|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4083 |
|
Raczkowanie
|
cześć
![]() poniżej moja dzisiejsza Redukcja z prośbą o komentarz śniadanie: jajecznica z 2 jajek bez tłuszczu ze szczypiorkiem i z solą, do niej 2 kromki grahama z ziarenkami z sałatą lodową i plasterkami szynki drobiowej II śniadanie: lekki serek wiejski mymieszany z orzechami laskowymi i nerkowcami, cynamonem i imbirem, jabłko obiad: sałatka z połowy dużego fileta z kurczaka, z 1/2 kostki małej fety o obniżonej zawartości tłuszczu, z sałatą lodową, pomidorem, ogórkiem i rzodkiewkami kolacja: lekki serek wiejski z cynamonem i marchewka Z płynów: woda, kawa, czerwona herbata, cola light Poza tym planuję callanetics I mam jeszcze takie pytanie, wiem, że w nieodpowiednim wątku, ale tu są chyba zgromadzone osoby, które mogłyby mi pomóc w wyborze posiłków. A mianowicie, jeżeli planuję siłownię nakierowaną na spalanie po normalnym sniadaniu, to co powinnam zjeść po ćwiczeniach - na II śniadanie? Czy może być podobnie jak dzisiaj? Czy może powinnam jednak zjeść jakieś inne węgle, zamiast jabłka? Bedę wdzieczna za odpowiedź. Edytowane przez blissful Czas edycji: 2012-05-05 o 19:40 |
|
|
|
#4084 | |
|
Zadomowienie
|
Bellamy, dzięki za ocenkę. A ludzie maja paczadła, to się patrzą. Albo wiem- sami by chcieli takiego wieśniaka zjeść i stąd te zawistne spojrzenia! Nie oddam! Moje!
![]() R I 4 łyżki płatki owsianych i jęczmiennych (wymieszane), serek wiejski 200g, odrobina mleka 1,5%, płaska łyżka słoneczki łuskanego, małe, skrojone jabłko, z pół łyżeczki gorzkiego kakaa, 2 łyżki otrębów granulowanych (tak teraz patrzę- nie przesadziłam z kcal w śniadaniu? )II grahamka z dwoma plastrami polędwicy + mizeria (pół skrojonego ogórka + 2 łyżki jogurtu naturalnego + płaska łyżka pestek słonecznika) III ok. 250 g warzyw na patelnię (kukurydza, papryka, fasola, marchew), brokuły, pół torebki ryżu brązowego, dwa ugotowane jajka (bez żółtek) IV serek homo naturalny 200g + garść otrębów granulowanych, parę plastrów polędwicy drobiowej (przegryzionych na zabicie głoda )V twaróg półtłusty ok. 50g z ogórkiem i dwoma plastrami polędwicy ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
Ale coś ubogie to menu...
Edytowane przez Aishinette Czas edycji: 2012-05-05 o 20:42 |
|
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4086 |
|
Przyczajenie
|
Moje dzisiejsze jadło:
45 min cwiczeń: 20 min bunish JM i 25 min cwiczen bikini 1. Bułka żytnia pół na pół: 1 z odtłuszczonym serem żółtym, sałatą i plastrem pomidora, 1 z szprotkami w sosie pomidorowym 2. Jabłko 3. Brązowy ryż smażony z warzywami i tofu (z marchewką i fasolką szparagową i ananasem) 4. Będą chyba lody (2-3 gałki) I jak??? |
|
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4088 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4090 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też lubię taki serek tylko daje musli i orzechy włoskie lub arachidowe lub mieszankę obydwu, dosypuje cynamon i dorzucam pokrojone jabłko
Ale z czasem moze się przejeść
|
#4092 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Tylko ja daje musli i do tego dodatkowo jabłko orzechy i cynamon. Moze byc też crunchy
![]() Dzisiaj miałam z gruszką i czekoladą gorzką ;D Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-05-05 o 20:09 |
|
|
|
|
#4094 |
|
BAN stały
|
i wpadla jeszcze 1 rurka
|
|
|
|
#4095 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4096 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A z crunchy też musi być mega. A do wiejskiego z owocami jakoś nie mogę się przekonać, ale kiedyś spróbuję.
|
|
|
|
|
#4097 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4098 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4099 |
|
Zadomowienie
|
dzisiejsze U (ostatnie w domku, więc sobie podogadzałam
):woda z cytryną, 1/4 grejpfruta Ś:7 małych serduszek gofrowych z dżemem truskawkowym/twarogiem/wieśniakiem/jogurtem z kuleczkami czeko nadzianymi czymś z szampanem, kostka gorzkiej czekolady z musem pomarańczowym 40 minut na rowerku + 10 minut cwiczeń na brzuch IIŚ: kilka fistaszków, trochę wieśniaka z cynamonem i jabłkiem + 1 serduszko gofra (zjadłabym więcej, ale potem mama się dołączyła.. ) i kawałek ciasta Pina Colada ![]() 5km bardzo szybkiego marszu O: parowana pierś z kurczaka w ziołach z mieszanką warzyw (cebula, pieczarki, marchewka, brokuł, kukurydza) z małym naleśnikiem razowym K: kawał domowego pasztetu z chrzanem jabłkowym, 3 plasterki polędwicy sopockiej, resztka sera camembert z żurawiną, bardzo mała parówka cielęca z ketchupem 1l wody, 1,5l zielonej herbaty, 1l wody z miętą i limonką i jak?
|
#4100 |
|
Rozeznanie
|
P:
I. Owsianka z pięciu łyżek na mleku z serkiem wiejskim, miodem, migdałami, suszonymi morelami i daktylami; kawa z mlekiem. II. Duża bułka wieloziarnista podzielona na trzy części: - dwie z masłem, łososiem wędzonym, jajkiem, pomidorem i szczypiorkiem (dzięki Ervisha za inspirację - pyszne połączenie )- jedna z masłem, twarogiem i konfiturą wiśniową Koktajl bananowo - waniliowy (z banana, serka waniliowego, mleka, cukru) III. Zupa krem z pomidorów z grzankami; pulpety w sosie koperkowym, kluski śląskie, fasolka szparagowa (porządna porcja); szklanka maślanki. IV. Cappuccino, kawałek ciasta kruchego z wiśniami, jabłko, pomarańcza Lód Magnum Almond, Kubuś V. Dwie duże kromki pumpernikiela z masłem, camembertem i pomidorem + sałatka warzywna z kurczakiem i majonezem; kawa zbożowa na mleku z miodem, pasek Milki karmelowej.
|
#4101 |
|
Rozeznanie
|
U
I jogurt naturalny z musli, musem z rabarbaru, migdałami i wkrojonym bananem II duża porcja cannelloni z mięsem, sosem pomidorowym i mozzarellą + surówka z sałaty i ogórka III 2 kawałki ciasta jogurtowego ![]() IV pasta z ricotty i wędzonego dorsza z ziołami, rzodkiewkami i rzezuchą + domowe niesolone krakersy |
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba wyszło U: ???
1. 2 kromki razowego z masłem, dwa jajka na miękko i warzywa(pomidor, sałata, papryka,marchewka) 2.w podróży: jabłko, i od razu na miejscu wygłodniała: kilka 4-5(?) plastrów szynki białej, dwie kawy z mlekiem i kawałek drożdżowego ( w oczekiwaniu na obiad) 3. miska z dokładką barszczu czerwonego z ziemniakami( zabielany) drugie danie: ziemniaki, szynka gotowana z sosem białym i sałatka z pomidorów i cebuli 4. lody bakaliowe i kawa 5. kaszanka z grilla kiełbaska z grilla ( dość spora) i szaszłyk ( bekon w przyprawach) i sporo sałatki z kapusty z olejem późnym wieczorem : niecała lampka czerwonego wina nie pamiętam czy w ciągu dnia coś jeszcze podjadałam
|
|
|
|
#4103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wieśniak z musli i orzechami to ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
Bardzo ładnie. Smacznie, zdrowo i na luzie. Oby tak dalej dużo jeszcze musisz przytyć?
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i uważam że z jadłospisów P które są obecnie wklejane,tylko po Twoich widać,że pomimo iż jest Ci ciężko nprawdę się starasz i Ci zależy
|
|
|
#4105 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny,czy takie snaidanie moze byc? Duzo slodyczy ale mam na nie ochote:
1 kromka pszennego :pol z serkiem czosnkowym, pol z ztwarozkiem waniliowym, 3 kostki czekolady, herbatnik w czekoladzie, galaretka w czekoladzie i gryz prince polo. to nie za duzo jak na sniadanie? |
|
|
|
#4106 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
Jesteś na P i słodycze powinnaś traktować jako dodatek a nie posiłek i podstawę posiłku. I jeszcze pytasz czy to co zjadłaś to nie za dużo
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-05-06 o 12:07 |
||
|
|
|
#4107 |
|
Raczkowanie
|
U:
1śn: pełna miska płatków jęczmiennych na mleku z borówkami, miodem i garścią płatków migdałowych 2śn: cztery kawałki bagietki z masłem, karbowaną sałatą, łososiem wędzonym na ciepło, chrzanem z jogurtem i szczypiorkiem, herbata z cytryną obiad: kurczak z sambalem i mlekiem kokosowym z makaronem ryżowym, kompot z rabarbaru z imbirem podw: deser danette pistacjowy, sałatka owocowa (jabłko, banan, papaja) skropiona cytryną z miodem kol: placki otrębowe z brokułami z domowym sosem tzatziki, herbata |
|
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę to ostro zabrzmiało ale masz rację.....
Niestety wiele osób na wizażu uważa to samo A u Ciebie Iza jak?
|
#4110 |
|
Rozeznanie
|
R powoli w kierunku U:
I: owsianka z lodówki 5 łyżek płatków na mleku, mały banan, serek homo nat, łyżeczka kakao.długi spacer II: kawałek razowej bagietki z bieluchem, filetem z indyka i pomidorem. 30days shred III: wieloziarnista tortilla z grillowanym kurczakiem, warzywami z sosem na jogurcie. IV: mały kawałek tortu urodzinowego ![]() V: sałatka z lodowej, ogórka, pomidora, papryki, cebuli i tunczyka. I jak?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

)

Ale z czasem moze się przejeść 

Bardzo ładnie. Smacznie, zdrowo i na luzie. Oby tak dalej