Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-07, 13:09   #3601
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Dzień dobry
Ale się dziś zimno zrobiło i pochmurno A chciałam sobie pierwsza partię ubranek wyprać Może na noc nastawię, a jutro wyschnie jak będzie słoneczko
Cały ranek spędziłam z bratanicą męża Rozkoszny bobas Pierwszy raz karmiłam ją łyżeczką. Bardzo się cieszę, że mam takie darmowe praktyki

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
maciejka-1cm
Ojoj... mam nadzieję, ze jednak szyjkę masz dłuższą

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Idę spać, trzymajcie jutro za mnie kciuki, to będzie ciężki dzień...
Trzymam kciuki
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:10   #3602
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Muszę to zgłębić

A mi polecono Aquastop, choć nie wiem, czy chodziło właśnie o ten.

Moje dziecię skończyło 30 tydzień!!! Oczywiście stawiam coś na ząb i dla orzeźwienia!
Gratulacje
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:11   #3603
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusiaaaa1234 Pokaż wiadomość
jakie słodkie naprawdę dla dziewczynek można takie piękne ciuszki kupić że ojjjjj
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
śliczne ubranka
dziekuje dziewczyny
ja juz duzo mam tych ubranek ale to tak fajnie sie kupuje
w srode jade z mama do miasta bo mam do podpisu w urzedzie , mama chce sie obciac u fryzjera
to pojdziemy na targ i moze pochodzimy po ciucholandach moze znow uda nam sie kupic cos ladnego
bo powiem wam ze Tż bratowa tak mowila ze ma tyle rzeczy ze nam da po ich corce a co do czego przyszlo to dala nam jedna reklamowke z czego wybralam kilka rzeczy bo reszta to takie zniszczone ze masakra mi by bylo wstyd komus dawac takie naprawde
a ona twierdzi ze wybrala niby te najladniejsze
to ja sie boje pomyslec jak reszta wygladala hehe
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:13   #3604
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
ja się pakuję 26. maja
Ja z pakowaniem czekam aż tż wróci z Polski-bo zabiera moją walizkę Ale planuję już pod koniec maja przygotować sobie to co mam spakować, a potem tylko walizkę będę wypełniać
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:13   #3605
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
ja się pakuję 26. maja
w dzień matki!to już niedługo
Cytat:
Napisane przez agusiaaaa1234 Pokaż wiadomość
Nooo ale najważniejsze, że już dzidzia teoretycznie donoszona także bedzie wszystko ok
A co do pakowania do szpitala...jak się pakujesz? w kilka toreb? czy bierzesz tylko co najpotrzebniejsze na porodówkę, a reszte ci dowiozą?
tak to najważniejsze,mam plan spakować się w dwie średnie torby,w jedną się nie zmieszczę,w jednej moje rzeczy w drugiej Maluszka +moje,wiadomo ręczniki podkłady bielizna kosmetyki...itd trochę tego jest
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:13   #3606
Maciejka__
Zakorzenienie

Witajcie.

Od gina - specjalisty od słów "co ma być to będzie i żadne leki nie pomogą" usłyszałam, że wszystko jest w porządku. Zbadał mnie na fotelu i zrobił USG przez brzuch.

Spytałam o szyjkę - zamknięta. Widziałam, że zmierzył główkę, brzuszek i kość udową. Z wymiarów wynikał raz 32, a raz 31 tydzień, czyli jest ok. Sprawdzał też tętno, więc posłuchałam sobie serduszka. Bez włączania Dopplera stwierdził, że przepływy też są w porządku. Oczywiście wyników tych pomiarów, czy jakiegokolwiek zdjęcia z USG nie dostałam. W karcie ciąży widzę tętno 144. Córcia nadal leży główką w dół i chyba nadal na szyjce, a tam, gdzie często mnie boli (okolice normalnego położenia wyrostka) znów miała stópki. Następna wizyta za 5 tygodni.
Już po wyjściu uświadomiłam sobie, że to będzie 36/37 tydzień i że do tego czasu skończy mi się Luteina, ale się nie cofałam, bo może mój gin zdąży wrócić ze zwolnienia i będę miała pretekt do rozmowy z nim. Proszenie przeciwnika podtrzymywania ciąży lekami o receptę na hormony byłoby frustrujące. Mam jeszcze w apteczce lutkę podjęzykową i najwyżej przez kilka dni będę mieć mdłości gorsze, niż teraz, a po 37 tc i tak ją odstawię. Żelaza na szczęście mam dosyć. Uważam, że ta Luteina mi pomaga, więc w zasadzie narzekałam tylko na słabnięcie i bezsenność, a o twardnieniu brzucha wspomniałam jako o przyczynie ostatniej wizyty. Może uznał, że nic mi nie jest? Jak zobaczył ciśnienie 100/60, to stwierdził, że mam pić 3 kawy dziennie, a nie pół. Tego, że od ostatniej wizyty, czyli w ciągu 12 dni ubyło mi 25 dkg ani położna, ani on nie komentowali.

Reasumując: wierzę, że jest w porządku, a z brakiem dokładniejszych danych na razie muszę się pogodzić.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:14   #3607
ivoncia16
Wtajemniczenie

kochane mam do was takie pytanie rożek jest potrzebny tylko na wyjscie ze szpitala czy juz w szpitalu ?

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-05-07, 13:15   #3608
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
W przypadku np. zakażenia bakteryjnego pH pochwy z 3,6 - 4,5 wzrasta powyżej 4,5 do 7 w ciężkich stanach zapalnych. Natomiast przy zapaleniu grzybiczym pH pozostaje w normach fizjologicznych.

Reasumując badanie papierkiem nie jest miarodajne, moim zdaniem
tu nie chodzi o to by codziennie sprawadzac jakie mam ph, ale gdy leci cos mozna sie uspokoic przynejmniej, bo moze byc to normalna wydzielina, oczywiscie mzona leciec od razu na IP.... znajomej tak w szpitalu badano-papierkami wlasnie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:17   #3609
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj z mamą w ciucholandzie
pokaże wam co kupiła dla wnusi
każda sztuka 1 zł he he
śliczne są ciuszki dla dziewczynek
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:17   #3610
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
ja na plecach poleżę max 2 minuty, bo zaraz oddechu mi brakuje i brzuch mi twardnieje... ja też wolę na prawym, wygodniej mi , tylko że zaraz biodro mnie boli...
a po za tym skurcze mnie nie łapią w łydki ani stopy tylko właśnie w biodra zawsze
moja mnie kopie najbardziej na prawym... wtedy aż mam takie fale na całym "półbrzuchu"
Mnie kopie najbardziej wieczorem, jak leże na lewym. Ja to moglabym godzinami lezeć i patrzeć jak brzuch mi się rusza
Cytat:
Muszę to zgłębić

A mi polecono Aquastop, choć nie wiem, czy chodziło właśnie o ten.

Moje dziecię skończyło 30 tydzień!!! Oczywiście stawiam coś na ząb i dla orzeźwienia!
Gratuluje
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
ja też już uprałam i wyprasowałam pierwszą partie ubranek
Jejku, ale Ci zazdroszcze, mnie to przeraza, tym bardziej że strasznie dużo ubranek podostawaliśmy, 5 kartonów
Cytat:
a na kiedy masz termin ?
ja mam do kupienia jeszcze cieniutki kocyk , rozek , dwie paczki pampersow , proszek i plyn do prania i folie przeciwdeszczowa na wozek
Ja to jeszcze nic nie mam dla Małego, no opócz ciuszków, lożeczka i wózka, rzeczy które podostawaliśmy. Dziś mama zaproponowała zakupy wiec wejde do rossmana i kupie cokolwiek zeby chociaz coś już mieć A z kocykiem rozkiem itp. czekam jeszcze, bo pod koniec maja jedziemy do mojej kuzynki i ma mi jeszcze podawać sporo rzeczy po swoich dwóch chlopakach.
Cytat:
każda sztuka 1 zł he he
Cuda...
Stary 2012-05-07, 13:18   #3611
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Witajcie.

Od gina - specjalisty od słów "co ma być to będzie i żadne leki nie pomogą" usłyszałam, że wszystko jest w porządku. Zbadał mnie na fotelu i zrobił USG przez brzuch.

Spytałam o szyjkę - zamknięta. Widziałam, że zmierzył główkę, brzuszek i kość udową. Z wymiarów wynikał raz 32, a raz 31 tydzień, czyli jest ok. Sprawdzał też tętno, więc posłuchałam sobie serduszka. Bez włączania Dopplera stwierdził, że przepływy też są w porządku. Oczywiście wyników tych pomiarów, czy jakiegokolwiek zdjęcia z USG nie dostałam. W karcie ciąży widzę tętno 144. Córcia nadal leży główką w dół i chyba nadal na szyjce, a tam, gdzie często mnie boli (okolice normalnego położenia wyrostka) znów miała stópki. Następna wizyta za 5 tygodni.
Już po wyjściu uświadomiłam sobie, że to będzie 36/37 tydzień i że do tego czasu skończy mi się Luteina, ale się nie cofałam, bo może mój gin zdąży wrócić ze zwolnienia i będę miała pretekt do rozmowy z nim. Proszenie przeciwnika podtrzymywania ciąży lekami o receptę na hormony byłoby frustrujące. Mam jeszcze w apteczce lutkę podjęzykową i najwyżej przez kilka dni będę mieć mdłości gorsze, niż teraz, a po 37 tc i tak ją odstawię. Żelaza na szczęście mam dosyć. Uważam, że ta Luteina mi pomaga, więc w zasadzie narzekałam tylko na słabnięcie i bezsenność, a o twardnieniu brzucha wspomniałam jako o przyczynie ostatniej wizyty. Może uznał, że nic mi nie jest? Jak zobaczył ciśnienie 100/60, to stwierdził, że mam pić 3 kawy dziennie, a nie pół. Tego, że od ostatniej wizyty, czyli w ciągu 12 dni ubyło mi 25 dkg ani położna, ani on nie komentowali.

Reasumując: wierzę, że jest w porządku, a z brakiem dokładniejszych danych na razie muszę się pogodzić.
ciesze sie, że wszytsko9 jets dobrze, aczkolwiek mnie bradzo irytuje takie niedokładne poinformowanie ciężarnej
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:26   #3612
Linka25
Zakorzenienie

Maciejka Twój gin jest z gatunku tych "niepanikujących"? Bo mój tak. Dziś idę do niego po całej tej "przygodzie" ze szpitalem. Idę ponarzekać na twardy brzuch. Mnie skurcze nie łapią, brzuch mi nie twardnieje, ale ogólnie odczuwam go jako dość twardy, naprężony. Jest to takie "stałe" uczucie. Lekarze mi mówią w większości, ze "taka moja uroda" a i na tym etapie ciąży macica ma prawo być bardziej reaktywna.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:32   #3613
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Mnie kopie najbardziej wieczorem, jak leże na lewym. Ja to moglabym godzinami lezeć i patrzeć jak brzuch mi się rusza

Gratuluje

Jejku, ale Ci zazdroszcze, mnie to przeraza, tym bardziej że strasznie dużo ubranek podostawaliśmy, 5 kartonów

Ja to jeszcze nic nie mam dla Małego, no opócz ciuszków, lożeczka i wózka, rzeczy które podostawaliśmy. Dziś mama zaproponowała zakupy wiec wejde do rossmana i kupie cokolwiek zeby chociaz coś już mieć A z kocykiem rozkiem itp. czekam jeszcze, bo pod koniec maja jedziemy do mojej kuzynki i ma mi jeszcze podawać sporo rzeczy po swoich dwóch chlopakach.

Cuda...
a ja się cieszę że juz niewiele nam zostało
jedynie jeszcze dla mnie do szpitala musze dokupic jedna koszule , kapcie i podklady poporodowe
a ciekawa jestem czy te podkłady daja w szpitalu czy trzeba miec swoje
bo jak pare lat temu moja kuzynka lezala to w szpitalu normalnie miala za darmo

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-05-07, 13:35   #3614
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Maciejka Twój gin jest z gatunku tych "niepanikujących"? Bo mój tak. Dziś idę do niego po całej tej "przygodzie" ze szpitalem. Idę ponarzekać na twardy brzuch. Mnie skurcze nie łapią, brzuch mi nie twardnieje, ale ogólnie odczuwam go jako dość twardy, naprężony. Jest to takie "stałe" uczucie. Lekarze mi mówią w większości, ze "taka moja uroda" a i na tym etapie ciąży macica ma prawo być bardziej reaktywna.
Mój jest taki z gatunku "niepanikujących" jak na poczatku ciąży chodzilam do niego to prawie na kazde pytanie odpowiadał mi "To normalne w ciąży" I zawsze jak mam jakis problem to on potrafi mnie uspokoić, bo jak już twardnial mi brzuch i poszlam z tym do niego to wszystko dokładnie wytłumaczyl co i jak, albo jak kopnal mnie prad i też do niego poleciałam, bo sie balam że dziecku coś się stalo, a nie czulam jeszcze wtedy ruchów, też potrafil mi fachowo wszystko dokładnie i cierpliwie wytlumaczyć.
No ale właściwie jak dzialo się coś powaznego (plamienia) to powiedzial, że prawdopodobnie nic się nie dzieje i to czesto się zdarza, uspokoil mnie, ale na wszelki wypadek kazal położyć mi się na oddzial zeby posprawdzac wszystko więc myśle że jest ok. Ani nie za bardzo luzacki ani panikujący

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
jedynie jeszcze dla mnie do szpitala musze dokupic jedna koszule , kapcie i podklady poporodowe
Ja nie mam pojecia. Na szczescie w środe ide na pierwsze zajecia w SR a prowadzi je polożna, ktora jest oddziałową na oddziale na którym bede rodzić więc wszystkiego się dowiem

Edytowane przez Martarynka
Czas edycji: 2012-05-07 o 13:34
Martarynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:38   #3615
karolka110
Wtajemniczenie

aha zapomniałam powiedzieć, że choć ostatnio narzekałam, że moja dzidzia tak nisko, to jednak w sobotę namacałam ją niemal 5 cm powyżej poziomy pępka po prawej stronie, co mnie ucieszyło niezwykle

a druga sprawa, musimy nieco skorygować imię naszej Lileńki-ponieważ stwierdziliśmy, zupełnie przypadkiem iż Lila po niemiecku znaczy dosłownie fioletowy będzie nazwana jednak Lilianą, aby nie było jej dziwnie-dla nas i tak jest Lilutką, Lilką, Lileńką...
Stary 2012-05-07, 13:41   #3616
agunia82
Zakorzenienie

Maciejka to dobrze, że po wizycie wieści dobre

Ivoncia co do podkładów musisz podpytać w szpitalu, bo w każdym jest inaczej. Ja muszę mieć na pewno te pieluchy poporodowe, a podkłady na łóżko dają.
Tak samo jak zalecają u mnie w szpitalu, żeby brać majteczki siatkowe wielorazowe a nie fizelinowe (nawet nie wiem, czy fizelinowe nie są tam zakazane). Zresztą na temat tych majtek wczoraj z kumpelą gadałam, i mówi, że te fizelinowe są okropne i mało komfortowe

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:42   #3617
Linka25
Zakorzenienie

Martynka
mój to oaza spokoju, trzeba mu oddać że jest bardzo cierpliwy.. Spędzam u niego w gabinecie średnio 45 min (bez usg!)
Cały czas mi powtarza, że nie ma co szukać "dziury w całym" i że naprawdę jest bardzo dobrze..
W sumie uważam że to rozsądne podejście, Twój też na takiego wygląda.
Stary 2012-05-07, 13:46   #3618
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Fajnie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Ja wczoraj na tej komunii czułam się dziwnie,było tam małżeństwo z mojej rodziny,starają się 10 lat o dziecko,ona już powoli wariowała z tego powodu no ale zdecydowali się na adopcję,teraz już 2 lata czekają aż znajdzie się dziecko. No i tak patrzyła na mój brzuch ze smutnym wzrokiem aż mi przykro było nie wiedziałam w sumie jak się zachowywać, czy dużo mówić o Oskarku,ehhh... no i milczałam ale też nikt z rodziny mnie prawie nie pytał o ciążę i smutno mi trochę było. Tylko babcia którą widuję 2 razy w roku i mamy średni kontakt zapytała o imię, jak powiedzieliśmy że Oskar to ona na cały głos "brzydota,bardzo brzydkie imię,tyle jest ładnych imion z patronami świętymi a Wy takie brzydkie wybraliście" zamurowało mnie i nic i nie odpowiedziałam poszłam do kibelka popłakać i tyle.
Współczuję Wyobrażam sobie, że było Ci przykro...

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
melduje ze w piatek bylam u ginki...to byl poczatek 28t i okazalo ze malenstwo wcale nie jest takie malenstwo ....maly mial 1300g zywej wagi (moja kolezanka z pracy w 30t ma malego 1100g)....loooomatkooo jak dalej tak bedzie rosl to wyskoczy 4kg bobas
Pięknie Tą wagą małego się nie stresuj. Przecież usg ocenia tylko w przybliżeniu jaka jest waga dziecka i bardzo często dość sporo się myli

Cytat:
Hej... u nas noc ok - w miarę. Dzisiaj stuka mi 50 dni do porodu

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
cześć.

ale miałam koszmarną noc......
obudziłam się po godzinie snu z okropnym bólem w dole brzucha - tak bardziej po lewej - na tej stronie właśnie spałam i chyba za bardzo się obróciłam na brzuch jak wstałam na siku to po chwili przeszło. Zasnęłam na kilka godzin, obudziłam się znów cała obolała, tym razem nogi i tyłek - byłam tak spięta by znów się nie obrócić i nie ugniatać brzucha. Trochę pochodziłam po mieszaniu i cały czas czułam ból/ukłucia po lewej stronie wzięłam nospe i przeszło....ogólnie martwię się....
Wspłczuję Też tak czasem mam... Teraz to już może być coraz ciężej

Cytat:
Mi też najwygodniej jest na plecach. W ogóle zauwazyłam, że jak leze na lewym boku to bolą mnie plecy, na prawym jest mi wygodniej
Mam podobnie. Nie lubię spać na lewym boku niestety
Stary 2012-05-07, 13:51   #3619
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Treść usunięta
Słodkie)) zapoluję na zielone z dinozaurem dzieki za przypomnienie
Stary 2012-05-07, 13:52   #3620
Linka25
Zakorzenienie

Dziewczyny co do leżenia na plecach, to w szpitalu słyszałam jak lekarz zwracał uwagę dziewczynie w ciąży by nie leżała na plecach, bo ja przyłapał na tym Z tonu jego głosu wynikało, ze absolutnie nie wolno
Stary 2012-05-07, 13:53   #3621
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Martynka
mój to oaza spokoju, trzeba mu oddać że jest bardzo cierpliwy.. Spędzam u niego w gabinecie średnio 45 min (bez usg!)
Cały czas mi powtarza, że nie ma co szukać "dziury w całym" i że naprawdę jest bardzo dobrze..
W sumie uważam że to rozsądne podejście, Twój też na takiego wygląda.
Ja jestem straszna panikara dlatego gdyby mój lekarz też był taki to chyba bym zawalu dostała przez tą ciąze, a tak dzieki niemu to troche wyluzowałam. Dziewczynki za 10 min. koncze prace i ruszam na zakupki. Kupię moze chociaz jakis krem czy butelke zebym i ja miała się z czego cieszyć Wieczorkiem jak cos to sie pochwale. Milego popołudnia
Stary 2012-05-07, 13:54   #3622
karmeelek
Zadomowienie

Ja po glukozie w domku już od dawna ale normalnie tak mnie zmogło, że musiałam się położyć. Niby ciśnienie mam normalne ale głowa mnie boli i strasznie chce mi się spać.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Maciejka dobrze, że wszystko ok ale faktycznie lekarz mógłby trochę więcej powiedzieć. Oby Twój lekarz już wrócił! Przecież pod koniec ciąży wizyty powinny być częstsze.
Anna to dobrze, że to nie wody a co do szyjki to spokojnie czekaj na usg.
Karolka gratuluję zdobyczy!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:55   #3623
Linka25
Zakorzenienie

I gdzie Ollcia po genetycznym??

Ja spadam szykować sie na wizytę..
Stary 2012-05-07, 13:56   #3624
Maciejka__
Zakorzenienie

Dodam, że jak spytałam gina o dokładne USG ok. 30 tc, to powiedział, że takie dokładne robi się ok. 20-22 i to wystarczy. Później te postawowe pomiary zrobił, więc już dałam spokój. Wiem, że nawet PTG zaleca USG w każdym trymestrze, ale przecież on przez lata pracował zagranicą i pewnie go to nie interesuje.
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Ja wczoraj na tej komunii czułam się dziwnie,było tam małżeństwo z mojej rodziny,starają się 10 lat o dziecko (...)Tylko babcia którą widuję 2 razy w roku i mamy średni kontakt zapytała o imię(...) poszłam do kibelka popłakać i tyle.
Babcią się nie przejmuj, a tej kobiecie na pewno było przykro. Oby w końcu udało im się adoptować jakiegoś maluszka albo od razu rodzeństwo.
Cytat:
Czesc dziewczynki! dziekuje wam wszystkim za slowa otuchy. na razie sprawdzli czy nie ciekna mi wody i jest ok a co z szyjka to nikt nic nie mowi wiec czekam.ale bArdzo mozliwe ze jutro wyjde...
To już coś!
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny wrocilam z miasta, mama mi powiedziala dzis ze wydaje jej sie ze mam nizej brzuch i szczerze mi sie te ztak wydawało ale pomyslalam ze pewnie mi sie zdaje ale mama tez zauwazyła, i to bez mojego gderania
tak moze byc? Nie za wczesnie?
Za wcześnie, ale może po prostu wcześniej miałaś wzdęcia i teraz Ci minęły, a Rozalka ciągle siedzi sobie na dole. Jeśli nie czujesz jakiegoś ucisku, to się nie martw.

Dziewczyny - jakie łóżeczka kupujecie? Pytam o wymiary, bo wstępnie chciałam wyciągnąć swoje, ale zmieniłam plany i teraz nie wiem, co kupić, żeby trochę służyło, a równocześnie żeby nie mieć problemu z doborem materaca, czy pościeli.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:57   #3625
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczynki! dziekuje wam wszystkim za slowa otuchy. na razie sprawdzli czy nie ciekna mi wody i jest ok a co z szyjka to nikt nic nie mowi wiec czekam.ale bArdzo mozliwe ze jutro wyjde...
Bardzo się cieszę

Cytat:
Treść usunięta
Dobrze wiedzieć

Cytat:
A my wczoraj zadaliśmy sobie zagwozdkę. Otóż w sobotę ma być odmalowany jeszcze raz przedpokój. Musimy więc do tego czasu zdecydować, czy będziemy spać w pokoju z małą, czy nie. Od wyjścia z pokoju, w którym śpimy do wejścia do pokoju małej są ze dwa kroki Także malutko. Pytanie, czy niedoświadczeni, pewnie przewrażliwieni rodzice nie woleliby na początku mieć maluszka blisko. Zupełnie nie wiem, jak to zrobić. Możemy w tym tygodniu przenieść tam tapczan - to dość spora operacja i pewnie bez trzaśnięcia w ścianę przedpokoju się nie obędzie - dlatego chciałam przed pomalowaniem to zrobić.
Z drugiej strony jak będę małą w nocy karmić, a tż będzie już chodził do pracy, to może lepiej, żebym wstała i poszła do innego pokoju, niż zapalała mu lampkę nad głową Jak to rozwiązujecie u siebie?
Nasz Mały ma spać u siebie w pokoiku. Drzwi będą otwarte, do tego kupiliśmy też detektor płaczu. Do jego pokoju mamy prawie tyle samo co do ściany w naszej sypialni, więc właściwie bez różnicy.
Gdyby się to nie sprawdziło, przeniesiemy łóżeczko do sypialni.
Stary 2012-05-07, 13:59   #3626
agusiaaaa1234
Raczkowanie

Cytat:

Dziewczyny - jakie łóżeczka kupujecie? Pytam o wymiary, bo wstępnie chciałam wyciągnąć swoje, ale zmieniłam plany i teraz nie wiem, co kupić, żeby trochę służyło, a równocześnie żeby nie mieć problemu z doborem materaca, czy pościeli.
my kupujemy coś bardzo podobnego do tego http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...321543249.html
agusiaaaa1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:59   #3627
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!
Leżę z Lutką, już mi po głowie chodzi drugie śniadanie - muszę poczekać. Odkąd okazało się, że szyjka się skróciła mąż robi mi rano przed wyjściem do pracy śniadanie. A dziś to zaszalał, bo nawet poszedł po świeże bułki rano Szaleje
miło z Jego strony moj nie moze takich niespodzianek robic bo do pracy wyjezdza ok 5 rano a sklepy jeszcze zamkniete
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
odkryłam w biedronce przepyszne lody magnum jogurtowe
musze spróóbowac
Cytat:
Treść usunięta
oo jakie słodkie!
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
stary zwalony z lozka
wstawilam pranie i ogarnelam sypialnie
stary jeszcze poodkurza i zmyje podlogi

Cytat:
A czemu gin zakazał Ci z ziarkami? Pierwszy raz slysze o takim zakazie
:
a ja niewiem chodzilo o to ze powiedzialam ze tyje duzo, a on z emam odstawic bialy chleb i slodycze i jesc duzo warzyw. A i chleb razowy bo mialam wtedy zaparcia. Wiec moze chodizlo mu o zaparcia, ale itak s ekupilam buły z biedrony z ziarkami i na kolacje se wszamie
Cytat:
super gratki
Cytat:
każda sztuka 1 zł he he
słodkie!
Cytat:
Witajcie.

dobrze ze wszystko ok, no ale mogl sie bardziej postarac
ja mam lutke brac do 34 tygodnia jeszcze 4 i bede miala spokoj

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:59   #3628
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Fajnie

Współczuję Wyobrażam sobie, że było Ci przykro...

Pięknie Tą wagą małego się nie stresuj. Przecież usg ocenia tylko w przybliżeniu jaka jest waga dziecka i bardzo często dość sporo się myli

Wspłczuję Też tak czasem mam... Teraz to już może być coraz ciężej

Mam podobnie. Nie lubię spać na lewym boku niestety

myślisz że nic złego się nie stało? ten ostry ból bardzo mnie przestraszył........

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 14:00   #3629
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie.

napewno wszystko jest wporządku,ale rozumiem Cie też by mnie to wkurzało,dobrze że Twój gin niedługo wraca!
Cytat:
kochane mam do was takie pytanie rożek jest potrzebny tylko na wyjscie ze szpitala czy juz w szpitalu ?
nie mam pojęcia chyba w szpitalu,ale może też być chyba kocyk nie musi to być rożek.
Cytat:
mój jest z gantunku "nic nie mówiących jak nie widzi takiej potrzeby"jak bym sama czasem nie dopytywała to nie wiedziałanym nic
Cytat:
u mnie w szpitalu dają podkłady,ale nie wiem czy są płatne,wole mieć swoje ze sobą
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 14:00   #3630
ivoncia16
Wtajemniczenie

20 maja idziemy na komunie ciekawa jestem czy dostane gdzies kremowe leginsy ktore nie cisly by mnie
tunikę mam taka malinowa kupilam jakis czas temu na szczescie
straszne to jest ze tyle ubran lerzy bo nie moge w nich chodzic

Nasza Księżniczka !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości