|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Ojjj Kochana, to dopiero początek
![]() A mnie jest smutno, bo wracam dziś do domu. ![]() Ja chcę zostać na wsi!!!
|
|
|
#692 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Czy nie będziecie miały nic przeciwko, żeby do Was dołączyć? Termin porodu mam na 10.12 Pozdrawiam ciepło
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
karla pewnie ze witaj koffana
jeeee ja kocham upaly moje dziecko tez bo nic tylko na polku poni wcale sie nie dziwie ze nie chcesz wracac tooo zapraszam doo mnie jak sie przeprowadze dam wam na klubie fotki domku
Edytowane przez weronika23 Czas edycji: 2012-05-01 o 10:55 |
|
|
|
#694 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Ponad dwie godziny męczyłam się z rozpakowywaniem rzeczy ![]() Posprzątałam u chomiczka mojego i narazie odpoczywam ![]() Cytat:
No pewnie, że tak Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja wczoraj przy wyjeździe z domu, jak żegnałam się z rodzicami to poryczałam się. Później jak przyjechałam do TŻ też pół wieczoru przeryczałam. Nie wiem dlaczego. Przecież od dawna czekaliśmy na tę chwilę kiedy razem zamieszkamy i cieszę się bardzo z tego powodu. Ale z drugiej strony zrobiło mi się cholernie smutno, że zostawiłam rodziców, brata i moją psinkę kochaną ![]() Na szczęście na pocieszenie wzięłam ze sobą chomika ![]() Nie mamy do siebie daleko bo jedynie dzieli nas 15 km- to żadna odległość tak naprawdę. Poza tym przecież ja będę pracować w rodzinnym mieście, codziennie będę tam przyjeżdżać. A biuro mam 2 minuty od domu. Będę też przyjeżdżać na studia ![]() Echh.. zrozum kobietę w ciąży ![]() Cytat:
![]() Coraz więcej grudnióweczek
|
||||||
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
bozzze jak ja pisze przepraszam
![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- nooo to ja juz 5
|
|
|
|
#696 |
|
Przyczajenie
|
ja od rana mam strasznie zawroty głowy, myślicie że to te upały? cała noc się wierciłam i nie mogłam spać. straszny ten dzień
|
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---- A odnośnie humorów to ja też tak mam Ja to już mojemu mówię, że dzisiaj będę zła lub będę płakać, żeby wziął pod uwagę, że to tylko hormony, a nie prawdziwa ja
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Śmiesznie, bo właśnie miałam zapytać czy już miewacie homorki a tu proszę Mi się właśnie nastrój zmienił z chwili na chwilę.... Koszmar. Teraz mam fazę przerażenia tym wszystkim co nasz czeka, ech....
|
|
#699 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
GRATULACJE
Cytat:
ale nadrabiam jak mogę![]() PS mnie ciąża też tydzień młodsza wychodzi niż na z terminu@, też przez długie cykle. Cytat:
![]() Cytat:
Już się nie mogę doczekać, tylko mój dzidziuś młodszy- 12tcCytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: strasznie się cieszę i gratulujęCytat:
[QUOTE=pregnantwoman;33847 289]Z miłą chęcią dołączę do forum gdyż takiego szukałam Termin mam na 21.11.2012 r. /QUOTE]witaj Cytat:
A mnie przeszła jelitówka
|
|
#700 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() ![]() ![]() Tak od poczatku, dostalismy miejsce w szkole dla malego ta o ktora sie staralam (starsznie sie ciesze W tym samym czasie, zadzwonila moja coordynatorka, dla jasnosci pracuje wolontarialnie z kobeitami po przemocy domowej mieszkajaccymi w refuge (tzw domu samotnej matki) i moi ze mamy 3 dodatkowe spotkania i to w ciagu w 2 tyg. Po czym okazalo ze do tego refuge (domu samotnej matki) trafila dziewczyna ktora jest Polka i potrzebuja mojej pomocy, tzn czy bym mogla poswiecic troszke czasu, porozmawiac z nia itp. To w takim malym streszczeniu, mam nadzieje ze juz sie troche uspokoilo i bede mogla byc z wami czesciej. Widze ze pogod u was dopisuje, u mnie 3 tydz leje deszcz dopeiro od 2 dni sie ocieplilo brak slow |
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny też tak macie? Jak zawsze była ze mnie domatorka to teraz nie moge w domu usiedziec!! Obojetnie jaka pogoda, musze wyjśc! Rano czy wieczorem, wole siedziec na ławce, niż w domu
![]() Mama sie ze mnie śmieje, że to moje dziecko to taka powsinoga bedzie a ja że drugi Cejrowski |
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Ja poprzedni tydzień to najchętniej przespałabym cały, ale teraz mam już więcej energii i mam ochotę wychodzić, dotleniać się. Nawet jak jestem w domu to otwieram balkon, okna, żeby się jak najwięcej powietrza było w domu.
Piękna jest wiosna. Wszystko ładnie zakwitło za oknami, ale już nie mogę się doczekać grudnia
|
|
|
|
#704 | |
|
Rozeznanie
|
Witam Was kochane i szczęśliwa dołączam do wątku!
Mam termin na 15 grudnia i już nie mogę się doczekać aż zobaczę moje maleństwo!Cytat:
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
hej hej stesknilam sie ja dzisiaj caly dzien na plazy bylismy nad jeziorkiem, zrobilismy sobie grilla, fajny dzien
![]() witam nowe mamusie nie mam sily pisac ide spac )dopiero wrocilismy---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
a wczesniej bylam powsinoga, nie znosilam siedziec w mieszkaniu i ciagle gdzies wyłazilam
|
|
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
A no widzicie, wszystko sie zmienia
![]() Obejrzałam dwa odcinki Dextera i przepis na życie i ide spac. Nie pamietam, żebym tak długo siedziała przed kompem ![]() ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#707 |
|
Rozeznanie
|
Hey dziewczynki te stare i te nowe, bo widzę, że sporo osób jeszcze dołącza
Ja wpadłam pożegnać się na kilka dni, ponieważ zaraz po pracy wyjeżdżam do rodziców, wracam w niedziele, a tam nie ma internetu ![]() Będę wypoczywała na świeżym powietrzu i jadła pyszności mamusi Buziaki
|
#708 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#709 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
na początku tj. do 10 tygodnia po powrocie z pracy kładłam się i tak do wieczora, a teraz nie ma mowy. Musze gdzieś chodzić, nie mogę usiedzieć w miejscu. Nie dość że moje dziecko jakieś nadpobudliwe to i jeszcze mamusi się udziela :/ 7 maja mam usg genetyczne więc zobaczymy jak ten mały ADHDowiec się miewa
|
|
|
|
|
#710 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Kilka dni nie pisałam, a tu znów produkcja postów pełną parą szła. Wyniki odebrałam, wszystko idealne. Maluszkowi widać już rączki, lekarz dał mi skierowanie na USG, gdzie będę mieć m. in. NT. Idę 15 maja, a potem 17 maja wizyta u mojego. Zgaga minęła, mam nadzieję, że bezpowrotnie, czuję się dobrze. Jedynie co, to w nocy się budzę i wiercę, bo nie mogę zasnąć. Ale tak to super ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
Ale już wczoraj spędziłam cały dzień na tarasiku na leżaczku i wchłonęłam masę pyszności z grilla. Ostatnio się cieszyłam, że nic nie przybrałam na wadze, ale niestety nie ma tak dobrze-mam 2kg na plusie. Ale brzuszka jeszcze nic nie widać. ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Ja też, ja też! uwielbiam!!! Upał to mój żywioł
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
423521_244617565616336_100002042829814_553567_2113579979_n.jpg
Czy Was tez to zacheca? )
|
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Nie było mnie, bo miałam zwolnienie na ta szyję, ale juz jest ok i spowrotem jestem w pracy
![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to powiedziałam że woloałabym dziecko urodzić niż znosić ten ból zęba
|
|
|
#714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
U nas też pięknie. Po upojnych chwilach w piaskownicy/ogródku/na tarasie/na łące zbierając kamienie moje dziecko nareszcie padło na drzemkę. Ja dziś znów cały dzień samotnie bo TŻ pracuję do samego wieczora. Ale jutro już będzie go więcej. Wczoraj za to leżałam i pachniałam, najadłam się(niekoniecznie zdrowo niestety) i bardzo odpoczęłam. W piątek to ja będę robić za obsługę bo grill u nas. Mięso mnie nie rusza bo mój mięso-wstręt trwa nadal, ale sama czekam na ciasto z rabarbarem które upiekę i które sama(co za samochwała) bardzo lubię. Zapiję je coca-colą skoro piwo mnie omija. Oczywiście pogoda ma paść akurat wtedy-wiadomo, jak zwykle. Czuję się już o niebo lepiej, mdłości prawie minęły, siły mi wracają. Reguła pierwszego trymestru się sprawdziła i tym razem Witam nowe mamuśki
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jakie herbaty pijecie czy w ogóle je pijecie?
Zaczęłam czytać i dochodzę do wniosku, że zdania są tak podzielone, że można zgłupieć. Myślałam, ze na przykład taka zielona jest zdrowa, ale okazuje się, że może na przykład utrudniać wchłanianie kwasu foliowego i żelaza, czarna ma kofeinę, ziołowe - zdania podzielone (chyba tylko do melisy nie ma wątpliwości, ale ja za nią nie przepadam), owocowe - w wielu miejscach jest napisane, żeby uważać na hibiskusa, bo może wywołać skurcze - zdania oczywiście również są tu podzielone ( a jest to składnik praktycznie wszystkich herbat owocowych) itp. Zastanawiam się, czy w ogóle się tym przejmować czy po prostu pić co mam ochotę. |
|
|
|
#717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak zaczęłam kiedyś czytać to dostałam kręćka, więc przestałam. A poza tym to z umiarem to raczej żadna nie zaszkodzi. Chociaż ja ostatnio piję namiętnie wodę z cytryną i kostkami lodu
|
|
#718 | |
|
Raczkowanie
|
Ja mam problem z głowy, bo mnie w ciąży odrzuciło od herbaty całkowicie i na sam zapach mnie mdli.
![]() A przed ciążą pochłaniałam każdą herbatkę, zawsze miałam kubeczek koło siebie. Ja na Twoim miejscu nie przejmowałabym się tak strasznie. Gdyby stosować się do wszystkiego co piszą, to tak na prawdę można by było tylko pić wodę i jeść suchy chleb. ![]() Mnie lekarka powiedziała, że wszystko jest dozwolone - w granicach rozsądku.
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też tak powiedziała. Więc się do tego stosuję.
ja tak miałam z rybami wędzonymi, w jednym źródle piszą że super zdrowe, a w innym, że nie bo to surowe mięso. Ale tak jak mówię, wszystko z umiarem i jak do tej pory jest OK
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, można ogłupieć. Dlatego byłam ciekawa jak Wy do tego podchodzicie.
Chyba rzeczywiście najlepszy jest zdrowy rozsądek i zaufanie do własnego organizmu, że sobie sam reguluje to czego potrzebuje. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

jestem w 10 tygodniu, a już mam 3 kg na plusie

klask i: strasznie się cieszę
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012