Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 15:56   #4891
aga_bre
Rozeznanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
musisz koniecznie nam dokładnie opowiedzieć, jak było.
Zgadzam się co do tego "święta kobiety". Poród w domu na pewno inaczej się przeżywa i inaczej wszystko odczuwa.

Ja też jakoś nie rozpowiadam tego, bo reakcja jest na ogół w stylu "a co ty wiesz, pojawi się dziecko to ZOBACZYSZ jak to jest i ci się odechce"

powodzenia!

dobrze, że z małym ok
A z tym szpitalem i dojazdem - może zacznie się w nocy i nie będzie ruchu. Przynajmniej będziesz pod dobrą opieką

super, że synek ma się dobrze
A co to białko w moczu oznacza? Jakieś zapalenie?

hehe, niezły ten monter
A kuchnia zapowiada się świetnie

Ja też generalnie nei lubie dyskutować o religii na forach wle wtrącę swoje trzy grosze.

Przede wszystkim. Jeśli ktoś jest niewierzący/niepraktykujący - po co chrzest?
Nie uważam, żeby to były "dziwne warunki stawiane przez kościół".. Po prostu albo jest się wierzącym (czyli chodzi do kościoła, ma ślub kościelny itd - i to nie jest odhaczanie niczego, tylko po prostu życie w zgodzie ze swoją wiarą), albo nie - i wtedy nie powinno zależeć na chrzcie.
Jeśli rodzice nie ochrzczą dziecka, to nie jest zamykanie drzwi do katolicyzmu na całe życie. Może ono przecież mieć chrzest jako dorosły człowiek, jeśli będzie chciało.

I moim zdaniem bez sensu jest takie zwiększanie liczby członków Kościoła - to takie trochę sztuczne nadymanie statystyk.

Dlatego bardzo podoba mi się taka postawa jak Wasza- jesteście niewierzący i nie chrzcicie. To jest konsekwentne i uczciwe

super! Ja też dzisiaj odebrałam wyniki i paciora nie wyhodowali

Obniżył mi się brzuch
Hmm a jak to się odczuwa, bo ja mam wrażenie, że moj caly czas jest nisko

andzya ja mam taki sam termin z OM, ale z usg mi wychodzi inaczej. Kiedy Ty miałaś ostatnią OM?? I trzymam kciuki, żeby Cię tak nie męczyło do 10 maja.
Stary 2012-04-19, 16:02   #4892
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Jak odwiedziłam raz koleżankę w szpitalu, to jedna dziewczyna szła do porodu akurat a brzuch miała mega wysoko, jakby miała piłkę od razu pod biustem, tak jak w filmach mają to jak to jest? nie wszystkim się obniża?

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:07   #4893
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Jak odwiedziłam raz koleżankę w szpitalu, to jedna dziewczyna szła do porodu akurat a brzuch miała mega wysoko, jakby miała piłkę od razu pod biustem, tak jak w filmach mają to jak to jest? nie wszystkim się obniża?
Wczoraj gin sie pytał czy czuje że obniżył mi sie brzuch, jakis czas temu wydawało mi się że tak, a teraz to już sama nie wiem. Powiedziałam że nie wiem, a on sie zapytał czy lepiej mi sie oddycha, ale tego też nie wiedziałam

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:08   #4894
asiula_n
Rozeznanie

Wpadam tylko na chwilę

Wizyta była krótka, bez usg, więc zbyt wiele nie wiem, poza tym że szyjka trzyma, ale główka już podobno mocno naciska

lekarz pobrał wymaz, za tydzień mam zrobić badania w lab. i kolejna wizyta 10 maja.

No to tyle, dzis konczę pranie, dostałam też paczkę z all., m.in te wielkie podpachy

Miłego popołudnia
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:09   #4895
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość

Zgadzam się z Tobą w kwestii porodu w domu. Nigdy nie jesteśmy w stanie przewidzieć jak się potoczy akcja porodowa, nawet jak kobieta urodziła 4 dzieci i wszystkie porody przebiegały książkowo to może się okazać, że przy 5 wystąpią jakieś komplikacje bo kobieta rodzi 5 raz ale cała akcja nie zależy tylko od niej, dziecko rodzi się po raz pierwszy i może nie chcieć współpracować. Na pewno dla kobiety to spory komfort psychiczny rodzenie w domu ale dla mnie najważniejszym wyznacznikiem jest bezpieczeństwo malucha i tu bezsprzecznie wygrywa szpital.

Zgadzam się, niestety z Wami, dziewczyny. Ale wiadomo, każda z nas musi podjąć tę decyzję sama. Ja po pierwszym bazproblemowym porodzie miałam ogromną ochotę rodzić w domu, nawet pytałam moją położną, czy by się nie zgodziła. Jej odpowiedź pamiętam do tej pory: "Za dużo widziałam nagłych komplikacji, tego co może się stać w czasie i zaraz po porodzie. Nigdy w życiu". Moja gin też powiedziała, że była przy takim porodzie raz i nigdy więcej się nie zdecyduje. Idea porodu domowego przeszła mi zupełnie po przeczytaniu całkiem niedawno wiadomości o śmierci liderki holenderskiego ruchu na rzecz porodów domowych, która rodziła któreś już dziecko w domu i zmarła przy porodzie... Dlatego wybrałam przyjazne do porodów miejsce, ale jednak szpital... ale to tylko moja opinia, wiadomo, są społeczeństwa gdzie 80% kobiet rodzi w domu i nikt się nie dziwi, jednak ja bym się bała. Uważam, że trzeba zrobić wszystko, żeby zapewnić maksymalne bezpieczeństwo sobie i dziecku. Szpital można mieć pod samym blokiem, ale jak dziecko umiera, to nawet te 2 minuty na dotarcie na miejsce to już za długo.

Kapukat - te kompresy (wyglądają jak takie małe kółka ratunkowe na piersi z żelem w środku) kupuje się w zwykłym sklepie w dziecięcymi rzeczami - ja kupowałam w mojej hurtowni dziecięcej. Nie wiem, czy mają to w aptekach.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-04-19 o 16:11
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:11   #4896
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Wczoraj mi gin mówił że jak dziecko mniej się będzie ruszać to zebym szykowała sie do porodu. U nas to juz tak blisko do tp. że w kazdej chwili moze sie zacząć
Nie strasz, bo mój dzisiaj wyjątkowo cicho siedzi... I nadal nie wiem, czy to co znalazłam na wkładce to był czop, czy po prostu resztka globulki trochę się dziś ostałam - przy desce, obiedzie, 2 prania powiesiłam... Teraz leżę/siedzę i nie czuję nóg. Ale zaciskam je mocno, nie chcę jeszcze rodzić...
Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
a mówił ile to może potrwać? Ja pierdziu, ja wizytę mam 25 kwietnia, to tylko 6 dni, mam nadzieję, że dotrwam.
Też mam wtedy wizytę. I modlę się żeby do niej dotrwać. Ciekawe jak tam moje rozwarcie bo czasem mam wrażenie, że coś mi się tam powiększa...
Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Andzya gdzieś trzeba się wygadać.

Ja też czekam z utęsknieniem na jakąś akcję porodową. Ten dreszczyk emocji... Także te które mają bezpieczny tydzień: sprzątać i sexować się, może się coś ruszy...
A właśnie, dziewczyny, pytam tych które nie mają problemów z szyjką itp. Uprawiacie jeszcze sex? Ja jestem w 33 tc i regularnie, ale mam coraz większe obawy. Czy to już czas wprowadzić celibat?
Moim zdaniem jeśli wszystko jest w porządku z wizyty na wizytę, to nie ma przeciwwskazań do seksu. Ale to tylko moje zdanie, najlepiej zapytaj gina czy dla Ciebie to bezpieczne i do jakiego momentu.
Cytat:
A jakby się posączyły przy robieniu siusiu, to skąd będziemy wiedziały?
Też się nad tym zastanawiałam
Cytat:
Chyba niekoniecznie. Może to zależy od budowy, bo ja widziałam dziewczyny, które przez całą ciążę miały nisko brzuch.

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:13   #4897
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Wczoraj mi gin mówił że jak dziecko mniej się będzie ruszać to zebym szykowała sie do porodu. U nas to juz tak blisko do tp. że w kazdej chwili moze sie zacząć
O nieee, mój od wczoraj się rusza i wypycha ale tak inaczej, słabiej jakoś. I bolą mnie te pachwiny i wewnętrzna część ud, i jak mały się ruszy to boli mnie coś na dole - moze to szyjka? I brzuch mi się obniżył pare dni temu. Kurde chyba zaczynam panikować, to dopiero 36tc .

Edytowane przez benka99
Czas edycji: 2012-04-19 o 16:14
benka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:13   #4898
Dasti80
Zakorzenienie

Po wczorajszej wizycie u gina mam wszystko uzgodnione: jeżeli nie urodzę to 2 maja do szpitala na ktg, a 7 maja do gina i będziemy mysleć kiedy wywołujemy

Stary 2012-04-19, 16:14   #4899
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie się z Michałkiem nie obnizył, cały czas miałam ciążę w kolanach, a teraz mam jeszcze niżej jak by miał się jeszcze obniżyć, to już chyba tylko na podłogę moja gin mówi, że działa grawitacja ale faktycznie miałam troszkę takie uczucie, że odrobinę lżej mi się oddycha.
Stary 2012-04-19, 16:15   #4900
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Nie strasz, bo mój dzisiaj wyjątkowo cicho siedzi... I nadal nie wiem, czy to co znalazłam na wkładce to był czop, czy po prostu resztka globulki trochę się dziś ostałam - przy desce, obiedzie, 2 prania powiesiłam... Teraz leżę/siedzę i nie czuję nóg. Ale zaciskam je mocno, nie chcę jeszcze rodzić...

Też mam wtedy wizytę. I modlę się żeby do niej dotrwać. Ciekawe jak tam moje rozwarcie bo czasem mam wrażenie, że coś mi się tam powiększa...

Moim zdaniem jeśli wszystko jest w porządku z wizyty na wizytę, to nie ma przeciwwskazań do seksu. Ale to tylko moje zdanie, najlepiej zapytaj gina czy dla Ciebie to bezpieczne i do jakiego momentu.

Też się nad tym zastanawiałam

Chyba niekoniecznie. Może to zależy od budowy, bo ja widziałam dziewczyny, które przez całą ciążę miały nisko brzuch.
No bo mnie się wydaje że mój jest raz niżej raz wyżej zależy jak mała się ułoży.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:16   #4901
Dasti80
Zakorzenienie

Dziewczyny ja Was nie chce straszyć, tylko pisze co mi wczoraj gin powiedział, ale jemu chodziło raczej o ten ostatni tydzień ciąży tuż przed tp. Chciał mnie uprzedzic na co mam zwracać uwagę.

Stary 2012-04-19, 16:24   #4902
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Szmaragdowy kotku wczoraj i dzisiaj po cwiczeniach z epino miałam rózowo-beżowy śluz, może tak być??
Też dzwoniłam do połoznej spanikowana za pierwszym razem, zwłaszcza że u mnie to nawet nie był śluz, tylko taka jakby woda. Bałam się, że tylko zaczęłam ćwiczyć, a już mi wody odeszły Powiedziała mi, że to jest śluz, a to podbarwienie świadczy tylko o pęknięciu naczynka, że to całkowicie normalne i mam ćwiczyć dalej. No i urodziłam dopiero 2 dni przed terminem, mimo że miałam tak dość często. Ale oczywiście nigdy to nie była jakaś krew, tylko własnie czasem taki kolorowy śluz. Ja w ogóle jakas wyjątkowo ukrwiona jestem, po badaniach u niej przed porodem jak to jej potem opisywałam "broczyłam krwią", z czego strasznie się śmiała.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-04-19 o 16:25
Stary 2012-04-19, 16:24   #4903
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
andzya ja mam taki sam termin z OM, ale z usg mi wychodzi inaczej. Kiedy Ty miałaś ostatnią OM?? I trzymam kciuki, żeby Cię tak nie męczyło do 10 maja.
OM miałam 4 sierpnia. i zarówno z usg jak i z OM wychodzi mi 10 maja
Stary 2012-04-19, 16:26   #4904
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Też dzwoniłam do połoznej spanikowana za pierwszym razem, zwłaszcza że u mnie to nawet nie był śluz, tylko taka jakby woda. Bałam się, że tylko zaczęłam ćwiczyć, a już mi wody odeszły Powiedziała mi, że to jest śluz, a to podbarwienie świadczy tylko o pęknięciu naczynka, że to całkowicie normalne i mam ćwiczyć dalej. No i urodziłam dopiero 2 dni przed terminem, mimo że miałam tak dość często. Ja w ogóle jakas wyjątkowo ukrwiona jestem, po badaniach u niej przed porodem jak to jej potem opisywałam "broczyłam krwią", z czego strasznie się śmiała.
Dzięki tak myślałam że to może być naczynko, ale wolałam się Ciebie spytać

Stary 2012-04-19, 16:26   #4905
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

dzieki za odpowiedzi ws tej cytomenagalii :P

Tak woglole doczytalam co napisalyscie i powiem Wam, ze ja tez obserwuje cialo czy nic sie nie zmienia, wkrecam sobie ze to toz toz :P ...
Teraz to juz kazda z nas bedzie sobie wkrecala: PP
No no to rodzic!
Moj tez malo sie rusza heheh, ale dzis to mnie nawet juz brzuch nie boli :p wolalabym juz juz urodzic i sie nie musiec martwic, ze mlody sie slabo rusza i tp !
jutro 20sty i znak byka

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-04-19 o 16:28
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:31   #4906
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
jutro 20sty i znak byka
Ja jestem bykiem i mój syn też będzie bykiem

Stary 2012-04-19, 16:46   #4907
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
A to komuś zbliżają się urodziny
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:47   #4908
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
nie jestem lekarzem i nie posiadam takowej wiedzy, ale najwyrazniej cos ma (zywcem skopiowane ze strony szpitala i potwierdzone przez mojego gina):

Ze względu na liczne przeciwwskazania do znieczulenia zewnątrzoponowego wszystkie pacjentki proszone są o zgłoszenie się na obowiązkową konsultację anestezjologiczną na 2-4 tygodnie przed terminem porodu w celu dokonania oceny ogólnego stanu zdrowia i ewentualnych przeciwwskazań do zastosowania znieczulenia farmakologicznego.

Na wizycie tej lekarz anestezjolog dokonuje kwalifikacji do ewentualnego znieczulenia zewnątrzoponowego do porodu oraz udziela niezbędnych informacji na temat przygotowania oraz przebiegu porodu w znieczuleniu.

Na konsultację należy przynieść ostatnie wyniki badania morfologii oraz układ krzepnięcia, a w przypadku chorób kręgosłupa lub ośrodkowego układu nerwowego odpowiednią dokumentację przebiegu choroby.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

rzeczywiscie ostatnio ospa szalala ostro
O to u nas nie ma zadnych konsultacji przed porodem.

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
tak wygląda nasz kawałek pokoju (listwa nie jest jeszcze przymocowana)
no i misie bardziej z bliska
slodko

Cytat:
Napisane przez loksa Pokaż wiadomość
dzis wizyta u gina. ciekawa jestem ile moja coreczka wazy
trzymam kciuki za wizyte

Witajcie dziewczyny dzisiaj .. mam 50 dni do porodu!!! zaczynam czuc oddech na plecach

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:58   #4909
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
A jakby się posączyły przy robieniu siusiu, to skąd będziemy wiedziały?
Że skończysz sikać, a dalej będzie coś z Ciebie lecieć

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Wpadam tylko na chwilę

Wizyta była krótka, bez usg, więc zbyt wiele nie wiem, poza tym że szyjka trzyma, ale główka już podobno mocno naciska

lekarz pobrał wymaz, za tydzień mam zrobić badania w lab. i kolejna wizyta 10 maja.

No to tyle, dzis konczę pranie, dostałam też paczkę z all., m.in te wielkie podpachy

Miłego popołudnia
Fajnie u mnie też główka mocno naciska i przez to mam problem z szyjką i co chwilę czuję jakby mi ktoś wbijał szpilkę w cewkę moczową
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:00   #4910
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:

Tez jestem zadowolona myślę ze materiał po praniu zmięknie jaki kolor wybrałaś??
Pościel "kremowa zabawa" (ładny kolorek i fajny ten hafcik), a rożek i rogal w paseczki "zielone paseczki" - też OK. A Ty które wybrałaś?
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:12   #4911
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
A to komuś zbliżają się urodziny
si 8 maj
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Pościel "kremowa zabawa" (ładny kolorek i fajny ten hafcik), a rożek i rogal w paseczki "zielone paseczki" - też OK. A Ty które wybrałaś?
turkusowe paseczki rożek i torba na pampersy
Fajna ta kremowa zabawa

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny dzisiaj .. mam 50 dni do porodu!!! zaczynam czuc oddech na plecach
Odliczanie czas zacząć

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość

Fajnie u mnie też główka mocno naciska i przez to mam problem z szyjką i co chwilę czuję jakby mi ktoś wbijał szpilkę w cewkę moczową
Też tak czasami czuję, jakby szpilka w pęcherz moczowy się wbijała

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-04-19 o 17:08
Stary 2012-04-19, 17:14   #4912
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Hmm a jak to się odczuwa, bo ja mam wrażenie, że moj caly czas jest nisko
czuję naciskanie takie na dole. No i jak siadam, cycki mi już się nie kładą na brzuchu
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:16   #4913
Dasti80
Zakorzenienie

Ewunia a Ty odliczasz dni do 7 maja??

Stary 2012-04-19, 17:23   #4914
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Ja tez jestem bykiem z poczatku maja Jesli dzidzia sie pospieszy to tez załapie sie na ten znak.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:28   #4915
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Ewunia a Ty odliczasz dni do 7 maja??
A jak by inaczej?! Suwaczek na dole jest, do tego w kółko patrzę w kalendarz jakby to coś miało zmienić Jeszcz 18 dni, ale jako że dzidzia jest duża, drugi lekarz potwierdził wagę, to liczę na nią wcześniej

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Ja lubię byki więc cieszę się, że moja niunia będzie bykiem Ale póki co cccciiiiii....jeszcze 2 dni

Edytowane przez Ewunia_1984
Czas edycji: 2012-04-19 o 17:29
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:30   #4916
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Cześć!
claudik, anulka, jestem, jestem Śledzę uważnie, owszem, ale przecież nową część już Gabi zakłada Ja dziś po południu mam zajęcia otwarte u Maksia i wizytę u gina (kradnę trochę kciuków ), więc nawiasem mówiąc mogłabym też mieć z tym problem na czas.
Więc bądźcie grzeczne i dajcie Gabi spokojnie nową część założyć Nie wiem, czy tam nie zdecyduje się już pierwszego posta na dwa podzielić, ale to pewnie sama napisze

Ja wczoraj siedziałam cicho, bo jak wspominałam miały być u mnie teściowa i szwagierka, a były we trzy z jeszcze drugą szwagierką, więc wręcz ledwo nadążałam z wymyślaniem im zajęć. Mam wszystko wyprane i wyprasowane (ubranka do 6m, pościele, ręczniki, pieluszki). Ubranka 6-12m popakowane ładnie w pawlaczach, a większe do 6 lat posegregowane rodzajami, latami i ładnie w piwnicy ułożone Jutro tylko odbieram jeszcze zasłonę i przewijak na komodę i pokoik będzie gotowy!
A dziś Was gonię...
A to przepraszam nie wiedziałam,że Gabi zakłada nowy wątekChylę czoła za posegregowanie tej sterty ubrań.
dla Gabbi
Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Cześć,

wczoraj miałam wizytę, synek waży już 2,5kg, siedzi główką w dół i jest wszystko ok.
Natomiast ze mną jest już gorzej: mam białko w moczu, twardy brzuch (mam brać 3x więcej magnezu niż do tej pory). Posypała mi się też szyjka, jest miękka, krótka i jeszcze głowa dziecka dodatkowo na nią naciska, bo już jest nisko.

Do dziewczyn z problemami z szyjką: czy plamiłyście po badaniu? jak tak, to przez jak długo?
Kurna połowę z nas ma problemy z szyjką albo skurcze itp.
dla synka
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Ja mam długie (do łopatek) i myję zawsze w wannie/pod prysznicem. Nie widzę mycia "w zwisie"
Ja tam lubię jak mi coś wisi
Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
dla małego człowieka z problemami nie pomogę niestety, ja nie plamiłam na szczęście w czasie ciąży nigdy.

za wizytę oczywiście, pochwal się jak tam wymiary Kaja, bo ja nadal się martwię tym jaki mój Filip wielki
Filipy chyba z reguły większe
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Mnie brzuch nie twardnieje. Czasami zdarzy się jakiś skurcz, ale szybko odpuszcza
Ja nie dźwigam, nie maluję wielkich powierzchni, tym się mąż zajmuje. Ja sobie latam z małym wałeczkiem i pierdoły maluję. Wokół okien, gniazdek, narożniki. Trochę kartonów porozkładam, coś umyję, zamiotę, podyryguję:brzyd al:
A jeszcze trochę pracy przed nami

Sama nie wiem. Ale cieszę się, bo mimo tego, że to już 38. tydzień to ja czuję się świetnie. Nic mnie nie boli, nic nie dolega. Mogę chodzić w ciąży jeszcze z pół roku
A nie, przepraszam... wczoraj jak trochę w domu poleżałam, bo miałam pranie do zrobienia, to mnie wszystko bolało. Od leżenia

Kurczę, o pieluchach miałam napisać.
W zasadzie póki co trudno coś pisać. Mam kilka chińskich i kilka polskich. Na pierwszy rzut oka różnica jest. Chińskie mają gorszej jakości polarek, nieco gorszy materiał zewnętrzny. Te polskie są na pewno lepiej wykonane. Prałam je kilkakrotnie, nic się nie dzieje.
Trudno teraz coś więcej... zobaczymy jak się sprawdzą w użytkowaniu

Z przodu nie widać, żeś w ciąży

A mnie rozbawił facet, który kuchnię montował.
Rozmawiamy sobie, o pierdołach, zeszło na dzieci i rodzinę. On pyta czy mamy dzieci. Mówię, że spodziewam się... za miesiąc najpóźniej, a może i za dwa tygodnie urodzę. A on "przepraszam, nie zauważyłem"

Załączę Wam kilka zdjęć parkietu i zaczątki kuchni Jak będzie coś więcej, to będę pokazywała
Piękna kuchnia-wpadne kiedyś coś w niej ugotowac.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:41   #4917
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
A jak by inaczej?! Suwaczek na dole jest, do tego w kółko patrzę w kalendarz jakby to coś miało zmienić Jeszcz 18 dni, ale jako że dzidzia jest duża, drugi lekarz potwierdził wagę, to liczę na nią wcześniej

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Ja lubię byki więc cieszę się, że moja niunia będzie bykiem Ale póki co cccciiiiii....jeszcze 2 dni
Czyli jak wcześniej się zacznie akcja to jedziesz szybko do szpitala tak?

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-04-19 o 17:43
Stary 2012-04-19, 17:43   #4918
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Hej Wam
Czytam Was, ale nie piszę, coraz gorzej się czuję Dzisiaj ciągnie mnie od krzyża, bolą mnie biodra, uda i pachwiny. Muli mnie trochę i w ogóle jest niefajnie. Jeśli ma to trwać jeszcze do 10 maja, to trochę lipka, bo do przyjemnych rzeczy to nie należy

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Wpadam tylko na chwilę

Miłego popołudnia
ja też idę 10 maja chybamoże się spotkamy

Męża odstawiłam do roboty bo wczoraj przyjechał spowrotem i dzisiaj pojechał nie bedzie go teraz na weekend,ale tęsknic nie będe bo siedział w domu 3tyg i mnie drażnił.Człowiek się przyzwyczaja.

Mogę namiętnie pilnowac rozpoczecia nowego wątku

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:43   #4919
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ale lecicie z tymi postami... a ja nie wiem jak zacząć nowy wątek

Dobra, skończyłam dzisiejsze "dzieło"
pochwalę się (nieskromnie dodam, że w rzeczywistości dużo ładniejsza )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czapeczka.jpg (111,9 KB, 27 załadowań)
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:44   #4920
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ale lecicie z tymi postami... a ja nie wiem jak zacząć nowy wątek

Dobra, skończyłam dzisiejsze "dzieło"
pochwalę się (nieskromnie dodam, że w rzeczywistości dużo ładniejsza )
Bardzo ładna

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości