|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#62941 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() Eiri, sa gdzies Twoje zestawy w codzienniku? bo tak pomyslalam, zeby moze podpatrzec cos dla siebie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2012-05-09 o 11:18 |
||||
|
|
|
#62942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pierwsze O daj tłuściocha z miodem Artiste jest bardzo lekka - nie wiem jakie masz włosy. Swoim grubym dałabym obie A i F Cytat:
bez SLS mozesz myc codziennie, SLS osłabi |
||
|
|
|
#62943 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A miód nie puszy? Po zastosowaniu balsamu miód i mleko mam straszny puch. Cytat:
|
||
|
|
|
#62944 | |||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Po pierwsze - nie panikować Bardzom rada Twojemu postowi o porowatości. Może podkleić link do FAQ? Będzie łatwiej znaleźć Chciałabym prosić o info o niepoprawności "olejowania" - link jakowyś Cytat:
![]() Cytat:
Plopping należy już do stylizacji i suszenia, więc aplikacja czegoś po nim jest dość ryzykowna. Może się skończyć bardzo różnie. Ujmując sprawę krótko: można zepsuć efekt ploppingu. Do tego się nada. Cytat:
Jestem przeciwniczką protein w psikadłach. Ale wybór jest Twój.
|
|
#62945 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#62946 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#62947 |
|
Rozeznanie
|
Hej, napisałam wczoraj w nocy z pytaniem, ale nikt mi nie odpisał. Próbuje więc jeszcze raz. Bardzo ale to bardzo chciałabym zrobić sobie taką fryzurę. Włosy mam podatne, ale albo za bardzo mi się pokręcą albo w ogóle, a ja chcialabym tak jak na zdjęciu ma V.M. Pomożecie?
|
|
#62948 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#62949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#62950 |
|
Strażnik Wizażu
|
Wczoraj nim myłam pierwszy raz
|
|
|
|
#62951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem trochę zielona jeszcze w temacie Czyli mogę dodać np. do maski Alterry z granatem, tak? Czy ma znaczenie jaki miód? I czy mogę nałożyć najpierw olej, potem po zmyciu maskę i wtedy myć, czy jak już dam olej to maska przed następnym myciem? |
|
|
|
|
#62952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba nie mam uprawinień do grzebania w FAQ?Cytat:
z jednej strony nie ma: masłować ani smalcować z drugiej: jest balsamować a nie balsamić !? O JAKIE DZISIAJ BEDZIE SPA ;D ohoho |
||
|
|
|
#62953 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
a zdjęcie jakieś nam pokażesz?
|
|
|
|
|
#62954 | |||||||||||||||||
|
|
Nic tylko zamordować za te szparagi u góry... Jestem ciągle głodna
A szparagi kocham na nic mi przepisy, bo gdy je gotuję, to zwykle nie dożywają do końca procesu Cytat:
Cytat:
Wiesz, czemu nie wychodziło? bo kręcone potrzebują po pierwsze pielęgnacji. Stylizacja jest jedynie wisienką na torcie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tego pytania Cytat:
jesteś pewna? Shea potrafi nieźle obciążyć.Rafinowane jest oczyszczone, więc bezpieczne i dla skóry. Efekty na włosach możesz uzyskać wolniej niż po surowym. Cytat:
Cytat:
Podesłać z Polszy ? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie utrwalamy stereotypów ![]() Cytat:
Za mną chodzi sezamowy. Cytat:
Ostatnio na weselu miałam irokeza, ale chyba masz sporo dłuższe włosy od moich. Jeśli myjesz czymś delikatnym, nie wysuszasz skóry i nie prowadzisz zabójstwa cebulek, to nie osłabia.
|
|
#62955 |
|
Wtajemniczenie
|
podczytuje watek olejowy na ogolnym fryzjerskim i z tego co widze, ostatnio tam jest szal na sezamowy. Jak dla mnie, to jest moj pierwszy w zyciu olej, ktorego nie moge uzywac ze wzgledu na zapach, mam odruch wymiotny
|
#62956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olej możesz dodać do maski z miodem, będzie 2w1
|
|
#62957 |
|
ma zielone pojęcie
|
Eloe77, swego czasu też myślałam o tym „olejowaniu”. Hmmm... Na pewno poprawnie jest „oleić”, ale nie wiem, czy nasze „olejowanie” podchodzi pod „olejenie”
![]() Jak to się ludzie różnią... Ja zawsze mam ochotę zjeść sobie włosy, tak ładnie pachnie mi olej sezamowy.
|
#62958 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#62959 |
|
Rozeznanie
|
nie mam kręconych ani prostych, dlatego napisałam że są podatne, bo jeśli ma się dużą wyobraźnię to można zobaczyć tam fale
A tak serio, to jak zwiąże je w kok to wyjdą fale, a jak pogniote to loczki, ale nigdy nie wychodzi mi tak jak na tym zdjęciu
|
#62960 |
|
ma zielone pojęcie
|
Nie wiem. Może zamiast „hennowania” powinno być „hennienie”?
![]() A tak serio, to muszę sprawę przemyśleć. Jak coś mi do głowy przyjdzie, to się podzielę refleksjami
|
#62961 | ||||||||||||||||||||||
|
|
Cytat:
nie to miałam na myśli Raczej to, ze wcześniej tego nie widziałam, a skoro jest w Rossmannie, to łatwo dostępne ![]() Cytat:
Potem, za jakiś czas zmyjesz szamponem i po kłopocie. Chyba że jesteś na etapie testowania reakcji włosów na silikony czy tez na początku ścieżki cg, to lepiej nie dawać. Jak zwykle brak jednej odpowiedzi Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oleje tego typu mają to do siebie, ze można je trzymać bardzo długo. Cytat:
Cytat:
Jego akurat warto zapytać o "olejowanie".Cytat:
Cytat:
Cytat:
Działaj. Arnika i aloes pod ręką! HA i gliceryna też się przydadzą ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
I na jakich konkretnie włosach... Cytat:
Dopiero włos odpowiednio odżywiony może wykazać większą tendencję do kręcenia. Do ładnego kręcenia. Fakt, że zdjęć wynika, że włosy masz podniszczone i dodatkowo rozjaśnione. Ponieważ przeszłam przez etap rozjaśniania, powiem Ci tylko tyle - mój włos nierozjaśniony (i zadbany) jest niemal 3 razy grubszy. Ze zdjęć nie wynika poza tym wiele więcej. Przydałoby się ujęcie tyłu, by zobaczyć, w jaki sposób jesteś ścięta. Cytat:
Cytat:
Skoro oczyszczasz włosy, to nie ma sensu robić omo. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale owszem - miód jest humektantem i puszyć jest zdolny. Zatem podlinkuję Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem to wszystko ma znaczenie. Faktem jest, iż rozluźnienie norm w internecie postępuje. Nadto mamy do czynienia z forum, a więc jakimś substytutem języka mówionego co pociąga za sobą kolokwialność. Z tego tez powodu u siebie dopuszczam takie elementy (na dodatek na własny użytek robię takie - wzorowane na języku niemieckim - słowne zbitki). Z obserwacji własnych mediów wynika, że takie postępowanie - czyli słowotworzenie czasowników od istniejących rzeczowników jest zjawiskiem powszechnym, np.: budżetowanie, audytowanie, . Przemawia za tym choćby ekonomia, że nie wspomnę o anglicyzacji.Co do samego "olejowania" mamy formę "oliwić". I co teraz? Ach - jeszcze o "balsamowaniu". Moim zdaniem to jest dużo starsze słowo i o znaczeniu zgoła innym, niż obecnie mu się przypisuje. Balsamowano przecież zwłoki... Jeszcze jedno acha Mam dość liberalne podejście do słowotwórstwa w necie.Cytat:
Cytat:
Bo te na zdjęciu zostały zrobione lokówką.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-05-09 o 14:26 |
||||||||||||||||||||||
|
|
|
#62962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tru ![]() Oliwienie zaklepałabym dla oliwy - dla innych olejów już tak sztucznie Cytat:
będzie olej lniany -> kupiłam migdałowy, nie wiem czy go włączać teraz SLS ![]() i maseczka z blendera na glucie lnianym, do tego upoluję jakiś owoc, lecytyna i troszkę oleju taka Alterra że tak ujmę :Pjuż się cieszę na blender
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-05-09 o 14:04 |
||
|
|
|
#62963 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Lokaski
Wybaczcie, że nie piszę, ale Kubuś zajmuje sporo czasu, albo to ja chcę się nacieszyć każdą chwilą z nim, kiedy jest taki malutki i kiedy jeszcze nie pójdę do pracy ![]() No i przeprowadzka, sprzątanie i wyrzucanie rzeczy z niezamieszkałego ponad 10 lat domu zajmuje sporo czasu A włosowo - włosy rosną mi jak szalone, mimo że nic nie wcieram, trochę mi wypadają, na szczęście w normie, choć wiem, że może być gorzej. Postaram się niedługo wrzucić jakieś zdjęcie, ostatnio miałam ładne włosy, ale mały mi tak je wytargał (uwielbia mnie łapać za włosy) że nie nadawały się do niczego
|
|
|
|
#62964 | ||||||
|
|
Cytat:
czy "członkini: Cytat:
Cytat:
Cytat:
też bym była cała w uśmiechach. tymczasem zastanwiam się, jak tu wyskrobać pieniądze na zamówienie na ZSK lub mazidłach ![]() Mieszkanie zjada pieniądze ![]() A ja wykańczam wszystko, co mam (bo trochę tego jest ). Z półproduktów zostały mi tylko olejki eteryczne Cytat:
Cudowny słodziak. Na buziaczka do Eloe Cytat:
|
|
#62965 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
Wpadam w trakcie nadrabiania po dłuuugim weekendzie (jestem na 215 stronie i dogonić Was nie mogę). Od razu podziękuję za podpowiedzi co do płukanki z l-cysteiną, o którą Was pytałam jakiś czas temu. Płukanka rzeczywiście działa cuda, ale zapaszek ma taki, że nie dotrwałam do 'suchości' włosów. Po 2h dosuszyłam suszarką, bo miałam dosyć snującego sie za mną zapachu bąka ![]() Dziewczyny, jestem w rozpaczy - chodzi o moje wypadające włosy. Znajduję je wszędzie - w domu i na ubraniu i są to głównie włosy z cebulkami. Podczas mycia zatykaja sitko w odpływie. Myślałam, że to kwestia ich długości i tego, że czeszę tylko podczas mycia, a myję co 3 dni, ale dzisiaj policzyłam te co zostały na sitku i wyszło mi ok 500!!! To chyba dużo za dużo, jak myślicie. Pamiętałam jaka jest dzienna norma, ale z tego stresu zapomniałam, a w necie każdy pisze co innego. Napiszcie mi proszę co stosujecie, bo wiem, że niektóre z Was mają problem z wypadaniem. Nie musi być na forum, może być na PW, jak wolicie. Chciałabym tez zapytać czy warto kupić prrodukty NATUR VITAL? Stosowałyście je może?
|
#62966 |
|
Zakorzenienie
|
Myszka jaki słodziak
![]() też wolałabym takiego człowieka niż jakieś stare kozy w komputerze :P |
|
|
|
#62967 | ||||
|
|
Cytat:
![]() Norma to ok. 100 dziennie, ale można mieć więcej lub mniej. Grunt to obserwacja normy własnej. Nie musisz liczyć, ale widzieć mniej więcej. Cytat:
Warto by było jednak przemyśleć, co mogło spowodować tak nasilone wypadanie. Może Twój organizm daje Ci coś do zrozumienia? Cytat:
Cytat:
Mee..
|
|
#62968 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ratujcie... Wczoraj wieczorem było:
-Romantic z jedwabiem i Garnier AiK na 15 minut -Skalp Joanną z pokrzywą i zieloną herbatą -Nivea Flexible Curls odzywka na jakieś 5 minut -pianka z nivea -joaśka z lnem Plunking na noc, dzisiaj rano było fajnie, miękko i z połyskiem, poszedł żel z bielendy, troche ziaji z jojoba i wio do szkoły... tam patrzę w lustro i załamka... puch, skręt z tyłu piękny, z przodu prawie brak i susza... Gdzie jest błąd? Co z domowych produktów najlepiej dodać do maski z proteinami? Olej? Miód? |
|
|
|
#62969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naloz samego ganiera, on nawilza i natluszcza dobrze, i nie rozumiem - najpierw dalas pianke a potem odzywke bs? chyba powinno byc odwrotnie, zadna pianka nie ma wlasciwosci nawilzajacych no nakladanie zelu na suche nie zawsze konczy sie sukcesem, przewaznie konczy sie puchem i suchoscia a co to ziaja z jojoba? jakas odzywka/zel? jak dla mnie za duzo walnelas wszystkiego
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2012-05-09 o 15:42 |
|
|
|
|
#62970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

Czy codzienne mycie kręciołów szamponem może je w jakis sposob oslabic?

na nic mi przepisy, bo gdy je gotuję, to zwykle nie dożywają do końca procesu 

Jego akurat warto zapytać o "olejowanie".
Wybaczcie, że nie piszę, ale Kubuś zajmuje sporo czasu, albo to ja chcę się nacieszyć każdą chwilą z nim, kiedy jest taki malutki i kiedy jeszcze nie pójdę do pracy