|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Ja juz po wizycie
![]() Mialam pobrany wymaz na paciora. Szyjka dluga zamknieta wiec na nic narazie sie nie zanosi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4292 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() ![]() Stłukłam sobie małego palucha u stopy,przyp...am w łóżko aż mi się słabo zrobiło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Wtajemniczenie
|
Oglądnęłam sobie dzieciaczki...
![]() Antoś prześliczny, ależ faktycznie udani ci kawalerowie w naszym wątku ![]() ![]() millena, listę mam podobną ![]() ![]() ![]() Natomiast w dziale do twarzy ograniczyłam się do kremu ![]() ![]() ![]() Zapakowałam sobie też od razu ubranie dla siebie i dla Kaja na wyjście (dla siebie getry i tunikę, dla Kaja sweterek i kocyk, jakby coś więcej było potrzebne to tż przywiezie). Mam też kubek, talerz i sztućce i jeszcze z ciekawostek - rurki do picia ![]() ![]() Jeszcze do tego wszystkiego mam na liście rzeczy dla męża - wygodne ubranie, klapki (na liście ze szpitala są), jedzenie, picie To chyba wszystko, jeśli nic nie umknęło mojej uwadze ![]() A chyba jeszcze podkładów na łóżko nie widziałam na Twojej liście... Kurcze, może po prostu napiszę też swoją... Chcecie? Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-05-07 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobrze że wszystko dobrze się skończyło. Antoś jest super!! ja też czekam na cc i nie nastawiam się na light ale troszkę mnie podbudowałaś że jest to do przeżycia. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
przykre to jest że rodzina nas czasem tak potrafi wystawić, od obcych ludzi można czasem na więcej liczyć niż od swoich... głowa do góry, na pewno sobie poradzicie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
normalnie przerażona jestem tak średnica z 12 cm jaśniejszej skóry w koło pępka ,boje się że to jakieś niedokrwienie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To fajnie z tym czopem, że nam potwierdzasz ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ok, już się poprawiam i piszę ![]() dowód karta ciąży leg. ubezpieczeniowa + NIP pracodawcy leki gr. krwi OWA HBS GBS USG morfologia, mocz koszule 3 szlafrok skarpetki majtki bawełniane i jednorazowe klapki kubek, talerz, sztućće, rurki do picia woda do picia butelka 0,5 l z dzióbkiem ręczniki mydło dezodorant krem do twarzy krem do rąk pilnik, cążki płyn do hig. int. pasta, szcz. do zębów szcz. do włosów, gumki, spinki szampon, odżywka podpaski xxl i zwykłe podkłady na łóżko Tantum Rosa Maltan spray do twarzy sztyft ochr. do ust telefon, ładowarka, słuchawki wkładki laktacyjne nakładki na sedes ręczniki papierowe ubranie na powrót Dla męża: wygodne ubranie klapki jedzenie, picie aparat? Dla Kaja: ubranka na 3 dni czapeczki niedrapki piel. tetrowe 5 szt. Pampersy 40 szt. chusteczki Linomag kocyk ubranie na powrót Do odrębnej kieszeni w torbie spakowałam sobie rzeczy potrzebne do porodu i takie potrzebne np. do przebrania się po przyjeździe do szpitala - koszulę, szlafrok, klapki, 1 paczkę podpasek, wodę, sztyf do ust, mgiełkę do twarzy i pierwsze ubranko dla Kaja z napisem - "Słoneczko Mamusi i Tatusia" ![]() Moja lista obejmowała też rzeczy dla Maksa, niektóre z nas to dotyczy ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-05-07 o 21:38 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4298 |
Rozeznanie
|
kism Tobie życzę szybkiego powrotu do zdrowia
![]() Ewunia jak sie czujesz po cc? dochodzisz do siebie powolutku? w sprawie staników to u mnie totalna porażka dziewczyny. kupiłam dużo większe 4 jakiś czas temu. wszystkie są już mega ciasne! zwłaszcza pod biustem ![]() ![]() ![]() wogóle to martwię się o stan mojego biustu po ciąży. mam wrażenie że będzie tragiczny bo niektóre miski tych staników to jakieś mega splaszczacze a pod biustem też już dobrze nie trzymają z tą przedłużka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() my byliśmy dziś oglądać wózki- byłam zdecydowana na Tutka ale mega spodobał mi sie dziś x-lander xq 2012 no ale cena właśnie... ale myślę żeby rozłożyć kupno na 2 razy- teraz gondola i fotelik a potem spacerówka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Rozeznanie
|
jeśli chodzi o laktator to ja mam ręczny z aventu. trafił mi się za 20eur więc wziełam. gdyby był mi ciągle potrzebny i ten okazał się gówniany to wtedy kupię elektryczny ale tak z góry nie chciałam inwestować w taki drogi bo może wogóle nie będę go potzrebować. no ale wiadomo - każdy robi jak uważa
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- u nas byli dziś znajomi z synkiem 1,5rocznym. dawno się nie widzieliśmy i powiem wam że miałam po ich odwiedzinach ból głowy. nie jestem pewna dziewczyny czy będę miała tyle cierpliwości do dziecka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- a tak wogóle to znajomi byli pod wrażeniem jak jestem przygotowana na malucha ![]() ![]() ja na ten ost tydzień mam zaplanowany każdy dzień. codziennie się z kimś spotykam bo później to będzie pewnie ciężko. zresztą mam nadzieję że znajomi poczekają troszkę z odwiedzinami ![]() śliweńka - fajne fotki ![]() nie wiem jak Wy dziewczyny ale ja czuję się jak mega słoń. nigdy nie narzekałam w ciąży ale teraz to już nawet siedzenie z laptopem sprawia mi trudność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Próbuję na wszystkie sposoby ale poważnie na prawde mnie boli stopa i palec,kuleję. Czytając opis o torbie Maksia myślałam,że on też jedzie z wami rodzić ![]() Muszę z papugować parę rzeczy z listy ![]() Cytat:
Nie zwracam uwagi,bo musiałabym cały dzień sprzatać a teraz przyjdzie drugi.Lubie jak Filip się bawi,rozwala trudno,posprzątamy. Natomiast mam koleżankę gdzie jak do niej przyjdziemy to widzę jak się w niej gotuję,bo parę zabawek leży na podłodze. Wrzask,grające zabawki też mi przeszkadzały ale do czasu jak Filip zaczął ich używać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale mam takich znajomych którzy nie przepadają za dziećmi i szlag ich trafia jak jakiś dzieciak im coś w domu dotyka, rusza czy przestawia. czuję że nasze kontakty się osłabią... może zmiana pieluszki też im będzie przeszkadzać... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
|
ok lezalam i masowalam z godzine, odsciagnelam pokarm w pieluche- prawie cala wilgotna od mleka, Musze na necie poczytac co jaki czas to odciagac i czy odciagac az prawie zaniknie.
Pomysl z butelka i laktatorem stad, ze no chcialabym juz wyjsc na miasto, na zwykle zakupy na pol h i nie ma jak bo wiem ze jak wyjde to maly moze plakac beze mnie ![]() Laktator dzis m alam miec, ale kolezanka nie przyjechala wiec sprobowalam w pieluche i o dziwo ok poszlo ![]() cos jeszcze mialam napisac hmmm-- do szpitala wezcie sobie zwyklych duzo gaci takich spodenek albo jak kto lubi bawelnianych- u mnie siateczkowe sie woglole nie sprawdzily, jak chcialam wietrzyc krocze poprostu kladlam sie na podklady i zakrywalam recznikiem. I polecam podklady takie na lozko- z bella http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p48003-Bel...y_Happy_10_szt z tym, ze w tesco kosztowaly bodajze 13 zl sa mieciutkie i nie klei sie do nich tylek no i maz zalatwil dzis sprawe peselu, akt urodzenia, becikowe, macierzynskie wiec w sumie juz nic nie mam do zalatwiania ![]() po polozna tez byl, ale dostal nr tel, jutro trzeba dwonic w konkretnych godzinach do niej, dzis juz bylo za pozno taka polozna srodowiskowa sie kazdemu nalezy, nalezy sie o nia upomniec w przychodni do ktorej sie chodzi- pamietajcie ![]() Maly narazie spi, ide brac prysznic i wiecie co.. urodzilam pare dni temu, dupa boli, ledwo moge chodzic a czuje pociag do meza ![]() na zewnatrz zimny, juz chcialabym rozlozyc mojego x-landera, zobaczyc jak wyglada bo narazie w pudlach stoi i isc na spacer ![]() Milego wieczoru ![]() aha i pociesze Was z waga:P- 102kg okolo jak poszlam rodzic, po 2 dobach jak wrocilam mialam 93.30 a dzis juz 91 takze jeszcze tylko 20 kg:P... No ale jak tak patrze na malego jak sie usmiecha nie mysle juz o takich rzeczach, czuje sie zmeczona megaaaaaaaaaa ale i szcczesliwa zobaczycie same ![]()
#4304 | ||
Wtajemniczenie
|
U mnie chyba tego aktu małżeństwa nie wymagają, bo jak się pytałam położnej to nic nie mówiła. Zresztą my mamy z mężem to samo nazwisko (ja sobie swojego nie zostawiałam), więc chyba logiczne, że dziecko będzie też miało jedno po nas. Jakby co to mąż dowiezie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja na razie nie kupuję, jak będzie trzeba to wyślę męża i jakiś tam kupi. W ogóle wielu rzeczy nie kupowałam, ale w sumie to wszystko wszędzie jest, więc w razie czego podjedzie się do sklepu i kupi. W sumie jak tak patrzę na niektóre rzeczy, które kupiłam to się zastanawiam czy się przydadzą. Np. strasznie chciałam mieć ochraniacz do łóżeczka, a teraz już sama nie wiem po jaką cholerę, jakbym miała teraz kupować to nie wiem czy bym kupiła, jakoś w międzyczasie przestały mi się te ochraniacze podobać hehe ![]() Ja wręcz przeciwnie - mam jakąś taką ciemniejszą! A pępek to w ogóle mam jak od murzynki. Myję go codziennie, a on dalej czarny, jakby był brudny ![]() Wczoraj za to jak poszłam do WC i się ubierałam to patrzę w lustro, a tam z lewej strony pępka jakieś takie czerwone szramy. Myślę sobie: rozstępy!!! Załamka... ![]() ![]() Cytat:
Ale pamiętam jak mi kiedyś koleżanka mówiła, że ona wcześniej też nie miała cierpliwości do dzieci, dopiero jak się doczekała swoich (2szt.) to jej się odmieniło. Mam nadzieję, że ze mną też tak będzie ![]() Ja też się czuję jak słoń, a chodzę jak pingwin. Strasznie niewygodnie jest mi jeść, nie mogę się schylić nad talerzem, bo mi brzuch przeszkadza, więc wyginam się jakoś tak dziwnie i zaraz mnie plecy zaczynają boleć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- A w ogóle to chciałam się pochwalić, że nabyliśmy dziś ostatni brakujący element wyprawki czyli łóżeczko ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Rozeznanie
|
czytam ten język niemowląt ,nawet fajnie napisane. Jestem na rozdziale o karmieniu i tam jest taka tabeleczka
1 dzień -karmienie na żądanie po 5 min z każdej piersi 2 dzień co dwie godziny po 10 min z każdej piersi 3 dzień co 2,5 godz po 10 min z każdej piersi 4 dzień co 2,5-3 godziny po 15 min z każdej piersi autorka proponuje technikę jednostronnego karmienia piersią jak dziecko osiągnie 6 kg ehhhhh dziewczyny jak to się ma do rzeczywistości?????? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 |
Wtajemniczenie
|
Kładę się już spać. Praktycznie od 5:30 nie śpię
![]() Do jutra. Pa. Ps. Mój P skręcił szafę dla Hani ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też myślałam dziś o Ewunii. To, że ona nie napisała ani słowa jest lekko niepokojące, ale mam nadzieję, że to tylko dlatego, że jest zajęta córeczką, a nie że ma trudności po cc... ![]() W sprawie staników niestety nic nie poradzę, bo ja z małobiuściastych, choć i tak mam teraz ze dwa razy większy biust niż normalnie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też czuję się jak słoń! ![]() ![]() Cytat:
![]() Papuguj, po to się podzieliłam ![]() Cytat:
![]() Co to za karmienie "na żądanie" z wyznaczonym czasem ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Ups, właśnie dojrzałam, że na mojej liście do szpitala nie ma ręczn. papierowych... Już tam dopisuję! Nie wiem, jak to się stało, bo w torbie oczywiście są ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-05-07 o 21:35 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Rozeznanie
|
też uciekam milej nocy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyny znów zaczęłam zajęcia i was nie nadrabiam... śliczne maluszki na poczcie, tylko wycałować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4310 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no a w sprawie dzieci to pozostaje nam czekać i najwyżej uczyć się cierpliwości jeśli trzeba będzie. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mam nadzieję że Ewunia ma się dobrze. właśnie myślę nad tym czy nie pobiec jeszcze po te staniki co ma kapukat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- ja też już uciekam, jestem padnięta, jakby ktoś ze mnie powietrze spuścił ![]() jutro znów mam znajomych na kawie ale dobrze że przynajmniej ciasto zrobiłam to przynajmniej sobie dogodzę troszkę zanim dieta się zacznie ![]() do rana mamuśki! spać spokojnie ![]() słonica Timii ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zadomowienie
|
Dziewyny, spokojnie. U mnie wszystko ok. Pierwsze 6godzin to byla masakra, a pionizowanie to najgorsze przezycie w moim zyciu. No ale to dopiero pierwsza doba.Jak juz bede w domu opisze Wam wiecej.ogolnie to spodziewalam sie ze bedzie troche lepiej.za to moja dzidzia wynagradza mi wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam ciemniejszą ![]() ![]() ![]() ![]() normalnie ta delikatna różowa skórka co była w pępku i w koło zrobiła się ciemna jak kreska którą również posiadam ![]()
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" ![]() Wiktor ![]() Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-05-07 o 23:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ok. faktycznie lista podobna ![]() co do pampków, to założyłam że stary dowiezie, i tak trzeba będzie dokupić, to moze dokupi się w szpitalnej aptece. potem dopisałam sobie jeszcze Ipoda ![]() też mam podzielone rzeczy w torbie na części. Oprócz tego w środkowej części mam jedną oczoj.ebną reklamówkę dla tż, zieloną, w której są ciuszki dla małego ( jesli go polozna poprosi to wie ze ma dać zieloną żarówę) . mam dwa zestawy tych pierwszych ciuszków bo nie wiem jaki sie urodzi. Mniejsze 56 i większe 56 ( pewnie w każde wlezie, no ale .. przezorny zawsze ubezpieczony, niech sobie położna wybierze ![]() mam też na liście podkłady - nazwałam je higinicznymi- czyli zwykłe Seni 60x90 . Muszę dokupić w zasadzie, bo oddalam swoje psu. Cytat:
Jeśli chodzi o wysyp dzieci - to fakt, będzie wyż jak nic. U mnie w "okolicy" też każda prawie w ciąży. Dzisiaj powiedziałam mojej mamie, że jestem zła o ten wózek. Chciałam to zrobić spokojnie, ale ona jak zwykle odebrala to jako atak. Ehh.. już mnie to zaczyna denerwować. jeszcze niestety na jej szkodę wyjechała z tekstem odnośnie uśpienia psa , wiec juz wogóle sie spiełyśmy przez telefon. A z tym naszym psem, kurcze.... niby zdrowieje, niby coraz lepiej z tymi łapkami, bez jakichś spektakularnych efektów, ale codziennie zauważamy poprawę, na prawdę. No to się teraz przyplątało jeszcze zapalenie dróg oddechowych, o mało co dzisiaj się nie udusił. ma zaflegmione drogi oddechowe, oskrzela .... podrażnione gardło. Miał problem po zjedzeniu twardego żarcia , u weta jesteśmy co drugi dzien, wiec powiedzielismy mu, kazal rozdrabniać jedzenie, no ale dzisiaj po takim mega rozdrobnionym , zblendowanym, znów sie przydusił i wypluwał taką białą flegmę, 40 minut go odkrztuszaliśmy. Mnie brzuch bolał z nerwów... ledwie to wytrzymuje, w końcu mąż go zgarnąl i zawiózł do weta. Powiedziałam mu, że ma nie wychodzić stamtą dopóki czegoś nie zaradzą no i niby zaradzili. ale jutro zostaje z nim sama na prawie cały dzień, bo mąż jedzie w delegacje i bedzie pozniej niz zwykle... i tak się boję dać mu jesc, bo jak sie zakrztusi tak jak dzisiaj to ja chyba kojfnę razem z nim..... ![]() ![]() Ja cały czas czekam na swoje.. zamawiałam 26 kwietnia i wciąż go nie mam ![]() tak wiec dzisiaj , napisałam do nich że czekam cierpliwie na odzew.. no i sie nie odezwali. no nic, jutro będę znów uderzać, najbardziej mnie wkurza to, że nie wszyscy podają nr telefonu i cholera mozesz se pisać maile, i czekac aż ci łaskawie odpowie. jeszcze niektórzy cwaniacy maja w opisie np zastrzeżone, że odpowiadają w ciągu 72 godzin ![]() ![]() Ewunia - alez Ci zazdroszcze ![]() ![]() chociaż ja zapowiedziałam synkowi, że musi jeszcze troszkę poczekać, bo ani łóżeczka, ani wozka, ,piesek chory... mamusia wyjechana w kosmos.. dla jego dobra - lepiej niech się rodzi w terminie. trudno zniose wszystkie niedogodności z tym związane... na razie musi siedzieć w brzuszku, mam nadzieje, ze to grzeczne dziecko i posłucha ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4314 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Hehe, pewnie tak czy siak każda z nas napisze (oby!), że maleństwo wszystkie trudy wynagradza ![]() Cytat:
![]() ![]() Aktem ślubu pierwszy raz słyszę, żeby szpital się interesował... Ich nawet nie obchodzi, jak dziecko ma na imię, a co dopiero stan cywilny kobiety. Załóżmy, że jest kobieta Janina Kowalska. To dziecko ma na opasce na ręce czy na jakiejś tabliczce Kowalski "s" Janiny lub dziewczynka Kowalska "c" Janiny. Ale może to u mnie w regionie tak jest ![]() rinco, ja w każdym razie nie zabieram ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
![]() Wybieram się na badania. Mąż wziął urlop na dzisiaj, myślałam, że coś porobi a on śpi... ![]() Wczoraj miałam strasznie ciężki wieczór, nogi oczywiście spuchnięte, ale jeszcze tak jakbym miała strasznie niskie ciśnienie... A mały normalnie jakieś szaleństwa uskuteczniał i nie wiem czy to normalnie czy nie. Zapytam gina w czwartek na wizycie. Dziś mnie głowa boli, tak jakbym miała za wysokie ciśnienie i ogólnie nogi już też mam zapuchnięte. Nie wiem, nawet jak leżę z wyciągniętymi do góry to ta opuchlizna nie schodzi. Też muszę lekarzowi o tym powiedzieć. ![]() Zmykam się szykować. Zajrzę później, chyba, że będę się bardzo źle czuła, wtedy będę leżeć... Przyjemnego dnia!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Rozeznanie
|
Hej Wam.
Ja znowu oczywiście pobudka o 6.00 rano. Oczywiście teraz jak mogę spać to nie ,bo po co. Za to jak dzidziuś będzie to wtedy będę mogła na pewno do 10 rano spać. Kurczę powiem Wam, że jestem już tak podekscytowana tym, że w piątek jedziedziemy do W-cha i będę mogła już rodzić, że normalnie szok. Gdyby nie praca M to ja już bym dzisiaj pojechała. Też tak macie?? Te które zbliżają się do terminów?? A i muszę się Wam pochwalić odnośnie balonika - wczoraj doszłam do 8,5cm. Normalnie szok i jakoś nie czuję w ogóle bólu przy tych ćwiczeniach. Ogólnie jestem zadowolona i zobaczymy jak to będzie podczas porodu. zaabcia gratuluję wizyty. Libretka i jak tam u Ciebie?? ewunia aż się wzruszyłam jak przeczytałam Twojego posta. Normalnie ja też chcę już mieć swojego dzidziusia przy sobie.
#4317 |
Wtajemniczenie
|
Witam z ranka z kubkiem kawki i bułką w ręce!
Noc mineła szybko na szczęscie, ale zgaga dala mi popalic ![]() ![]() Krzyz i brzuch mnie bolą. A dzis mam nadzieje pojechac do sklepów na ostatnie podrygi ![]() millena - to aż tak źle z Twoim psem? Rozumiem, ze "stary" to Twoj mąż?? ![]() Ewunia - trzymam kciuki za szybki powrot do formy! Jak Twoja Nataszka?
#4318 |
Zakorzenienie
|
uhuhuhuhhuu... jaka cisza
![]() Można śniadanie w spokoju zjeść ![]()
![]() |
#4319 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moniczka, jesli chodzi o szpital to jest super. Pielegniarki pomagaja, ladnie zajmuja sie dziecmi. Moja kondycja nadal nie taka fajna jakbym chciala, ale moj maz juz mnie rano okrzyczal, ze czego sie spodziewam po dobie po zabiegu. No i ma racje ![]() W ogole jak moj maz pieknie zajmuje sie niunia!!! To tak piekny widok i w ogole to taka wyjatkowa sytacja, ze czesto sie wzruszam. Nie wiem jak inne dziewczyny, ale ja Zuzywam bardzo duzo podkladow i podpasek. Cieknie ze mnie, z kranu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oby mi tez sie trafila tak dobra opieka jak Tobie ![]() No mnie dalej nic nie bierze niestety ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.