Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2079 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-26, 13:11   #62341
Martek_
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Dziewczyny, muszę się pochwalić . Nie pamiętam kiedy mogłam chociaż raz nie umyć włosów na drugi dzień, a dzisiaj wstaje i smalcu wcale nie ma . Co prawda kłaczki przyklapnięte i skręt dwa razy luźniejszy, ale jestem zachwycona. Mam nadzieje, że następnym razem też się uda
Stary 2012-04-26, 13:59   #62342
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, muszę się pochwalić . Nie pamiętam kiedy mogłam chociaż raz nie umyć włosów na drugi dzień, a dzisiaj wstaje i smalcu wcale nie ma . Co prawda kłaczki przyklapnięte i skręt dwa razy luźniejszy, ale jestem zachwycona. Mam nadzieje, że następnym razem też się uda

ciekawostka KLIK
w skrócie - piwo zawiera hydrolizowane proteiny roślinne

po cysteinie sucho, chociaż nie strasznie sucho. reanimuje kremami a włosy piją jak szalone
mała dawka to był dobry pomysł ;]

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 14:16   #62343
mayletka
Rozeznanie

GG do mayletka

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Nusia nie ścinaj, takie są śliczne

Mogłaby mi któraś z Was polecić jakiś szampon z SLS który jest zgodny z CG? Oglądałam jakieś ale chyba nawet Alterra ma niezgodne. Nie chciałabym oczyszczać z silikonów i pq szmponem który sam to zawiera bo jakoś wydaje mi się to bez sensu pod nazwą sodium chloride kryje się zwykła sól, prawda? Wiem, że to bardzo głupie pytanie ale się upewniam co ona robi z włosami oprócz tego że zagęszcza szampon? Chyba nie działa zbyt korzystnie?
Właśnie, nie ścinaj, takie śliczne są!

Ja uwielbiam Joannę Rzepę, a moja silikonowa babcia, będąc u mnie nią umyła i była zaskoczona, że włosy mogą być takie mięciuchne.
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Wiecie, że mam tylko 4 odżywki d/s? Tak, ja... Zwykle miałam po 14-15, a tu nagle 4. Dopiero wczoraj się zorientowałam
A ja mam tylko 1 i nad tym ubolewam. Jakie masz?
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość

Jestem Kascysko Nie Kacysko
Z początku, też Cię tak nazywałam, dopóki nie musiałam wpisać nazwy bloga.

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Wybaczcie, że znowu się nie odzywam, ale skoro zdaje się znalazłam idealną pielęgnację dla swoich włosów to próbuję pogłębiać swoją wiedzę w innych dziedzinach. A przy ostatnich zawirowaniach życiowych daje mi to mało czasu na zakręcone forum.

W każdym razie włosy nadal mają się bardzo dobrze, a ja o Was pamiętam i staram się podczytywać w miarę możliwości.

Cytat:
i pomyśl, że może być jeszcze lepiej.

Dziewczyny, jak to jest, że pierwszego dnia mam falki, a drugiego robią mi się loczki, choć przy skalpie mam już przyklap? Poza tym zdałam sobie sprawę, że im dłużej je przytrzymam, tym mocniej się kręcą.

Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i
wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski.

instagram||blog
mayletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 14:20   #62344
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak to jest, że pierwszego dnia mam falki, a drugiego robią mi się loczki, choć przy skalpie mam już przyklap? Poza tym zdałam sobie sprawę, że im dłużej je przytrzymam, tym mocniej się kręcą.
Może prostuje je jakiś kosmetyk używany przy myciu?
I może lubią oleje nasycone (sebum jest nasycone)

Stary 2012-04-26, 14:24   #62345
Karen15
Zakorzenienie

Pomożecie? Wiecie moze jak nazywa się taka gumka do włosów dzięki której mozna zrobić wiele fryzur. nie chodzi mi o wypełniacz koka
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 14:25   #62346
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Wiem, że rzadko się odzywam, ale namiętnie czytam
Moje włosy chyba nie lubią metod CG ani żele nie pomagają, ostatnio mają tak straszne bad days, że nie wiem jak je ogarnąć, w ogóle nie daje rady jakichkolwiek fal z nich wydobyć, chociaż najmniejszych i jeszcze końcówki takie straszne.. no i suche włosy, a robię co mogę.. albo są za suche, spuszone albo przeciążone nie wiem co poradzić chyba je zetne jakby nie mogły się określić, jestem załamana
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 14:42   #62347
mahhysia
Raczkowanie

Dzisiaj rano jak wstałam myślałam, że się załamię, bo moje włosy kolejny raz wyglądały okropnie , związałam, pospinałam i wyszłam z domu. Wracam, rozpinam, a tu nie jest tak źle!, jeszcze trochę puchu i suchości z czym walczę od miesiąca, ale nie taka tragedia jak rano. Magia ?
mahhysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 14:50   #62348
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwielbiam Joannę Rzepę, a moja silikonowa babcia, będąc u mnie nią umyła i była zaskoczona, że włosy mogą być takie mięciuchne.
u mnie reakcja odwrotna - włosy suche, puchate i brzydkie ale za to szampon z apteczki babuni mi służy i dziś kupiłam go dla odmiany od alterry
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 14:50   #62349
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

ciekawostka KLIK
w skrócie - piwo zawiera hydrolizowane proteiny roślinne
Takie sklepowe tyż? Czy tylko takie niespasteryzowane. Ciężko u mnie z angielskim jeszcze, ale nad tym pracuje .

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;33785117]Wiem, że rzadko się odzywam, ale namiętnie czytam
Moje włosy chyba nie lubią metod CG ani żele nie pomagają, ostatnio mają tak straszne bad days, że nie wiem jak je ogarnąć, w ogóle nie daje rady jakichkolwiek fal z nich wydobyć, chociaż najmniejszych i jeszcze końcówki takie straszne.. no i suche włosy, a robię co mogę.. albo są za suche, spuszone albo przeciążone nie wiem co poradzić chyba je zetne jakby nie mogły się określić, jestem załamana [/QUOTE]

Może to kryzys włosowy? Może pięlęgnuj, spinaj, postaraj się przeczekać. Jak pielęgnujesz odpowiednio to muszą się odwdzięczyć

Cytat:
Napisane przez mahhysia Pokaż wiadomość
Dzisiaj rano jak wstałam myślałam, że się załamię, bo moje włosy kolejny raz wyglądały okropnie , związałam, pospinałam i wyszłam z domu. Wracam, rozpinam, a tu nie jest tak źle!, jeszcze trochę puchu i suchości z czym walczę od miesiąca, ale nie taka tragedia jak rano. Magia ?
Moje dopiero jak się trochę "uleżą" po układaniu mnie bardziej zadowalają
Stary 2012-04-26, 15:05   #62350
krowus
Przyczajenie

Witam to mój pierwszy post, więc nie bardzo wiem co i jak ale mam problem i postanowiłam prosić o radę
Problem polega na tym, że nie wiem jakie mam włosy.. Kręcą się końce, wstawię zdjęcie po ugniataniu przez koszulkę. Ale taki efekt trwa bardzo krótko, zaraz się prostują i wyglądają jak nie czesane strąki. na następny dzień to już w ogóle szkoda mówić.. Żel lniany średnio pomaga, chociaż nakładałam tylko na suche włosy, może na mokre byłoby lepiej?
Oczywiście są wycieniowane. Zastanawiam się czy gdyby były obcięte na prosto nie falowałyby się? Kiedyś, dawno temu miałam proste włosy, ale sciełam na krótko i od tamtej pory się falują, czy kręcą, nie wiem..
Co zrobić, żeby skręt dłużej się trzymał?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 013.jpg (55,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 028.jpg (69,2 KB, 53 załadowań)
krowus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:07   #62351
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Prawda, moja psica też ma taki szampon Ale miała po nim tak paskudną sierść, że juz go nie używamy, kąpię ją w Alterrze jojoba. I teraz ma kudły śliczne a skóra ok (gdybym zauważyła jakiekolwiek drapanie lub zaczerwienienia, to natychmiast wyrzuciłabym alterrę do kosza. Ale widocznie psu bardziej pasuje niż mnie)
Ja jeszcze babkę z zoologicznego pomęczyłam i jej powiedziałam za co odpowiada który składnik Dziwnie na mnie patrzyła, ale słuchała Zresztą, sama zapytała dlaczego uważam, że ten szampon jest mocny i do niczego się nie nadaje.

Cytat:
A ja mam tylko 1 i nad tym ubolewam. Jakie masz?
Teraz mam 5 A mam:
1. algową Ce Ce of Sweden
2. szałwiową Natur Vital
3. zieloną Artiste
4. Glorię
5. jakąś z Izraela, którą dostałam w prezencie
Stary 2012-04-26, 15:07   #62352
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krowus Pokaż wiadomość
Witam to mój pierwszy post, więc nie bardzo wiem co i jak ale mam problem i postanowiłam prosić o radę
Problem polega na tym, że nie wiem jakie mam włosy.. Kręcą się końce, wstawię zdjęcie po ugniataniu przez koszulkę. Ale taki efekt trwa bardzo krótko, zaraz się prostują i wyglądają jak nie czesane strąki. na następny dzień to już w ogóle szkoda mówić.. Żel lniany średnio pomaga, chociaż nakładałam tylko na suche włosy, może na mokre byłoby lepiej?
Oczywiście są wycieniowane. Zastanawiam się czy gdyby były obcięte na prosto nie falowałyby się? Kiedyś, dawno temu miałam proste włosy, ale sciełam na krótko i od tamtej pory się falują, czy kręcą, nie wiem..

Ładniutkie fale. Prostowłosa nie jesteś, prostowłose nie dadzą rady uzyskać takiego efekty poprzez ugniatanie. Jesteś już mniej lub bardziej CG? Próbowałaś żeli drogeryjnych?
Stary 2012-04-26, 15:10   #62353
krowus
Przyczajenie

Cytat:

Ładniutkie fale. Prostowłosa nie jesteś, prostowłose nie dadzą rady uzyskać takiego efekty poprzez ugniatanie. Jesteś już mniej lub bardziej CG? Próbowałaś żeli drogeryjnych?
Dziękuję za odpowiedź od jakiegoś miesiąca próbuje bardziej dbać o włosy. Olejuję, myję łagodnym szamponem, sylikonów używam czasem tylko do zabezpieczania końcówek, ale próbuję nabrać umiaru żeby zabezpieczać je olejkiem. Używam też maski z alterry.
a żelu też próbowałam, ale posklejał mi włosy i i tak się trochę rozprostowały, wyglądały jak kluchy..

Edytowane przez krowus
Czas edycji: 2012-04-26 o 15:13
Stary 2012-04-26, 15:23   #62354
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
Może to kryzys włosowy? Może pięlęgnuj, spinaj, postaraj się przeczekać. Jak pielęgnujesz odpowiednio to muszą się odwdzięczyć
Oj nie wiem, staram się jak mogę, a tu nie widzę żadnego odwdzięczania się, nawet jest gorzej Myślę, że jednak zetnę trochę końcówek, mam nadzieję, że dobrze im to zrobi Chciałabym w kształt litery U, jednak nie wiem jak to zrobić, nie mogłam znaleźć żadnych wskazówek
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:37   #62355
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
U mnie jest podobnie — muszę pougniatać włosy żeby się pofalowały. Jeśli pasuje Ci taka powywijana i pofalowana fryzurka, to działaj Na pewno nie masz idealnie prostych włosów, bo takich nie dałoby się w ten sposób urobić
Stary 2012-04-26, 15:45   #62356
krowus
Przyczajenie

Cytat:
U mnie jest podobnie — muszę pougniatać włosy żeby się pofalowały. Jeśli pasuje Ci taka powywijana i pofalowana fryzurka, to działaj Na pewno nie masz idealnie prostych włosów, bo takich nie dałoby się w ten sposób urobić
Ale problem jest w tym, że po paru godzinach nie są już ładne i muszę je uczesać albo zmoczyć.. A podobno nie można czesać?
Stary 2012-04-26, 16:49   #62357
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Glut lniany bardziej się nadaje u mnie na odżywkę d/s niż żel. Ale nadal to nie to... Moje włosy po prostu za nim nie przepadają,.. Ale może jeszcze popróbuję z dodawaniem go do odżywek drogeyjnych. Tylko nie wiem jak z nimi tego gluta wymieszam
Mieszadełkiem/spieniaczem do mleka? Ręką? Widelcem?
Wolę ręką/widelcem, najszybciej, a na jakimś idealnym wymieszaniu mi nie zależy. Czasem łączy się z odżywką zadziwiająco łatwo, czasem gorzej, ale jakie to ma znaczenie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
1. dzięki Ci za te zdjęcia! Podnoszące na duchu bo mam podobny efekt Czyli taka nasza uroda, olać to i nie prostować
A proszę bardzo - jak jeszcze kiedyś będziesz chciała zobaczyć PRAWDZIWĄ miotłę, służę

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Wiecie moze jak nazywa się taka gumka do włosów dzięki której mozna zrobić wiele fryzur. nie chodzi mi o wypełniacz koka
Z wieloma fryzurami to mi się kojarzy twister, ale to nie gumka, a raczej spinka.

Cytat:
Te na drugim zdjęciu to niby rozprostowane? I na pierwszym i na drugim piękne, i jeszcze te pasemka podkreślają falistość na drugim, takie nadmorskie fale.
Żel lniany daję tylko na mokre (nie przepadam za nim jako stylizatorem, robię gęstą płukanke lnianą). Żele generalnie chyba lepiej się nakłada na mokre włosy, ale każdemu inaczej może pasować. Może spróbuj Bielendy http://bielenda.pl/graffiti-zel-do-w...-bardzo-mocny/ albo podobny Artiste fioletowy (tylko w Naturze). Abo po myciu i odciśnięciu, albo psikam wodą z atomizera (czy samoróbną psikanką) i wgniatam żel. Te dwa lubię najbardziej, bo się łatwo odgniatają (po wyschęciu do sucharkow trzeba je jeszcze raz odgnieść) i nie ma po nich śladu.
Jakie masz włosy? Ładne
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 16:59   #62358
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest podobnie — muszę pougniatać włosy żeby się pofalowały.
o tak, u mnie to samo

wysuszyłam na prosto, znowu powywijane, nawet fajnie, ale przy głowie strasznie płasko, przykro to wygląda
znacznie bardziej lubię u siebie fale, włosów ze 2 razy więcej od razu
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 17:05   #62359
krowus
Przyczajenie

Te na drugim zdjęciu to niby rozprostowane? I na pierwszym i na drugim piękne, i jeszcze te pasemka podkreślają falistość na drugim, takie nadmorskie fale.
Żel lniany daję tylko na mokre (nie przepadam za nim jako stylizatorem, robię gęstą płukanke lnianą). Żele generalnie chyba lepiej się nakłada na mokre włosy, ale każdemu inaczej może pasować. Może spróbuj Bielendy http://bielenda.pl/graffiti-zel-do-w...-bardzo-mocny/ albo podobny Artiste fioletowy (tylko w Naturze). Abo po myciu i odciśnięciu, albo psikam wodą z atomizera (czy samoróbną psikanką) i wgniatam żel. Te dwa lubię najbardziej, bo się łatwo odgniatają (po wyschęciu do sucharkow trzeba je jeszcze raz odgnieść) i nie ma po nich śladu.
Jakie masz włosy? Ładne [/QUOTE]

dziękuję, kupię jeden z tych żeli, zastosuję się do rad i spróbuję. Drugie zdjęcie było robione chwilę później i nie o takie rozprostowanie mi chodziło Pasemka mam naturalne, i dziękuję za komplementy
Stary 2012-04-26, 17:19   #62360
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Melduję, że po raz pierwszy w życiu nałożyłam na włosy paciaję żółtkowo-rycynowo-olejową i trochę się boję mycia

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
o właśnie na Fructisa teraz się czaję, ale czym te dwie się różnią? tak łopatologicznie i w praktyce proszę składy porównywałam już sto razy i dalej zdecydować nie mogę...
A wiesz, Nutri-Odnowy jeszcze nie przetestowałam porządnie, ale wydaje się cięższa niż Volume Res. Ale bardzo ładnie, owocowo, pachnie
Cytat:
Napisane przez Aiisaa Pokaż wiadomość
no jest jest i podobno jest też nowy na św. Teresy przy magazynach Rossmana więc tam powinno być dużo rzeczy W tym manufakturowym straszna bieda włosowa
Św. Teresy to jest na koooooooońcu świata musiałabym poświęcić cały dzień na wycieczkę
Stary 2012-04-26, 18:05   #62361
hahihehy
Rozeznanie

Cytat:
U mnie jest podobnie — muszę pougniatać włosy żeby się pofalowały.
Ja też Nieugniatane wyglądają tak, jak na fotach w załącznikach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdj.jpg (10,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdj2.jpg (7,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdj3.jpg (5,9 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez hahihehy
Czas edycji: 2012-04-26 o 18:07
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 18:13   #62362
Aoirghe
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Tu wizażowa maruda

Chciałam Was prosić o pomoc, bo w sumie nie wiem, co z moimi włosami zrobić. Mimo pielęgnacji są przesuszone i klapnięte ostatnio. Na dodatek znowu się puszą. A co najgorsze - są okropnie cienkie W czasach, kiedy nic z nimi nie robiłam były znacznie grubsze, a teraz to dosłownie mysie ogonki To nie to, że jestem łysawa, bo nawet zakola mi się zmniejszyły, ale... no sama nie wiem Końce się nie rozdwajają, skóra głowy w porządku... Nie wiem, czemu tak się dzieje.

Wrzucam fotki - powiedzcie pliz, warto dalej zapuszczać, czy lepiej się wyciachać na krótko? Marzyły mi się takie do ramion, ale jak tam na nie patrzę, to nie wiem, czy to nie jest głupi pomysł.

Zaznaczam, że włosy mam dziś w wybitnie kiepskiej kondycji, klapnięte, wyprostowane, suche i w ogóle dramat. Drugi dzień od mycia, wczoraj były nieco lepsze, na pewno nie takie klapnięte. Tak więc może być trochę lepiej niż na fotkach, ale bez sensacji.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3394.jpg (113,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3400.jpg (69,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3406.jpg (69,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3412.jpg (38,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3397.jpg (71,1 KB, 28 załadowań)
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 18:54   #62363
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Tu wizażowa maruda
A czego teraz używasz marudo?
Miodu im trza. Humektanty, olej ale lekki, protein symbolicznie
Coś mocniejszego daj przed myciem a po jakieś b/s żeby się nazywało że maźnięte

Stary 2012-04-26, 19:08   #62364
hahihehy
Rozeznanie

Skończyłam dzisiaj Isanę z Babassu (do mycia) i to chyba po niej mam takie cudownie ciężkie (ale nie obciążone) włosy. Pięknie się dziś układały, jestem w szoku. Co prawda, większość była prosta, ale zero puchu, za to piękna objętość
Edit: Isana Babassu do mycia z Alterra Granat to super połączenie. Bez babassu są piórka. Garnier z Karite jest dosyć ciężki? Szukam czegoś, co da mi podobny efekt Najwyżej będę powtarzać dzisiejszy zestaw.

Edytowane przez hahihehy
Czas edycji: 2012-04-26 o 19:23
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 19:30   #62365
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Zaznaczam, że włosy mam dziś w wybitnie kiepskiej kondycji, klapnięte, wyprostowane, suche i w ogóle dramat. Drugi dzień od mycia, wczoraj były nieco lepsze, na pewno nie takie klapnięte. Tak więc może być trochę lepiej niż na fotkach, ale bez sensacji.
Nie pytaj jak moje wyglądają dwa dni po myciu Nadają się tylko do warkocza. Uważam, że bezpodstawnie narzekasz!

Odstawiłam żel lniany, Joannę b/s i dałam na włosy jako stylizator i b/s żółte serum Gliss Kura z dimethicone bodajże i różnymi olejkami. Dawno nie miałam na głowie takiej tragedii, wszystko podfrunęło do góry i próbowało się prostować. Ale możliwe, że to wina maski domowej z gliceryną i tego, że trzymałam Garniera AiK z 3 minutki żeby nie obciążyć po maseczce. Jeszcze potestuję GK ale zastanawiam się jak w razie czego go zużyć Może do psikania kafelków, nadaje połysk. heh.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 19:42   #62366
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
A myję czym popadnie Ja też muszę uważać na wypadanie, bo ostatnio jest coraz gorzej i chyba zaczęłam się martwić
Ostatnio myłam Babydreamem, ale nie polecam.
Oprócz tego w ciągu ostatniego miesiąca użyłam
olejku myjącego Ziaji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...y-i-ciala.html
biovaxa do ciemnych https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-ciemnych.html
wczoraj użyłam Biosilka Volumising https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...poo-ph-55.html
i jeszcze mam Bingo kolagen do mycia i pielęgnacji włosów https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...g-shampoo.html
Jednym słowem od sasa do lasa
A dziś kupiłam sobie szampon Novoxidyl, specjalnie na wypadające kłaczki. ciekawa jestem, czy cokolwiek zadziała
Czyli chyba nic zgodnego z CG co? Kurcze, tyle ostatnio mi sie rzuca w oczy tych negatywnych opinii na temat BD ze wolalabym zmienic go na cos innego (zreszta ogolnie chyba obecna moja pielegnacja nie jest optymalna bo dbam o wlosy juz prawie pol roku () a nadal są ladne bez reanimacji tylko po myciu a skręt jest w ogole slabiutki)... Tylko na co? Alterra migdalowa jest na siarczanie, ta bezzapachowa wprawdzie nie, ale ma alkohol, Timotei w sumie spoko ale dosc drogi, to moze Hipp? Mam jeszcze w zanadrzu szampon Seba Med, niby zgodny, pH 5,5, ale ma jeden skladnik potencjalnie filmotworczy. No i wyprobuje za jakis czas BD fur Mama balsam do kapieli czy jak to sie tam nazywa
Choc generalnie boje sie troche myc wlosy czyms co jest przeznaczone do czegos innego niz wlosy, typu wlasnie plyny do higieny intymnej czy olejki myjace...
A ten Novoxidyl to ma chyba ta sama subst. aktywna co Loxon?

Cytat:
Tak, to ta odżywka, od dwóch miesięcy nie używam niczego innego i mam gładkie, trzymające nawilżenie futro W Ross jej nie ma, w Naturze nie pamiętam... ja ją kupiłam w aptece, widziałam ją w Schleckerze i małych drogeriach.
Jeśli nie potrzebujesz żelu, to myślę, że niczego więcej nie trzeba.
E tam, będzie dobrze
Kurcze, bylam dzis w Rossmanie, w Jasminie i w Społem i nigdzie nie bylo Zobacze jeszcze w Jasminie u siebie na osiedlu bo jest chyba lepiej wyposazony niz ten w ktorym bylam. Jak tam tez nie bedzie to oblece doz i schleckera

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
u mnie zmian skórnych brak również. chyba że pojawią się przeczosy od drapania. ale już dawno powiązałam to ze stresem - sesja idzie, zaczynam się drapać, to już norma. stresu się nie wyeliminuje. ale podstawa to dobre nawilżenie i natłuszczenie skóry. także do mycia to jakieś emolium albo coś w tym guście. mi też pomaga zaprzestanie gorących pryszniców - one wzmagają świąd.
Dobry pomysl z tym srodkiem do mycia Bo po myciu to juz mi sie zwykle nie chce balsamowac i nawilzac ciala A gorace prysznice za bardzo lubie Ale w sumie lato idzie wiec bedzie mozna brac troszke chlodniejsze

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
Zajęcia z parazytologii są wyjątkowo nudne, więc zamiast oglądać macice tasiemców pod mikroskopem, ja oglądam włosy (długość, końcówki) Czyli na UTP
Robilam dokladnie to samo i tez na parazytach Z tym ze ja bardzo lubilam ten przedmiot (jak i wiele osob ode mnie z roku) bo nasza katedra i zaklad biologii i parazytologii lekarskiej sklada sie z samych milych i w porzadku ludzi i zajecia dla mnie byly mega ciekawe i troche takie egzotyczne W przeciwienstwie do np. beznadziejnej przez wiekszosc czasu mikrobiologii Duzo chyba zalezy od sposobu prowadzenia zajec...

Cytat:
Teraz mam 5 A mam:
1. algową Ce Ce of Sweden
2. szałwiową Natur Vital
3. zieloną Artiste

4. Glorię
5. jakąś z Izraela, którą dostałam w prezencie
I jak sie spisuje Natur Vital? Nie prostuje ze wzgledu na szalwie? A Artiste jak? Tak pytam bo na poczatku CG narzeczony przez przypadek kupil mi ta zamiast rozowej i powiedzialam ze moze sobie ja wziac bo miala kiepskie opinie w KWC a tutaj w ogole nie bylo o niej nic slychac.

Ogolnie dzis jesli chodzi o pozytywy to stwiedzilam ze w sumie podoba mi sie moj kolor wlosow, mimo ze czasem blysnie gdzieniegdzie rudy refleks Teraz jak zimowe ciuchy w stonowanych kolorach poszly w odstawke to zauwazylam, ze ladnie sie komponuje z pastelami

A co do negatywow... Wczoraj mylam wlosy, nawet nie mialam na nich zadnych olejow ani nic, a mam teraz troche takie wyprostowane strączki, nieco przyklapniete przy skalpie. A juz tuz po myciu zauwazylam ze niezbyt mocno pofalowaly. Przydalby sie SLES bo od miesiaca moje wlosy go nie uswiadczyly, ale 3 dni temu zrobilam plukanke cysteinowa i teraz nie wiem czy wszystko nie pojdzie na marne jesli potraktuje je teraz mocnym szamponem Jak myslicie??

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:23   #62367
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Tylko na co?

Choc generalnie boje sie troche myc wlosy czyms co jest przeznaczone do czegos innego niz wlosy, typu wlasnie plyny do higieny intymnej czy olejki myjace...
Ja ostatnio myję szamponem/żelami Dulgon kids Są w drogeriach Natura.
Strach niepotrzebny. Skoro skład jest taki sam,to przez samą nazwę nic się nie stanie...
np ten szampon nie różni się składem od tego żelu nie wiem jakie jest jego pH, ale pieni się jak szatan, nie plącze tak jak BD i jest na prawdę delikatny - ze zmyciem oliwy był problem. no ale to oliwa. o zapachu nawet wspominać nie będę, jest do wyboru malina, banan i kokos, jeszcze niezgodna z cg morela
składzik i analiza tutaj. tzn zanalizowany jest Sanosan,ale skład identyczny

Edytowane przez yarrowia
Czas edycji: 2012-04-26 o 20:24
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:32   #62368
mahhysia
Raczkowanie

Zamieniłam BD na Dush Shampoo, mimo negatywnych opini i (odpukać) jest dobrze .
mahhysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:45   #62369
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Ja ostatnio myję szamponem/żelami Dulgon kids Są w drogeriach Natura.
Strach niepotrzebny. Skoro skład jest taki sam,to przez samą nazwę nic się nie stanie...
Akurat nie zeli pod prysznic sie boje, bo juz zauwazylam ze np. BD szampon i zel roznia sie minimalnie skladem Ale plyny do intymnej czy olejki myjące chyba nieco odbiegaja skladem od szamponow... Mimo to chetnie bym z nimi poeksperymentowala, gdyby nie wypadajace wlosy, przy ktorych ostatnio wole nie kombinowac za duzo. O to glownie chodzi.

Cytat:
np ten szampon nie różni się składem od tego żelu nie wiem jakie jest jego pH, ale pieni się jak szatan, nie plącze tak jak BD i jest na prawdę delikatny - ze zmyciem oliwy był problem. no ale to oliwa. o zapachu nawet wspominać nie będę, jest do wyboru malina, banan i kokos, jeszcze niezgodna z cg morela
składzik i analiza tutaj. tzn zanalizowany jest Sanosan,ale skład identyczny
Oo, ciekawa propozycja Obczaje go przy okazji wizyty w Naturze.
No i opakowanie jest niewątpliwie zachecajace
A co do zapachu to nie da sie ukryc ze robi on roznice, odkad przeszlam na CG nie zwracalam na to zupelnie uwagi, ale ostatnio zaczelo mi doskwierac to ze moje wlosy czesciej smierdza jakimis wynalazkami niz ladnie pachna, jak za dawnych czasow Wiec z przyjemnoscia zaczne stosowac jakis kosmetyk o owocowym zapachu

Cytat:
Napisane przez mahhysia Pokaż wiadomość
Zamieniłam BD na Dush Shampoo, mimo negatywnych opini i (odpukać) jest dobrze .
Na ten bezzapachowy Alterry?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:50   #62370
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Oo, ciekawa propozycja Obczaje go przy okazji wizyty w Naturze.
No i opakowanie jest niewątpliwie zachecajace
A co do zapachu to nie da sie ukryc ze robi on roznice, odkad przeszlam na CG nie zwracalam na to zupelnie uwagi, ale ostatnio zaczelo mi doskwierac to ze moje wlosy czesciej smierdza jakimis wynalazkami niz ladnie pachna, jak za dawnych czasow Wiec z przyjemnoscia zaczne stosowac jakis kosmetyk o owocowym zapachu
Moje włosy na CG właściwie niczym nie pachną. Te Dulgony niestety mają intensywny zapach tylko w butelce, przy myciu go czuć, ale na włosach czy ciele nie zostaje. Dla mnie to plus, bo zbyt mocne słodkie zapachy mi szybko brzydną.
Mam nadzieję,że się sprawdzi

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości