|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Z takich rzeczy, które są jakoś udowodnione naukowo to np. 'dr Sydney Ross Singer i Soma Grismaijer przedstawiły wyniki badań, że u kobiet, które noszą biustonosz przez ponad 12 godz. dziennie rak sutka występował 19 razy częściej niż u pozostałych'.
Po drugie jest to strasznie niewygodne. Tym bardziej, że większość kobiet nosi źle dobrany biustonosz, który uciska piersi (szczególnie z fiszbinami). Mogą się pojawiać jakieś guzki, gorsze krążenie. Poza tym czytałam, że biustonosz powinno nosić się do 10 godzin dziennie. Nie wiem jak się spi bez biustonosza mając większy biust, bo noszę C. Ale ja nie wyobrażam sobie nosić 24 na dobę biustonosza. |
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jak ze wszystkim, najlepiej mieć umiar i nie przesadzać w żadną stronę
|
|
|
#3303 |
|
Raczkowanie
|
tak samo jak nasze ciało musi w nocy odpocząć, tak samo piersi. Wg mnie oczywiście ; )
|
|
|
|
#3304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy zdrowe czy nie, ale przecież to poprostu nieygodne! Ja nawet po domu nie chodzę w staniku z drutami - zawsze w takim miękkim, materiałowym. A mam duży biust, D, więc teoretycznie stanik ma co trzymać. I śpi mi się też bardzo dobrze - jeszcze jakieś 2 lata temu miałam rozmiar B (bardzo utyłam od tamtego czasu) i szczerze to nie widzę różnicy. |
|
|
|
|
#3305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także każdy może mieć inne odczucia.Btw, rozmiar to też subiektywne odczucie, ja noszę E i uważam, że to całkiem przeciętna, średnia wielkość
|
|
|
|
|
#3306 |
|
Zadomowienie
|
Zależy oczywiście o jakiej rozmiarówce mówimy
Bo ja w tej prawidłowej mam 65e i nie cierpię spać w staniku. Inna sprawa, że nie radzę przy większym biuście chodzenia po domu bez stanika. Zafundowałam sobie taki rok, że po przyjściu do domu od razu ściągałam stanik i po jakimś czasie zauważyłam, że piersi robią się obwisłe* *chociaż nie wiem, czy też wiek i rozmiar nie odegrał tu roli, jednak nie wydaje mi się (20 lat to jednak młodość jeszcze )
|
|
|
|
#3307 |
|
Rozeznanie
|
też mam biustonosz zle dobrany, tylko patrząc na swoje piersi mam rozmiar A/B to jakim cudem, z tych śmiesznych tabelek wyszło mi, że mam E? to już chyba większa filozofia, ale dziękuje za tą rade żeby nawet w domu jak się nigdzie nie wychodzi ten stanik jednak sciągnąć
|
|
|
|
#3308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poniżej porównanie rozmiarów 60A i 70A (rozmiarówka brytyjska).
Edytowane przez mbamboo Czas edycji: 2012-04-22 o 12:40 |
|
|
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
Stanik zakładam tylko jak wychodzę z domu, nie wyobrażam sobie jeszcze w nim spać
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Ja też słyszałam, że wiele kobiet śpi w staniku
![]() O ile jestem w stanie zrozumieć, że jest to stanik sportowy o nie wiem, jak można spać w staniku usztywnionym, z drutami. Przyznam, że sama nawet czasem jak jestem u siebie w domu, to chodzę bez. Ale ja nie mam zbyt dużego biustu. U kobiet, które mają duży biust, może to nie wyglądać zbyt elegancko, bo zawsze może ktoś wpaść z wizytą niezapowiedzianą:rolleyes :
|
#3311 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3312 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Ciemny, niewielki odrost przy blond włosach może wyglądać fajnie, za to nie lubię, gdy np. zza kręconych rudych włosów wygląda blond(ciemniejszy od rudego - już ok). Ogólnie razi mnie bardziej jeśli odrost jest jaśniejszy, bo to nienaturalne.
|
|
#3313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Może troszkę źle się wyraziłam. Po prostu jest bardziej widoczny i czasem może rozpraszać
|
#3315 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Nie mam pojęcia czy to niezdrowe, ale nie mogłabym się tak ściskać w nocy ![]() Tak czy inaczej powód: wstydzę się w "samej" piżamie po domu chodzić -jest głupi.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2012-04-22 o 13:07 |
|
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chodzę po domu bez odkąd mi urósł biust i nie zauważyłam, żeby mi obwisał.
|
#3317 |
|
Zakorzeniona
|
Ja siedząc w domu nie noszę stanika, nie zauważyłam, żeby stał się obwisły. Mam prawidłowo dobrany stanik - rozmiar 60E, ale nie wyobrażam sobie w nim spać, byłoby mi na pewno bardzo niewygodnie. Bardzo podobają mi się małe piersi bez stanika.
|
|
|
|
#3318 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
.
|
|
|
#3319 |
|
Raczkowanie
|
Z tymi rozmiarami to jest skomplikowana sprawa
![]() Właśnie mam się z siostrą wybrać do brafitterki. Oglądałam kiedyś program o dobieraniu staników i mówiły, że jeżeli ktoś nosi 75B to prawdopodobnie ma źle dobrany. Niektóre dziewczyny nosiły B a po odpowiednim dobraniu był to E albo F. Więc to wcle nie znaczy, że rozmiary E i wyższe są dla nie wiadomo jak wielkich piersi
|
|
|
|
#3320 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#3321 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
można zawsze zorientować się jaki rozmiar, jaka firma, mniej więcej fason i potem dopiero zamawiać przez internet, ale rozumiem obawy, sama też bym się chyba nie skusiła zamawiać przez internet. Zazdroszczę dziewczyną na które pasują staniki w sieciówkach, gdzie można łądny stanik dorwać za 40zł, a nie 70zł wzwyż
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
ja czasem śpię w staniku, ale postaram się tego unikać
mam 20 lat i są obwisłe no tak jak po ciąży, a może i bardziej bo jest wiele kobietek po ciąży, które mają jędrny biust no, ale teraz staram się bardziej o nie dbać no i ta obwisłość czy jędrność to też na pewno kwestia genetyczna ja mam obecnie więcej tkanki tłuszczowej niż gruczołowej w piersiach, a to też nie służy jędrności teraz mam 80G/F, ale jak tak byłam szczuplejsza, to tak 75 D, uważam, że średnie, ale pasują do mojej sylwetki spałam czasem w staniku, bo tak wygodniej pod tym względem, że jak tego nie robię, to piersi tak lecą w dół, że aż niewygodnie mi i często je wtedy podtrzymuje ręką.. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-04-22 o 15:09 |
|
|
|
#3324 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3325 |
|
Szef ds. Wymianek
|
ja zamawiam wylacznie via net, wole sie liczyc z ewentualna koniecznoscia odeslania (zaden to problem, badz co badz, praktycznie zawsze w tygodniu na poczcie jestem, a do sklepu tez trza isc), a moc spokojnie sobie stanik pomierzyc (+ obfocic sie i pokazac kolezankom po fachu, czy dobrze lezy), korzystac z o wiele wiekszego wyboru (czesto moj rozmiar jest w stacjonarnych wyprzedany w wiekszosci modeli), no i placic sporo mniej.
na Balkonetce, watku stanikowym u nas, na Lobby Gazetowym sa informacje o wlasciwosciach osobniczych danego modelu, nadto mozna poogladac podobne do swojego biusty na forach, i w ten sposob dojsc do wlasciwego rozmiaru dla siebie. sposobow jest duzo - i dla kogos siedzacego troche w temacie, to zaden problem (vide: moja skromna osoba ).
|
|
#3326 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
o to mi właśnie wcześniej chodziło
|
|
#3328 |
|
Szef ds. Wymianek
|
znaczy, ja patrze w ten sposob: stanik w sklepie stacjonarnym - 150 zl, w internetowym - 100 zl (nie podalam przypadkow, kiedy zakup netowy jest tanszy o ponad 100%, a miewam takie nierzadko). koszty wysylek - okolo 15 zl (czasem o polowe mniej, bo czesc sklepow internetowych ma przesylke darmowa). 35 zl w kieszeni, a ja nie lubie wydawac pieniedzy wiecej, jesli moge mniej (jak mawiam - widac, nie stac mnie na to
). no i w stacjonarnym naprawde rzadko jest fajny model w moim rozmiarze, ze juz o wiekszym komforcie przymierzania w domu niz w przymierzalni, gdzie co chwile zaglada mi ekspedientka, nie wspomne.no, ale ja ogolnie z tych oszczednych, i w necie kupuje niemal wszystko .
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-04-22 o 16:18 |
|
|
|
#3329 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
D to nie rozmiar. I samo D w porządnej rozmiarówce wcale takie duże nie jest. 70D nie będzie duże, 95D już tak. Cytat:
A biust mam bardzo duży.
|
|
#3330 | |
|
Zadomowienie
|
Zgadza się
Cytat:
Miałam tylko 1 taki przypadek: ze 3 lata temu poszłam na uczelnię bez stanika (nie wiem jak to się stało, ale zwyczajnie zapomniałam, ubrałam tylko sweter), zorientowałam się już na miejscu, a nie bardzo było jak się z wykładu ewakuować. Z zajęć nie pamiętam nic, bo całkiem skupiłam się na tworzeniu różnych kombinacji póz z notatnika i rąk coby trochę ten biust zasłonić, a w momencie zakończenia wykładu ulotniłam się z sali z prędkością światła
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

to jak ze wszystkim, najlepiej mieć umiar i nie przesadzać w żadną stronę

Także każdy może mieć inne odczucia.
Bo ja w tej prawidłowej mam 65e i nie cierpię spać w staniku. Inna sprawa, że nie radzę przy większym biuście chodzenia po domu bez stanika. Zafundowałam sobie taki rok, że po przyjściu do domu od razu ściągałam stanik i po jakimś czasie zauważyłam, że piersi robią się obwisłe*