|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
nawijacie jak szalone
![]() u mnie coraz mniej czasu, ledwo uda mi się obiad wstawić.... Jednak zimą jak się nie wychodziło na długie spacery to tego czasu było sporo a tak między dwoma karmieniami jest spacer i już nic się nie zrobi po porannym trzeba zjesc sniadanie, doprowadzic sie do stanu uzywalnosci, zabawa, pielucha itp i zaraz mijaja 3h, a maly ma juz tylko dwie krociotkie drzemki poza spacerowano i przez to na wizaz czasu brakuje choc komp caly dzien wlaczony w razie jakbym miala chwilke Cytat:
Cytat:
Cytat:
i nie wstaje... o matuniu Cytat:
![]() Cytat:
zmiany zmiany i modem jestes Cytat:
ja wracam jak Olek bedzie mial 6,5miesiaca a on zostaje z jakas niania Cytat:
oj wyrodna matka z ciebie ![]() Cytat:
brawo dla Igi ![]() Cytat:
Cytat:
Nie dochodza co jej jest skoro jest wczesniakiem nie czaje polskiej sluzby zdrowia, chce dobrze zarabiac ale problemy pacjentow maja gdzies!!!
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=4OjiOn5s8s8 ta piosenka i teledysk mnie wzruszają
|
|
|
|
|
#4083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeju wpierw dostałam gęsiej skórki a potem się poryczałam
|
|
#4084 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Są jeszcze inne mleka: Humana SL, Isomil, Pregestimil ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
|
|
#4085 | |||
|
Raczkowanie
|
Podczytuję Was, ale nie mam czasu odpisać, ale w końcu się zmobilizowałam:
Cytat:
Ale doskonale rozumiem Twoje wahanie. Wydawało mi się wcześniej, że nie wytrzymam w domu tyle miesięcy bez pracy, a teraz myślę, że jednak mogłabym z dzieckiem zostać dłużej w domu i cieszyć się z jego dorastania, ale niestety finanse na to nie pozwalają ![]() Cytat:
Zaskoczyło mnie, że pisałaś kiedyś o swojej córci Asica, bo rzadko używa się takiej formy. Dokładnie tak mówią na mnie moi znajomi i bardzo lubię takie zdrobnienie Jednak kiedyś jak komuś powiedziałam, że do mnie tak mówią, to spytał się czy mnie nie lubią Cytat:
My to stosowaliśmy, a czy pomogło to nie wiem , przynajmniej w nic złego się nie przerodziło.----------------------------- Co do chust, to już kiedyś pisałam, że my mamy taką: http://www.youtube.com/watch?v=t-0eCD0zEp4 Na początku używałam jej tylko w domu, ale ostatnio wybieramy się w niej na dłuższe spacery Niestety po dłuższych przechadzkach czuję się jakbym znów była w ciąży i kręgosłup trochę nawala A co do reakcji ludzi, to faktycznie widok zachustowanej mamy stanowi jeszcze atrakcję. Najśmiejszniej było jak Tymek nosił kombinezon-zyrafkę. Ludzie oglądali się, co ja tam niosę, czy aby nie jakieś zwierzątko ![]() A po za tym my również zaliczyliśmy wesele mojej siostry z synkiem. Na początku miał być pokój dla nas przeznaczony, ale okazało się, że jednak nie został on udostępniony i Tymek spał w wózku na korytarzu Nawet trochę udało się nam potańczyć, choć i tak miałam do siebie pretensje, że nie jestem świadkową, tak zaangażowaną w wesele tak jak zawsze chciałam. Trudno - moja siostra wiedziałą na co się pisze![]() A poza tym u nas problemy brzuszkowo-kupkowe. Albo nie ma kupki przez kilka dni, albo jest bardzo często, a do tego konsystencja i zapach nienajlepsze, pryki i płacze przez ból brzusszka też częste Mam nadzieję, że niedługo się wszystko unormuje. Daję Dicoflor i od dziś Enterol.Może teraz uda mi się częściej udzielać. Oby... |
|||
|
|
|
#4086 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W tym czasie (od poniedziałku do piątku) będzie u moich rodziców. Ja będę u nich w tygodniu nocować, żeby z nim przebywać, ale na pewno nie codziennie. A tż będzie mieszkał w tygodniu z kotem u nas. Razem całą rodzinką będziemy tylko w weekendy. Ale takie czasy.. ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/tommee-tippee-lyze...236075411.html Jak łyżeczka jest za miękka to idzie się zarąbać przy karmieniu. ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Ja synka karmię gdzie popadnie bo ciągle jesteśmy poza domem, na dworze też.
|
|
#4087 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Synek się nie dostał do przedszkola to już nie wiem co będziemy od września z dziećmi robić Cytat:
Cytat:
Cytat:
nawet 20ml nie wypila a jak wrocilam to glodna byla ze az...Cytat:
tylko że ja mam na razie nosidło, więc tak niezbyt często wychodzę wolę małą w wózek - jak się dorobię chusty to będę chyba częściej...Cytat:
|
|
#4088 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie czytaj nas tak incognito pisz co u Was.---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Tak, jak zacznie 5 miesiąc (ale jak dziecie jest na mm). Alan zacznie 5 miesiąc za kilka dni, ale coś nie coś już dostał po troszku.
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
RYBKIE: ja wróciłam z synkiem do pracy w czerwcu (tez styczniowy), ale najpierw mialam zalegly urlop, potem od wrzesnia na stale, ale mniej wiecej tyle godzin co ty piszesz... to nie jest tak duzo wbrew temu co sie wydaje i jest duza roznica pomiezy 8h dziennie a pol etatu - ja bym skorzystala raczej, im mniejsze dziecko tym latwiej mu sie przyzywczaic, to po 1. a po drugie jak Cie nie bedzie 5-6h dziennie to jest duzo mniej niz 9 dla dziecka... jak potem pracowalam 3dni po 8h to synek mocno je odreagowywal, mimo ze wczesniej pracowalam juz tez - tyle ze krocej wlasnie...
|
#4090 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Factory jest do bani, lepsze FashionHouse
|
|
#4091 | ||||||
|
Rozeznanie
|
hej
nadrobiłam, odrobiłam, ale cytowanie mi 3 razy zjadło więc już tego nie będę kojejny raz robić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie będą wyjątkowe w klasie![]() Cytat:
![]() 2.10 kg - elastyczne, a te drugie chyba do 15kg 3.taa to niby, że od 6 miesiąca się nadaje, ale te "wieki" na zabawkach to ja omijam...bo każde dziecko rozwija się inaczej i mój synek też często miał zabawki 5+ choć nie miał jeszcze 4 lat ![]() W macie tym bardziej nie ma to większego znaczenia, obecnie zabawki poogląda, poleży, a na te 6 miesięcy może będzie więcej z tego mieć bo je pomaca i wsadzi do buzi :P Cytat:
zalanie mleczkiem od ulania zalanie wodą podczas kąpieli.. nie raz słyszałam, a jak ur synka to zawsze mama mnie ostrzegała o tym ![]() Cytat:
\------------ u nas ok Martynka nazbierała ostatnio masę rzeczy: 1. leżaczek-Bujaczek 2. gryzak do nauki jedzenia 3. 5 worków ciuszków (3 worki od siostry koleżanki z anglii i 2 od mojej koleżanki) masa w nich sukienek...są takie boskie, że normalnie aż się wyć chce jak ona w nich wygląda ![]() i ogólnie komoda chyba się ugnie pod tym :P koleżanka moja właśnie dała mi po córeczkach ten gryzak (tylko wiadomo siatki muszę dokupić) bujaczek i 2 siaty ciuszków - super uszanowane, czyste poprasowane - jak nówki sztuki masa w i nic nie chce za to!! n o masakra..wymyśliłam, że kupię coś po prostu jej córeczką (4,5 roku i 14 miesięcy) tylko co??? - macie pomysł??oo a dziś byłam młodemu po adidasy bo oczywiście gira mu urosła po zimie i do starych nie wlezie...masakra ma 4.5 roku i nosi rozmiar 30-31, a za buty dla niego dałam 99zł (tzn moja mama zapłaciła...) bo przecenione z 159 a sobie (w końcu!!!) kupiłam butki za 79 w CCC )idę oglądać film i pewnie mała jeszcze wstanie na (.) choć czasem już nie wstaje i śpi od 21 do 5:30..zobaczymy dobranoc
|
|
|
#4092 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no... SIWY DYM z tym moim dzieciakiem. Znowu fochy przy cycu odstawial. Na poczatku nie, ale jak troche pojadl i mu miekly,to paniczowie chyba nie chcialo sie ciagnac i wrzask. Masakra... Wydaje mi sie, ze coraz mniej mam tego swojego mlesia
Pocytowalam,odpowiedziala m i co ? Wyszarpnelam niechcacy wtyczke z laptopa, a ze bateria wyjeta, to wszytsko poszlo sie kochac. Dalam Jaskowi herbatki hippa (chociaz mialam niczym nie dopajac Blanszor, dzieki za info Tak w ogole to od dwoch dni jestesmy pokloceni i czuje, jakbysmy sie od siebie oddalali. Nawet godzic mi sie nie chce
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Nocka do ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Mała stopko pytałaś o majtki wyszczuplające?? ja mam takie i jestem bardzo zadowolona |
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
luzuj ![]() skąd wiesz,ze masz mniej? miękkie peirsi po jakimś czasie to objaw stablinej laktacji ,nie braku pokarmu a ,że mały sie wkurza to trudno,minie mu moze zawsze mu szybciej leciało,moze mu się nudzi ssanie,spokojnie,on się przystosuje a i mleko będzie jak będziesz karmić w pełni rozumiem te schizy,przy kazdym cyrku młodej przy cyckach tez tak miałam
|
|
#4095 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry Sexi Mamuśki
![]() Mam na szybciora pytanie bo młoda śpi ale zaraz się obudzi i wybywamy z domu i właśnie pytanie do Was - jak dziś ubieracie dzieci? Dziś ma być już prawie letnia pogoda bo ma być 20 stopni no ale wiadomo że to pierwsze tekie ciepłe dni i nie ma co szaleć i właśnie kombinuję jak ubrać moją Dorotkę
|
#4096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po urodzeniu dzidzia relacje w związku się bardzo zmieniają, już nie jesteśmy tylko dla siebie. Ale to tylko mały kryzys i będzie tylko lepiej
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry kochane
![]() Ja wpadłam tylko się wytłumaczyć, u mnie źle się dzieje, nei mam humoru pisać, czytam Was i jestem na bieżąco, ale jakoś weny brak ![]() Zaraz ide z misiem na spacer, ma byc dzisiaj 24 stopnie Wszystkiego naj dla Boroo, dużo zdrówka kochana W klubie napisałam co u mnie
|
|
|
|
#4099 |
|
Raczkowanie
|
Nie będę bawic się w cytowanie, tylko piszę, ile pamietam:
Mieszkamy we Wroclawiu (okolice Aquaparku), no a wcześniej nie pisalam chyba z lenistwa, nie pamiętałam nawet hasla do swojego konta na wizażu (w koncu zalożyłam nowe )Dzisiaj nocka standardowo - pobudka kolo północy i po trzeciej. Kiedyś się wyśpię... Też się zdziwiłam, że teraz imię Joanna jest rzadkością.. w naszym pokoleniu było chyba jednym z najpopularniejszych. A przecież ma tyle ślicznych zdrobnień Asia, Asiula (choć najbardziej zdziwiło mnie "Joanka", nigdy wcześniej się z nim nie spotkalam, a moja znajoma tak mówi) Przynajmniej nasze dziewczynki będą wyjątkowe w szkole. Co do chust, my mamy taką elastyczną. Kupiłam ją na allegro za 25 zł ^^ Poki co nie była za dużo używana, bo wcześniej było zimno i nie za bardzo umiałam wiązać na kurtkę i kombinezon Małej. Poźniej Asia nosila przez 1,5 miesiąca poduszkę Frejki na bioderka, więc tez chusta odpadała. A ostatnio jeszcze nie próbowałam, może w weekend na rodzinnym spacerku zrobimy chustowy debiut na dworze. Teraz tylko czekam na koniec dzieciaczkowej drzemki i idziemy na spacerek, dziś ma być prawie jak latem, ponad 20 stopni. Miłego dnia!
|
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka hej
![]() mieszkasz jakies 3 km ode mnie
|
|
|
|
#4101 | |||
|
Rozeznanie
|
hej hej
![]() Mała leży najedzona w leżaczku, zjadła dosłownie 15 min temu a ja słyszę jak jej się soki przelewają w brzuszku takie burczenie, bulgotanie...co to może być??? głodna raczej nie jest, myślicie, że to trawienie? Cytat:
Fajne te majtaski, a powiedz - nie zsuwają się ani nie rolują no i jakie wysokie są? pod stanik czy niżej? ![]() Cytat:
a do wózka mam cienki kocyk jeszcze taki akrylowy czy jak mu tam, zawsze ją nakrywam jak uśnie (samej mi zawsze zimniej jak śpię)Lub body długi, pajac i na to jeansowe ogrodniczki + ewentualnie bluza , buciki i kapelusik ![]() Zobaczę na co dziś będziemy miały ochotę ![]() Cytat:
|
|
|
#4102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój maluch też z 16 stycznia![]() ----------------------------- hi ![]() właśnie nakarmiłam mojego potworka, chwilę pospał, to wywiesiłam I turę prania, teraz II czeka na to samo, ale mały jakiś marudny ![]() no i obiad w trakcie tworzenia, więc chyba wystawię młodego na ogródek na spanie i tyle ![]() no i szukam jakiegoś taniego nosidła na chwile wywieszania prania itp., bo tak jak dzisiaj, to zwariować można
|
|
#4103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wreszcie ślicznie i przez to nie wiem jak ubrać Nikolę na spacer,ale najpierw karmienie,zmęczyc i wtedy ja zapakuje do wozu ,zeby mi na dworzu spała.Chciała bym jeszcze iść do fotografa,zapytać czy wywoła mi foto w dużym rozmiarze do antyramy,ale wszędzie schodki i du.pa
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2012-04-26 o 11:59 |
|
|
|
|
#4104 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry, u nas nocka jak u Inutil
![]() Cytat:
Ech... ratuj madrym slowem ![]() Cytat:
![]() O, wlasnie krolewicz tz przyszedl i powiedzial, ze rozmawial z kumplem wczoraj na meczu, ze do factory nie ma co jezdzic i ze jak ustali date egzaminu, to pojedziemy do FashionHouseu Cytat:
Ja sie boje, ze u nas ten dzidz sie bardzo szybko pojawil, nie wiem,czy dla nas, naszej realcji nie za szybko - bo nie bylo sie kiedy soba nacieszyc i od razu spadly na glowe duze obowiazki i problemy... Cytat:
![]() Cytat:
Dziekuje. Mam nadzieje, ze macie racje Kamciurka, kurcze, nie mam teraz czasu, zeby zajrzec do k. ale sciskam i tule, zeby sie poprawilo, seksi mamusko A ja we Wro mieszkalam na Łódzkiej - czyli do aquaparku 2 minutki ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
Chcialabym miec tyle, zeby moc robic zapasy i sobie gdzies czasem wyjsc i zostawic Jaska tztowi, ale poki co produkuje tyle co na styk i to tez z dusza na ramieniu :/ Dziekuje Co do zdjecia, to zalezy, jakim aparatem bylo robione. Jak duzo pikseli, to nie bedzie problemu
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
pearpearl apijesz duzo wody?Jak ja jeszcze karmiłam piersią to mlesio wylewało mi się z piersi jak piłam litrami wode. Wystarczyło ze wypiłam 4 l wody dziennie a wszystko było zalane bo wkładki nie pomagały.
|
|
|
|
#4106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie mata juz by mogla byc bo w lezaczku zalozylam takie dluzsze podwieszane zabawki i ona się nimi już bawi - lapie je w raczke i do buzi ciagnie (u mnie zabawki zaczepia sie na rzepy, ktore sa juz wyrobione, a oryginalnie zabawki byly takie plastikowe nie bardzo lekkie, a starszy synek uwielbia sie bawic "mala" jak ona tam lezy i nie chcialam ryzykowac ze jakas ciezsza zabawke na nia straci, wiec popodwieszalam materialowe mieciutkie i one sa dluzsze) Synek notorycznie sie bawi zabawkami dla starszych dzieci - np puzlami, ktore sa od 3-4 lat a ma 2... ale nie robia takich skomplikowanych puzli dla mniejszych dzieci Trzeba tylko uwazac jakie jest dziecko (jak sie zachowuje i rozwija) i zeby zabawka nie miala malych elementow, ktore mozna polknac... Ale się obłowilas ![]() My na adidasy tez niestety musimy isc... nie wiem co jest, bo niby dobre sa jeszcze dla synka, ale za kazdym razem narzeka jak mu zakladamy prawy but.. moze za waskie juz?? Cytat:
skoro jest jak piszesz, to pewnie maly podrosl i mu teraz z jednej nie starcza, zaczekaj kilka dni powinno sie unormowac na nowo, tak ze co 3h bedziesz mogla karmic najpierw z jednej potem z drugiej... pamietaj zeby za kazdym razem zmieniac od ktorej zaczynasz.. jak on teraz wola co godzine, to nawet lepiej bo wymusi na (.) lepsza produkcje bez dodatkowego sciagania ![]() Jak moj maly mial goraczke to mi caly dzien siedzial na piersi kiedys, na drugi dzien mialam naprawde nawal pokarmu, sciaganie naprawde dziala... a i zapomnialam napisac mojej malej tez juz z 1 nie starcza i musze co ktores karmienie dokarmiac z drugiej piersi np. po nocy czy drzemce - jedna starcza tylko jak czasem ja karmie przed snem po 1-2h od poprzedniego jedzonka
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-04-26 o 14:02 |
||
|
|
|
#4107 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak jak piszesz okazja pewnie sie juz nie powtórzy, a to tylko pół etatu a dzidzia na pewno cie nie zapomni, nie martw się... ja przy Idze do pracy wracalam dokładnie w dniu w którym jej stukało 6 miesięcy i to na pełen etat i dojazd po godzinie w kazda strone, wiec wychodziło ze nie było mnie przez 5 dni w tyg po 9 h (nie 10h bo pracowalam godzine krócej ze względu na to ze jeszcze karmiłam piersia) owszem gdybym nie musiała to bym nie wracała, a na pół etatu nie opłacało mi sie zmieniać, bo kasa o wiele mniejsza a godzinowo przez te dojazdy niewiele by sie zmieniło.... wracalam strasznie stęskniona, a Iga zawsze witała mnie wielkim uśmiechem i mimo ze byłam zmeczona pracą to miałam chyba więcej siły i pomysłów na zabawę niż jak siedziałam w domu...dla Was tez gratki ![]() Cytat:
Cytat:
współczuje nocki dostałam dzisiaj pierwszy okres, sumie po 3 tyg odkąd odstawiłam cycka... brzuch mnie boli jak jasna ch.olera i tak mnie wysypało na twarzy, ze wyglądam jak nastolatek...wrrrr lece teraz po core do przedszkola i na 3 spacerek
|
||||
|
|
|
#4108 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej! Jaka tu cisza dziś. Pewnie dlatego, że macie w PL taką piękną pogodę. U nas od 4 dni non stop leje, można się choroby morskiej nabawić
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
. A tu nam po porodzie nikt przeglądów nie robi tak jak w PL po 6 tygodniach. Byle do urlopu.
|
|||
|
|
|
#4109 |
|
Raczkowanie
|
Witam witam w ten piękny słoneczny dzień.
Dziefffczyny karmiące (.) czy któraś jest może alergiczką?? Wiecie czy można brać tabletki na alergie i karmić piersią?? Bo mnie juz oczy swędzą i katar zaczyna brać. Pospacerowaliśmy dziś 4 godziny i troche mnie przyjarało słoneczko i mam czoło czerwone hehehe |
|
|
|
#4110 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzis tak pięknie, a ja cały czas tylko wokol domu chodze z wozkiem, bo czekam na kuriera, ma przyjechac z Lilki bujaczkiem, ale chyba sie juz go dzis nie doczekam i pójdę na spacerek.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

po porannym trzeba zjesc sniadanie, doprowadzic sie do stanu uzywalnosci, zabawa, pielucha itp i zaraz mijaja 3h, a maly ma juz tylko dwie krociotkie drzemki poza spacerowa
Wiktor kończy już 3 miesiące 
zmiany zmiany i modem jestes
on ją lubił nosić, tak za córą tęskni i kocha 

sorrrrry 

długością czy co