Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-25, 19:42   #4051
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Czesc Mamusie. Od wczoraj nadrabiam zaleglosci i wkoncu nadrobilam, ale na cytowanie braklo mi juz czasu. U nas wsumie nic nowego, nic do pomarudzenia, nic do chwalenia. Pogoda doi nawet nie ma jak z dzieckiem na spacer wyjsc. Juz sie nie moge doczekac urlopu w PL.
Czubasku jak po probnej??
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 19:56   #4052
aneczka_wroc
Raczkowanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Hej Dziewczyny!
Czytam Wasz wątek regularnie od ponad połowy ciąży, aż w końcu postanowiłam napisać. 16 stycznia zostałam mamą malutkiej Joasi, a w zeszłym tygodniu minęły już 3 miesiące!
Sama przechodzę przez to wszystko, o czym rozmawiacie - szczepienia, pleśniawki, kołysanie, usypianie, karmienie.. Mała waży teraz nieco poniżej 6 kg (nie mam wagi dziecięcej, ale jak ważę się z nią i bez niej, to wychodzi różnica około 5,8 kg ) Jest raczej spokojna, ale i tak dwa razy w nocy budzi się na jedzonko. Także do przesypiania nocki jest nam jeszcze daleko...
Pozdrawiam Was wszystkie!
aneczka_wroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 20:00   #4053
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Anankee kurcze fajna taka chusta wiązanie wydaje się być proste -bardzo bym chciała mieć coś takiego, bo bym więcej w domu zrobiła... a tak pff... droga jest i to mnie przeraża
Agatku ja odkupiłam swoją chustę od koleżanki za całe 25 zł
mam taką tylko że fioletową
http://allegro.pl/pentelka-chusta-el...278999778.html
nówka sztuka kosztuje 55zł więc nie aż tak drogo.

Druga próba zachustowania małego udala mi się znakomicie
Siedział tak jak powinien i materiał super do niego przylegał.
To wiązanie nie jest aż takie trudne. Ważne żeby dobrze przyciągnąć materiał.
A jak ludzie się na mnie patrzyli na dworze, jedno dziecię w chuście, drugie maszerujace na nogach

co do filmiku jak wiązać chustę to proszę:
http://www.youtube.com/watch?v=F1zc_...25DBAA2877CB80

Emi!

Edytowane przez anankee
Czas edycji: 2012-04-25 o 20:06
anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 20:05   #4054
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneczka_wroc Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Czytam Wasz wątek regularnie od ponad połowy ciąży, aż w końcu postanowiłam napisać. 16 stycznia zostałam mamą malutkiej Joasi, a w zeszłym tygodniu minęły już 3 miesiące!
Sama przechodzę przez to wszystko, o czym rozmawiacie - szczepienia, pleśniawki, kołysanie, usypianie, karmienie.. Mała waży teraz nieco poniżej 6 kg (nie mam wagi dziecięcej, ale jak ważę się z nią i bez niej, to wychodzi różnica około 5,8 kg ) Jest raczej spokojna, ale i tak dwa razy w nocy budzi się na jedzonko. Także do przesypiania nocki jest nam jeszcze daleko...
Witaj napisz cos wiecej osobie i czemu sie szybciej nie odezwalas??

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 20:06   #4055
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Agatku ja odkupiłam swoją chustę od koleżanki za całe 25 zł
mam taką tylko że fioletową
http://allegro.pl/pentelka-chusta-el...278999778.html
nówka sztuka kosztuje 55zł więc nie aż tak drogo.

Druga próba zachustowania małego udala mi się znakomicie
Siedział tak jak powinien i materiał super do niego przylegał.
To wiązanie nie jest aż takie trudne. Ważne żeby dobrze przyciągnąć materiał.
A jak ludzie się na mnie patrzyli na dworze, jedno dziecię w chuście, drugie maszerujace na nogach
no i co polecasz elastyczną chustę?? Mocno się trzyma dziecior??

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 20:27   #4056
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Michu od godziny śpi, dziś padł expresowo ale to też chyba przez pogodę

ja właśnie zjadłam kolacyjkę - tatara- no już taką miałam ochotę że musiałam go sobie zrobić

byłam dziś odebrać reklamówkę ciuszków dla Majkelka od koleżanki no więc aż mi szczena opadła jak zobaczyłam ile ona tego wpakowała w tą siate , jedna tura już się pierze druga czeka na swoją kolej
pełno spodni jeansowych i z materiału , bodziaki z dł rękawkiem i krótkim, 2 fajne kurteczki które się przydadzą akurat na wyjazd bo nad morzem na bank będzi ezimnawy wiatr a one takie fajne ciepłe z kapocą to akurat, czapeczki, buciki, bluzeczki ehhhhhhhhhhhhh no od gnoma i trochę tego

wierzyc mi sie nie chce że jeszcze tylko 2 dni i jedziemy a jeszcze w pt mam na 16 ginekologa więc od niego szybko do domu fader po nas przyjeżdza a w sobote z ranca wyruszamy jak tylko majki wstanie i zje śniadanko czyli gdzieś koło 8 pojedziemy bo mały się o 6 już budzi
Stary 2012-04-25, 20:29   #4057
anankee
Rozeznanie

Cytat:
no i co polecasz elastyczną chustę?? Mocno się trzyma dziecior??
dobrze się trzyma, jak dla mnie ok. Wiąże się ok, całkiem dobrze się dociąga. Mnie było łatwo wsadzić tam małego, on dobrze siedział.
I różnica jaka mnie uderzyła między chustą a nosidłem (bo nosidło też mam, ale z takich tańszych i też próbowałam w nim nosić małego): to w chuście nie czuje się prawie ciężaru dziecka i jest o wiele wygodniej
jak ktoś ma kasę to może zaszaleć i kupić chustę za 3 stówy, dla przeciętniaków jak ja zostaje taka tańsza chusta calkiem w porządku

Emi!

Stary 2012-04-25, 20:32   #4058
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Hej Dziewczyny!
Witam nową mamusię
Miło, ze w koncu się zdecydowałaś na dołączenie do nas
Moja córcia też ma na imię Joasia To dzisiaj rzadkie imię

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 20:40   #4059
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze się trzyma, jak dla mnie ok. Wiąże się ok, całkiem dobrze się dociąga. Mnie było łatwo wsadzić tam małego, on dobrze siedział.
I różnica jaka mnie uderzyła między chustą a nosidłem (bo nosidło też mam, ale z takich tańszych i też próbowałam w nim nosić małego): to w chuście nie czuje się prawie ciężaru dziecka i jest o wiele wygodniej
jak ktoś ma kasę to może zaszaleć i kupić chustę za 3 stówy, dla przeciętniaków jak ja zostaje taka tańsza chusta calkiem w porządku
a powiedz mi czym się chusty od siebie różnią tak cenowo? co lepszy materiał czy co?

Stary 2012-04-25, 20:43   #4060
anankee
Rozeznanie

Cytat:
a powiedz mi czym się chusty od siebie różnią tak cenowo? co lepszy materiał czy co?
tak serio serio to nie mam pojęcia
ale pewnie tak jak piszesz, materiał, firma.....

Emi!

Stary 2012-04-25, 20:45   #4061
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Zosia cena masakra, no ale są elastyczne- tańsze bo 70 zł, no i używane można popatrzeć Właśnie patrzę na allegro co do nosidełka- nie kupuj, moja Kinia się w tym darła, jest strasznie niewygodne i obcierają nóżki o dół, nie wiem ja to nazwać :/

Dziewczyny a jakie są lepsze chusty??? Wygodniejsze?? Elastyczne czy jakie

TA mi się marzy...
Ja mam 100% bawełny ,,ze względu na to ,że w lato nie chce jej zgrzać w niej i jestem zadowolona,oprócz tego ,że ciut kolor zszedł w niektórych miejscach na załamaniu przy praniu.Kupiłam za 69zeta u Azimi zobacz sobie na allegro.Chusty elastyczne są do iluś tam kg,bo później niby dziecko za cięzkie i za bardzo chusta się rozciąga,a w takiej z materiału bez elastiku można nosić do 13-15 kg

Cytat:
Hej Dziewczyny!
Witaj,u mnie też nocki to pobudka 2 razy
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 20:47   #4062
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Ja mam 100% bawełny ,,ze względu na to ,że w lato nie chce jej zgrzać w niej i jestem zadowolona,oprócz tego ,że ciut kolor zszedł w niektórych miejscach na załamaniu przy praniu.Kupiłam za 69zeta u Azimi zobacz sobie na allegro.Chusty elastyczne są do iluś tam kg,bo później niby dziecko za cięzkie i za bardzo chusta się rozciąga,a w takiej z materiału bez elastiku można nosić do 13-15 kg
ahaa, to raczej te z droższych są do tylu kg dziękuję za info

Stary 2012-04-25, 20:56   #4063
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Nie wiem czy jest sens kupować tą chustę. Mała śpi fajnie , trochę ją ponoszę na rękach i jest zadowolona, mam tez czas cos porobic , bo jest w miarę spokojna, a na spacery i tak chodzimy z wózkiem.

Chodzicie na spacery z dziecmi w chutach czy raczej tak w poblizu domu i po domu?

Do jakiego wieku lub ciężaru dziecka mozna je nosic w chuscie? Tyle ile da sie rade udzwignac?

Dostałam ciuszki dla Lilki, pelno sukienek Fajnie, bo nie ma za duzo ich.

Na macie edukacyjnej jest u mnie napisane 6+, tz, ze jest przeznaczona dla dzieci powyzej 6 miesiaca? Lilka ma 2.5 miesiąca. Jakos wielce sie na niej nie bawi, ale rozgląda sie , ogląda zabawki i uspokaja sie na niej.

A i jeszcze jedno, diętę można rozszerzać jak dziecko skonczy 4 miesiac tak ? Czyli jak bedzie sie zaczynał 5?

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2012-04-25 o 20:59
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 21:04   #4064
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Hmmm.... Tak tanio, bo ja wstaję przed 6 rano i jadę migusiem łapać okazję. W lecie pewnie będę już jechać koło 4 nad ranem
Jeśli chodzi o te przedmioty to jest po prostu nieznajomość ludzi, którzy je przywożą z wystawek zagranicznych - zwykle prości chcący dorobić ludzie i mojego podłego korzystania z takich okazji
No cóż... Jeśli ja nie drapnę to ktoś inny
W każdym razie wózek jest kozacki, a giełdę kocham. Kupiłam jeszcze żyrandol za 10zł (taki z kryształkami wiszącymi mega długimi, a zdjęcie Wam wstawię jak zrobię
Zdjęcie wózka w załączniku - dokładnie ten model, taki sam kolor itd

Postanawiam chyba odpisywać na każdy post z osobna jak mnie tak wizaż nieładnie traktuje i mi gioną cytaciki (szloch, szloch) Żeby nie było, że zostanę spamerką!!!
że też w moich okolicach nie ma takich giełd a wózek zarąbisty

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Ona pochodzi ze wsi, tylko takiej typowej. Nikogo nie obrażając. I tam sie mówi schynąć, uchynąć, gibnąć. Wczoraj jak małęgo kąpałam to zrobił krzywą minkę i troszkę zapłakał jak mu myłam szyje i ona po tym też stwierdziła , że mały jest uchynięty, żeby niby się schynął w klatke piersiowej, ale jemu tam nic nie wystaje, żadna kosteczka czy coś w tym stylu. Chyba sama jest uchynięta!!!! Dziecko jak się schynie czy uchynie , jak kto woli, to się jeżdzi na masaże, że niby do "baby" we wsi , która się tym zajmuje. Ale weź tu daj "babie" dziecko do masowania , ja to bym się bała, przecież ona nie ma pojęcia o anatomii dziecka. Takie stare zabobony wsiowe. Wkurzyła mnie strasznie.
masakra a ja myślałam że takie baby to tylko w filmach typu Wilkowyje :P chociaż na wsiach ludzie wierzą w różne rzeczy, tzn nie chcę nikogo obrazić ale po prostu są nauczeni innych rzeczy zwłaszcza starsi ludzie. Do nas na chrzciny przyjechała rodzinka męża ze świętokrzyskiego i nie powiem bardzo ich lubię ale rozwaliła mnie ciotka - siostra teściowej. Pytała mnie czy smaruję małą czymś po kąpieli a ja do niej że tak czasami oliwką a czasami kremem a ta do mnie że nie że jej chodzi o to czy smaruję młodą spirytusem niby żeby była mocniejsza chyba kopara mi opadła. Ale ona takie cuda stosowała przy swoim wnuku i młody ma dziś 6 lat i wogóle nie choruje więc może coś w tym jest.

Cytat:
Zosia cena masakra, no ale są elastyczne- tańsze bo 70 zł, no i używane można popatrzeć Właśnie patrzę na allegro co do nosidełka- nie kupuj, moja Kinia się w tym darła, jest strasznie niewygodne i obcierają nóżki o dół, nie wiem ja to nazwać :/

Dziewczyny a jakie są lepsze chusty??? Wygodniejsze?? Elastyczne czy jakie

TA mi się marzy...
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Jeju ,ale piekne zdjecia Agatku Jak sie napatrzy na te zdjecia to az sie chce miec ta chuste I to sie nazywa reklama Piękne
no zdjęcia cudowne aż mi się zachciało takiej chusty

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Agatek fajowe zdjecia na aukcji tej chusty jak ZOsia napisała... kurka ja to tłumok jestem nie wypobrazam sobie jak się zakłąda taką chustę i wkłąda w nią dziecko ja bym nie dała rady chyba. idę poszukac filmu jakiegos na JUTUBIE

a mamusie które juz rozszerzyły dzieciom diety jakie macie łyżeczki?? to musi byc taka miękka czy jaka?? (mamjeszcze 3 tyg ale juz mysle )
ja też bym miała cykora że źle noszę dziecko albo że źle coś związałam ale strasznie mi się te chusty podobają u kogoś

Cytat:

co do filmiku jak wiązać chustę to proszę:
http://www.youtube.com/watch?v=F1zc_...25DBAA2877CB80
ja też się zawsze gapię na takie cuda bo mi się to strasznie podoba jak dzieciątko jest w takiej chuście
Stary 2012-04-25, 21:10   #4065
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

pooglądałam te filmiki wcale to proste nie jest ) ja bym się bała, ze w czasie wiązania mi dziecko upadnie czy cos... szczególnie jak będzie się wściekał, ze cos z nim robię
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 21:13   #4066
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Ja juz mam serdecznie dość mojej córki ! TAK TAK napisałam to bez żadnych skrupułów ! Człowiek sobie flaki wypruwa , żeby było ok , a tu Ja już nie wiem co mam robić, lekarze nie pomagają a ja psychicznie nie daje rady , bo szanowna księżniczka jest głodna , ale jak chwyci smoczek i poleci mleko tak od razu ryczy krzyczy MAM DOŚĆ
Jestem zła matka , bo jak mnie dzieć wku.wi to krzycze , że mam jej dość odkładam do łóżeczka i niech płacze. Wiem będziecie na mnie wieszać psy. Ale co ja mam zrobić jak ona nie je 11 godzin, płacze bo głodna , ale jesć nie chce?? Jak mi sie uda jej troche wcisnac , to cud, ale nieraz jak coś jej do brzucha wleci to zwymiotuje !
Jestem załamana, rycze piszac tego posta, bo jestem bez silna . DO tego przez to jej odwalanie przy jedzeniu spadla z centyla byla na 50 a jest na 25 . A lekarka mi powiedziala , ze ona nie wie czmu ona nie chce jesc.
Wiem , ze i tak nikt nie zwroci uwagi na tego posta , bo sie nie udzielam i pisze tylko o sobie, ale czytam was codziennie tylko nie mam co pisac. Bo moj dzien wyglada tak , ze chodze nabuzowana , bo mala ryczy z glodu ale jesc nie chce i moze 5 czy 10 minut poguga a reszta ryku. Cisza jest tylko jak ona spi
Biedulko
Postaraj się jakoś zacisnąć zęby, koniecznie posłuchaj dziewczyn odnośnie wizyty u innego lekarza
Głowa do góry i trzeba działać, będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Ty się tak umiesz targować, czy tam po prostu takie ceny są?
Podaj mi adres, to się przejadę, bo blisko mam No i w jaki dzień jest ta giełda?
Sandomierz, każda sobota,. Jalk będziesz się wybierała to daj znać wcześniej i ja Cię już oprowadzę
Ceny są różne i duże i małe, ale na pewno okazji dużo - jak się wie gdzie poszukać i jak się trafią oczywiście. Warto przyjechać, bo na allegro ciężko po takich cenach wylicytować nawet
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Boro Sto Lat! Uf zdążyłam
Oooo, dziękuję Ci ślicznie! Pewnie, że zdążyłaś
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Jakaś popier... ta Twoja sąsiadka! Dziecko spadnie z łóżka, to masz się nie martwić Z takimi radami to niech spada na drzewo!

Mój Wojtuś tak się właśnie wyginał w rogalik, ale ćwiczę z nim w domku i chyba jest troszkę lepiej

E to o 6 rano to nie wiem, o której musiałabym wstać, żeby być na tej giełdzie Ty to jesteś łowcą okazji
Z deka kopnięta i przemądrzała

Po ćwiczonkach zawsze lepiej. Muszę sobie jeszcze ze dwa razy Zawitkowskiego obejrzeć i stosować wszystko po kolei A masaż "Szantala" (nie wiem jak się pisze) robisz Wojtusiowi?
(masakra, mój pierwszy -ok, drugi, ale pierwszy supoer poważny - facet miał tak na imię A, no i ... w marcu się do mnie odezwał i nawet się spotkaliśmy po... 9 latach. Musiałam teraz aż policzyć jeny

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 21:20   #4067
dph
Rozeznanie

Aha i coś z historii z serii zabiję męża
Dziś moja starsza córka miała zajęcia taneczne na 16.30 z młodą miał zostać mąż. O 13 wzięłam młodą nakarmiłam i poszłam na spacer. O 15.30 mówię mężowi żeby szedł po nią na dwór (bo została z teściem bo spała jeszcze) bo muszę jej dać cyca. No i on ją przyniósł i mi mówi całkiem poważnie - Ty to mi chyba na złość robisz. Ja w szoku bo nie wiem o co mu chodzi a ten mnie uświadamia że robię mu na złość bo zawsze jak on ma zostać z małą (a zostaje 2 razy w tygodniu przez aż godzinę! jak idę ze starszą na tańce) to ona nie śpi no rozwalił mnie tym tekstem no tak ja ją specjalnie wybudzam. A wogóle to on myśli tak jak teściowa Agatka że prawie trzymiesięczne niemowlę będzie spało 24 h na dobę nosz ku.wa ale mnie zagrzał. Nie dość że go nie ma całymi dniami w domu zajmuje się małą tyle co wcale to jeszcze takie hasło rzuci. Problem bo musi przez godzinę do niemowlaka pogadać i nie może tej godziny bez tv przeżyć Jacy ci faceci są daremni. Chciałabym tego mojego chłopa na tydzień zostawić z dziećmi ciekawe jak by to wszystko wyglądało

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

A dziś mi mama dzwoniła że synek od znajomej urodzony na początku lutego leży w szpitalu na obustronne zapalenie uszu Ponoć strasznie płakał przez 2 dni całymi dniami i pojechali do lekarza szybko antybiotyk ale chyba nie pomógł i po dwóchdniach do szpitala lekarz stwierdził że to z mleka bo on ponoć strasznie ulewa i że niby ulało mu się do uszka i zatkało jakieś kanaliki i z tego wyszło zapalenie także dziewczyny których dzieciaki ulewają uważajcie na takie niby pierdoły a jak ważne rzeczy! Ja bym nigdy nie pomyślała że z takiego czegoś może być coś tak groźnego
Stary 2012-04-25, 21:23   #4068
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Byliśmy u lekarki rehabilitantki i potwierdziła to co mówi nasza rehabilitantka. Mamy z tygodnia na tydzień zmniejszać ilość ćwiczeń bo Julek już wygląda całkiem nieźle oczywiście komentarze teściowej (która jak mówiłam, że nie podnosi główki a powinien i się tym martwię mówiła że panikuję) doprowadzają mnie do szału... teraz to wszyscy święci uważają że byli mądrzy... no ale nic nie piszę bo...

Teściowie na chrzest kupili Julkowi wózek spacerówkę TAKI granatowy, chciałam czarno szary albo czerwony ale nie mieli. Najważniejsze, że ma to co mieć musi, przekładane siedzisko i rozkłada się na płasko i składa do minimalnych rozmiarów

Aaaa, nie pisałam wam, wylicytowałyśmy z siostrą matę FB rainforest za 30 zł :brzyda l: nie działa grajdełko ale tata elektryk chyba da radę teraz będzie używać siostra u rodziców a jak pojedzie to przejmiemy
Potrójne brawa się należą za poprawę, za wózio i za matkę rzecz jasna

Stary 2012-04-25, 21:26   #4069
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny... gadam z tż na gg i rozmawiamy o chustach....

tż pisze:

" ty ta chusta czerwona ma 70 kg udzwigu wiesz?"

Stary 2012-04-25, 21:34   #4070
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
jeeju a czym się różni chusta M od chusty L?? długością czy co

Zosia tu jeszcze tańsza jest ehh... może kupie z $$ ze chrzcin....
Zakochałam sie i tez bym chciala, ale Tz mowi, ze i tak nie bede uzywac... I w sumie chyba ma racje, bo u kogos to bardzo mi sie podoba, ale nie wiem czy sama bym uzywala

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Moja corka spi dziś caly dzienzataz pora kąpieli, a ona śpi, ciekawe jaka bedzie noc

W k. dodałam moje roześmiane dziecko

A teraz pytanie :
czy w ciepłe dni, karmicie dzieci na powietrzu? Raczej mam na myśli butelke niż cyc
Ja w poniedzialek karmiam, ale to dlatego, ze wyjscia nie mialam, bo niunius zglodnial, a my wlasnie pozbylismy sie swojego auta i czekalismy na nowe Teraz jak juz bedzie cieplo, to mysle, ze bedzie mi sie to zdarzalo coraz czesciej

I zakochalam sie we wlosach Twojego rozesmianego dziecka

Cytat:
Nie wiem czy jest sens kupować tą chustę. Mała śpi fajnie , trochę ją ponoszę na rękach i jest zadowolona, mam tez czas cos porobic , bo jest w miarę spokojna, a na spacery i tak chodzimy z wózkiem.

Chodzicie na spacery z dziecmi w chutach czy raczej tak w poblizu domu i po domu?

Do jakiego wieku lub ciężaru dziecka mozna je nosic w chuscie? Tyle ile da sie rade udzwignac?

Dostałam ciuszki dla Lilki, pelno sukienek Fajnie, bo nie ma za duzo ich.

Na macie edukacyjnej jest u mnie napisane 6+, tz, ze jest przeznaczona dla dzieci powyzej 6 miesiaca? Lilka ma 2.5 miesiąca. Jakos wielce sie na niej nie bawi, ale rozgląda sie , ogląda zabawki i uspokaja sie na niej.

A i jeszcze jedno, diętę można rozszerzać jak dziecko skonczy 4 miesiac tak ? Czyli jak bedzie sie zaczynał 5?
Jesli jest napisane 6+ to zanczy, ze niby od 6 miesiaca, bo pewnie dopiero wtedy Lila zacznie sie interesowac nia, ale ja nie widze prezszkod bys juz teraz ja tam kaldla

Co do rozszerzania diety, to tak jak piszesz po 4 miesiacu tzn. jak juz 5 sie zacznie Tylko jesli karmisz (.) to poczekaj do skonczenia 5 z tym nie ma sie co spieszyc.

-----------------
Dziecie moje spi,a ja wcinam popcorn, pije redsika i ogladam z Tz polfinal ligi mistrzów
A jutro jedziemy do zoo, pokazac Nikosiowi małpki
Stary 2012-04-25, 21:44   #4071
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
WOW! Pear! właśnie byłam w k.
Ale Ty jesteś piękna

zwariowalas ?

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Nie ma sprawiedliwosci ja tez karmie (.) i jem wszystko, lacznie z wzdymajacymi i gazowanymi, tonami slodyczy itp Zjadam co midadza i naewt nie zastanawiam sieczy to malemu zaszkodzi, bo nigdy nic mu nie bylo Wczoraj pochlonelam truskawki i mam nadzieje, ze go nie wysypie
No nieeeee !!!

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Ja juz mam serdecznie dość mojej córki ! TAK TAK napisałam to bez żadnych skrupułów ! Człowiek sobie flaki wypruwa , żeby było ok , a tu Ja już nie wiem co mam robić, lekarze nie pomagają a ja psychicznie nie daje rady , bo szanowna księżniczka jest głodna , ale jak chwyci smoczek i poleci mleko tak od razu ryczy krzyczy MAM DOŚĆ
Jestem zła matka , bo jak mnie dzieć wku.wi to krzycze , że mam jej dość odkładam do łóżeczka i niech płacze. Wiem będziecie na mnie wieszać psy. Ale co ja mam zrobić jak ona nie je 11 godzin, płacze bo głodna , ale jesć nie chce?? Jak mi sie uda jej troche wcisnac , to cud, ale nieraz jak coś jej do brzucha wleci to zwymiotuje !
Jestem załamana, rycze piszac tego posta, bo jestem bez silna . DO tego przez to jej odwalanie przy jedzeniu spadla z centyla byla na 50 a jest na 25 . A lekarka mi powiedziala , ze ona nie wie czmu ona nie chce jesc.
Wiem , ze i tak nikt nie zwroci uwagi na tego posta , bo sie nie udzielam i pisze tylko o sobie, ale czytam was codziennie tylko nie mam co pisac. Bo moj dzien wyglada tak , ze chodze nabuzowana , bo mala ryczy z glodu ale jesc nie chce i moze 5 czy 10 minut poguga a reszta ryku. Cisza jest tylko jak ona spi
Kochana, spokojnie, najlepiej bedzie, jak poradzisz sie innego pediatry. Moze faktycznie warto zrobic usg brzuszka??? Strasznie mi przykro, ze musisz przez to przechodzic Badz dzielna i mam nadzieje, ze jak najpredzej Amelka zacznie normalnie jesc

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
No nie wiem właśnie gdzie,ale ja tam się cieszę.Dziękuję ,zdjęcie chyba jednak zrobię wielkie do antyramy i powieszę w pokoju Niki,tylko czy fotograf wywoła mi do dużego rozmiaru bez utraty jakości zdjecia.
Moja też kima często z pieluszka na głowie,ale ja jak na to patrze to przypomina mi sie film Zielona mila ,gdzie tym skazańcom zakładali worek na głowę,przed właczeniem krzesła elektrycznego i tak jakoś dziwnie mi na nią wtedy patrzeć.
Zron , zrob, bo jest naprawde przepiekne
Co do pieluszki na glowie, to zes wymyslila z ta Zielona Mila A idz Ty, to przeciez taki slodki widok Ja tam nie moge sie przestac smiac, jak slysze szmotanine w lozeczku, pozniej raptem zapada cisza, zagladam, a tam jasnie panicz Jasiek z pielucha na glowie, tylko lapki mu wystaja. Raz to nic nie bylo widac, tak sie opatulil

My wrocilismy z factory outlet, ale nie jestem zadowolona z zakupow. Jakos tak...nie wiem... bralam to, co tak naprawde niepotrzebne, tylko dlatego, zeby sobie poprawic humor. I co, i . Humor jak byl nedzny tak dalej jest a ja jestem lzejsza o kilka zlotych i nie bede miala na ciuchy,ktorych naprawde potrzebuje

Reszte pozniej, bo Dzon glodny.

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 21:45   #4072
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Nie no, wiecie co? To są jaja normalnie, bo pozaznaczałam kilka postów do cytowania i daję odpowiedz, a tu nic nie ma!!! Tylko ostatni jeden, ale się zdenerwowałam no :/ Aż się wykąpać pójdę pffff!
Agatekzai .je.biste te chusty, tylko bym wiązać nie umiała hehe, a tż myśli, że pewnie każesz mu się nosić w niej do lasu jak do 70kg udźwigu - e to jeszcze i Kinia się załapie z Tobą i koty i coś jeszcze dopchniecie

Stary 2012-04-25, 21:49   #4073
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Zakochałam sie i tez bym chciala, ale Tz mowi, ze i tak nie bede uzywac... I w sumie chyba ma racje, bo u kogos to bardzo mi sie podoba, ale nie wiem czy sama bym uzywala
mi się by przydała w domu bardzo no i do DE jak pojadę... żeby coś zrobić, zakupy czy coś żeby ciągle wózka nie wyciągać

Marzy mi się ta chusta ehh tż też się spodobała i chcemy zakupić i fioletowa oczywiście, bo mam ☠☠☠☠☠☠☠ca na punkcie fioletu

Boroo joo wiązać byś nie umiała tu masz pokazane jak zrobić a mój tż waży koło 85... przytyło mu się i wygląda teraz normalnie jak chłop

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-04-25 o 21:51
Stary 2012-04-25, 21:52   #4074
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
czy stosowała któras z Was bebilon comfort na zaparcia? działa?
!
ja nie ale moja kolezanka stosowala i maly niby kupki mial lepsze, ale mial uczulenie na to mleko, a ta kolezanka poszla do pediatry i ona przepisala malemu jakis proszek przed mlekiem i nie ma wcale zaparc

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Hej Dziewczyny!
witaj serdecznie wsrod mamusiek moje dziecie ma 2,5 miesiaca i budzi sie duuuzo w nocy ale to nic i tak kocham tego mojego jasia

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 21:54   #4075
anankee
Rozeznanie

Cytat:

raczej w pobliżu domu i po domu, na szybki wypad do sklepu. Wydaje mi się, że dziecko może nie wytrzymać godzinnego czy dluższego spaceru w chuście (chyba ze zaśnie). Poza tym w upalne dni noszenie w chuście może być katorgą i dla dziecka i dla rodzica, bo jest po prostu za gorąco.

Cytat:
elastyczne do 10kg, tkane do ok 15kg

Cytat:
6+ to powyżej 6 miesiąca. Mój Fifi bardzo lubi matę, oglada zwierzątka, guga do nich, śmieje się, próbuje łapać.

Cytat:
tak, jak skończy 4 miesiąc, czyli zacznie 5

Emi!

Stary 2012-04-25, 21:55   #4076
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny... gadam z tż na gg i rozmawiamy o chustach....

tż pisze:

" ty ta chusta czerwona ma 70 kg udzwigu wiesz?"

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 21:56   #4077
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
tak serio serio to nie mam pojęcia
ale pewnie tak jak piszesz, materiał, firma.....
to się znowu wtrynię

różnią sie materiałem -najtansze bawełniane,bywają z bambusem,kaszmirem,lnem itd. to wszystko podnosi cenę ,druga sprawa to to,ze chusta tkana powinna miec splot skosnokrzyżowy,który pozwala na dobe dociaganie,układanie się chusty itd.

elastyki są fajne,ale przy większym dziecku czuć bardziej ciężar,z resztą chyba nawet producent zastrzega niższa niz przy tkanych wagę dziecka..

Nosidło moze byc wygodne tak jak chusta,pod warunkiem,ze jest ergonomiczne.

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 21:57   #4078
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
pooglądałam te filmiki wcale to proste nie jest ) ja bym się bała, ze w czasie wiązania mi dziecko upadnie czy cos... szczególnie jak będzie się wściekał, ze cos z nim robię
no jak się dziecko wścieka to nie da rady włożyć, raczej trzeba wtedy wkładać kiedy dziecko jest spokojne.
a przy wkładaniu dziecka w chustę zawsze może cię ktoś asekurować, póki wprawy nie nabierzesz

Emi!

Stary 2012-04-25, 22:02   #4079
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Witam mamusie i dzidziusie!

Mój synek dalej ma problemy ze snem. Mało śpi a potem marudzi. A teraz najlepsze!! Teściowa wczoraj stwierdziła , że mały jest schynięty, bo tyle płacze. No poprostu mnie denerwują takie zabobony. Ale ja głupia usnąć nie mogłam, bo może coś w tym jest co ona mówi. Nie wiem już sama co o tym sądzić.
A Wy jak myślicie?? Słyszałyście o tym , że dziecko się może schynąć??

Dziś Marcel skończył 2 miesiace!!
nie no proszę Cię! schynięcia, przesunięcia, uroki i inne dziwne rzeczy to jakieś makabryczne gusła!

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Ona pochodzi ze wsi, tylko takiej typowej. Nikogo nie obrażając. I tam sie mówi schynąć, uchynąć, gibnąć. Wczoraj jak małęgo kąpałam to zrobił krzywą minkę i troszkę zapłakał jak mu myłam szyje i ona po tym też stwierdziła , że mały jest uchynięty, żeby niby się schynął w klatke piersiowej, ale jemu tam nic nie wystaje, żadna kosteczka czy coś w tym stylu. Chyba sama jest uchynięta!!!! Dziecko jak się schynie czy uchynie , jak kto woli, to się jeżdzi na masaże, że niby do "baby" we wsi , która się tym zajmuje. Ale weź tu daj "babie" dziecko do masowania , ja to bym się bała, przecież ona nie ma pojęcia o anatomii dziecka. Takie stare zabobony wsiowe. Wkurzyła mnie strasznie.
Babacia mojego tżta ostatnio pierdzieliła o urokach. No padłam po prostu. Ale tak to już na wsiach jest. Nie należy się kłócić tylko przytakiwać

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:03   #4080
pozycja77
Zadomowienie

Hej Mamuski!

Sandra szukaj przyczyny co tak małej przeszkadza, jednego jestem pewna, Tobie jest źle ale Malenkiej jeszcze gorzej i potrzebuje Twojej pomocy. Napewno bedzie dobrze

Haniula, widziałam u Lenki na zdj w klubie opaskę, mam głupie pytanie gdzie takie malutkie opaski można kupić cooo??

Byłam dziś na uczelni, zdałam kolejny egzamin z zaległej zimowej sesji, zostały mi jeszcze 4 wpisy z 11. Jak się z tym ogarnę do połowy maja( bo tyle czasu wyprosiłam u dziekana) to zacznie się sesja letnia ;-)
Mała śpi, ja przed chwilą wylałam na siebie herbatkę malinową i wszystko co miałam na sobie pomoczone:brzydal :

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości