Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-06, 17:57   #3931
ania_85
Rozeznanie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
pola_m, witaj!

ja jestem pozytywnie nastawiona na chusty, uczyłam się ich wiązania na zajęciach z rehabilitacji wspaniała rzecz, masz obie ręce wolne,dzieciątko spokojnie leży w chuście, jeśli chusta jest dobrej jakości ze splotem krzyżowym dziecko ma prawidłowo podtrzymywany kręgosłup i jest bezpieczne. dobra rada to zainwestować jak już to w dobrą chustę najlepiej z jakąś książeczką z instrukcjami
maluszek jest bezpieczny dzięki wodom płodowym które amortyzują i izolują, nic mu się nie dzieje jak będzie mu niewygodnie to na pewno da ci znać
aha to dobrze, bo balam sie,ze jak bedzie mial moj charakter,to dostosuje sie do sytuacji, nie da mi znac i rozwale mu kregoslupek
Dzieki za odp, wlasnie moja kolezanka ma bardzo fajna,juz nauczylam sie wiazac,ale chcialam poznac zdanie specjalistki
A co do tego glupiego pytania? bo wiesz pytam na powaznie czy moj maly brzuch moze cos mojemu dziecku zrobic?
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 18:00   #3932
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
Witam mamuśki . Ja was cały czas podczytuję ,ale nie mam sił odpisywać,znowu moja chandra mnie dopadła. Mam wszystkiego dość,płakać mi się chcę ciągle ,albo jakieś mega nerwy mnie dopadają i wszystko mnie denerwuje. Cholerka ja tak liczyłam na tę pełnie i sobie już wmówiłam ,że urodzę wcześniej .że jak teraz poród nie nadchodzi to mnie bierze szajba

Ps. dziewczyny gratuluję porodów
nie martw sie, ja tez juz mam dosc taszczenia brzucha przed sobą, mam wrazenie ze ludzie wokolo patrząna mnie ze wspolczuciem a kazda noc jest dla mnie istnym dramatem, bo nie potrafie zasnac, a jak zasne to za chwile sie budze zlana potem, do WC i tak w kolko. Jak ktos do mnie dzwoni albo pisze smsa jak sie czuje i czy urodzilam to mnie malo co piorun nie strzela
nie mam ochoty nawet odbierac telefonow od znajomych, ostatnio nawet juz nie odbieralam bo nie chcialo mi sie po prostu rozmawiac, mam nadzieje ze sie nie poobrazaja
sąsiadki pytaja sie mnie ciagle - to jeszcze pani z brzuchem? nie boi sie pani jezdzic autem?
Stary 2012-05-06, 18:00   #3933
Ewunia_1984
Zadomowienie

Zadzwonilam do szpitala i zarezerwowali mi pokoj Vipowski!!! Super jedziemy juz
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 18:02   #3934
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Oj, nie ma co się nastawiać - mądry Polak po szkodzie Ja już to drugi raz przerabiam
Kism zapewniam Cie, a nawet dam glowe,ze na nastepna pelnie na pewno bedziesz miala juz Kaja przy sobie

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
no i super!!!!!! bo balam sie ze chca Cie wywałowac
Jestesmy z Toba i daj nam szybciutko znac+ oczywiscie masz mi powiedziec,ze od razu wstalas po cc i swietnie sie czulas
Stary 2012-05-06, 18:07   #3935
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
aha to dobrze, bo balam sie,ze jak bedzie mial moj charakter,to dostosuje sie do sytuacji, nie da mi znac i rozwale mu kregoslupek
Dzieki za odp, wlasnie moja kolezanka ma bardzo fajna,juz nauczylam sie wiazac,ale chcialam poznac zdanie specjalistki
A co do tego glupiego pytania? bo wiesz pytam na powaznie czy moj maly brzuch moze cos mojemu dziecku zrobic?
a ilość wód płodowych jest w normie? ewentualnie może być ściśnięty i być mu niewygodnie i to by chyba było na tyle ostatnio miałam pacjentkę, której synek był ściśnięty w macicy - miała mało płynu owodniowego - że z jednej strony ciała słabiej rozwinęły się mięśnie - żuchwy, nóżki, rączki, ale to wszystko było do wypracowania poprostu i juz jest okej w 90% jest tak, że mały brzuszek jest objawem natury, czyli taka twoja uroda i juz
Cytat:
Ewunia, trzymamy kciuki!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 18:15   #3936
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
a ilość wód płodowych jest w normie? ewentualnie może być ściśnięty i być mu niewygodnie i to by chyba było na tyle ostatnio miałam pacjentkę, której synek był ściśnięty w macicy - miała mało płynu owodniowego - że z jednej strony ciała słabiej rozwinęły się mięśnie - żuchwy, nóżki, rączki, ale to wszystko było do wypracowania poprostu i juz jest okej w 90% jest tak, że mały brzuszek jest objawem natury, czyli taka twoja uroda i juz
u mnie zawsze bylo calkiem sporo wod,a nawet duzo,wiec chyba nie mam sie co martwic a najbardziej boje sie,ze przewracajac sie na bok moge mu wykrecic raczke, jak podnosilam sie z lozka to cos mi strzyknelo i balam sie ze zlamalam mu reke ale to byc moze moje zebro juz nie moge sie doczekac wizyty i zaczynam schizowac
dzieki za odp
Stary 2012-05-06, 18:19   #3937
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
To fajnie, że zaczyna się już dobrze Powodzenia jeszcze raz! Jak jutro rano się obudzę, to pierwsze co, to będę włączać wizaż

Cytat:
Kism zapewniam Cie, a nawet dam glowe,ze na nastepna pelnie na pewno bedziesz miala juz Kaja przy sobie
Osz Ty Ja myślę, że na nów już go będę mieć przy sobie!!!
Już Wam kiedyś pisałam, że zarówno u mnie w rodzinie i u tż jakimś dziwnym trafem dzieciaczki rodzą się w kogoś innego urodziny, czy inną okazję... My mamy 14.05 rocznicę ślubą (7mą w tym roku) i ja od samego początku ciąży obstawiałam, że Kajko tego dnia się urodzi. Jeszcze wchodzi w rachubę 18.05 - urodziny najlepszego przyjaciela tż, który jest dla nas jak brat

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-05-06 o 18:21
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 18:20   #3938
missmalezji
Wtajemniczenie

Ewunia, ty rodzisz w tym szpitalu na łubinowej? obejrzałam sobie zdjęcia.. ta sala vipowska.. szok :O

ania, nic się nie bój, na pewno rączki nie złamałaś

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 18:23   #3939
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
A jakich norm się trzymasz i kiedy cukier mierzysz?

Ja mierzę na czczo i potem trzy razy jeszcze godzinę po każdym głównym posiłku. Mam nie przekraczać 140.
Przepraszam że tak późno odpisuję, ale kiepsko u mnie z czasem...
Mierzę na czczo i 1,5 godz po głównych posiłkach, a cukier ma nie przekraczać 120, w poprzedniej ciąży też miałam normę 140, ale podobno ostatnio zaostrzono normy dla ciężarnych
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 18:23   #3940
ania_85
Rozeznanie

Cytat:

Już Wam kiedyś pisałam, że zarówno u mnie w rodzinie i u tż jakimś dziwnym trafem dzieciaczki rodzą się w kogoś innego urodziny, czy inną okazję... My mamy 14.05 rocznicę ślubą (7mą w tym roku) i ja od samego początku ciąży obstawiałam, że Kajko tego dnia się urodzi. Jeszcze wchodzi w rachubę 18.05 - urodziny najlepszego przyjaciela tż, który jest dla nas jak brat
jakbys urodzila 8go to jakby co w imieniny mojego ojca moj tata zamowil sobie na imieniny wnuka
swoja droga do 14stego tylko tydzien zostal
Stary 2012-05-06, 18:28   #3941
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
jakbys urodzila 8go to jakby co w imieniny mojego ojca moj tata zamowil sobie na imieniny wnuka
swoja droga do 14stego tylko tydzien zostal
Może być 8my, biorę wszystko
Do 14ego tylko i... aż tydzień!
Stary 2012-05-06, 18:28   #3942
rinco
Wtajemniczenie

Clauudik, Dasti gratulacje!!! Znowu wzrosła przewaga chłopaków

Ewunia trzymam kciuki

Alfa super pomysł na lampę

Byliśmy na zwiadach na porodówce i chyba jednak na 95% tam będę rodzić (Tuchów). Nie wszystko mi się tam podoba, ale gdzieś muszę w końcu urodzić, a w sumie do każdego szpitala mam jakieś ale. Dziś nic się tam nie działo, kompletna cisza, pogadaliśmy z położną, nawet chwilkę z ordynatorem, bo akurat wyszedł - chyba mieli nadzieję na jakąś akcję, ale ich rozczarowałam, że jeszcze nie rodzę Personel miły, warunki kameralne, położna z nudów nawet zrobiła mi KTG, ale żadnych skurczy nie wykazało, a puls dziecka w normie. Ogólnie taka lajtowa wycieczka. Od nas z domu jedzie się do tego szpitala pół godziny, droga jest dobra, więc chyba będzie dobrze
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 18:28   #3943
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!

sms od clauudik

"Dziś o 11:05 urodził się Filip. Wbrew wcześniejszym podejrzeniom waży 3300 i ma 57cm. Jest najpiękniejszym chłopcem na świecie buziaki dla wszystkich- clauudik"

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
hahahaha a jednak nie miałam racji

Sms od Dasti:

Wczoraj o godzinie 21.10 przyszedł na świat Aleksander z wagą 3420 i wzrostem 56. Poród przez cc. Już śmigam i wszystko robię przy małym. Rana trochę ciągnie ale do przeżycia.
Gratulacje dziewczyny

Cytat:

Co do drugiego właściwie po co chcesz zabierać takie maleństwo do kościoła...?
Po prostu żebyśmy wszyscy razem mogli iść, nie chcę zostawiać dziecka teściowej i iść z mężem, moglibyśmy się wymieniać ( on idzie na jedną mszę a ja na następną) ale sama też nie lubię chodzić tylko z nim ...

Cytat:
moje dzisiejsze zajęcie - lampa balon wykonanie własne, misiek wersja robocza i chwilowa z braku lepszego
za pomysłowość, zdolna z Ciebie mamuśka

Cytat:
My dzisiaj kończymy 34tc. Jeszcze trzy muszę wytrzymać

Cytat:
Trzymamy kciuki kochana

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 18:29   #3944
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Powodzenia
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 18:31   #3945
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Może być 8my, biorę wszystko
Do 14ego tylko i... aż tydzień!
Mój brat ma dziś rocznicę ślubu, bierzesz?
Stary 2012-05-06, 18:34   #3946
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Po prostu żebyśmy wszyscy razem mogli iść, nie chcę zostawiać dziecka teściowej i iść z mężem, moglibyśmy się wymieniać ( on idzie na jedną mszę a ja na następną) ale sama też nie lubię chodzić tylko z nim ...
Aha, ok Ale ten pierwszy miesiąc to ja bym jednak maleństwu odpuściła

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Byliśmy na zwiadach na porodówce i chyba jednak na 95% tam będę rodzić (Tuchów). Nie wszystko mi się tam podoba, ale gdzieś muszę w końcu urodzić, a w sumie do każdego szpitala mam jakieś ale. Dziś nic się tam nie działo, kompletna cisza, pogadaliśmy z położną, nawet chwilkę z ordynatorem, bo akurat wyszedł - chyba mieli nadzieję na jakąś akcję, ale ich rozczarowałam, że jeszcze nie rodzę Personel miły, warunki kameralne, położna z nudów nawet zrobiła mi KTG, ale żadnych skurczy nie wykazało, a puls dziecka w normie. Ogólnie taka lajtowa wycieczka. Od nas z domu jedzie się do tego szpitala pół godziny, droga jest dobra, więc chyba będzie dobrze
A co Ci się nie podoba? Ile tam jest sal rodzinnych?
Stary 2012-05-06, 18:40   #3947
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Trzymam kciuki!!! Już jutro będziesz miała maleństwo w ramionach.
Stary 2012-05-06, 18:41   #3948
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
chyba nie pogardzi,bo pisala ze bierze wszystko
Stary 2012-05-06, 18:44   #3949
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Heh, nie odpisywałam, bo już nie chciałam się powtarzać
Stary 2012-05-06, 19:05   #3950
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Kciukasy i czekamy na wieściZa salę
Cytat:
Ja biere też wszystko
Cytat:

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 19:05   #3951
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
A co Ci się nie podoba? Ile tam jest sal rodzinnych?
Sala rodzinna jest jedna i jest trochę gorsza niż ta na nowym (mniejsza). Oprócz tego jest sala ogólna z 2 łóżkami. Te dwie sale są praktycznie drzwi w drzwi, więc w zasadzie nie ma za bardzo różnicy w standardzie. Łazienki do tych sal są wspólne, tzn. 1 prysznic i 1 WC. Sale na których się leży potem są 4 osobowe, z łazienkami. Ale mniejsza o warunki, bo generalnie jest tam dość kameralnie i podobno rzadko się zdarza, żeby były 3 porody na raz, więc nawet jak są 2 to każdy ma osobną salę.

To, co mi się nie podoba to to, że zabierają dziecko po porodzie na obserwacje niby na te dwie godziny. Ale jak powiedziałam, że nie wytrzymam tyle bez dziecka to pani mi powiedziała, że mogę wcześniej iść na salę ogólną (już po porodzie) i że nie muszę tych 2 godzin tam leżeć sama. Odniosłam też wrażenie, że można z nimi "negocjować" i godzą się na różne rzeczy, więc może być i tak, że jak sobie zażyczę zwrot dziecka to mi je przyniosą (spytam jeszcze o to gina na następnej wizycie, jeśli dotrwam).

Druga rzecz to podkłady poporodowe - niby są, ale czasem brakuje. Czyli lepiej mieć swoje (muszę dokupić, bo mam tylko 1 paczkę).

Trzecia rzecz - choć to akurat chyba na plus - trzeba mieć własne pampersy dla dziecka i tak samo chusteczki nawilżające. Resztę niby zapewniają.

Do rodzenia dają koszule szpitalne - niby plus, ale ciekawa jestem jak one wyglądają (jak będą koszmarne to zakładam swoją).

To chyba z grubsza tyle, co do reszty nie mam uwag. Cudów nie ma, ale personel jak na pierwsze wrażenie w porządku, no i przede wszystkim nastawiam się na to, co słyszałam ostatnio z dwóch niezależnych źródeł, tzn. że nie ma tak, że jak nie ma na dyżurze lekarza prowadzącego to pacjentka jest "niczyja".

No nic, zobaczymy jak to będzie

A nie wiesz może gdzie rodziła w końcu rozowa i clauudik?

Edytowane przez rinco
Czas edycji: 2012-05-06 o 19:07
Stary 2012-05-06, 19:15   #3952
niunia32
Zakorzenienie

Czesc ! Wróciłam! Fajnie bylo, pogoda dopisała. Troche popadało ale spoko bylo. Córa posłuchała tatusia by nie wychodziła z brzucha w górach.

Zaraz idziemy do kosciola. Mam jeszcze ok 20 stron do nadrobienia ale to chyba dopiero jutro.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 19:19   #3953
rinco
Wtajemniczenie

A w ogóle to się kapnęłam, że dziś kończę 37 tydzień!!! Przynajmniej wg tego, co mam wpisane w karcie ciąży (tam mam wpisaną datę o 2 dni późniejszą niż moje wyliczenia z daty owulacji). Wg moich obliczeń skończyłam 37 tydzień w piątek. O jaaaaaaaaaaaaaaaaa......! !!

Edytowane przez rinco
Czas edycji: 2012-05-06 o 19:20
Stary 2012-05-06, 19:29   #3954
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Sala rodzinna jest jedna i jest trochę gorsza niż ta na nowym (mniejsza). Oprócz tego jest sala ogólna z 2 łóżkami. Te dwie sale są praktycznie drzwi w drzwi, więc w zasadzie nie ma za bardzo różnicy w standardzie. Łazienki do tych sal są wspólne, tzn. 1 prysznic i 1 WC. Sale na których się leży potem są 4 osobowe, z łazienkami. Ale mniejsza o warunki, bo generalnie jest tam dość kameralnie i podobno rzadko się zdarza, żeby były 3 porody na raz, więc nawet jak są 2 to każdy ma osobną salę.

To, co mi się nie podoba to to, że zabierają dziecko po porodzie na obserwacje niby na te dwie godziny. Ale jak powiedziałam, że nie wytrzymam tyle bez dziecka to pani mi powiedziała, że mogę wcześniej iść na salę ogólną (już po porodzie) i że nie muszę tych 2 godzin tam leżeć sama. Odniosłam też wrażenie, że można z nimi "negocjować" i godzą się na różne rzeczy, więc może być i tak, że jak sobie zażyczę zwrot dziecka to mi je przyniosą (spytam jeszcze o to gina na następnej wizycie, jeśli dotrwam).

Druga rzecz to podkłady poporodowe - niby są, ale czasem brakuje. Czyli lepiej mieć swoje (muszę dokupić, bo mam tylko 1 paczkę).

Trzecia rzecz - choć to akurat chyba na plus - trzeba mieć własne pampersy dla dziecka i tak samo chusteczki nawilżające. Resztę niby zapewniają.

Do rodzenia dają koszule szpitalne - niby plus, ale ciekawa jestem jak one wyglądają (jak będą koszmarne to zakładam swoją).

To chyba z grubsza tyle, co do reszty nie mam uwag. Cudów nie ma, ale personel jak na pierwsze wrażenie w porządku, no i przede wszystkim nastawiam się na to, co słyszałam ostatnio z dwóch niezależnych źródeł, tzn. że nie ma tak, że jak nie ma na dyżurze lekarza prowadzącego to pacjentka jest "niczyja".

To ogólnie w porządku rzeczywiście. Pomijając zabieranie dziecka na obserwację (mam nadzieję, że wszystko uda się tak zorganizować, żebyście nie musieli się rozdzielać), to reszta nie jest tak istotna. W Kr były troszkę koszmarne ale za to miałam co chwilę zmienianą na świeżą i to było miłe. Nie pamiętam dokładnie, ale 5 na pewno dostałam

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Czesc ! Wróciłam! Fajnie bylo, pogoda dopisała. Troche popadało ale spoko bylo. Córa posłuchała tatusia by nie wychodziła z brzucha w górach.
To fajnie, że się wycieczka udała

A ja miałam znowu troszeczkę czopa przed chwilą Może to będzie ten 8my, a nie 14ty jednak

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
A w ogóle to się kapnęłam, że dziś kończę 37 tydzień!!! Przynajmniej wg tego, co mam wpisane w karcie ciąży (tam mam wpisaną datę o 2 dni późniejszą niż moje wyliczenia z daty owulacji). Wg moich obliczeń skończyłam 37 tydzień w piątek. O jaaaaaaaaaaaaaaaaa......! !!
Łooooo! Gratki
Stary 2012-05-06, 19:33   #3955
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
hej
my już w domu
Ogarniemy się jakoś i zajrzę do Was na dłużej
Witaj, witaj.

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Nie wiem czy jeszcze dzisiaj nie pojedziemy na IP, mam potworne obrzęki na nogach, najgorzej jest od kolan w dół, stopy mam tak zapuchnięte, że zaczyna to boleć, a najgorsze że moje stopy zaczynają nabierać sinego koloru, nie wiem czy to tak powinno wyglądać? czy zaczynają się problemy z krążeniem?

Podjedź. Dla pewności.

Cytat:
No to trzymamy kciuki.
Stary 2012-05-06, 19:39   #3956
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ewunia rodzi na Łubinowej? Słyszałam o tym szpitalu, raczej pozytywne rzeczy. Pierwotnie miałam iść do sr niejako z nim powiązanej, potem zmieniłam sr, wyszło jak wyszło.

Jejku we wtorek idę do kardiologa, pierwszy raz w życiu. Chodziłyście kiedyś do kardiologa? Będę miała jakieś badanie, ekg? Miałam już dwa razy ekg robione w ciąży, wychodziło dobrze. W jednym mi kazali zdejmować stanik, w drugim nie (nie muszę dodawać, że kazali zdejmować stanik na sali w szpitalu, gdzie normalnie leżały dziewczyny i nagle zleciały się nade mną chyba z 4 pielęgniarki, a moje piersi to był już wtedy obraz nędzy i rozpaczy i było mi strasznie głupio, tyle dobrze, że chociaż drzwi zamknęli, bo jeszcze jakiś gość by wszedł, wtedy byłby dopiero zapis ekg...).
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 19:44   #3957
rinco
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33937926]Jejku we wtorek idę do kardiologa, pierwszy raz w życiu. Chodziłyście kiedyś do kardiologa? Będę miała jakieś badanie, ekg? Miałam już dwa razy ekg robione w ciąży, wychodziło dobrze. W jednym mi kazali zdejmować stanik, w drugim nie (nie muszę dodawać, że kazali zdejmować stanik na sali w szpitalu, gdzie normalnie leżały dziewczyny i nagle zleciały się nade mną chyba z 4 pielęgniarki, a moje piersi to był już wtedy obraz nędzy i rozpaczy i było mi strasznie głupio, tyle dobrze, że chociaż drzwi zamknęli, bo jeszcze jakiś gość by wszedł, wtedy byłby dopiero zapis ekg...).[/QUOTE]

Ja miałam robione EKG ze 2 albo 3 razy parę lat temu, ale zawsze to było w prywatnym gabinecie i nikogo oprócz mnie i pielęgniarki tam nie było. Niestety trzeba było ściągnąć stanik na te parę minut Nie wyobrażam sobie jakby mi ktoś miał tam włazić, chyba faktycznie wynik byłby nieprawdziwy.
Stary 2012-05-06, 19:49   #3958
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja Filipa rodziłam w takim może nie eleganckim wystrojowo szpitalu,jedna łazienka,prysznic na oddział(oddział to chyba ze 4 sale poporodowe i dwie na przed poród),wystrój był stary itp ale opieka jaka miałam ja i młody była boskaNiestety oddział zamknęli a chciałam tam rodzić.
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

Zaraz idziemy do kosciola. Mam jeszcze ok 20 stron do nadrobienia ale to chyba dopiero jutro.
Fajnie że wyjazd udany,grzeczna córa

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 19:54   #3959
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
hahahaha a jednak nie miałam racji

Sms od Dasti:

Wczoraj o godzinie 21.10 przyszedł na świat Aleksander z wagą 3420 i wzrostem 56. Poród przez cc. Już śmigam i wszystko robię przy małym. Rana trochę ciągnie ale do przeżycia.

Gratulacje

Cytat:
Powodzenia Trzymam kciuki Czekamy na wieści

A powiedzcie mi dziewczyny czy czop może odchodzić w częściach?? Czu tylko wychodzi raz duży??
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 20:01   #3960
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
agata odnośnie pieluszek wielorazowych - zamawiałaś może takie
http://allegro.pl/markowe-pieluszki-...296971117.html
???
bo póki co zamawiam z różnych firm po 1-2szt żeby mieć porównanie a te wydają się całkiem fajne i zastanawiam się cyz nie wziąc więcej od razu jak myślisz?
Tych nie zamawiałam, chociaż kręcę się koło nich od dłuższego czasu. Chyba w końcu łyknę ze dwie żeby sprawdzić.
Fajne są bo ciemne w środku

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

Ładne te zdjęcia na klatce schodowej,takie romantico Normalnie jak ci sie tak spodobało to prosimy o obiecane kiedyś zdjęcie wózka
No dobra. Obiecuję, że jutro wyciągnę wózek z ☠☠☠☠☠☠☠.nika i zrobię zdjecia

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
_agata dobry fotograf, super zdjęcia,

fajne czerwone dodatki łącznie z autem
Dzięęęęęki

Wczoraj jeszcze umówiliśmy się z Michałem na kilka zdjęć ciażowych... może jutro albo we wtorek się uda zrobić kilka, chyba że się rozsypię
Rychło w czas.

Cytat:
Złożyłam w dwóch miejscach zamówienie na pieluszki wielorazowe
Nareszcie
Pokazuj gdzie

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości