|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
Dzieki za odp, wlasnie moja kolezanka ma bardzo fajna,juz nauczylam sie wiazac,ale chcialam poznac zdanie specjalistki ![]() A co do tego glupiego pytania? bo wiesz pytam na powaznie czy moj maly brzuch moze cos mojemu dziecku zrobic?
|
|
|
|
|
#3932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
nie mam ochoty nawet odbierac telefonow od znajomych, ostatnio nawet juz nie odbieralam bo nie chcialo mi sie po prostu rozmawiac, mam nadzieje ze sie nie poobrazaja sąsiadki pytaja sie mnie ciagle - to jeszcze pani z brzuchem? nie boi sie pani jezdzic autem?
|
|
#3933 |
|
Zadomowienie
|
Zadzwonilam do szpitala i zarezerwowali mi pokoj Vipowski!!! Super
|
|
|
|
#3934 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
![]() Jestesmy z Toba i daj nam szybciutko znac+ oczywiscie masz mi powiedziec,ze od razu wstalas po cc i swietnie sie czulas
|
||
|
|
|
#3935 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio miałam pacjentkę, której synek był ściśnięty w macicy - miała mało płynu owodniowego - że z jednej strony ciała słabiej rozwinęły się mięśnie - żuchwy, nóżki, rączki, ale to wszystko było do wypracowania poprostu i juz jest okej w 90% jest tak, że mały brzuszek jest objawem natury, czyli taka twoja uroda i juz ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a najbardziej boje sie,ze przewracajac sie na bok moge mu wykrecic raczke, jak podnosilam sie z lozka to cos mi strzyknelo i balam sie ze zlamalam mu reke ale to byc moze moje zebro juz nie moge sie doczekac wizyty i zaczynam schizowac![]() dzieki za odp |
|
|
|
|
#3937 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak jutro rano się obudzę, to pierwsze co, to będę włączać wizaż ![]() Cytat:
![]() Już Wam kiedyś pisałam, że zarówno u mnie w rodzinie i u tż jakimś dziwnym trafem dzieciaczki rodzą się w kogoś innego urodziny, czy inną okazję... My mamy 14.05 rocznicę ślubą (7mą w tym roku) i ja od samego początku ciąży obstawiałam, że Kajko tego dnia się urodzi. Jeszcze wchodzi w rachubę 18.05 - urodziny najlepszego przyjaciela tż, który jest dla nas jak brat
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-05-06 o 18:21 |
||
|
|
|
#3938 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewunia, ty rodzisz w tym szpitalu na łubinowej? obejrzałam sobie zdjęcia.. ta sala vipowska.. szok :O
ania, nic się nie bój, na pewno rączki nie złamałaś |
|
|
|
#3939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mierzę na czczo i 1,5 godz po głównych posiłkach, a cukier ma nie przekraczać 120, w poprzedniej ciąży też miałam normę 140, ale podobno ostatnio zaostrzono normy dla ciężarnych |
|
|
|
|
#3940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moj tata zamowil sobie na imieniny wnuka![]() swoja droga do 14stego tylko tydzien zostal
|
|
|
|
|
#3941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Do 14ego tylko i... aż tydzień!
|
|
|
|
|
#3942 |
|
Wtajemniczenie
|
Clauudik, Dasti gratulacje!!!
Znowu wzrosła przewaga chłopaków ![]() Ewunia trzymam kciuki ![]() Alfa super pomysł na lampę ![]() Byliśmy na zwiadach na porodówce i chyba jednak na 95% tam będę rodzić (Tuchów). Nie wszystko mi się tam podoba, ale gdzieś muszę w końcu urodzić, a w sumie do każdego szpitala mam jakieś ale. Dziś nic się tam nie działo, kompletna cisza, pogadaliśmy z położną, nawet chwilkę z ordynatorem, bo akurat wyszedł - chyba mieli nadzieję na jakąś akcję, ale ich rozczarowałam, że jeszcze nie rodzę Personel miły, warunki kameralne, położna z nudów nawet zrobiła mi KTG, ale żadnych skurczy nie wykazało, a puls dziecka w normie. Ogólnie taka lajtowa wycieczka. Od nas z domu jedzie się do tego szpitala pół godziny, droga jest dobra, więc chyba będzie dobrze
|
|
|
|
#3943 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje dziewczyny ![]() ![]() Cytat:
żebyśmy wszyscy razem mogli iść, nie chcę zostawiać dziecka teściowej i iść z mężem, moglibyśmy się wymieniać ( on idzie na jedną mszę a ja na następną) ale sama też nie lubię chodzić tylko z nim ...Cytat:
za pomysłowość, zdolna z Ciebie mamuśka ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3945 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3946 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ten pierwszy miesiąc to ja bym jednak maleństwu odpuściła ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3947 |
|
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki!!! Już jutro będziesz miała maleństwo w ramionach.
|
#3948 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3949 |
|
Wtajemniczenie
|
Heh, nie odpisywałam, bo już nie chciałam się powtarzać
|
|
|
|
#3950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja biere też wszystko |
|
|
|
|
#3951 |
|
Wtajemniczenie
|
Sala rodzinna jest jedna i jest trochę gorsza niż ta na nowym (mniejsza). Oprócz tego jest sala ogólna z 2 łóżkami. Te dwie sale są praktycznie drzwi w drzwi, więc w zasadzie nie ma za bardzo różnicy w standardzie. Łazienki do tych sal są wspólne, tzn. 1 prysznic i 1 WC. Sale na których się leży potem są 4 osobowe, z łazienkami. Ale mniejsza o warunki, bo generalnie jest tam dość kameralnie i podobno rzadko się zdarza, żeby były 3 porody na raz, więc nawet jak są 2 to każdy ma osobną salę.
To, co mi się nie podoba to to, że zabierają dziecko po porodzie na obserwacje niby na te dwie godziny. Ale jak powiedziałam, że nie wytrzymam tyle bez dziecka to pani mi powiedziała, że mogę wcześniej iść na salę ogólną (już po porodzie) i że nie muszę tych 2 godzin tam leżeć sama. Odniosłam też wrażenie, że można z nimi "negocjować" i godzą się na różne rzeczy, więc może być i tak, że jak sobie zażyczę zwrot dziecka to mi je przyniosą (spytam jeszcze o to gina na następnej wizycie, jeśli dotrwam). Druga rzecz to podkłady poporodowe - niby są, ale czasem brakuje. Czyli lepiej mieć swoje (muszę dokupić, bo mam tylko 1 paczkę). Trzecia rzecz - choć to akurat chyba na plus - trzeba mieć własne pampersy dla dziecka i tak samo chusteczki nawilżające. Resztę niby zapewniają. Do rodzenia dają koszule szpitalne - niby plus, ale ciekawa jestem jak one wyglądają (jak będą koszmarne to zakładam swoją). To chyba z grubsza tyle, co do reszty nie mam uwag. Cudów nie ma, ale personel jak na pierwsze wrażenie w porządku, no i przede wszystkim nastawiam się na to, co słyszałam ostatnio z dwóch niezależnych źródeł, tzn. że nie ma tak, że jak nie ma na dyżurze lekarza prowadzącego to pacjentka jest "niczyja". No nic, zobaczymy jak to będzie ![]() A nie wiesz może gdzie rodziła w końcu rozowa i clauudik? Edytowane przez rinco Czas edycji: 2012-05-06 o 19:07 |
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc ! Wróciłam! Fajnie bylo, pogoda dopisała. Troche popadało ale spoko bylo. Córa posłuchała tatusia by nie wychodziła z brzucha w górach.
Zaraz idziemy do kosciola. Mam jeszcze ok 20 stron do nadrobienia ale to chyba dopiero jutro. |
|
|
|
#3953 |
|
Wtajemniczenie
|
A w ogóle to się kapnęłam, że dziś kończę 37 tydzień!!!
Przynajmniej wg tego, co mam wpisane w karcie ciąży (tam mam wpisaną datę o 2 dni późniejszą niż moje wyliczenia z daty owulacji). Wg moich obliczeń skończyłam 37 tydzień w piątek. O jaaaaaaaaaaaaaaaaa......! !!
Edytowane przez rinco Czas edycji: 2012-05-06 o 19:20 |
|
|
|
#3954 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale za to miałam co chwilę zmienianą na świeżą i to było miłe. Nie pamiętam dokładnie, ale 5 na pewno dostałam ![]() Cytat:
![]() A ja miałam znowu troszeczkę czopa przed chwilą ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
Gratki
|
|||
|
|
|
#3955 | |
|
Rozeznanie
|
Witaj, witaj.
Cytat:
Podjedź. Dla pewności. No to trzymamy kciuki.
|
|
#3956 |
|
Konto usunięte
|
Ewunia rodzi na Łubinowej? Słyszałam o tym szpitalu, raczej pozytywne rzeczy. Pierwotnie miałam iść do sr niejako z nim powiązanej, potem zmieniłam sr, wyszło jak wyszło.
Jejku we wtorek idę do kardiologa, pierwszy raz w życiu. Chodziłyście kiedyś do kardiologa? Będę miała jakieś badanie, ekg? Miałam już dwa razy ekg robione w ciąży, wychodziło dobrze. W jednym mi kazali zdejmować stanik, w drugim nie (nie muszę dodawać, że kazali zdejmować stanik na sali w szpitalu, gdzie normalnie leżały dziewczyny i nagle zleciały się nade mną chyba z 4 pielęgniarki, a moje piersi to był już wtedy obraz nędzy i rozpaczy i było mi strasznie głupio, tyle dobrze, że chociaż drzwi zamknęli, bo jeszcze jakiś gość by wszedł, wtedy byłby dopiero zapis ekg...). |
|
|
|
#3957 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33937926]Jejku we wtorek idę do kardiologa, pierwszy raz w życiu. Chodziłyście kiedyś do kardiologa? Będę miała jakieś badanie, ekg? Miałam już dwa razy ekg robione w ciąży, wychodziło dobrze. W jednym mi kazali zdejmować stanik, w drugim nie (nie muszę dodawać, że kazali zdejmować stanik na sali w szpitalu, gdzie normalnie leżały dziewczyny i nagle zleciały się nade mną chyba z 4 pielęgniarki, a moje piersi to był już wtedy obraz nędzy i rozpaczy i było mi strasznie głupio, tyle dobrze, że chociaż drzwi zamknęli, bo jeszcze jakiś gość by wszedł, wtedy byłby dopiero zapis ekg...).[/QUOTE]
Ja miałam robione EKG ze 2 albo 3 razy parę lat temu, ale zawsze to było w prywatnym gabinecie i nikogo oprócz mnie i pielęgniarki tam nie było. Niestety trzeba było ściągnąć stanik na te parę minut Nie wyobrażam sobie jakby mi ktoś miał tam włazić, chyba faktycznie wynik byłby nieprawdziwy.
|
|
|
|
#3958 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3959 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
Trzymam kciuki Czekamy na wieści ![]() A powiedzcie mi dziewczyny czy czop może odchodzić w częściach?? Czu tylko wychodzi raz duży?? |
||
|
|
|
#3960 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne są bo ciemne w środku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj jeszcze umówiliśmy się z Michałem na kilka zdjęć ciażowych... może jutro albo we wtorek się uda zrobić kilka, chyba że się rozsypię Rychło w czas. ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

Mamy V-VI cz.VIII

Jak jutro rano się obudzę, to pierwsze co, to będę włączać wizaż 

Przynajmniej wg tego, co mam wpisane w karcie ciąży (tam mam wpisaną datę o 2 dni późniejszą niż moje wyliczenia z daty owulacji). Wg moich obliczeń skończyłam 37 tydzień w piątek. O jaaaaaaaaaaaaaaaaa......! !!

jak myślisz?