|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Jakieś fatum dziś! Takiego okropnego dnia już dawno nie miałam. Alan ciągle płacze, mało tego, krzyczy i ryczy jednoczesnie. Pożarliśmy się z małżem. Alan krzyczy, mąż krzyczy na Alana, a mi sie chce wyjśc i najlepiej wcale nie wracać.
Już ponad miesiąc próbuję bez pieluszki, ale to już jest któraś próba nie pierwsza. Zawsze kończylismy po paru dniach bo nie widać było postępów, a teraz tak jakby coś zrozumiał, a tu od paru dni taki zonk. Nie mam już sił na to wszystko.
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To długo, my za pierwszym razem chyba 3 tygodnie pociągnęliśmy, druga próba była po pół roku , ale udana. Może rzeczywiście odpuść na jakiś czas, trochę to tak wygląda jak u Kuby, że fizycznie niby dojrzał, potrafił wstrzymywać, ale w głowie chyba jeszcze nie umiał tego do końca poukładać.A, jak zdjęłaś pieluszkę to na cały dzień - w sensie, że tylko na drzemkę i na noc zostawiłaś? Jak Alan wczoraj sobie radził podczas zabawy z dziećmi? Wołał?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2012-05-06 o 13:31 |
|
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas kawalek slonca wyszedl , moze po obiedzie chlopcy pojda na spacer ![]() mnie sie nie chce, brzuch mnie boli i mam okropnego PMS-a ![]() Na razie robie sobie dzien dla urody, aby poprawic sobie humor. Agga
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- A mnie wczoraj miła niespodzianka spotkała - byłam na paznokciach i dostałam od mojej pani kosmetyczki prezent na urodziny - oliwkę do paznokci i skórek , ale się zdziwiłam
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny prezent Ja ciala dalam, bo nie zlozylam ci zyczen urodzinowych ![]() Jolu, wszystkiego co najwspanialsze, radosci na codzien, dobrych ludzi wokol, pociechy z Syna i Meza
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bez przesady , ale dziękuję ![]() Mariolu, a kiedy Wy jedziecie do Polski? Antonio za 3 tygodnie będzie miał skończone 3 lata, ja nie mogę, a niedawno taki malutki był
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Jola przyjmij odemnie tez zyczenia:
Sto lat i marzeń spełnienia
|
#3578 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj ani razu nie zawołał, biegał bawił sie, zatrzymał sie zrobił siku w majty, przyszedł powiedział że trzeba sie przebrać bo siku zrobił i tak przez cały dzień. A gdy zrobił kupkę to zdjął spodenki i majtki i połozył pod drzwiami wejściowymi a sam z gołął, brudną pupą pobiegł sie bawić. Prezencik pod drzwiami zobaczyłam po chwili gdy wyszłam z domu zobaczyć co robi *** Odemnie również przyjmij życzenia urodzinowe, wszystkiego dobrego i spełnienia marzeń Cytat:
![]() *** Dostałam @ na duphastonie. Brzuch boli jak jasny gwint, cierpię. Nigdy tak nie miałam i nie podoba mi się to co teraz sie ze mną dzieje Idę sie połozyć do Alana, bo biedak z tego płaczu całodziennego usnął po 16. Ciekawe o której wstanie. Poza tym to zaczełam kolejną próbę skłonienia Alana do spróbowania normalnego jedzenia, i tak dziśmoje dziecko jest tylko o śniadaniu, nic nie chce wziąc do ust i tylko ciągle słyszę "zrób placuszki, prosze". Ciekawe jak długo wytrzymam .
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziadkowie nie moga sie doczekac i co chwile pytaja, czy aby na pewno przyjedziemy ![]() Agga, nie zalamuj sie, nie jestes sama, chyba jest tutaj jeszcze kilka nieodpieluchowanych maluchow, w tym Antonio. U nas wyglada podobnie, co prawda A nie rozbiera sie, ani nie robi na dywan, ale po prostu nie wola, chyba ze po. A proby mamy co 1.5-2 miesiace .
|
|
#3580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niby sie nie przejmuję tymi niepowodzeniami, ale jakoś tak wewnętrzenie jest mi źle. Ciągle się staramy, robimy duzo żeby tylko dziecko było szczęsliwe, zadbane itd a w takich "głupich" sprawach ponosimy porażkę. Przecież ciągle Mu tłumaczę, pokazuję, proszę,a On jakby specjalnie, patrząc prosto w oczy i z uśmiechem na buzi leje w majtki . Tak mi dzisiaj smutno i na refleksje mnie bierze
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej
Ode mnie przyjmij również życzenia dużo zdrowia i samych szczęśliwych dni z rodziną. A kalosze widziałam w środę. Nie pamietam jakie wzory miały, ale coś mi się kołacze ze jakieś postacie z bajek, albo jakieś samochody były..... jeju nie pamietam, tak spojrzałam szybko, ale ładne były, bo mój wzrok przyciągnęły. |
|
|
|
#3582 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() A on tę kupę na placu zabaw przy innych dzieciach robił, czy gdzieś odchodził? Widzisz, tak to już jest. Nie wiem, czy pamiętasz, że przy naszej pierwsze próbie, Kuba nauczył się robić kupkę do nocnika, a potem, po 2 miesiącach mu "przeszło", do dziś nie wiem dlaczego. Dziękuję ![]() Przecież on na tych plackach świetnie sobie radzi , mój Kuba lubi dużo rzeczy, a chuderlak taki, że szkoda gadać ![]() Cytat:
, na urodziny też nie dojedzie?Cytat:
![]() Myślę, że tej sprawy akurat nie ma co rozpatrywać w kategoriach porażki czy sukcesu, czy to Waszego czy Alana, po prostu dzieci muszą do pewnych rzeczy dojrzeć, ani się obejrzysz i Alan będzie odpieluchowany ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#3583 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
ufffffffff nareszcie po weekendzie od poprzedniego piątku tylko grille i imprezy Oczywiście upały niemiłosierne, ale od wczoraj przeplatane burzami więc trochę odżyłam Dziękuję za wszystkie gratki odnośnie przedszkola /Cytat:
mam nadzieję, ze odpoczniesz na wyjeździe Cytat:
szkoda, że wycieczka nie bardzo udana hmm ja tam nie szaleje, ale mój brat często ogląda /np teraz/ a ja tak zerkam od czasu do czasu ![]() Cytat:
![]() fajne łózeczko Cytat:
zdrówka dla Blaneczki Cytat:
a dla Kubusia zdrówka Czeko - zdrówka dla całej rodzinki |
|||||
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ![]() ![]() Dziewczyny, mnie się wydaje, że Karo chodziło o to, że mają W Dziękuję ![]() ![]() *** Miałam robić zamówienie w Amarantusie i mi się nie chce
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety tak sie ulozylo, ze Maz nie moze wcale z nami jechac.
![]() Smutno mi, ale wiem, ze A bedzie mial swietne urodzinki w Polsce. Agga, zgodze sie z Jola, nie ma co tego rozpatrywac w kategoriach porazki czy sukcesu. Wiem, ze Antos wiele rzeczy nie chcial robic, gdy nam na tym zalezalo i pomimo nauki, a zaczal sam z siebie i od razu dobrze. Tak wiec licze, ze znowu mnie zaskoczy. Na razie kupa w majtkach mu zaczyna przeszkadzac i prosi, aby zmienic pieluche, a to juz cos, bo przedtem bylo mu wszystko jedno , aczkolwiek w obsikanych spodniach czy majtkach moze dalej chodzic . Mnie jakos ta sytuacja, ze A dalej w pieluszce nie martwi, czuje, ze TEN moment powoli sie zbliza . Cieszy mnie to, ze chetnie siada na nocnik czy ubikacje, mam nadzieje, ze zacznie wkrotce sam wolac.---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Ania
|
#3586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... a ja wiecznie po za domem i jeszcze mąż miał wolne od piątku nawet Ba dzisiaj już wypalił "tata, idź już do pracy" ![]() aaaa faktycznie, całkiem możliwe ja w końcu zamówiłam tą zieloną glinkę i hydrolat oczarowy naczynkami nie pękają, ale pory zapchane Cytat:
szkoda, że mąż musi zostać , ale Antonio pewnie będzie miał drugie przyjęcie urodzinowe z mamusią i tatusiem |
||
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
co tu tak pusto?
|
|
|
|
#3588 |
|
Ola-Unhola
|
Heloł
|
#3589 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć cześć
![]() Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Chyba jeszcze parę dni poczekam i jesli dalej będzie sikał gdzie popadnie to założe pieluszkę- tylko że On sie ciągle rozbiera i biega z gołym dyndolkiem . *** Własnie wrócilismy od lekarza- wkońcu się wybrałam bo katar ciągnął sie już ponad miesiąc, a wczoraj doszedł jescze kaszel. Na szczęście okazało się że kaszel to efekt spływającego kataru. Dostał Claritine i Cromohexal do nosa. Mam nadzieję że pomoże. Nie mam sumienia głodzić dziecka- wczoraj zjadł tylko sniadanie, poszedł spać bez kolacji bo nawet spróbować nie chciał. A jak dzis zobaczył swoje płatki na śniadanie to aż piszczał z radości, a na obiad znowu placki (już mam dość szykowania tych placków). Unhola jak na działeczce było? Aniu męczące te imprezy co? U nas to samo, i na dodatek nawet piwka nie mogłam wypić bo mąż stwierdził że teraz ja będę go do domu odwoziła (przez ost. 4 lata on mnie woził i ja piłam). Ciekawe jak Maja?
|
#3590 |
|
Ola-Unhola
|
Jolus, zaległe sto lat
![]() Niestety nie mogłam Ci zyczeń złożyć wczoraj ![]() Maja, gratulacje My już po wyjazdowym weekendzie majowym i po Komunii ![]() Jestem strasznie umęczona tak ogólnie mówiąc. I spięcia i dużo roboty. Uroczystośc w kościele piękna, bardzo ją przezyłam Najwazniejsze, zę wszystko się udało ![]() Dzieci poszalały z innymi zaproszonymi na przyjęciu i wczoraj padły jak muchy ![]() I tort zrobiłam sama ( w załączniku) ![]() 2012-05-05 16.42.20.jpg 2012-05-05 16.43.04.jpg
|
#3591 |
|
Wtajemniczenie
|
HA HA Unhola własnie miałam wyświetlony Twój tort na monitorze gdy podszedł Alan i mówi "wow mama ale tort, ale piękny, jaka dzidzia na torcie"
Popieram Go, piekny torcik.
|
#3592 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, Kuba, jak tata mu podpadnie, to mówi "Tylko mamę kocham" A pokaż, jaki to ten hydrolat? W jednym miejscu zamawiałaś? Cytat:
![]() Cytat:
ale ja miałam urodziny w niedzielę tydzień temu ![]() Wow Fajnie, że wszystko się udało, wyobrażam sobie, jaki to mógł być stres
|
|
|
#3593 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() yyy a jakie te placki? ![]() oj męczące ja tylko w jeden dzień napiłam się drinka, bo jak odwiozłam Ba do domu to się wkurzyłam i wróciłam na imprezę na nogach - mina męża bezcenna ... ciesze się, ze już po wszystkim ![]() Cytat:
super, ze impreza udana artystka ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
Taki Ola - Unhola polecała adze, a ja odgapiłam ![]() Zamawiałam na tej stronie właśnie ![]() ooo to wtedy co mój szwagier teraz będę pamiętać
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2012-05-07 o 12:37 |
|||
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale u nas zimno, brrr...
|
|
|
#3595 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wybacz ![]() ![]() Cytat:
![]() Teraz Biały Tydzień przed nami. Pon, środa, czwartek do kościoła na 17,30. Jutro jedziemy o 6 rano do Lichenia. Dzieci z Rodzicem plus Wychowawcy, Księża. Wracamy ok 21. Antoś dzisiaj do moich Rodziców już na noc jedzie, a jutro Małż go po pracy odbierze. Idę sprzatać, bo Sodoma i Gomora u mnie
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ola, a zimno było u Was wczoraj?
|
|
|
#3597 |
|
Ola-Unhola
|
Ania, ja polecałam adze, ale z innego sklepu
![]() Ten to pewnie Ola-p4w ![]() Jola, wczoraj nam się udało. W kościele słoneczko choć trochę wiało, ale ok Jak dojechaliśmy do "lokalu", to udało nam sie wszystko rozłożyć, przenieść, gości usadzić i jak usiedliśmy do rosołu to lunęło. Porzadnie, ale przelotnie i potem juz ładnie było.Za to dzisiaj od rana mokro
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co kupujecie dzieciakom na Dzień Dziecka?
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
nie ma za co
![]() wczoraj ok 22 zamówiłam a przed chwilą dostałam info, że wysłali paczkę ![]() u nas też ![]() [QUOTE=UnholyOne;33949943] Cytat:
, ale przeczytałam, że hydrolat oczarowy a że zamawiałam zieloną glinkę to wzięłam też to /bo mydełka z zieloną glinką, co angy zamawiała, już nie mają / deszcz poczekał na rosół ![]() Bartek od tygodnia męczy mnie o dźwig - Skrzypiący Karolek z bajki Tomek i przyjaciele ... dopiero dzisiaj załapałam, że widział to w reklamie ... zastanawiam sie, chociaż to pewnie nie za tanie będzie ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- znalazłam TAKI ... ale to nie firmowe ![]() albo TAKI- sam dźwig ... to z FP
|
|
|
|
|
#3600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj tak = dopiero jako tako posprzątałam, ale i tak na podłodze jeszcze w niektórych miejscach widzę mikrusie kropeczki z farby ale nie mam już siły ich skrobać, bo już tak mnie ręce bolą, ze boję się że nie będę mogła pracować dziś ![]() Cytat:
piękny tort
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

, ale udana. Może rzeczywiście odpuść na jakiś czas, trochę to tak wygląda jak u Kuby, że fizycznie niby dojrzał, potrafił wstrzymywać, ale w głowie chyba jeszcze nie umiał tego do końca poukładać.
, całe 5 stopni, odczuwalna 1,5 
Może jeszcze wulkany zrobimy.

, ale się zdziwiłam 

Mam dość zoo na następny rok
szkoda, że wycieczka nie bardzo udana