Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-29, 19:02   #631
aniamotylek
Rozeznanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II

Hej dziewczybki, wypoczywajcie bo macie sliczna pogoda u nas jeszcze gorzej niz wczoraj

odczuwalnna -4 !!!!!!!!!!!!
Strasznie zimno i wietrznie.

Edytowane przez aniamotylek
Czas edycji: 2012-04-29 o 19:03
aniamotylek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 19:05   #632
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Jaka tu cisza.. .
Zawsze taki tłok a teraz wszystkie grillują i nie ma kto pisac ..

Ja dopiero we wtorek nad jeziorko pojade i wreszcie odpocznę..
Cały weekend spedzilam w objeciach pudel , dzisiaj przeprowadzka .. ale jestem zmeczona ..

Buziaki

Współczuję przeprowadzki. Ja przeprowadzałam się kilka razy. Jest takie powiedzenie 3 razy się przeprowadzić to raz spalić . Plus jest tego taki, że teraz potrafię się spakować w jeden dzień. Oczywiście bez mebli i przygotowanymi pudełkami i workami.
Mam nadzieję, że fajne mieszkanko Ci to zrekompensuje
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 19:39   #633
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Dekajka, witam w klubie z przeprowadzką. My niby już kilka tygodni temu się przeprowadzaliśmy, a jeszcze nie wykończone, wszystkie rzeczy nie przewiezione. Ale najważniejsze, że wreszcie na swoim w ciszy i spokoju
Stary 2012-04-29, 20:32   #634
happy_eve
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki!
Nadrobiłam, ale nie odpisuję bo nie mam za bardzo czasu. Całe dnie praktycznie spędzamy na dworze tak pięknie jest Dzisiaj byliśmy nad jeziorem, jutro jedziemy do teścia, a tam nie ma internetu, więc pewnie dopiero kolo środy się odezwę. Dobrze, że dużo nie piszecie
Miłej i ciepłej majówki wszystkim!
Stary 2012-04-30, 06:50   #635
Kasia_11_83
Rozeznanie

ładnie wszystkie mamuśki zaszalały w weekend. Cieszę się, że z tej pogody i korzystam na maxa, bo kto wie jakie lato nam się szykuje Zresztą w sierpniu upały mogą nam już troszkę dokuczać.
Przez ostatnie dni codziennie robiliśmy z mężem i psinką 2godzinne spacerki, zachodziliśmy na kręcone lody (mąż codziennie, a ja skusiłam się raz. Niby nic, ale jak człowiek ostatnie miesiące przekoczował w domu to teraz nie może się nacieszyć
W środę rano, po pracy wyjeżdżamy do moich rodziców. Szkoda, że pogoda ma się popsuć, bo tam mogłabym leżeć w ogrodzie na kocyku...
Planuje zakup takiego leżaka rozkładanego, żebym mogła na balkonie w wygodnej pozycji poczytać książkę
Nie wiem co jeszcze miałam pisać Mam nadzieje, że forum nam nie padnie i nadal będziemy tu pisały

A tak poza tym to zaczynam dziś 14 tydzień ciąży

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 07:19   #636
DeKajka
Zakorzenienie

Hej hej ..
Ja juz w nowych czterech ścianach .. ale mi tu obco .. minie troche zanim sie przyzwyczaje ..

Dzisiaj jeszcze oddajemy stare mieszkanie wiec zaraz tam jedziemy zeby posprzatac , potem trzeba sie rozpakowac i dopiero jutro zaczniemy z TŻetem takie prawdziwe wolne i.. nad jeziorko ! ..

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
ł
A tak poza tym to zaczynam dziś 14 tydzień ciąży
II trymestr ! .. brawo !

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !

Edytowane przez DeKajka
Czas edycji: 2012-04-30 o 07:20
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 07:38   #637
halwaya
Zakorzenienie

Kurcze Kasia jak ty to liczysz?.. ja mam termin na 31.10 lub 1.11 - wg dwóch różnych obliczeń i 14 tydzień dopiero zaczynam w środę. Jeśli faktycznie masz 14 tydzień to termin powinnaś mieć na październik. W każdym razie gratuluje wejścia w 2 trymestr!

Poniżej mój kalkulator ciąży
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moje daty.jpg (16,2 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-04-30 o 07:49
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 08:02   #638
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Hej hej ..
Ja juz w nowych czterech ścianach .. ale mi tu obco .. minie troche zanim sie przyzwyczaje ..

Dzisiaj jeszcze oddajemy stare mieszkanie wiec zaraz tam jedziemy zeby posprzatac , potem trzeba sie rozpakowac i dopiero jutro zaczniemy z TŻetem takie prawdziwe wolne i.. nad jeziorko ! ..
Zazdroszczę nowego mieszkania, my dopiero co nieśmiało rozglądamy się za jakimś domem do kupienia.. jak na razie nie ma nic ciekawego, albo nic na naszą kieszeń. Od biedy zostaniemy tu, gdzie wynajmujemy, tylko trochę nieporęcznie będzie z wózkiem latać na pierwsze piętro po tym wąskim korytarzu.
Zazdroszczę też wolnego.. ah i jeziorka!

Stary 2012-04-30, 08:09   #639
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Gratuluje kochane! II trymestr
Ja go zaczne za dwa tygodnie
Bo dziś zaczął sie 11 tydzień

Za niedługo jedziemy do biblioteki, bede pisała prace magisterską
Stary 2012-04-30, 08:10   #640
Kasia_11_83
Rozeznanie

Liczę tak jak mój ginekolog. Pierwszy dzień ostatniej @ uważam za rozpoczynający się pierwszy tydzień ciąży. Ostatnią @ miałam 30 stycznia (w poniedziałek). Termin mam "przesadzony" bo jak liczyłam ręcznie na kalendarzu to wychodzi mi przełom 41/42 t.c.
Z reszta powiem Ci, że każdy liczy inaczej termin porodu. Moja koleżanka jest tydzień niżej niż ja, a termin ma na 15 października..

Już kiedyś pisałam, że liczę tak jak mój ginekolog, żeby nie plątać Na pierwszej wizycie powiedział mi, że to 7 tydzień i to zgadzałoby się z odliczaniem od ost dnia @. Zresztą (też już pisałam) tygodnie ciązy to i tak bardzo orienatcyjne określenie, bo nigdy nie wiesz kiedy miałaś owu i kiedy faktycznie doszło do zapłodnienia

Kiedy miałaś ostatnią @?

Stary 2012-04-30, 08:29   #641
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Liczę tak jak mój ginekolog. Pierwszy dzień ostatniej @ uważam za rozpoczynający się pierwszy tydzień ciąży. Ostatnią @ miałam 30 stycznia (w poniedziałek). Termin mam "przesadzony" bo jak liczyłam ręcznie na kalendarzu to wychodzi mi przełom 41/42 t.c.
Z reszta powiem Ci, że każdy liczy inaczej termin porodu. Moja koleżanka jest tydzień niżej niż ja, a termin ma na 15 października..

Już kiedyś pisałam, że liczę tak jak mój ginekolog, żeby nie plątać Na pierwszej wizycie powiedział mi, że to 7 tydzień i to zgadzałoby się z odliczaniem od ost dnia @. Zresztą (też już pisałam) tygodnie ciązy to i tak bardzo orienatcyjne określenie, bo nigdy nie wiesz kiedy miałaś owu i kiedy faktycznie doszło do zapłodnienia

Kiedy miałaś ostatnią @?
Ja ostatnią @ miałam 25.01 czyli termin zero- '0' -owy pierwszy tydzień to dla mnie 1.02 (czyli 7 dzień cyklu), owulacja i zapłodnienie ok drugiego tygodnia: czyli 07/08.02 (13 i 14 dzień cyklu), walentynki to trzeci tydzień (21 dzień cyklu), a czas kolejnej przypadającej miesiączki to 4 tydzień czyli 22.02 (28 dzień cyklu) - wg Twojego ginekolga to zapłodnienie miałabyś w 3 tygodniu a kolejny termin miesiączki w 5 tygodniu, czyż nie?
Co do owulacji to wiem akurat dokładnie kiedy była, bo robiłam testy owulacyjne i gwarantuje, że była w drugim tygodniu 'zapylenie' dzień przed: w 13 dniu cyklu.

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-04-30 o 08:40
Stary 2012-04-30, 08:57   #642
weronika23
Zakorzenienie

hej dziewcyznki nam tez sie wszytsko poukladalo i na wiosne wprowadzamy sie do domku rodzice dali nam przybudowke z osobnym wejsciem i licznikami w stanie surowym nooo kaloryfery wisza w srodku juz na zime sie nie wyrobimy ale na wiosne bedziemy na swoim (4 pokoje kuchnia lazenka wc garderoba piwnica i strych ) i duuuuzy ogord wiec jestem przeee szczesliwa bo tz sie zgodzil nooo chyba ze sie mu odwidzi boooo troszke marudzi ze do pracy bedzie musial dojezdzac 4km bo sie przyzwyczail ze schodzi na dol i jest w namiejscu

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

łoooo mtako dziewczyny
ja licze tez jak gin czyli na 7 list miesiaczke mialam 27 ale mam dluuugie cykle o ciaza wychodzi o tydzien mlodsza wedlug usg tamtym razem tez liczylam wedlug usg jedyyynie bo okkresu nie mialam ponad 2 miesiace i gin wyliczyla super
Teraz mi tez powiedziala ze 7 to ostateczny termin
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 09:29   #643
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
hej dziewcyznki nam tez sie wszytsko poukladalo i na wiosne wprowadzamy sie do domku rodzice dali nam przybudowke z osobnym wejsciem i licznikami w stanie surowym nooo kaloryfery wisza w srodku juz na zime sie nie wyrobimy ale na wiosne bedziemy na swoim (4 pokoje kuchnia lazenka wc garderoba piwnica i strych ) i duuuuzy ogord wiec jestem przeee szczesliwa bo tz sie zgodzil nooo chyba ze sie mu odwidzi boooo troszke marudzi ze do pracy bedzie musial dojezdzac 4km bo sie przyzwyczail ze schodzi na dol i jest w namiejscu

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

łoooo mtako dziewczyny
ja licze tez jak gin czyli na 7 list miesiaczke mialam 27 ale mam dluuugie cykle o ciaza wychodzi o tydzien mlodsza wedlug usg tamtym razem tez liczylam wedlug usg jedyyynie bo okkresu nie mialam ponad 2 miesiace i gin wyliczyla super
Teraz mi tez powiedziala ze 7 to ostateczny termin
Również gratuluję własnego gniazdka Co do dojeżdżania do pracy to faktycznie zrozumiałe.. mój ma teraz na piechotkę 10 min, więc jeden samochód nam wystarczy. Gdybyśmy mieli się gdzieś dalej przeprowadzać to trzeba by było chyba w drugi zainwestować. Zazdroszczę 4 pokoje i ogród - marzenie Nie wiem jak to u nas będzie - kredyt będzie łatwiej dostać zanim małe się wykluje..

Co do długości cyklu to ja mam regularne 28 dniowe, więc u mnie nie było problemu z wyliczeniem.

Pozdrawiam i mykam do pracy - dziś debiut na dziennej zmianie - trzymajcie kciuki

Stary 2012-04-30, 09:39   #644
muminek88
Zadomowienie

ja mialam normalne cykle ale owulacje mialam pozniej i tez mi termin sie o 6 dni przesunął niz według @ bo mierzylam temki....a propos temp.to celowalismy na corcie i bylo 6 dni przed owul. wiec zobaczymy jakie serduszka we mnie biją,na watku wrzesnien-pazdz. juz sie dowiadują płci
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 09:46   #645
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
ja mialam normalne cykle ale owulacje mialam pozniej i tez mi termin sie o 6 dni przesunął niz według @ bo mierzylam temki....a propos temp.to celowalismy na corcie i bylo 6 dni przed owul. wiec zobaczymy jakie serduszka we mnie biją,na watku wrzesnien-pazdz. juz sie dowiadują płci
Ja USG kolejne mam dopiero 19 czerwca, więc u mnie jeszcze nie wiadomo.. w sumie to nie mam preferencji co do płci ale bardzo już chciałabym wiedzieć!

Stary 2012-04-30, 10:02   #646
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej dzieczynki nie pisalam bo bylismy w gorach w domku rodzicow tża bylo pieknie, troche sie opalilam)ale tak troszeczke.oni 5tam robili remont w sobote a ja lezalam rozlozyli mi fotel z podnozkiem, strasznie mi glupio bylo bo latali wokol mnie i ogolnie kazali siedziec, lezec wszysycy latali a ja siedzialam se na fotelu z podnozkiem)albo spalam bo mi spac kazali, ale z jednej str fajnei czulam sie jak princessa hehehehehhe
mnie glowa boli co dzien praktycznie kawy nie pije juz od dwoch miesiecy
co do tygodnia to ja w srode zaczynam 11 tydz wg OM albo 12ty bo niektorzy mowia ze to 12ty ja nei umiem tego ale pal licho wazne ze juz blisko dryugiego trymestru
daje pare fotek piesek rodzicow tż-buldog francuski kochany piesek, na jednym ja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 280420121714.jpg (191,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg black &white.jpg (227,1 KB, 33 załadowań)
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 10:44   #647
Isia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Dziewczęta,
Wróciłam od lekarza
Dzidziol rośnie pięknie, jest większy o tydzień niż wynika z terminu om.
Zaraz załaczę zdjęcie.

Coś pięknego gratuluję!

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość

De Kajka
ja już się przyzwyczaiłam ... to jest masakra taka rozłąka, pierwsze dwa wyjazdy były okropne, i on tęsknił i ja, nie wiem kto bardziej. Odkąd jesteśmy małżeństwem to nigdy nie rozstawaliśmy się na dłużej niż dwa dni, więc początki były straszne, ale jak to się mówi: człowiek jest w stanie do wszystkiego się przyzwyczaić - brutalne, ale tak jest

Poza tym trzeba dostrzegać pozytywne strony ja się śmieję, że przynajmniej ciążę będę miała spokojną, bo nie ma mnie kto wkurzać i stresować żyję sobie spokojnie, bo nawet jak rozmawiamy przez telefon codziennie, to szkoda czasu na jakies kłótnie, poza tym kłócic się na odległość jest bez sensu i w ogóle o co można się kłócić przez tel
Mój mąż też często wyjeżdża do pracy na 2, 3, czasem i 4 dni. Narazie póki nie ma dziecka to daję radę. Tęsknię, wiadomo, ale z drugiej strony myślę, że taki tryb pracy i życia nie pozwoli nam się sobą za szybko znudzić I ciągle będziemy tacy zakochaaaaani jak w dniu ślubu

Cytat:
Napisane przez neseczka Pokaż wiadomość
oto mój szkrab
Super! gratuluję również

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszle mamusie

Watku styczniowego nie znalazłam, wiec melduje sie u Was

Dzisiaj zrobilam dwa testy, obydwa wyszly pozytywne.

Termin na razie sama sobie wyliczylam, niestety od kilku miesiecy przestalam prowadzic kalendarzyk, wiec bedzie to ok. 31.12 - 06.01
sylwestrowo-noworoczna mamusia
Witam, cieszę się, że jest nas coraz więcej - około świątecznych mam mój termin to 22 grudzień

Cytat:
Napisane przez anula2313 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
I jak się dołączam
Mój termin 25 Grudzień
Witam także To będziemy miały Jezuski albo jak przenosimy to Kacpra-Melchiora-Baltazara

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
a co do sexu : co jakiś czas przypomina mi się fragment serialu "Usta Usta" - jak Julia ( w zaawansowanej już ciąży) powiedziała do Adama, który się cykał robić bunga bunga: bez urazy, ale nie dosięgniesz
świetne!!! Gratuluję zdolnego męża

Wiecie co, na początku trochę żałowałam, że będziemy mieć zimorodka, bo ani to potem na spacerek z wózeczkiem wyjść, przed każdym wyjściem trzeba biedactwo maleńkie męczyć i ubierać w milion warstw ubrań, ale ostatnio naszła mnie taka refleksja, że w sumie całkiem fajnie i nawet tak trochę hmm... magicznie się składa, że tak obserwujemy świat i przyrodę wokół, wszytko się pięknie rozwija, kwitnie, budzi się do życia i równolegle z tym w naszych brzuchach też powstają nowe życia Fajne to takie, nie?

Wczoraj byliśmy u rodziny męża i poszliśmy na piknik taki prawdziwy - na polanie pod lasem, na kocu, z herbatą i kawą w termosie, jabłkami, ciastkami Świetnie było. Tylko pod wieczór bolał mnie brzuch, bardziej niż zwykle. Ale położyłam się i dzisiaj już jest ok. Martwiłam się wczoraj tym, ale mam nadzieję, że jednak nasza Kropka ma się dobrze.

Jeśli chodzi o jedzenie to mogłabym pochłonąć wszystko i w każdej ilości Jak tak dalej pójdzie to w grudniu będę ważyć 100 kg

Życzę Wam wszystkim miłego i ślicznego dnia!!!

Nasz dzien - 02.07.2011

Było cudownie...
kilka zdjęć...

Isia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 10:52   #648
weronika23
Zakorzenienie

czarnamadonna ale z ciebie sliczna kobietka piesek slodzierny ja za tooo sie wczoraj obiegalam za tym moim potworkiem

co do urodzenia w zimie to nie jest taaak zle ja sie nawet ciesze urodziny beda miec z gabrysia wspolne noi spacerowac tez nie jest zle noooo zalezy jaki wozek a ubieranie potem idzie raz dwa moja jak tylko zacyznalam ubierac tooo od razu oczka zamykala i szla spac
Stary 2012-04-30, 11:00   #649
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
czarnamadonna ale z ciebie sliczna kobietka piesek slodzierny ja za tooo sie wczoraj obiegalam za tym moim potworkiem

co do urodzenia w zimie to nie jest taaak zle ja sie nawet ciesze urodziny beda miec z gabrysia wspolne noi spacerowac tez nie jest zle noooo zalezy jaki wozek a ubieranie potem idzie raz dwa moja jak tylko zacyznalam ubierac tooo od razu oczka zamykala i szla spac
dzięki weroniczka
ja na poczatku tez nei bylam zadowolona ze tak w listopadzie (nie lubie tego meisiaca), ale w sumie aaa tam latem tez bym narzekala bo za gorąco zawsez cos sie znajdzie, mi wszystko jedno, a z jednej str fajnie bo w nowy rok wejdziemy juz nowymi rodzinkami))i świeta beda wesole

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

ja dzisiaj piore i sprzatam,musze isc na jakeis zakupy bo jutro świeto, lodowka pusta dzisiaj zrobie zraziki jutro rosołek o! czekam na wyplate bo jeszcze jej nie mam

isia nic sie niemarttw bolami ja wczoraj bylam na dlougim spacerze i szlam pod gore caly czas tez mnei wieczorem jak jechalam autem bolal brzuch ale przeszlo, czasem jak sie troche zmecze to zaboli ale nic zlego sie nei dzieje oprocz tego
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 11:23   #650
kaaamila1
Zakorzenienie

Cześc Kochane !!!

Kilka dni mnie nie było, ale wszysto co napisyłaście przeczytałam Niestety było tego tyle, że już nie wiem co miałam komu odpisac

Przez ostatnie dni pisałam moją pracę magisterską, więc skupiłam się tylko i wyłącznie na niej. W sobotę byliśmy na zakupach i kupiłam sobie w H&M pierwsze ciążowe ciuszki.

Wczoraj byliśmy nad jeziorkiem i mimo, iż uciekałam od słońca to i tak opaliłam się Kiełbaska z grilla zaliczona

Co do mojego samopoczucia to wymioty mnie nie odpuszczają.. mdłości ustąpiły, ale zbiera mnie w ciągu dnia z 1/2 razy i muszę iśc na przytulanki z kibelkiem.. Zresztą schudłam już 3 kg

Dzisiaj taka piękna pogoda, a mój mąż na służbie.. Za to jutro jedziemy na zawody na łonie natury

Uwielbiam taką piekną pogodę

Chciałam powitac wszystkie nowe mamusie

Gratuluje udanych wizyt i pięknych maluszków

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 11:30   #651
Cecilia89
Zadomowienie

Hej

Cieszę się, że u Was w porządku. U mnie 12 tydzień skończy się za 3 dni Jedyne co mnie martwi to to, że schudłam 1 kg TŻ mnie pociesza, że nadrobię
Co do przeprowadzki, to czeka mnie w czerwcu

kaaamila1 - wszystko w końcu minie, zobaczysz

Edytowane przez Cecilia89
Czas edycji: 2012-04-30 o 11:41
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 11:36   #652
judkama
Zakorzenienie

Hej laseczki
Siedzimy cały weekend u tesciówki i cały czas cos sie dzieje i nie mam za bardzo czasu, zeby wpadac i pisac. Korzystamy z pogody i siedzimy na dworze albo na spacerkach. Zaraz bedziemy znow sie pakowac i jedziemy nad morze. Mam nadzieje, ze nie bedzie brzydkiej pogody tam.

kaaamila1 współczuje samopoczucia, oby jak najszybciej sie wszystko uspokoiło, no i powodzenia z praca mgr

W koncu znalazłam fajne spodnie lniane ciązowe w C&A, ale nie było rozmiaru 36 i duuupa i nadal nie mam, a w jeansach teraz to masakra by bylo chodzic.
Co do terminu to chciałam zawsze zeby miedzy dziecmi było rocznikowo 2lata roznicy przynajmniej, a bedzie tylko rok. Ale TŻ ma urodziny 25 listopada wiec kto wie moze dostanie prezent urodzinowy w postaci dzidziusia
dobra uciekam bo szkoda dnia, jeszcze do kina musimy sie wybrac

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 11:48   #653
weronika23
Zakorzenienie

judkama ja chcialam roook roznicy ale zzwelkalismy i bedzie rowniusienkie 2 latka
Stary 2012-04-30, 12:26   #654
EdziaO
Zakorzenienie

Hej Hej Hej

Ja dziś sama cały dzień, TŻ w pracy, a później ...w drugiej pracy:-(
Ale za to jutro do teściów, w piątek rozpalimy naszego grilla żeby nie wykorzystywać ciągle innych.
Jakiś pomysł na sałatkę do grilla poza grecką?

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 12:30   #655
weronika23
Zakorzenienie

noooo wlasnie edzia my tez tylko grecka a ostatnio straaaaasznie pieczarki i sosik czosnkowy mi smakuje
Stary 2012-04-30, 12:32   #656
Cecilia89
Zadomowienie

Cytat:
noooo wlasnie edzia my tez tylko grecka a ostatnio straaaaasznie pieczarki i sosik czosnkowy mi smakuje
A ja mam ochotę na coś niezdrowego. Frytki
Stary 2012-04-30, 12:42   #657
EdziaO
Zakorzenienie

a ja na lody, frytki i colezjadłam właśnie kanapki z łososiem, porem i sałatą. Tylko...5

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 12:51   #658
Cecilia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
a ja na lody, frytki i colezjadłam właśnie kanapki z łososiem, porem i sałatą. Tylko...5
Lody - pychota. Frytki - tak samo, ale na colę - już niekoniecznie
Stary 2012-04-30, 12:54   #659
Sola1
Zakorzenienie

Ja wczoraj skusiłam się na zestaw z McDonalda, ale tak to tak wyjątkowo.
Za mną też chodziły pieczarki i właśnie wzięłam sobie taką kanapkę z nimi. Frytki również za mną chodziły.
Być może mój organizm miał już dosyć tych zdrowych produktów, które jem na co dzień
Dzisiaj już wracam do mojej zdrowej diety Na obiad usmażę rybkę.

Dużo więcej jecie? Ja przyznam szczerze, że nie zauważyłam tego jeszcze u siebie. Być może więcej podjadam między posiłkami, ale staram się wybierać zdrowe produkty. Na pewno nie zjadam więcej na jeden raz. Natomiast zmienił mi się gust jedzeniowy.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 12:58   #660
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja ostatnią @ miałam 25.01 czyli termin zero- '0' -owy pierwszy tydzień to dla mnie 1.02 (czyli 7 dzień cyklu), owulacja i zapłodnienie ok drugiego tygodnia: czyli 07/08.02 (13 i 14 dzień cyklu), walentynki to trzeci tydzień (21 dzień cyklu), a czas kolejnej przypadającej miesiączki to 4 tydzień czyli 22.02 (28 dzień cyklu) - wg Twojego ginekolga to zapłodnienie miałabyś w 3 tygodniu a kolejny termin miesiączki w 5 tygodniu, czyż nie?
Co do owulacji to wiem akurat dokładnie kiedy była, bo robiłam testy owulacyjne i gwarantuje, że była w drugim tygodniu 'zapylenie' dzień przed: w 13 dniu cyklu.
Pogmatwane to wszystko, ale oczywiście rozumiem jak liczysz tygodnie. Ja liczę tak jak mój gin, a będąc u niego 14.03. na pierwszej wizycie powiedział, że to 7 t.c., na następnej 13.04., że 11 t.c. ale dziecko rozwinięte jak na 12 t.c. Cykle miałam regularne około 28 dniowe - w pół rocznym przeliczeniu, bo bywały takie po 26 i mniej. Owu też miałam szybko około 10 dnia cyklu. Nie chcę "dodawać" sobie tygodni, ale jak gin mówił, że jestem w 11 to uważam, że byłam w 11 t.c.
11 maja idę na kolejną wizytę (za tydzień w piątek) to zobaczymy co powie, ale mogę się założyć, że jestem w 15 t.c.

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hej dzieczynki nie pisalam bo bylismy w gorach w domku rodzicow tża bylo pieknie, troche sie opalilam)ale tak troszeczke.oni 5tam robili remont w sobote a ja lezalam rozlozyli mi fotel z podnozkiem, strasznie mi glupio bylo bo latali wokol mnie i ogolnie kazali siedziec, lezec wszysycy latali a ja siedzialam se na fotelu z podnozkiem)albo spalam bo mi spac kazali, ale z jednej str fajnei czulam sie jak princessa hehehehehhe
mnie glowa boli co dzien praktycznie kawy nie pije juz od dwoch miesiecy
co do tygodnia to ja w srode zaczynam 11 tydz wg OM albo 12ty bo niektorzy mowia ze to 12ty ja nei umiem tego ale pal licho wazne ze juz blisko dryugiego trymestru
daje pare fotek piesek rodzicow tż-buldog francuski kochany piesek, na jednym ja
Ja też nie piłam kawy od 6 t.c. ze względu na mdłości - odrzucało mnie na sam widok kawy. Nie dawno zaczęłam pić cappuccino, a od kilku ni piję słabą kawę rozpuszczalną i bóle głowy minęły. Jeżeli dasz radę to spróbuj może Ci pomoże

Co do terminu zimowego, bo widzę, że o była o tym mowa, a zapomniałam zacytować to ja się cieszę. Może troszkę trudniej będzie ze spacerkami po śniegu, ale nie powiedziane, że śnieg będzie.. W tym roku było go jak na lekarstwo Poza tym na wiosnę będziemy miały duże bobaski, będziemy siedziały całymi dniami w parku, a nie z dzidziusiem przy cycku, który tylko je i śpi. No i na wakacje można będzie wyskoczyć na klika dni nad jeziorko bo dzidziuś będzie miał około 7- 8 miesięcy

U mnie nadal fantastyczna pogoda, wstawiam pranie i idę na balkon czytać książkę

Ps: Byłam dziś w lumpeksach i kupiłam spodnie, leginsy, koszulę, 2 koszulki dla męża, piękne zasłony do dziecięcego pokoju (jaśniutkie szaro-fioletowo-jakieśtam) i spodenki jeansowe do kolan i zapłaciłam nie całe 50 zł

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Cecilia89 Pokaż wiadomość
A ja mam ochotę na coś niezdrowego. Frytki
Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Cecilia89 Pokaż wiadomość
Lody - pychota. Frytki - tak samo, ale na colę - już niekoniecznie
Ja w ramach zdrowego odżywiania zjadłam wczoraj wieczorem paczkę prażynek i wypiłam puszkę coli Teraz cały tydzień musi być zdrowo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości