Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-22, 11:56   #3301
agata1335
Raczkowanie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3

Z takich rzeczy, które są jakoś udowodnione naukowo to np. 'dr Sydney Ross Singer i Soma Grismaijer przedstawiły wyniki badań, że u kobiet, które noszą biustonosz przez ponad 12 godz. dziennie rak sutka występował 19 razy częściej niż u pozostałych'.
Po drugie jest to strasznie niewygodne. Tym bardziej, że większość kobiet nosi źle dobrany biustonosz, który uciska piersi (szczególnie z fiszbinami).
Mogą się pojawiać jakieś guzki, gorsze krążenie. Poza tym czytałam, że biustonosz powinno nosić się do 10 godzin dziennie.

Nie wiem jak się spi bez biustonosza mając większy biust, bo noszę C.
Ale ja nie wyobrażam sobie nosić 24 na dobę biustonosza.
agata1335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 12:01   #3302
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agata1335 Pokaż wiadomość
Z takich rzeczy, które są jakoś udowodnione naukowo to np. 'dr Sydney Ross Singer i Soma Grismaijer przedstawiły wyniki badań, że u kobiet, które noszą biustonosz przez ponad 12 godz. dziennie rak sutka występował 19 razy częściej niż u pozostałych'.
Po drugie jest to strasznie niewygodne. Tym bardziej, że większość kobiet nosi źle dobrany biustonosz, który uciska piersi (szczególnie z fiszbinami).
Mogą się pojawiać jakieś guzki, gorsze krążenie. Poza tym czytałam, że biustonosz powinno nosić się do 10 godzin dziennie.

Ale ja nie wyobrażam sobie nosić 24 na dobę biustonosza.
o to dziękuję za ciekawostkę to jak ze wszystkim, najlepiej mieć umiar i nie przesadzać w żadną stronę

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 12:02   #3303
agata1335
Raczkowanie

tak samo jak nasze ciało musi w nocy odpocząć, tak samo piersi. Wg mnie oczywiście ; )
Stary 2012-04-22, 12:10   #3304
abraxas2871
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Julie_ Pokaż wiadomość
Makijaż makijażem, ale nie ma nic gorszego od brudnej szyi. Wyjątkowo to kontrastuje z tapetą.
A to akurat może zależeć od kolorytu skóry - ja osobiście mam bardzo nierówny i na szyi z tyłu mam właśnie taki ciemniejszy, szeroki pasek - ponieważ mam bardzo jasną skórę to wygląda to jakbym się po prostu nie umyła. Jak się opalę nieco to problem znika - tyle, że ja z kolei nie mogę się opalać, bo używam różnego rodzaju kremów oraz chodzę na zabiegi, które całkowicie tego zakazują. Zresztą, ja nie tylko na szyi mam ten problem - moje nogi i brzuch to jakieś 2 tony różnicy w kolorze. Masakra
Cytat:
Ja ostatnio stałam sobie z dziewczynami z klasy i dowiedziałam się, że połowa z nich śpi w nocy w stanikach, bo wstydzą się w domu w samej piżamie chodzić ; O
A jak im zaczęłam mówić, że to niezdrowe itd. to myślałam, że mnie pobiją
Nie wiem czy zdrowe czy nie, ale przecież to poprostu nieygodne! Ja nawet po domu nie chodzę w staniku z drutami - zawsze w takim miękkim, materiałowym. A mam duży biust, D, więc teoretycznie stanik ma co trzymać. I śpi mi się też bardzo dobrze - jeszcze jakieś 2 lata temu miałam rozmiar B (bardzo utyłam od tamtego czasu) i szczerze to nie widzę różnicy.
abraxas2871 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 12:19   #3305
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez abraxas2871 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy zdrowe czy nie, ale przecież to poprostu nieygodne! Ja nawet po domu nie chodzę w staniku z drutami - zawsze w takim miękkim, materiałowym. A mam duży biust, D, więc teoretycznie stanik ma co trzymać. I śpi mi się też bardzo dobrze - jeszcze jakieś 2 lata temu miałam rozmiar B (bardzo utyłam od tamtego czasu) i szczerze to nie widzę różnicy.
Wiesz, moja koleżanka ma spory biust i twierdzi, że właśnie spanie bez stanika jest dla niej niewygodne, bo jej piersi "uciekają" Także każdy może mieć inne odczucia.
Btw, rozmiar to też subiektywne odczucie, ja noszę E i uważam, że to całkiem przeciętna, średnia wielkość
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 12:29   #3306
reverse
Zadomowienie

Zależy oczywiście o jakiej rozmiarówce mówimy Bo ja w tej prawidłowej mam 65e i nie cierpię spać w staniku. Inna sprawa, że nie radzę przy większym biuście chodzenia po domu bez stanika. Zafundowałam sobie taki rok, że po przyjściu do domu od razu ściągałam stanik i po jakimś czasie zauważyłam, że piersi robią się obwisłe*

*chociaż nie wiem, czy też wiek i rozmiar nie odegrał tu roli, jednak nie wydaje mi się (20 lat to jednak młodość jeszcze )
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 12:30   #3307
LusciousElegance
Rozeznanie

też mam biustonosz zle dobrany, tylko patrząc na swoje piersi mam rozmiar A/B to jakim cudem, z tych śmiesznych tabelek wyszło mi, że mam E? to już chyba większa filozofia, ale dziękuje za tą rade żeby nawet w domu jak się nigdzie nie wychodzi ten stanik jednak sciągnąć
LusciousElegance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 12:36   #3308
mbamboo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LusciousElegance Pokaż wiadomość
też mam biustonosz zle dobrany, tylko patrząc na swoje piersi mam rozmiar A/B to jakim cudem, z tych śmiesznych tabelek wyszło mi, że mam E? to już chyba większa filozofia, ale dziękuje za tą rade żeby nawet w domu jak się nigdzie nie wychodzi ten stanik jednak sciągnąć
A, B i E to nie są rozmiary. I nie ma się piersi w rozmiarze miseczki C. Rozmiar to np. 70A, 85B, 65E. Stanik w rozmiarze 65E i 85E to dwa różne światy.

Poniżej porównanie rozmiarów 60A i 70A (rozmiarówka brytyjska).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tlbc4.jpg (74,8 KB, 195 załadowań)

Edytowane przez mbamboo
Czas edycji: 2012-04-22 o 12:40
mbamboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 12:43   #3309
Ejniacz
Zadomowienie

Stanik zakładam tylko jak wychodzę z domu, nie wyobrażam sobie jeszcze w nim spać

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 12:44   #3310
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Ja też słyszałam, że wiele kobiet śpi w staniku

O ile jestem w stanie zrozumieć, że jest to stanik sportowy o nie wiem, jak można spać w staniku usztywnionym, z drutami.
Przyznam, że sama nawet czasem jak jestem u siebie w domu, to chodzę bez. Ale ja nie mam zbyt dużego biustu.
U kobiet, które mają duży biust, może to nie wyglądać zbyt elegancko, bo zawsze może ktoś wpaść z wizytą niezapowiedzianą:rolleyes :
Stary 2012-04-22, 12:50   #3311
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 12:54   #3312
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

To też zależy jaki ktoś ma odrost. Powiem szczerze — czarny odrost na tlenionych blond włosach wygląda moim zdaniem koszmarnie. Za to czarny przy włosach brązowych, albo brązowy przy ciemnorudych już spoko. Ale to już kwestia gustu
A dla mnie odwrotnie
Ciemny, niewielki odrost przy blond włosach może wyglądać fajnie, za to nie lubię, gdy np. zza kręconych rudych włosów wygląda blond(ciemniejszy od rudego - już ok). Ogólnie razi mnie bardziej jeśli odrost jest jaśniejszy, bo to nienaturalne.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 12:57   #3313
abraxas2871
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
Zależy oczywiście o jakiej rozmiarówce mówimy Bo ja w tej prawidłowej mam 65e i nie cierpię spać w staniku. Inna sprawa, że nie radzę przy większym biuście chodzenia po domu bez stanika. Zafundowałam sobie taki rok, że po przyjściu do domu od razu ściągałam stanik i po jakimś czasie zauważyłam, że piersi robią się obwisłe*

*chociaż nie wiem, czy też wiek i rozmiar nie odegrał tu roli, jednak nie wydaje mi się (20 lat to jednak młodość jeszcze )
No to ja jestem starsza 3 lata, chodzę tak od 2 lat (w zasadzie chodzę tak całe życie, ale kiedyś miałam mniejszy biust) i żadnych obwisłości nie zauważyłam Może to kwestia indywidualna po prostu - genetycznie "silne" mięśnie podtrzymujące biust czy coś w tym stylu
abraxas2871 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 13:03   #3314
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Może troszkę źle się wyraziłam. Po prostu jest bardziej widoczny i czasem może rozpraszać
Stary 2012-04-22, 13:03   #3315
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
Wg mnie po części obie macie rację. Wszystko zależy od konkretnego biustu. Przy naprawdę małych piersiach stanik jest niepotrzebny, spanie w nim byłoby zwyczajnie niewygodne i niczemu by nie służyło. Co innego przy dużym biuście, który bez stanika mógłby się z nocy niewygodnie przemieszczać, że tak powiem. No i pewnie ma to też wpływ na ogólną kondycję mięśni podtrzymujących piersi, a to jak wiadomo przekłada się na ich kształt.

Sama mam biust średniego rozmiaru i śpię bez stanika, tak jest mi o niebo wygodniej.
Ja też
Nie mam pojęcia czy to niezdrowe, ale nie mogłabym się tak ściskać w nocy
Tak czy inaczej powód: wstydzę się w "samej" piżamie po domu chodzić -jest głupi.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2012-04-22 o 13:07
Stary 2012-04-22, 13:05   #3316
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
No to ja jestem starsza 3 lata, chodzę tak od 2 lat (w zasadzie chodzę tak całe życie, ale kiedyś miałam mniejszy biust) i żadnych obwisłości nie zauważyłam Może to kwestia indywidualna po prostu - genetycznie "silne" mięśnie podtrzymujące biust czy coś w tym stylu
Ja też chodzę po domu bez odkąd mi urósł biust i nie zauważyłam, żeby mi obwisał.
Stary 2012-04-22, 13:52   #3317
invisible_01
Zakorzeniona

Ja siedząc w domu nie noszę stanika, nie zauważyłam, żeby stał się obwisły. Mam prawidłowo dobrany stanik - rozmiar 60E, ale nie wyobrażam sobie w nim spać, byłoby mi na pewno bardzo niewygodnie. Bardzo podobają mi się małe piersi bez stanika.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 14:36   #3318
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Ejniacz Pokaż wiadomość
Stanik zakładam tylko jak wychodzę z domu, nie wyobrażam sobie jeszcze w nim spać
dla mnie stanik jest jak druga skora, kompletnie go nie czuje, w niczym mi nie przeszkadza i zamierzam zaczac spac w tej czesci bielizny.

Cytat:
przede wszystkim - mlodosc. w tym wieku normalnym jest, ze biust jest jedrny i stojacy .
Stary 2012-04-22, 14:43   #3319
agata1335
Raczkowanie

Z tymi rozmiarami to jest skomplikowana sprawa
Właśnie mam się z siostrą wybrać do brafitterki. Oglądałam kiedyś program o dobieraniu staników i mówiły, że jeżeli ktoś nosi 75B to prawdopodobnie ma źle dobrany. Niektóre dziewczyny nosiły B a po odpowiednim dobraniu był to E albo F. Więc to wcle nie znaczy, że rozmiary E i wyższe są dla nie wiadomo jak wielkich piersi
Stary 2012-04-22, 14:47   #3320
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Z tymi rozmiarami to jest skomplikowana sprawa
Właśnie mam się z siostrą wybrać do brafitterki. Oglądałam kiedyś program o dobieraniu staników i mówiły, że jeżeli ktoś nosi 75B to prawdopodobnie ma źle dobrany. Niektóre dziewczyny nosiły B a po odpowiednim dobraniu był to E albo F. Więc to wcle nie znaczy, że rozmiary E i wyższe są dla nie wiadomo jak wielkich piersi
Wiemy, wiemy

Stary 2012-04-22, 14:56   #3321
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2012-04-22, 15:00   #3322
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
można zawsze zorientować się jaki rozmiar, jaka firma, mniej więcej fason i potem dopiero zamawiać przez internet, ale rozumiem obawy, sama też bym się chyba nie skusiła zamawiać przez internet. Zazdroszczę dziewczyną na które pasują staniki w sieciówkach, gdzie można łądny stanik dorwać za 40zł, a nie 70zł wzwyż

Stary 2012-04-22, 15:06   #3323
Candy_lips
Zakorzenienie

ja czasem śpię w staniku, ale postaram się tego unikać
mam 20 lat i są obwisłe no tak jak po ciąży, a może i bardziej bo jest wiele kobietek po ciąży, które mają jędrny biust
no, ale teraz staram się bardziej o nie dbać
no i ta obwisłość czy jędrność to też na pewno kwestia genetyczna
ja mam obecnie więcej tkanki tłuszczowej niż gruczołowej w piersiach, a to też nie służy jędrności
teraz mam 80G/F, ale jak tak byłam szczuplejsza, to tak 75 D, uważam, że średnie, ale pasują do mojej sylwetki
spałam czasem w staniku, bo tak wygodniej pod tym względem, że jak tego nie robię, to piersi tak lecą w dół, że aż niewygodnie mi i często je wtedy podtrzymuje ręką..

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2012-04-22 o 15:09
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 15:08   #3324
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2012-04-22, 15:47   #3325
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Treść usunięta
ja zamawiam wylacznie via net, wole sie liczyc z ewentualna koniecznoscia odeslania (zaden to problem, badz co badz, praktycznie zawsze w tygodniu na poczcie jestem, a do sklepu tez trza isc), a moc spokojnie sobie stanik pomierzyc (+ obfocic sie i pokazac kolezankom po fachu, czy dobrze lezy), korzystac z o wiele wiekszego wyboru (czesto moj rozmiar jest w stacjonarnych wyprzedany w wiekszosci modeli), no i placic sporo mniej.
na Balkonetce, watku stanikowym u nas, na Lobby Gazetowym sa informacje o wlasciwosciach osobniczych danego modelu, nadto mozna poogladac podobne do swojego biusty na forach, i w ten sposob dojsc do wlasciwego rozmiaru dla siebie.
sposobow jest duzo - i dla kogos siedzacego troche w temacie, to zaden problem (vide: moja skromna osoba).
Stary 2012-04-22, 16:02   #3326
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2012-04-22, 16:10   #3327
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
o to mi właśnie wcześniej chodziło żeby w profesjonalnym sklepie zrobić rozeznanie, a potem dopiero zamawiać przez internet

Stary 2012-04-22, 16:15   #3328
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Treść usunięta
znaczy, ja patrze w ten sposob: stanik w sklepie stacjonarnym - 150 zl, w internetowym - 100 zl (nie podalam przypadkow, kiedy zakup netowy jest tanszy o ponad 100%, a miewam takie nierzadko). koszty wysylek - okolo 15 zl (czasem o polowe mniej, bo czesc sklepow internetowych ma przesylke darmowa). 35 zl w kieszeni, a ja nie lubie wydawac pieniedzy wiecej, jesli moge mniej (jak mawiam - widac, nie stac mnie na to ). no i w stacjonarnym naprawde rzadko jest fajny model w moim rozmiarze, ze juz o wiekszym komforcie przymierzania w domu niz w przymierzalni, gdzie co chwile zaglada mi ekspedientka, nie wspomne.
no, ale ja ogolnie z tych oszczednych, i w necie kupuje niemal wszystko.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-04-22 o 16:18
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 19:22   #3329
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
Co innego przy dużym biuście, który bez stanika mógłby się z nocy niewygodnie przemieszczać, że tak powiem.
Kwestia osobistych preferencji. Ja mam naprawdę duży biust, a śpię bez stanika. W staniku jest mi niewygodnie. Za dnia też albo chodzę bez albo w takim sportowym

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
Ja znowu słyszałam, że nawet jak się ma duży biust to powinno się ściągać na jakiś czas stanik żeby wzmocnić mięśnie, bo jak je podtrzymuje stanik to nie pracują
Też tak słyszałam. Ale teorii jest tyle, ile ludzi

Cytat:
Ale samo C niczego nie mówi... 65C a 90C to ZUPEŁNIE różne biusty. Więc samo C nie mówi o tym, czy biust jest duży czy mały.

Cytat:
A mam duży biust, D
D to nie rozmiar. I samo D w porządnej rozmiarówce wcale takie duże nie jest. 70D nie będzie duże, 95D już tak.

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
U kobiet, które mają duży biust, może to nie wyglądać zbyt elegancko, bo zawsze może ktoś wpaść z wizytą niezapowiedzianą:rolleyes :
Mnie się często zdarza tak nieelegancko wyjść bez stanika z domu A biust mam bardzo duży.
Stary 2012-04-22, 20:28   #3330
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Kwestia osobistych preferencji.
Zgadza się
Cytat:
Mnie się często zdarza tak nieelegancko wyjść bez stanika z domu A biust mam bardzo duży.
Też bym chciała tak wychodzić bez stanika od czasu do czasu, ale się przemóc nie mogę - bez niego czuję, że cycki mi "pływają" pod bluzką, a ludzie gapią się na tą "falę" - podbiegnięcia do tramwaju sobie nie wyobrażam
Miałam tylko 1 taki przypadek: ze 3 lata temu poszłam na uczelnię bez stanika (nie wiem jak to się stało, ale zwyczajnie zapomniałam, ubrałam tylko sweter), zorientowałam się już na miejscu, a nie bardzo było jak się z wykładu ewakuować. Z zajęć nie pamiętam nic, bo całkiem skupiłam się na tworzeniu różnych kombinacji póz z notatnika i rąk coby trochę ten biust zasłonić, a w momencie zakończenia wykładu ulotniłam się z sali z prędkością światła
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości