|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Hej dziewczybki, wypoczywajcie bo macie sliczna pogoda u nas jeszcze gorzej niz wczoraj
odczuwalnna -4 !!!!!!!!!!!! Strasznie zimno i wietrznie.
Slub 4.9.10 Nasze malenstwoEdytowane przez aniamotylek Czas edycji: 2012-04-29 o 19:03 |
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję przeprowadzki. Ja przeprowadzałam się kilka razy. Jest takie powiedzenie 3 razy się przeprowadzić to raz spalić . Plus jest tego taki, że teraz potrafię się spakować w jeden dzień. Oczywiście bez mebli i przygotowanymi pudełkami i workami.Mam nadzieję, że fajne mieszkanko Ci to zrekompensuje
|
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Dekajka, witam w klubie z przeprowadzką. My niby już kilka tygodni temu się przeprowadzaliśmy, a jeszcze nie wykończone, wszystkie rzeczy nie przewiezione. Ale najważniejsze, że wreszcie na swoim w ciszy i spokoju
|
#634 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki!
Nadrobiłam, ale nie odpisuję bo nie mam za bardzo czasu. Całe dnie praktycznie spędzamy na dworze tak pięknie jest ![]() Miłej i ciepłej majówki wszystkim!
|
#635 |
|
Rozeznanie
|
ładnie wszystkie mamuśki zaszalały w weekend. Cieszę się, że z tej pogody i korzystam na maxa, bo kto wie jakie lato nam się szykuje
Zresztą w sierpniu upały mogą nam już troszkę dokuczać.Przez ostatnie dni codziennie robiliśmy z mężem i psinką 2godzinne spacerki, zachodziliśmy na kręcone lody (mąż codziennie, a ja skusiłam się raz . Niby nic, ale jak człowiek ostatnie miesiące przekoczował w domu to teraz nie może się nacieszyćW środę rano, po pracy wyjeżdżamy do moich rodziców. Szkoda, że pogoda ma się popsuć, bo tam mogłabym leżeć w ogrodzie na kocyku... Planuje zakup takiego leżaka rozkładanego, żebym mogła na balkonie w wygodnej pozycji poczytać książkę Nie wiem co jeszcze miałam pisać Mam nadzieje, że forum nam nie padnie i nadal będziemy tu pisałyA tak poza tym to zaczynam dziś 14 tydzień ciąży
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Ja juz w nowych czterech ścianach .. ale mi tu obco .. minie troche zanim sie przyzwyczaje .. Dzisiaj jeszcze oddajemy stare mieszkanie wiec zaraz tam jedziemy zeby posprzatac , potem trzeba sie rozpakowac II trymestr ! .. brawo !
Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-04-30 o 07:20 |
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Kasia jak ty to liczysz?.. ja mam termin na 31.10 lub 1.11 - wg dwóch różnych obliczeń i 14 tydzień dopiero zaczynam w środę. Jeśli faktycznie masz 14 tydzień to termin powinnaś mieć na październik. W każdym razie gratuluje wejścia w 2 trymestr!
Poniżej mój kalkulator ciąży ![]()
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-04-30 o 07:49 |
|
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę też wolnego.. ah i jeziorka!
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje kochane! II trymestr
![]() Ja go zaczne za dwa tygodnie ![]() Bo dziś zaczął sie 11 tydzień Za niedługo jedziemy do biblioteki, bede pisała prace magisterską |
|
|
|
#640 |
|
Rozeznanie
|
Liczę tak jak mój ginekolog. Pierwszy dzień ostatniej @ uważam za rozpoczynający się pierwszy tydzień ciąży. Ostatnią @ miałam 30 stycznia (w poniedziałek). Termin mam "przesadzony" bo jak liczyłam ręcznie na kalendarzu to wychodzi mi przełom 41/42 t.c.
Z reszta powiem Ci, że każdy liczy inaczej termin porodu. Moja koleżanka jest tydzień niżej niż ja, a termin ma na 15 października.. Już kiedyś pisałam, że liczę tak jak mój ginekolog, żeby nie plątać ![]() Kiedy miałaś ostatnią @?
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do owulacji to wiem akurat dokładnie kiedy była, bo robiłam testy owulacyjne i gwarantuje, że była w drugim tygodniu 'zapylenie' dzień przed: w 13 dniu cyklu.
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-04-30 o 08:40 |
|
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewcyznki nam tez sie wszytsko poukladalo i na wiosne wprowadzamy sie do domku rodzice dali nam przybudowke z osobnym wejsciem i licznikami w stanie surowym nooo kaloryfery wisza w srodku juz na zime sie nie wyrobimy ale na wiosne bedziemy na swoim (4 pokoje kuchnia lazenka wc garderoba piwnica i strych ) i duuuuzy ogord wiec jestem przeee szczesliwa bo tz sie zgodzil nooo chyba ze sie mu odwidzi boooo troszke marudzi ze do pracy bedzie musial dojezdzac 4km
bo sie przyzwyczail ze schodzi na dol i jest w namiejscu ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- łoooo mtako dziewczyny ja licze tez jak gin czyli na 7 list miesiaczke mialam 27 ale mam dluuugie cykle o ciaza wychodzi o tydzien mlodsza wedlug usg tamtym razem tez liczylam wedlug usg jedyyynie bo okkresu nie mialam ponad 2 miesiace i gin wyliczyla super Teraz mi tez powiedziala ze 7 to ostateczny termin
|
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do dojeżdżania do pracy to faktycznie zrozumiałe.. mój ma teraz na piechotkę 10 min, więc jeden samochód nam wystarczy. Gdybyśmy mieli się gdzieś dalej przeprowadzać to trzeba by było chyba w drugi zainwestować. Zazdroszczę 4 pokoje i ogród - marzenie Nie wiem jak to u nas będzie - kredyt będzie łatwiej dostać zanim małe się wykluje.. Co do długości cyklu to ja mam regularne 28 dniowe, więc u mnie nie było problemu z wyliczeniem. Pozdrawiam i mykam do pracy - dziś debiut na dziennej zmianie - trzymajcie kciuki
|
|
#644 |
|
Zadomowienie
|
ja mialam normalne cykle ale owulacje mialam pozniej i tez mi termin sie o 6 dni przesunął niz według @ bo mierzylam temki....a propos temp.to celowalismy na corcie i bylo 6 dni przed owul. wiec zobaczymy jakie serduszka we mnie biją,na watku wrzesnien-pazdz. juz sie dowiadują płci
|
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bardzo już chciałabym wiedzieć!
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
hej dzieczynki nie pisalam bo bylismy w gorach w domku rodzicow tża bylo pieknie, troche sie opalilam
)ale tak troszeczke.oni 5tam robili remont w sobote a ja lezalam rozlozyli mi fotel z podnozkiem, strasznie mi glupio bylo bo latali wokol mnie i ogolnie kazali siedziec, lezec wszysycy latali a ja siedzialam se na fotelu z podnozkiem )albo spalam bo mi spac kazali, ale z jednej str fajnei czulam sie jak princessa hehehehehhemnie glowa boli co dzien praktycznie kawy nie pije juz od dwoch miesiecy co do tygodnia to ja w srode zaczynam 11 tydz wg OM albo 12ty bo niektorzy mowia ze to 12ty ja nei umiem tego ale pal licho wazne ze juz blisko dryugiego trymestrudaje pare fotek piesek rodzicow tż-buldog francuski kochany piesek , na jednym ja
|
|
|
|
#647 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję! Cytat:
I ciągle będziemy tacy zakochaaaaani jak w dniu ślubu ![]() Super! gratuluję również ![]() Cytat:
mój termin to 22 grudzień ![]() Witam także To będziemy miały Jezuski albo jak przenosimy to Kacpra-Melchiora-Baltazara ![]() Cytat:
świetne!!! Gratuluję zdolnego męża ![]() Wiecie co, na początku trochę żałowałam, że będziemy mieć zimorodka, bo ani to potem na spacerek z wózeczkiem wyjść, przed każdym wyjściem trzeba biedactwo maleńkie męczyć i ubierać w milion warstw ubrań, ale ostatnio naszła mnie taka refleksja, że w sumie całkiem fajnie i nawet tak trochę hmm... magicznie się składa, że tak obserwujemy świat i przyrodę wokół, wszytko się pięknie rozwija, kwitnie, budzi się do życia i równolegle z tym w naszych brzuchach też powstają nowe życia Fajne to takie, nie?Wczoraj byliśmy u rodziny męża i poszliśmy na piknik taki prawdziwy - na polanie pod lasem, na kocu, z herbatą i kawą w termosie, jabłkami, ciastkami Świetnie było. Tylko pod wieczór bolał mnie brzuch, bardziej niż zwykle. Ale położyłam się i dzisiaj już jest ok. Martwiłam się wczoraj tym, ale mam nadzieję, że jednak nasza Kropka ma się dobrze.Jeśli chodzi o jedzenie to mogłabym pochłonąć wszystko i w każdej ilości Jak tak dalej pójdzie to w grudniu będę ważyć 100 kg ![]() Życzę Wam wszystkim miłego i ślicznego dnia!!! |
||||
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
czarnamadonna ale z ciebie sliczna kobietka piesek slodzierny ja za tooo sie wczoraj obiegalam za tym moim potworkiem
co do urodzenia w zimie to nie jest taaak zle ja sie nawet ciesze urodziny beda miec z gabrysia wspolne noi spacerowac tez nie jest zle noooo zalezy jaki wozek a ubieranie potem idzie raz dwa moja jak tylko zacyznalam ubierac tooo od razu oczka zamykala i szla spac
|
|
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na poczatku tez nei bylam zadowolona ze tak w listopadzie (nie lubie tego meisiaca), ale w sumie aaa tam latem tez bym narzekala bo za gorąco zawsez cos sie znajdzie, mi wszystko jedno, a z jednej str fajnie bo w nowy rok wejdziemy juz nowymi rodzinkami ))i świeta beda wesole---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- ja dzisiaj piore i sprzatam,musze isc na jakeis zakupy bo jutro świeto, lodowka pusta dzisiaj zrobie zraziki jutro rosołek o! czekam na wyplate bo jeszcze jej nie mam ![]() isia nic sie niemarttw bolami ja wczoraj bylam na dlougim spacerze i szlam pod gore caly czas tez mnei wieczorem jak jechalam autem bolal brzuch ale przeszlo, czasem jak sie troche zmecze to zaboli ale nic zlego sie nei dzieje oprocz tego
|
|
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc Kochane !!! Kilka dni mnie nie było, ale wszysto co napisyłaście przeczytałam Przez ostatnie dni pisałam moją pracę magisterską, więc skupiłam się tylko i wyłącznie na niej. W sobotę byliśmy na zakupach i kupiłam sobie w H&M pierwsze ciążowe ciuszki. Wczoraj byliśmy nad jeziorkiem i mimo, iż uciekałam od słońca to i tak opaliłam się ![]() Co do mojego samopoczucia to wymioty mnie nie odpuszczają.. mdłości ustąpiły, ale zbiera mnie w ciągu dnia z 1/2 razy i muszę iśc na przytulanki z kibelkiem.. Zresztą schudłam już 3 kg ![]() Dzisiaj taka piękna pogoda, a mój mąż na służbie.. Za to jutro jedziemy na zawody na łonie natury ![]() Uwielbiam taką piekną pogodę Chciałam powitac wszystkie nowe mamusie Gratuluje udanych wizyt i pięknych maluszków
![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cieszę się, że u Was w porządku. U mnie 12 tydzień skończy się za 3 dni Jedyne co mnie martwi to to, że schudłam 1 kg ![]() TŻ mnie pociesza, że nadrobię ![]() Co do przeprowadzki, to czeka mnie w czerwcu kaaamila1 - wszystko w końcu minie, zobaczysz
"Moda przemija, styl pozostaje." - Gabrielle Chanel Projekt PRAWO JAZDY (30/30)Urodziłam ślicznego, zdrowego bobaska Edytowane przez Cecilia89 Czas edycji: 2012-04-30 o 11:41 |
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
Siedzimy cały weekend u tesciówki i cały czas cos sie dzieje i nie mam za bardzo czasu, zeby wpadac i pisac. Korzystamy z pogody i siedzimy na dworze albo na spacerkach. Zaraz bedziemy znow sie pakowac i jedziemy nad morze. Mam nadzieje, ze nie bedzie brzydkiej pogody tam. ![]() kaaamila1 współczuje samopoczucia, oby jak najszybciej sie wszystko uspokoiło, no i powodzenia z praca mgr ![]() W koncu znalazłam fajne spodnie lniane ciązowe w C&A, ale nie było rozmiaru 36 i duuupa i nadal nie mam, a w jeansach teraz to masakra by bylo chodzic. Co do terminu to chciałam zawsze zeby miedzy dziecmi było rocznikowo 2lata roznicy przynajmniej, a bedzie tylko rok. Ale TŻ ma urodziny 25 listopada wiec kto wie moze dostanie prezent urodzinowy w postaci dzidziusia dobra uciekam bo szkoda dnia, jeszcze do kina musimy sie wybrac
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
judkama ja chcialam roook roznicy ale zzwelkalismy i bedzie rowniusienkie 2 latka
|
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Hej Hej
Ja dziś sama cały dzień, TŻ w pracy, a później ...w drugiej pracy:-( Ale za to jutro do teściów, w piątek rozpalimy naszego grilla żeby nie wykorzystywać ciągle innych. Jakiś pomysł na sałatkę do grilla poza grecką?
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
noooo wlasnie edzia my tez tylko grecka a ostatnio straaaaasznie pieczarki i sosik czosnkowy mi smakuje
|
|
|
|
#656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
a ja na lody, frytki i cole
|
#658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj skusiłam się na zestaw z McDonalda, ale tak to tak wyjątkowo.
Za mną też chodziły pieczarki i właśnie wzięłam sobie taką kanapkę z nimi. Frytki również za mną chodziły. Być może mój organizm miał już dosyć tych zdrowych produktów, które jem na co dzień ![]() Dzisiaj już wracam do mojej zdrowej diety Na obiad usmażę rybkę.Dużo więcej jecie? Ja przyznam szczerze, że nie zauważyłam tego jeszcze u siebie. Być może więcej podjadam między posiłkami, ale staram się wybierać zdrowe produkty. Na pewno nie zjadam więcej na jeden raz. Natomiast zmienił mi się gust jedzeniowy. |
|
|
|
#660 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
11 maja idę na kolejną wizytę (za tydzień w piątek) to zobaczymy co powie, ale mogę się założyć, że jestem w 15 t.c. Cytat:
![]() Co do terminu zimowego, bo widzę, że o była o tym mowa, a zapomniałam zacytować to ja się cieszę. Może troszkę trudniej będzie ze spacerkami po śniegu, ale nie powiedziane, że śnieg będzie.. W tym roku było go jak na lekarstwo Poza tym na wiosnę będziemy miały duże bobaski, będziemy siedziały całymi dniami w parku, a nie z dzidziusiem przy cycku, który tylko je i śpi. No i na wakacje można będzie wyskoczyć na klika dni nad jeziorko U mnie nadal fantastyczna pogoda, wstawiam pranie i idę na balkon czytać książkę ![]() Ps: Byłam dziś w lumpeksach i kupiłam spodnie, leginsy, koszulę, 2 koszulki dla męża, piękne zasłony do dziecięcego pokoju (jaśniutkie szaro-fioletowo-jakieśtam) i spodenki jeansowe do kolan i zapłaciłam nie całe 50 zł ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

4.9.10 Nasze malenstwo

. Plus jest tego taki, że teraz potrafię się spakować w jeden dzień. Oczywiście bez mebli i przygotowanymi pudełkami i workami.

Zresztą w sierpniu upały mogą nam już troszkę dokuczać.

Jak tak dalej pójdzie to w grudniu będę ważyć 100 kg 

Za to jutro jedziemy na zawody na łonie natury
(30/30)