W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-25, 08:44   #3811
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Ello kobietki .

Od 6 rano nie spimy, Malwinka wstaje codziennie o tej porze, zeby tatusiowi potowarzyszyc w przygotowaniach do pracy . Teraz dosypia.

Pisze z komorki, z tego co pamietam:
Marinka bardzo mi zaimponowalas zachowaniem w przychodni. Zdolna z Ciebie kobietka, takie umiejetnosci no no .

Pieleszko strasznie wspolczuje Ci tej sytuacji z Hania i wcale sie nie dziwie, ze pytasz dlaczego to musialo spotkac wlasnie Was. Podobno Bog zsyla na nas takie ciezary, ktore mozemy uniesc. Badz silna, trzymamy kciuki za Was, na pewno wszystko bedzie w porzadku.

Youyou to sie najadlas strachu, nie zazdroszcze. A teraz jak sie czuje maly?

Natka gratulujemy pierwszego zabka!

Uciekam pod prysznic.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 08:44   #3812
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Zapalenie jamy ustnej - wirusowka. Tak jak dorosli miewaja "zimno". Lub zarazila sie od innego dziecka.
Stronczek na FB sie odezwe wieczorem - bo tu nie mam czasu nadrabiac. Znikam do fryzjera i pracy
PRZEPRASZAM DZIEWCZYNKI

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 08:58   #3813
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Mam prośbę: czy ktoś obczajony w excelu mógłby mi wykonać krótkie obliczenia? podam tabelkę z wynikami i proste wzory. Kwestia wpisania odpowiednich formuł. Pisać na priv. Ja niestety baran jestem..
dawaj, może dam radę

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 09:01   #3814
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzien dobry

My nie spimy od 6. Wiki w ogóle jakoś kiepsko spała. Obudziła sie po północy i nie mogła zasnąć. Takim oto sposobem cała noc spała z nami.
Pogoda do leje, wieje, zimno i tak do konca tygodnia ma byc. Jak patrzę na pogodę w PL to zła jestem. Bedzie piękna pogoda jak juz nas tam nie ma. A pierwotnie w planach mieliśmy byc w PL na przełomie kwietnia/maja
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 09:09   #3815
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
2. co do testamentow, duzo sie zmienilo, np. mozna wskazac co kto dziedziczy. natomiast jezeli chodzi o zapis w postaci, kto ma wychowac dziecko, to raczej tego nie ma. testament to wola testatora co do rozporzadzania rzeczami ruchomymi i nieruchomymi, a dziecko raczej rzecza nie jest. przynajmniej w notarialnych testamentach tego nie widzialam. moze cos jest, tylko to juz jest prawo rodzinne.
chyba mozna wykazać kto bedzie kuratorem małoletniego do osiagniecia jego pełnoletnosci

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 09:10   #3816
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Exclamation Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Shira mam do Ciebie prośbę zaraz na priv napisze
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 09:14   #3817
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Moich rodziców na bank nie będzie na roczku małej i urodzinach Kuby .

Moi tez raczej nie przylecą
Wogóle widzieli Julę ,,na żywo" tylko jak miała miesiąc(na chrzciny przylecieli), ale za to codziennie na skype się łączymy
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Mieliśmy dziś wypadek podwórkowy w sensie Filip mial.
Akurat mnie nie było w domu bo tż był dziś w domu i został z dzieciakami a ja wyrwąłam się w poszukiwaniu butów na wesele które mamy w tę sobotę
Zdążyłam wejsc do sklepu, wziąć pierwszy but do ręki i tż dzwoni... że mam błyskawicznie wracać do domu
Filip wybiegł za podwórko, i skręcił do lasku który mamy obok, przewrócił się o wystający korzeń i walnął czołem, w ostro ścięty pień drzewa, trafił centralnie między oczami tuż nad nosem
Jak przyjechałam to miał całą buzię we krwi ale dzielnie przytrzymywał i tamował.
Pojechaliśmy do szpitala, najpierw nas tak z grubsza opatrzyli a potem z godzine czekaliśmy na chirurga dziecięcego.
Zszycie to była masakra.
Biedny płakał i krzyczał, a ja i 2 pielęgniarki miesiałyśmy go przytrzymywac żeby się nie ruszał..
O matko, ale biedak....ale niestety wypadki u dzieci nieuniknione....dobrze,że to tak się skończyło.

Cytat:
a ja chcialam powiedziec tylko, ze mojemu synkowi zbrazowialy raczki. tatus mnie zabije jak to zobaczy, musze kupic filtr jakis.
nie chce, żeby Szymus zbrązowiał??chce białego synka?
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
No i Troche mojej damy. Na pierwszym zdjęciu wygibasy podczas podróży

Dzielna podróżniczka
Cytat:
pracuje u notariusza :P siostra i szwagier sedzia, wiec tak jakos w tym prawie od niechcenia jestem :P
zapytam sie kogo trzeba jakby to uregulowac prawnie i dam znac.
To ja tez chętnie się dowiem, bo zaintrygowałyście mnie wszystkie tym testamentem.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
hej hej witam się z rana - my buszujemy już od 5.45 - dzień jak codzień - koopa z rana jak śmietana i te sprawy teraz się bawimy - pewnie koło 8 będzie dosypiać.\
To tak jak u nas też od pewnego czasu pobudki ok.6 to norma

Cytat:
U mnie też źle, albo i gorzej jak źle.
NIE!!!Znowu teściowa? Jak coś, to wal na PW
Cytat:
Dzien dobry

My nie spimy od 6. Wiki w ogóle jakoś kiepsko spała. Obudziła sie po północy i nie mogła zasnąć. Takim oto sposobem cała noc spała z nami.
Pogoda do leje, wieje, zimno i tak do konca tygodnia ma byc. Jak patrzę na pogodę w PL to zła jestem. Bedzie piękna pogoda jak juz nas tam nie ma. A pierwotnie w planach mieliśmy byc w PL na przełomie kwietnia/maja
a z tą pogodą, to nie trafisz.....

WITAM!!!

Rano otworzyłam oczy i nie mogłam przekręcić głowy w prawą stronę i tak oto tym sposobem dopadły mnie korzonki i coraz bardziej mnie łamie w szyi na 14 idę do lekarza, no masakra...
Jeszcze rano zapomniałam zostawic tesciowej klucze( bo dzisiaj przyszła do Julki) i komórki też zapomniałam-spod pracy się wracalam do domu, a potem musiałam w lesie parkować
Moze mi da zwolnienie?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 09:22   #3818
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

eee tam - u mnie dzis leje i wieje

Stary 2012-04-25, 09:39   #3819
iustyna1
Wtajemniczenie

Patik jakby co, to ja też czekam na PW . Nie wiem tylko czy dam radę odpisac bo Zuza gorączkuje, marudzi, płacze i nie mogę jej na minute odłozyć bo dramat jest. Teraz tez pisze jedna reka...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 10:05   #3820
Marina1
Zakorzenienie

cześć dziewczyny,
póki co mam pytanie ma mega szybko.
Ubieracie dzieciom jeszcze rajstopy pod spodnie?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 10:07   #3821
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny,
Ja nigdy nie zakładałam

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-04-25, 10:09   #3822
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny,
jako ze u mnie dziś 11 st in plus i 0 słonca a za to 100% zachmurzenia i ok 80% deszczu (statystycznie ) to tak, jak jest na spacerze czy jak jade nawet samochodem. w domu nie. ba, nawet bez skarpet sie przemieszcza bo gubi albo sama zdejmie, a ostatnio podczas pełzania sciagnela sobie spodnie

Stary 2012-04-25, 10:12   #3823
Lili 83
Zakorzenienie

Cześć!
Witam się jak zwykle totalnie niezorganizowana. Do tego Radek ma dzień spania z cyckiem w gębie i jestem uwiązana. Nie wiem co mu dzisiaj na obiad zrobić. Beznadziejny mam dziś dzień a niedawno się zaczął.
Tż ma imieniny. Nic dla niego nie mam. Chyba skorzystam z pomysłu Kajol i ubiorę się w kokardę. Truskawki mam jakby co

Gdzie jest Jacieeee?

Prosz o kliki, marzeniem moim jest być w pierwszej trzydziestce.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 10:14   #3824
83monia
Zakorzenienie

widzialyscie?

Do 30 czerwca w sklepach Calzedonia można wymienić stary strój kąpielowy na nowy. Oddając swój kostium wspierasz inicjatywę ekologiczną, a przy tym zyskujesz nowe bikini. Każdy używany kostium, który przyniesiesz, niezależnie czy będzie to jedna część czy całe bikini (marka nie ma znaczenia) będzie wart 20zł., które jednocześnie staną się rabatem na zakup nowego modelu.

Rabat, który otrzymasz za dziecięcy kostium wynosi 8zł., a za męskie kąpielówki - 12. Jeden używany strój możesz wymienić na rabat przy zakupie jednego nowego. Przynieś 2 stare kostiumy, a otrzymasz zniżkę na 2 z nowej kolekcji. Używane rzeczy zbierane będą przez firmę “I: COLLECT AG”, zajmującą się recyclingiem zgodnie z zasadami ekorozwoju i zasadami etycznymi.

Stary 2012-04-25, 10:16   #3825
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny,

ja zakładam. Nawet jak jest 19stopni a mam cienkie dresiki. Pod ocieplane, czy z podszewką nie zakładam.
Stary 2012-04-25, 10:19   #3826
iustyna1
Wtajemniczenie

Marina zakładam rajstopy i cienkie portki. Ale u mnie wieje i pada. W domu w samych rajstopach pomyka.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 10:25   #3827
Oliweczka1985
Zakorzenienie

To widzę, że tylko ja tak hartuje Julkę , ale Brumek chyba też??

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-04-25, 10:26   #3828
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny o co chodzi z tymi opiniami że ten fotelik wąski mój ważący 11,5kg łobuz się w nim gubi

W sensie, że jak dziecko rośnie to potem w szerz ma za mało miejsca,
ale to też zależy od dziecka oczywiście. Ja wiem, że byłby dla Emilie za wąski, bo jak ją wsadzałam to raz że nie wygodnie jej było, dwa wpadła w niego jak do kubła, trzy właśnie że potem dla niej będzie za mało szeroki...A okropnie mi się podobał i podoba, bo ale wygodna też dla dziecka jest ważna.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Żaneta, zawsze tak szalenie opisywałaś swój dzień, co tam u Was, jakoś tak żywiołowo, energicznie, a teraz jakoś tak spokojnie, dostojnie, inaczej. Może tylko ja tak jakoś mylnie to odczytuję.
Zapomniałam wcześniej: jaki wypoczynek Cię interesuje na Mazurach? Może coś doradzę Muszę poszukać posta w którym jakiś rok temu Madzi opisywałam co u nas i jak
Starzeje się
A na poważnie, bo u mnie dzień jak co dzień.
Dama mi szaleje, wariuje a JA za nią latam
Wczoraj sobie pościągała literki z nad łóżeczka

Na mazurach gdziekolwiek.
Nigdy nie byłam, a mąż zaproponował że może się wybierzemy w tym roku na jego urlop.

Cytat:
cześć dziewczyny,
Ja od jakiegoś czasu nie zakładam,
i czapki też bo mi ją ściąga.
Jak jest wietrznie to kaptur jej chociaż zarzucę.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 10:27   #3829
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Marina zakładam rajstopy i cienkie portki. Ale u mnie wieje i pada. W domu w samych rajstopach pomyka.
Ja tak samo.
Stary 2012-04-25, 10:28   #3830
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

Marzenko
ja jakoś w te luki dla wózków nie wierze. Wystarczy wpisać w necie wózek w samolocie
Zgadzam się
Ja akurat nie przewoziłam samolotem wózka, ale przewoziłam fotelik samochodowy - był calusieńki brudny jakby go ktoś w czarnym piachu wytarzał.

Cytat:
Widziałaś?
http://londynek.net/wiadomosci/Ekstr...dnews_id=13369

U mnie poprostu leje, od świąt byliśmy na spacerze 5 razy...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 10:33   #3831
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Ja CI du.pa urośnie nie biorę na bary :P
Ale od czasu do czasu można zjeść

Łeb mi pęka od rana,
kupiłam sobie dzisiaj 2 pary laczy,
Ha będę miała w czym chodzić
Nogi puchną mi jak u starej baby
no nic pójdzie w dup...sko trudno
o ja też muszę sobie laczki kupić jakie Ty kupiłaś?
a wiesz mój mąż robi bułki z białego twarogu trochę plaskate, ale w smaku dobre

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
moja wazylam w sobote 10,450 g
witam!!!
zyje, w miare ok (marysi dzis pojawilo sie zapalenie jamy ustnej ) ponadto mowi (najpierw bylo) "tata" od dzis "mama" i zaczyna radzic sobie z raczkowaniemzebow nadal brak. A ja zapracowana i prawdopodobnie bede jeszcze bardziej - TZ szuka kogos do pomocy w sklepie 8zl/h wiec mysle isc, troszke bysmy wyszli z dlugow, ale szkoda mi Marysiuciekam Buziaki
ojjj kobieta pracująca żadnej pracy się nie boi

Cytat:
a ja chcialam powiedziec tylko, ze mojemu synkowi zbrazowialy raczki. tatus mnie zabije jak to zobaczy, musze kupic filtr jakis.
opalił się na słonku?

Cytat:
jaka ona jest śliczna a te włoski

Patik
a co się dzieję pisz

Cytat:
Sweet zniknęła

no to było do przewidzenia

Cytat:
Patik jakby co, to ja też czekam na PW . Nie wiem tylko czy dam radę odpisac bo Zuza gorączkuje, marudzi, płacze i nie mogę jej na minute odłozyć bo dramat jest. Teraz tez pisze jedna reka...
ojjj biedna Zuzinka zdrówka dla niej a jak Kuba już całkiem zdrów?

Cytat:
cześć dziewczyny,
to zależy od pogody jak jest zimnawo to jeszcze rajtki daję i na to spodenki a jak ciepło to czasem właśnie w samych rajtach pomyka

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Cześć!
Witam się jak zwykle totalnie niezorganizowana. Do tego Radek ma dzień spania z cyckiem w gębie i jestem uwiązana. Nie wiem co mu dzisiaj na obiad zrobić. Beznadziejny mam dziś dzień a niedawno się zaczął.
Tż ma imieniny. Nic dla niego nie mam. Chyba skorzystam z pomysłu Kajol i ubiorę się w kokardę. Truskawki mam jakby co

Gdzie jest Jacieeee?

Prosz o kliki, marzeniem moim jest być w pierwszej trzydziestce.
ja klikam na obiad mały ma dziś ogórkową

o truskawki mniam

dziubku ja tu oszaleję przez domysły co się u Was dzieję, nadal nic lepiej? no co jest z tymi moimi kciukami
Stary 2012-04-25, 10:44   #3832
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

Kajool, o Tobie właśnie pomyślałam w kwestii testamentu. A tak z ciekawości - często ludzie spisują w ogóle testamenty?
Forma egzaminu s. nie zmieniła się od wielu lat tylko teraz organizuje to ta super szkoła KSiP i nie są nastawieni do takich ludzi jak obecna grupa męża, bo on nie skończył szkoły, ba nawet aplikacji nie skończył, wiec podejrzewam maxymalne ud.upianie, W czwartek cywil a potem ewentualnie ustny - kazusy z 7 dziedzin. Zapodam mu jutro w ramach rozgrzewki pomysł Brumka, zobaczymy co wyduma
wspolczuje tych egzaminow i trzymam kciuki mocno. co do testamentow, to wszystko zalezy od sezonu :P najwiecej jest w okresie letnim i w styczniu-lutym. i w letnim spisuja ludzie mlodzi, w zimowym starsi. w ogole kiedys mielismy zabawna sytuacje, ze malzonkowie sobie robili prezent w rocznice slubu spisujac testament :P

Cytat:
Hej.

U mnie też źle, albo i gorzej jak źle.

Mam prośbę: czy ktoś obczajony w excelu mógłby mi wykonać krótkie obliczenia? podam tabelkę z wynikami i proste wzory. Kwestia wpisania odpowiednich formuł. Pisać na priv. Ja niestety baran jestem..
pati jak chcesz sie wygadac, to napisz pw. co do eksela chcialabym pomoc ale nie mam programu na kompie teraz.
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Zapalenie jamy ustnej - wirusowka. Tak jak dorosli miewaja "zimno". Lub zarazila sie od innego dziecka.
Stronczek na FB sie odezwe wieczorem - bo tu nie mam czasu nadrabiac. Znikam do fryzjera i pracy
PRZEPRASZAM DZIEWCZYNKI
to strasznie bolesne ponoc jest. zdrowka zycze.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
chyba mozna wykazać kto bedzie kuratorem małoletniego do osiagniecia jego pełnoletnosci
tylko pytanie czy ktos to bedzie uwzglednial.

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

nie chce, żeby Szymus zbrązowiał??chce białego synka?

To ja tez chętnie się dowiem, bo zaintrygowałyście mnie wszystkie tym testamentem.

To tak jak u nas też od pewnego czasu pobudki ok.6 to norma

NIE!!!Znowu teściowa? Jak coś, to wal na PW

a z tą pogodą, to nie trafisz.....

WITAM!!!

Rano otworzyłam oczy i nie mogłam przekręcić głowy w prawą stronę i tak oto tym sposobem dopadły mnie korzonki i coraz bardziej mnie łamie w szyi na 14 idę do lekarza, no masakra...
Jeszcze rano zapomniałam zostawic tesciowej klucze( bo dzisiaj przyszła do Julki) i komórki też zapomniałam-spod pracy się wracalam do domu, a potem musiałam w lesie parkować
Moze mi da zwolnienie?
u nich w kulturze jest mania bialosci :P
co do testamentu, to napisze niedlugo.
i wspolczuje korzonkow, przy malym dziecku to straszne

Cytat:
cześć dziewczyny,
wszystko zalezy od pogody i spodni, ktore ubieram.

Cytat:

Starzeje się
A na poważnie, bo u mnie dzień jak co dzień.
Dama mi szaleje, wariuje a JA za nią latam
Wczoraj sobie pościągała literki z nad łóżeczka

Na mazurach gdziekolwiek.
Nigdy nie byłam, a mąż zaproponował że może się wybierzemy w tym roku na jego urlop.

Ja od jakiegoś czasu nie zakładam,
i czapki też bo mi ją ściąga.
Jak jest wietrznie to kaptur jej chociaż zarzucę.
tez bym pojechala na mazury. ale z naszym urlopem to sama nie wiem czy cos bedzie, czy kasa bedzie.

witam, moje dziecko to spioch. spal do 8:30 o 9:30 znowu zasnal. w sumie powinnam sie cieszyc a sie martwie, bo jeszcze za bardzo nie chce jesc.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

dla Szymona, Igorka i naszej Hanusi sto lat
Stary 2012-04-25, 10:46   #3833
Oliweczka1985
Zakorzenienie

SZYMON, IGOR, HANIA

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-04-25, 10:53   #3834
zanetaa88
Zakorzenienie

Shira a takie sobie kupiłam, klapki za 29 zł a baleriny za 39zł

JAKIE SĄ SPOSOBY ŻEBY DZIECKO SAMO ZASYPIAŁO W ŁÓŻECZKU W DZIEŃ ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg butyy.jpg (43,8 KB, 39 załadowań)

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 10:55   #3835
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Marinko My zakładamy rajstopki

dziewczyny mój B się urodził w 37 tc i chyba 2/3 dni to jest wcześniakiem?
bo według tych tabel do 37 jest wcześniak a 2/3dni chyba wielkiej różnicy nie robią?

ja czekam na kuriera
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 10:56   #3836
adrji
Raczkowanie

Witam się,
mam chwile to napisze

nadrobiłam weekend, JAKIE WSZYSTKIE ZDJĘCIA DZIECI PIĘKNE SĄ! najpiekniejsze są te nasze dzieci, wiecie co tak teraz pomyślałam ze jakby się wszystkie spotkac i posadzic tak wszytkie nasze dzieci kolo siebie to byłoby najpiekniejsze zdjęcie ever!

Pieleszko ja też najmocniej najmocniej trzymam kciuki!!!!!

Youyou tomiał Filip dziecięcy wypadek, a będzie miał blizne? ile ma szwów? ja mam na czole z takiego wypadku dzieciecego wielką blizne niestety ale to kiedyś w naszych czasach dzieciństwa tak szyli na szybko mi brzydko, dzisiaj to pewnie śladu prawie nie ma po takich zszyciach?
a co do wesela no to będziemy się 'razem' bawić w tą sobote a idziecie z dziećmi czy z kimś zostawiacie? ja pierwszy raz zostawiam synka na całą noc zresztą już o 16 musimy wyjechac nie lubie na sluby chodzić tak wcześnie 18 jest dla mnie najlepsza.

Stronczek ciesze się że szczęsliwie dojechaliście, sliczna Wiki tak subtelna

Brumek jestem też pod wrażeniem sumy jaką podali w kościele wow super, u nas ślub tak w granicach 500-1000 to spodziewałam się, że chrzest dzieli się gdzieś przez pół tymbardziej własnie z tym że to stolica róznie bywa, no to jestem pozytywnie nastawiona ciekawe co będzie u nas

Oliweczko myslisz że to korzonki w szyi? u mnie tydzien było spokoju i dzisiaj znów ledwo wstałam, nie wiem co mi sie przyplątało zmartwiłam się nigdy tak nie mialam, aż plakac mi się dziś chce

tyle zdjęc spacerowych, obiecuję też cos spacerowego cyknąć niedługo nas pokazać

Marina ja już nie zakladam rajstopek chociaz róznie z tą wiosną bywa, a jak wieje chlodniej to ewentualnie zawsze kocyk pod wózkiem na przykrycie mam.

Edytowane przez adrji
Czas edycji: 2012-04-25 o 10:58
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 10:58   #3837
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

JAKIE SĄ SPOSOBY ŻEBY DZIECKO SAMO ZASYPIAŁO W ŁÓŻECZKU W DZIEŃ ?
choloroform?

blondynka - moje starsze w 37 i 6dc sie urodzilo i nie jest wczesniakiem ale mial niekotre objawy wczesniactwa.

Stary 2012-04-25, 11:04   #3838
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo fajne
Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość

Oliweczko myslisz że to korzonki w szyi? u mnie tydzien było spokoju i dzisiaj znów ledwo wstałam, nie wiem co mi sie przyplątało zmartwiłam się nigdy tak nie mialam, aż plakac mi się dziś chce

.
Myslę, że tak, no bo co? A Ty też masz problem z korzonkami?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-04-25, 11:04   #3839
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
SZYMON, IGOR, HANIA

Podpinam się
Stary 2012-04-25, 11:11   #3840
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo fajne

Myslę, że tak, no bo co? A Ty też masz problem z korzonkami?
nie mam, może nerwoból ale że znowu nawrócił, mam nadziej że mi to szybko odpuści i tez w prawo akurat nie moge ruszyć
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości