|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Władca Wizażu
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Treść usunięta
|
|
|
|
#3482 |
|
Konto usunięte
|
Też to podejrzewam
|
|
|
|
#3483 |
|
Wtajemniczenie
|
Czas na kolejną kampanię społeczną - "Twój pies - twoje siki".
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
|
|
#3484 |
|
Konto usunięte
|
Czas na społeczną kampanię "twój pies sika na moje auto, z chęcią nasikam ci do szamponu żebyś poczuła te pozytywne wibracje moczu"
|
|
|
|
#3485 |
|
Konto usunięte
|
Ha! Poczułam się dumna z siebie i urosłam w tym momencie
Uwaga, będę się przechwalać ^^ Mój pies jest nauczony, że na opony się nie sika (no, ogólnie na samochód), na kwiatki (więc i moje tulipany i jakieś chabazie, które ludzie mają pod blokiem są bezpieczne), że nie można kopać, kupę robimy na trawie, osikujemy drzewa, krzaki, trawę, nie sikamy na ogrodzenia, murki itd. Jeszcze nie nauczyłam go, żeby nie szurał tylnymi łapami (jak osika drzewo to czasem staje pod nim i tak zamiata tylnymi łapami, rozrzucając ziemię, trawę i co tam jeszcze jest). Ale jeśli o to chodzi to głównie ja tą ziemią obrywam więc i tak będę się teraz czuła idealną właścicielką czworonoga
|
|
|
|
#3486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak nam potem opowiadał, wszystkim mniej zamożnym członkom naszej rodziny dupe przy stole obrobilico do tych obsikujących psów samochody- właściciele powinni odciągać psy jak jeden pies naleje nie ma bata- kolejne po zapachu też będą lać, raz widziałam jak pijaczek leżał na ulicy i pies go obsikiwał
|
|
|
|
|
#3487 |
|
Konto usunięte
|
Czytać i uczyć się, jak ktoś jeszcze podniesie larum że siem nie da i biedny piesek no dzie ma lać jak nie na ałta i rowiery albo takie tam klatki schodowe, to odsyłam do wizażanki powyżej która niejedno zwierze odchowała.
|
|
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie pani właścicielka byłaby zachwycona ![]() Zartuje oczywiście
|
|
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3490 | |||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
|
|
#3491 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam też nie mam problemów.ale za to Czarnowiejska przyprawia mnie o dreszcze, no i Bagatela, zwłaszcza gdy spieszę się na tramwaj, a tłum hamuje...
|
|
#3493 |
|
BAN stały
|
Nie wiem, jak można puścić psa bez smyczy przy ruchliwej ulicy, dzisiaj jeden owczarek wleciał prawie pod koła. Dobrze, że babka jechała wolno i wyhamowała. Ale i tak z powodu przerażającego widoku wrzasnęłam. A babka, tleniona solara dalej nie zamierzała go przypiąć, dopiero jej chłopak nawrzeszczał na nią i przypiął psa. Cieszę się, że zwierzakowi się nic nie stało, ale niestety wątpię, by to nauczyło czegokolwiek jego właścicielkę. Może jej chłopak przemówi jej do rozsądku...
|
|
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieciak do mnie podszedł o coś zapytać, więc wykorzystałam okazję i mu nagadałam. Kazałam mu przekazać mamusi, że następnym razem wezmę policję, bo pies ma być na smyczy i w kagańcu. (jedna sprawa to bezpieczeństwo psa, ale chodzi też o bezpieczeństwo ludzi - potem znowu będzie sprawa, że pies zagryzł dziecko, a nikt nie reagował, że biega bez nadzoru Chyba przekazał wiadomość, bo wredna baba potem ciągle na mnie patrzyła. Ale chyba nic nie dotarło do jej pustej głowy, bo pies dalej biegał... Sorry, wkurzyłam się.
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo zwierząt, mam małego kociaka i tak się składa, że czasami muszę z nim jeździć do rodziców (podróż trwa godzinę). wożę go oczywiście w transporterze, kot jest nie jest przyzwyczajony do podróży i nie lubi być zamknięty i po prostu przez jakieś 15-20 minut miauczy. Ludzie siedzący przede mną nieraz robią głupie miny, odwracają się i zerkają na mnie i widać, że są wściekli, tak jakby to było zależne ode mnie
Potem on się uspokaja i śpi, ale czasami się aż boję, że ktoś mi cos powie, a ja nie będę wiedziała, co odpowiedzieć.Chociaż zdarzają się też miłe osoby i machają do kota i go zabawiają
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Niekoniecznie. Moi sąsiedzi ciągle się czepiali, że niby nasz pies im szcza na trawę i jest w żółte plamy. Trudno, jakoś to przeżyliśmy. Ale ich pies szczy na nasze samochody, więc przy którejś rozmowie "a Wasza psina szcza na naszą trawę" tata nie wytrzymał i powiedział " a Wasz Reks sika na nasz samochód!". Odpowiedź sąsiadki: "No i co, na nasz też". No i tyle z rozmowy, ojca wmurowało w ziemię...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#3497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Apropo tramwajów, dziś zdumiała mnie głupota pewnego kierowcy. Tramwaj, którym jechałam zatrzymał się na przystanku, a że tory biegną ulicą to po wyjściu trzeba jeden pas ruchu przejść by dostać się na chodnik. Auta mają obowiązek zatrzymać się gdy ludzie wchodzą/wychodzą z komunikacji więc beztrosko wyskakuję z tramwaju...o mały włos nie wpadając pod koła jakiegoś bezmózgowca Gość na pełnej szybkości przejechał mi i kilku innym osobom parę cm przed nosem
|
|
|
|
|
#3498 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja nie rozumiem jak można psu pozwolić obsikiwać samochody czy mury od czyjegoś domu. Trawę, krzaki, jakieś tare mury, nie ma sprawy, ale cudze mienie?
![]() I ja wiem, pies to pies, do psa pretensji nie mam. Ale właściciel powinien mieć trochę większą świadomość społeczną ![]() Cytat:
|
|
#3499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mają ludzie zrozumienia , kiedys w autobusie siedziała parka chłopak z dziewczyną darli twarze na siebie cała drogę- widac że jakaś patologia bo ona go od ch* a on ją od k*, ludzie siedzieli cichutko i nikt nie smiał zwrócić uwagi z obawy przed oberwaniem weszła pani ze szczeniaczkiem maleństwem zawiniętym w koc i trzymała go na reku- oczywiście jakiś dziadek(cos często widze dziadków w akcji ) zaraz do niej z pretensją że "kundlom wstęp wzbroniony" szkoda że nie był taki odważny do tej agresywnej parki która faktycznie uprzykrzała podróż swoim bluzganiem i kłótnią
|
|
|
|
|
#3500 |
|
Rozeznanie
|
A ja widziałam kiedyś niezwykły widok. Do miejskiego autobusu wsiadł kiedyś mężczyzna z .... kotem siedzącym na ramieniu. Bez transportera, bez szelek, ale o dziwo, kot nie uciekał, w co trudno byłoby mi uwierzyć, gdybym tego nie widziała (wolę nie myśleć, jak moje koty by się zachowywały w takiej sytuacji). Ludzie obserwowali z ciekawością, ale reakcje były raczej pozytywne. Po kilku przystankach mężczyzna wysiadł i poszedł sobie chodnikiem, a kot nadal siedział tam gdzie przedtem. Tresowany jakiś?
Dziwię się, że ten mężczyzna się nie bał, że kot zwieje do kabiny kierowcy albo prosto na ulicę...
Edytowane przez Laurelindorenan Czas edycji: 2012-04-29 o 01:31 |
|
|
|
#3501 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zawsze jak go biorę na ręce, to hop na ramię i tak siedziałby cały dzień. Ciężki jest, więc mu na to nie pozwalam, ale zejść nie chce, wpija się we mnie pazurami
|
|
|
|
|
#3502 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwi mnie obgadywanie cudzego wyglądu przez osoby na ulicy/w sklepie. Serio sceniczny szept ta pani jest łysa/ma różowe włosy/irokeza jest słyszalny. Kilka razy zdarzyło mi się odpysknąć że może i łysa, ale nie głucha
![]() Ogólnie komentowanie czyiś przymiotów fizycznych jest dla mnie chamskie i prostackie. Mam wrażenie że komentujący nie mają nic ciekawszego do roboty. Drażni mnie też narzucanie innym tego co jest fajne/nie fajne w kwestii wyglądu. Dla jednych fajna będzie pani podobna do lalki barbie, dla innych miła dziewczyna z sąsiedztwa, a dla części gotka z dziwną fryzurą będzie szczytem marzeń. I chyba nie trzeba przekonywać całego świata, że moja prawda jest najmojsza. Każdemu wedle potrzeb i gustów... |
|
|
|
#3503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3504 |
|
Raczkowanie
|
Co do psów i ich właścicieli, to rozwalają mnie moi sąsiedzi.
Potrafią wyjść wszyscy z domu i zostawić trzyletnie dziecko na ogródku samo z bokserem. Ostatnio z moim psem wracaliśmy ze spaceru, przechodziliśmy obok tego domu - bokser zaczął się rzucać po płocie (nienawidzi mojego psa ze wzajemnością). Normalnie bym to olała, ale zauważyłam, że dzieciak otwiera bramkę na oścież . Dobrze, że tamten pies tego nie zauważył, więc zdążyliśmy zwiać, bo nie dość, że zagryzłby mojego kundelka, to jeszcze dziecko w bramce oberwałoby i to solidnie - rozpędzony pies o takiej masie na pewno by je staranował.Wróciliśmy do domu okrężną drogą, a sąsiadka jedzie sobie spokojnie na rowerku. A potem płacz i lament w wiadomościach, że pies zagryzł dziecko. Tak samo moja kuzynka nauczyła syna, że może ich psu zrobić wszystko. Z moim psem to nie przeszło - krótkim, ale konkretnym szczeknięciem dał mu do zrozumienia, że nie z każdym się tak da. Może dzieciak nie będzie próbował szarpać obcego psa za ogon...
|
#3505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() albo amstafy z niemowlakami jeszcze odnośnie psów, ludzie wypuszający groźne psy bez kagańca- w miejscach publicznych po tym wypadku dalej biega luzem po ulicy w końcu rzuci się na kogoś i pogryzie |
|
|
|
|
#3506 |
|
Konto usunięte
|
tak przy okazji psów, to jeszcze jedna rzecz mnie zdziwiła...
Znajomy znajomego wychodził z psem na spacer. Czyli po prostu wypuszczał swoje wielkie psisko luzem bez kagańca smyczy żeby biegało gdzie popadnie. Pies długo nie pożył bo szybko wpakował się pod samochód... No a że to był pies wielki a auto typu tico, auto doznało strat. Przyjechała policja bo panowie nie mogli się dogadać, ale jaki się podniósł krzyk że "on mi psa zabił a ja jeszcze powinienem mu auto naprawić? o nie!" i kłóciłby się kłóciłby się
|
|
|
|
#3507 |
|
Wtajemniczenie
|
nie rozumiem jak można psa wypuszczać na spacer luzem po ruchliwych ulicach, chodnikach- potem płacz bo pies wpadł pod samochód albo zagryzł kogoś
jak już na prawdę w pobliżu domu, nie mamy podwórka, parczku, czy jakiegoś skwerku, trawnika, to chociaż niech ten pies na smyczy będzie. I pisze to właścicielka psów trochę odpowiedzialności za zwierzaka
|
|
|
|
#3508 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli komuś przeszkadza własny pies, który wszystko obsikuje niech go wykastruje w odpowiednim wieku- tak na przyszlosc.
![]() Mój poszedl pod nóż jak jeszcze łapy nie podonosił, wiec teraz kuca, załatwia swoja potrzebę naraz, nie znaczy swojego terenu i w ogole jest kochany pod tym wzgledem.
|
|
|
|
#3509 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
co do psów, dziś mnie ogromnie zdziwiło, że wychodzę z domu, idę klatką schodową, a na schodach leży piękna psia kupa
. Inni sąsiedzi też to zauważyli, bo na drzwiach przykleili kartkę, że jeśli ta osoba tego nie sprzątnie, będzie zgłoszona do spółdzielni. Szkoda tylko, że właściciel tego nie zauważył
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

jak jeden pies naleje nie ma bata- kolejne po zapachu też będą lać, raz widziałam jak pijaczek leżał na ulicy i pies go obsikiwał

Pewnie pani właścicielka byłaby zachwycona
a gdzie ja napisałam,że nie zaprosiłabym kogos,kto nie ma co włożyc w koperte ? gdzie napisałam ze obieram stanowisko osoby zapraszającej ?
powtórze się-doczytaj mój następny post,w dalszym poście napisałam,że piszę z perspektywy gościa- JA jeśli nie mam co włożyc w koperte młodej parze to po prostu nie ide.

Potem on się uspokaja i śpi, ale czasami się aż boję, że ktoś mi cos powie, a ja nie będę wiedziała, co odpowiedzieć.