Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-23, 11:38   #3811
eliza1984
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Pewnie większość z was to czytała.Ja się wzruszam przy tym do łez

Pewna stara legenda mówi o dziecku, które tuż przed swoimi narodzinami tak się zwróciło do Boga:
- Powiadają, że jutro wyślesz mnie na Ziemię. Jakże będę tam żyć tak mały i bezbronny?
- Spośród wielu aniołów wybrałem jednego, który na ciebie czeka. On będzie się o ciebie troszczył – odpowiedział mu Bóg.
- Ale mój Panie, przecież tutaj w niebie nic tylko śpiewam i uśmiecham się. Czy to nie wystarczy , żeby być szczęśliwym?
- Twój anioł będzie ci śpiewać. Każdego dnia będzie się do Ciebie uśmiechał, a ty poczujesz jego miłość i będziesz szczęśliwy.
- A jak zrozumiem co ludzie do mnie mówią, skoro nie znam tego dziwnego języka jakim się porozumiewają?
- Twój anioł będzie do ciebie przemawiał, używając najsłodszych i najczulszych słów, jakie tylko można usłyszeć; z ogromna cierpliwością i miłością będzie cię uczył mówić.
- A co zrobię, jeśli będę chciał z Tobą rozmawiać?
- Anioł złączy Twoje rączki i nauczy cię, jak do mnie przemawiać.
- Słyszałem, że na Ziemi istnieją też źli ludzie. Kto mnie obroni przed nimi?
- Twój anioł obroni cię nawet kosztem własnego życia.
- Ale zawsze będę smutny, nie mogąc cię widzieć Panie.
- Twój anioł będzie ci o mnie opowiadał i wskaże drogę prowadzącą do mnie, chociaż ja zawsze będę przy tobie.
W tym momencie ciszę niebios zakłóciły głosy dochodzące z Ziemi. Dziecko delikatnym głosem zwróciło się do Stwórcy:
- Mój Boże skoro już nadeszła na mnie pora, wyjaw mi proszę jego imię… Jak się będzie zwać mój anioł?
- Jego imię nie jest istotne – rzekł Bóg . Ty będziesz go nazywał…MAMĄ.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 11:53   #3812
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Dzien dobry. Oczekuje na oklaski, bo Jasiek przespal w swoim lozku cala noc. Zaparlam sie i po karmieniach tez go tam odkladlam i usypial od razu. Dopiero rano go wzielam do nas.
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Pearl nie no nie mogę! foto z tetrą na buzi wymiata!!!! A pozowanie też super... swoją drogą.... gdzie mi Twój tż wywozi mojego zięcia w pola?!
Dobry jest,co? Pozniej jeszcze dwa razy mialam taki widok. Ja mu tetre do gory, a po jakims czasie znowu byla na calej buzi
Wlasnie nie wiem,gdzie on sie wypuscil na tych Mazurach z moim synem . Troche sie przerazilam, jak zobaczylam te zdjecia, ale jednak bardziej mnie rozsmieszyly

Cytat:
Napisane przez Agatek
No włacha, pościel miała być w barany
no wiem, wiem
jak znajde czarna dla Malego,to kupie
Cytat:
Napisane przez Agatek
oho! czas kupić new baterie, bo kuń zaczyna dziwne odgłosy wydawać... aż zaczęłam się go bać...
Moj tez juz gra "na pijaka"

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość

Co do chust to macie rewelacyjne, ja chciałam najtańszą bo ceny niestety sa kosmiczne jak za kawałek materiału i teraz mysle od wczoraj jak tu nie żąłowac 260 zł a jakie wiązania stosujecie bo ja się ucze kangura ale po wczorajszych zajęciach boli mnie dosłownie wszzystko a skutek jest taki że dalej bym Seby sama w chuste nie zawiązała
A gdzie bylas na zajeciach? Jak wygladaly ? My na razie stosujemy kieszonke i nauczenie jej zajelo chwile, przynajmniej mi.
Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Wow,jak to zrobilas,ja tez chce zeby usnal sam w lozeczku.Przewaznie musze usypiac go na rekach a potem przekladam do lozeczka.Jak twardo nie zasnie to zaraz sie budzi i odnowa usypinanie
Wsadzilam Glizdke pod karuzele, zeby miec czas przejrzec wizaz. I sam z siebie tak usnal. Nie robilam nic. Pewnie to jednorazowy wyskok

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hejka wpadłam na chwilę i idę na spacerek.

Pearl gdize ten twój chlop zostawil to dziecie z kilometr i gratki za sen Jaśka w łóżeczku
To tylko chlop moglby wpasc na cos takiego

Milego spacerowania! Idziesz sama czy ze swym Pakersem?

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
u nas noc masakra, mała nie wiedziała czy chce cyca czy smoka i walczyła ze mną 3 godz w srodku nocy a ja tylko strony łozka zmieniałam. Nad ranem miałam tak dosyć, ze już mi nerwy puszczały a ona nie chciała złapać cyca, była głodna, śpiąca i darła się no już dawno tak nie było

Cytat:
Napisane przez Nikotynka
Inglot Dry & Shine jest fajny bo przyspiesza wysychanie lakieru i jest w takim zakraplaczu, bardzo wygodnie się go używa na pomalowane paznokcie. Diamond top coat jest utwardzaczem i też fajny ale ten pierwszy to moje must have
Dziekuje za info. Zakupie

Cytat:
Napisane przez Nikotynka
Pear mam taką samą chustę, tylko bordową! tej samej firmy i takie same fale Te chusty to są jedne z lepszych, można powiedzieć mercedesy wśród chust
a zachorowałam na tą:

http://www.birdiesroom.com/p-801-pfau-rose-30-silk.aspx

no i za spanie Dżoniego

a co do prężenia się przy karmieniu to obojętnie czy miałam mleko w cycochach czy nie dzisiaj w nocy to samo, już nad ranem nerwy mi puszczały ale dziwne bo czasem jej się to zdarza a innym nie mamy najmniejszego problemu neurolog twierdzi, że to napięcie mięśniowe ale u Was nie macie z tym problemow
To za takie same chusty !
Ja juz innych nie ogladam nawet - jeszcze mi sie spodoba i bede zalowac, ze nie mam innej...

Co do tego karmienia, to nie wiem, o co chodzi. Wczoraj juz przez caly dzien bylo ok. Nie dojdziesz z tym dzieciakiem
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Kurrrrrrr zapiał
Pocytowałam i mi się wszystko zamknęło,nawet nie wiem co wcisnęłam.
Pearl i N1kotynko u mnie z jedzeniem małej to samo,głodna ,a jak zobaczy (.) to krzyk nie z tej ziemi i szybko muszę odciagnać pokarm bo wtedy z butli wypija.Ostatnio było już dobrze i znowu się zaczęło.Czasami nawet juz nie zdążę się odciagnąć i muszę podać mm bo krzyk,że głodna ale (.) niet.
Ja używam diamond top coat na lakier,a na to dry &shine bo on nie utwardzi lakieru tylko zrobi to co w nazwie.

Wczoraj jak pojechaliśmy do moich rodziców ok 10 to siedzieliśmy u nich do 20 z czego większość czasu w ogrodzie i 2 razy chustowałam Nikolę przy czym za każdym razem odlatywała mi.A tak na spacer to nie wiem czy bym sie wybrała w chuście ,choć też bym chciała.
Pearl ja za dużo od tej chusty nie wymagam bo nie była droga ,ale chociaż kolor mógł by być trwalszy skoro ma atesty.

Widzę ,ze sporo z nas kłóci się z TŻ.My za to szybciej się godzimy teraz w porównaniu zanim była Nika bo wiadomo wspólne obowiązki przy dziecku i chcąc nie chcąc zaczynamy rozmawiać
To widze, ze warto kupic ten dry &shine.
Trzeba zapytac sie Mijus, bo ona chyba chodzila na spacer ze swoja Gabi w chuscie, ale ostatnio cos jej tu nie widac.
My tez z tztem sie czesciej klocimy, ale za to nie mozna sie juz tak na dluzej obrazic - wspolne obowiazki jednak jednaja...

Ide na sniadanie, tz zrobil

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 11:54   #3813
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Probowalam wszystkiego . Mala jedza nauczyla sie pluc i pluje mlekiem a jak sie rozrywczy to i pluje tak , ze mleko jest na mojej buzi i bluzce .
Teraz laskawie jasnie pani zjadla 100 i poszla w kimono. A jak jej mowilam sciszonym glosem , ze jest malpa i mam jej czasem odsc to walnela usmiech od ucha do ucha
A lekarze pfff, bylam juz raz z problemem jedzeniowym to mi powiedziala "ja nie wiem czemu ona nie chce jesc"
mnie też tak olała pediatra trzeba dobrego pediatry chyba, serio, a najlepiej prywatnie dobrze, że coś je... najważniejsze, żeby piła, żeby się nie odwodniła
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
no ja się właśnie zastanawiałam czy już baterie wymieniałyście w kuniach bo u nas kuń padł wczoraj tzn jakieś tam odgłosy wydawał ale straszne i mąż mu wymienił baterie i dziś znowu śmiga

Dzień Dobry

Mam do Was Mamuśki pytanko w temacie kup Czy wasze dzieci jak robią kupy to zanim zrobią to są marudne zmierzłe, jęczące i płaczące? Bo moja ma jak w zegarku rano ok 6-7 dzień w dzień budzi się i jęczy, marudzi, wywija rękoma, niekiedy popłakuje. Stan ten trwa ok 15 minut czasami dłużej a później jak szczeli kupę to jest ok i nieraz nawet zasypia jeszcze na godzinkę to jej wtedy nawet nie przebieram. Ogólnie czasami ma tak że kupa ją potrafi wybudzić z głębokiego snu. Dodam jeszcze że nie ma żadnych zaparć ani nic, kolor i konsystencja kupy ok i robi nadal po kilka dziennie bo jest na piersi. Ja już mam schizę na punkcie kup po tym co przeszłam ze starszą córką i już mnie to zaczyna niepokoić
no właśnie wczoraj już mi się wydawało, że kuń ma dość a dzisiaj mnie to utwierdziło w przekonaniu i już wymieniłam I ODKRYŁAM JAK WYŁĄCZYĆ KUNIA GDY GRA ALBO PRZEZ PRZYPADEK WŁĄCZYCIE

Co do kup- hmm, moja stęka tylko i się wierciucha, dziś zrobiła o 9 rano w łóżku, oczywiście mała plamka była ale już prześcieradełko wymienione no i dobrze, że mam w łóżku jeszcze mały podkład flanelowy z ceratką
Na początku też tak reagowała jak Twoja, ale zaczęłam jej pić podawać, to idzie ładnie
Cytat:

Pewna stara legenda mówi o dziecku, które tuż przed swoimi narodzinami tak się zwróciło do Boga:
- Powiadają, że jutro wyślesz mnie na Ziemię. Jakże będę tam żyć tak mały i bezbronny?
- Spośród wielu aniołów wybrałem jednego, który na ciebie czeka. On będzie się o ciebie troszczył – odpowiedział mu Bóg.
- Ale mój Panie, przecież tutaj w niebie nic tylko śpiewam i uśmiecham się. Czy to nie wystarczy , żeby być szczęśliwym?
- Twój anioł będzie ci śpiewać. Każdego dnia będzie się do Ciebie uśmiechał, a ty poczujesz jego miłość i będziesz szczęśliwy.
- A jak zrozumiem co ludzie do mnie mówią, skoro nie znam tego dziwnego języka jakim się porozumiewają?
- Twój anioł będzie do ciebie przemawiał, używając najsłodszych i najczulszych słów, jakie tylko można usłyszeć; z ogromna cierpliwością i miłością będzie cię uczył mówić.
- Twój anioł będzie ci o mnie opowiadał i wskaże drogę prowadzącą do mnie, chociaż ja zawsze będę przy tobie.
W tym momencie ciszę niebios zakłóciły głosy dochodzące z Ziemi. Dziecko delikatnym głosem zwróciło się do Stwórcy:
- Mój Boże skoro już nadeszła na mnie pora, wyjaw mi proszę jego imię… Jak się będzie zwać mój anioł?
piękne aż mnie ciary przeszły...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 13:37   #3814
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Byłam dzis na badaniach i bez wzgledu na to, ze jestes slepa jak kret dostalam zaswiadczenie ;P

No i na zakupach tez byłam. Kupiłam sobie nowy portfel, kolor taki łososiowy. Spodnie rudawe i turkusową bluzkę i za miesiąc tez sobie cos kupię.A i na allegro zamówiłam leżaczek dla Lilki, dla siebie telefon (ale to juz miałam dawno kupić) i nosidełko dla Lilki, jak juz szalec to szalec :P Juz facetowi powiedziałam, że bede wydawała miesiecznie na zakupy dla siebie tyle ile on na fajki i piwko. To aż sie przestraszył

Piękna ta opowieść o dziecku i Bogu, tylko niepotrzebnie na samym początku przeczytałam ostatnie zdanie :P Chyba wpiszę cos podobnego do tego albumu Lilki

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2012-04-23 o 13:41
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 14:10   #3815
diablica_db
Raczkowanie

Cytat:
no ja się właśnie zastanawiałam czy już baterie wymieniałyście w kuniach bo u nas kuń padł wczoraj tzn jakieś tam odgłosy wydawał ale straszne i mąż mu wymienił baterie i dziś znowu śmiga

Dzień Dobry

Mam do Was Mamuśki pytanko w temacie kup Czy wasze dzieci jak robią kupy to zanim zrobią to są marudne zmierzłe, jęczące i płaczące? Bo moja ma jak w zegarku rano ok 6-7 dzień w dzień budzi się i jęczy, marudzi, wywija rękoma, niekiedy popłakuje. Stan ten trwa ok 15 minut czasami dłużej a później jak szczeli kupę to jest ok i nieraz nawet zasypia jeszcze na godzinkę to jej wtedy nawet nie przebieram. Ogólnie czasami ma tak że kupa ją potrafi wybudzić z głębokiego snu. Dodam jeszcze że nie ma żadnych zaparć ani nic, kolor i konsystencja kupy ok i robi nadal po kilka dziennie bo jest na piersi. Ja już mam schizę na punkcie kup po tym co przeszłam ze starszą córką i już mnie to zaczyna niepokoić

piszesz ze przechodziłaś jakieś problemy kupowe ze swoją córką wiec liczę że wiesz coś na ten temat, moja mała ma dwa miesiące i od 2 tyg naczeła mi robić żadno kupę normalnie robiła kilka razy dziennie nawet jak dokarmiałam 1 raz dziennie mm teraz daje 2 razy dziennie mm i reszta piers a ona ostatnio miała 4 dniową przerwe w kupie a teraz mija już 5 dzień dziś i kupy nie ma czy mam się niepokoić? czasem sie jakby wyciska ale krótko i słabo i puszcza bąki jak zwykle, czy to jest zaparcie?
diablica_db jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 14:17   #3816
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:

uwielbiam tą .... hmm jak by to nazwać historię .... coś pięknego za każdym razem się wzruszam jak to czytam

a tak w ogóle dzień dobry
witamy się z misiem który zaczyna dziś 5 miesięc

mam pytanko do mam chłopców - czy w domku zakładacie coś im na główkę?? żeby uszka nie odstawały bo mój strasznie nienawidzi czapek jak go ubieram na spacer i zaczynam zakładac czape to jest straszny hardkor w domku próbowałam mu zakładać bo często mu sie jedno podwija i nie chce by miał klapiate ale nie chce go tez męczyć tymi czapami jak ich tak nie lubi
Stary 2012-04-23, 14:40   #3817
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Moonika, a dlaczego tylko pytasz o to mamy, ktore maja syneczków ? Tak z czystej ciekawosci tylko pytam

Cóż za dyskryminacja mamuś dziewczynek :P:P
Stary 2012-04-23, 14:53   #3818
MissZuzia
Zadomowienie

helołłł

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
No nie moge... Pisalam Wam, ze wsadzilam Jaska do lozeczka i bylam zdziwiona, ze spokojnie wytrwal do drugiej tury karuzeli? Raptem karuzela ucichla, a Jasiek cichutko jak makiem zasial. Oto, jaki widok zastalam, jak zajrzalam, co robi.

I on tak SPI. SAM Z SIEBIE ZASNAL W SWOIM LOZECZKU !!! Bez zadnych zmuszanek, staranek. Szooookkk. Troszke sie miotal, jak mu odslonilam lekko buzie, zeby spokojnie mu sie oddychalo, ale pomiotal sie, pomiotal i spi. Jeju, moze od czasu do czasu uda nam sie go wywalic z naszego lozka?

Cytat:
Tz pokazal mi zdjecia ze spaceru z Jaskiem. Patrzcie, jak Dzony Mielony super pozowal
o ja ale wyprowadził waszego syna w pole

Cytat:

nie, moj tak nie ma, jest bardzo cichy wtedy a najlepiej je robi w samotnosci, na przewijaku najczesciej jak mu wietrze tylek i potem tetra do prania

Cytat:
Dzien dobry. Oczekuje na oklaski, bo Jasiek przespal w swoim lozku cala noc. Zaparlam sie i po karmieniach tez go tam odkladlam i usypial od razu. Dopiero rano go wzielam do nas.

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Byłam dzis na badaniach i bez wzgledu na to, ze jestes slepa jak kret dostalam zaswiadczenie ;P

No i na zakupach tez byłam. Kupiłam sobie nowy portfel, kolor taki łososiowy. Spodnie rudawe i turkusową bluzkę i za miesiąc tez sobie cos kupię.A i na allegro zamówiłam leżaczek dla Lilki, dla siebie telefon (ale to juz miałam dawno kupić) i nosidełko dla Lilki, jak juz szalec to szalec :P Juz facetowi powiedziałam, że bede wydawała miesiecznie na zakupy dla siebie tyle ile on na fajki i piwko. To aż sie przestraszył

Piękna ta opowieść o dziecku i Bogu, tylko niepotrzebnie na samym początku przeczytałam ostatnie zdanie :P Chyba wpiszę cos podobnego do tego albumu Lilki
za zakupy, tak trzymaj!!!
ja tez dzis zakupowalam ale przez all, kupilam babci prezent
sobie nic ale jeszcze nadrobie w tym tyg
Cytat:
Napisane przez diablica_db Pokaż wiadomość
piszesz ze przechodziłaś jakieś problemy kupowe ze swoją córką wiec liczę że wiesz coś na ten temat, moja mała ma dwa miesiące i od 2 tyg naczeła mi robić żadno kupę normalnie robiła kilka razy dziennie nawet jak dokarmiałam 1 raz dziennie mm teraz daje 2 razy dziennie mm i reszta piers a ona ostatnio miała 4 dniową przerwe w kupie a teraz mija już 5 dzień dziś i kupy nie ma czy mam się niepokoić? czasem sie jakby wyciska ale krótko i słabo i puszcza bąki jak zwykle, czy to jest zaparcie?
na mleku matki po pewnym czasie moze byc i 1 kupa tygodniowo
moj syn nie zawsze robi codziennie, czasem co 3-4dni, czasem co2-3, roznie ale zaparc nie ma i nie placze
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
uwielbiam tą .... hmm jak by to nazwać historię .... coś pięknego za każdym razem się wzruszam jak to czytam

a tak w ogóle dzień dobry

mam pytanko do mam chłopców - czy w domku zakładacie coś im na główkę?? żeby uszka nie odstawały bo mój strasznie nienawidzi czapek jak go ubieram na spacer i zaczynam zakładac czape to jest straszny hardkor w domku próbowałam mu zakładać bo często mu sie jedno podwija i nie chce by miał klapiate ale nie chce go tez męczyć tymi czapami jak ich tak nie lubi
brawo
u nas czapka tylko po kapieli ale to luzna czapeczka
no i na dwor
w sumie Olek ma lekko odstajace uszy ale nie zamierzam go katowac

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 14:53   #3819
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Moonika, a dlaczego tylko pytasz o to mamy, ktore maja syneczków ? Tak z czystej ciekawosci tylko pytam

Cóż za dyskryminacja mamuś dziewczynek :P:P
bo dziewczynce opaseczke możesz założyć lub jakąś husteczke a chłopcu co? tylko czapunie bo wątpie by któraś przepaske zakładała ja się jeszcze z takim widokiem nie spotkałam chłopiec w przepasce
Stary 2012-04-23, 15:07   #3820
zoskasamoska
Wtajemniczenie

A no tak

Lilka tez czapek nie lubi. Ale prócz czapek nie zakładam jej opaski ani chustki
Stary 2012-04-23, 15:11   #3821
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
No nie moge... Pisalam Wam, ze wsadzilam Jaska do lozeczka i bylam zdziwiona, ze spokojnie wytrwal do drugiej tury karuzeli? Raptem karuzela ucichla, a Jasiek cichutko jak makiem zasial. Oto, jaki widok zastalam, jak zajrzalam, co robi.

I on tak SPI. SAM Z SIEBIE ZASNAL W SWOIM LOZECZKU !!! Bez zadnych zmuszanek, staranek. Szooookkk. Troszke sie miotal, jak mu odslonilam lekko buzie, zeby spokojnie mu sie oddychalo, ale pomiotal sie, pomiotal i spi. Jeju, moze od czasu do czasu uda nam sie go wywalic z naszego lozka?

Cytat:
Ja tylko przyszlam sie pozegnac, bo ide skoczyc z dywanu na podloge.
A to przez moje dziecko, wykancza mnie psychicznie. Jak wczoraj zjadla 100ml o 12 w nocy, tak do teraz (duzymi literami T E R A Z) Nic nie zjadla ! I nie chce w ogole, jak tylko chwyci smoczek i skapnie sie, ze leci mleko tak ryk jakby ja ze skory obdzierali. Wypila dzis tylko 40 ml herbatki ot tyle !

J E S T E M Z A Ł A M A N A !
A przybiera dobrze ? może tyle jedzonka jej akurat trzeba, a innego dnia zje więcej

Cytat:
nasz działa już ok. 2 m-cy bez wymiany baterii używany średnio 10 min. dziennie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
I ODKRYŁAM JAK WYŁĄCZYĆ KUNIA GDY GRA ALBO PRZEZ PRZYPADEK WŁĄCZYCIE
przytrzymać guzik

Cytat:
Mój czapkę lubi, ale zakładamy tylko na spacer i czasem po kąpieli ale nie ma odstających uszu
_________________________ _
Hi

Przed 11 spacerek do US, potem lidl i teraz Małego zmogło po mlesiu i padł mi na rękach teraz smacznie śpi z pieluchą w objęciach

Kupiłam wczoraj tą herbatkę laktacyjną z Rossmanna, póki co wypiłam jedną... po ilu porcjach mniej więcej jest jakiś efekt?
Przystawiam małego dość często, potem to co zostało odciągam i cały czas bida wcześniej miałam mlesio a on nie chciał pić, a teraz pije pięknie i to bez nakładek, a papu brakuje

w sobotę jedziemy na wesele... nie jestem pewna mojej kiecki... mogę wrzucić Wam fotkę do oceny???
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 15:14   #3822
eliza1984
Zadomowienie

bambusiek dawaj ocenimy
Stary 2012-04-23, 15:19   #3823
elunia25
Raczkowanie

Nikotynko Seba był tylko bobathem rehabilitowany i płakał tylko na pierwszych zajeciach bo nie wiedział co się dziejena nastenych był juz spokój i strasznie się cieszył do rehabilitantki która do nas przychodziła. Zreszta ja do teraz go sama w domy masuje i sami dwa razy dziennie ćwiczymy niektóre ćw z bobatha.

Pear ja byłam we Wro na zajęciach i Cwiczyłam tylko kangurka i średnio mi to idzie, w sumie wiązanie nie jest mega skąplikowane tylko że ja nie umien podociągać tej chusty żeby nie było luzów po wczorajszych zajeciach to tak mnie bolą ręce że dziś mam problem z noszeniem małego a tą kieszonkę to jak się wiąze jest jakis filmik w necie bo ja wyszukałam tylko kieszonki na chuste elastyczna
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 15:28   #3824
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

A przybiera dobrze ? może tyle jedzonka jej akurat trzeba, a innego dnia zje więcej

nasz działa już ok. 2 m-cy bez wymiany baterii używany średnio 10 min. dziennie

przytrzymać guzik

Mój czapkę lubi, ale zakładamy tylko na spacer i czasem po kąpieli ale nie ma odstających uszu
_________________________ _
Hi

Przed 11 spacerek do US, potem lidl i teraz Małego zmogło po mlesiu i padł mi na rękach teraz smacznie śpi z pieluchą w objęciach

Kupiłam wczoraj tą herbatkę laktacyjną z Rossmanna, póki co wypiłam jedną... po ilu porcjach mniej więcej jest jakiś efekt?
Przystawiam małego dość często, potem to co zostało odciągam i cały czas bida wcześniej miałam mlesio a on nie chciał pić, a teraz pije pięknie i to bez nakładek, a papu brakuje

w sobotę jedziemy na wesele... nie jestem pewna mojej kiecki... mogę wrzucić Wam fotkę do oceny???
pewnie - dawaj

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

a my z misiem czekamy na dziadków mają dzis wpaść na kawke z okazji rozpoczecia 5mc micha i omówienia wyjazdu nad morze jeju to już za 5 dni juuuupi
Stary 2012-04-23, 15:37   #3825
bambusiek
Zakorzenienie

no to poproszę o szczere opinie

aaa... zapomniałam napisać, że kieca wygnieciona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120423192[1].jpg (100,6 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120423193[1].jpg (98,7 KB, 70 załadowań)
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2012-04-23 o 15:47
Stary 2012-04-23, 15:40   #3826
MMONIKA9
Wtajemniczenie

bardzo ładna tylko ładnie ją wyprasować bo dół widać że wygnieciony jest i będzie rewelacyjnie nooo a figurka extra
Stary 2012-04-23, 15:44   #3827
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Kurrrrrrr zapiał
Pocytowałam i mi się wszystko zamknęło,nawet nie wiem co wcisnęłam.
Pearl i N1kotynko u mnie z jedzeniem małej to samo,głodna ,a jak zobaczy (.) to krzyk nie z tej ziemi i szybko muszę odciagnać pokarm bo wtedy z butli wypija.Ostatnio było już dobrze i znowu się zaczęło.Czasami nawet juz nie zdążę się odciagnąć i muszę podać mm bo krzyk,że głodna ale (.) niet.
Ja używam diamond top coat na lakier,a na to dry &shine bo on nie utwardzi lakieru tylko zrobi to co w nazwie.
oj aż tyle dla paznokci nie mam czasu

a co do wrzasków to ja bym uważała z mm, bo laktacja moze się zmniejszyć
Cytat:
Probowalam wszystkiego . Mala jedza nauczyla sie pluc i pluje mlekiem a jak sie rozrywczy to i pluje tak , ze mleko jest na mojej buzi i bluzce .
Teraz laskawie jasnie pani zjadla 100 i poszla w kimono. A jak jej mowilam sciszonym glosem , ze jest malpa i mam jej czasem odsc to walnela usmiech od ucha do ucha
A lekarze pfff, bylam juz raz z problemem jedzeniowym to mi powiedziala "ja nie wiem czemu ona nie chce jesc"

Cytat:
Dobry jest,co? Pozniej jeszcze dwa razy mialam taki widok. Ja mu tetre do gory, a po jakims czasie znowu byla na calej buzi
Wlasnie nie wiem,gdzie on sie wypuscil na tych Mazurach z moim synem . Troche sie przerazilam, jak zobaczylam te zdjecia, ale jednak bardziej mnie rozsmieszyly

no wiem, wiem
jak znajde czarna dla Malego,to kupie
Moj tez juz gra "na pijaka"

A gdzie bylas na zajeciach? Jak wygladaly ? My na razie stosujemy kieszonke i nauczenie jej zajelo chwile, przynajmniej mi.
Wsadzilam Glizdke pod karuzele, zeby miec czas przejrzec wizaz. I sam z siebie tak usnal. Nie robilam nic. Pewnie to jednorazowy wyskok

To tylko chlop moglby wpasc na cos takiego

Milego spacerowania! Idziesz sama czy ze swym Pakersem?

Dziekuje za info. Zakupie

To za takie same chusty !
Ja juz innych nie ogladam nawet - jeszcze mi sie spodoba i bede zalowac, ze nie mam innej...

Co do tego karmienia, to nie wiem, o co chodzi. Wczoraj juz przez caly dzien bylo ok. Nie dojdziesz z tym dzieciakiem
To widze, ze warto kupic ten dry &shine.
Trzeba zapytac sie Mijus, bo ona chyba chodzila na spacer ze swoja Gabi w chuscie, ale ostatnio cos jej tu nie widac.
My tez z tztem sie czesciej klocimy, ale za to nie mozna sie juz tak na dluzej obrazic - wspolne obowiazki jednak jednaja...

Ide na sniadanie, tz zrobil
o ja !!!!! to sama zostałam z dzieckiem śpiącym w naszym łóżku?
Cytat:
suuuper! jaką Ty masz figurę !
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 15:47   #3828
pearpearl
Wtajemniczenie

Dziekujemy z Jasiem za oklaski

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
o ja ale wyprowadził waszego syna w pole
no
najpier mnie, a pozniej i syna

Cytat:
Pear ja byłam we Wro na zajęciach i Cwiczyłam tylko kangurka i średnio mi to idzie, w sumie wiązanie nie jest mega skąplikowane tylko że ja nie umien podociągać tej chusty żeby nie było luzów po wczorajszych zajeciach to tak mnie bolą ręce że dziś mam problem z noszeniem małego a tą kieszonkę to jak się wiąze jest jakis filmik w necie bo ja wyszukałam tylko kieszonki na chuste elastyczna
Ojej, to ja po kieszonce tak nie mialam. Jednak z tego co wiem, to mam chuste, ktora sie bardzo dobrze i latwo dociaga.
Niedawno Nikotynka wkleila tutaj fajny filmik na jutjubie - instruktaz kieszonki. Jakies kilka stron wczesniej. Jasiek zaczyna plakac,wiec nie mam jak tego wyszukac w tej chwili.

Bambusiek
, jaka Ty jestes zgrabna i szczuplutka
A kiecka...hm...czy ja wiem, czy on sie nadaje na wesele? Niby jest ladna, ale taka raczej na letni spacer, a nie na wesele. Tak mi sie wydaje

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
o ja !!!!! to sama zostałam z dzieckiem śpiącym w naszym łóżku?
e tam, u nas pewnie to jednorazowa sprawa i zaraz Potworek wroci do loza rodzicow

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 16:09   #3829
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Jednak wspaniale jest być matką i nikt, nawet ojciec nie da tego czego potrzebuje maluch tak jak matka[COLOR="Silver"]
a nawet teściowa
no ja tez tak mam ze jak wróce ze szkoły to mała aż piszczy jak mnie zobaczy

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Wpadłam sie z Wami laseczki pożegnac...
Bo jutro pójdę pewnie "siedziec"do aresztu a potem do więzienia no i pewnie długo tam zostanę.
A to dlatego,że zabiję MĘŻA!! Bo ten człowiek tak mie w☠☠☠☠........,że masakra!!
Tylko najbardziej żal mi Bartusia,że zostanie bez mamusi.
spokojnie chyba nie jest tak źle?

Cytat:

Boski Jaś !

Cytat:

piekne

Cytat:
Napisane przez diablica_db Pokaż wiadomość

nie wyobrażam sobie ze moja mała miała by 5 dni kupy nie robić.. n o ale moja jest na mm
chociaz przy moim mleku to potrafiła 8 razy się skupciać.

Cytat:

sliczna i mysle ze jak założysz szpilki i jakąś fajną biżuterie to będzie w sam raz na wesele. Ja przynajmniej tak bym sie ubrała

A ja mam jutro próbna maturę z polaka a siedzę na wizażu
I teraz mogę sie pochwalić ze moje dziecko przesypia całe nocki od jakiś dwóch tyg. Zasypia o 20 po kapaniu i spi do7 czasem nawet do 8
a wczoraj poszalała bo przespała całą noc wstała o 7 zjadała 190 ml i spała do 13

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-04-23 o 16:11
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 16:37   #3830
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo ładna tylko ładnie ją wyprasować bo dół widać że wygnieciony jest i będzie rewelacyjnie nooo a figurka extra
Cytat:
suuuper! jaką Ty masz figurę !
Cytat:
Bambusiek, jaka Ty jestes zgrabna i szczuplutka
A kiecka...hm...czy ja wiem, czy on sie nadaje na wesele? Niby jest ladna, ale taka raczej na letni spacer, a nie na wesele. Tak mi sie wydaje
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
sliczna i mysle ze jak założysz szpilki i jakąś fajną biżuterie to będzie w sam raz na wesele. Ja przynajmniej tak bym sie ubrała
Dzięki
takich komplementów, to dawno nie słyszałam

Pearl - też mi się średnio weselna wydaje, ale nie chcę kupować nic nowego, a te co mam są na cienkich naramkach i jakoś się w nich nie czuję

Czubasek - szpile obowiązkowo
a co do córci, to przebija tu chyba wszystkie inne dzieciaczki
zazdroszczę przespanych nocek, bo nasz niby budzi się raz, ale co z tego jak potem nie mogę na nowo usnąć

Właśnie robię zamówienie w DOZie... zostanie mi do końca miesiąca kilka zł będę żulić od męża
G. 9.1O.18
Stary 2012-04-23, 17:36   #3831
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czeeeeesc
ale mam lenia... nawet cytowac mi sie nie chce

Pearl brawo dla JANA
Bambusiek sukienka super a jaka figurka Chyba przestanę jeść

Cytat:

I teraz mogę sie pochwalić ze moje dziecko przesypia całe nocki od jakiś dwóch tyg. Zasypia o 20 po kapaniu i spi do7 czasem nawet do 8
a wczoraj poszalała bo przespała całą noc wstała o 7 zjadała 190 ml i spała do 13
ło no to powodzenia jutro
a co do małej to dajesz jej co na sen czy jak?

jeśli chodzi o nakrycia głowy to ja w domku nie zakłądam (na początku zakładałam po kąpieli na kilka minut czapencję ale juz nie)

no i teraz ja mam podobne pytanie
niby ma byc w weekend gorąco (czyt. powyzej 25 st) i teraz powidzta mi kobity czy wychodząc na dworek (wiadomo, ze nie w południe) przy takiej temp będziecie cos zakłądały dzieciom na główkę?? głownie pyt do mam chłopców bo wiadomo, ze u dziewczynek większe pole do popisu
myslałam, zeby kupic bandamke

http://allegro.pl/apaszka-chustka-ba...267946970.html
i małemu zakładac tzn założyc jak piratowi tylko na uszka naciągnąć... co myślicie??
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 18:17   #3832
Anabellita
Zadomowienie

Hej hej
Piękna pogoda dzisiaj, wiec już przed 12 godz. spacerowałam z wóziem Jakoś dopiero teraz się zebrałam i do kompa siadłam.
Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
A na moim opakowaniu mleka jest napisane ze mozna zuzyc po zrobieniu w ciagu dwoch godza ja i tak okazjonalnie podaje jej takie zrobione 4 godz wczesniej jak np jestesmy gdzies na dluugim spacerze albo w gosciach a jak bylam chora to tez robilam butelki na noc i trzymalam przy lozku w opakowaniu termalnym
Nic sie nie stalo, mala zdrowa i uszczerbkow na zdrowiu nie zauwazylam, wiadomo ze starama sie aby bylo swieze ale czasem tak wyjdzie
Kurczę, lepiej uważaj z tym mlekiem. Jak jeszcze leżałam w szpitalu po porodzie to chciałam podgrzać pod ciepłą wodą z kranu butelkę z mm i położna nie pozwoliła mi tego zrobić, kazała iść po nowe, a to mleczko nawet godzinki nie stało.
Poza tym raz jak myłam butelki po nocy to wylałam skisłe takie zsiadłe mleko.

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Az z ciekawosci wzielam swoje mleko ( mam bebiko) i tam jest tez napisane, ze nie zaleca sie odgrzewać mleka w mikrofalowce ze wzgledu na mozliwośc oparzenia. Ja zawsze myslalam, ze nie mozna podgrzewac mleka dlatego, ze traci wlasciwosci a to chodzi o poparzenie?
No ale jak to ze względu na oparzenie? przecież to logiczne, ze każdy przed podaniem mleka dziecku sprawdza na nadgarstku jego temperaturę. Dziwne rzeczy wypisują

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Chciałam Was ostrzec przed robieniem samemu dziurek w smoczku, bo ja tak eksperymentowałam z Nikolą, jak ona była mała to dopiero wchodzily smoczki silikonowe i jak w tych lateksowych - gumiakach mozna robic samemu dziurki to w silikonowych nie wolno !!! silikon moze się pokruszyc i kawałek wpasc dzidziolowi do buzi, mi sie tak pokruszyl smoczek Nikoli na szczęscie w moich rękach także nie kombinujta dziewzcyny
uuu to ja nawet nie pomyślałam, że coś takiego może się stać Dzięki za ostrzeżenie

Cytat:
Mam do Was Mamuśki pytanko w temacie kup Czy wasze dzieci jak robią kupy to zanim zrobią to są marudne zmierzłe, jęczące i płaczące? ...
Tak mi do głowy przyszło - przyjrzyj się czy w kupce nie ma delikatnych śladów krwi. Moja Asia jakiś czas temu miała pękający odbyt i robiła kupkę z krwią (czasem to był taki śluz podbarwiony na czerwono) a przy tym bardzo się krzywiła, jęczała i widać było ze ją boli.
Pomogła wazelinka i linomag ( posmarowany palec delikatnie wkładałam w odbyt)

Cytat:

- Spośród wielu aniołów wybrałem jednego, który na ciebie czeka. On ...
Śliczne
Mi się podoba fragment z filmu "pierwszy krzyk"...Zgodnie z talmudyczną legendą dziecko, przychodząc na świat, pamięta swoje poprzednie życie, ale anioł, który towarzyszy narodzinom, nakazuje mu zachować tę wiedzę w tajemnicy. Kładzie palec na ustach niemowlęcia, aby mogło o wszystkim zapomnieć. Anielski dotyk poprzedza pierwszy krzyk dziecka i pozostawia ślad - niewielkie wgłębienie pomiędzy górną wargą a nosem...

Cytat:
Już 5 miesiąc???
Brawo dla Michałka

Cytat:
o jaaa nie myślałam, ze mamy tutaj mamusie, które się uczą, wiem tylko że ultraradiola będzie się bronić.
Czubasek za jutro

Bambusiek ja myśle, ze prasowanie i odpowiednie dodatki odmienią tą kieckę i spokojnie mogłabyś ją założyć na wesele. Oczywiście szpilki, czarne bolerko, jakiś nowoczesny wisior/długie kolczyki, makijaż i fryzurka i bedzie fajnie
Piszesz ze masz inne kiecki tylko, ze na cieńkich ramiączkach...a jak byś do nich bolerko założyła?

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2012-04-23 o 18:19
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 18:27   #3833
NataliaM1103
Rozeznanie

Witam

Jestem jednak,nie zrobiłam tego.......

Przepłakałam cały wieczór wczoraj,tż poszedł na nocke do pracy a ja leżalam i ryczała.
Pisaliśmy mnóstwo smsów do siebie,pogadaliśmy i dzisiaj jest lepiej.

Był chrzestny u Bartka na imieninach dzisiaj i dostał o taki chodzik http://allegro.pl/chodzik-pchacz-smi...279472137.html, melodyjki i zwierzaczki nawet juz teraz mu się podobają.

Nie wiem co jest grane,ale od paru dni młody marudzi na spacerze.Za ciepło raczej mu nie jest,tak jakby mu światło - słońce przeszkadzało.Martwie się ,że może z oczkami coś nie tak. A może poprostu cos mu nie pasi,no ale co?

Bambusiek sukienka ładna,pasuje na wesele.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 18:45   #3834
Anabellita
Zadomowienie

Czy waszym maluszkom też tak szybko rosną pazurki? Normalnie nie nadążam obcinać Asia zawsze się jakoś poskrobie pazurkami po buźce. Zauważyłam jeszcze, ze coraz bardziej zbierają jej się brudki pomiędzy paluszkami.

Jeeeny dziewczyny co ja mam za sąsiadów W ogóle to jest jakieś pechowe mieszkanie, na początku mieszkał sąsiad-pijak, wiecznie nas nawiedzał i chciał kasy na piwsko i ciągle truł nam du.pe, a teraz wprowadziła się rodzinka z dziećmi.
Na początku to się ucieszyłam, że na reszcie ktoś z dziećmi bo w klatce sami emeryci, ale oni mieszkają od jakiegoś miesiąca a juz mi ręce opadają. Maja trójkę dzieci: dziewczyna taka około 12 lat, chcłopczyk gdzieś 4 lata i dziewczynka 2 latka.
W pierwszy dzień Świąt Wielkanocnych przed godz.8 rano puka do nas ta najstarsza ich córka - takie spanikowane to dzeicko było, ze mi sie żal jej zrobiło. Mówi, ze jej rodziców nie ma od godz. 20 poprzedniego dnia i ona jest sama, idzie zadzwonić od swojej koleżaki do rodziców i chce żeby jej mieszkania popilnować bo nie ma kluczy zeby zamknąć
Wczoraj słyszę, ze jej synek (4 lata) zamknięty w mieszkaniu tłucze pięściami w drzwi i woła "maaamo", a mama co...stoi przed blokiem na parkingu i gada z jakąś koleżanką

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Stary 2012-04-23, 18:54   #3835
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
ostatnio kupiłam chustę i babka przysłała mi na maila pełno linków do filmików jak wiązać,jak chcesz mogę ci wysłać na maila

Cytat:

Wydaje mi się,że spokojnie możesz iść w niej na wesele,przecież nie trzeba zawsze byc odwalonym jak stróż w Boże Ciało,a tu będzie skromnie ale ładnie.A figura rewelacja,mi mimo że już mam 56kg przy wzroście 172 to mam zwis brzuszny
Cytat:
oj aż tyle dla paznokci nie mam czasu

a co do wrzasków to ja bym uważała z mm, bo laktacja moze się zmniejszyć
ja tak robiłam kiedyś,teraz odkąd jest Nikita to malowałam raz i to na chrzest,a tak mi tego brakuje bo ja zawsze miałam pomalowane pazurki,a ja małej podaje mm już długi czas chyba od 1,5 tyg życia i dostaje raz dziennie,rzadko 2,a czasami w ogóle bo jej starczy moje.Cały czas zresztą pracuje nad zwiekszeniem ilości mlesia
Anabelita mojej Nice też rosną piorunem pazurki ,a brud w sensie kłaczki z tkanin ma już dawno i trzeba ciągle jej myc łapki .A z tymi sąsiadami masakra,nic tylko to gdzieś zgłosić

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2012-04-23 o 19:00
Stary 2012-04-23, 18:55   #3836
Anabellita
Zadomowienie

aaa zapomniałam Wam napisać, ze w Lidlu jest w promocji Laktacyd z pompką za 7,99 Normalnie kosztuje ponad 12łz

CÓRCIA

Stary 2012-04-23, 19:09   #3837
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Przyjechał dzis znajomy tescia i Lilka dostała karton pieluszek z pampersa

Wzięłam sie na sposob, bo facet i tak i tak poszedlby na piwo, ale mu powiedziałam jak zrobisz mi to i to i to , to mozesz isc. I co? Nigdy nie widziałam żeby tak szybko robił, a ja mam porobione to co bym musiała sama zrobic :P
Stary 2012-04-23, 19:27   #3838
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Czy waszym maluszkom też tak szybko rosną pazurki? Normalnie nie nadążam obcinać Asia zawsze się jakoś poskrobie pazurkami po buźce. Zauważyłam jeszcze, ze coraz bardziej zbierają jej się brudki pomiędzy paluszkami.

Jeeeny dziewczyny co ja mam za sąsiadów W ogóle to jest jakieś pechowe mieszkanie, na początku mieszkał sąsiad-pijak, wiecznie nas nawiedzał i chciał kasy na piwsko i ciągle truł nam du.pe, a teraz wprowadziła się rodzinka z dziećmi.
Na początku to się ucieszyłam, że na reszcie ktoś z dziećmi bo w klatce sami emeryci, ale oni mieszkają od jakiegoś miesiąca a juz mi ręce opadają. Maja trójkę dzieci: dziewczyna taka około 12 lat, chcłopczyk gdzieś 4 lata i dziewczynka 2 latka.
W pierwszy dzień Świąt Wielkanocnych przed godz.8 rano puka do nas ta najstarsza ich córka - takie spanikowane to dzeicko było, ze mi sie żal jej zrobiło. Mówi, ze jej rodziców nie ma od godz. 20 poprzedniego dnia i ona jest sama, idzie zadzwonić od swojej koleżaki do rodziców i chce żeby jej mieszkania popilnować bo nie ma kluczy zeby zamknąć
Wczoraj słyszę, ze jej synek (4 lata) zamknięty w mieszkaniu tłucze pięściami w drzwi i woła "maaamo", a mama co...stoi przed blokiem na parkingu i gada z jakąś koleżanką
U mojej malutkiej też pazurzyska rosną szybciorem, najlepiej obcinać jej co 2 dni, inaczej ma pazury wilkołaka i też między palcami zbierają się farfocle.

wyluzowani są ci Twoi sąsiedzie, że zostawiają dzieciaki same

Tak w ogóle to Dzień dobry ;-)
wczoraj był u nas odpust, oczywiście wybraliśmy się z Laurą, kupiłam balon napełniony helem, i tym sposobem za 10 zł sprzedałam dziecko śmieje się do niego, wdzięczy jest zauroczona

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 19:34   #3839
*Agatek*
Zakorzenienie

Wysłałam paczuszki, bo kaska wpadła, a teraz zalicytowali w końcu mą poduchę
Jeszcze mnie baba wkur... co mi wysyłała paczki... patrzyłam na stronie poczty nr. przesyłki chciałam priorytet a ona jedną paczkę zrobiła "list polecony ekonomiczny" już jest po, bo w domu na necie sprawdziłam, chciałam napisać w mailu lasce info, ale po co, skoro pretensje by miała, że to niby ja popełniłam błąd czy co a ta baba to młoda się uczy!!!! Teściowej koleżance źle policzyła za paczkę, o 30 zł za dużo!! wrrrrrrr

Byłam dziś na 2,5h spacerze, oczywiście z 40 min w sklepach kupiłam roztwór fioletu i tam jest napisane, że nie używać na śluzówkę wrrr niby 1% Anabellita ile Twój roztwór ma %??? I nie wiem teraz czy mogę to stosować, czy aptekarka się pomyliła

Kupiłam też reddsa malinowego... posmakowałam go 1 raz od 1,5 roku?! Wypiłam szklankę i co? Łeb zaczął boleć i przy ost łyku było mi niedobrze pozostaje mi karmii innego nie zdzierżę

Czubasek
Twoja mała wypiła 190?? masakra! Moja pija 120...

Anabellita ja obcinam co 2-3 dni- katorga jak śpi of kors, ale czuje i bierze łapska szybko a moja ma brudek, bardziej taki jakby kurz pomiędzy palcami, dlatego w dzień gdy jest po kąpieli jak tylko widzę, że ma brudne to myję chusteczką nawilżoną, bo przecież bierze łapska do buźki a ma przecież pleśniawy
A co do sąsiadów- paranoja? Żeby zostawiać same w chałupie?!

Cytat:
przytrzymać guzik
oo taka mądra, bo zanim odpisałaś, to poszłaś szybko zobaczyć jak to działa już ja wieeem
Bosko wyglądasz! A w ogóle jaki z Ciebie szczupieńczyk ekstra!
Cytat:
najpier mnie, a pozniej i syna
no pięknie! się śmiejeta, że ja mężucha wywożę do lasu, a tu gorzej z koleżanką naszą- TŻ WYWOZI JĄ NA POLA! a tam zero krzaczków... ekstra, że Janko przespał nockę, jestem z niego bardzo dumna! moja krew!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 19:53   #3840
rybkie
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
pewnie - dawaj

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

a my z misiem czekamy na dziadków mają dzis wpaść na kawke z okazji rozpoczecia 5mc micha i omówienia wyjazdu nad morze jeju to już za 5 dni juuuupi
Szczesciara, miejmy nadzieje ze pogoda bedzie ladna.
No i 5 miesiecy?? jak ten czas szybko leci, to twoj Majkel jest tu najstarszy?

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o nakrycia głowy to ja w domku nie zakłądam (na początku zakładałam po kąpieli na kilka minut czapencję ale juz nie)

no i teraz ja mam podobne pytanie
niby ma byc w weekend gorąco (czyt. powyzej 25 st) i teraz powidzta mi kobity czy wychodząc na dworek (wiadomo, ze nie w południe) przy takiej temp będziecie cos zakłądały dzieciom na główkę?? głownie pyt do mam chłopców bo wiadomo, ze u dziewczynek większe pole do popisu
myslałam, zeby kupic bandamke
http://allegro.pl/apaszka-chustka-ba...267946970.html
i małemu zakładac tzn założyc jak piratowi tylko na uszka naciągnąć... co myślicie??
ja to bym zalozyla jakas cienka letnia czapeczke?robia takie dla chlopcow? jak dla mnei bandamka ok
Cytat:
Kurczę, lepiej uważaj z tym mlekiem. Jak jeszcze leżałam w szpitalu po porodzie to chciałam podgrzać pod ciepłą wodą z kranu butelkę z mm i położna nie pozwoliła mi tego zrobić, kazała iść po nowe, a to mleczko nawet godzinki nie stało.
Poza tym raz jak myłam butelki po nocy to wylałam skisłe takie zsiadłe mleko.
Spoko spoko ja wtedy takie mleko dlugo stojace sama probuje pierwsza zanim podam

Cytat:
Obcinam co kilka dni i brudki tez mamy, myje raczki kilka razy dziennie.

Czubasek powodzenia na maturzeRany jak dawno to bylo
Bambusiek ty wez nie wstawiaj takich zdjec bo mnie zazdrosc zzera, taka figura tak szybko po porodzie?? wow a sukienka ok jak dla mnie, jakies fajne dodatki bedzie git

A tak w ogole czolem

A u nas pada non stop od tygodniakazdego dnia pada, raz mocniej, raz lzej ale ciaaaaaaaagle pada nie ma jak wyjsc na spacer, juz prawie wyzdrowialam i wszystko byloby git gdyby nie ta akcja z agencja, powiedzielismy ze nie mamy kasy ani gwarantora i nie zamierzamy sie wyprowadzac, jakby co to nas beda sadownie usuwacmam to gdzies, uczciwych ludzi beda straszyc...
A ja dzis mialam ochore na Cider i co?? jedna puszka i jestem pijana co ta ciaza robi z czlowieka
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości