|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33992453]Nie idę do hematologa, nikt mi tego nie zlecił. W ogóle mój lekarz oprócz tej poradni genetycznej nie zlecił mi żadnych badań. Ani tych, o których pisałam tu z Tobą...
Zastanawiam się, co tu robić... ![]() Byłam u kardiologa, 04.06 idę do poradni genetycznej, a na własną rękę zrobię badania tarczycy - mam ładną rozpiskę z tłumaczeniem, którą posłała mi SzmaragdowyKotek ![]() Trzymam kciuki za kolejne rozpakowujące się Mamusie! Aaaaa i jeszcze: patyczkiem mi robili wymaz pod kątem grzybków (na szczęście nie stwierdzono), cytologię mi robili taką szczoteczką jakby.... Cytologię robił mi gin w gabinecie w cywilizowanych warunkach, a wymaz robił jeden gin w szpitalu nie informując mnie o tym ![]() No ja właśnie nie wiem co mi ten mój doktorek pobrał ![]() Co do lekarzy - wiesz, ja nie mogę i i nie powinnam się mądrzyć co zrobić w Twojej sytuacji, bo sama w takiej nie byłam. Nie chciałabym Ci tu palnąć jakiejś głupoty lub namawiać do podążania w niewłaściwym kierunku. Ale ponieważ też mam za sobą dość ciężkie przejścia i po półtora roku brak jednoznacznej diagnozy, proponowałabym Ci właśnie - nawet na własną rękę, skoro nikt nie daje skierowania - wybrać się do tego hematologa. W badaniach krwi może wyjść bardzo dużo informacji o organizmie. A może wizyta prywatna (nie potrzeba skierowania) u hematologa i przedstawienie mu Twojej dokumentacji ciąży, niech się wypowie, czy należy iść w kierunku badań hematologicznych? Ja bym tak zrobiła. A może też ginekolog-endokrynolog? |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
La Moderatoiure
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Ja siedzę dalej "przeterminowana"
![]() ![]() ![]() Jutro mam kolejne ktg, może w końcu wykaże jakieś skurcze ?! Ech, ileż można czekać... Agatka trzymam kciuki! Gabi tetrowych -20, flanelowych -6, pieluszki- Pampers Newbaby 2-5kg, 2 opakowania na początek, bo nie wiem czy będą okey. |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33992453]Nie idę do hematologa, nikt mi tego nie zlecił. W ogóle mój lekarz oprócz tej poradni genetycznej nie zlecił mi żadnych badań. Ani tych, o których pisałam tu z Tobą... Zastanawiam się, co tu robić... ![]() Byłam u kardiologa, 04.06 idę do poradni genetycznej, a na własną rękę zrobię badania tarczycy - mam ładną rozpiskę z tłumaczeniem, którą posłała mi SzmaragdowyKotek ![]() Trzymam kciuki za kolejne rozpakowujące się Mamusie! Aaaaa i jeszcze: patyczkiem mi robili wymaz pod kątem grzybków (na szczęście nie stwierdzono), cytologię mi robili taką szczoteczką jakby.... Cytologię robił mi gin w gabinecie w cywilizowanych warunkach, a wymaz robił jeden gin w szpitalu nie informując mnie o tym ![]() A mam takie pytanko czy w czasie trwania ciązy miałaś robione badania genetyczne ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Ja to w sumie już w te znaki nie wierzę. Też miałam urodzić już chwilę temu, a tu cisza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ba, oczywiście, że każda z nas dokonała! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Bardzo jestem ciekawa, co tam Ci powiedzą. U mnie niestety taka wydzielina nic nie oznacza... Cytat:
![]() I nawet do nas "koko" dotarło ![]() Ech, skoro tak chcesz, to trzymam za to ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wczoraj dostaliśmy fotel bujany i uwaga mamy wszystko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
![]() jeszcze w dwupaku jestem, dzisiaj popołudniu zgłaszam się na IP do szpitala, no i zobaczymy, czy mnie wypuszczą czy już zostawią i będą indukować poród, boję się jak cholera, przez ostatnie dwa dni to miałam taką deprechę że szok, właściwie to cały czas ryczałam, dzisiaj już jest lepiej. Jutro zaczynam 42 tc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Rozeznanie
|
Nasteczko, śliczny pokoik
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj byłam u gina po zaśw to mi pow że mam ranę i w środku to pow że normalne ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() dobrze twojemu dziecku tam ![]()
![]() |
#4539 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zobaczymy, co mi wyjdzie z tą tarczycą, wtedy pomyślę o endokrynologu. I poszukam innego gina i spytam go, co on myśli o dalszym postępowaniu, włącznie z hematologiem. Nie, nie było podstaw, bo z dzieckiem było wszystko dobrze, zresztą autopsja wykazała brak wad rozwojowych. Teraz idę, ale porzuciłam nadzieję, że się czegoś dowiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jesli ma się babcie na miejscu , to zupełnie inna sprawa. Wszystko zalezy od sytuacji zawodowej też. Ja np nie mogę pozwolić sobie na 4letnią przerwę w zawodzie bo popłynę. Mam wolny zawód i własną firmę, jeśli zniknę na 4 lata to będzie równoznaczne ze śmiercią zawodowa ![]() A psiak - dziękuję ![]() Cytat:
Pierwsze pampki kupilam firmy Pampers - newborny. Cytat:
![]() A gdzie rodzisz ? nasteczka83 super pokój !!! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33992840]Płakać mi się już chce, żebym to ja sama musiała wymyślać sobie lekarzy....
Zobaczymy, co mi wyjdzie z tą tarczycą, wtedy pomyślę o endokrynologu. I poszukam innego gina i spytam go, co on myśli o dalszym postępowaniu, włącznie z hematologiem. [/QUOTE] No niestety, nie jest czasem łatwo z lekarzami. Ale myślę że dobrze robisz, grunt to trzymać rękę na pulsie - bo to nam samym najbardziej zależy na naszym zdrowiu, lekarz może mieć zły dzień i machnąć ręką. Dlatego moim zdaniem lepiej samemu - nawet, jeśli czasem nieco hipochondrycznie - szukać sobie lekarza, niż słuchć i wierzyć w to, co nam mówią. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 | |||
Wtajemniczenie
|
niuniunia, gratuluję wyprawki i ślicznej córci!
nasteczka, prześliczny kącik dla córci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Flanelowe 2 jako przytulanko-kocyki Pampersy 1, paczka 78 szt. i na zapas już kupione Pampersy 2 Cytat:
Wszystkie to musimy przejść ![]() Mam nadzieję, że masz czyjś nr i będziemy wiedzieć, jak tam postępy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tetry we wzorki- 5 stz Tetry flanelowe-5szt Narazie mamy 1 paczkę Pamppers 2-5 kg, jedną 3-6, i mega karton 4-9 kg. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | ||||||
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() _agata ale wieści z rana ![]() ![]() ![]() U nas dziś koniec 37 tyg także Leon wyłaź mamusia Cię błaga ![]() Ja się ledwo toczę ![]() W ogóle to ganiam do kibelka co chwilę, wymiotuje, mała kłuje, boli mnie brzuch, ale to cały czas nie jest ten ból o który chodzi ![]() Jak dla mnie skurcze też w ogóle nie przypominały bóli okresowych... Jak będzie mnie tak bolało, że nie będę w stanie mówić, stać itd. to wtedy pojadę do szpitala przynajmniej u mnie tak to wyglądało. Gratuluje wczorajszych wizyt ![]() Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie prezentów dla starszego rodzeństwa ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mała miała odparzenia z powodu skazy białkowej i sprawdził się rewelacyjnie ![]() Tym razem też mam zamiar go używać Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też ostatnio drapię się jak głupia, ale nie jest to tak nasilone jak u Ciebie [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33984227]Cześć Dziewczyny, Byłam u kardiologa, ale niczego się nie dowiedziałam, tzn. teraz wyniki mam OK (osłuchała mnie, EKG, ciśnienie), a w ciąży ciśnienie nie było aż tak wysokie, że mogło spowodować śmierć Dawida. Wizyta w październiku. Jestem w punkcie wyjścia. Za to... EKG robiła mi taka dziewczyna, która jest chyba śląską MissMalezji ![]() ![]() Może to faktycznie lepiej tak jak dziewczyny piszą, że nic nie wykazali... Dobrze, że trafiłaś na taką sympatyczną osobę, ludzkie podejście potrafi zdziałać cuda, tak niewiele trzeba Ściskam mocno ![]() Cytat:
![]() ![]() No to teraz jak mamusia już zrobiona na bóstwo to dzieć może wychodzić ![]() ![]() Kapukat o rany ale ten czas leci ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
_agata trzymam kciuki
![]() śliweńka no właśnie ja się chciałabym wybrać do gina za jakieś max 2 tygodnie, żeby zobaczył co i jak.
#4547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gaabi ja mam 10 tetrowych, 2 flanelowe, małą paczkę 1 z Huggiesa, paczkę 43sz Pampersów new born, i 80szt pampersów 2. w razie czego jedynki mąż dokupi ![]() idę po jakąś herbatę. normalnie mam lenia.... a tu czeka sprzątanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko że ja potrzebuję oddechu po tej ciąży, do tej pory aktywnie uprawiałam sport, byłam w ciągłym ruchu i teraz skręca mnie w paragraf żeby jak najszybciej wrócić do tego. Poza tym mam potrzebę zadbania o ciało ![]() A leżenie plackiem tyle czasu to musi być hardcore, to jest coś, czego się bałam przez całą ciążę. Gratuluję Ci wytrwałości ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dlatego uważam, że takie o 4 lata starsze rodzeństwo w roli w pewnym sensie "mentora" dla małego rodzeństwa to bardzo fajna sprawa. I brat mi dawno temu zapowiedział, że jak mu się nie spodoba jakiś mój kolega, to będzie interweniował ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() O, a powiedz mi proszę przy okazji, jeśli wiesz, bo ja mam sprzeczne informacje z naszego kochanego ZUSu - czy na macierzyńskim możemy wystawiać faktury? Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | ||
La Moderatoiure
|
Cytat:
![]() Cytat:
Siedzę i czekam na jakieś skurcze, symptomy, objawy porodu i nic. Nawet brzuchol mi nie opadł. Mam tylko twardnienia brzucha, ale to już od 2 tygodni ![]() Wybrałam Ujastek. Byłam tam już dwa razy na ktg, jutro trzecie podejście. Personel bardzo sympatyczny póki co. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | ||
Wtajemniczenie
|
Już mi nerwy lekko przeszły...
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie pieluch. Ja mam 26 tetrowych i 10 flanelowych. Myślałam, że zdecydowanie za mało, ale chyba nie jest tak źle ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33992840]Płakać mi się już chce, żebym to ja sama musiała wymyślać sobie lekarzy.... Zobaczymy, co mi wyjdzie z tą tarczycą, wtedy pomyślę o endokrynologu. I poszukam innego gina i spytam go, co on myśli o dalszym postępowaniu, włącznie z hematologiem. Nie, nie było podstaw, bo z dzieckiem było wszystko dobrze, zresztą autopsja wykazała brak wad rozwojowych. Teraz idę, ale porzuciłam nadzieję, że się czegoś dowiem.[/QUOTE] Kobieto, Ty nie płacz, tylko działaj!!!!!! ![]() Ja na Twoim miejscu każdego dnia byłabym u innego lekarza ![]() ![]() Przepraszam za dosadność mojej wypowiedzi, ale piszę to, co myślę. Wyrzucają Cię drzwiami, to wchodź oknem! Nie dajesz rady, to poproś o pomoc Męża, Mamę. Nie poddawaj się!!!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
Zresztą, nie znam osoby, która nie byłaby zadowolona z szybkiej decyzji o drugim dziecku ![]() Mama, im dziecko jest starsze, tym bardziej się rozleniwia (przyzwyczaja do lepszego) i również ciężko jest się zdecydować na następne dziecko. Przynajmniej takie wnioski wyciągam z obserwacji moich znajomych ![]() Fajnie, że z Ando lepiej ![]() Znowu mi brzuch twardnieje ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-05-09 o 09:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zakorzenienie
|
pokoik bomba
![]() _Agata - to trzymam kciuki, może to jednak nie poród ![]() Gaabbi - ja mam pieluch tetrowych 15 i flanelek 4 - tych ostatnich używam na przewijak. Uważam że tetry mam wystarczająco a nawet za dużo co do dziecka, to u mnie różnica max 2 lata - jeśli się nie uda, Adaś będzie jedynakiem, nie wyobrażam sobie mieć dziecka mając 35 lat.... ![]() idę dzisiaj na sprawdzenie do szpitala, czy z żółtaczką i innymi rzeczami u Adasia wszystko ok |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję wyprawki ![]() Córeczka prześliczna ![]() ![]() Cytat:
flanelowych nie kupowałam kupiłam za to taki zestaw małych ręczniczków z ikei ponoć fajnie się sprawdzają http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40054538/ a pampersy happy newborn z wycięciem jeszcze dokupimy paczkę dada 3-6 kg Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zadomowienie
|
![]()
Libretka, 42tc
![]() ![]() Agata, a Ty to nie wymyslaj tylko dawaj juz tego dzieciaczka na świat ![]() U mnie ok, wychodze jutro choc moglabym juz dzisiaj. Rana dalej ciagnie, ale to nic w porownaniu z tym co bylo na poczatku. Myszka zdrowa, dalej grzeczna ![]() Nie mam jeszcze mleka, ale w kOncu mam duże piersi!!! ![]() Gaabbi, moja coreczka ma na imie Natasza. |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4555 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do bóli - ja sie właśnie obawiam, że nie rozpoznam tych bóli, wiem tylko tyle, że mają być silne ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
szok, jak co kichnę to siknę, boję się, że te wody przegapię dziś jak co dzień z rana wymiotowałam, to mi dużo śluzu wyleciało takiego białawo-lekko żółtego- to mógł być czop? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
moj rocznik to dopiero teraz zaczął sie rozmnazac intensywnie ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- co do pieluch to mamy opakowanie Pampers New Born , Pampers Premium Care 2, Dada Premium. Mysle, ze na jakis tydzien starczy ![]() Dada zdecydowanie wymiata pod wzgledem ceny, ale nie wiem jak dupka zareaguje ![]() Tetrowych w sumie bylo okolo 30, ale 2 juz przerobilam na szmatki do kurzy ![]() ![]()
![]() |
#4560 |
Rozeznanie
|
tak dla oderwania się od spraw dzieciowych ostatnio zamówiałam sobie pare rzeczy u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user.php/r...&us_id=7122944 polecam ten błyszczyk http://allegro.pl/08-brazowy-kremowy...309208895.html ma fajną konsystencje tylko że ja kupiłam różowy
sporo mają testerów, kosmetyków o mniejszej wadze także trzeba czytać opis aukcji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.