|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tam jestem z tych odwaznych i w lipcu wsiadlam w auto i przyjechalam z Londynu do Pl, a pozniej spowrotem, dodam, ze juz w ciazy bylam Troche dziwniejezdzilo sie 'anglikiem' po polskich drogach, ale dalam rede![]() ------------------------ Dzien Dobry ![]() Nikoś po wczorajszych trzech szczepieniach ma sie dobrze, zero goraczki, zero marudzenia, byl tylko jakis taki lekko 'przymulony' ![]() Teraz sie karmimy i lecimy na spacerek i na male spozywcze zakupy ![]() a w sobote przyjezdza do nas moja mama
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
biedna Ty i mala,ja nie rozumiem jak mozna w szpitalu odesłać matke z dzieckiem z 40st gorączka? czy w tej Polsce liczy sie tylko papierek i przepisy? nie ogarniam.....
|
|
|
|
#3543 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
----------------------------------------------------------- Dziękuję wszystkim za życzenia! U nas słoneczko świeci więc zaraz uciekamy na spacerek. Wczoraj kupiłam smoczek z aventa 3-6 i niestety jest zaduży na Bartusia tzn ten plastik dotyka mu noska.Może za miesiac bedzie dobry. Blanszor jak u Ciebie teraz z ulewaniem? |
|
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Dwu- dzieciate
Zaczęłam brać tabsy 1 dnia @, kończył się @ - plamię na końcu. A. przyjechał, wiadomo co było i zaczęłam dalej plamić i @ się rozkręcił bolą mnie jajca tzn jajniki i brzuch, a tabletkę ost biorę dziś i ogólnie powinnam 'wyczekiwać okresu' a mam praktycznie @&plamienie od 30 marca Co to może być? Czyżby organizm ześwirował? jak po @ się będzie utrzymywało to idę do gina... Miałyście tak może, kiedy używałyście tabletek?
|
#3545 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Ja jeszcze w piżamie a co... chora jestem to mi wolno!![]() Asia spi, TŻ też śpi po nocce i nawet pies śpi cisza w domu jak makiem zasiał.Cytat:
mój TŻ już nawet tego nie naprawia bo sie nie opłaca. Raz jak chciałam zaciągnąć ręczny to cała dźwignia została mi w ręce ![]() Cytat:
![]() a co do laktacji to ja za dużo nie pomogę bo karmię mm, ale pamiętam ze SR jak położna mówiła, że trzeba się odstresować. Jak masz taką mozliwość to wyrwij się na jakieś zakupy, do fryzjera lub do dobrej kumpeli na plotki, tak by oderwać myśli od płaczącego Dżona Cytat:
![]() Ciuchów na razie nie kupuję bo jak poszłam do galerii to stwierdziłam, ze nic mi się nie podoba i muszę sie przerzucić na sklepy dla dojrzałych pań, zresztą póki nie zrzucę nadmiaru kilogramów to mam zakaz kupowania ciuchów Ostatnio kupiłam chodnik do przedpokoju ![]() a jak chcesz trochę przyjemności i relaksu to kup ładnie pachnącą sól do kąpieli i wskakuj do wanny ![]() Cytat:
Cytat:
Składam podwójne GRATULACJE!Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurczę, podziwiam za wytrwałość i takie poświęcenie z tym (nie)jedzeniem Ja bym na pewno nie wytrzymała bez słodyczy![]() Cytat:
Daj znać co lekarz powiedział na Twoje wyniki. Cytat:
Moze nie maja największego wyboru w kosmetykach, ale wszystko co zamawiałam zawsze mają oryginalnie zapakowane i świeżutkie
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Kinia dziękuje ciociom
![]() Natalia to po kielichu za 3 miesiące i 4 lata! ale dżaga jesteś na tym zdjęciu zmieniłaś się dużo w sumie ![]() no PACZ JĄ ![]() A z kim Aleksisa zostawiasz? ![]() Ja mam prawko od ponad roku i zaczęłam jeździć w sumie po pół roku- teraz jeżdzę elegancko ale i tak wyzywam baby i krzyczę i awanturuję się w samochodzie sama do siebie Jeszcze pytanko do tych, które szczepiły na PNEUMO. Czy trzeba powtarzać szczepienie, czy ona jest jedna jedyna??
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Sandra współczuje
Cytat:
z tatusiem ![]() odnośnie Pneumo wydaje mi się, że są trzy dawki
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3548 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam oby doszła do siebie.a to co opisałaś to kolejny przykład znieczulicy w polskiej służbie zdrowia, ręce opadają Cytat:
Nie wiem czy coś z tego zrozumiałaś ale wniosek jest taki - uważaj przy figlach w lesie bo tabsy mogą nie działać i przeniesiesz się na wątek "mamusie styczniowe 2013" ![]() Cytat:
|
|
#3549 |
|
Rozeznanie
|
Natalia jak dam nu syrop na refluks jest ok, pod warunkiem, że Alan się mało rusza. Ale wiadomo, że musi się ruszać, turlać, leżeć na brzuchu a nie leżeć pół dnia na pleckach. Ale jest o niebo lepiej. Przed chwilą miałam go na rękach i mnie obrzygł
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3551 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Dziewczyny ja się zaczynam martwić czy nie będę mamusią jeszcze 2012 czy p 3,5 miesiącach nie powinnam dostać @? Nie karmię 3 tyg, w (.)(.) jak ucisnę to pokarm jeszcze jest. Zaczynam się stresować. Od wczoraj mam płodny śluz - może mam owulkę i niedługo przyjdzie @?
|
|
#3552 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko jest genialne
krzyczy na mnie od rana to mówię, że pójdę z nim na spacer, może pośpi. Zaczęłam ubierać, przebierać, już ubranego niosę do wózka a ten już śpi. A tak mi się nie chciało na ten spacer iść, to go znowu na ręce w drodze zdjęłam mu bluzę i czapkę, buty, położyłam do łóżeczka i śpi tak krótkiego spaceru nie mieliśmy jeszcze ![]() Anulka koniecznie do lekarza marsz ![]() Agatek z tego co wiem, pneumo są trzy dawki Cytat:
![]() Cytat:
o suszonych owocach nie myślałam, bo nie przepadam, może się przekonam...ja dostałam od lekarki karteczkę ze spisem co można/co nie przy AZS, ale wiadomo, że często poza mlekiem i pochodnymi inne rzeczy uczulają. Trzeba sprawdzać. Może jest jakiś dżem/owoc najmniej uczulający (poza jabłkiem) Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja rzadko sprzątam bo mam uczulenie na kurz i przy odkurzaniu i ścieraniu bolą mnie oczy i kicham... a jak sobie leży to nie przeszkadza |
|||||
|
|
|
#3553 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A do tej pory mialam tak samo jak Ty. Mleka po pachy... Nie wiem,co sie stalo :/ Jak kupilam sobie taki podklad,bo mi przyjaciolka polecila i niezly jest Cytat:
Z jablkami i cynamonem to jem bardzo czesto ciasteczka francuskie, ale w sumie ryz tez moge sporbowac. Cytat:
![]() pije, ale na opakowaniu jest napisane,zeby nie przekraczac1-2 dziennie - a pije te z herbapolu karmi tez probowalam - nie widzialam roznicy Cytat:
![]() Czekam w takim razie na info o tej dziewczynie od warsztatow.Wiesz moze, ile kosztuja u niej zajecia? Zadzwonilam juz do tzta,zeby kupil ta herbatke, mam nadzieje,ze pomoze. Poki co, laktacyjne z herbapolu nie daja rady ![]() Ja karmi probowalam - Maly nie mial kolek, ale co z tego, jak i tak nic nie pomogly :/ Znowu mam pytanie do Ciebie (ale mecze...). Gdzie kupujesz ekologicznego kurczaka? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czekam teraz tylko na wieczor, az tz przyjedzie i bede pila, pila i jeszcze raz pila. Mam nadzieje, ze kryzys minie. Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma po co nosa na dwor wychylac Cytat:
no i za wage !!!! pieknie spada Odpisywalam sobie spokojnie na posty i bylam przekonana, ze Glizdogon usnal mi na poduszce na kolanach. W pewnym momencie spojrzalam na niego, a ten oczy jak 5 zl i wpatrzony we mnie tymi wielkimi slepiami. Az podskoczylam, tak sie przestraszylam No,ale chcialam go pochwalic, ze dal mamie jedna strone nadrobic
|
|
#3554 |
|
Wtajemniczenie
|
hej laseczki niewiem czy pamiętacie ze od dziś w biedronce są te książeczki "nasze maleństwo" ja byłam na spacerku z małym i już ją zakupiłam jest super naprawdę nie spodziewałam sie aż tak fajnej tej książeczki bo se tak myślałam co to moze być za 9zł no a jednak miła niespodzianka
koń doszedł rano przez cały spacer grał misiowi we wózku jest super ![]() a u nas dziś ładnie ale wiatr taki nie przyjemny zawiewa jak nie wieje to fajnie cieplutko słoneczko grzeje
|
#3555 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Agatek, to
![]() Nie ZEPSUJ jej bardziej, zeby Dzon nie musial naprawiac... ![]() Cytat:
Mam nadzieje, ze Amelcia sie juz lepiej czuje Cytat:
ja bym sie pewnie nigdy nie odwazyla, chyba ze od tego zalezaloby czyzjes zycie ![]() no i super, ze Mama Was odwiedzi Cytat:
Cytat:
Ale gdyby jutro tz mial wolne, to poprosze,zebysmy razem sie przejechali na zakupy, zeby sie wyluzowac Cytat:
kocham ten watek ![]() Cytat:
to ja pocieszylas !!! Cytat:
Ale teraz mam wozek na gorze, wiec moze wystawie go po prostu na balkon Cytat:
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
z tym sprzątaniem to ja mam tak samo jak Pearl i Inutil
ale teraz wzięłam się na sposób i wycieram kurz mokrymi chusteczkami małego (Huggies sprawdzają się idealnie ) Anabellita Ty masz wlosy jak futro z tchórza ja jak zebra teraz jeszcze bez tej prostownicy to jak pudel, więc zoo normalnie ![]() Pearl no we Wro cieplutko, w poprzednie wakacje moja Nikola jak pojechala do ojca pod Wawę, to tam non stop padało a u nas co prawda upałów nie było, ale suchutko No w sumie z tym ubieraniem przed spacerem to faktycznie jakaś magia, mój też usypia, kurde może spróbuję go na noc w kombinezon wsadzić
|
|
|
|
#3557 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Skad Ty takie ksywki bierzesz... w sumie to się nawet rymuje - Dżon Glizdon Cytat:
![]() Możesz sobie odciągnąć mlesio i przez 24godz. przetrzymać zapas w lodówce ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]() no to robi się nam mały zwierzyniec
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2012-04-19 o 13:59 |
||||
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za info w sprawie pneumo
Inutil a no to może faktiko zadzwonie do gina jak będzie mi się chciało ja zawsze miałam z @ rewolucje, także mnie to już nic nie zdziwi ![]() Cytat:
chyba się powieszę za jaja jakby wpade zaliczyła mój pierwszy drugi raz okazał się sCZałem w dziesiątkę ja dopiero dostałam po 5 tyg od przestania karmienia...właśnie wystawiam na aukcje poduchę mothehood i się zastanawiam, czy dobrze robię...
|
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
Sandra jak do prywatnego przeciez skoro dziecko jest ubezpieczone i cos mu sie dzieje to na ch** skierowanie... patologia jest tej w Polsce..
Anabelita bylam na miescie ale byla taka koleja na poczcie ze podejde wieczorem bo Igor by tego nie wytrzymal nawet dla Asi;p Monia co to za ksiazka bo mnie jakis czas nie bylo i nie w temacie;/ Kamciurka Ty wrocilas juz do pracy???????? Co do diet to moj maly tez ma skaze i do 3 mca jechalam na diecie i tak byl ciagle wysypany lekko bo lekko ale byl.. a teraz jem 2 razy w tyg czekolade i raz w tyg jogurt i jest tak samo wysypany lekko jak byl jak nie jadlam.. daje mu fenistil w kropalkach i juz ![]() Pear mi tez sie pokarm konczyl dlatego uczylam z butelki.. ale latwiej bylo napedzic pokarmu niz zmusic do butelki;p ja pije herbate laktacyjna ale taka w szasztkach nie rozpuszczalna pychaa wazne zeby miala anyz, i oprocz tego karmi pije nalewam do szklanki wkladam wykalaczke na chwile i gotowe do picka ![]() Monia ty masz to nosidelko i jak sie spacer w nim udal bo czytalam kiedys ze planowalas spacer ale nie wiem czy pisalas jak sie spisalo?? bo moj malo tylko go wkladam to sie drze;/
|
#3560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3561 |
|
Zadomowienie
|
ja tez wycieram kurz chusteczkami malego i jeszcze buty nimi sobie czyszcze;p;p a tzt sie zastanawia czemu taki szybko sie koncza w porownaniu do pampersow;p
|
#3562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Pear dzis rano maly niby usnal ze mna w lozku a ja wzielam tel i czytam wizaz,slysze guganie patrze a ten nie spi,lepiej czyta razem ze mna i sie cieszy i guga hehe
Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-04-19 o 14:06 |
|
|
|
#3564 | |||||
|
Zadomowienie
|
Natalko wszystkiego najlepszego dla Was
Cytat:
zamiast słodyczy teraz jem ryż zapiekany z jabłkami albo kaszę i daje radę ![]() karmić chciałam pół roku a teraz myślę, że dobrze by było rok karmić bo nie wyobrażam sobie małej odstawić od cyca za 2 miesiące zobaczymy ile pokarmu będę miałaa na imprezach to hmmm nie wiem jakie imprezy masz na myśli bo u mnie ostatnia impreza to chrzciny małej w święta. Zjadłam wtedy pieczoną kaczkę ( uznałam, że drób więc wolno ) z buraczkami i kopytkami, rosól ( tu mnie pokarało, bo mała miała krostki) i troszkę babki piaskowej bez bakalii. Jakoś daje radę wytrzymać, grunt, żeby te kilka rzeczy które jesz, jeść w dużych ilościach co by mleko w (.)(.) sie produkowało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ojj napiłabym się kakao ![]() Cytat:
Cytat:
a dziewczyna od warsztatów to dobra koleżanka mojej siostry i miałam nadzieję, że mi nic nie policzy muszę się z nią zdzwonić dopiero ![]() a kurczaka ekologicznego Kochana kupuję w Piotrze i Pawle tyle mojego odpisywania bo młoda brzęczy a ja jeszcze muszę włosy umyć
|
|||||
|
|
|
#3565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żle napisałam to nie książka tylko album taki do wpisywania ale bardzo fajny http://www.okazjum.pl/biedronka/gaze...2012,9010.html tak byłam już na zakupach w markecie z małym w nosidełku bo do tego mi było to nosidło potrzebne własnie by móc jechać do marketu czy to na poczte czy do sklepiku blisko podskoczyć i zebym nie musiała małego za każdym razem pakować do wózka jak gdzieś blisko po jedną rzecz chce isć i nosidła spisało się super jest duże wiec na jakis czas nam starczy bo to co dostał w prezencie to strasznie malutkie nie mieścił się w nim a w tym sobie drzemał przez cały czas jak byłam w markecie ryk był tylko przez chwile jak go w to wkładałam a potem już było si a od 23 w biedronce są siatki do okien przeciwko owadom też mam zamiar isć zobaczyc jak to wygląda i moze kupie małemu do pokoju by mu tam nie łaziło latem robactwo http://www.okazjum.pl/biedronka/gaze...2012,9140.html
|
|
#3566 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
teskni mi sie za Wro strasznie a jak jest taka pogoda to tym bardziej :/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pilas taka z hebapolu ??? Cytat:
![]() Tesciowa i szwagierka przyszly nas odwiedzic
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
mamy firmę i pracownica się pochorowała, musiałam ją zastąpić na tydzień, jutro ostatni dzień
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3568 |
|
Wtajemniczenie
|
Co zrobic zeby było wiecej mleka w cycach ?
W ostatnich dniach mam malutko, nie chce zeby sie skonczyła laktacja. |
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecie coś jest śpiące dziś, chyba przez tą dupną pogodę
Pearl Kingulec chyba nie da rady być bardziej zepsuty niż jest...
|
#3570 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a może wam nie kończy sie mleko tylko po prostu laktacja sie nomuje
pamiętam że że starszą córka tak miałam że około 3 miesiąca cycki robiły sie miękkie ale mleka było w sam raz dla małej po prostu wszystko sie wtedy unormowało i nie stało że mnie jak z fontanny. Teraz czekam na to z utęsknieniem A my od 11.15 na dworze i młoda cały czas śpi a jadła ostatnio przed 11 normalnie zaskakuje mnie to moje dziecię z dnia na dzień ;-)
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

Co to może być? Czyżby organizm ześwirował?
jak po @ się będzie utrzymywało to idę do gina...
a co... chora jestem to mi wolno!

Składam podwójne GRATULACJE!
to po kielichu za 3 miesiące i 4 lata!
zmieniłaś się dużo w sumie
no PACZ JĄ 

Trzymam
oby doszła do siebie.

o suszonych owocach nie myślałam, bo nie przepadam, może się przekonam...