|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() też przemywam smoczki chociaż pod kranówą ![]() ![]() ![]() ( ![]()
![]() |
#4952 | |||||
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Czy któraś Mama ma zamiar karmić wyłącznie piersią przez 6 miesięcy? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie noszę swojego dziecka non stop jak zapłacze czasem jeśli widzę, że ewidentnie jest to płacz z tych marudzących bo - ma sucho - jest najedzony - zabawiam go ale szybko mu się nudzi - nic raczej go nie boli daję mu chwilę i nie jestem na każde kiwnięcie. mam swoje potrzeby i kocham swoje dziecko ale nie pozwolę żeby przewróciło moje życie go góry nogami, że wysr.ać za przeproszeniem się nie będę mogła bez niego... ot co!!! ty niuńka nie podskakuj ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4954 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4955 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jak oceniasz chuste i trudności w wiązaniu? ![]() Cytat:
Ja ogolnie do tych raczek od początku podchodziłam ostroznie i jak Boga kocham nie nosiłam, i za bardzo na to nie pozwalałam. Chyba, ze mała ewidentnie pokazywała ze potrzebuje. Ale teraz to jest płacz, prawie taki jak na ból jak np po szczepieniu, a jestem pewna ze nic ją nie boli, bo nie mozliwe zeby przeszło w momencie podniesienia w górę ![]() Cytat:
Takie zachowanie mnie napewno zapędziłoby do jakiejs choroby. Bo ja lubie wygląac dobrze, czuć się dobrze, miec czysto w domu i dobrze zjesc. I wiem, ze mozna to wszystko miec, jednoczesnie poswiecając się dziecku, ale nie az tak ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Niech już ten tz wroci ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zadomowienie
|
Hej!
Ja tam tylko przyszlam powiedziec , ze zyjemy. Ale nie chce mi sie pisac, wole czytac. Bo jak juz wczesniej pisalam, nie mam o czym opowiadac. Mala nadal odwala z jedzeniem i ciagle ryczy i lacze sie w bolu z Hania ciagle by byla na rekach. Ale nieraz ma taki odjazd , ze nawet na recach wyje jak poparzona. A ja wredna matka wtedy ja klade i niech placze skoro nic jej nie pasi , a ja nie umiem jej pomoc ! Po za tym widze, ze niektore z was narzekaja , ze dzieciaki czasem zjedza mniej , ciszcie sie , ze chociaz jedza. Bo moja potrafi nie jesc 11 h U mnie kazde karmienie to katorga. Mam dosc, az mi sie zygac chce jak przychodzi pora karmienia. Mam tak samo jak magda, nie wiem kiedy sie pannie zachce jesc i latam z butelka co chwila. Po za tym irytuje mnie to , ze stokrotka wszystko wie najlepiej, ale niech jej bedzie, tylko po co sie wtracac non stop do wychowywania dziecka? Kazdy wychowuje swoje jak umie i jak chce, a osobom obcym nic do tego, takie moje zdanie. No powiedzialam co chcialam, teraz mnie zlinczujcie .
#4957 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kiedy Krzyś jest ze mną nie płacze, by wziąć go na ręce, ale kiedy tylko tż wróci z pracy... w sumie teraz Krzys juz nie zdąży zapłakać, bo tż go zawsze na ręce weźmie i takim sposobem ja jestem cała, a Krzyś zadowolony ![]() ![]() Trzyammy za Ciebie kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4958 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Haniu rzadko się udzielam na forum ale podczytuje a to dlatego że moja Lenka jest dokładnie taka sama jak Twoja ![]() więc Haniu nie jesteś ![]()
![]() |
#4959 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!!
Ale nadrobiłam (jestem z siebie dumna) Jestem za tytułem nr 1 Co do podtrzymywania główki, rehabilitantka, lekarz rehabilitacji i pediatra mówił nam żeby nie podtrzymywać właśnie, bo wtedy ułatwiamy dziecku trzymanie i gorzej mu to wychodzi. Mówili żeby przy odkładaniu kłaść najpierw niepodtrzymaną główkę i potem resztę... mi się zdarza podtrzymywać, właśnie ze strachu, chociaż Julek już sam ładnie trzyma. Aaa, i jeszcze, może się przyda bo ja byłam zdziwiona jak lekarka nam powiedziała. Nie powinno się dawać dziecku grzechotek wąskich do trzymania, wkładać palców do ręki się cieszyć że mocno trzyma. Powiedziała, że rodzice i wszyscy wokoło się cieszą a to jest zwyczajny odruch na drażnienie wewnętrznej strony dłoni. A dziecko powinno ją właśnie otwierać a nie zamykać. I żeby dawać duże zabawki, które ciężko złapać. Dziewczyny będące same w dzieckiem, tż w delegacjach czy pracy ciągłej... podziwiam, dla mnie nawet godzina tż z Julkiem to wybawienie. Czasem nie mam siły po prostu. nie mówiąc o wyskoczeniu do sklepu/na solarium czy na kawę do koleżanki... Aaa i co do noszenia/nienoszenia, wymuszania... napiszę tylko, że współczuję, bo to jest taka sytuacja że tak źle i tak niedobrze. Nie da się ciągle nosić, nie da się odłożyć i 'niech sobie płacze'... pokłony składam, że takich problemów nie mamy. Mam znajomą, której 1,5 roczna córka nawet do kibelka samej nie puści idzie z nią (i wchodzi). Masakra dla mnie. Jak wejdzie i się zamknie to jest krzyk, wrzask i tupanie nogami. Zastanawia mnie czasem czy to kwestia charakteru/temperamentu dziecka. Czy wyuczenia. Ta znajoma jest przez cały czas sama z dzieckiem w domu. Może dlatego ![]() Anabellita nie chcę przyzwyczajać do słodkiego. A herbatki które znalazłam są słodkie. Ale daję koperkową z kminkiem z Humany. Kupiłam też melisę z jabłkiem po 4 miesiącu. Czeka ![]() Chociaż wczoraj myślałam o tym, że na siłę chcę przyzwyczaić dziecko do wody a sama uzależniona jestem od coli c ![]() Neska hihi, nie to, że my kąpiemy raz na tydzień, zdarza się, że raz w tygodniu wypadnie. A jak nie kąpiemy to myję Julkowi buzię, szyję, za uszami i tyłek zwilżoną myjką ![]() ![]() Karino dzięki za linka, może uda mi się kiedyś poczytać. Agatek Kinia to silna baba (no, ale ma za kim taka być). niewielu chyba facetów potrafi odróżnić spódniczkę od sukienki (ale przecież nie będziemy takich rzeczy od nich wymagać, nie??? :P) Monika Michaś i Igor Uski sporo starsi od reszty tutaj, widać różnicę. Super, że na wakacjach sprawował się na medal ![]() Aneczka kciuki za szczepienie :kcikuki: Agatek, Haniula spoko-loko Julek też się nie przekręca, nie chce siadać, główkę zaczął na brzuchu późno podnosić. nie ma co się bać. Wiem, że jest ok i rozwija się normalnie więc nie ma powodów do stresu. Aaaa i jakby co, dzieci które pewne rzeczy robią za szybko wcale nie znaczy, że są silniejsze... rehabilitantka (hihi, ciągle się na nia powołuję, ale dużo rzeczy mi wyjaśniła) mówiła, że dzieci, które nie raczkują a od razu wstają nie robią tego bo są 'silne', robią tak, bo mają zbyt słabe mięśnie obręczy barkowej żeby raczkować... ale ci się zrymowało. Ja piję, ale Ty już pewnie po ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | |||
Zakorzenienie
|
Paula jak tam chusta? Bo coś nie zdajesz relacji!!!!
![]() ![]() ![]() Takie kurczaki jesteśta? To ja teraz Wam nawrzucam! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ty weź co?? Bo Ty to się na tym forum tylko mądrzysz! ![]() Haniula wczoraj i ja z tydzień temu ![]() ![]() Myszko, właśnie chusta jeszcze nie doszła ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ogólnie się zgadzam. Niektórzy mają 'gorzej' i są tu dzieci, które się trafiły... WADLIWE ![]() ![]() ![]() Dokładnie, każdy wychowuje swoje dziecko jak umie, jak wydaje jej się stosowne ![]() ![]() ![]() No, teraz ja napisałam co myślę, możeta mnie lać ![]()
![]() |
#4961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przytulam Was dziewczyny ![]() ![]()
![]() |
#4962 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mały dziś spał do 7 mej ![]() ![]() ![]() Lece nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Wtajemniczenie
|
Karini nie sądze, za mało na soczki tych owocków będzie, hehe.
Ale ja lubię sobie poskubać tak prosto z krzaczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie masakra,albo Filip ma jakis skok,albo nie wiem.Nie wyrabiam juz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4965 |
Zadomowienie
|
Inutil , Tak jestem z Torunia.
Po za tym moje dziecko zaczelo pokazywac jaki ma charakterek, jak jej cos nie pasi to sie drze, bo to nie jest placz bo nawet lez nie ma. Rzuca sie jak pchla w majtach , prezy itp.
#4966 |
Wtajemniczenie
|
Któras z Was pisała, że jej TZ nie odroznia sukienki od spodnicy
![]() ![]() Mi sie od kilku dni sni, ze mnie ktos zabija. Juz az sie boje zasnąć, bo nie wiadomo co mi sie przysni |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witamd Młoda dosypia na mnie,ale daję radę pisać.Dziś jesteśmy same do wieczora bo TŻ poleciał do Londynu ,więc mam nadzieję,ze Nikita będzie spokojna,choc raczej na razie nie ma skoku i daję z nią radę.Od jakiegoś czasu potwornie bola mnie kolana,chyba od wstawania w nocy z małą po karmieniu w nocy,żeby nie obudzić,też tak ktoś ma ![]() Pearl twój TŻ znał tego instruktora co zginął na Bemowie,bo to były mojej koleżanki która długo z nim była i teraz jej smutno chcąc nie chcąc ![]() Wreszcie świeci słońce bo wczoraj to makabra,tylko,że zimno ![]() Muszę kupić ten olejek co polecasz Haniula ,ma super recenzje.A gdzie on stoi,tzn w dziale z czym bo dzis się wybieram do rossmana.W ogóle ostatnio byłam z wozkiem tam i ekspedientka zatrzymała mnie przy kasie zperfumami,że obsłuży mne bez kolejki,a jedno babsko zaczęło się pienić,kłócić z ekspedientka i wyszła,a ja się nic nie odezwałam do tej buraczycy i teraz żałuje,ale normalnie zszokowało mnie jej prostactwo.
![]() |
#4968 |
Zadomowienie
|
A no i mowia, ze dzieci nie sa madre, a moja dziolcha nauczyla sie trzymac zarcie w paszczy i nie polknie o nie !!! Tylko bedzie pluc . Ot, wiec moge powiedziec w prost NIENAWIDZE KARMIC MOJEGO DZIECKA !!!!!!
#4969 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() siedzę zamarznięta, bo moje dziecko usnęło w samochodzie i nie chciałam jej budzić, więc otworzyłam okno i śpi taka poubierana w foteliku, a ja już dygotam bo u nas zimno dzisiaj i paskudnie ![]() Cytat:
![]() Późno ten chrzest ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4970 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Spadam, bo Wojtek się obudził i płacze... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a jaki kolor chusty zamówiłas ?ciekawa jestem jak ci pojdzie wiazanie ![]() Cytat:
wez mnie nie załamuj co ![]() ![]() dobrze, ze masz takie fachowe zrodlo jak ta rehabilitantka bo wlasnie mozna sie dowiedziec duzo cennych informacji. I oczywiscie nam tu sprzedac ![]() Ja sie nie boje o lene bo wiem, ze kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie. Ona moze nie chwyta zabawek nie przewraca sie, ale jest silna, szybko unosila glowe i ma donosny glos ![]() ![]() Mysle coraz intensywniej nad chusta, ale sie chyba osr*am zanim tam małą wsadze ![]() Nie ja nie z Torunia, w zupelnie przeciwnym kierunku ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4973 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Masakra, jacy są ludzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj pachnie jak mamba, i juz widze, ze działa chociaz ostatnio zaniedbalam i dlugo nie uzywalam ![]() Te kosmetyki alterry niby wszystkie są fajne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do tego chodzienia do toalety - moja kuzynka miała tak samo, jej córka też właziła za nią ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
BAN stały
|
Miliw przedszkolu a Marc spi
![]() Ja tez bym nie dala rady nosic na rekach non stop.. Szczerze mowiac ja Marca w ogole nie nosze. ![]() ![]() Haniula a czemu mowisz ze Lenka jest za mala na nosidlo? Ja widzialam takie od urodzenia, ale kupuje od 3.miesiaca. I teorie ze dziecku dzieje sie krzywda w nosidelku gdy jest przodem do swiata to nonsens. Milena byla tak noszona i bardzo to lubila, nawet potrafila tak usnac. Poza tym nie byloby to dopuszczone do sprzedazy gdyby bylo szkodliwe. Poza tym caly dzien sie dzieciaka w nosidelku nie trzyma ![]() To sie teraz ja wymadrzylam ![]() Sandra nie wyobrazam sobie zeby moje dziecko nie jadlo 11 godzin ![]() A z innej beczki, Co robicie na obiad? ![]() Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2012-05-08 o 10:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4978 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jestem nie tylko matką ale też żoną kobietą i człowiekiem potrzebuję zjeść umyć się wysikać odpocząć mieć przez chwilę wolne ręce ... stwarzasz obraz matki męczennicy- chciałaś dziecko to się męcz ... albo ja po prostu źle odbieram Twoje posty Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
może coś być z tym imieniem ![]()
![]() |
#4979 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zamówiłam taki sam kolor jak Paula, spapugowałam po niej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a) olewać, bo się nie chce kłócić ![]() b) poznawać charakterek dogłębniej i akceptować to, jaką jest, bo tacy ludzie się nie zmieniają ![]() Także ja jestem jaka jestem, wredna, kąśliwa, czepliwa, kłótliwa, opryskliwa, nerwowa, pyskata Agata, obrażalska i co tam jeszcze ![]() ![]() ![]() ![]() No ale ja taka ponoć od małego byłam... ![]() ![]() Umyłam włoski, zmyłam lakier i znów pomaluję na kolor koralowy, żeby być seksi ![]() ![]()
![]() |
#4980 |
Zakorzenienie
|
a mial byc Leon, cholera jasna no !
![]() ![]() AgaMiliMarc bo ja chcialabym kupić nosidełko tula, a gdzies czytalam ze są one od 7kg dopiero, a L. jeszczy chyba 6 nie ma ![]() Ogolnie nosidelek jest milion pińćset ![]() A czemu nie mozna przodem, to ja tez nie wiem ![]() A w grafiku na mądrzenie bylas? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.