|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Dzień dobry!!!
No i pogoda się niestety popsuła, niebo całe zachmurzone i leje ![]() Dobrze, że jeszcze wczoraj wykorzystaliśmy pogodę, bylismy u mojej przyjaciółki na grilu, gdzie oprócz nas były jeszcze dwa maluchy, 4misięczny Sebastian i 7 miesięczna Amelka. Przyjaciółka, która jest chrzestną Dominika jest teraz w 38tyg ciąży, termin ma na 15, wiec wspólnie oczekujemy na Maksia. Było bardzo fajnie i kocyk z Lidla oczywiscie wypróbowany, spełnił swoja rolę w 100%. Fajnie jest, że taki duży. Z samopoczuciem Dominika jest tak sobie, bo zwiększył mu się katar i dzisiaj rano takie gęste zielone gile wychodziły, a teraz w dzień leci mu z noska. Nie wiem czy znowu mam lecieć do lekarza z tym?? jak myslicie? Oczko trochę lepiej, przemywam rumiankiem. Apetyt to ma słaby, coś tam zawsze wypije i zje przeciągu dnia, ale to nie jest to co dawniej. Kurczę gdyby był trochę grubszy to bym się nie zamartwiała, ale to jest taki nasz "chudzielec", że chciałabym, żeby w końcu przytył. (znowu spadł na 3centyl, a wzrost na 90centylu ![]() Przepraszam nie zacytuje, bo tak po łebkach co chwilę zerkam tylko. powiem tylko, że zdjęcia letnich maluszków i filmiki są cudowne A i w tesco promocja na pampersy, wychodzi tyle samo co te z lidla czy dada. 27zł sleep &play, i słoiczki owoce 5,56 za 3szt właśnie Karol jechał kupić.
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Hej!
U nas chyba teraz burza będzie, a miałam z małym iść na pole w ogóle od kiedy są te upały nie mogę wysiedzieć w domu, bym tylko ganiała na polu Ale już się coś poknociła pogoda wrrr Gdzie nasze aania i natka? Rogi wstaje od 2 tyg ( chyba już ponad ) o 4.30-5 rano. Ależ mnie to denerwuje. Co prawda zasypia potem ok 8 do 9.30, no ale ja się już nie bardzo położę. Ząb mnie boli, chyba muszę się zapiać w końcu do dentistmena.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta przemyslałam zakup krzesełka na rower i chyba na ten rok to jeszcze za wcześnie. Niby siedza juz nasze dzieciaczki, ale jeszcze takie miękkie są
Ale mój tata coś mówił, że rozgląda się za taka przyczepka rowerowa dla Sarenki, sama już nie wiem czy to lepsze.... |
|
|
|
#4444 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może podaj jabłko dla rozluźnienia stolca, jeżeli myślisz że to zatwardzenie. Cytat:
Moja ma gile zielone od środy, zastanawiam się czy iśc z tym do lekarza, bo gorączki nie ma i raczej na ból gardła nie narzeka. Gile zrobiły się kiedy zaczęłam podawać nasivin. Chyba przeczekam, bo nie chce jej ciągnąć do dzieci chorych, żeby się bardziej rozchorowała. Katar ją już nie męczy, a jak coś to pojadę na pogotowie. Cytat:
JA też muszę iść srebrne plomby wymienić
|
||||
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Jak siedzą szczelnie i estetycznie ci nie przeszkadzają to nie ma co ruszać
![]() u nas leje
|
|
|
|
#4446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyczepka jest zazwyczaj na dwie osoby, wsadzisz tam taką Sarenkę to tym bardziej będzie latała, druga sprawa nie widzisz jej, trzecia przyczepki są od 18miesiąca życia. nie które od 12stego, czwarta jest dalej niż Twój rower, więc tak samo każdą górkę,podskok będzie czuła i myślę że nawet bardziej niż na foteliku. Poleciła Nam fotelik babeczka bo sama już jeździła z 9cio miesięczną córką, masz pasy 5-cio pkt zazwyczaj,więc jak dobrze zapniesz to dziecko latać nie będzie, masz bliżej ją siebie albo mąż i widzicie jak się zachowuje w foteliku i co ewentualnie wydziwia.Czuje dziurska itd ale myślę, żę zdecydowanie mniej niż te w przyczepce...więc myślę że fotelik lepiej się sprawdzi niż przyczepka. Przyczepka fajna sprawa, ale myślę że się nadaję dla dwóch maluchów tak jak YOUYOU pisze, wsadza Filipa i Lilkę i jadą w świat ![]() To jest moje zdanie, bo kurcze zastanawiałam się nad przyczepką tak jak TY,ale wiem że nie wykorzystam jej tak bardzo jakby miała dwójkę brzdąców. ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
Nei przeszkadzają, a czy są estetyczne w sumie ich tak bardzo nie widać, ale chce wymienić bo ostatnio pod srebrną miałam kanałowy a nic nie było widać, dopiero jak mi zaczął wiercić i najechał na nerw to się dowiedziałam co mnie czeka... ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Aaaa i mojej to wisi czy czuje dziurska czy nie, nawet mam wrażenie czasem że jej too odpowiada, bo wsadza rękę do buzi i wydobywa z siebie rożne dźwięki |
||
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
W przyczepce tez są pasy bezpieczeństwa. Chcemy poszukac takiej 1osobowej i też takiej z mozliwościa pchania jak wózek, po odczepieniu od roweru.
|
|
|
|
#4448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ze swej strony do tej listy dorzuce: http://www.bioderma.com/pl/nc/produk...ction/475.html dobrze sie aplikuje i wchlania i ten: http://www.laroche-posay.pl/produkty...eci-p4174.aspx moze byc, choc w porownaniu z tym pierwszym, gozej sie rozsmarowuje minus obu to cena |
|
|
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodziło mi o to, że przyczepki są szerokie, a fotelik taki nie jest, że wiesz że jak dziecko ma latać na boki, to w przyczepce więcej "polata" niż w foteliku. Ja tak naprawdę nie mam nawet gdzie tej przyczepki trzymać. |
|
|
|
|
#4450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() HEJ
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-05-04 o 11:33 |
||
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Filipa wczoraj tak pogryzły komary że biedny nie spał dziś pół nocy a ja musiałam go drapać ![]() u nas jeszcze dziś piękna pogoda, choć podobno po południu ma już się ochłodzić.. ![]() Carmela, Zaneta widzę dyskusję o fotelikach/przyczepkach ![]() Ja ze swojej przyczepki jestem baaaaardzo zadowolona, ale rzeczywiście sprawdza się przy dwójce. Myślę że jedno lepiej wpakować w fotelik. My tę swoją mamy dopiero od jesieni , wcześniej Filip w niej sam nie jeździł. Przyczepka ma ten plus że wkładamy dwójkę dzieciaków, można im zapiąć moskitierę, żeby ich komary nie gryzły, jest też osłonka przeciwdeszczowa, wrzucamy im tam picie, zabawki, jedzenie i mają wszystko pod ręką, do tego z tyłu jest sporo miejsca na wrzucenie wszystkich gratów (dodatkowe ubrania, kocyk, jedzenie itd). No i odczepia sie i może służyć jako wózek dwusosobowy. Właśnie wczoraj poszliśmy sobie spacerkiem do rodzinki na grilla i dzieciaki jechały w takiej dwuosobowej karecie ![]() Miejsce dla Lilki tylko nieco podrasowaliśmy, podłożyliśmy jej wkładkę od fotelika Recaro, i ma naprawdę miękko i wygodnie
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-05-04 o 11:43 |
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie chyba bardziej przekonuje przyczepka jeszcze ze względy na to ze chroni przed słoncem/wiatrem/komarami
|
|
|
|
#4453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Zosiu - sto latek No i super Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałam same kiepskie opinie o sleep&play, sami nigdy ich nie mieliśmy.
|
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
My używamy tylko active, ale niestety w naszym tesco 4 nie było...tylko 3 i 5.
|
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
sleep$play są tak do du.py że nie wziełabym ich zadarmo drugim razem, rzepy w ogóle nie są elastyczne i obcierają nóżki, mały dwa razy siknie i już pełny pampek .... te pieluchy są zdecywowanie porażką pamersa
|
|
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4458 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za komplementy
![]() Na plecach lżej niż z przodu ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Carmela Sarenka boska na piasku Mam nadzieje, ze spotkamy się nad morzem Youyou kupiłam używanego Mietka na forum chustowym, o takiego http://meitai-by-martala.blogspot.co...ei-tai-42.html Nawet mam już na niego kupca jakby mi niepodpasował ![]() Poginęły mi cytaty |
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
KONIECZNIE! kiedy Wy się wczasujecie?
|
|
|
|
#4461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Twój tułów przed wiatrem,bo siedzi zaraz za Tobą, a komary chyba mało co gryzą jak jeździsz ![]() Ale tak sobie myślę, Tobie to przypasuje tzn przyczepka jak będziecie wychodzić na plażę w formie nawet parawanu, namiotu. My po obiedzie. Zrobiłam damie rybę, ale jakoś nią pogardziła, widziała że mama je zupkę to też chciała, a zrobiłam ala kapuśniak wiosenny z białej kapusty. Jadła aż uszy jej się trzęsły ![]() oczywiście musiała "sama" zjeść i dama do przebrania ![]() |
||
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
Ooooo nie my wybywamy w połowie lipca, tylko nie wiem dokładnie na ile. Zależy kiedy będę musiała odfajkować liste w UP
|
|
|
|
#4464 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
a rozglądacie się już czy na razie jeszcze nie? Cytat:
no może rzeczywiście Nerolka no mówimy barany barany i stukamy się czółkami i krzyczymy "buc" albo "tryk" to samo?? Cytat:
napiszę jak tylko dostanę nr o ile sweetka odpisze ![]() u nas leje jak z cebra ![]() Cytat:
jakby coś takiego miała miejsce to tż każe uśpić psa Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u nas też ![]() Zosiaku ![]() ![]() my po kontroli Żbik zdrowy wysypka ustępuje pytam znachora możemy na pole a ten jasne ale hahahaha pogoda wam się zepsuła -śmieszne bardzo śmieszne stary cap ma poczucie humoru
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
podpinam sie pod zyczonka
Dziewczynki dziekuje - byl tata na onkologii i TZ z nim wszedl, w poniedzialek badania i dalej beda dzialac. Na stwierdzenie mojego meza, ze sie zle czuje tata, powiedzieli ze oni wiedza co robia i ze jak morfina nie pomaga to brac wiecej morfiny masakra jakas. Doszlismy do wniosku, ze oni czekaja az mi kto lapowke da, to wtedy sie zajma jak nalezy teraz zbywaja. Znikam laseczki bo o 17 mamy bierzmowanie, musze sie ogarnac i moja Marys do mamy zawiezc, gdzy przemyslelismy i bez sensu ja meczyc 2 h w kosciele czyli wyjdziemy o 19 zanim w domu zasiadzemy moja panna bedzie spiaca, a w wozku spac nie umie i bedzie ryk. Wiec zostawie ja u mamy i juz.
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Nadrabiam po łebkach, może mi się uda ![]() patik, gratuluję egzaminów ![]() Stronczek, dla mnie prowadząca super ![]() marinka , łądny avatarek ![]() wodaqua , dziękuję ![]() zdjęcia wszystkie śliczne! Maluszkom za kolejne miesiące ![]() i buziaki! ![]() My byliśmy u kolegi TŻa z pracy, za Wrocławiem. Bardzo było sympatycznie. Adaś dzielnie zniósł wycieczkę. Na miejscu z gospodarzami od razu zakumplował, a największy przyjaciel na zdjęciu poniżej pozwalał małemu na wszystko, włącznie z ciągnięciem za uszy i sprawdzanie zębów... a że Adaś ostatnio namiętnie piszczy to śmialiśmy się że porozumiewają się ultradźwiękami aha, moje dziecko nie woła mnie :mama!" tylko "Aaaaaania!" zaraz nadrabiam dalej ![]()
|
|
#4467 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Marinko, jestem
nie miałam ani czasu, ani weny na pisanie odeślę Ci maila niebawem.Cytat:
domyślam się jak Ci przykro. Ściskam mocno! ![]() Cytat:
bardzo ładne Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brumek, idź gdzieś, proszę Cię. Nie brzmi to zbyt łagodnie. pampersy sleep&play miałam raz, dostaliśmy, i nigdy więcej ![]() eveewe, dużo zdrowia dla taty! a żeby było przyjemnie to nadgarstek mi szwankuje od jakichś 2 tygodni,, obstawiam zespół cieśni nadgarstka bo objawy książkowe, ale muszę się do neurologa po weekendzie wybrać, bo już mnie to zaczyna w nocy budzić :/
|
|
|
#4468 |
|
Wtajemniczenie
|
Shira jeszcze sie nie rozgladalismy
Ogladam powtorke z konkursu na przeboj Euro. I na koko euro spoko sie pobeczalam...a dlaczego ???????? chyba mi sie jednak teskni za Polska. a tak na marginesie najlepsza byla, taka skoczna, wpadajaca w ucho i zagrzewajaca do walki ![]() jesli chodzi o pampersy sleep&play to ja tu kupuje wlasnie takie pomaranczowe ale one sie nazywaja simply dry, dla mnie rewelacja. Nie wiem czy to takie same... Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-05-04 o 16:22 |
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski
piszę z nowego laptopa, bo stary po naprawie działał 2 tygodnie i padł, znowu grafika dziś w końcu TŻ pojechał i wziął nowego na raty sprzedałam wózek i w poniedziałek mają go odebrać, a wtedy od razu zamawiam spacerówkę karuzelę i leżaczek wystawiłam na allegro - może się sprzeda ostatnie dni spędziliśmy nad wodą, bo pogoda była, ale dziś leje i zimno a poza tym nic ciekawego u nas się nie dzieje
|
#4470 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Hmmm do dentysty powiadasz, do tego przystojniaka ![]() Cytat:
Przeczekam weekend, kupiłam pulmex baby i bedę na noc smarowała. Wiem, że stosowałyście tą maść, przypomnijcie opinie o niej. czytałam, na necie, że jest super.Cytat:
Potem mi coś tam świtało, że była juz mowa o pomarańczowych pamkach, ale ja ostanio jakos wolno myslę No nic przetestuje sama.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

w ogóle od kiedy są te upały nie mogę wysiedzieć w domu, bym tylko ganiała na polu
zębole

jakby coś takiego miała miejsce to tż każe uśpić psa
Zrobiło mi się ciemno przed oczami, powieki mi opadły i nie mogłam unieść rąk. Tylko męża zdołałam zawołać, żeby wziął Tymka i glebnęłam na poduszki. I tak z 10 minut nie mogłam się ruszyć prawie. A potem przeszło, jak gdyby nigdy nic.
masakra jakas. Doszlismy do wniosku, ze oni czekaja az mi kto lapowke da, to wtedy sie zajma jak nalezy teraz zbywaja.