|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
|
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
Co ewentualnie byłoby w miarę podobne do tego xa? Tako Jumper mi kolorystycznie by pasował, ale nie wiem czy to dobra bryka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Wtajemniczenie
|
Ewunia gratulacje!!!
![]() ![]() ![]() Rozowa nic się nie martw, skoro nasz ekspertka miss ![]() ![]() Zabcia super impreza, szkoda, że u nas nie ma takiego zwyczaju ![]() A odnośnie tego śluzu to ja właśnie też taki zauważam u siebie i Kism tak samo, więc to chyba tak pod koniec ciąży jest. Ale spytaj gina jak masz okazję i daj znać ![]() Timii a właśnie, że Marta to jest bardzo ładne imię!!! Twoja teściowa się po prostu nie zna. U nas jakoś w miarę szybko okazało się, że będzie chłopak i bardzo dobrze, bo mieliśmy problem ze zgodnością jeśli chodzi o imię dla dziewczynki, a jedyne, które nam się obojgu podobało to było właśnie Marta ![]() ![]() Millena ja zapakowałam się tak: Dokumenty: aktualne badania: krew, mocz, grupa krwi + te badania jednorazowe, które robiłam na początku ciąży (HIV, antyHBS itd.) ubezpieczenie + NIP pracodawcy dowód osobisty karta ciąży notes+długopis Inne rzeczy: koszule nocne - 4 szt (bo nie mogłam się zdecydować hehe) ręczniki - 2 szt. (jeden duży, drugi mały) klapki - 2 pary (jedne pod prysznic, drugie do chodzenia) skarpetki - 2 pary (gdzieś wyczytałam, że po porodzie marzną stopy) biustonosze do karmienia majtki jednorazowe majtki bawełniane podkłady poporodowe - 2 paczki podpachy - 1 paczka kosmetyki, których używam, suszarka, szczotka itd. woda mineralna ładowarka do telefonu stopery (hehe) ręczniki papierowe Dla dziecka: pampersy - 1 paczka chusteczki nawilżające Linomag Sudocrem pieluchy tetrowe do zostawienia w szpitalu (4 szt.) Ubranka na wyjście dowiezie mąż ![]() Edytowane przez rinco Czas edycji: 2012-05-07 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4055 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Np mnie się podobają te "żarówki" ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla dziewczynki nie miałabym problemu z xlanderem, a dla chłopca jakoś nie widzę... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4058 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zastanawialiśmy się też jeszcze nad Tako Jumper. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, ja taka głodna jestem, że aż mnie brzuch boli, a faceta jak nie było tak nie ma...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam
ale ponury dzień, właśnie zjadłam śniadanie i spać mi się chce, rano byłam w przychodni po raz drugi oddać mocz do badania ( jutro mam wizytę) i znowu musiałam złapać mega nerwa... tydzień temu pojechałam do przychodni z moczem i okazało się, że przez cały tydzień punkt pobrań nieczynny - ok jakoś to zniosłam, pojechałam dzisiaj drugi raz, żeby na jutro mieć wyniki i oczywiście mega kolejka przed okienkiem, babka mówi, żeby nie stać tylko każe siąść i czekać i tak czekałam 20 min a już przez ten czas zdążyło się uzbierać dużo starych bab przed tym okienkiem, parę razy się wbijałam do kolejki w końcu dotarłam do okienka a baba mi mówi, ze dzisiaj moczu nie oddam, bo przecież wisi nowa kartka, że punkt pobrań czynny od wtorku do piątku ![]() ![]() potem pojechaliśmy do Diagnostyki i zrobiłam wymaz na paciora, zapłaciłam 38zł, tylko teraz się tak zastanawiam, tam mi zrobili wymaz tylko z pochwy a to nie ma być też z odbytu ![]() no to nic tylko gratulować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() u mnie 11 stopni ... ale przynajmniej stopy tak strasznie nie puchną Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4062 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak poza tym dziś pierwszy dzień na L4, dziwnie mi tak.... tyle rzeczy do zrobienia, a ja nie mam weny..... do terminu porodu zostało mi 19 dni... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja szwagierka bardzo zadowolona jest z wózka Jane Reader czy jakoś tak, ma beżowy. No nic, jadę po pojemnik na mocza, bo u mnie w przychodni trzeba mieć pojemnik od nich a w środę chciałam te badania porobić. Może jeszcze do lumpka jakiegoś wskoczę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
Wtajemniczenie
|
Szczerze to ja nie przywiazywalam zbytnio duzej wagi do kolorow - byle tylko nie czarny dla dziewczynki i nie "zarowka" bo drazniloby mnie to na dluzsza mete.
Zaczynaja mi wypadac wlosy ![]()
#4065 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
słuchaj ja też coś takiego zauważyłam u mnie i to parę takich dziadów, jeden był taki odstający i wysechł i leciutko dało się go oderwać i nic nie ma w tym miejscu ale mam jeszcze takie spłaszczone właśnie i nie wiem co to... czy to zniknie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4066 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry pózno jak na mnie ![]() Dzisiaj dalszy ciąg bólu,kłucia pochwy ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Zadomowienie
|
Dobrze, że nie jestem z tym sama. Poobserwuję to coś, w przyszłym tygodniu idę na wizytę to najwyżej zarzucę mu cyca na biurko, niech ogląda co to za stwór.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie też trzeba swój pojemnik, a ja jutro muszę posiew zrobić. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4070 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4071 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Właśnie się zorientowałam że jutro zaczynam 40tc ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Zakorzenienie
|
begie13, a nie mogłaś tego moczu oddać do badania w Diagnostyce? Kilka złotych to kosztuje, a miałabyś problem z głowy
![]() Poród się zbliża. ![]()
![]() |
#4073 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w jakiej przychodni byłaś? jechałaś na Z, czy koło siebie gdzieś?? muszę się zabrać za sprzątanie. nie chce mi się. i prasowania góra jest. tych ciuszków nie ubywa... aaa ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- o matko, zjadłam kanapkę z dżemem, do tego mały jogurt owocowy i wypiłam kakao i mi teraz mdło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
La Moderatoiure
|
Gratuluję rozpakowanym mamom
![]() ![]() ![]() Ja mam dzisiaj tp ! Byłam dzisiaj na ktg, następne w tp z usg czyli we czwartek. No i czekam aż młoda zechce wyjść. Skurczy nie mam, tylko twardnienia ![]() ![]() Tacca- ja mam x-landera xq 2012 na czarnym stelażu, gondolę zieloną (podoba mi się kolor, wiosenny bardzo), a kolor spacerówki Antarctica. Stoi już miesiąc i czeka na młodą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulację ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten Sorbifer coś tam teraz mi przepisał (hemoglobny 10,2 miałam) i mam brac i jedno i drugie. Tak dziwnie bo Biofer biorę 2x1, na ulotce pisze i koleżanka też tak bierze 2x2. A teraz mam 2x1 Biofer i 1x1 Sorbifer, nie lepiej by było zwiększyć dawkę Biofer ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4078 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak to jest, czy przy przyjęciu do szpitala, jak się zaczyna poród, robią USG? Bo skąd będą wiedzieć czy dziecko jest dobrze ułożone? Ja nie mam żadnego badania USG od gina, tzn. robi mi za każdym razem, ale nigdy nie dostałam na to żadnego papieru.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I ja też się cieszę z ochłodzenia, bo nogi troszkę odpoczną. fonn ja też biorę Tardyferon i na początku byłam przerażona kolorem k*py ![]() sweetjoy a ten "daszek" nad pępkiem po porodzie ci znikł czy został, bo ja te mam teraz taki ![]() Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-05-07 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.