Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-07, 09:43   #4051
8ewus8
Zadomowienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
nie drap tego

to pewnie jakies zmiany hormonalne
Ale mnie to będzie bolało jak mały będzie ssał, bo jest centralnie pod sutkiem
Wczoraj tego nie widziałam, a dokładnie oglądałam czy mi mleko nie leci
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 09:43   #4052
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
\
my x-landera xq, kolor Europe(grafit), kwestia gustu te kolory, mnie się też większość nie podoba, ale zarówno na forum jak i w sklepie widziałam, ze te "żarówki" mają swoich fanów.
Dla mnie też ten Europe w sumie najlepszy, ale mężowi się jednak też nie podoba... I ja teraz jestem zielona i nie wiem co kupić, a z wózkiem czas nas goni...

Co ewentualnie byłoby w miarę podobne do tego xa? Tako Jumper mi kolorystycznie by pasował, ale nie wiem czy to dobra bryka...
Stary 2012-05-07, 09:44   #4053
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Mój też wklęsły i chyba już taki zostanie.
A jakie żelazo kazał Ci brać?
Ja muszę wykonać badania i dobrtze byłoby przez kilka dni pobrać żelazo, bo znów wyjdzie mi anemia. Wcześniej miałam przepisane to na "t", mam w domu ASCOFER, czy mogę je brać? Miała któraś przepisane?
ja biore Ascofer 3 razy po 2 tabletki po posiłkach , to nie na recepte więc myślę że możesz brac jak masz problemy z żelazem Brałam tez Sorbifer Durules czy jakos tak sie nazywało ale to było na receptę
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 09:44   #4054
rinco
Wtajemniczenie

Ewunia gratulacje!!! szybko poszło To teraz czekamy na jakieś zdjęcia

Rozowa nic się nie martw, skoro nasz ekspertka miss napisała, że będzie dobrze to na pewno będzie. A w Roztoce masz super warunki, więc na pewno będzie ci tam lepiej niż w normalnym szpitalu

Zabcia super impreza, szkoda, że u nas nie ma takiego zwyczaju
A odnośnie tego śluzu to ja właśnie też taki zauważam u siebie i Kism tak samo, więc to chyba tak pod koniec ciąży jest. Ale spytaj gina jak masz okazję i daj znać

Timii a właśnie, że Marta to jest bardzo ładne imię!!! Twoja teściowa się po prostu nie zna. U nas jakoś w miarę szybko okazało się, że będzie chłopak i bardzo dobrze, bo mieliśmy problem ze zgodnością jeśli chodzi o imię dla dziewczynki, a jedyne, które nam się obojgu podobało to było właśnie Marta Tak że dobry wybór

Millena ja zapakowałam się tak:

Dokumenty:
aktualne badania: krew, mocz, grupa krwi + te badania jednorazowe, które robiłam na początku ciąży (HIV, antyHBS itd.)
ubezpieczenie + NIP pracodawcy
dowód osobisty
karta ciąży
notes+długopis

Inne rzeczy:
koszule nocne - 4 szt (bo nie mogłam się zdecydować hehe)
ręczniki - 2 szt. (jeden duży, drugi mały)
klapki - 2 pary (jedne pod prysznic, drugie do chodzenia)
skarpetki - 2 pary (gdzieś wyczytałam, że po porodzie marzną stopy)
biustonosze do karmienia
majtki jednorazowe
majtki bawełniane
podkłady poporodowe - 2 paczki
podpachy - 1 paczka
kosmetyki, których używam, suszarka, szczotka itd.
woda mineralna
ładowarka do telefonu
stopery (hehe)
ręczniki papierowe

Dla dziecka:
pampersy - 1 paczka
chusteczki nawilżające
Linomag
Sudocrem
pieluchy tetrowe do zostawienia w szpitalu (4 szt.)

Ubranka na wyjście dowiezie mąż

Edytowane przez rinco
Czas edycji: 2012-05-07 o 10:03
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 09:45   #4055
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeśli mogę zapytać jakie wózki kupujecie? My byliśmy zdecydowani na xlandera xa, ale szczerze mówiąc kolorystyka nam nie odpowiada... I nie wiemy na co się zdecydować.
My kupiliśmy x-lander x-move kolor Asia (różowy)

Cytat:
Mój też wklęsły i chyba już taki zostanie.
A jakie żelazo kazał Ci brać

my x-landera xq, kolor Europe(grafit), kwestia gustu te kolory, mnie się też większość nie podoba, ale zarówno na forum jak i w sklepie widziałam, ze te "żarówki" mają swoich fanów.
Ja mam wystający pępek A tak długo był wklęsły. Jeszcze ostatnio usłyszałam od koleżanki, że jej pępek nie wrócił na swoje miejsce

Np mnie się podobają te "żarówki" Może zielony mi nie przypadł do gustu, ale generalnie nowa kolorystyka x-lander mi się podoba i już
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 09:45   #4056
niunia32
Zakorzenienie

coś bym zjadła ale nie wiem co

zmarzłam na balkonie. brryyy

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 09:48   #4057
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Ja mam wystający pępek A tak długo był wklęsły. Jeszcze ostatnio usłyszałam od koleżanki, że jej pępek nie wrócił na swoje miejsce

Np mnie się podobają te "żarówki" Może zielony mi nie przypadł do gustu, ale generalnie nowa kolorystyka x-lander mi się podoba i już
Też mi pępek wystaje...

Dla dziewczynki nie miałabym problemu z xlanderem, a dla chłopca jakoś nie widzę...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 09:49   #4058
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, jeśli mogę zapytać jakie wózki kupujecie? My byliśmy zdecydowani na xlandera xa, ale szczerze mówiąc kolorystyka nam nie odpowiada... I nie wiemy na co się zdecydować.
My kupiliśmy Seka Carlo Lux, kolor grafitowo-zielony
Zastanawialiśmy się też jeszcze nad Tako Jumper.
Stary 2012-05-07, 09:49   #4059
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
coś bym zjadła ale nie wiem co

zmarzłam na balkonie. brryyy
Kurcze, ja taka głodna jestem, że aż mnie brzuch boli, a faceta jak nie było tak nie ma...
Stary 2012-05-07, 09:50   #4060
Maloka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
u mnie w szpitalu trzeba mieć jeszcze kubek i sztućce

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

tako jumper
Ja też tako jumper z tymże DUO .
Maloka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 09:52   #4061
begie13
Zadomowienie

Witam

ale ponury dzień, właśnie zjadłam śniadanie i spać mi się chce, rano byłam w przychodni po raz drugi oddać mocz do badania ( jutro mam wizytę) i znowu musiałam złapać mega nerwa... tydzień temu pojechałam do przychodni z moczem i okazało się, że przez cały tydzień punkt pobrań nieczynny - ok jakoś to zniosłam, pojechałam dzisiaj drugi raz, żeby na jutro mieć wyniki i oczywiście mega kolejka przed okienkiem, babka mówi, żeby nie stać tylko każe siąść i czekać i tak czekałam 20 min a już przez ten czas zdążyło się uzbierać dużo starych bab przed tym okienkiem, parę razy się wbijałam do kolejki w końcu dotarłam do okienka a baba mi mówi, ze dzisiaj moczu nie oddam, bo przecież wisi nowa kartka, że punkt pobrań czynny od wtorku do piątku tłumaczę jej już trochę podniesionym głosem, że wcześniej nie mogłam oddać bo nieczynne cały tydzień, teraz nie mogę, bo jakaś nowa info się pojawiła a jutro wizyta i że nie przychodzę codziennie do przychodni i nie sprawdzam, czy nie ma jakiejś nowej kartki potem poprosiłam o nową probówkę na mocz ale jak dostałam odp za chwilę i zobaczyłam jaka jest kolejka ludzi to wyszłam... szlag mnie po prostu trafił....
potem pojechaliśmy do Diagnostyki i zrobiłam wymaz na paciora, zapłaciłam 38zł, tylko teraz się tak zastanawiam, tam mi zrobili wymaz tylko z pochwy a to nie ma być też z odbytu

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
A w ogóle to się kapnęłam, że dziś kończę 37 tydzień!!!
no to nic tylko gratulować

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Propozycje mojego zdolnego męża tytułów na nowy wątek:
1. Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.
2. Pociechy karmimy i przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.
no proszę jaki zdolny Twój mąż

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja zostaje jeszcze 5 dni w szpitalu bo liwia ma podwyrzszone crp i leukocyty bo miałam wody płodowe zielone i smolke zrobiła,do tego ma szmery w serduszku i początek żółtaczki,martwię się tym wszystkim,jest mega glodomorem mam mało pokarmu,dokarmiam butelka,aha rodzilam w roztoce.polecam personel pierwsza klasa,claudik gdzie rodziła i gratulacje dla niej pozdrawiam
nie martw się kochana, wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki żeby Liwia szybciutko doszła do siebie i jeszcze raz gratuluję

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Witajcie
Ja juz po Baby Shower bylo REWELACYJNIE
Spedzielismy super czas z dziewczynami humorki dopisywaly , kazdemy podobaly sie gry , dekoracje rozniez. Moja mam zaszala i zamowila tyle jedzenia ze bedzie na tydzien Domnik dostal pelno prezentow takze wyprawka juz 100% gotowa Chyba tez byl zadowolony bo wiercil sie caly czas . Pokoj malego rowniez wszystkim sie podobal Pozniej dolaczylo pare facetow i tak siedzielismy do 12 w nocy Jestem bardzo zadowolona

Tutaj zdjecia jesli ktos ma ochote zobaczyc co sie dokladnie dzialo -

https://www.facebook.com/media/set/?...1&l=af59be09c6
ale super imprezka! widać, że udana, a ile prezentów dostałaś bardzo ładnie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość

dziewczyny, zobaczcie. hipp wprowadził krem ochronny : http://www.hipp.pl/tce/frame/main/87.htm
oo fajnie bo ja mam kosmetyki z Hippa, ciekawe ile kosztuje ten krem

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
No i niunia jest juz ze mna wazy 3970g i mierzy 57cm. Jest sliczna i taka grzeczna. Od razu przyssala sie do cyca choc nic tam jeszcze nie mam. Sam zabieg malo przyjemny, ale za to szybki i moja pani anestezjolog to aniol bo tak mnie zagadywala zebym sie nie stresowala tym szarpaniem. Teraz przede mna najgorsze, ale mam nadzieje, ze wcale tak nie bedzie bolec.
Gratuluję Kochana duża córcia

Cytat:
U Was też tak zimno??? Brrrrr...
u mnie 11 stopni ... ale przynajmniej stopy tak strasznie nie puchną

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
My jutro kończymy 35tc, mój bilans "zysków" to ciągle 100cm obwodu i 7.5 kg na plus.
klask i:

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 09:53   #4062
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Mój pępek po porzedniej ciąży też nie wrócił na miejsce, zrobił mi się taki śmieszny nosek czy daszek... dla mnie było to obrzydliwe i bardzo nieestetyczne. W obecnej ciąży wiadomo od początku jest spiczasty i boję się że już mi tak zostanie. Mam zamiar go jakoś wduszać po porodzie i zaklejać, ale nie wiem czy to coś da. Dziś zaczęłam czytać o przepuklinie pępkowej w ciąży i zaczynam się zastanawiać czy to nie to....

A tak poza tym dziś pierwszy dzień na L4, dziwnie mi tak.... tyle rzeczy do zrobienia, a ja nie mam weny..... do terminu porodu zostało mi 19 dni...
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 09:54   #4063
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
ja biore Ascofer 3 razy po 2 tabletki po posiłkach , to nie na recepte więc myślę że możesz brac jak masz problemy z żelazem Brałam tez Sorbifer Durules czy jakos tak sie nazywało ale to było na receptę
Dzięki. To sobie będę brała.
Cytat:
Też mi pępek wystaje...

Dla dziewczynki nie miałabym problemu z xlanderem, a dla chłopca jakoś nie widzę...
Dla dziewczynki to właśnie mnie się podoba ten kolor co Gabi ma, dla chłopca to widzę tylko ten Europe i Antarktica.
Moja szwagierka bardzo zadowolona jest z wózka Jane Reader czy jakoś tak, ma beżowy.

No nic, jadę po pojemnik na mocza, bo u mnie w przychodni trzeba mieć pojemnik od nich a w środę chciałam te badania porobić.
Może jeszcze do lumpka jakiegoś wskoczę.
Stary 2012-05-07, 09:56   #4064
moniczka1302
Wtajemniczenie

Szczerze to ja nie przywiazywalam zbytnio duzej wagi do kolorow - byle tylko nie czarny dla dziewczynki i nie "zarowka" bo drazniloby mnie to na dluzsza mete.

Zaczynaja mi wypadac wlosy
Stary 2012-05-07, 09:57   #4065
begie13
Zadomowienie

Cytat:
W ogóle zakładam dziś biustonosz i tak patrzę, ze coś mam pod sutkiem, myślałam, że to jakiś paproch, ale okazało się, że to jakiś wytwór skórny jest, taka narośnięta,. spłaszczona skóra w kolorze ciemnobrązowym. Chciałam się tego pozbyć, ale tylko trochę szło to oderwać, teraz mnie boli minimalnie. Co to za dziad?

słuchaj ja też coś takiego zauważyłam u mnie i to parę takich dziadów, jeden był taki odstający i wysechł i leciutko dało się go oderwać i nic nie ma w tym miejscu ale mam jeszcze takie spłaszczone właśnie i nie wiem co to... czy to zniknie czy to nie jest groźne

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 09:58   #4066
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja zostaje jeszcze 5 dni w szpitalu bo liwia ma podwyrzszone crp i leukocyty bo miałam wody płodowe zielone i smolke zrobiła,do tego ma szmery w serduszku i początek żółtaczki,martwię się tym wszystkim,jest mega glodomorem mam mało pokarmu,dokarmiam butelka,aha rodzilam w roztoce.polecam personel pierwsza klasa,claudik gdzie rodziła i gratulacje dla niej pozdrawiam
Trzymam kciuki za szybki powrót do domku.
Cytat:
Witajcie
Spedzielismy super czas z dziewczynami humorki dopisywaly , kazdemy podobaly sie gry , dekoracje rozniez. Moja mam zaszala i zamowila tyle jedzenia ze bedzie na tydzien Domnik dostal pelno prezentow takze wyprawka juz 100% gotowa Chyba tez byl zadowolony bo wiercil sie caly czas . Pokoj malego rowniez wszystkim sie podobal Pozniej dolaczylo pare facetow i tak siedzielismy do 12 w nocy Jestem bardzo zadowolona

Mamy jakies nowe mamuski? Ide nadrabiac
Boskie zdjęcia,w ogóle fajna impreza na cześć dziecka,no i prezenty
Cytat:
No i niunia jest juz ze mna wazy 3970g i mierzy 57cm. Jest sliczna i taka grzeczna. Od razu przyssala sie do cyca choc nic tam jeszcze nie mam. Sam zabieg malo przyjemny, ale za to szybki i moja pani anestezjolog to aniol bo tak mnie zagadywala zebym sie nie stresowala tym szarpaniem. Teraz przede mna najgorsze, ale mam nadzieje, ze wcale tak nie bedzie bolec.
Gratulacje!!! Czekamy na relacje,jak się czujesz po?
Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
Też oglądam tyle że w internecie on line jestem juz na ostanim sezonie ,do końca zostały tylko 4 premierowe odcinki
Ja ogladam na Fox Life i też ostatni sezon,nawet bodajże bedą już tylko trzy odcinki..
Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Fajny pomysł na imprezę . Jedno, co mnie troszkę zniesmaczyło, to ta czekolada w pampersach...

Nie odzywałam się dłużej, bo raz - były moje urodziny, dwa - zasiedzieliśmy się u kuzynostwa, bo to były podwójne urodziny (moje i chłopaka kuzynki), trzy - wczoraj też mieliśmy gościa.

Zaraz idę do położnej. Znowu Maja będzie zniesmaczona, że ją ktoś maca sasasasa.

Wczoraj byliśmy na zakupach do szpitala. Ciuszki dla Małej się suszą. Przez to wszystko się rozkręciłam i jakbym miała jakąś kartę kredytową bez opcji oddawania kasy, to bym się wkręciła w wir zakupów .
Pewnie nie ty jedna chciałaby mieć taka katrę,bosko by było
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Jeszcze papier toaletowy mam.

Ręczniki wzięłam 2.
Pomadka do ust, bo wysychają.
No i kosmetyki (żel, szampon...)
Ojjj tak,tak papier to podstawa,bo w szpitalach często go brak.A jak mnie pogoni i nie będę go miała
Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Cześć i czołem!!

Nie pisałam cały tydzień, ale zrobiliśmy sobie z Mężem wolne i nie było kiedy zaglądać do komputera
W miarę nadrobiłam, co nie było łatwe
i serdecznie gratuluję wszystkim dzielnym nowym Mamom!!!

My jutro kończymy 35tc, mój bilans "zysków" to ciągle 100cm obwodu i 7.5 kg na plus.
Mały skacze jak zwariowany, w dzień i w nocy, w związku z czym mało sypiam i mam poobijane wnętrzności. Niestety co rano ma czkawkę

Tydzień temu byłam u gina (ostatni raz przed zmianą lekarza), stwierdził lekką anemię i kazał łykać żeazo 2x dziennie. Poza tym wszystko w porządku i oby tak dalej. Czuję, że nie dotrwam do 40tc, ale może i tak by było lepiej, bo mam serdecznie dosyć tego fikającego brzucha nievhaj jeszcze te dwa tygodnie, a potem niech się dzieje co się ma dziać.

Zaglądałam na pocztę, zdjęcia super! I duużo ich może i ja coś dodam w najbliższym czasie.
Aha, i wbrew prognozom jednej z Was (chyba Agaty? ) poczynionym jakieś 8 tygodni temu, pępęk ciągle mam niewystający
Czekamy na fotki.Swoją drogą mnie tez gadali ze nie dotrwam do 40tc a ja mam go juz zaraz.W czwartek mam mieć wizytę u gina mam nadzieję że ostatnią.

Dzień dobry pózno jak na mniezawsze witałam się wcześnie ale nikt blisko mnie nie włączył komputera,tym samym nie miałam internetu ale już mam.
Dzisiaj dalszy ciąg bólu,kłucia pochwyO co kaman

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 10:01   #4067
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
słuchaj ja też coś takiego zauważyłam u mnie i to parę takich dziadów, jeden był taki odstający i wysechł i leciutko dało się go oderwać i nic nie ma w tym miejscu ale mam jeszcze takie spłaszczone właśnie i nie wiem co to... czy to zniknie czy to nie jest groźne
Dobrze, że nie jestem z tym sama. Poobserwuję to coś, w przyszłym tygodniu idę na wizytę to najwyżej zarzucę mu cyca na biurko, niech ogląda co to za stwór.
Stary 2012-05-07, 10:01   #4068
fonn
Rozeznanie

Cytat:
A jakie żelazo kazał Ci brać?
Ja muszę wykonać badania i dobrtze byłoby przez kilka dni pobrać żelazo, bo znów wyjdzie mi anemia. Wcześniej miałam przepisane to na "t", mam w domu ASCOFER, czy mogę je brać? Miała któraś przepisane?
Ja biorę właśnie to na "t" czyli Tardyferon Fol. To nie jest samo żelazo, bo wzbogacone o kwas foliowy. Lekarz nie powiedział, dlaczego w sam raz takie przepisuje.
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 10:01   #4069
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
My kupiliśmy Seka Carlo Lux, kolor grafitowo-zielony
Zastanawialiśmy się też jeszcze nad Tako Jumper.
Zaraz o nim poczytam...
Cytat:
Dla dziewczynki to właśnie mnie się podoba ten kolor co Gabi ma, dla chłopca to widzę tylko ten Europe i Antarktica.
Moja szwagierka bardzo zadowolona jest z wózka Jane Reader czy jakoś tak, ma beżowy.

No nic, jadę po pojemnik na mocza, bo u mnie w przychodni trzeba mieć pojemnik od nich a w środę chciałam te badania porobić.
Może jeszcze do lumpka jakiegoś wskoczę.
O Jane słyszałam też, że dobre.

U mnie też trzeba swój pojemnik, a ja jutro muszę posiew zrobić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 10:01   #4070
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
potem pojechaliśmy do Diagnostyki i zrobiłam wymaz na paciora, zapłaciłam 38zł, tylko teraz się tak zastanawiam, tam mi zrobili wymaz tylko z pochwy a to nie ma być też z odbytu
Ja miałam robiony tylko wymaz w pochwy, nazywało sie to "wymaz z pochwy GBS" (tak było na skierowaniu)
Stary 2012-05-07, 10:07   #4071
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie nie stać na nowy Ale tak na serio jakbym kupowała to x lander xa 2012,jest boski,z kolorem nie miałabym problemu,ja mam po Filipie wózek,będę kupować spacerówke.
Cytat:

Ja mam od początku ciąży wystający,ledwo brzuch było widać a pepek pierwszy.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Dobrze, że nie jestem z tym sama. Poobserwuję to coś, w przyszłym tygodniu idę na wizytę to najwyżej zarzucę mu cyca na biurko, niech ogląda co to za stwór.
niezłe
Cytat:
Ja miałam robiony tylko wymaz w pochwy, nazywało sie to "wymaz z pochwy GBS" (tak było na skierowaniu)
Też miałam tylko wymaz z pochwy

Właśnie się zorientowałam że jutro zaczynam 40tc

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-07, 10:08   #4072
_agata
Zakorzenienie

begie13, a nie mogłaś tego moczu oddać do badania w Diagnostyce? Kilka złotych to kosztuje, a miałabyś problem z głowy

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Dzisiaj dalszy ciąg bólu,kłucia pochwyO co kaman
Poród się zbliża.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 10:10   #4073
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
begie13, a nie mogłaś tego moczu oddać do badania w Diagnostyce? Kilka złotych to kosztuje, a miałabyś problem z głowy

Poród się zbliża.
Kurna szybciej poproszę w takim razie

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-07, 10:13   #4074
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
no dokładnie.
a w jakiej przychodni byłaś? jechałaś na Z, czy koło siebie gdzieś??

muszę się zabrać za sprzątanie. nie chce mi się. i prasowania góra jest. tych ciuszków nie ubywa... aaa

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

o matko, zjadłam kanapkę z dżemem, do tego mały jogurt owocowy i wypiłam kakao i mi teraz mdło.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 10:17   #4075
La Monica
La Moderatoiure

Gratuluję rozpakowanym mamom Ale Wam fajnie, macie już dzieciaki przy sobie

Ja mam dzisiaj tp !
Byłam dzisiaj na ktg, następne w tp z usg czyli we czwartek. No i czekam aż młoda zechce wyjść. Skurczy nie mam, tylko twardnienia Puchną mi stopy coraz bardziej. Już się doczekać nie możemy z mężem na młodą...wczoraj montowaliśmy karuzelkę FP Rainforest, świetna jest

Tacca- ja mam x-landera xq 2012 na czarnym stelażu, gondolę zieloną (podoba mi się kolor, wiosenny bardzo), a kolor spacerówki Antarctica. Stoi już miesiąc i czeka na młodą

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 10:19   #4076
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:

Gratulację

Cytat:
Witajcie

Mamy jakies nowe mamuski? Ide nadrabiac
Zdjęcia super Widać że imprezka się udała Fajne taka spotkanie
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 10:20   #4077
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
Ja biorę Biofer - też bez recepty, ponoć dobry (koleżanka ze skłonnościami do anemii tak twierdzi - chyba się zna skoro tak "doświadczona" w tej kwestii)
ten Sorbifer coś tam teraz mi przepisał (hemoglobny 10,2 miałam) i mam brac i jedno i drugie. Tak dziwnie bo Biofer biorę 2x1, na ulotce pisze i koleżanka też tak bierze 2x2. A teraz mam 2x1 Biofer i 1x1 Sorbifer, nie lepiej by było zwiększyć dawkę Biofer No ale nic to on jest lekarzem więc go słucham
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 10:26   #4078
rinco
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak to jest, czy przy przyjęciu do szpitala, jak się zaczyna poród, robią USG? Bo skąd będą wiedzieć czy dziecko jest dobrze ułożone? Ja nie mam żadnego badania USG od gina, tzn. robi mi za każdym razem, ale nigdy nie dostałam na to żadnego papieru.
Stary 2012-05-07, 10:26   #4079
onething
Zadomowienie

Cytat:

no proszę jaki zdolny Twój mąż

u mnie 11 stopni ... ale przynajmniej stopy tak strasznie nie puchną
Chciał odkupić winy za to, że poszedł grać w piłkę na 1,5 h, a wrócił po 3 h
I ja też się cieszę z ochłodzenia, bo nogi troszkę odpoczną.

fonn ja też biorę Tardyferon i na początku byłam przerażona kolorem k*py

sweetjoy a ten "daszek" nad pępkiem po porodzie ci znikł czy został, bo ja te mam teraz taki
2013/2014

Edytowane przez onething
Czas edycji: 2012-05-07 o 10:27
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 10:29   #4080
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jak to jest, czy przy przyjęciu do szpitala, jak się zaczyna poród, robią USG? Bo skąd będą wiedzieć czy dziecko jest dobrze ułożone? Ja nie mam żadnego badania USG od gina, tzn. robi mi za każdym razem, ale nigdy nie dostałam na to żadnego papieru.
heh no własnie mi się wydaje, że powinni zrobić usg, ale np mojej koleżance nie zrobili (w lutym rodziła)... Zmierzyli brzuch i miednice (czy jak się tam tą współmierność mierzy) ale usg nie zrobili
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości