|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- No to jeszcze lepsza cena. ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Jeszcze Wam powiem odnośnie nowych x-landerów, że najbardziej chodliwe kolory czyli grafit (Europe) i fiolet (Antarktica) w necie będą dostępne po 10 maja (informacja od 6 sprzedawców. Rozmawiał mąż z 3 sprzedawcami przez tel i powiedzieli, ze tych kolorów dostaną dosłownie kilka sztuk (ten nasz będzie miał bodajże 5 sztuk tych wózków), więc to towar deficytowy.
W sklepach być może są, ale cena stanowczo wyższa. Żaden ze sprzedawców na allegro nie ma tych kolorów na stanie (nawet jak mają spacerówkę to gondoli nie ma) a różnica między all a sklepem w naszym przypadku to kilka stówek. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-04-24 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | ||
Zadomowienie
|
jejciu jak pędzicie
![]() Wczoraj byłam na wizycie. Młody ma juz prawie 2 kg, szyjka dalej 0,5cm wiec luz, ponoć nie zapowiada sie na przedwczesny poród. uffff... ![]() ![]() Wziełam numer do położnej, muszę do niej zadzwonić w tym tygodniu i jakoś się ugadać. Lekarz mnie pocieszył, że dzięki tej szyjce mam jakieś 2 godziny porodu fizjologicznego z głowy, ale zaraz potem mnie wkurzył bo stwierdził, że to wcale nie znaczy, że będzie gładko łatwo i przyjemnie . Jakbyście widziały moją minę wtedy, najpierw usmiech od ucha do ucha, myślę sobie... za☠☠☠... 2 godziny mniej jeśli chodzi o ból, a potem takie zgaszenie i minka w podkówkę ![]() ![]() No ale nic to , kazał się pakować powoli, powiedział, że nawet jakbym jutro urodziła, to wielkiej tragedii nie będzie, oczywiście NIE chcemy, ale jak coś to sobie poradzimy. ja się smialam , że musze ściskać nogi do 7 maja, bo doktór wyjeżdza na urlop majowy i po prostu NOŁ ŁEJ, nie ma mowy, żeby mi się coś w tym terminie działo, zapytałam tylko czy daleko jedzie ![]() Ale ufff..... po 7 maja to ja na prawde chyba zaczne juz chodzić na spacery i tak się cieszę !!! ![]() ![]() Co poza tym... ? schudłam 2 kg... ale to chyba przez te ekscesy z psem, jednak lekarz się jakoś specjalnie nie zmartwil tym, ponieważ dziecko przybrało odpowiednio. Ale musze sie wziać za siebie. Bo mi az głupio że tyle schudłam..... pierwszy raz w zyciu mi głupio z tego powodu ![]() dzisiaj ma przyjsc paczka z rzeczami dla bobasa i dla mnie.... ![]() ![]() o rany.... szybko zleci , zobaczysz ![]() za chwile będziesz tulic dzieciaka. Dopiero sobie teraz uzmysłowiłam, że ja jeszcze nie mam wózka wybranego ![]() A przecież na wózek się czeka nawet miesiąc. Chyba muszę poczynić jakieś kroki w tym kierunku ![]() Dzwonił do mnie pan z PINIO, że jutro o 7 rano będzie z mebelkami ![]() Jeju, żeby dzisiaj na wizycie się okazało, że jest wszystko ok i mogę spokojnie, w domu, przygotowywać się do przyjścia małej na świat ![]() Jeszcze pieluszki trzeba zamówić, pranie zrobić, dokończyć wyprawkę, urządzić pokoik ![]() fajnie że mebelki zmierzają w Waszą stronę ! ![]() ![]() my nie mamy tez wózka, kupimy po porodzie dopiero, ale u nas w sklepie dostajesz od ręki, tzn X Landery... nie wiem jak reszta. Być moze jakieś wózki od producenta zagranicznego faktycznie są mniej dostępne. gratuluje autka ! fajne !! duuuuże.... ! Cytat:
Ewentualnie jeśli tego nie zrobisz, dziecko ze szpitala wychodzi z Twoim nazwiskiem, i takie tez dokumenty idą do urzedu miasta, wówczas obydwoje musicie się stawić w UM, co by dzieciaka zapisać. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czyli czekają mnie jeszcze jakieś sprawy urzędowe do załatwienia- super ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jednak bardziej mi zależy na zdrowiu mojego dziecka i moim, niż kolorze wózka ![]() Będzie jaki będzie, trudno. Jeszcze się nie zdecydowałam, a w razie co, to mam jeszcze Was, ekspertki w temacie wózków ![]() ![]() Oczywiście, jak w każdy dzień, w którym mam wizytę, brzuch mi się stawia ![]() Chyba panikuję...... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Wtajemniczenie
|
a jak
![]() mnie strasznie ciesza takie bzdety ![]() to dopiero poczatek - potem przyjda stempelki -alfabet, wycinanki, inne papiery i bazy do albumow na razie kilka papierow do scrapbookingu , mata, nozyk do wycinania, tusze do stempli i kartoniki |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1148 |
Wtajemniczenie
|
Wiedziałyście, że jak nie włoży się wtyczki suszarki do prądu to nie będzie działała
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Wtajemniczenie
|
millena - dobrze, ze ograniczas leki i ze malutki zdrowo rosnie, to najwazniejsze, a spadajaca waga sie nie przejmuj, skoro z malym wszystko dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() nie martw sie, ja zamowilam hurtowo, bo zawsze mi sie wydaje, ze nie oplaca mi sie malo zamawiac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Wtajemniczenie
|
no to fakt, droga zabawa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Rozeznanie
|
ja dzis miałam wizyte
![]() ![]() dostałam skierowanie , za mam sie zgłosic do szpitala na wyznaczenie terminu cc. bede rodzic w ujastku. naturalny tp w karcie mam wpisany 28 maj, gin powiedziala, że wyznaczaja termin cc na tydzien wczesniej, czyli moge sie spodziewac, że ok 21 maja Mała już bedzie po drugiej stronie brzucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kilogramów, ja przez tarczycę dobiłam do 30 - teraz mam 12 kg mniej i niebawem mam nadzieję ruszy w dół z większym pędem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
eee tam - ja byłam tu chyba najbardziej spanikowana, a nadal mam życie ułożone i zaplanowane. Może mój synek nie chce podpaść mammie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
eee to dopiero początki,, pocą się ręce nogi a potem cała Ty...uroki ciąży - witaj w klubie, jakieś 2 tygdonie po porodzie wszystko zniknie i problemy w toalecie i pocenie się i nogi staną się normalne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 |
Zadomowienie
|
Ja póki co się nie pocę, ale kto wie co mnie jeszcze czeka
![]() Ale dziś pogoda dobija ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Aniu, to cena z gazetki? tej do czwartku? bo w nowej nie ma... a może to regularna cena? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a masz pewnosc, ze mala sie nie przekreci? czy to juz postanowione, ze nawet jak sie przekreci to cc? spojrzalam na rzeczy w lodowce ![]() 50% rzeczy waznych do 26.04 ![]() ![]() zapraszam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pieluchy doszły. W zasadzie nie zamówiłam jeszcze wszystkich, które chcę. Trudno mi zdecydować. To co na pierwszy rzut oka można zaobserwować, to to, że te tańsze (najczęściej made in P.R.C. ![]() Polarek jest jakby "rzadszy", lekko zmechacony i nie wiem ile wytrzyma. Ale nie oczekuję nie wiadomo czego za 20-30 złotych. ![]() Te lepsze, zamawiałam takie w okolicach 50 złotych, wykonane są bardzo dobrze. Wewnątrz mikropolar, wszystko dokładnie odszyte. Ale to w użytkowaniu wyjdzie co jest warte swojej ceny a co nie. I wtedy będę domawiać. Teraz mam kilka sztuk, będę się posiłkować również jednorazówkami na początku. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do USC, w skrócie (ostatnio na innym forum koleżanka ładnie to wyłożyła): Uznanie ojcostwa - dotyczy dzieci, które urodziły się poza małżeństwem. Potrzebne są dwa oświadczenia: mężczyzny, że jest ojcem dziecka oraz matki, potwierdzające ojcostwo uznającego mężczyzny. Oświadczenia są równorzędne i muszą być oba, żeby uznanie było prawnie skuteczne. Oświadczenie o uznaniu ojcostwa może zostać złożone przed kierownikiem USC. Jeżeli uznanie dziecka następuje: - przed sporządzeniem aktu urodzenia lub dotyczy dziecka poczętego, które się jeszcze nie urodziło - to treść oświadczenia wpisuje się do księgi urodzeń. - przy sporządzaniu aktu urodzenia - w akcie takim wpisuje się nazwisko i inne dane dotyczące ojca zgodnie z treścią oświadczenia - po sporządzeniu aktu urodzenia - do aktu takiego wpisuje się wzmiankę dodatkową o uznaniu i zmianie nazwiska dziecka Natomiast jeżeli nie nastąpiło uznanie dziecka, do aktu urodzenia wpisuje się jako imię ojca - imię wskazane przez przedstawiciela ustawowego dziecka (zazwyczaj jest to matka). Cytat:
![]() Półtora miesiące temu ja nic nie miałam ![]() ![]() Wszystko będzie dobrze ![]()
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2012-04-24 o 12:01 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Wtajemniczenie
|
właśnie sobie coś uświadomiłam....
większośc z nas po raz pierwszy w zyciu będzie w tym roku obchodzic DZIEN MAMY ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Wtajemniczenie
|
Zamówiłam w końcu te nieszczęsne biustonosze do karmienia, mam nadzieję, że będą fajne
![]() ![]() Poza tym właśnie sobie przypomniałam, że o 12.00 miałam wziąć fenka!!! Budzik nie zadzwonił, patrzę, a on nastawiony na 00.00 zamiast na 12.00. Nastawiałam go o 6.00 rano w półśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Wtajemniczenie
|
blueelektron - jak masz takie spekane i twarde to smaruj juz np. maltanem
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Olla gratuluje wizyty,ja dokladnie nie dogadalam jak to bedzie u mnie z cesarka,bo termin mam na 29maja,ale z uwagi na to,ze ledwo sie kulam,to czekamy az pojda mi wody |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brawa za wizyty. musze sie wybrac do sklepu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Wtajemniczenie
|
Kurde, codziennie dostaję smsy i telefony z pytaniem, czy przypadkiem nie urodziłam albo nie rodzę właśnie
![]() No kurde, rozumiem (i w sumie miło), że się interesują, ale te teksty są irytujące. I jeszcze komentarze potem, "że co on się tak nie spieszy"... no ręce opadają, do terminu jeszcze tydzień, ma prawo się jeszcze nie rodzić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Zadomowienie
|
U-MIE-RAM !!!
![]() zapuściłam się w miasto łudząc się, że kupię wszystkie brakujące rzeczy i jakieś tanie buty dla mnie....złaziłam się jak głupia a kupiłam tylko majtki i skarpetki dla siebie ![]() ![]() ![]() biorę się za czytanie zaległości nie ma mnie dla nikogo, chyba, że dla Was ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tej strony nie widziałam, ale zaraz poszperam, może coś zamówię ![]() ![]() Cytat:
![]() Mój już jest, stoi w domu. Lekki, zwrotny, bardzo poręczny.
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Spałam 1,5godziny i od razu lepiej,objadłam się tego słonecznika i nie chce mi się jeśc. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.