|
|
#3271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ślubujące w 2012:)
Przesyłam obiecaną cytrynówkę wyrobu własnego
z kawałkami miąższu. Ale po tym co przeczytałam o poradni, powinnam chyba przesłać całą butelkę
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Wariate - "sczeznąć" to chyba ze staropolszczyzny ... występuje pewnie w Panu Wołodyjowskim albo czymś podobnym, z pewnością to nie regionalizm ...
A co do garnituru to był wybór bardzo duży, choć mój Tż nie jest wysoki i jest szczupły więc myślałam, że będzie problem, przedział cenowy to 600zł (za całkiem fajny i wzwyż). Mierzył jeden czarny, ale pani pokazała mu bardziej czarny i jak założył to wszystkie zgodnie stwierdziłyśmy, że wygląda super. Materiał też był extra i jakieś coś w podszewkę wszywane, żeby był troszkę rozciągliwy i przepuszczał powietrze, ale Tż super się w nim czuł. Tak luźniej, choć baaardzo elegancko i kosztował nas 1500zł, ale mama Tż-ta uparła się, że 500zł dołoży, więc teoretycznie 1000zł, ale powiem szczerze, że nie wiedziałam, że może być taka różnica w czarnym i czarnym garniturze. No nie mogłam wzroku od mojego Tż-ta oderwać
|
|
|
|
#3273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe.To cena faktycznie przyzwoita, szczególnie że jak mówisz wyjątkowo wygodny i przewiewny był dla Twojego wybranka. Twój TŻ nie jest wysoki i jest szczupły i myślałaś, ze będzie problem a mój TŻ jest wysoki i nie jest szczupły i to dopiero może być mega problem
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że nie będzie takiego problemu, bo tato tż-ta jest wysoki i szczupły raczej też nie (wręcz z dużym tatusiowym brzuszkiem) i nie miał problemów, więc myślę, że będzie dobrze...
My się zdecydowaliśmy na ten lepszy, ale ten za 600zł też był ładny, więc coś na prawdę dobrego można znaleźć... mój Tż nie będzie miał kamizelki i ta czerń myślałam, że go wyszczupli, a nadała takiego fajnego wyglądu... Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-05-06 o 21:52 |
|
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- a mój jest wysoki i szczupły- na bank będzie problem
|
|
#3276 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Pożegnam się już dziewczyny. Dwa ostatnie dni dały mi się mocno we znaki (pomijając jeszcze wcześniejszą gonitwę z zaproszeniami; swoją droga jutro po południu kolejny maraton). Czuję się jakby mnie ktoś pożuł i wypluł: wymemłana jak psia zabawka. Zerknę co w tv dla odmiany (bo z reguły nie oglądam) i pewnie zasnę zanim porządnie wczuję się w jakikolwiek film Życzę więc Wam dobrej nocy i do... poczytania jutro ![]()
Zdawało mi się, ze widziałem kotecka. Dobze mi się zdawało... widziałem kotecka... ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818580214.html Edytowane przez Wariate Czas edycji: 2012-05-06 o 21:58 |
||
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli jest bardzo wysoki to może być różnie, bo mój kolega ma coś koło 187cm i dużo garniaków jest na niego za krótkich, z tym, że on do szczupłych nie należy.
A czy wasi Tż-towie będą mieli kamizelki?? |
|
|
|
#3278 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też zastanawiam się nad kamizelką...na moje mogłoby jej nie być...
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Monika - no to rzeczywiście wysoki Twój facet... ja nie lubię kamizelek, Tż też nie więc nie będzie miał...
|
|
|
|
#3281 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a Ty co mu kupiłaś ? ![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33934211]Rany, dziewczyny! Majówka a wy post za postem! Ledwo nadążam! Zostałam sama... Tz pojechał znowu w delegację, wraca w środę. Jutro trzeba do pracy... Tak mi się nie chce. Rozsyłałam trochę CV, mam nadzieję, że ktoś się odezwie, bo chciałabym zmienić fach.... mabi84 - grtuluję decyzji o dzidziusiu!![/QUOTE] w takim razie abyś znalazła tą lepszą i dobrą racę w innym fachy Cytat:
jakie macie pomysły dziewczyny na zabawy? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój też jest średniego wzrostu i nie jest chudzinką i w salonie z garniturami śklubnymi jakoś nie było problemu , ma tylko dwie małe poprawki i będzie wyglądał bosko nawet ten pas go wyszczupla tyle że za wszystko gar. smokingowy , buty, mucha pas i koszula daliśmy 2120 zabijają mnie te ceny
|
|
|
#3282 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam w małym miasteczku (nie spodziewałam się, że tam je dostanę), w "zwykłym" sklepiku......i dałam za nie całe 59 zł!!!!
Wczoraj koleżanka mówiła mi, że w Aldo są w kolorze fuksji.....ale dobrze, że już mam swoje...Gdyby wcześniej mi powiedziała, to pewnie bym tam pojechała, ale cóż.....nie żałuję, że kupiłam bo mi się moje bardzo podobają (cóż za skromność) i to za jaką cenę
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Wyborowa - ja swojego tż-ta z takim pasem nie widzę, ale na kimś takie coś mi się podoba, mój kuzyn miał taki i myślałam, że sporo schudł, a podobno nawet troszkę przybrał, a to wszystko faktycznie świetnie go wyszczupliło.
|
|
|
|
#3285 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() DZIEWCZĘTA - jestem załamana Zdecydujemy się jednak na coś wolnego i romantycznego bo wtedy jest nam łatwiej za sobą nadążyć I będzie to najprawdopodobniej ta piosenka:Mandy More - only hope -> http://www.youtube.com/watch?v=HjAoFJ7k--s albo ewentualnie ta (tylko w skróconej wersji): Bryan Adams -have you ever really loved a woman-> http://www.youtube.com/watch?v=U2Req...eature=related Przepraszam, że znów zawracam wam głowę ale co o nich myślicie??? Nigdy bym nie przypuszczała, że wybór piosenki na pierwszy taniec może być taki trudny ![]() Wy też miałyście taki problem z wyborem piosenki na pierwszy taniec czy tylko ja jestem taka lewa i za bardzo się nad tym rozwodzę?
09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA "Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić, to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II Edytowane przez Inusiaa88 Czas edycji: 2012-05-07 o 01:32 |
||
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Mandy Moore kojarzy mi się z filmem Walta Disney-a a raczej bajką Anastazja - oglądałam ją kiedyś chyba z milion razy... uwielbiałam ścieżkę dźwiękową... bardzo fajnie mi się kojarzy...
My piosenkę wybraliśmy, ale nie mam pojęcia jak do tego tańczyć... coś wymyślę, ale mamy jedynie 3 tygodnie hahah |
|
|
|
#3287 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny! Jakie wy macie tempo, czytam codziennie nad ranem jak wracam z pracy, ale jestem już tak ubita, że nie dam rady nawet skomentować
)Wczoraj udało mi się wyrwać o 15, pojechaliśmy do centrum handlowego ![]() garnitur ślubny wypatrzyłam w vistuli - piękny! rewelacyjnie wykonany. zaproszenia zamówię w czwartek, ale interesuje mnie jeszcze jedno, suknię kupowałam w salonie madonny, chcę dokupić welon 'mgiełkę' czy uważacie, że jest jakaś różnica w welonie za który mi każą w salonie zapłacić 500zł a tymi mgiełkami z allegro? |
|
|
|
#3288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśleliśmy, że będzie miał problem z garniturem, bo jest dosyc wysoki (185 cm) i bardzo szczupły (niecałe 70 kg). Cytat:
|
||
|
|
|
#3289 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale chyba wybrała bym pierwszą z tych dwóch dlatego że tylko tą pierwszą może śpiewać i kobieta i mężczyzna w dwie strony tłumacząc tekst , druga jest o tym co trzeba dać kobiecie itp kiedy kochasz kobietę ....więc tak jak by piosenka w jedną stronę chyba że Wam tak odpowiada
Edytowane przez wybOrOowa Czas edycji: 2012-05-07 o 09:35 |
|||
|
|
|
#3290 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale tak samo jak Twoja mówi szczerze co myśli i na tym koniec. Bardzo cenię takie osoby. A butki ładne i spełniają 2 najważniejsze kryteria 1 są wygodne i 2 podobają się Tobie ![]() Cytat:
Cytat:
Znów się nie załapałam na fotki pokaż suknię i zaproszenia i wszystko inne...Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziewczynki podpowiedzcie czy Wy planujecie coś same, zdajecie się na zespół czy może całkiem rezygnujecie?Cytat:
My też jeszcze nic nie mamy na pierwszy taniec. Nawet pewności że będziemy go tańczyć... Cytat:
Jakie zaproszenia będziesz zamawiać? Buu chciałam dziś po mój akt chrztu jechać a to "kancelaria czynna w dni powszednie oprócz poniedziałków i sobót" swoją drogą fajnie to napisali... Edytowane przez Pradip Czas edycji: 2012-05-07 o 09:35 |
||||||||
|
|
|
#3291 |
|
Zadomowienie
|
Witam po długim weekendzie
![]() szczesliwa25- co do welonu to ja rozmawiałam z laską która pracuje w salonie ślubnym w Krakowie i przestrzegała mnie przed kupnem welonu w salonach ponieważ metr tkaniny z której się go szyje kosztuje kilkanaście złotych ,a w salonie za przyszycie jej do grzebyka biorą kilka stów
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2012-05-07 o 09:51 |
|
|
|
#3292 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A patrzyłaś może All For Love - Adams, Steward i Sting? ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- ja mam z allegro. i w ogole go nie założyłam, tylko na oczepiny, więc jak bym wydała 250 zł - bo tyle kosztował w salonie, to bym była z deka w d*** |
|
|
|
|
#3293 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do zabaw to staram się szukać czegoś fajnego , co mi wpadnie no i zobaczymy co zespół przedstawi za propozycje Dobre z tą kancelarią , swoją drogą dobrze że nie napisali czynna codziennie prócz poniedziałków i soboty My dzisiaj idziemy oddać złoto do przetopienia na obrączki. Na 15 maja umówiłam się na próbny makijaż . Tż jest umówiony na poprawki . Muszę znaleźć jeszcze garniturek i butki dla syna ![]() Na dniach pojadę za butami ...czy któraś była może w maximusie po buty ? czy da się coś tam znaleźć?
|
|
|
#3294 |
|
Rozeznanie
|
Ależ pędzicie dziewczyny z tymi postami, no nie nadążam za Wami
Ja właśnie dostałam maila, że zaproszenia zostały dziś, do mnie wysłane, mam tylko nadzieję, że faktycznie tak było, i że wszystko będzie zgodnie z zamówieniem, bo trochę miałam z nimi motania... Już nie mogę się doczekać Odnośnie welonów na allegro, ja też zamierzam tam kupić. Może nie taki za 20 złoty, bo faktycznie może być nie fajny, ale też tańszy niż te w salonach. |
|
|
|
#3295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aczkolwiek dla mojego tżta chyba nie byłby to problem ![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33946654]Bryan Adams jak już. A patrzyłaś może All For Love - Adams, Steward i Sting? [/QUOTE] Nie słuchałam wcześniej tej piosenki podczas moich poszukiwań a jest naprawdę śliczna, tylko czy można do niej zatańczyć walca wiedeńskiego...?? Chyba angielskiego jak już coś...
09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA "Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić, to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II Edytowane przez Inusiaa88 Czas edycji: 2012-05-07 o 12:50 |
|
|
|
|
#3296 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ciągle się nad tym zastanawiam. Mój TŻ zawsze miewał garnitury z kamizelką. A na ślub jeszcze nie wyrobił sobie zdania ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33941734]wódka plus cytryna i coś jeszcze czy wszystko? [/QUOTE]Spirytus (gdyby rozrobić z wódką wyszły by siuśki ), sok z cytryny z miąższem, skórki z cytryn, odrobinę cukru i miodu do smaku i niewiele wody (tym razem wyszła mi mocniejsza niż klasyczna wódka, ale i tak smaczna).Wszystko w szklanym słoju trzeba trzymać 4 dni (codzienne rano zabełtać). Po czterech dniach odcedzić, wycisnąć skórki. Skórki wyrzucić i jak jest bardzo dużo miąższu to też dobrze jest dokładniej odcedzić. Schłodzić i podawać z dobrym humorem mniamniuśne. Proporcje jedynie trzeba zachować.---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
ucieszył się bardzo. Znalazłam fajną promocję/wyprzedaż poprzedniej kolekcji więc zapłaciłam 269 zł zamiast 498 zł
|
|
#3297 |
|
Raczkowanie
|
Witam was Dziewczynki po weekendzie
Jak to szybko zlecialo Chcialam sie pochwalic ze zalatwilismy poradnie rodzinna, sprawy w urzedzie, spisalismy protokol przedslubny i dalismy na zapowiedzi, wiec z tym juz spokoj Aha, i Tż jest ubrany od gory do dolu, łącznie z koszula i krawatem na poprawiny Normalnie jestem z siebie i Tża dumna chociaz latwo nie bylo
|
#3298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my z tego wszystkiego co napisałaś mamy jedynie zaświadczenia o naukach przedmałżeńskich. Ale ślub mamy w połowie sierpnia więc myślę, że jeszcze mamy troszkę czasu. Jak wrażenia z poradni? Bo jak tu dziewczyny pisały to czytałam z otwartymi ustami ze zdziwienia
|
|
#3299 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() chyba i ja zrobię cytrynówkę
|
|
|
#3300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i w ogóle przygotowywujecie się już jakoś specjalnie do tego tańca? Bo widzę, że dni do ślubu odliczamy razem... Zostały nam tylko 33 dni ![]()
09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA "Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić, to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II Edytowane przez Inusiaa88 Czas edycji: 2012-05-07 o 14:34 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

z kawałkami miąższu. Ale po tym co przeczytałam o poradni, powinnam chyba przesłać całą butelkę

hehe.
i to dopiero może być mega problem
cóż, najwyżej babcia nie będzie wniebowzięta ale w końcu to TWÓJ przyszły mąż

ale dzięki

zabijają mnie te ceny 
Zdecydujemy się jednak na coś wolnego i romantycznego bo wtedy jest nam łatwiej za sobą nadążyć
I będzie to najprawdopodobniej ta piosenka: