W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-04, 09:28   #4441
madzia1k1
Raczkowanie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Dzień dobry!!!

No i pogoda się niestety popsuła, niebo całe zachmurzone i leje
Dobrze, że jeszcze wczoraj wykorzystaliśmy pogodę, bylismy u mojej przyjaciółki na grilu, gdzie oprócz nas były jeszcze dwa maluchy, 4misięczny Sebastian i 7 miesięczna Amelka. Przyjaciółka, która jest chrzestną Dominika jest teraz w 38tyg ciąży, termin ma na 15, wiec wspólnie oczekujemy na Maksia. Było bardzo fajnie i kocyk z Lidla oczywiscie wypróbowany, spełnił swoja rolę w 100%. Fajnie jest, że taki duży.

Z samopoczuciem Dominika jest tak sobie, bo zwiększył mu się katar i dzisiaj rano takie gęste zielone gile wychodziły, a teraz w dzień leci mu z noska. Nie wiem czy znowu mam lecieć do lekarza z tym?? jak myslicie? Oczko trochę lepiej, przemywam rumiankiem. Apetyt to ma słaby, coś tam zawsze wypije i zje przeciągu dnia, ale to nie jest to co dawniej. Kurczę gdyby był trochę grubszy to bym się nie zamartwiała, ale to jest taki nasz "chudzielec", że chciałabym, żeby w końcu przytył. (znowu spadł na 3centyl, a wzrost na 90centylu

Przepraszam nie zacytuje, bo tak po łebkach co chwilę zerkam tylko.
powiem tylko, że zdjęcia letnich maluszków i filmiki są cudowne

A i w tesco promocja na pampersy, wychodzi tyle samo co te z lidla czy dada. 27zł sleep &play, i słoiczki owoce 5,56 za 3szt właśnie Karol jechał kupić.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 09:48   #4442
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Hej!

U nas chyba teraz burza będzie, a miałam z małym iść na pole w ogóle od kiedy są te upały nie mogę wysiedzieć w domu, bym tylko ganiała na polu
Ale już się coś poknociła pogoda wrrr

Gdzie nasze aania i natka?

Rogi wstaje od 2 tyg ( chyba już ponad ) o 4.30-5 rano. Ależ mnie to denerwuje. Co prawda zasypia potem ok 8 do 9.30, no ale ja się już nie bardzo położę.

Ząb mnie boli, chyba muszę się zapiać w końcu do dentistmena.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 10:29   #4443
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Żaneta przemyslałam zakup krzesełka na rower i chyba na ten rok to jeszcze za wcześnie. Niby siedza juz nasze dzieciaczki, ale jeszcze takie miękkie są Na rowerze trzesie, podskoki, dziury.

Ale mój tata coś mówił, że rozgląda się za taka przyczepka rowerowa dla Sarenki, sama już nie wiem czy to lepsze....

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 10:32   #4444
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
jesli mu zrobia operacje i wszystko bedzie w porzadku, to wtedy bedziemy wiedziec, teraz operacja jest musowa, bo na morfinie nie moze caly czas "jechac"

No to trzymam kciuki aby wszystko było w porządku !

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Witam,

I my w końcu wczoraj rozpoczęliśmy sezon grillowy
Przyjechały do nas moje przyjaciółki ze swoimi rodzinkami.
Ala się rozbrykała, czworakowała na całego(chyba zapomniała wczoraj jak się raczkuje) co budziło podziw u znajomych a u mnie dumę A dodatkowo kucała po zabawki a później z nimi wstawała, niczego się nie trzymając i tak stała naprawdę dłuugo

Dziewczyny podaje małej bebiko, kilka dni mieszałam z pepti a teraz już samo pije i nic jej nie jest. No poza jednym - ostatnia kupka była przedwczoraj. Na mm powinna być co dzień prawda?
Moja jest na MM i nie zawsze codziennie ma kupkę.
Może podaj jabłko dla rozluźnienia stolca,
jeżeli myślisz że to zatwardzenie.

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

Z samopoczuciem Dominika jest tak sobie, bo zwiększył mu się katar i dzisiaj rano takie gęste zielone gile wychodziły, a teraz w dzień leci mu z noska. Nie wiem czy znowu mam lecieć do lekarza z tym?? jak myslicie? Oczko trochę lepiej, przemywam rumiankiem. Apetyt to ma słaby, coś tam zawsze wypije i zje przeciągu dnia, ale to nie jest to co dawniej. Kurczę gdyby był trochę grubszy to bym się nie zamartwiała, ale to jest taki nasz "chudzielec", że chciałabym, żeby w końcu przytył. (znowu spadł na 3centyl, a wzrost na 90centylu

.

Moja ma gile zielone od środy,
zastanawiam się czy iśc z tym do lekarza,
bo gorączki nie ma i raczej na ból gardła nie narzeka.
Gile zrobiły się kiedy zaczęłam podawać nasivin.

Chyba przeczekam, bo nie chce jej ciągnąć do dzieci chorych,
żeby się bardziej rozchorowała. Katar ją już nie męczy,
a jak coś to pojadę na pogotowie.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej!

U nas chyba teraz burza będzie, a miałam z małym iść na pole w ogóle od kiedy są te upały nie mogę wysiedzieć w domu, bym tylko ganiała na polu
Ale już się coś poknociła pogoda wrrr

Gdzie nasze aania i natka?

Rogi wstaje od 2 tyg ( chyba już ponad ) o 4.30-5 rano. Ależ mnie to denerwuje. Co prawda zasypia potem ok 8 do 9.30, no ale ja się już nie bardzo położę.

JA też muszę iść srebrne plomby wymienić

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 10:35   #4445
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
JA też muszę iść srebrne plomby wymienić
Jak siedzą szczelnie i estetycznie ci nie przeszkadzają to nie ma co ruszać

u nas leje

Stary 2012-05-04, 10:41   #4446
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Żaneta przemyslałam zakup krzesełka na rower i chyba na ten rok to jeszcze za wcześnie. Niby siedza juz nasze dzieciaczki, ale jeszcze takie miękkie są Na rowerze trzesie, podskoki, dziury.

Ale mój tata coś mówił, że rozgląda się za taka przyczepka rowerowa dla Sarenki, sama już nie wiem czy to lepsze....
Napiszę to co mi powiedziała babeczka w rowerowym.

Przyczepka jest zazwyczaj na dwie osoby, wsadzisz tam taką Sarenkę to tym bardziej będzie latała, druga sprawa nie widzisz jej, trzecia przyczepki są od 18miesiąca życia. nie które od 12stego, czwarta jest dalej niż Twój rower, więc tak samo każdą górkę,podskok będzie czuła i myślę że nawet bardziej niż na foteliku.

Poleciła Nam fotelik babeczka bo sama już jeździła z 9cio miesięczną córką, masz pasy 5-cio pkt zazwyczaj,więc jak dobrze zapniesz to dziecko latać nie będzie, masz bliżej ją siebie albo mąż i widzicie jak się zachowuje w foteliku i co ewentualnie wydziwia.Czuje dziurska itd ale myślę, żę zdecydowanie mniej niż te w przyczepce...więc myślę że fotelik lepiej się sprawdzi niż przyczepka.

Przyczepka fajna sprawa, ale myślę że się nadaję dla dwóch maluchów tak jak YOUYOU pisze, wsadza Filipa i Lilkę i jadą w świat

To jest moje zdanie, bo kurcze zastanawiałam się nad przyczepką tak jak TY,ale wiem że nie wykorzystam jej tak bardzo jakby miała dwójkę brzdąców.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Jak siedzą szczelnie i estetycznie ci nie przeszkadzają to nie ma co ruszać

u nas leje

Nei przeszkadzają,
a czy są estetyczne w sumie ich tak bardzo nie widać,
ale chce wymienić bo ostatnio pod srebrną miałam kanałowy a nic nie było widać, dopiero jak mi zaczął wiercić i najechał na nerw to się dowiedziałam co mnie czeka...

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Aaaa i mojej to wisi czy czuje dziurska czy nie,
nawet mam wrażenie czasem że jej too odpowiada,
bo wsadza rękę do buzi i wydobywa z siebie rożne dźwięki

Stary 2012-05-04, 10:42   #4447
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

W przyczepce tez są pasy bezpieczeństwa. Chcemy poszukac takiej 1osobowej i też takiej z mozliwościa pchania jak wózek, po odczepieniu od roweru.

Stary 2012-05-04, 10:56   #4448
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
wiec póki co testowałąm 3:
linomag mineralny 30 spf:
+nie podrażnia
+ bardzo delikatny zapach
+cena
ale ciężko się aplikuje, co w przypadku naszych wiercipiętków doprowadza do szału
Vichy spf 50+ capital soleil:
+ładnie się rozprowadza i wchałania
ale zapach ma alkoholowy i wydaje mi się że może wysuszać skóre dziecka
irene 50 spf kids
+dobrze się wchłania i rozsmarowywuje
+lekko nawilża
+bezzapachowy
i to mój faworyt

Ja ze swej strony do tej listy dorzuce:
http://www.bioderma.com/pl/nc/produk...ction/475.html
dobrze sie aplikuje i wchlania

i ten:
http://www.laroche-posay.pl/produkty...eci-p4174.aspx
moze byc, choc w porownaniu z tym pierwszym, gozej sie rozsmarowuje

minus obu to cena
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 10:58   #4449
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
W przyczepce tez są pasy bezpieczeństwa. Chcemy poszukac takiej 1osobowej i też takiej z mozliwościa pchania jak wózek, po odczepieniu od roweru.
Tak wiem, że są pasy,
chodziło mi o to, że przyczepki są szerokie,
a fotelik taki nie jest, że wiesz że jak dziecko ma latać na boki,
to w przyczepce więcej "polata" niż w foteliku.

Ja tak naprawdę nie mam nawet gdzie tej przyczepki trzymać.

Stary 2012-05-04, 11:29   #4450
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Mam mala propozycje co do pierwszej strony. Moglabym umiescic tam MAMY PO RAZ KOLEJNY, co Wy na to? Oliweczka chciala bys? Jesli tak to wyslij mi dane na PW tak jak w poczekalni bylo.
Jasne, czemu nie
Cytat:
Stronczek pomysł rewelacyjny! Zrób tak!

i ja po łebkach, uczestniczyliśmy z Igorem właśnie w obchodach 3 maja, była orkiestra, defilada (chyba tak się pisze ) i jak pod pomnik wolności kwiaty składali starsi kombatanci ( bardzo starsi ludzie ) to nie wytrzymałam i zaczęłam płakać, tak się wzruszyłam . Dobrze, że miałam ciemne szkła, to zakryłam oczy.
ja też sie wzruszam podczas takich akcji

HEJ

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-05-04 o 11:33
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:41   #4451
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry

Filipa wczoraj tak pogryzły komary że biedny nie spał dziś pół nocy a ja musiałam go drapać
u nas jeszcze dziś piękna pogoda, choć podobno po południu ma już się ochłodzić..

Carmela, Zaneta widzę dyskusję o fotelikach/przyczepkach
Ja ze swojej przyczepki jestem baaaaardzo zadowolona, ale rzeczywiście sprawdza się przy dwójce. Myślę że jedno lepiej wpakować w fotelik.
My tę swoją mamy dopiero od jesieni , wcześniej Filip w niej sam nie jeździł.

Przyczepka ma ten plus że wkładamy dwójkę dzieciaków, można im zapiąć moskitierę, żeby ich komary nie gryzły, jest też osłonka przeciwdeszczowa, wrzucamy im tam picie, zabawki, jedzenie i mają wszystko pod ręką, do tego z tyłu jest sporo miejsca na wrzucenie wszystkich gratów (dodatkowe ubrania, kocyk, jedzenie itd).
No i odczepia sie i może służyć jako wózek dwusosobowy.
Właśnie wczoraj poszliśmy sobie spacerkiem do rodzinki na grilla i dzieciaki jechały w takiej dwuosobowej karecie

Miejsce dla Lilki tylko nieco podrasowaliśmy, podłożyliśmy jej wkładkę od fotelika Recaro, i ma naprawdę miękko i wygodnie

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-05-04 o 11:43
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 12:12   #4452
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Mnie chyba bardziej przekonuje przyczepka jeszcze ze względy na to ze chroni przed słoncem/wiatrem/komarami

Stary 2012-05-04, 12:22   #4453
brumek
Zakorzenienie

Cześć

Zosiu - sto latek

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

No i jest wysypka.
Trzydniówka zaliczona
No i super

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Ala się rozbrykała, czworakowała na całego(chyba zapomniała wczoraj jak się raczkuje) co budziło podziw u znajomych a u mnie dumę A dodatkowo kucała po zabawki a później z nimi wstawała, niczego się nie trzymając i tak stała naprawdę dłuugo
Ależ ona Ci się rozszalała rozwojowo! Pędzi jak burza

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A i w tesco promocja na pampersy, wychodzi tyle samo co te z lidla czy dada. 27zł sleep &play, i słoiczki owoce 5,56 za 3szt właśnie Karol jechał kupić.
Kupiłam Ale inne - Active są w megapaku 162 szt. za 110 zł, przy czym dają Ci za to kupon na 10 zł do wykorzystania przy następnych zakupach. Więc wychodzi za 1 pieluchę ok. 61 groszy, a jak na zielone pampki to bardzo mało
Stary 2012-05-04, 12:24   #4454
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Kupiłam Ale inne - Active są w megapaku 162 szt. za 110 zł, przy czym dają Ci za to kupon na 10 zł do wykorzystania przy następnych zakupach. Więc wychodzi za 1 pieluchę ok. 61 groszy, a jak na zielone pampki to bardzo mało
Słyszałam same kiepskie opinie o sleep&play, sami nigdy ich nie mieliśmy.

Stary 2012-05-04, 12:30   #4455
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
My używamy tylko active, ale niestety w naszym tesco 4 nie było...tylko 3 i 5.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 12:32   #4456
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

sleep$play są tak do du.py że nie wziełabym ich zadarmo drugim razem, rzepy w ogóle nie są elastyczne i obcierają nóżki, mały dwa razy siknie i już pełny pampek .... te pieluchy są zdecywowanie porażką pamersa

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 12:41   #4457
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam same kiepskie opinie o sleep&play, sami nigdy ich nie mieliśmy.
Ja też nigdy nie miałam sleep&play. Ale w tej promocji o której mówię są zielone Active
Stary 2012-05-04, 13:15   #4458
Madziulka_17
Wtajemniczenie

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 13:34   #4459
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziękujemy za komplementy Zdziwiona jestem tylko stwierdzeniem, ze jest podobna do mnie, bo większość ludzi twierdzi ze to cały tatuś
Na plecach lżej niż z przodu , co prawda jeszcze sie troche przechylam do przodu, ale lżej dla kręgosłupa bałam się wrzucania na plecy ale jakoś poszło. Agacie średnio się podobało, bo już śpiąca była.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Carmela Sarenka boska na piasku Mam nadzieje, ze spotkamy się nad morzem

Youyou kupiłam używanego Mietka na forum chustowym, o takiego http://meitai-by-martala.blogspot.co...ei-tai-42.html
Nawet mam już na niego kupca jakby mi niepodpasował

Poginęły mi cytaty Wszystkim chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 13:36   #4460
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Carmela Sarenka boska na piasku Mam nadzieje, ze spotkamy się nad morzem
KONIECZNIE! kiedy Wy się wczasujecie?

Stary 2012-05-04, 13:55   #4461
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Carmela, Zaneta widzę dyskusję o fotelikach/przyczepkach
Ja ze swojej przyczepki jestem baaaaardzo zadowolona, ale rzeczywiście sprawdza się przy dwójce. Myślę że jedno lepiej wpakować w fotelik.
My tę swoją mamy dopiero od jesieni , wcześniej Filip w niej sam nie jeździł.

Przyczepka ma ten plus że wkładamy dwójkę dzieciaków, można im zapiąć moskitierę, żeby ich komary nie gryzły, jest też osłonka przeciwdeszczowa, wrzucamy im tam picie, zabawki, jedzenie i mają wszystko pod ręką, do tego z tyłu jest sporo miejsca na wrzucenie wszystkich gratów (dodatkowe ubrania, kocyk, jedzenie itd).
No i odczepia sie i może służyć jako wózek dwusosobowy.
Właśnie wczoraj poszliśmy sobie spacerkiem do rodzinki na grilla i dzieciaki jechały w takiej dwuosobowej karecie

Miejsce dla Lilki tylko nieco podrasowaliśmy, podłożyliśmy jej wkładkę od fotelika Recaro, i ma naprawdę miękko i wygodnie
Gdybym miała dwójkę na pewno bym zainwestowała tak jak Ty w przyczepkę i robiła z niej ala "wózek"

Cytat:
Mnie chyba bardziej przekonuje przyczepka jeszcze ze względy na to ze chroni przed słoncem/wiatrem/komarami
Dla upartego czapka chroni przed słońcem,
Twój tułów przed wiatrem,bo siedzi zaraz za Tobą,
a komary chyba mało co gryzą jak jeździsz

Ale tak sobie myślę, Tobie to przypasuje tzn przyczepka jak będziecie wychodzić na plażę w formie nawet parawanu, namiotu.

My po obiedzie.
Zrobiłam damie rybę, ale jakoś nią pogardziła,
widziała że mama je zupkę to też chciała,
a zrobiłam ala kapuśniak wiosenny z białej kapusty.
Jadła aż uszy jej się trzęsły
oczywiście musiała "sama" zjeść i dama do przebrania

Stary 2012-05-04, 13:56   #4462
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
KONIECZNIE! kiedy Wy się wczasujecie?
Ostatni tydzień lipca

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 13:58   #4463
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ostatni tydzień lipca
Ooooo nie my wybywamy w połowie lipca, tylko nie wiem dokładnie na ile. Zależy kiedy będę musiała odfajkować liste w UP

Stary 2012-05-04, 14:20   #4464
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Cytat:
pewnie ze jest, trzeba tylko poszukac
a rozglądacie się już czy na razie jeszcze nie?

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ja mam do niej nr, zapytam czy pozwoli Ci podać, ale nie wiem kiedy odpisze.

Raczej Nerolka na jej prośbę. I dobrze!

U Was to wszystko inaczej
To to samo co bodzi bodzi?
oo byłabym wdzięczna jakbyś jej napisała

no może rzeczywiście Nerolka

no mówimy barany barany i stukamy się czółkami i krzyczymy "buc" albo "tryk" to samo??

Cytat:

Kurcze caly czas mysle o Sweet. Szkoda by bylo gdyby sie pogniewala i juz do nas nie wrocila. Shira jak sie cos dowiesz to daj znac.

Jak tam u Was dzis aura pogodowa? U mnie dalej kiepsko, jedyne pocieszenie to takie ze nie leje.

napiszę jak tylko dostanę nr o ile sweetka odpisze

u nas leje jak z cebra
Cytat:
Ogonów nie maja Sarenka robi im cacy cacy ogolnie nie wchodza sobie w droge.
aa no tak brak ogona to atut mój ma i niestety Żbik jest nim wielce zainteresowany a mój pis tego nie lubi nie mogę spuścić oka bo jak go dobrze chwyci za ogon to pies mu się może odgryźć jakby coś takiego miała miejsce to tż każe uśpić psa

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
o 2 w nocy: oh Will you are great....

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
jesli mu zrobia operacje i wszystko bedzie w porzadku, to wtedy bedziemy wiedziec, teraz operacja jest musowa, bo na morfinie nie moze caly czas "jechac"

stronczku pisalam dawno temu o tym, zaraz jak sie okazalo ze chory jest, teraz wybral chemie i naswietlania ale mu nie pomoglo. Ma narosl pod jezykiem i na dziaslach i przerzut na wezly chlonne.
ojjj czemu mi to umknęło przykro mi i zdróweczka dla taty!!!

Cytat:
A u mnie znowu ból głowy. Ale dziś z dodatkowymi atrakcjami, bo już po powrocie do domu, podczas karmienia Tymcia, prawie zasłabłam Zrobiło mi się ciemno przed oczami, powieki mi opadły i nie mogłam unieść rąk. Tylko męża zdołałam zawołać, żeby wziął Tymka i glebnęłam na poduszki. I tak z 10 minut nie mogłam się ruszyć prawie. A potem przeszło, jak gdyby nigdy nic.

nie dobrze bardzo nie dobrze kiedy masz wizytę? a na dziś jest ok?

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
h Ale pięknie śpi ostatnio całą noc w swoim łóżku, bez żadnych pobudek w nocy od 21 do 7
jak ja ci zazdroszczę kopni mnie bo to nie bardzo wzniosłe uczucie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

No i jest wysypka.
Trzydniówka zaliczona
u nas też

Zosiaku

my po kontroli Żbik zdrowy wysypka ustępuje pytam znachora możemy na pole a ten jasne ale hahahaha pogoda wam się zepsuła -śmieszne bardzo śmieszne stary cap ma poczucie humoru
Stary 2012-05-04, 15:07   #4465
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Zosieńko

dzien dobry
podpinam sie pod zyczonka

Dziewczynki dziekuje - byl tata na onkologii i TZ z nim wszedl, w poniedzialek badania i dalej beda dzialac. Na stwierdzenie mojego meza, ze sie zle czuje tata, powiedzieli ze oni wiedza co robia i ze jak morfina nie pomaga to brac wiecej morfiny masakra jakas. Doszlismy do wniosku, ze oni czekaja az mi kto lapowke da, to wtedy sie zajma jak nalezy teraz zbywaja.
Znikam laseczki bo o 17 mamy bierzmowanie, musze sie ogarnac i moja Marys do mamy zawiezc, gdzy przemyslelismy i bez sensu ja meczyc 2 h w kosciele czyli wyjdziemy o 19 zanim w domu zasiadzemy moja panna bedzie spiaca, a w wozku spac nie umie i bedzie ryk. Wiec zostawie ja u mamy i juz.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 15:56   #4466
aania_20
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
Nadrabiam po łebkach, może mi się uda

patik, gratuluję egzaminów

Stronczek, dla mnie prowadząca super

marinka
, łądny avatarek

wodaqua
, dziękuję

zdjęcia wszystkie śliczne!
Maluszkom za kolejne miesiące i buziaki!

My byliśmy u kolegi TŻa z pracy, za Wrocławiem. Bardzo było sympatycznie. Adaś dzielnie zniósł wycieczkę. Na miejscu z gospodarzami od razu zakumplował, a największy przyjaciel na zdjęciu poniżej
pozwalał małemu na wszystko, włącznie z ciągnięciem za uszy i sprawdzanie zębów... a że Adaś ostatnio namiętnie piszczy to śmialiśmy się że porozumiewają się ultradźwiękami
aha, moje dziecko nie woła mnie :mama!" tylko "Aaaaaania!"

zaraz nadrabiam dalej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S4035472.jpg (70,0 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S4035476.jpg (61,6 KB, 46 załadowań)

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 16:16   #4467
aania_20
Zakorzenienie

Marinko, jestem nie miałam ani czasu, ani weny na pisanie odeślę Ci maila niebawem.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Melduję się, że jestem. Nienawidzę takich upałów! Żeby było choć jedno miejsce, gdzie nie ma tak ciepło - w mieszkaniu 26st. i nie ma jak wychłodzić. Ani spać, ani oddychać nie można
Wczoraj późnym popołudniem bylismy na działce u teściów - żeby dziecko choć kawałek zieleni zobaczyło Może w sobotę wybierzemy się do moich rodziców. Ciekawe, czy mąż będzie pamiętał o moich urodzinach? Czepia się mnie na każdym kroku... Mam już dość tego wszystkiego! Dość! dość! Dość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Patryk nauczył się wszystko pokazywać rączką. Robi to tak śmiesznie, jakby coś prezentował. Poza tym podaje rękę na "cześć", cmoka, robi "papa" - tylko bardziej to przypomina odganianie much A i jeszcze jedno - jeśli czegoś nie dostanie, albo coś mu się zabierze, to zaczyna płakać, a raczej wyć tak, że powietrza nie może złapać - a to tylko potwierdza fakt, że skoro dziecko płacze przy mnie, to jaką jestem matką? Taką, którą trzeba pilnować!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
domyślam się jak Ci przykro. Ściskam mocno!
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Agata albo Karolina, a dla chłopca Arek-ale to też hipotetyczne imiona

bardzo ładne

Cytat:
No i ja Wam pokażę mojego plażowicza. Zdjęcia z dzisiejszego rańca i wczorajszego wieczora.
świetne
Cytat:

My właśnie wróciliśmy z mega intensywnych zakupów: w ciągu niecałych 2 godz. kupiłam Tymkowi ciuchy na chrzest, sobie też i jeszcze zakupy spozywcze załatwiłam
Ale ponieważ nie miałam czasu, a ciężko mi się było zdecydować na niektóre rzeczy, to ostatecznie kupiłam 3 sukienki, a jemu 3 koszule, dwie pary spodni, sweter i 2 kamizelki
W domu spokojnie poprzymierzamy, wybierzemy i oddam to, co odrzucimy.
obydwie bardzo ładne
Cytat:
Wpadłam tylko na chwilę podzielić się z Wami radością
Moja koleżanka po in vitro zobaczyła dziś dwie kreseczki
Ależ się cieszę
super! Oby bezproblemowo przeszła te 9 miesięcy
Cytat:
Uważaj na tą stację! My właśnie naprawiamy auto po tankowaniu (Aniu - kiedyś pytałaś - tak, paliwo niby zimowe nam załatwiło wtryski, ale nie chcemy robić burzy, bo to mąż kuzynki jest ajentem tej stacji )
oj, to kiepska sprawa

Brumek, idź gdzieś, proszę Cię. Nie brzmi to zbyt łagodnie.

pampersy sleep&play miałam raz, dostaliśmy, i nigdy więcej
eveewe, dużo zdrowia dla taty
!

a żeby było przyjemnie to nadgarstek mi szwankuje od jakichś 2 tygodni,, obstawiam zespół cieśni nadgarstka bo objawy książkowe, ale muszę się do neurologa po weekendzie wybrać, bo już mnie to zaczyna w nocy budzić :/

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 16:19   #4468
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Shira jeszcze sie nie rozgladalismy

Ogladam powtorke z konkursu na przeboj Euro. I na koko euro spoko sie pobeczalam...a dlaczego ???????? chyba mi sie jednak teskni za Polska.

a tak na marginesie najlepsza byla, taka skoczna, wpadajaca w ucho i zagrzewajaca do walki

jesli chodzi o pampersy sleep&play to ja tu kupuje wlasnie takie pomaranczowe ale one sie nazywaja simply dry, dla mnie rewelacja. Nie wiem czy to takie same...

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-05-04 o 16:22
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 16:19   #4469
zanka205
Zakorzenienie

hej laski
piszę z nowego laptopa, bo stary po naprawie działał 2 tygodnie i padł, znowu grafika
dziś w końcu TŻ pojechał i wziął nowego na raty
sprzedałam wózek i w poniedziałek mają go odebrać, a wtedy od razu zamawiam spacerówkę
karuzelę i leżaczek wystawiłam na allegro - może się sprzeda

ostatnie dni spędziliśmy nad wodą, bo pogoda była, ale dziś leje i zimno
a poza tym nic ciekawego u nas się nie dzieje

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 17:15   #4470
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Hej!

Dominik też budzi się wcześnie od 5 do 6. Ta druga opcja raczej rzadko jest

Hmmm do dentysty powiadasz, do tego przystojniaka

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Moja ma gile zielone od środy,
zastanawiam się czy iśc z tym do lekarza,
bo gorączki nie ma i raczej na ból gardła nie narzeka.
Gile zrobiły się kiedy zaczęłam podawać nasivin.

Chyba przeczekam, bo nie chce jej ciągnąć do dzieci chorych,
żeby się bardziej rozchorowała. Katar ją już nie męczy,
a jak coś to pojadę na pogotowie.
No właśnie też nie chce ciągnąć Dominika znowu do dzieci chorych i też zielone gile pojawiły się właśnie po nasivinie Przeczekam weekend, kupiłam pulmex baby i bedę na noc smarowała. Wiem, że stosowałyście tą maść, przypomnijcie opinie o niej. czytałam, na necie, że jest super.

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
sleep$play są tak do du.py że nie wziełabym ich zadarmo drugim razem, rzepy w ogóle nie są elastyczne i obcierają nóżki, mały dwa razy siknie i już pełny pampek .... te pieluchy są zdecywowanie porażką pamersa
A Karol juz kupił 3 paczki Potem mi coś tam świtało, że była juz mowa o pomarańczowych pamkach, ale ja ostanio jakos wolno myslę No nic przetestuje sama.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości