mam dzisiaj dzien na NIE! wrocilam z miasta, wszystko mnei boli. kregoslup brzuch nogi glowa, pogoda do du.py zaczelo padac i jest tak chol.ernie zimno. A tu do pracy trzeba isc |
|
|
|
#3074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale chyba nie powinnas patrzec az z takim pesymizmem, moja ma 2,5 cm i lekarz mowi ze niezle. z reszta w kazdej ciazy mialam krotka i nic sie nie stalo. Ja biore jeszcze asparaginian - to potas + magnez - na ten brzuch. Mam nadzieje ze jak troche polezysz to minie. |
|
|
|
|
#3075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że z dzidzią wszystko ok
|
|
|
|
|
#3077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On to jest tak mało wybredny, że właściwie zje wszystko, mało jest rzeczy których wybitnie nie lubi (brokułu które ja uwielbiam, grzyby, wiórki kokosowe ). Ale czasem mam problem co mu ugotować do pracy, bo jemu jest obojętne i wszystko mu smakuje... Ja bym chętnie coś nowego ugotowała ale czasem mi pomysłów brakuje...Cytat:
W tamtej ciąży co prawda pracowałam, ale w domu byłam ok. 16, mogłam się położyć i nic nie robić do wieczora A teraz nie pracuję (poza domem) a w ciągu dnia nie ma chwili żeby się położyć (chyba że mąż ma wolne), bo jak Dorotka śpi to ogarniam mieszkanie albo obiad gotuję ![]() Wkurzyłam się, bo czekałam na ważną dla mnie przesyłkę, wysłana wczoraj 1st class i powinna dziś być, a nie ma Coś tam dla tż tylko przyszło...Pranie powieszone także ja się zbieram do koleżanki. Mam nadzieję, że nas nie zmoczy bo coś na deszcz się zapowiada
|
||
|
|
|
#3078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja też mykam muszę zrobić obiadek ![]() Schab , ziemniaczki, mizeria , koperek ![]() ZASZALEJĘ Blueberry88 |
||
|
|
|
#3079 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję.
Jeszcze mi się przypomnialo, żeby uważać na serki homo i jogurty słodkie bo mają dużo cukru ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie martw sięA jeszcze tydzień temu nie miałam prawie wogóle brzucha ![]() A tak wogóle to ja nie jestem chuda, przed ciążą ważyłam 67kg przy 170cm, więc do chudości mi bardzo daleko ![]() Mój mąż ostatnio nazwał mnie w żartach krupnioczkiem (to inaczej kaszanka )Dziękuję
|
||
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3081 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
za wynikiNo tak, zapomniałam że nie wszystko robią w ten sam dzień. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. W moim przypadku wystarczyło wyeliminować całkowicie słodycze , a zastąpić je owocami (jabłkami ) . No i żałuje, że nie kupiłam glukometru wcześniej, bo byłabym o wiele spokojniejsza. Wcześniej po posiłku zamartwiałam się o małego,czy wszystko OK. A teraz jak się martwie to mierze cukier i od razu lepiej . Jedyne co ,to moim zdaniem najlepiej samemu wypróbować na własnej skórze co podnosi poziom cukru a co nie. Np. któraś z dziewczyn podawała link do strony gdzie są podane owoce a obok nich indeks glikemiczny. I np. wg tej tabelki arbuz ma wysoki indeks glikemiczny , a mi cukru nie podnosi mimo to że zjadam 3-3,5kg arbuza w 2 dni , ale pomarańcza czy mandarynka już podnosi mi cukier,podobnie truskawki. Ja bałam się,że będę musiała zrezygnować z potraw smażonych, pieczonych, białego pieczywa ale na szczęście nie musiałam![]() Cytat:
Cytat:
Super wiadomość, a malutka już sporo waży
|
|
#3082 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jesteście Kochane Ja mogę brać wszystko i się nie ruszać, tylko, żeby mała miała się dobrze ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
Akurat tak wypadło, że miałam 4 tygodnie przerwy między wizytami, bo było ok, a tak to chodziłam co 2, max 3... |
||||||
|
|
|
#3083 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ehh..........Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
daj znac co u ciebie. |
|||||
|
|
|
#3084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najważniejsze, że mała ma się dobrze i jest już dużą dziewczynką, do końca już na prawdę niedaleko więc nosek do góry ostatnie tygodnie bezkarnego leżenia przed Tobą, kto wie, może jeszcze za tym zatęsknisz
|
|
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
No to jednak zostaję w domu bo właśnie zaczęło lać
![]() Ale nie ma tego złego-położę małą i może sama się zdrzemnę
|
|
|
|
#3086 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi w szpitalu podawali długość szyjki w mm ale za cholere nie pamiętam ile z tego wszystkiego dopiero jak w przyszły czwartek dostane wypis od doktorka to będe wiedziała. |
||||
|
|
|
#3087 |
|
Wtajemniczenie
|
Spotkałam dzisiaj koleżanke przed blokiem. Zapytała się w którym tygodniu jestem. Powiedziałam jej ,że w 29 . A ona mi powiedziała,ze mam mały brzuch jak na 29 t.c. i czy wszystko ze mną i z dzieckiem jest ok
.Blue- powiedz mi jak gin sprawdza długość szyjki?? Bo ja nic nie wiem o mojej szyjsce,tzn gin nic mi nie mówi .
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma się co przejmować, jak dziecko się rusza, serducho bije i lekarz uważa że jest wszystko ok. Ja z Dorotką do końca miałam nieduży brzuch i jak jechałam rodzić to też się wszyscy dziwili że co tak wcześnie, a to 37. tydzień był
|
|
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdzał podczas badania, na fotelu ginekologicznym.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.

ale boje sie, ze sobie nie poradze jak on po prostu mi w nerwach wyjdzie z domu i zostawi mnie sama....

tylko pozazdrosic ja wygladam jak szafa dwu drzwiowa a TZ nazywa mnie mayl himciem 

musisz teraz się oszczędzać i leżeć żeby tę szyjkę odciążyć, ale to jeszcze nie koniec świata. Głowa do góry

bardzo sexi
, bądz dzielna masz dużą i zdrową córunie 

To juz jest dla mnie ogromna zmiana. Jak mi wstanie o 8 to jestem w szoku.
Coś tam dla tż tylko przyszło...