ślubujące w 2012:) - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-06, 21:40   #3271
Wariate
Raczkowanie

Dot.: ślubujące w 2012:)

Przesyłam obiecaną cytrynówkę wyrobu własnego z kawałkami miąższu. Ale po tym co przeczytałam o poradni, powinnam chyba przesłać całą butelkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kiel (2).jpg (15,8 KB, 19 załadowań)

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818580214.html
Wariate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 21:41   #3272
Malgos_12
Zakorzenienie

Wariate - "sczeznąć" to chyba ze staropolszczyzny ... występuje pewnie w Panu Wołodyjowskim albo czymś podobnym, z pewnością to nie regionalizm ...

A co do garnituru to był wybór bardzo duży, choć mój Tż nie jest wysoki i jest szczupły więc myślałam, że będzie problem, przedział cenowy to 600zł (za całkiem fajny i wzwyż). Mierzył jeden czarny, ale pani pokazała mu bardziej czarny i jak założył to wszystkie zgodnie stwierdziłyśmy, że wygląda super. Materiał też był extra i jakieś coś w podszewkę wszywane, żeby był troszkę rozciągliwy i przepuszczał powietrze, ale Tż super się w nim czuł. Tak luźniej, choć baaardzo elegancko i kosztował nas 1500zł, ale mama Tż-ta uparła się, że 500zł dołoży, więc teoretycznie 1000zł, ale powiem szczerze, że nie wiedziałam, że może być taka różnica w czarnym i czarnym garniturze. No nie mogłam wzroku od mojego Tż-ta oderwać
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 21:45   #3273
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Wariate - "sczeznąć" to chyba ze staropolszczyzny ... występuje pewnie w Panu Wołodyjowskim albo czymś podobnym, z pewnością to nie regionalizm ...

A co do garnituru to był wybór bardzo duży, choć mój Tż nie jest wysoki i jest szczupły więc myślałam, że będzie problem, przedział cenowy to 600zł (za całkiem fajny i wzwyż). Mierzył jeden czarny, ale pani pokazała mu bardziej czarny i jak założył to wszystkie zgodnie stwierdziłyśmy, że wygląda super. Materiał też był extra i jakieś coś w podszewkę wszywane, żeby był troszkę rozciągliwy i przepuszczał powietrze, ale Tż super się w nim czuł. Tak luźniej, choć baaardzo elegancko i kosztował nas 1500zł, ale mama Tż-ta uparła się, że 500zł dołoży, więc teoretycznie 1000zł, ale powiem szczerze, że nie wiedziałam, że może być taka różnica w czarnym i czarnym garniturze. No nie mogłam wzroku od mojego Tż-ta oderwać
Widać z jaką uwagą Wołodyjowskiego czytałam hehe.

To cena faktycznie przyzwoita, szczególnie że jak mówisz wyjątkowo wygodny i przewiewny był dla Twojego wybranka. Twój TŻ nie jest wysoki i jest szczupły i myślałaś, ze będzie problem a mój TŻ jest wysoki i nie jest szczupły i to dopiero może być mega problem

Stary 2012-05-06, 21:50   #3274
Malgos_12
Zakorzenienie

Myślę, że nie będzie takiego problemu, bo tato tż-ta jest wysoki i szczupły raczej też nie (wręcz z dużym tatusiowym brzuszkiem) i nie miał problemów, więc myślę, że będzie dobrze...

My się zdecydowaliśmy na ten lepszy, ale ten za 600zł też był ładny, więc coś na prawdę dobrego można znaleźć... mój Tż nie będzie miał kamizelki i ta czerń myślałam, że go wyszczupli, a nadała takiego fajnego wyglądu...

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-05-06 o 21:52
Stary 2012-05-06, 21:56   #3275
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wariate Pokaż wiadomość
To może niech babcia przytępi sobie wzrok zdejmując okulary na Wasz ślub cóż, najwyżej babcia nie będzie wniebowzięta ale w końcu to TWÓJ przyszły mąż nad swoim dziadkiem mogła próbować swojej władzy
prawdopodobnie jej nie będzie więc nie będzie musiała oglądać mojego TŻcika z zarostem

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:

To cena faktycznie przyzwoita, szczególnie że jak mówisz wyjątkowo wygodny i przewiewny był dla Twojego wybranka. Twój TŻ nie jest wysoki i jest szczupły i myślałaś, ze będzie problem a mój TŻ jest wysoki i nie jest szczupły i to dopiero może być mega problem
a mój jest wysoki i szczupły- na bank będzie problem

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 22:01   #3276
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
prawdopodobnie jej nie będzie więc nie będzie musiała oglądać mojego TŻcika z zarostem
Cóż za radość na końcu Twojej wypowiedzi

Cytat:

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

a mój jest wysoki i szczupły- na bank będzie problem
Wychodzi na to, że jacy by się nie porodzili Ci nasi Panowie to i tak 'będzie problem' z doborem gajerka

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Pożegnam się już dziewczyny. Dwa ostatnie dni dały mi się mocno we znaki (pomijając jeszcze wcześniejszą gonitwę z zaproszeniami; swoją droga jutro po południu kolejny maraton). Czuję się jakby mnie ktoś pożuł i wypluł: wymemłana jak psia zabawka. Zerknę co w tv dla odmiany (bo z reguły nie oglądam) i pewnie zasnę zanim porządnie wczuję się w jakikolwiek film

Życzę więc Wam dobrej nocy i do... poczytania jutro

Edytowane przez Wariate
Czas edycji: 2012-05-06 o 21:58
Stary 2012-05-06, 22:03   #3277
Malgos_12
Zakorzenienie

Jeśli jest bardzo wysoki to może być różnie, bo mój kolega ma coś koło 187cm i dużo garniaków jest na niego za krótkich, z tym, że on do szczupłych nie należy.
A czy wasi Tż-towie będą mieli kamizelki??
Stary 2012-05-06, 22:09   #3278
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Przesyłam obiecaną cytrynówkę wyrobu własnego z kawałkami miąższu. Ale po tym co przeczytałam o poradni, powinnam chyba przesłać całą butelkę
wódka plus cytryna i coś jeszcze czy wszystko?
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 22:10   #3279
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli jest bardzo wysoki to może być różnie, bo mój kolega ma coś koło 187cm i dużo garniaków jest na niego za krótkich, z tym, że on do szczupłych nie należy.
mój ma 194 cm....
też zastanawiam się nad kamizelką...na moje mogłoby jej nie być...

Stary 2012-05-06, 22:18   #3280
Malgos_12
Zakorzenienie

Monika - no to rzeczywiście wysoki Twój facet... ja nie lubię kamizelek, Tż też nie więc nie będzie miał...
Stary 2012-05-06, 22:25   #3281
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Niby tak ale w jednym są bardziej widoczne a przez to i uciażliwe niż w tym drugim Cytrynówką z przyjemnością bym się podzieliłą teraz kolejni goście, wieczorkiem wyślę zdjęcie zabawa była przednia

Piosenka niby romantyczna ale chcieliśmy ją dopełnić poczuciem humoru

Prezent się podobał szczególnie, że był od przyszłych teściów
no to dobrze że prezent od przyszłych teściów się podobał a Ty co mu kupiłaś ?
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33934211]Rany, dziewczyny! Majówka a wy post za postem! Ledwo nadążam!

Zostałam sama... Tz pojechał znowu w delegację, wraca w środę. Jutro trzeba do pracy... Tak mi się nie chce. Rozsyłałam trochę CV, mam nadzieję, że ktoś się odezwie, bo chciałabym zmienić fach....

mabi84 - grtuluję decyzji o dzidziusiu!![/QUOTE]
w takim razie abyś znalazła tą lepszą i dobrą racę w innym fachy powodzenia
Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
No to kawałek od Wawy ale dzięki

Kurcze ale tu o mądrych rzeczach rozmawiacie. Ja do książek zawsze byłam pierwsza ale od lektur trzymałam się daleko więc nie pomogę.
Tusia Wy mieliście oczepiny?
Myślę nad zabawami które są śmieszne i nie mają nic wspólnego z seksem
no właśnie zabawy , kolejna rzecz potrzebna jakie macie pomysły dziewczyny na zabawy?
Cytat:
No to chwalę się swoimi butami!! Wreszcie kupiłam takie jakie chciałam, no może kolor miał być ciut ciemniejszy ale te mi się strasznie podobają!! nie mam co wybrzydzać a już myślałam, że nie dostanę na odpowiednim obcasie i będę musiała kupić jednak białe....
No a wczoraj pochwaliłam się nimi mojej przyszłej bratowej i bratu...spojrzeli dziwnie, po czym bratowa powiedziała:"nieładne, Monia brzydkie, dlaczego takie, białe mogłaś kupić, te są okropne, nie podobają mi się" po czym ja powiedziałam : " to jest mój ślub, mi się podobają takie i takie założę, a jak Tobie się podobają białe to takie sama sobie kupisz na swój ślub" No ale ona od początku mnie przekonywała do białych...inny gust
super buciki , gdzie kupiłaś ?
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Dodaje po raz drugi, ja widzę swoje zdjęcia. Potwierdźcie mi proszę czy w końcu widac fotki.
super
Cytat:
chyba powiem aby się ogoliła
fakt, nie powinni robić wyjątku....poczułam się ......ciemna...., że skonvczyłam inny kierunek studiów

Cytat:
to idę się upić
Cytat:
mój ma garnitur smokingowy z pasem , więc kamizelki nie ma
mój też jest średniego wzrostu i nie jest chudzinką i w salonie z garniturami śklubnymi jakoś nie było problemu , ma tylko dwie małe poprawki i będzie wyglądał bosko
nawet ten pas go wyszczupla tyle że za wszystko gar. smokingowy , buty, mucha pas i koszula daliśmy 2120 zabijają mnie te ceny
Stary 2012-05-06, 22:36   #3282
stagnacja21
Raczkowanie

Cytat:
Nam się kamizelki nie podobają, więc nie.
stagnacja21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 22:43   #3283
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość

super buciki , gdzie kupiłaś ?
kupiłam w małym miasteczku (nie spodziewałam się, że tam je dostanę), w "zwykłym" sklepiku......i dałam za nie całe 59 zł!!!!
Wczoraj koleżanka mówiła mi, że w Aldo są w kolorze fuksji.....ale dobrze, że już mam swoje...Gdyby wcześniej mi powiedziała, to pewnie bym tam pojechała, ale cóż.....nie żałuję, że kupiłam bo mi się moje bardzo podobają (cóż za skromność) i to za jaką cenę

Stary 2012-05-06, 22:45   #3284
Malgos_12
Zakorzenienie

Wyborowa - ja swojego tż-ta z takim pasem nie widzę, ale na kimś takie coś mi się podoba, mój kuzyn miał taki i myślałam, że sporo schudł, a podobno nawet troszkę przybrał, a to wszystko faktycznie świetnie go wyszczupliło.
Stary 2012-05-07, 01:28   #3285
Inusiaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, chwilę mnie tu nie było. Wklejam moje najnowsze inspiracje. Co o nich sądzicie?
Wszystko ślicznie, bardzo elegancko

Cytat:
Monika - no to rzeczywiście wysoki Twój facet... ja nie lubię kamizelek, Tż też nie więc nie będzie miał...
Mój tż też nie będzie miał i wygląda to wg.mnie bardzo dobrze

DZIEWCZĘTA - jestem załamana Ostatnio pytałam się was o zdanie dotyczące wyboru jednej z dwóch piosenek na pierwszy taniec... Dziś próbowaliśmy do nich tańczyć i w obu jest do kitu nie wspomnę już, że ogólnie sam taniec nie idzie nam za rewelacyjnie a zostało nam tak mało czasu Zdecydujemy się jednak na coś wolnego i romantycznego bo wtedy jest nam łatwiej za sobą nadążyć I będzie to najprawdopodobniej ta piosenka:

Mandy More - only hope -> http://www.youtube.com/watch?v=HjAoFJ7k--s

albo ewentualnie ta (tylko w skróconej wersji):

Bryan Adams -have you ever really loved a woman-> http://www.youtube.com/watch?v=U2Req...eature=related

Przepraszam, że znów zawracam wam głowę ale co o nich myślicie???

Nigdy bym nie przypuszczała, że wybór piosenki na pierwszy taniec może być taki trudny
Wy też miałyście taki problem z wyborem piosenki na pierwszy taniec czy tylko ja jestem taka lewa i za bardzo się nad tym rozwodzę?

09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA

"Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić,

to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II

Edytowane przez Inusiaa88
Czas edycji: 2012-05-07 o 01:32
Inusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 01:37   #3286
Malgos_12
Zakorzenienie

Mandy Moore kojarzy mi się z filmem Walta Disney-a a raczej bajką Anastazja - oglądałam ją kiedyś chyba z milion razy... uwielbiałam ścieżkę dźwiękową... bardzo fajnie mi się kojarzy...
My piosenkę wybraliśmy, ale nie mam pojęcia jak do tego tańczyć... coś wymyślę, ale mamy jedynie 3 tygodnie hahah
Stary 2012-05-07, 06:56   #3287
szczesliwa25
Rozeznanie

Dziewczyny! Jakie wy macie tempo, czytam codziennie nad ranem jak wracam z pracy, ale jestem już tak ubita, że nie dam rady nawet skomentować )

Wczoraj udało mi się wyrwać o 15, pojechaliśmy do centrum handlowego
garnitur ślubny wypatrzyłam w vistuli - piękny! rewelacyjnie wykonany.

zaproszenia zamówię w czwartek,
ale interesuje mnie jeszcze jedno, suknię kupowałam w salonie madonny, chcę dokupić welon 'mgiełkę' czy uważacie, że jest jakaś różnica w welonie za który mi każą w salonie zapłacić 500zł a tymi mgiełkami z allegro?
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 09:10   #3288
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Mój nie będzie miał kamizelki.
Myśleliśmy, że będzie miał problem z garniturem, bo jest dosyc wysoki (185 cm) i bardzo szczupły (niecałe 70 kg).
Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Jakie wy macie tempo, czytam codziennie nad ranem jak wracam z pracy, ale jestem już tak ubita, że nie dam rady nawet skomentować )

Wczoraj udało mi się wyrwać o 15, pojechaliśmy do centrum handlowego
garnitur ślubny wypatrzyłam w vistuli - piękny! rewelacyjnie wykonany.

ale interesuje mnie jeszcze jedno, suknię kupowałam w salonie madonny, chcę dokupić welon 'mgiełkę' czy uważacie, że jest jakaś różnica w welonie za który mi każą w salonie zapłacić 500zł a tymi mgiełkami z allegro?
W salonach ślubnych (w Madonnie szczególnie) liczą za kawałek tiulu jak za zboże, z tym, że często jest to dobry gatunkowo, miękki tiul, który ładnie się układa. Tego nie znajdziesz na allegro za 20 zł. Ale myślę, że te droższe na all powinny być ok. Trzeba czytać opisy aukcji. Na Twoim miejscu przeszłabym sie po tych tańszych salonach i popytała o ceny welonów.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 09:22   #3289
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
kupiłam w małym miasteczku (nie spodziewałam się, że tam je dostanę), w "zwykłym" sklepiku......i dałam za nie całe 59 zł!!!!
Wczoraj koleżanka mówiła mi, że w Aldo są w kolorze fuksji.....ale dobrze, że już mam swoje...Gdyby wcześniej mi powiedziała, to pewnie bym tam pojechała, ale cóż.....nie żałuję, że kupiłam bo mi się moje bardzo podobają (cóż za skromność) i to za jaką cenę
no i dobrze są świetne więc jest się czym chwalić
Cytat:
Wyborowa - ja swojego tż-ta z takim pasem nie widzę, ale na kimś takie coś mi się podoba, mój kuzyn miał taki i myślałam, że sporo schudł, a podobno nawet troszkę przybrał, a to wszystko faktycznie świetnie go wyszczupliło.
ja swojego tż też nie widziałam w tym pasie ale jak już założył to na prawdę wyglądał bosko i go to na prawdę wyszczupliło
Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
DZIEWCZĘTA - jestem załamana Ostatnio pytałam się was o zdanie dotyczące wyboru jednej z dwóch piosenek na pierwszy taniec... Dziś próbowaliśmy do nich tańczyć i w obu jest do kitu nie wspomnę już, że ogólnie sam taniec nie idzie nam za rewelacyjnie a zostało nam tak mało czasu Zdecydujemy się jednak na coś wolnego i romantycznego bo wtedy jest nam łatwiej za sobą nadążyć I będzie to najprawdopodobniej ta piosenka:

Bryan Adams -have you ever really loved a woman-> http://www.youtube.com/watch?v=U2Req...eature=related

Nigdy bym nie przypuszczała, że wybór piosenki na pierwszy taniec może być taki trudny
Wy też miałyście taki problem z wyborem piosenki na pierwszy taniec czy tylko ja jestem taka lewa i za bardzo się nad tym rozwodzę?
my też długo się decydowaliśmy i jak wcześniej pisałam wybraliśmy co innego ale do tego się nie dało tańczyć i zmieniliśmy na jedną z kilku propozycji którą nam pokazał nauczyciel tańca
ale chyba wybrała bym pierwszą z tych dwóch dlatego że tylko tą pierwszą może śpiewać i kobieta i mężczyzna w dwie strony tłumacząc tekst , druga jest o tym co trzeba dać kobiecie itp kiedy kochasz kobietę ....więc tak jak by piosenka w jedną stronę chyba że Wam tak odpowiada

Edytowane przez wybOrOowa
Czas edycji: 2012-05-07 o 09:35
wybOrOowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 09:33   #3290
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
welur
ogólnie na bratową nie narzekam- myślę że mam/ będę mieć super bratową, mamy super kontakt, odwiedzamy się......ale w sprawie butów ona ma inne zdanie.....powiedziała co myślała (nie oczekiwałam, że będzie mi tu słodzić, skoro wiedziałam, że jej do ślubu podobają się tylko białe), była szczera- na jej plus. No a ja też powiedziałam co myslałam, nikt się nie obraził.....wczoraj nawet zaprosiła mnie i TŻa na małą imprezę, a dzisiaj byli u nas na kawce
To dobrze że macie ze sobą taki dobry kontakt. Mi też się fajna bratowa trafiła pomimo tego że na każdy temat ma swoje zdanie (w temacie wesela często lekko przedawnione ale ona i tak wie najlepiej bo przecież miała już swoje wesele-10 lat temu... ) ale tak samo jak Twoja mówi szczerze co myśli i na tym koniec. Bardzo cenię takie osoby. A butki ładne i spełniają 2 najważniejsze kryteria 1 są wygodne i 2 podobają się Tobie
Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
to, co chyba najbardziej nie podobało mi się w tym spotkaniu to fakt, że miałam poczucie, że jesteśmy poddawani indoktrynacji - żadnej rozmowy o nas, o naszych doświadczeniach, ewentualnych problemach, o naszym wyobrażeniu rodziny, małżeństwa, bliskości, cielesności... jak na taśmie fabrycznej - prezentacja multimedialna, przepytywanko z tego, co zapamiętaliśmy, zadanie domowe i po ptokach...
mam nadzieję, że Wy traficie lepiej i spotkacie kogoś konkretnego
Tyle się naczytałam o tych poradniach że chyba nawet bym wolała żeby potraktować nas jak tą taśmę fabryczną tzn film, pogadanka i do domu bardzo nie chce żadnych pytań. Jutro się przekonamy jak będzie u nas.
Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
tak tak cos zle robiłam no do ślubu jeszcze troszke bo w sierpniu watki na wizazu sobie głownie "podgladam" dlatego tak flegmatycznie idzie mi udzielanie sie w sumie do ślubu wiekszosc rzeczy już jest a w tej chwili jestesmy w trakcie zapraszania gosci.
Pierwsze chyba 10 postów sie tak ślimaczy a potem już wszystko jest ok Znów się nie załapałam na fotki pokaż suknię i zaproszenia i wszystko inne...
Cytat:
mój TŻcik przekazał mi "cudowną" nowinę dzwoniła Jego babcia od taty strony i:
babcia się zastanawia czy przyjechać, siostra taty TŻ też, brat-czyli ojciec chrzestny nie wie czy przyjedzie-raczej nie ale jak przyjedzie to albo sam albo z córką, ale bez żony, no i następny bart taty TŻa na bank nie przyjedzie -był zaproszony z żoną i 3 dzieci- czyli...jak nikt od nich nie przyjedzie to mamy z "głowy" 12 osób-czyli cała rodzina ojca TŻa (mama i rodzeństwo z dziećmi)...ehhh.....ale termin mają do 26 maja
nie martw się na zapas, jeszcze mają trochę czasu. Może po prostu lubią jak się ich prosi? A jak takim gadaniem chcą Was tylko zdenerwować to lepiej żeby nie przyszli.
Cytat:
Mój też ma prawie 190cm i najczęściej wszystko dla niego jest za krótkie a rękawy to już w ogóle. Dlatego pewnie się zdecydujemy na szycie ale pewnie nie uda mi się namówić go na oglądanie wcześniej niż w czerwcu. Codo kamizelki to mam nadzieję że się na nią nie zdecyduje bo jak dla mnie uroku nie dodaje a niepotrzebnie grzeje.
Cytat:
no właśnie zabawy , kolejna rzecz potrzebna jakie macie pomysły dziewczyny na zabawy?
Wczoraj przeglądałam fora, artykuły i youtuba i dosłownie nic mi sienie spodobało dziewczynki podpowiedzcie czy Wy planujecie coś same, zdajecie się na zespół czy może całkiem rezygnujecie?
Cytat:

Uwielbiam Only hope... Jako nastolatka byłam zakochana w filmie "Szkołą uczuć" i tylko z nim kojarzy mi się ta piosenka. Jednak pomimo jej piękna dla mnie na pierwszy taniec byłaby za smutna.
My też jeszcze nic nie mamy na pierwszy taniec. Nawet pewności że będziemy go tańczyć...
Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Jest różnica... jakieś 400zł. Sama nie porównywałam ale dziewczyny kupujące na allegro były zadowolone.
Jakie zaproszenia będziesz zamawiać?

Buu chciałam dziś po mój akt chrztu jechać a to "kancelaria czynna w dni powszednie oprócz poniedziałków i sobót" swoją drogą fajnie to napisali...

Edytowane przez Pradip
Czas edycji: 2012-05-07 o 09:35
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 09:45   #3291
niki19
Zadomowienie

Witam po długim weekendzie i idę trochę was nadrobić ,bo widzę,że mam duże zaległości

szczesliwa25- co do welonu to ja rozmawiałam z laską która pracuje w salonie ślubnym w Krakowie i przestrzegała mnie przed kupnem welonu w salonach ponieważ metr tkaniny z której się go szyje kosztuje kilkanaście złotych ,a w salonie za przyszycie jej do grzebyka biorą kilka stów

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2012-05-07 o 09:51
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 10:00   #3292
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Wszystko ślicznie, bardzo elegancko

Mój tż też nie będzie miał i wygląda to wg.mnie bardzo dobrze

Bryan Adams jak już.
A patrzyłaś może All For Love - Adams, Steward i Sting?

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:

Jest różnica... jakieś 400zł. Sama nie porównywałam ale dziewczyny kupujące na allegro były zadowolone.

.
ja mam z allegro. i w ogole go nie założyłam, tylko na oczepiny, więc jak bym wydała 250 zł - bo tyle kosztował w salonie, to bym była z deka w d***
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 10:38   #3293
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
To dobrze że macie ze sobą taki dobry kontakt. Mi też się fajna bratowa trafiła pomimo tego że na każdy temat ma swoje zdanie (w temacie wesela często lekko przedawnione ale ona i tak wie najlepiej bo przecież miała już swoje wesele-10 lat temu... ) ale tak samo jak Twoja mówi szczerze co myśli i na tym koniec. Bardzo cenię takie osoby. A butki ładne i spełniają 2 najważniejsze kryteria 1 są wygodne i 2 podobają się Tobie

Wczoraj przeglądałam fora, artykuły i youtuba i dosłownie nic mi sienie spodobało dziewczynki podpowiedzcie czy Wy planujecie coś same, zdajecie się na zespół czy może całkiem rezygnujecie?

Buu chciałam dziś po mój akt chrztu jechać a to "kancelaria czynna w dni powszednie oprócz poniedziałków i sobót" swoją drogą fajnie to napisali...
to dobrze że Twoja miała przynajmniej ślub 10 lat temu bo moja bratowa miała tylko cywilny a czasami się wymądrza jak by co najmniej brała kościelny oczywiście jest lewą ręką mojej przyszłej "złej" "teściowej" tak to do niej nic nie mam ale już jak schodzi na temat wesela to kaplica . A czy będziesz miała welon, a czy białe rajtki , a czy to i tamto ....przypomina mi abym czegoś czasami nie zapomniała ...buahaha znawczyni

Co do zabaw to staram się szukać czegoś fajnego , co mi wpadnie no i zobaczymy co zespół przedstawi za propozycje

Dobre z tą kancelarią , swoją drogą dobrze że nie napisali czynna codziennie prócz poniedziałków i soboty

My dzisiaj idziemy oddać złoto do przetopienia na obrączki.
Na 15 maja umówiłam się na próbny makijaż .
Tż jest umówiony na poprawki .
Muszę znaleźć jeszcze garniturek i butki dla syna
Na dniach pojadę za butami ...czy któraś była może w maximusie po buty ? czy da się coś tam znaleźć?
Stary 2012-05-07, 11:51   #3294
ewula87
Rozeznanie

Ależ pędzicie dziewczyny z tymi postami, no nie nadążam za Wami
Ja właśnie dostałam maila, że zaproszenia zostały dziś, do mnie wysłane, mam tylko nadzieję, że faktycznie tak było, i że wszystko będzie zgodnie z zamówieniem, bo trochę miałam z nimi motania... Już nie mogę się doczekać
Odnośnie welonów na allegro, ja też zamierzam tam kupić. Może nie taki za 20 złoty, bo faktycznie może być nie fajny, ale też tańszy niż te w salonach.
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:49   #3295
Inusiaa88
Raczkowanie

Cytat:
my też długo się decydowaliśmy i jak wcześniej pisałam wybraliśmy co innego ale do tego się nie dało tańczyć i zmieniliśmy na jedną z kilku propozycji którą nam pokazał nauczyciel tańca
ale chyba wybrała bym pierwszą z tych dwóch dlatego że tylko tą pierwszą może śpiewać i kobieta i mężczyzna w dwie strony tłumacząc tekst , druga jest o tym co trzeba dać kobiecie itp kiedy kochasz kobietę ....więc tak jak by piosenka w jedną stronę chyba że Wam tak odpowiada
W sumie racja z tym tekstem, nie brałam tego pod uwagę Aczkolwiek dla mojego tżta chyba nie byłby to problem

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33946654]Bryan Adams jak już.
A patrzyłaś może All For Love - Adams, Steward i Sting?
[/QUOTE]

Nie słuchałam wcześniej tej piosenki podczas moich poszukiwań a jest naprawdę śliczna, tylko czy można do niej zatańczyć walca wiedeńskiego...?? Chyba angielskiego jak już coś...

Czas edycji: 2012-05-07 o 12:50
Stary 2012-05-07, 13:17   #3296
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie oto jest pytanie ciągle się nad tym zastanawiam. Mój TŻ zawsze miewał garnitury z kamizelką. A na ślub jeszcze nie wyrobił sobie zdania

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33941734]wódka plus cytryna i coś jeszcze czy wszystko?[/QUOTE]

Spirytus (gdyby rozrobić z wódką wyszły by siuśki ), sok z cytryny z miąższem, skórki z cytryn, odrobinę cukru i miodu do smaku i niewiele wody (tym razem wyszła mi mocniejsza niż klasyczna wódka, ale i tak smaczna).
Wszystko w szklanym słoju trzeba trzymać 4 dni (codzienne rano zabełtać). Po czterech dniach odcedzić, wycisnąć skórki. Skórki wyrzucić i jak jest bardzo dużo miąższu to też dobrze jest dokładniej odcedzić. Schłodzić i podawać z dobrym humorem mniamniuśne. Proporcje jedynie trzeba zachować.

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
no to dobrze że prezent od przyszłych teściów się podobał a Ty co mu kupiłaś ?
Mój TŻ często wyjeżdża w delegacje. Tzn pracuje na miejscu ale jak w firmie mają 'gorący okres' na te swoje projekty, to zlecenia zwykle przychodzą z Łotwy, Yekaterinburga albo Moskwy głównie (czasami Niemcy, Holandia i Polska). Więc jak wyjeżdżają to na 2-3 tyg., wracają na kilka dni i znowu aż projekt doprowadzą do końca i sprawdzą czy wszystko gra. Więc rzeczy takie jak walizki podróżne etc szybko się niszczą, na lotniskach rzucają bagażami ile wlezie. Kupiłam mu więc dobrą jakościowo (mam nadzieję) wielką walizkę na kółkach. Praktyczna (bo tamta już ledwie żyje) i mimo wszystko niespodziewana jako prezent ucieszył się bardzo. Znalazłam fajną promocję/wyprzedaż poprzedniej kolekcji więc zapłaciłam 269 zł zamiast 498 zł

Stary 2012-05-07, 13:37   #3297
sara1988
Raczkowanie

GG do sara1988

Witam was Dziewczynki po weekendzie Jak to szybko zlecialo Chcialam sie pochwalic ze zalatwilismy poradnie rodzinna, sprawy w urzedzie, spisalismy protokol przedslubny i dalismy na zapowiedzi, wiec z tym juz spokoj
Aha, i Tż jest ubrany od gory do dolu, łącznie z koszula i krawatem na poprawiny
Normalnie jestem z siebie i Tża dumna chociaz latwo nie bylo

Jest: 68
Cel: 58

Aparatka
Góra---> od 16.01.2014
sara1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:56   #3298
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sara1988 Pokaż wiadomość
Witam was Dziewczynki po weekendzie Jak to szybko zlecialo Chcialam sie pochwalic ze zalatwilismy poradnie rodzinna, sprawy w urzedzie, spisalismy protokol przedslubny i dalismy na zapowiedzi, wiec z tym juz spokoj
Aha, i Tż jest ubrany od gory do dolu, łącznie z koszula i krawatem na poprawiny
Normalnie jestem z siebie i Tża dumna chociaz latwo nie bylo
To dużo faktycznie załatwiliście my z tego wszystkiego co napisałaś mamy jedynie zaświadczenia o naukach przedmałżeńskich. Ale ślub mamy w połowie sierpnia więc myślę, że jeszcze mamy troszkę czasu. Jak wrażenia z poradni? Bo jak tu dziewczyny pisały to czytałam z otwartymi ustami ze zdziwienia

Stary 2012-05-07, 14:10   #3299
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
W sumie racja z tym tekstem, nie brałam tego pod uwagę Aczkolwiek dla mojego tżta chyba nie byłby to problem

Nie słuchałam wcześniej tej piosenki podczas moich poszukiwań a jest naprawdę śliczna, tylko czy można do niej zatańczyć walca wiedeńskiego...?? Chyba angielskiego jak już coś...
no to jak nie ma problemu tekst to ok . a może when I need You Rod S ...my do tego tańczymy
Cytat:
No właśnie oto jest pytanie ciągle się nad tym zastanawiam. Mój TŻ zawsze miewał garnitury z kamizelką. A na ślub jeszcze nie wyrobił sobie zdania

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Spirytus (gdyby rozrobić z wódką wyszły by siuśki ), sok z cytryny z miąższem, skórki z cytryn, odrobinę cukru i miodu do smaku i niewiele wody (tym razem wyszła mi mocniejsza niż klasyczna wódka, ale i tak smaczna).
Wszystko w szklanym słoju trzeba trzymać 4 dni (codzienne rano zabełtać). Po czterech dniach odcedzić, wycisnąć skórki. Skórki wyrzucić i jak jest bardzo dużo miąższu to też dobrze jest dokładniej odcedzić. Schłodzić i podawać z dobrym humorem mniamniuśne. Proporcje jedynie trzeba zachować.

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Mój TŻ często wyjeżdża w delegacje. Tzn pracuje na miejscu ale jak w firmie mają 'gorący okres' na te swoje projekty, to zlecenia zwykle przychodzą z Łotwy, Yekaterinburga albo Moskwy głównie (czasami Niemcy, Holandia i Polska). Więc jak wyjeżdżają to na 2-3 tyg., wracają na kilka dni i znowu aż projekt doprowadzą do końca i sprawdzą czy wszystko gra. Więc rzeczy takie jak walizki podróżne etc szybko się niszczą, na lotniskach rzucają bagażami ile wlezie. Kupiłam mu więc dobrą jakościowo (mam nadzieję) wielką walizkę na kółkach. Praktyczna (bo tamta już ledwie żyje) i mimo wszystko niespodziewana jako prezent ucieszył się bardzo. Znalazłam fajną promocję/wyprzedaż poprzedniej kolekcji więc zapłaciłam 269 zł zamiast 498 zł
o no to super praktycznie prezent w jego wypadku .

chyba i ja zrobię cytrynówkę
Stary 2012-05-07, 14:32   #3300
Inusiaa88
Raczkowanie

Cytat:
no to jak nie ma problemu tekst to ok . a może when I need You Rod S ...my do tego tańczymy
Też myślałam o tej piosence bo jest boska a co do tego tańczycie?
i w ogóle przygotowywujecie się już jakoś specjalnie do tego tańca? Bo widzę, że dni do ślubu odliczamy razem... Zostały nam tylko 33 dni

Czas edycji: 2012-05-07 o 14:34
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości