Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-25, 22:14   #4081
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

nawijacie jak szalone
u mnie coraz mniej czasu, ledwo uda mi się obiad wstawić....
Jednak zimą jak się nie wychodziło na długie spacery to tego czasu było sporo a tak między dwoma karmieniami jest spacer i już nic się nie zrobi po porannym trzeba zjesc sniadanie, doprowadzic sie do stanu uzywalnosci, zabawa, pielucha itp i zaraz mijaja 3h, a maly ma juz tylko dwie krociotkie drzemki poza spacerowa
no i przez to na wizaz czasu brakuje choc komp caly dzien wlaczony w razie jakbym miala chwilke
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
A teraz pytanie :
czy w ciepłe dni, karmicie dzieci na powietrzu? Raczej mam na myśli butelke niż cyc
chyba jeszcze za chlodno
Cytat:
Napisane przez aneczka_wroc Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Czytam Wasz wątek regularnie od ponad połowy ciąży, aż w końcu postanowiłam napisać. 16 stycznia zostałam mamą malutkiej Joasi, a w zeszłym tygodniu minęły już 3 miesiące!
Sama przechodzę przez to wszystko, o czym rozmawiacie - szczepienia, pleśniawki, kołysanie, usypianie, karmienie.. Mała waży teraz nieco poniżej 6 kg (nie mam wagi dziecięcej, ale jak ważę się z nią i bez niej, to wychodzi różnica około 5,8 kg ) Jest raczej spokojna, ale i tak dwa razy w nocy budzi się na jedzonko. Także do przesypiania nocki jest nam jeszcze daleko...
Pozdrawiam Was wszystkie!
witaj
Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
U nas problemu z kupka naszczęście nie ma. A i niby dziecko schynięte ma problemy z jedzeniem, że nie chce jeść. Amój pituś to apetyt ma i to nie zły. Prędzej mi się wydaje,że to kolka,że brzuch go boli, bo dziś rano kupka była taka zielonkawa. A płacze najwięcej po południu i wieczorem. Nie może wtedy też usnąć.
Wkurza mnie takie jej gadanie bo przecież jakaś głupia nie jestem, co trzeba zrobić dziecku ,żeby się schynęło, ręke wyrwać czy co?? Tylko nagada mi a ja wbijam sobie do głowy te bzdety i myśle non stop. Ehhhh
i nie wstaje... o matuniu
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
stawiam dzisiaj ciacho i kawkę Wiktor kończy już 3 miesiące
ale ten czas leci

brawo za 3m
Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Hej
Kilka dni mnie nie bylo - zaległości mi się narobiło strasznie... nie nadrabiałam, ale wszystko przegladnelam i niektore wiadomości podczytałam
co ja widze zmiany zmiany i modem jestes
Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
Zadzwonili dzis do mnie z mojej pracy i zwolnilo sie stanowisko takei jakie chcialam, pol etatu, 9-14 , 4 dni w tyg, i tylko jest jedno ALE musialabym wracac w czerwcu jak mala mialaby 5 miesiecy!!!!!
ja bym poszla, gdyby ktos mi dal miejsce gdzie chce pracowac, w dodatku w takich godz to bym sie zdecydowala
ja wracam jak Olek bedzie mial 6,5miesiaca a on zostaje z jakas niania
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Ehh nie mogę się doczekać kiedy pojedzemy do A. z K. on ją lubił nosić, tak za córą tęskni i kocha

Zapomniałam dopisać! Odebrałam dziś dowód osobisty Kingi! także możemy już chodzić na piwo no no, kto mnie pobije?
juz blizej jak dalej
oj wyrodna matka z ciebie
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
helllloooo

pamietacie jeszcze mnie córę marnotrawną??

starałam się Was nadrobic od jakiegos tygodnia, byc na bieząco i poodpisywać aleeee poległam sorrrrry

u nas w porządku, Maja potrzebuje coraz więcej uwagi, guga na całego i gada kula się na boczki, próbuje siadać...
jak jest pogoda to duuuzo spacerujemy-wtedy ładnie śpi, bo w domu to różnie bywa...

a ja zaczęłam biegać i jak pierwszy raz poszłam to po 15min wróciłam zdyszana jak po maratonie aż mi sie niedobrze zrobiło byłam już aż 3 razy i na razie zamierzam codziennie, jak pogoda pozwoli
zobaczymy na ile mi straczy zapału

i Iga dostała się do państwowego przedszkola ciesze sie ogromnie, bo teraz będziemy płacić juz z zajęciami dodatkowymi o połowę mniej
pamietamy pamietamy!!

brawo dla Igi

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Dzieki kochane za rade, ale lyczeczka czy strzykawka probowalam, to mala zaczyna plakac, a jak placze to zaciaga powietrze i sie krztusi wiec nie moge tak jej karmic , bo przeciez jeszcze cos jej sie stanie jak zaciagnie sie jedzeniem. Butelke probowalam zmienic nic nie daje , smarowalam dziasla zelem na zabkowanie tez nic. Mleko tez probowalam, dawalam bebilon i to samo . A po za tym probowalam ja karmic ale jak mi sie uda troszke strzykawka, to albo zwymiotuje, albo wlasnie placze i sie zaciaga jedzeniem. Bylam w poradni patologii noworodka , to wlasnie tam mi powiedzieli ze ona nie wie czamu mala nie je, u naszego pediatry dostalam wlasnie rade zeby kupic sinlac, a no i jej blyskotliwa rada, jak nie chce jesc co trzy h to probowac pol h czy 1h pozniej. No tak kiedy ona potrafi tak przeciagac to jedzenie , ze ostatnio 11 godzin sie zrobilo. Pic pije troche. Krew miala ostatnio badana i nic nie wyszlo .

Agatek , podasz mi namiary na pw do tego doktorka co ci tabletki przepisal ? Musze gdzies isc bo psychicznie nie daje juz rady, a nikt mnie nie rozumie w domu . Tesciowa ostatnio wskoczyla na mnie ze jej widocznie starcza tyle ile zje , no tak niemowlakowi starcza zjesc 100 ml na 6 h czy 120 na 11h
Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Je juz sloiczki od miesiaca , bo tak nam lekarka w poradniu kazala ze wzgledu na to ze mala miala problemy z anemia itp. Kazala odstawic zelazo i dawac sloiczki. Ale ja nie wiem czy ona przez to niejedzenie znow nie nabawila sie wiekszej anemii. Jak tylko tz przyjedzie powiem zeby wzial wolne i ja jade z nia do lekarza. I gowno mnie obchodzi, ze lekarka bedzie gadac , ze ona nic niepokojacego nie widzi, ze mala zdrowa i ona nie wie czemu nie chce jesc . Albo niech da skier na badania albo polozy ja do szpitala, bo jak mala sie odwodni albo cos to potem kto bedzie winny ja czy pediatra ktora dyplom za kaczke ma
zmien lekarza, poradz sie innego bo co lekarz to inne zdanie a moze trafisz na kogos madzrejszego, kto poszuka przyczyny.
Nie dochodza co jej jest skoro jest wczesniakiem nie czaje polskiej sluzby zdrowia, chce dobrze zarabiac ale problemy pacjentow maja gdzies!!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:16   #4082
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie. Od wczoraj nadrabiam zaleglosci i wkoncu nadrobilam, ale na cytowanie braklo mi juz czasu. U nas wsumie nic nowego, nic do pomarudzenia, nic do chwalenia. Pogoda doi nawet nie ma jak z dzieckiem na spacer wyjsc. Juz sie nie moge doczekac urlopu w PL.
Czubasku jak po probnej??
Jeszcze nie wiem, wyniki będę miała po praktykach czyli pod koniec maja. Ale zdałam na bank, tylko na ile procent

http://www.youtube.com/watch?v=4OjiOn5s8s8
ta piosenka i teledysk mnie wzruszają

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:31   #4083
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie wiem, wyniki będę miała po praktykach czyli pod koniec maja. Ale zdałam na bank, tylko na ile procent

http://www.youtube.com/watch?v=4OjiOn5s8s8
ta piosenka i teledysk mnie wzruszają

jeju wpierw dostałam gęsiej skórki a potem się poryczałam
Stary 2012-04-25, 22:41   #4084
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Nie wiem z tym termostatem. To nowy podgrzewacz, wiec powinno byc ok? Mam taki

Blanka, a przy skazie dzieciom mozna podawac tylko Nutre lub B.pepti, czy jeszcze jakies?
Małgosia sprawdź w instrukcji jaka powinna być temperatura na ustawieniu 1 - według mnie 25-35 stopni. Jeżeli jest taka w instrukcji a nagrzewa się bardziej to zareklamuj go.

Są jeszcze inne mleka: Humana SL, Isomil, Pregestimil

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Teściowie na chrzest kupili Julkowi wózek spacerówkę TAKI granatowy, chciałam czarno szary albo czerwony ale nie mieli. Najważniejsze, że ma to co mieć musi, przekładane siedzisko i rozkłada się na płasko i składa do minimalnych rozmiarów
wózek supcio! na pewno będziesz zadowolona. Fajnie, że ma pojedyncze a nie podwójne kółka. Ja dziś wypróbowałam Chicco Simlicity - fajowy, ale ma duży minus - nie ma podnóżka. Na razie małemu nóżki nie wiszą, ale ciekawe jak długo. Z drugiej strony u nas wózek tylko zakupy, zamiast wożenia dziecka w foteliku wpiętym w stelaż (ja tej opcji nie akceptuję).

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:41   #4085
faellivrin
Raczkowanie

Podczytuję Was, ale nie mam czasu odpisać, ale w końcu się zmobilizowałam:

Cytat:
Dziewczyny wy tyle produkujecie ze nie dam rady nadrobic caly dzien by mi zeszlo aby odniesc sie do wszystkich postow wiec wybaczcie ja tylko napisze o sobie bo w sumie przychodze z problemem i szuka opini innych..
Zadzwonili dzis do mnie z mojej pracy i zwolnilo sie stanowisko takei jakie chcialam, pol etatu, 9-14 , 4 dni w tyg, i tylko jest jedno ALE musialabym wracac w czerwcu jak mala mialaby 5 miesiecy!!!!!

Jakos nie wyobrazam sobie zostawic takiego malego maluszka z niania czy w zlobku....ona zaraz zacznie raczkowac, siadac i mnie to wszystko ominie Boje sie tez ze beda zla mama bo tak szybko wracam do pracy i ona zapomni kto jest jej prawdziwym jedynym opiekunem po prawie calym dniu z obcymi
Czy ktoras z was wrocila albo wraca tak szybko do pracy? Czy moej obawy sa glupie? Sama nie wiem co myslec i co robic , z drugiej strony taka okazja sie nie powtorzy....
Ja mam taką sytuację, że najprawdopodobniej będę wracać w 5 miesiacu do pracy. Mam taką nadzieję, bo na razie pracy nie mam. Umowa skończyła mi się w dniu porodu i właśnie zaczynam poszukiwanie nowej Trzymajcie kciuki, żebym coś znalazła
Ale doskonale rozumiem Twoje wahanie. Wydawało mi się wcześniej, że nie wytrzymam w domu tyle miesięcy bez pracy, a teraz myślę, że jednak mogłabym z dzieckiem zostać dłużej w domu i cieszyć się z jego dorastania, ale niestety finanse na to nie pozwalają

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Witam nową mamusię
Miło, ze w koncu się zdecydowałaś na dołączenie do nas
Moja córcia też ma na imię Joasia To dzisiaj rzadkie imię
A jakie łądne Zaskoczyło mnie, że pisałaś kiedyś o swojej córci Asica, bo rzadko używa się takiej formy. Dokładnie tak mówią na mnie moi znajomi i bardzo lubię takie zdrobnienie Jednak kiedyś jak komuś powiedziałam, że do mnie tak mówią, to spytał się czy mnie nie lubią

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
masakra a ja myślałam że takie baby to tylko w filmach typu Wilkowyje :P chociaż na wsiach ludzie wierzą w różne rzeczy, tzn nie chcę nikogo obrazić ale po prostu są nauczeni innych rzeczy zwłaszcza starsi ludzie. Do nas na chrzciny przyjechała rodzinka męża ze świętokrzyskiego i nie powiem bardzo ich lubię ale rozwaliła mnie ciotka - siostra teściowej. Pytała mnie czy smaruję małą czymś po kąpieli a ja do niej że tak czasami oliwką a czasami kremem a ta do mnie że nie że jej chodzi o to czy smaruję młodą spirytusem niby żeby była mocniejsza chyba kopara mi opadła. Ale ona takie cuda stosowała przy swoim wnuku i młody ma dziś 6 lat i wogóle nie choruje więc może coś w tym jest.
Moja teściowa też sugerowała nacieranie plecków i klatki piersiowej spirytem z oliwką, gdy Tymoteusz miał kaszelek. To rozgrzewa My to stosowaliśmy, a czy pomogło to nie wiem, przynajmniej w nic złego się nie przerodziło.

-----------------------------
Co do chust, to już kiedyś pisałam, że my mamy taką: http://www.youtube.com/watch?v=t-0eCD0zEp4
Na początku używałam jej tylko w domu, ale ostatnio wybieramy się w niej na dłuższe spacery Niestety po dłuższych przechadzkach czuję się jakbym znów była w ciąży i kręgosłup trochę nawala
A co do reakcji ludzi, to faktycznie widok zachustowanej mamy stanowi jeszcze atrakcję. Najśmiejszniej było jak Tymek nosił kombinezon-zyrafkę. Ludzie oglądali się, co ja tam niosę, czy aby nie jakieś zwierzątko

A po za tym my również zaliczyliśmy wesele mojej siostry z synkiem. Na początku miał być pokój dla nas przeznaczony, ale okazało się, że jednak nie został on udostępniony i Tymek spał w wózku na korytarzu Na szczęście obyło się bez problemów i synek przespał pięknie całe wesele pod czujną opieką babć, dziadków (teściowie też byli zaproszeni) cioć i oczywiście rodziców Nawet trochę udało się nam potańczyć, choć i tak miałam do siebie pretensje, że nie jestem świadkową, tak zaangażowaną w wesele tak jak zawsze chciałam. Trudno - moja siostra wiedziałą na co się pisze

A poza tym u nas problemy brzuszkowo-kupkowe. Albo nie ma kupki przez kilka dni, albo jest bardzo często, a do tego konsystencja i zapach nienajlepsze, pryki i płacze przez ból brzusszka też częste Mam nadzieję, że niedługo się wszystko unormuje. Daję Dicoflor i od dziś Enterol.

Może teraz uda mi się częściej udzielać. Oby...
faellivrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:53   #4086
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny wy tyle produkujecie ze nie dam rady nadrobic caly dzien by mi zeszlo aby odniesc sie do wszystkich postow wiec wybaczcie ja tylko napisze o sobie bo w sumie przychodze z problemem i szuka opini innych..

Jakos nie wyobrazam sobie zostawic takiego malego maluszka z niania czy w zlobku....ona zaraz zacznie raczkowac, siadac i mnie to wszystko ominie Boje sie tez ze beda zla mama bo tak szybko wracam do pracy i ona zapomni kto jest jej prawdziwym jedynym opiekunem po prawie calym dniu z obcymi
Czy ktoras z was wrocila albo wraca tak szybko do pracy? Czy moej obawy sa glupie? Sama nie wiem co myslec i co robic , z drugiej strony taka okazja sie nie powtorzy....
Ja wracam do huty jak mały skończy 6 miesięcy
W tym czasie (od poniedziałku do piątku) będzie u moich rodziców. Ja będę u nich w tygodniu nocować, żeby z nim przebywać, ale na pewno nie codziennie. A tż będzie mieszkał w tygodniu z kotem u nas. Razem całą rodzinką będziemy tylko w weekendy. Ale takie czasy..

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

a mamusie które juz rozszerzyły dzieciom diety jakie macie łyżeczki?? to musi byc taka miękka czy jaka?? (mamjeszcze 3 tyg ale juz mysle )
Ja jestem fanką produktów TT i takie łyżeczki też zakupiłam. Są fajowe bo nie za miękkie i nie twarde , wąskie i co najważniejsze - płytkie.
http://allegro.pl/tommee-tippee-lyze...236075411.html
Jak łyżeczka jest za miękka to idzie się zarąbać przy karmieniu.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Moja corka spi dziś caly dzienzataz pora kąpieli, a ona śpi, ciekawe jaka bedzie noc

W k. dodałam moje roześmiane dziecko

A teraz pytanie :
czy w ciepłe dni, karmicie dzieci na powietrzu? Raczej mam na myśli butelke niż cyc
Ja synka karmię gdzie popadnie bo ciągle jesteśmy poza domem, na dworze też.

Stary 2012-04-25, 22:53   #4087
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Zosia cena masakra, no ale są elastyczne- tańsze bo 70 zł, no i używane można popatrzeć Właśnie patrzę na allegro co do nosidełka- nie kupuj, moja Kinia się w tym darła, jest strasznie niewygodne i obcierają nóżki o dół, nie wiem ja to nazwać :/

Dziewczyny a jakie są lepsze chusty??? Wygodniejsze?? Elastyczne czy jakie

TA mi się marzy...
Też bym chciała taką ładną, ale chyba poprzestanę na używanej albo tańszej, bo chyba jednak nie będę tak często używać żeby mi się opłacało
Synek się nie dostał do przedszkola to już nie wiem co będziemy od września z dziećmi robić

Cytat:
jeeju a czym się różni chusta M od chusty L?? długością czy co

Zosia tu jeszcze tańsza jest ehh... może kupie z $$ ze chrzcin....
długością się różnią - jak ktoś ma 36 to może mieć krótszą niż facet 1.80m

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Agatek fajowe zdjecia na aukcji tej chusty jak ZOsia napisała... kurka ja to tłumok jestem nie wypobrazam sobie jak się zakłąda taką chustę i wkłąda w nią dziecko ja bym nie dała rady chyba. idę poszukac filmu jakiegos na JUTUBIE

a mamusie które juz rozszerzyły dzieciom diety jakie macie łyżeczki?? to musi byc taka miękka czy jaka?? (mamjeszcze 3 tyg ale juz mysle )
ja miałam dla synka miękką i drugą plastikową i ostatecznie używałam najmniejszej metalowej jaką mieliśmy, bo mi tym silikonem to tragicznie niewygodnie było, plastikowa tez nienajlepiej... teraz tez metalowej zamierzam używać...

Cytat:
Moja corka spi dziś caly dzienzataz pora kąpieli, a ona śpi, ciekawe jaka bedzie noc

A teraz pytanie :
ja jeszcze nie, ale karmie piersia... jednak jak bede na dluzej wychodzic i mala nie bedzie tego przesypiac, to bede brac wode w butelce - o ile sie nauczy z niej pic w koncu- bo na razie nawet mojego mleczka jak ja zostawilam z tesciowa nie umiala - wszystko jej sie lalo obok nawet 20ml nie wypila a jak wrocilam to glodna byla ze az...

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Agatku ja odkupiłam swoją chustę od koleżanki za całe 25 zł
mam taką tylko że fioletową
http://allegro.pl/pentelka-chusta-el...278999778.html
nówka sztuka kosztuje 55zł więc nie aż tak drogo.

Druga próba zachustowania małego udala mi się znakomicie
Siedział tak jak powinien i materiał super do niego przylegał.
To wiązanie nie jest aż takie trudne. Ważne żeby dobrze przyciągnąć materiał.
A jak ludzie się na mnie patrzyli na dworze, jedno dziecię w chuście, drugie maszerujace na nogach

co do filmiku jak wiązać chustę to proszę:
http://www.youtube.com/watch?v=F1zc_...25DBAA2877CB80
ja ostatnio w podobnej konfiguracji tez szlam - tez sie na mnie patrzyli ale starsza pani - sasiadka pochwalila takie fajne rozwiazania ze wygodne i w ogole tylko że ja mam na razie nosidło, więc tak niezbyt często wychodzę wolę małą w wózek - jak się dorobię chusty to będę chyba częściej...

Cytat:
no jak się dziecko wścieka to nie da rady włożyć, raczej trzeba wtedy wkładać kiedy dziecko jest spokojne.
a przy wkładaniu dziecka w chustę zawsze może cię ktoś asekurować, póki wprawy nie nabierzesz
mnie się ostatnio udało nawet płaczącą mała wsadzić w kieszonkę - ale nadal ryczała, więc wyjęłam
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:56   #4088
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Hej Dziewczyny!
Czytam Wasz wątek regularnie od ponad połowy ciąży, aż w końcu postanowiłam napisać. 16 stycznia zostałam mamą malutkiej Joasi, a w zeszłym tygodniu minęły już 3 miesiące!
Sama przechodzę przez to wszystko, o czym rozmawiacie - szczepienia, pleśniawki, kołysanie, usypianie, karmienie.. Mała waży teraz nieco poniżej 6 kg (nie mam wagi dziecięcej, ale jak ważę się z nią i bez niej, to wychodzi różnica około 5,8 kg ) Jest raczej spokojna, ale i tak dwa razy w nocy budzi się na jedzonko. Także do przesypiania nocki jest nam jeszcze daleko...
Cześć
nie czytaj nas tak incognito pisz co u Was.

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość

A i jeszcze jedno, diętę można rozszerzać jak dziecko skonczy 4 miesiac tak ? Czyli jak bedzie sie zaczynał 5?
Tak, jak zacznie 5 miesiąc (ale jak dziecie jest na mm). Alan zacznie 5 miesiąc za kilka dni, ale coś nie coś już dostał po troszku.

Stary 2012-04-25, 22:59   #4089
aga__tka
Zakorzenienie

RYBKIE: ja wróciłam z synkiem do pracy w czerwcu (tez styczniowy), ale najpierw mialam zalegly urlop, potem od wrzesnia na stale, ale mniej wiecej tyle godzin co ty piszesz... to nie jest tak duzo wbrew temu co sie wydaje i jest duza roznica pomiezy 8h dziennie a pol etatu - ja bym skorzystala raczej, im mniejsze dziecko tym latwiej mu sie przyzywczaic, to po 1. a po drugie jak Cie nie bedzie 5-6h dziennie to jest duzo mniej niz 9 dla dziecka... jak potem pracowalam 3dni po 8h to synek mocno je odreagowywal, mimo ze wczesniej pracowalam juz tez - tyle ze krocej wlasnie...
Stary 2012-04-25, 23:01   #4090
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:

zwariowalas ?

My wrocilismy z factory outlet, ale nie jestem zadowolona z zakupow. Jakos tak...nie wiem... bralam to, co tak naprawde niepotrzebne, tylko dlatego, zeby sobie poprawic humor. I co, i . Humor jak byl nedzny tak dalej jest a ja jestem lzejsza o kilka zlotych i nie bede miala na ciuchy,ktorych naprawde potrzebuje
troszkę zwariowałam
Factory jest do bani, lepsze FashionHouse

Stary 2012-04-25, 23:13   #4091
MartuNiunia87
Rozeznanie

hej nadrobiłam, odrobiłam, ale cytowanie mi 3 razy zjadło więc już tego nie będę kojejny raz robić

Cytat:

A teraz pytanie :
tak, nie raz karmiłam na pl. zabaw - bluzka do góry, (.) wywalam i się stołujemy, a raczej cycujemy :P

Cytat:
Agatku ja odkupiłam swoją chustę od koleżanki za całe 25 zł
mam taką tylko że fioletową
http://allegro.pl/pentelka-chusta-el...278999778.html
nówka sztuka kosztuje 55zł więc nie aż tak drogo.

Druga próba zachustowania małego udala mi się znakomicie
Siedział tak jak powinien i materiał super do niego przylegał.
To wiązanie nie jest aż takie trudne. Ważne żeby dobrze przyciągnąć materiał.
A jak ludzie się na mnie patrzyli na dworze, jedno dziecię w chuście, drugie maszerujace na nogach

co do filmiku jak wiązać chustę to proszę:
http://www.youtube.com/watch?v=F1zc_...25DBAA2877CB80
Kurde, jak tak oglądam to fajna sprawa, to mnie bardziej przekonuje niż nosidła...ale i tak jeśli się zdecyduję, to dopiero jak mała będzie mieć 4-6miesięcy, żeby dobrze sama głowę trzymała - wcześniej mnie to jakoś nie przekonuje

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Witam nową mamusię
Miło, ze w koncu się zdecydowałaś na dołączenie do nas
Moja córcia też ma na imię Joasia To dzisiaj rzadkie imię
prawda! ale ci powiem, że moja mama (która nazywa się Joanna po swojej babci) w tym roku skończy 60 lat i jak chodziła do szkoły też przezywała, że ma imię jak nikt, bo na całe technikum ekonomiczne w Opolu tylko ona i jeszcze jedna dziewczyna posiadały to imię. Później Asie zdarzały się jakoś tak pamiętam w moim roczniku (87) i tych blisko mojego..a teraz już dawno nie słyszałam, żeby ktoś nadawał Fajnie będą wyjątkowe w klasie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Nie wiem czy jest sens kupować tą chustę. Mała śpi fajnie , trochę ją ponoszę na rękach i jest zadowolona, mam tez czas cos porobic , bo jest w miarę spokojna, a na spacery i tak chodzimy z wózkiem.

1.Chodzicie na spacery z dziecmi w chutach czy raczej tak w poblizu domu i po domu?

2.Do jakiego wieku lub ciężaru dziecka mozna je nosic w chuscie? Tyle ile da sie rade udzwignac?

Dostałam ciuszki dla Lilki, pelno sukienek Fajnie, bo nie ma za duzo ich.

3.Na macie edukacyjnej jest u mnie napisane 6+, tz, ze jest przeznaczona dla dzieci powyzej 6 miesiaca? Lilka ma 2.5 miesiąca. Jakos wielce sie na niej nie bawi, ale rozgląda sie , ogląda zabawki i uspokaja sie na niej.

4.A i jeszcze jedno, diętę można rozszerzać jak dziecko skonczy 4 miesiac tak ? Czyli jak bedzie sie zaczynał 5?
1.ni mam chusty, spaceruję z małą tylko w wozie
2.10 kg - elastyczne, a te drugie chyba do 15kg
3.taa to niby, że od 6 miesiąca się nadaje, ale te "wieki" na zabawkach to ja omijam...bo każde dziecko rozwija się inaczej i mój synek też często miał zabawki 5+ choć nie miał jeszcze 4 lat
W macie tym bardziej nie ma to większego znaczenia, obecnie zabawki poogląda, poleży, a na te 6 miesięcy może będzie więcej z tego mieć bo je pomaca i wsadzi do buzi :P

Cytat:
Aha i coś z historii z serii zabiję męża
Dziś moja starsza córka miała zajęcia taneczne na 16.30 z młodą miał zostać mąż. O 13 wzięłam młodą nakarmiłam i poszłam na spacer. O 15.30 mówię mężowi żeby szedł po nią na dwór (bo została z teściem bo spała jeszcze) bo muszę jej dać cyca. No i on ją przyniósł i mi mówi całkiem poważnie - Ty to mi chyba na złość robisz. Ja w szoku bo nie wiem o co mu chodzi a ten mnie uświadamia że robię mu na złość bo zawsze jak on ma zostać z małą (a zostaje 2 razy w tygodniu przez aż godzinę! jak idę ze starszą na tańce) to ona nie śpi no rozwalił mnie tym tekstem no tak ja ją specjalnie wybudzam. A wogóle to on myśli tak jak teściowa Agatka że prawie trzymiesięczne niemowlę będzie spało 24 h na dobę nosz ku.wa ale mnie zagrzał. Nie dość że go nie ma całymi dniami w domu zajmuje się małą tyle co wcale to jeszcze takie hasło rzuci. Problem bo musi przez godzinę do niemowlaka pogadać i nie może tej godziny bez tv przeżyć Jacy ci faceci są daremni. Chciałabym tego mojego chłopa na tydzień zostawić z dziećmi ciekawe jak by to wszystko wyglądało

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

A dziś mi mama dzwoniła że synek od znajomej urodzony na początku lutego leży w szpitalu na obustronne zapalenie uszu Ponoć strasznie płakał przez 2 dni całymi dniami i pojechali do lekarza szybko antybiotyk ale chyba nie pomógł i po dwóchdniach do szpitala lekarz stwierdził że to z mleka bo on ponoć strasznie ulewa i że niby ulało mu się do uszka i zatkało jakieś kanaliki i z tego wyszło zapalenie także dziewczyny których dzieciaki ulewają uważajcie na takie niby pierdoły a jak ważne rzeczy! Ja bym nigdy nie pomyślała że z takiego czegoś może być coś tak groźnego
oj tak, 2 najczęstsze przypadki zapalenia uszka u niemowląt:

zalanie mleczkiem od ulania
zalanie wodą podczas kąpieli..

nie raz słyszałam, a jak ur synka to zawsze mama mnie ostrzegała o tym

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
nie no proszę Cię! schynięcia, przesunięcia, uroki i inne dziwne rzeczy to jakieś makabryczne gusła!
że co ???\

------------
u nas ok Martynka nazbierała ostatnio masę rzeczy:
1. leżaczek-Bujaczek
2. gryzak do nauki jedzenia
3. 5 worków ciuszków (3 worki od siostry koleżanki z anglii i 2 od mojej koleżanki) masa w nich sukienek...są takie boskie, że normalnie aż się wyć chce jak ona w nich wygląda

i ogólnie komoda chyba się ugnie pod tym :P

koleżanka moja właśnie dała mi po córeczkach ten gryzak (tylko wiadomo siatki muszę dokupić) bujaczek i 2 siaty ciuszków - super uszanowane, czyste poprasowane - jak nówki sztuki masa w i nic nie chce za to!! n o masakra..wymyśliłam, że kupię coś po prostu jej córeczką (4,5 roku i 14 miesięcy) tylko co??? - macie pomysł??

oo a dziś byłam młodemu po adidasy bo oczywiście gira mu urosła po zimie i do starych nie wlezie...masakra ma 4.5 roku i nosi rozmiar 30-31, a za buty dla niego dałam 99zł (tzn moja mama zapłaciła...) bo przecenione z 159 a sobie (w końcu!!!) kupiłam butki za 79 w CCC no też mi się należy, bo te moje to już na śmietnik się nadają (mam haluksa i niszczy mi buty normalnie już)

idę oglądać film i pewnie mała jeszcze wstanie na (.) choć czasem już nie wstaje i śpi od 21 do 5:30..zobaczymy

dobranoc
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 23:21   #4092
pearpearl
Wtajemniczenie

Nie no... SIWY DYM z tym moim dzieciakiem. Znowu fochy przy cycu odstawial. Na poczatku nie, ale jak troche pojadl i mu miekly,to paniczowie chyba nie chcialo sie ciagnac i wrzask. Masakra... Wydaje mi sie, ze coraz mniej mam tego swojego mlesia

Pocytowalam,odpowiedziala m i co ? Wyszarpnelam niechcacy wtyczke z laptopa, a ze bateria wyjeta, to wszytsko poszlo sie kochac.

Dalam Jaskowi herbatki hippa (chociaz mialam niczym nie dopajac ) i spi poki co w lozeczku, ale jakos tak niespokojnie na moje... Nie chce przechodzic tak szybko na mm Zniose diete, zniose wszystko...tylko dlaczego ten pokarm nie chce sie produkowac?

Blanszor, dzieki za info Skoro tyle roznych jest tych mm, to dlaczego wszyscy biora b.pepti lub nutre? Najlepsze, najtansze, naj..co??? Wiecej do factory outlet nie jade !!! Ale to wszystko przez mojego tzta, ktoremu za daleko bylo do Piaseczna. Tym sposobem bujnie sie i na Ursus, i do Piaseczna, bo ja mu nie odpuszcze

Tak w ogole to od dwoch dni jestesmy pokloceni i czuje, jakbysmy sie od siebie oddalali. Nawet godzic mi sie nie chce

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 09:06   #4093
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Nocka do

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Mała stopko pytałaś o majtki wyszczuplające?? ja mam takie i jestem bardzo zadowolona http://allegro.pl/mitex-majtki-wyszc...244865229.html
Stary 2012-04-26, 09:18   #4094
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Nie no... SIWY DYM z tym moim dzieciakiem. Znowu fochy przy cycu odstawial. Na poczatku nie, ale jak troche pojadl i mu miekly,to paniczowie chyba nie chcialo sie ciagnac i wrzask. Masakra... Wydaje mi sie, ze coraz mniej mam tego swojego mlesia

Pocytowalam,odpowiedziala m i co ? Wyszarpnelam niechcacy wtyczke z laptopa, a ze bateria wyjeta, to wszytsko poszlo sie kochac.

Dalam Jaskowi herbatki hippa (chociaz mialam niczym nie dopajac ) i spi poki co w lozeczku, ale jakos tak niespokojnie na moje... Nie chce przechodzic tak szybko na mm Zniose diete, zniose wszystko...tylko dlaczego ten pokarm nie chce sie produkowac?

Blanszor, dzieki za info Skoro tyle roznych jest tych mm, to dlaczego wszyscy biora b.pepti lub nutre? Najlepsze, najtansze, naj..co??? Wiecej do factory outlet nie jade !!! Ale to wszystko przez mojego tzta, ktoremu za daleko bylo do Piaseczna. Tym sposobem bujnie sie i na Ursus, i do Piaseczna, bo ja mu nie odpuszcze

Tak w ogole to od dwoch dni jestesmy pokloceni i czuje, jakbysmy sie od siebie oddalali. Nawet godzic mi sie nie chce

luzuj

skąd wiesz,ze masz mniej? miękkie peirsi po jakimś czasie to objaw stablinej laktacji ,nie braku pokarmu a ,że mały sie wkurza to trudno,minie mu moze zawsze mu szybciej leciało,moze mu się nudzi ssanie,spokojnie,on się przystosuje a i mleko będzie jak będziesz karmić w pełni rozumiem te schizy,przy kazdym cyrku młodej przy cyckach tez tak miałam

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 09:33   #4095
dph
Rozeznanie

Dzień Dobry Sexi Mamuśki

Mam na szybciora pytanie bo młoda śpi ale zaraz się obudzi i wybywamy z domu i właśnie pytanie do Was - jak dziś ubieracie dzieci? Dziś ma być już prawie letnia pogoda bo ma być 20 stopni no ale wiadomo że to pierwsze tekie ciepłe dni i nie ma co szaleć i właśnie kombinuję jak ubrać moją Dorotkę
Stary 2012-04-26, 09:43   #4096
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Dzień Dobry Sexi Mamuśki

Mam na szybciora pytanie bo młoda śpi ale zaraz się obudzi i wybywamy z domu i właśnie pytanie do Was - jak dziś ubieracie dzieci? Dziś ma być już prawie letnia pogoda bo ma być 20 stopni no ale wiadomo że to pierwsze tekie ciepłe dni i nie ma co szaleć i właśnie kombinuję jak ubrać moją Dorotkę
u mnie w domu jest 20 stopni, więc na logikę ubrałabym tak jak do domu, plus cienutka czapka/ bandama, rożek pod szyjkę i koc. Ewentualnie dodatkowo jakaś niegruba bluza/ kurteczka ( ps. ja biorę zawsze dwa kocyki na spacer w razie zimna ;-) ale sama

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 10:05   #4097
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:

Pear w Fashion ciuchy nie są przebrane i są super firmy. Ceny też fajowe. I jest rozmiarówka z reguły pełna. Moje ulubione tam sklepy to: Bianca (gdzie jest Olsen), Marks&Spencer, buty to Salamander, Szuz Szop, Ecco itp. oraz wiele wiele innych.

Po urodzeniu dzidzia relacje w związku się bardzo zmieniają, już nie jesteśmy tylko dla siebie. Ale to tylko mały kryzys i będzie tylko lepiej

Stary 2012-04-26, 10:10   #4098
kamciurka
Zakorzenienie

dzien dobry kochane
Ja wpadłam tylko się wytłumaczyć, u mnie źle się dzieje, nei mam humoru pisać, czytam Was i jestem na bieżąco, ale jakoś weny brak
Zaraz ide z misiem na spacer, ma byc dzisiaj 24 stopnie
Wszystkiego naj dla Boroo, dużo zdrówka kochana
W klubie napisałam co u mnie

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 10:22   #4099
aneczka_wroc
Raczkowanie

Nie będę bawic się w cytowanie, tylko piszę, ile pamietam:
Mieszkamy we Wroclawiu (okolice Aquaparku), no a wcześniej nie pisalam chyba z lenistwa, nie pamiętałam nawet hasla do swojego konta na wizażu (w koncu zalożyłam nowe )

Dzisiaj nocka standardowo - pobudka kolo północy i po trzeciej. Kiedyś się wyśpię...

Też się zdziwiłam, że teraz imię Joanna jest rzadkością.. w naszym pokoleniu było chyba jednym z najpopularniejszych. A przecież ma tyle ślicznych zdrobnień Asia, Asiula (choć najbardziej zdziwiło mnie "Joanka", nigdy wcześniej się z nim nie spotkalam, a moja znajoma tak mówi) Przynajmniej nasze dziewczynki będą wyjątkowe w szkole.

Co do chust, my mamy taką elastyczną. Kupiłam ją na allegro za 25 zł ^^ Poki co nie była za dużo używana, bo wcześniej było zimno i nie za bardzo umiałam wiązać na kurtkę i kombinezon Małej. Poźniej Asia nosila przez 1,5 miesiąca poduszkę Frejki na bioderka, więc tez chusta odpadała. A ostatnio jeszcze nie próbowałam, może w weekend na rodzinnym spacerku zrobimy chustowy debiut na dworze.

Teraz tylko czekam na koniec dzieciaczkowej drzemki i idziemy na spacerek, dziś ma być prawie jak latem, ponad 20 stopni. Miłego dnia!
aneczka_wroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 10:32   #4100
kamciurka
Zakorzenienie

Aneczka hej
mieszkasz jakies 3 km ode mnie

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 10:35   #4101
MartuNiunia87
Rozeznanie

hej hej

Mała leży najedzona w leżaczku, zjadła dosłownie 15 min temu a ja słyszę jak jej się soki przelewają w brzuszku takie burczenie, bulgotanie...co to może być??? głodna raczej nie jest, myślicie, że to trawienie?

Cytat:
Dzień dobry!

Nocka do

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Mała stopko pytałaś o majtki wyszczuplające?? ja mam takie i jestem bardzo zadowolona http://allegro.pl/mitex-majtki-wyszc...244865229.html

Fajne te majtaski, a powiedz - nie zsuwają się ani nie rolują no i jakie wysokie są? pod stanik czy niżej?

Cytat:
Dzień Dobry Sexi Mamuśki

Body długi rękaw,kaftanik,rajtuzki,s ukienka sztruksowa no buciki i kapelusik, ewentualnie na to jeszcze bluzę wezmę a do wózka mam cienki kocyk jeszcze taki akrylowy czy jak mu tam, zawsze ją nakrywam jak uśnie (samej mi zawsze zimniej jak śpię)

Lub body długi, pajac i na to jeansowe ogrodniczki + ewentualnie bluza , buciki i kapelusik

Zobaczę na co dziś będziemy miały ochotę

Cytat:
Pear w Fashion ciuchy nie są przebrane i są super firmy. Ceny też fajowe. I jest rozmiarówka z reguły pełna. Moje ulubione tam sklepy to: Bianca (gdzie jest Olsen), Marks&Spencer, buty to Salamander, Szuz Szop, Ecco itp. oraz wiele wiele innych.

Po urodzeniu dzidzia relacje w związku się bardzo zmieniają, już nie jesteśmy tylko dla siebie. Ale to tylko mały kryzys i będzie tylko lepiej
Na pewno!!, my jako mamy jesteśmy teraz bardziej zmęczone i dużo mamy na głowie, więc też łatwiej o kłótnie, to przejdzie
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:24   #4102
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz pytanie :
mi się zdarzyło już kilka razy w plenerze karmić butlą

Cytat:
Hej Dziewczyny!
cześć mój maluch też z 16 stycznia
-----------------------------
hi

właśnie nakarmiłam mojego potworka, chwilę pospał, to wywiesiłam I turę prania, teraz II czeka na to samo, ale mały jakiś marudny

no i obiad w trakcie tworzenia, więc chyba wystawię młodego na ogródek na spanie i tyle

no i szukam jakiegoś taniego nosidła na chwile wywieszania prania itp., bo tak jak dzisiaj, to zwariować można
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:58   #4103
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:

Wiecej do factory outlet nie jade !!! Ale to wszystko przez mojego tzta, ktoremu za daleko bylo do Piaseczna. Tym sposobem bujnie sie i na Ursus, i do Piaseczna, bo ja mu nie odpuszcze

U mnie przy cycu już trochę lepiej i pokarm chyba zaczął się produkować ,bo mam częściej twarde (.)(.),a zaczęłam pić wiecej i do tego herbatkę laktacyjną z herbapolu,no i oczywiście ściagałam się nawet jak nic nie leciało.Jak byłaś w factory to nie daleko mnie,a raczej tam gdzie kiedys mieszkałam bo teraz Pruszków city i trzymam kciuki,zeby sie między wami poprawiło.

Ale wreszcie ślicznie i przez to nie wiem jak ubrać Nikolę na spacer,ale najpierw karmienie,zmęczyc i wtedy ja zapakuje do wozu ,zeby mi na dworzu spała.Chciała bym jeszcze iść do fotografa,zapytać czy wywoła mi foto w dużym rozmiarze do antyramy,ale wszędzie schodki i du.pa
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2012-04-26 o 11:59
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 12:08   #4104
pearpearl
Wtajemniczenie

Dzien dobry, u nas nocka jak u Inutil

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
luzuj

skąd wiesz,ze masz mniej? miękkie peirsi po jakimś czasie to objaw stablinej laktacji ,nie braku pokarmu a ,że mały sie wkurza to trudno,minie mu moze zawsze mu szybciej leciało,moze mu się nudzi ssanie,spokojnie,on się przystosuje a i mleko będzie jak będziesz karmić w pełni rozumiem te schizy,przy kazdym cyrku młodej przy cyckach tez tak miałam
Tak mi sie wydaje, ze jest mniej, bo Jasiek chce cycka co godzine a nawet krocej, a wczesniej wystarczalo mu raz na 2,5-3 h. Poza tym (.)(.) caly czas miekkie, dopiero w nocy, jak Jasiek usnie na te swoje 4 godziny, to czuje, ze robia sie twarde. Do tego kiedys wystrczal mu jeden cycek i drugi byl na nastepne karmienie, a teraz zje z jednego i nienajedzony, musze dac drugiego. I pozniej na nastepne karmienie oba sa tylko jakby w polowie pelne i znowu zaczynaja sie cyrki.
Ech... ratuj madrym slowem

Cytat:
Cholera, musimy dzisiaj rozliczyc pity, ale gdyby nie to, to kazalabym mu zawiezc sie do Piaseczna Nic to, co sie odwlecze, to nie uciecze. A w sumie przemyslalam w nocy swoje zakupy z wczoraj i w sumie nie jest tak zle. Mam pare czerwonych spodni i pare szarych - takich eleganckich do bialej koszuli. Zawsze sie przydadza. Do tego dresik po domu i na poranne spacerki z Jaskiem i kilka t-shirtow. W sumie jechalam po spodnie,torbe, buty i jakies bluzki, ale zawsze tak jest, ze sie wraca z kompletnie innym asortymentem

O, wlasnie krolewicz tz przyszedl i powiedzial, ze rozmawial z kumplem wczoraj na meczu, ze do factory nie ma co jezdzic i ze jak ustali date egzaminu, to pojedziemy do FashionHouseu

Cytat:
Napisane przez Blanszor
Pewnie tak...
Ja sie boje, ze u nas ten dzidz sie bardzo szybko pojawil, nie wiem,czy dla nas, naszej realcji nie za szybko - bo nie bylo sie kiedy soba nacieszyc i od razu spadly na glowe duze obowiazki i problemy...
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
[/B]
Fajne te majtaski, a powiedz - nie zsuwają się ani nie rolują no i jakie wysokie są? pod stanik czy niżej?
Dolaczam sie do pytania

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia
Na pewno!!, my jako mamy jesteśmy teraz bardziej zmęczone i dużo mamy na głowie, więc też łatwiej o kłótnie, to przejdzie

Dziekuje. Mam nadzieje, ze macie racje

Kamciurka, kurcze, nie mam teraz czasu, zeby zajrzec do k. ale sciskam i tule, zeby sie poprawilo, seksi mamusko

A ja we Wro mieszkalam na Łódzkiej - czyli do aquaparku 2 minutki

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
U mnie przy cycu już trochę lepiej i pokarm chyba zaczął się produkować ,bo mam częściej twarde (.)(.),a zaczęłam pić wiecej i do tego herbatkę laktacyjną z herbapolu,no i oczywiście ściagałam się nawet jak nic nie leciało.Jak byłaś w factory to nie daleko mnie,a raczej tam gdzie kiedys mieszkałam bo teraz Pruszków city i trzymam kciuki,zeby sie między wami poprawiło.

Ale wreszcie ślicznie i przez to nie wiem jak ubrać Nikolę na spacer,ale najpierw karmienie,zmęczyc i wtedy ja zapakuje do wozu ,zeby mi na dworzu spała.Chciała bym jeszcze iść do fotografa,zapytać czy wywoła mi foto w dużym rozmiarze do antyramy,ale wszędzie schodki i du.pa
To super,ze masz wiecej. tez bede walczyc, a co!!! Chociaz juz czasami sie lamie i mysle sobie, ze jak raz na ruski miesiac dokarmie mm,to przeciez nic sie nie stanie...
Chcialabym miec tyle, zeby moc robic zapasy i sobie gdzies czasem wyjsc i zostawic Jaska tztowi, ale poki co produkuje tyle co na styk i to tez z dusza na ramieniu :/

Dziekuje

Co do zdjecia, to zalezy, jakim aparatem bylo robione. Jak duzo pikseli, to nie bedzie problemu

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 13:31   #4105
czubasek20
Zakorzenienie

pearpearl apijesz duzo wody?Jak ja jeszcze karmiłam piersią to mlesio wylewało mi się z piersi jak piłam litrami wode. Wystarczyło ze wypiłam 4 l wody dziennie a wszystko było zalane bo wkładki nie pomagały.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 14:00   #4106
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Kurde, jak tak oglądam to fajna sprawa, to mnie bardziej przekonuje niż nosidła...ale i tak jeśli się zdecyduję, to dopiero jak mała będzie mieć 4-6miesięcy, żeby dobrze sama głowę trzymała - wcześniej mnie to jakoś nie przekonuje

1.ni mam chusty, spaceruję z małą tylko w wozie
2.10 kg - elastyczne, a te drugie chyba do 15kg
3.taa to niby, że od 6 miesiąca się nadaje, ale te "wieki" na zabawkach to ja omijam...bo każde dziecko rozwija się inaczej i mój synek też często miał zabawki 5+ choć nie miał jeszcze 4 lat
W macie tym bardziej nie ma to większego znaczenia, obecnie zabawki poogląda, poleży, a na te 6 miesięcy może będzie więcej z tego mieć bo je pomaca i wsadzi do buzi :P

że co ???\

------------
u nas ok Martynka nazbierała ostatnio masę rzeczy:
1. leżaczek-Bujaczek
2. gryzak do nauki jedzenia
3. 5 worków ciuszków (3 worki od siostry koleżanki z anglii i 2 od mojej koleżanki) masa w nich sukienek...są takie boskie, że normalnie aż się wyć chce jak ona w nich wygląda

i ogólnie komoda chyba się ugnie pod tym :P

koleżanka moja właśnie dała mi po córeczkach ten gryzak (tylko wiadomo siatki muszę dokupić) bujaczek i 2 siaty ciuszków - super uszanowane, czyste poprasowane - jak nówki sztuki masa w i nic nie chce za to!! n o masakra..wymyśliłam, że kupię coś po prostu jej córeczką (4,5 roku i 14 miesięcy) tylko co??? - macie pomysł??

oo a dziś byłam młodemu po adidasy bo oczywiście gira mu urosła po zimie i do starych nie wlezie...masakra ma 4.5 roku i nosi rozmiar 30-31, a za buty dla niego dałam 99zł (tzn moja mama zapłaciła...) bo przecenione z 159 a sobie (w końcu!!!) kupiłam butki za 79 w CCC no też mi się należy, bo te moje to już na śmietnik się nadają (mam haluksa i niszczy mi buty normalnie już)

idę oglądać film i pewnie mała jeszcze wstanie na (.) choć czasem już nie wstaje i śpi od 21 do 5:30..zobaczymy

dobranoc
no ja tez nie mam w pelni zaufania do tego trzymania - ale gdzies wyczytalam ze takie maluchy to w kolyske sie bierze, no ale to sie znow boje uduszenia np na spacerze
u mnie mata juz by mogla byc bo w lezaczku zalozylam takie dluzsze podwieszane zabawki i ona się nimi już bawi - lapie je w raczke i do buzi ciagnie (u mnie zabawki zaczepia sie na rzepy, ktore sa juz wyrobione, a oryginalnie zabawki byly takie plastikowe nie bardzo lekkie, a starszy synek uwielbia sie bawic "mala" jak ona tam lezy i nie chcialam ryzykowac ze jakas ciezsza zabawke na nia straci, wiec popodwieszalam materialowe mieciutkie i one sa dluzsze)
Synek notorycznie sie bawi zabawkami dla starszych dzieci - np puzlami, ktore sa od 3-4 lat a ma 2... ale nie robia takich skomplikowanych puzli dla mniejszych dzieci - on potrzebuje min 12-24elementów zeby go to zajelo chocby na chwilke inaczej sie czlowiek nie zdazy obrocic i ulozone....
Trzeba tylko uwazac jakie jest dziecko (jak sie zachowuje i rozwija) i zeby zabawka nie miala malych elementow, ktore mozna polknac...

Ale się obłowilas
My na adidasy tez niestety musimy isc... nie wiem co jest, bo niby dobre sa jeszcze dla synka, ale za kazdym razem narzeka jak mu zakladamy prawy but.. moze za waskie juz??

Cytat:
Dzien dobry, u nas nocka jak u Inutil

Tak mi sie wydaje, ze jest mniej, bo Jasiek chce cycka co godzine a nawet krocej, a wczesniej wystarczalo mu raz na 2,5-3 h. Poza tym (.)(.) caly czas miekkie, dopiero w nocy, jak Jasiek usnie na te swoje 4 godziny, to czuje, ze robia sie twarde. Do tego kiedys wystrczal mu jeden cycek i drugi byl na nastepne karmienie, a teraz zje z jednego i nienajedzony, musze dac drugiego. I pozniej na nastepne karmienie oba sa tylko jakby w polowie pelne i znowu zaczynaja sie cyrki.
Ech... ratuj madrym slowem

Cholera, musimy dzisiaj rozliczyc pity, ale gdyby nie to, to kazalabym mu zawiezc sie do Piaseczna Nic to, co sie odwlecze, to nie uciecze. A w sumie przemyslalam w nocy swoje zakupy z wczoraj i w sumie nie jest tak zle. Mam pare czerwonych spodni i pare szarych - takich eleganckich do bialej koszuli. Zawsze sie przydadza. Do tego dresik po domu i na poranne spacerki z Jaskiem i kilka t-shirtow. W sumie jechalam po spodnie,torbe, buty i jakies bluzki, ale zawsze tak jest, ze sie wraca z kompletnie innym asortymentem

O, wlasnie krolewicz tz przyszedl i powiedzial, ze rozmawial z kumplem wczoraj na meczu, ze do factory nie ma co jezdzic i ze jak ustali date egzaminu, to pojedziemy do FashionHouseu

Pewnie tak...
Ja sie boje, ze u nas ten dzidz sie bardzo szybko pojawil, nie wiem,czy dla nas, naszej realcji nie za szybko - bo nie bylo sie kiedy soba nacieszyc i od razu spadly na glowe duze obowiazki i problemy...
Dolaczam sie do pytania

Dziekuje. Mam nadzieje, ze macie racje

Kamciurka, kurcze, nie mam teraz czasu, zeby zajrzec do k. ale sciskam i tule, zeby sie poprawilo, seksi mamusko

A ja we Wro mieszkalam na Łódzkiej - czyli do aquaparku 2 minutki

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

To super,ze masz wiecej. tez bede walczyc, a co!!! Chociaz juz czasami sie lamie i mysle sobie, ze jak raz na ruski miesiac dokarmie mm,to przeciez nic sie nie stanie...
Chcialabym miec tyle, zeby moc robic zapasy i sobie gdzies czasem wyjsc i zostawic Jaska tztowi, ale poki co produkuje tyle co na styk i to tez z dusza na ramieniu :/

Dziekuje

Co do zdjecia, to zalezy, jakim aparatem bylo robione. Jak duzo pikseli, to nie bedzie problemu
A ty dokarmiasz go butelka? nie dokarmiaj bo nie bedzie chcial ciagnac, przystawiaj czesciej nawet co pol godziny zamiast tego, powinno sie szybko poprawic
skoro jest jak piszesz, to pewnie maly podrosl i mu teraz z jednej nie starcza, zaczekaj kilka dni powinno sie unormowac na nowo, tak ze co 3h bedziesz mogla karmic najpierw z jednej potem z drugiej... pamietaj zeby za kazdym razem zmieniac od ktorej zaczynasz.. jak on teraz wola co godzine, to nawet lepiej bo wymusi na (.) lepsza produkcje bez dodatkowego sciagania
Jak moj maly mial goraczke to mi caly dzien siedzial na piersi kiedys, na drugi dzien mialam naprawde nawal pokarmu, sciaganie naprawde dziala...
a i zapomnialam napisac mojej malej tez juz z 1 nie starcza i musze co ktores karmienie dokarmiac z drugiej piersi np. po nocy czy drzemce - jedna starcza tylko jak czasem ja karmie przed snem po 1-2h od poprzedniego jedzonka

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2012-04-26 o 14:02
Stary 2012-04-26, 15:27   #4107
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
hej mamusie

stawiam dzisiaj ciacho i kawkę Wiktor kończy już 3 miesiące
[COLOR=Black]ale ten czas leci ]
gratki

Cytat:

ja bym poszła...
tak jak piszesz okazja pewnie sie juz nie powtórzy, a to tylko pół etatu
a dzidzia na pewno cie nie zapomni, nie martw się...
ja przy Idze do pracy wracalam dokładnie w dniu w którym jej stukało 6 miesięcy i to na pełen etat i dojazd po godzinie w kazda strone, wiec wychodziło ze nie było mnie przez 5 dni w tyg po 9 h (nie 10h bo pracowalam godzine krócej ze względu na to ze jeszcze karmiłam piersia)
owszem gdybym nie musiała to bym nie wracała, a na pół etatu nie opłacało mi sie zmieniać, bo kasa o wiele mniejsza a godzinowo przez te dojazdy niewiele by sie zmieniło....
wracalam strasznie stęskniona, a Iga zawsze witała mnie wielkim uśmiechem i mimo ze byłam zmeczona pracą to miałam chyba więcej siły i pomysłów na zabawę niż jak siedziałam w domu...

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Dziś właśnie kończy 2 miesiące.
dla Was tez gratki

Cytat:
Hej Dziewczyny!
witamy

Cytat:
Dzień dobry!

Nocka do

dziękuję własnie podobne dzisiaj ogladałam w sklepie i się zastanawiałam czy się nie zsuwają mimo ze mają ten sylikon...

współczuje nocki

dostałam dzisiaj pierwszy okres, sumie po 3 tyg odkąd odstawiłam cycka... brzuch mnie boli jak jasna ch.olera i tak mnie wysypało na twarzy, ze wyglądam jak nastolatek...wrrrr

lece teraz po core do przedszkola i na 3 spacerek
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:53   #4108
nawojka8583
Zadomowienie

Hej! Jaka tu cisza dziś. Pewnie dlatego, że macie w PL taką piękną pogodę. U nas od 4 dni non stop leje, można się choroby morskiej nabawić
Cytat:
Napisane przez faellivrin Pokaż wiadomość
Ja mam taką sytuację, że najprawdopodobniej będę wracać w 5 miesiacu do pracy. Mam taką nadzieję, bo na razie pracy nie mam. Umowa skończyła mi się w dniu porodu i właśnie zaczynam poszukiwanie nowej Trzymajcie kciuki, żebym coś znalazła
Ale doskonale rozumiem Twoje wahanie. Wydawało mi się wcześniej, że nie wytrzymam w domu tyle miesięcy bez pracy, a teraz myślę, że jednak mogłabym z dzieckiem zostać dłużej w domu i cieszyć się z jego dorastania, ale niestety finanse na to nie pozwalają
Trzymam kciuki za znalezienie pracy.
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
dzien dobry kochane
Ja wpadłam tylko się wytłumaczyć, u mnie źle się dzieje, nei mam humoru pisać, czytam Was i jestem na bieżąco, ale jakoś weny brak
Zaraz ide z misiem na spacer, ma byc dzisiaj 24 stopnie
Wszystkiego naj dla Boroo, dużo zdrówka kochana
W klubie napisałam co u mnie

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
dostałam dzisiaj pierwszy okres, sumie po 3 tyg odkąd odstawiłam cycka... brzuch mnie boli jak jasna ch.olera i tak mnie wysypało na twarzy, ze wyglądam jak nastolatek...wrrrr
Współczuje bólu brzucha, mnie bolał w sobotę i trochę plamiłam i myślałam, że to @, ale w niedziele juz nic nie było. A tu nam po porodzie nikt przeglądów nie robi tak jak w PL po 6 tygodniach. Byle do urlopu.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 16:00   #4109
Angelika_26
Raczkowanie

Witam witam w ten piękny słoneczny dzień.

Dziefffczyny karmiące (.) czy któraś jest może alergiczką?? Wiecie czy można brać tabletki na alergie i karmić piersią?? Bo mnie juz oczy swędzą i katar zaczyna brać.

Pospacerowaliśmy dziś 4 godziny i troche mnie przyjarało słoneczko i mam czoło czerwone hehehe
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 16:39   #4110
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dzis tak pięknie, a ja cały czas tylko wokol domu chodze z wozkiem, bo czekam na kuriera, ma przyjechac z Lilki bujaczkiem, ale chyba sie juz go dzis nie doczekam i pójdę na spacerek.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości