|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Wiesz co na allegro jest większy wybór rozmiarówki, może akurat znajdziesz.
#2642 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A najgorsze że wszyscy wokół dzwonią zapraszają na grilka, chwalą się super nastrojem z powodu słońca a ja mam takie zawroty głowy ze do kibelka idę pod rękę z TŻ ... więc z czego mam się tu cieszyć.... - na szczęście wszystko jest przejściowe - jedno się konczy coś innego zaczyna - ja w koncu przestanę brać te prochy a u Ciebie będzie pewnie trochę cieplej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() andzya super że z maluszkiem coraz lepiej ![]() ![]() U Was też tak gorąco? U mnie dziś o 7:30 było już 20 stopni!! Wczoraj ledwo żyłam, spuchłam, ciężko mi było oddychać, brzuch mnie bolała i pociłam się jak świnia ![]() Dziś zaczynam 38tc! ![]() Teraz czas na pożalenie się... mamy z Tż ciche dni i jest mi smutno i źle ![]() ![]() wczoraj przez ten upał się bardzo źle czułam, rodziców nie było w domu, Tż miał jechać na mecz, poprosiłam go żeby został w domu bo się źle czuję i boję się sama siedzieć , to się oburzył że nie wolno mu wyjść ![]() ![]() ![]() Przepraszam, że tu o tym piszę ale muszę się gdzieś wygadać a wiem że Wy mnie zrozumiecie...
![]() |
#2645 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mąż wczoraj poprasował wszystkie pieluchy i ciuszki i najwięcej to mamy spodenek ![]() Pytanie mam odnośnie kąpieli: macie stojaki na wanienkę czy w jaki sposób zamierzacie myć dziecko? Tzn. gdzie będziecie kładły wanienkę? Wczoraj poczułam tak jakby mi się coś od pępka wewnątrz oderwało, taki ból jak przy zrywaniu plastra i tak myślę czy czasem brzuchol mi jeszcze nie rośnie i nie wypycha mi bardziej pępka, bo w środku nic się mam nadzieje nie dzieje. No i co do ciuchów to wczoraj jak leżałam już w łóżku to mówię do męża, że mam nieziemską ochotę wskoczyć w spódniczkę, szpilki, koronkową bluzeczkę (uwielbiam koronkowe bluzki ![]() Idę kurze powycierać i czytać dalej Język niemowląt. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
Rozeznanie
|
witam
![]() widzę że po weekendzie troszkę się rozgadałyście ![]() u nas dalej zimno jak diabli, brrr, w koc sie musiałam owinąć. jak ja wam dziewczyny współczuję tych nieprzespanych nocy to szok. ja śpię jak zabita. obudzę się może ze 2-3 razy przy przekręcaniu, skurcze mnie łapały wcześniej ale magnez pomaga więc już mnie to nie dotyczy. siku nie chodzę przez całą noc wogóle. miałam tylko 1 może 2 takie miesiące kiedy wstawałam w nocy do łazienki ale to było ok. 20tc a teraz spokój ![]() ![]() ![]() cieszę się że już z szefem rozmawiałam dziś odnośnie mojego zwolnienia. to ost mój tydzień na chorobowym, od poniedziałku zaczynam macierzyński. ubranka już mam wszystkie poprane i poprasowane ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Zakorzenienie
|
gorąco jest.... wsadziłam do lodówki butelkę wody z kawałkami cytryny. będzie w sam raz na grilla
![]() ale mnie w sobotę wkurzył teściu szwagierki. Mówi do mnie: coś ta twoja dieta cud nie działa. zamiast chudnąć to przybierasz. wrrrrrrr, odchudzać się tak na poważnie skończyłam 4 lata temu.... eh.. dobra, pranie powieszone, mogę zmykać. papa |
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | |
Zadomowienie
|
To na porodówkę szybciutko, chciałabym żeby moja kolejka była już w połowie maja
![]() Cytat:
![]() Mogę poprosić dane do tego wspólnego maila ![]()
![]() |
#2651 |
Wtajemniczenie
|
Co do tych upałów to ja się cieszę że my mamy zaraz koniec a mamy lipiec-sierpień dalej będą się męczyć w te upały.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2652 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2654 |
Zadomowienie
|
benka dobrze jest się wyżalić czasem, wygadać, my wszystko zrozumiemy
![]() ![]() ja dzisiaj też się na męża wkurzyłam ale nawet nie chce mi się pisać o tym, coraz częściej sama siebie mam dość, wróciły humory z początku ciąży, cały czas zrzędzę ale jest mi ciężko, do dnia porodu mogłoby się zrobić chłodniej bo ta temperatura na dworze mnie dobija i wykańcza, w nocy za gorąco, spać nie mogę, w dzień gorąco - przejdę 2 kroki po mieszkaniu i dyszę jakbym miała zaraz zejść z tego świata, wczoraj jak wracałam z kościoła myślałam, że właśnie tak się stanie, mąż już chyba myśli, że przesadzam bo tak strasznie marudzę i nic się nie odzywa i też się denerwuje ( chyba nie do końca mnie rozumie), nogi jak bańki mieszczą się tylko w japonki za 9,99zł które kupiłam na dniach, w klapki do szpitala się już nie zmieszczę ![]() co do wanienki, to ja nie mam stojaka, chciałam stawiać wanienkę na takim stoliku, który darowali nam teściowie, więc mi go nie szkoda tylko jak wstawiliśmy ten stolik do małego pokoju to się okazuje, że mam ograniczony dostęp do łóżeczka... moja siostra i kuzynka stawiały wanienkę po prostu na podłodze ale to chyba będzie niewygodne .... |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2656 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo faceci nie rozumieją czemu ciężarne nie mogą być na słońcu, jak byliśmy na wakacjach ja dopiero 4t ciąży upały niemiłosierne, a TŻ chciał bym z nim i szwagrem na łódkę poszła albo rowerkiem wodnym pedałowała ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2657 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() im to dopiero współczuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() dzis muszę troszkę ogarnąć dom, potem zrobię obiad i lece do mojej gin po zwolnienie. będę miała co robić biorąc pod uwagę że ja jeszcze w piżamach ![]() no i mam 4 książki o ciąży i o pielęgnacji noworodka, może bym wkońcu coś sie dowiedziała w tym temacie bo jestem zielona jak szczypior na wiosnę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do dbania; pewnie - jak masz ochote to trzeba sobie poprawiac humor zabiegami upiekszającymi ![]()
![]() |
#2660 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki żeby w środę był już z Wami w domku. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie np. z cerą idealnie, ale w marcu to nie wiedziałam momentami co się dzieje, raz to byłam aż spuchnięta, bo mi jakieś 2 bomby wyrosły. Cytat:
Ja wczoraj też się wkurzyłam na swojego, może o głupotę, ale ostatnio tak mam ![]() Oczywiście wygarnęłam mu, ze się ze mną nie liczy, że ja chciałam sobie zaaranżować fajnie ten ogród a ten garaż mi wszystko zburzył. Chciał potem załagodzić jakoś, ale i tak mnie ten garaż wkurzył. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Rozeznanie
|
jeśli chodzi o wanienkę to ja mam dość sporą i żadnego stojaka pod nią nie kupowałam, boję się że byłby niestabilny. spróbuję najpierw na łóżku ją stawiać a jak nie wypali to jeszcze coś wykombinuję.
![]() po sklepach biegam już mało więc mam nadzieję że wody nie odejdą mi w miejscu publicznym. do łóżka też nie wsadziłam żadnego podkładu, mam nadzieję że nie zniszczę materaca w razie "w". liczę na to że szybko się obudzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ojej, moj juz sam zrezygnowal z popijawek bo wie, ze w kazdej chwili moze byc koniecznosc szybkiej trasy na porodowke. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
musialam sie przebrac w cos innego
![]() |
#2663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2664 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kij mu w kapelusz ! ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- wspolczuje im okrutnie
![]() |
#2665 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2666 |
Rozeznanie
|
Michałowa - pamiętałam o Tobie jak pisałam o tej pogodzie u nas i wiem że nie każda z Was może się cieszyć urokami lata. no ale jak sama napisałaś to tylko przejściowe więc głowa do góry, jeszcze na pewno będziecie sobie śmigać w piękne słoneczne dni z wózeczkiem
![]() w sprawie wózka to ja mam w gondoli dość gruby i mięciutki materacyk. na to dam jeszcze kocyk i podusię taka na całą długość gondolki i myślę że będzie ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Wtajemniczenie
|
idę dalej pracusiowac .
umylam okno w duzym pokoju iiiiii... od wewnatrz mialam bardziej brudne niz od zewnątrz ![]() balkon umyty, posciel sie wietrzy, 2 prania zrobione i ide dalej w tango, moze dzieki temu dzis urodze ![]()
#2668 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak mnie na słodkie wzięło od wczoraj, non stop mogłabym siedzieć i jeść i jeść i jeść ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2670 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój wczoraj, tak w sumie na żarty, zapytał mnie czy 10 maja nie pojechalibyśmy na koncert Metalica ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o picie piwa, to mnie już normalnie roznosi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chodzi o obawę, że może się zacząć akcja porodowa, jak tż będzie pod wpływem, to jakoś tak...są przecież jeszcze taksówki ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj skończyłyśmy 33tc ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.