|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() |
#4352 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
Ale z psem, i to akurat tamtym - wiesz, dorastaliśmy razem, jeździł z nami na wycieczki samochodem i rowerem, był po prostu członkiem rodziny. Wiem, że to dziwnie pewnie brzmi dla niektórych osób ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
Widze, że na tapecie temat teściowych, ja przemilczę ![]() Brzuch jak napompowany, chodzę jak kwoka z bolącym pośladkiem, do niczego się teraz nie nadaje... |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli proponują pomoc to w takiej formie, że np. zrobią mi jakieś zakupy czy zajmą się starszą córą i za taką pomoc jak najbardziej będę im wdzięczna bo na pewno się przyda Natomiast moja babcia to zupełnie inna historia ![]() Za każdym razem jak mnie widzi głaszcze mnie po brzuchu i tiutia do niego a jeszcze ostatnio zaczęła do małego Filipku gadać myślałam, że wyjdę z siebie ![]() Moi rodzice wyjeżdżają 8 czerwca na wakacje i zabierają moją starszą córę ze sobą, no to oczywiście babcia wymyśliła, że przyjedzie tu do mnie i będzie mi pomagać no bo jak to my sami 3 psy, koty taki wielki dom na pewno sobie nie damy rady ![]() Powiem tylko tyle, że jak to usłyszałam to mnie po prostu zmroziło... W związku z tym zapowiedziałam już mamie, że niestety ale rozpowiem po porodzie, że lekarze zabronili odwiedzania małego i tyle, przykre, ale nie pozostawili mi wyboru ![]() Chcę w spokoju nacieszyć się tymi pierwszymi chwilami z małym razem z moim mężem i z nikim innym A najlepsze jest to, że mama mi przyznała rację, że w tej chwili to najbardziej nam święty spokój będzie potrzebny ![]() Co do piersi to moje po porodzie nie nabrały jakoś spektakularnie większych wymiarów, a w miarę stabilizowania się laktacji wręcz się zmniejszyły, ale myślę, że to bardzo indywidualna sprawa i u każdej kobiety to inaczej wygląda... Cytat:
![]() A mama faktycznie musi być wykończona tym wszystkim... Cytat:
![]() Znałam taką panią która w niedługim odstępie czasu straciła męża i syna po jakimś czasie straciła też psa (po długiej chorobie) który był z jej rodziną przez wszystkie te lata. I wyobraź sobie, że trzymała się cały czas a załamanie przyszło dopiero jak odszedł ten pies - bo on był dla niej tak jakby namiastką tego syna i męża, wiązało się z nim wiele wspomnień a jak odszedł ten pies to poczuła się już całkiem opuszczona |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
My z mężem mamy od dwóch lat koszatniczkę ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Na pewno będzie lepiej, skoro widać poprawę! Trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Głupi dowcip na poprawę atmosfery: moja babcia (ta o której tu mowa, lat 84) przy ostanim spotkaniu (2 tyg temu) powiedziała mi: my to się już na pewno nie spotkamy, teraz urodzisz dziecko i nie będziesz mieć czasu przyjechać, ja niebawem umrę, więc ŻEGNAJ. ![]() Babcię wizytujemy średnio raz w miesiącu. A jeszcze w temacie Allegro - zamówiłam pakę u polecanego tu RajRodzica, zapłaciłam natychmiast po zamówieniu, a był to piątek 10 dni temu (przed długim weekendem) - dostałam tylko w zeszły poniedziałek potwierdzenie zaksięgowania i cisza. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Położną wybraliśmy i zaklepaliśmy termin już w marcu ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4358 |
Wtajemniczenie
|
Ja jadę na zakupy
![]() ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |||||||||
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
myślę, że jeśli moje obawy się sprawdzą to w końcu mogę nie wytrzymać i wszystko to, co w sobie kumuluję może wybuchnąć... a chyba nie wspominałam Wam jeszcze, że mam wykupione jakieś modlitwy czy msze za mnie na całe życie i po śmierci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() od czasu gdy byłam na IP jakoś nie myślałam o tym ale im bliżej porodu tym częściej te czarne myśli powracają, trzeba powiedzieć jej o tym, że jedziemy tylko we dwoje i jak będzie po wszystkim damy znać, ale nie bardzo wiem jak zagadać... może uda mi się męża namówić, żeby chociaż zaczął gadkę... ale już sobie wyobrażam jak jej to mówimy a ona: oj tam oj tam jeszcze zobaczymy... Cytat:
![]() ja też zapytam dzisiaj o śluz jeśli nie zapomnę, bo ostatnio strasznie dużo go mam, jest przeźroczysty a czasem wyleci taki mały kawałeczek żółtawego coś jakby taki glut ![]() ![]() Cytat:
![]() dzielnie się trzymasz ![]() też już chciałabym mieć swoją kruszynę przy sobie ![]() Cytat:
Cytat:
mój mąż ogólnie też nie lubi ze swoją matką rozmawiać i najchętniej gdyby to było możliwe w ogóle by tego nie robił, opowiadał mi, że jak mieszkał u rodziców albo jeszcze zanim się poznaliśmy to potrafił tygodniami z nią nie rozmawiać ![]() on szybko się denerwuje gadaniną swojej matki i dla świętego spokoju woli nie wchodzić z nią w dyskusję, ale kto ma to robić? ja? to jest jego matka, jak trzeba pogadać z moją to bez problemu biorę telefon i przedstawiam sprawę i tyle, załatwione. teraz chciałabym się przeprowadzić, chociażby na dalsze osiedle, ale to niemożliwe, bo nie mamy tyle pieniędzy i samochód też bierzemy od teściów kiedy tylko chcemy... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
kurcze ale mi bąbel nogą przejechał w tym miejscu koło pępka gdzie skóra jest już na maksa napięta , aż z bólu krzyknęłam... ponarzekałam trochę na teściową a teraz trzeba się zabrać za jakieś porządki ale strasznie mi się nie chce... no a potem wizyta, nie chce mi się jechać autobusem... i jakoś nie chce mi się w ogóle tej wizyty, mogłabym już urodzić |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
1. Wiejskie korytko duże. (dla 8-10 osób) (Żeberka,golonka,kiełbasy smażone,pierś,karczek,sch ab z grilla,krupnioki,kotlet drwala,rolady,pierożki przeróżne,kiełbaski kręcone,kapusta zas,ziemniaki opiekane ogórki kiszone.)- 195 zł 2. Korytko wielki wypas. (dla 10-12 osób) na specjalne zamówienie (Żeberka,golonka,mięsa grillowane,schab,pierś,ka rczek,kotlet drwala,udka pieczone, de volaile,rolady wieprzowe,chrust drobiowy,schab z serem,mięsa chłopa,zestaw sałatek, ziemniaczki opiekane.)- 295 zł Tylko tak jak pisałam, ja korytkom nie ufam, bo kilka razy już byłam na imprezach gdzie było korytko i ludzie patrzyli na siebie co kto weźmie i co zostanie, a o drugim kawałku np. mięsa nie było co marzyć. Cytat:
![]() Cytat:
Mykam na wizytę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy Wy też prasowałyście skarpeteczki???
bo nie wiem czy dziwna jestem czy jak... mama zawiozła tatę do szpitala. niebawem przyjdzie na kawę to się dowiem jak długo będzie leżał |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za Twojego tatę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Zatem pozostaje czekać, co się wydarzy ![]() Cytat:
My myślimy o wykupieniu pakietu na pobyt w sali jednoosobowej, muszę dowiedzieć się, czy to jest teraz na 5 tygodni przed terminem możliwe i jak jest z położną w takiej sytuacji. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | ||||||
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33969362]Ja tak trochę wyrywkowo, bo tak jak pisałam, nie czytam już wątku na bieżąco - to taka jest moja teściowa. Identyczna. Teraz jak mój TŻ miał urodziny, była ona i moja mama, no łeb mi przez nią pękał. Wiecznie narzeka, o sąsiadach z góry z trójką dzieci to zrobiła chyba godzinny wykład, jacy oni to są źli, bo te dzieci ciągle hałasują.... A i brudzą piwnicę wózkiem.... No tak, ona jest przeczulona na punkcie tej klatki schodowej, każde półpiętro ozdabia jakimiś sztucznymi kwiatami i figurkami porcelanowymi ![]() ![]() Po drugie, nie muszę w sumie tego dodawać, ale jak się zastanawiacie, czy jechać wcześniej do szpitala i sobie go pooglądać - przypomnijcie sobie o moim przykładzie. I jedźcie i nie patrzcie na nikogo.[/QUOTE] Perse współczuję takiej teściowej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Aaa strasznie podoba mi się ten pomysł z prezentem od młodszego rodzeństwa! Na prawdę super! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Drugi tytuł jest KAPITALNY!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4365 |
Zakorzenienie
|
hmm a mnie po brzuchu mogą macać
![]() może to ja jakaś spragniona dotyku jestem :P
#4366 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak samo jak niektórzy pytają jak tam Malutka, jak ja się czuję to snuję opowieści i opowiadam co i jak ![]() ![]() ![]()
Dominiczka jest już z nami ![]() 25.05.2012r. Edytowane przez centipede Czas edycji: 2012-05-08 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie wiem tylko dlaczego pierwsze 6 godz to była masakra ![]() ![]() millena - współczuję przeżyć z psiakiem ![]() co do mamy to powiem tylko tyle że każda z nas ma chyba przejścia z rodziną. mnie też niektórzy wkurzają jak cholera. o teściowej nie wspomne.... zostaje zacisnąć zęby bo wojna do niczego nie prowadzi... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() poczytałam Was z rana a teraz uciekam bo mam dziś w planach zakupy, prasowanie, znajomych... wpadnę wieczorkiem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Wtajemniczenie
|
Ja już po śniadaniu i biorę się za "wicie gniazdka" - będę urządzać łóżeczko
![]() ![]() ![]() Tak tak, jestem podekscytowana tym porodem i czekam z niecierpliwością ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja w 4otc
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mam dosyc siedzenia w domu,młody siedzi od srody i ewidentnie ma już dosyć,marudzi,jęczy,nudzi mu się.A ja wariuję też już.Krosty się goją powoli ale strupy się porobiły,dookoła nie których krost jest czerwona plama,mam nadzieję że nie będzie miał blizn ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do brzucha. Najbardziej wkur..wia mnie mama tż. Ona ogólnie naprawdę jest wspaniałą kobietą i nie mogę na nią narzekać. Ale...Ja ogólnie mam niewielki brzuch jak na 9miesiąc i kilka dni przed porodem, ale u mnie jest to spowodowane szerokimi biodrami- wyglądam na 6miesiąc może. W każdym razie widać teraz, że jestem w ciąży i mama M do mnie ostatnio, ale Ty gruba jesteś. No ja pierd..lę nie jestem gruba (tzn, ogólnie to jestem ![]() A co do datykania to nienawidzę. Na szczęście u mnie nikt z rodziny nie ma zapały, żeby go dotykać i nikt się nie odważył. Ewentualnie jak zapytali czy się rusza a maly właśnie szalał to kto chciał mógł dotknąć. Ale miałam tak sytuację., Spotkałam się z kumpelą i uwmówiłyśmy się jeszcze z jej psiapsiółą na kawę. Laska widzi mnie 4 raz w życiu i na dzień dobry - gratuluję i chyc lapę do brzucha. Normalnie chciałam jej dać w pysk. Tak mnie to zaskoczyło. Cytat:
Cytat:
Ale sobie pospałam. Aż mi lepiej. Dziewczyny to co wybieramy produkujemy nowe tytuły?? Mnie się osobiście też podoba ten z bocianem. Anulka powiem Ci, że ja jestem mega zadowolona z tego balonika. I na pewno nie żaluję wydanych pieniędzy. Oczywiście rzeczywistość zweryfikuje jego zastosowanie i przydatnośc, ale przynajmniej ja mam poczucie, że coś robiłam i nie czekałam na zbawienie losu.
MIKOŁAJ ![]() Edytowane przez aga_bre Czas edycji: 2012-05-08 o 10:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Zakorzenienie
|
ok zacytowalam i mi sie strona cofnela;/....
Byla u mnie polozna dzis ![]() z malym wsyztko ok, tylko mu sie zrobily odpazenia na posladkach;/ ale od wczoraj odkad mam duzo pokarmu maly sie najada i spi! ![]() z tym, ze spi tylko i wylacznie jak ejst wlaczony tv , jak njest cicho w nocy robi sie niespokojny, marudzi i macha oczami tak jakby sie bal, Wtedy tez szuka bardzo cyca bo chce byc blisko. i to co wyszlo z tylka to wlasnie hemoroid. Mam robic nasiadowki na korze debu, polozna powiedziala ze powinien zejsc. Zabka sie ladnie goi, tylko ten krwiaczek sie zrobil i ciezko troszke siedziec. No ale wsyztko jest ok ![]() ![]()
#4372 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Zadomowienie
|
jeszcze się pochwalę ,poniewaz przyjaciółka mojej mamy, która przyjechała właśnie ze stanów do polski przywiozła nam zamowione kocyki Cartersa ( są SUPER !!!!!) i drobny prezencik w postaci pajaca na zimę. I tak mi się to wszystko podoba !!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zadomowienie
|
jaki super przystojniak z tego LEONA !!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Wstałam dzisiaj w bardzo dobrym humorze. Noc minęła mi spokojnie, a mój P ostatnio jest taki cudowny, jak na początku naszej znajomości ![]() ![]() Teraz mam trochę inny humor...poczytałam Was i ryczę jak bóbr ![]() Mój pies jest jedną z najważniejszych istot w moim życiu... Mamę straciłam 8 lat temu (...jak ten czas leci), a to była dla mnie najważniejsza osoba na świecie. Do tej pory nie mogę pogodzić się ze stratą... Został mój kochany Tata, mój narzeczony Paweł i właśnie mój pies- Diego. Jest jeszcze Haneczka, która buszuje u mnie w brzuszku, a niedługo będę tuliła Ją w swoich ramionach. Generalnie jestem szczęśliwą i optymistycznie nastawioną do życia osobą, ale myśl o stracie kolejnej drogiej mi osoby (istoty) nadaje mojemu życiu innego spojrzenia. Tło się zmienia diametralnie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wg mojego rozeznania, to 350zł za sesję to wcale nie jest dużo. Ja chciałam mieć sesję u pani fotograf, która jest znana i robi (moim zdaniem) na prawdę fajne zdjęcia, to u niej sesja kosztuje od 600zł. Ze względu na mój stan zdrowia musiałam zrezygnować z tej sesji. Wiadomo, że to nie lada wysiłek, a poza tym ta Pani ma swoje studio kawałek drogi ode mnie. Dlatego zdecydowałam się na sesję bliżej i u osób znajomych, którym w każdej chwili mogę powiedzieć "nie daję już rady", albo "tego nie zrobię" i nie ponoszę konsekwencji ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() _millena, a może Ando ma problemy z przełykiem z powodu narkozy? Rasy psów, które mają krótką kufę, źle przechodzą narkozę w ogóle, a później mogą mieć jakieś komplikacje. Tak gdzieś, kiedyś słyszałam więc piszę. Wierzę w to mocno, że wszystko będzie dobrze...zresztą, nie może być inaczej ![]() ![]() Trzymajcie się dzielnie, a my przesyłamy Wam ogromne ilości pozytywnej energii i tyle wiaderek zdrowia, ile potrzeba ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-05-08 o 10:55 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
#4378 |
Zadomowienie
|
no i nie mam dzisiaj wizyty, nie ma gina, idę w czwartek, no to zdążę jeszcze z badaniami moczu
millena super prezenty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Wtajemniczenie
|
agatka, Leon jest super
![]() _millena, fajne kocyki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.