|
|
#2041 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rossmann - cz. XIII
Cytat:
A jak ze składem?? ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
|
|
#2042 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
#2043 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za skład
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
Nie wiedziałam, że tak się rozpisałyście, a tu nagle zdjęcia ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Musiałam nadrobić dzienne zaległości
|
|
#2044 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co udało mi się odczytać do Parfum, no bo po tym to już śladowe ilości są, to mamy:
Aqua, Chamomilla recruita extract - wyciąg z rumianka, Triticum Vulgare (wheat) germ extracy - kiełki zbóż, Tussilado Farfara Flower Extract - podbiał pospolity, Acorus Calamus Root Extract - ekstrakt z korzenia tataraku, Polysorbate 20 - emulgator, Parfum - zapach Diazolidinyl Urea- konserwant, Methylisothiazolinone - substancja konserwująca, Disodium EDTA - stabilizator, zmiękcza, Citric Acid - kwas cytrynowy, Methylparaben - konserwant, Propylparaben - konserwant także nie ma alkoholu, są wyciągi z roślin - nie wiem jak z rumiankiem, bo może uczulać (chyba że tylko ja tak mam:P), no i trochę konserwantów pod koniec składu
"Dalej idąc dalej dojdziesz, dalej siedząc dalej siedzisz!" Edytowane przez alikatena Czas edycji: 2012-05-07 o 22:39 |
|
|
|
#2045 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...84&postcount=7 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=15
|
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie może być, kryje średnio, ale wyrównuje koloryt. Mam tylko 2 zastrzeżenia: za bardzo śmierdzi mi alkoholem (wiadomo, drugie miejsce w składzie, ale to chyba indywidualna kwestia odczuwania tego zapachu), a po drugie ciężko się rozprowadza (tak jakby szybko zastyga i trzeba naprawdę szybko nakładać i rozcierać żeby nie było smug). Podsumowując może być jak na okazjonalne używanie, a na razie nie wiem czy kupię go jeszcze kiedyś
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2048 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli nie taki skład straszny jakby się wydawał. Myślałam, że będzie gorzej. ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Asiuchal Czas edycji: 2012-05-07 o 22:55 |
|||
|
|
|
#2049 |
|
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/producent.php?prod=1852
to zapewne któryś z tych....cena przeraża
|
|
|
|
#2050 |
|
|
Ja też, ale jakoś daję sobie radę.
|
|
#2051 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
bo ja też planuję kupić, a widziałam w profilu że masz cerę mieszaną jak ja no a obawiałam się, że będzie mnie tłuścić
|
||
|
|
|
#2052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czy ten krem na dzień brązujący nadaje się jako baza pod podkład? Tak się zastanawiam... W obecnej sytuacji działanie podkładu Bourjois Healthy Mix mnie nie satysfakcjonuje i będę używać pod niego kremu BB prawdopodobnie (w celu większego krycia). Czy ten krem Alterry nada się do takiej "operacji"? Pewnie będzie za ciężki.
Cytat:
Na temat kremu opinie są podzielone, poczytaj sobie na KWC. Nie chciałabym, abyś sugerowała się moją opinią, kupiła krem, a potem mnie przeklinała. Każdy może inaczej reagować na ten kremik. ![]() Cytat:
Nie tłuści twarzy?_________________________ _________________________ _______ Właśnie spryskałam włosy eliksirem ziołowym. Ten wzmacniający przeciw wypadaniu włosom pachnie rewelacyjnie - tak ziołowo. Ciekawe, czy będzie jakaś widoczna różnica po dłuższym stosowaniu tego specyfiku. Buteleczka bardzo mi się podoba, już widzę w niej moje przyszłe mgiełki własnej roboty, płukanki, itd. Buteleczka będzie wielofunkcyjna.
Edytowane przez Asiuchal Czas edycji: 2012-05-07 o 23:16 |
||
|
|
|
#2053 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#2054 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Asiuchal;33966148]Czy ten krem na dzień brązujący nadaje się jako baza pod podkład? Tak się zastanawiam... W obecnej sytuacji działanie podkładu Bourjois Healthy Mix mnie nie satysfakcjonuje i będę używać pod niego kremu BB prawdopodobnie (w celu większego krycia). Czy ten krem Alterry nada się do takiej "operacji"? Pewnie będzie za ciężki.
Właśnie spryskałam włosy eliksirem ziołowym. Ten wzmacniający przeciw wypadaniu włosom pachnie rewelacyjnie - tak ziołowo. Ciekawe, czy będzie jakaś widoczna różnica po dłuższym stosowaniu tego specyfiku. Buteleczka bardzo mi się podoba, już widzę w niej moje przyszłe mgiełki własnej roboty, płukanki, itd. Buteleczka będzie wielofunkcyjna. ![]() mnie też Bourjois Healthy Mix nie zadowolił, krycie żadne..podkreśla suche skórki także dobrze, że tylko miałam próbkę tego podkładu a nie kupowałam ![]() podobno na wypadanie włosów są dobre jakieś kosmetyki naturalne np. z mydlarnii franciszka...sama jeszcze nie stosowałam ale może się wkońcu skuszę
|
|
|
|
#2055 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- [QUOTE=yoanna1983;33966294] Cytat:
Ja używałam pod jasny podkład i było ok, wyrównuje koloryt, ale po paru godzinach buzia się świeci i schodzi z twarzy
|
|
#2056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz leże i pachnę dzidziusiem ;D Dobranoc dziewczęta
|
|
|
|
|
#2057 |
|
Raczkowanie
|
cenzurowało adres
![]() ja zawsze kupuję przez d.o.z, zamawiam przez internet (minimalne zamówienie 20zł) i sama wybieram, w jakiej aptece (d.o.z.u) chcę odebrać, odbiór jest bezpłatny. a jak nie masz u siebie tych aptek to oczywiście popytaj w innych, nie wiem jak z dostępnością ale może akurat trafisz
|
#2058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2059 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na lato będzie ciut za jasny, zastanawiam się nad matt sand (chyba 04), i nad revlonem colorstay 110/150 na większe okazje ale essence jako codzienniak sprawdza się naprawdę ok, w weekendy i wolne dni robię sobie od niego przerwy i chodzę z Ziają - antybakteryjnym kremem tonującym na twarzy, wtedy Essence służy mi jako delikatny korektor. a w domu zmywam makijaż i często nawilżam twarz, dlatego raczej nie dotyczy mnie problem z suchymi skórkami---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
Co do podkładów... kusicie Manhattanem, a ja ciągle jestem niezdecydowana, Bourjois też kusił ale widzę niepochlebne opinie, kurcze nie znam kompletnie Manhattanu, nic nie mam z tej firmy, zajrzałam na KWC no ale teraz będę mieć dylemat Czy Essence ciemniejszy, czy Manhattan, bo Revlon tak czy siak ![]() i mgiełki też kuszą ale ta rumiankowa - obawiam się - może rozjaśniać włosy, więc chętnie wypróbuję tę drugą
Cele: * 58,5kg * gładka cera * lśniące włosy * A6W 6 /42 * 8min. ABS 6, * 8min. buns 6 Dbam o siebie z Wizażankami Edytowane przez la_chica Czas edycji: 2012-05-08 o 00:12 |
||
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty za to kusisz tym eliksirem
|
|
|
#2061 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i dzięki za opinię pełno ich wszędzie, ale są tak rozbieżne, że zawrotu głowy można dostać ale opinia Rossmanniaczki ma dla mnie większą wartość nawet jakby mi nie podpasowało to i tak. a swoją drogą to chyba nić nie przebije Under20. taki tłusty był, że ile bym pudru nie użyła to świeciłam się jak nie powiem co.Cytat:
![]() dziewczyny poratujcie znacie coś na bardzo szybki porost pazurków (pewnie w/w drożdże ) no ale coś drogeryjnego/aptecznego tak do 15 zł? właśnie musiałam spiłować dokładnie 0,5cm paznokci bo mi się na 1 zadzior zrobił i chcę żeby jak najszybciej urosły bo jak mam krótkie to mi się co chwile łamią, a długie mi chyba z 2 miesiące wytrzymały
|
||
|
|
|
#2062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. |
|
|
|
|
#2063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
albo tą, którą część osób również poleca: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-paznokci.html Ja miałam obie i jak dla mnie lepsza jest ta pierwsza. No ale co osoba to opinia . Jest bezkonkurencyjna!! Od kiedy jej używam paznokcie rosną jak szalone, są twarde, nie rozdwajają się, nie łamią a przy tym pięknie wyglądają, bo nadaje ona taki mleczny kolor i połysk!
|
|
#2064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Dziewczyny a coś na rozdwojone paznokcie?? Używam odżywek, ale po nich stan paznokci się nie poprawił ![]() A i poszukuję mocno kryjącego korektora na niedoskonałości stosowałabym na podkład, ostatnio kupiłam w inglocie, ale nie trafiłam z kolorem A tą mgiełkę sama kupię
|
|
#2065 |
|
Raczkowanie
|
Skad wiecie co bedzie w nastepnej promocji?
![]() Przegladnelam kilka ostatnich stron ale nic nie znalazlam :P A co do Healthy mix - to jakas masakra, bez podkladu wygladam lepiej niz z - a to dlatego ze podkresla albo moze inaczej uwidacznia kazda sucha skorke! Nawet te ktorych nie widac bez podkladu :/ Nakladam na krem nawilzajacy... Nawet przy Ingrid Mineral silk& lift nie ma takiego efektu a kosztuje tylko 6zl. Co z tego ze nie robi maski, nie zapycha i ladnie pachnie ![]() I nie pokrywa zaczerwien itd. Nawet jak sie go nalozy duzo. Edytowane przez walk_on_air Czas edycji: 2012-05-08 o 07:22 |
|
|
|
#2066 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bodajże w sobotę
|
|
#2068 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2069 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2070 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a masz jakieś inne jeszcze sprawdzone podkłady?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

Czyli nie taki skład straszny jakby się wydawał. Myślałam, że będzie gorzej.
bo ja też planuję kupić, a widziałam w profilu że masz cerę mieszaną jak ja 

Na temat kremu opinie są podzielone, poczytaj sobie na KWC. Nie chciałabym, abyś sugerowała się moją opinią, kupiła krem, a potem mnie przeklinała. Każdy może inaczej reagować na ten kremik.
ale opinia Rossmanniaczki ma dla mnie większą wartość
i chcę żeby jak najszybciej urosły bo jak mam krótkie to mi się co chwile łamią, a długie mi chyba z 2 miesiące wytrzymały