Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-10, 08:16   #2431
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Dzień dobry

Nadrobię jak Stefek pójdzie drzemać. Teraz siedzi i patrzy na Misia Ruperta Zaciesza do telewizora aż miło

Noc mieliśmy tragiczną. Od 3 rano gdzieś do 4.30 był jeden wielki ryk. Wstał o 6 jak zwykle. Nie dał się oszukać pseudo nocą
Usnał jak mu dałam druga dawkę ibufenu. Nie wiem, czy to jakiś skok, czy skubance już sa bardzo blisko, ale tak płakał, że mi serce pękało
I zacząl w nocy gadać...nie wiedziałam już, czy plakać, czy się śmiać jak zaczynąl swoje "bububu bababa, dedede, bllllll"

Ide go zatankować i może się zdrzemnie. Już ma takie malusie oczka.
Stary 2012-05-10, 08:31   #2432
martunia_199
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
u nas zawsze jest wszystko na raz

Teraz naprawdę idę już do wyrka

Zapomniałam wcześniej o obiecanym załączniku:
no właśnie miałam wczoraj krzyczeć że brak zdjęcia no normalnie full wypas ma Szymek zabawki jest przesłodki

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

Stefan mi się ciągle wybudza z płaczem. Ibufen pomogł na 40 minut
Tak więc ide spać bo chyba czeka mnie mały nocny armagedon.

Buziaki
znam to bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

Witam z samego rana, zapowiada się ładna pogoda, więc chyba zaraz lecimy na spacer

A u nas dalej bez glutenu. Jeden lekarz krzyczy, że nie wolno u Ignasia, drugi że koniecznie trzeba, bo robię mu krzywdę

Jeśli dziecko wstaje samo, bez pomocy, to znaczy że jest już na to gotowe

Ech. No i kliknęło mi się. Kupuję Quinniego Tylko że tą poprzednią wersję, bo ta która ma siedzisko mocowane (też) tyłem do kierunku jazdy nie jest nam potrzebna. Ignaś chce jeździć tylko przodem. Będziemy mieć niebieską wersję

Hihi.. U nas jest to samo
to może daj mu tego glutenu troszkę i będziesz widziała czy coś się dzieje - najwyżej odstawisz i już
Cytat:
Dzień dobry

Nadrobię jak Stefek pójdzie drzemać. Teraz siedzi i patrzy na Misia Ruperta Zaciesza do telewizora aż miło

Noc mieliśmy tragiczną. Od 3 rano gdzieś do 4.30 był jeden wielki ryk. Wstał o 6 jak zwykle. Nie dał się oszukać pseudo nocą
Usnał jak mu dałam druga dawkę ibufenu. Nie wiem, czy to jakiś skok, czy skubance już sa bardzo blisko, ale tak płakał, że mi serce pękało
I zacząl w nocy gadać...nie wiedziałam już, czy plakać, czy się śmiać jak zaczynąl swoje "bububu bababa, dedede, bllllll"

u nas jest dokładnie to samo a le ząbki raczej to nie są bo już obydwie jedynki dolne się przebiły nie podobno żeby od razu górne się szykowały

wczoraj Zuzia się obudziła o 3.30 i od razu do góry dupka i stoi w łóżeczku i gada do siebie

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:32   #2433
mama zosi
Zakorzenienie

obudzono mnie brutalnie awantura z rana, że wózek pani sprzątaczce blokuje dostęp do okna, a ona chce je umyć nie dość że pierwszy raz od nie pamiętnych czasów się u nas pojawia, to jeszcze wózka przesunąć nie umie o pół metra?! głupie babsko, musiałam wstać, i samemu pójść go przesunąć

Cytat:
Ech. No i kliknęło mi się. Kupuję Quinniego Tylko że tą poprzednią wersję, bo ta która ma siedzisko mocowane (też) tyłem do kierunku jazdy nie jest nam potrzebna. Ignaś chce jeździć tylko przodem. Będziemy mieć niebieską wersję
quinnie rządzi
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 08:33   #2434
martunia_199
Zakorzenienie

dla Michasi spóźnione sto lat

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
obudzono mnie brutalnie awantura z rana, że wózek pani sprzątaczce blokuje dostęp do okna, a ona chce je umyć nie dość że pierwszy raz od nie pamiętnych czasów się u nas pojawia, to jeszcze wózka przesunąć nie umie o pół metra?! głupie babsko, musiałam wstać, i samemu pójść go przesunąć

quinnie rządzi
guuupia baba

może i ja się skusze - tylko co na to mój mąż

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-05-10, 08:38   #2435
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

biedaczka coś ewidentnie męczy. jak tu pomóc tym maluchom, kiedy same nie potrafią powiedzieć o co chodzi?

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
dla Michasi spóźnione sto lat

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

guuupia baba

może i ja się skusze - tylko co na to mój mąż
jak to co?! będzie miał kolejny wózek w domu toż to prawie taka radocha jak kupno nowego auta
Stary 2012-05-10, 08:48   #2436
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
biedaczka coś ewidentnie męczy. jak tu pomóc tym maluchom, kiedy same nie potrafią powiedzieć o co chodzi?

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

jak to co?! będzie miał kolejny wózek w domu toż to prawie taka radocha jak kupno nowego auta
wiem ale mąż właśnie męczy o nowe auto więc chyba mały szantaż zrobię - jak on sobie auto nowe to nam też nowa bryka by się przydała

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-05-10, 08:52   #2437
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
wiem ale mąż właśnie męczy o nowe auto więc chyba mały szantaż zrobię - jak on sobie auto nowe to nam też nowa bryka by się przydała
no i masz asa w rękawie używając argumentu, że przeciez koszt tego wózka, jest kroplą w morzu przy koszcie samochodu, zrobisz piękne oczy i wózek Wasz
Stary 2012-05-10, 08:59   #2438
MAGiALENA
Zakorzenienie

dziewczyny, jak podajecie żółtko. ja to dodaję do zupki, ale może macie jakiś pomysł na urozmaicenie?

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 09:07   #2439
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak podajecie żółtko. ja to dodaję do zupki, ale może macie jakiś pomysł na urozmaicenie?
pomysłów brak
Stary 2012-05-10, 09:25   #2440
Sharifa
Rozeznanie

Dzien dobry, nadrobilam, ale bez cytowania.

Wspolczuje wszystkich marudno-placzacych nocy, nocnych pobudek i porannych awantur

Natka - Szymek boski A powiedz gdzie kupowalas puzzle na podloge?

Odnosnie jogurtow - dajecie dzieciom juz taki zwykly "dorosly" jogurt naturalny?
Nam sie wczoraj skonczyly dzieciowe - mialam z Ceuty nestle na mleku nastepnym, takie normalne z lodowki. Tutaj takich nie ma, a dzieciowych tutejszych tez nie chce dawac, bo tam zamiast owocow to kolorek i sztuczny aromat W doroslych zreszta tez owocow nie uswiadczysz tutaj Chociaz nie, przepraszam activia chyba cos tam zawiera, no ale tego dziecku nie dam.
Stary 2012-05-10, 09:45   #2441
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Bry średniom wyspana no ale co zrobić po wczorajszej nocy byłam taka padnięta że w nocy jak mała zapłakała dałam jej smoka i poleciałam grzać mleczko, wracam z butlą a ona chrapie w najlepsze

Oj już widzę że więcej zaznaczyłam do cytowania

U nas siniaki pod kolankami od przodu oczywiście ale może rzeczywiście mała wrażliwa poprostu jest. Trza zapytać pedi

Cytat:
Irmith siniaków u nas brak, ale ona jakoś super intensywnie nie maszeruje po domu.
A i dziękuję za info odnośnie pieluch, jutro się przejdę zrobić zapas.
A proszę mąż nam przytachał jeszcze dwa kartony 3 mam nadzieję że zużyjemy

Cytat:
Ja już też daję normalnie kaszki z glutenem.
Wprowadzałam może trochę ponad miesiąc.

No własnie w schematach jest, że zagęszczone mleko plus 1raz kaszka. A Stefek nie chce zagęszczonego wypić I tak w zasadzie to pije porcję samego mleka o 5 rano, potem o 9-10 kaszka i wieczorem kaszka. I to tyle mlecznych posilkow. Nie licząc jogurtów, ale to też nie codziennie.
Kochana myślę że nie przekarmisz a coś dać musisz moja mama mi opowiadała że jak byłam malutka to jadłam budyń mleczny gdzieś od połowy 3 miesiąca bo pić z butli nic nie chciałam. 5 razy dziennie budyń a jakoś szczególnie papuśna na zdjęciach z dzieciństwa nie jestem

Cytat:
Małgosiu Zuzia też już sama wstaje i co ja na to mogę poradzić czasami jej podam rękę bo chwyta się czego popadnie byle tylko wstać i potem zalicza glebe bo trudno wstać trzymając się firanki albo serwetki

O tak, Martusia wczoraj wspinała się po koszuli rozwieszonej na oparciu krzesła

Zuzia zjada w ciągu dnia 2x mleko, raz kaszkę bezglutenową i na noc dostaje mleczko z kleikiem (ok 2-3 łyżeczki - ale to nie codziennie) - do tego zje parę chrupek, wypije troszeczkę herbatki, zje słoiczek owoców i słoiczek zupki/obiadku
My jemy rano mleczko, potem owocki z kaszką manną, potem dopijamy trochę mleczka przed wyjściem ale to tak pół porcji, potem obiadek z popiciem mleczkiem albo sok rozcieńczony z wodą, potem mleko, a na koniec mleko z kleikiem też 2-3łyżeczki. Kaszki nam nie smakują

Cytat:
a tak sobie myślałam czy nie podawać przed południem Zuzi jednej porcji z kleikiem na gęsto i z owocami - taki misz masz wszystko na raz tylko co z glutenem do tego wszystkiego jeszcze gluten dorzucić nie za dużo na raz

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

do jutra kobietki - dobrej nocy
To kochana rób jak ja może pół słoiczka owocków i do tego kaszka manna (ja gotuję z całej łyżeczki) i już masz gluten. Kaszkę gotuję coś koło pół godziny na wolnym ogniu albo nawet na płytce do gotowania

Cytat:
Napisane przez emma85 Pokaż wiadomość
Hania nie ma żadnych siniaków Martusia ma najwyraźniej delikatne ciałko i wydaje mi się, że z czasem problem powinien ustąpić, jak się kolanka przyzwyczają.
Też mam nadzieję bo teraz wygląda jak bym dziecko na grochu do klęczenia wysyłała

Cytat:
u nas zawsze jest wszystko na raz

Zapomniałam wcześniej o obiecanym załączniku:
słodziak

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Padam na pyszczek dziś
Dziecko mi śpi od 21, ale nie chciał inaczej niż przy cycku
Ogarnełam zabawki ,pomyłam podłogi, sprzątnęłam spranie, kolację zjadłam i na reszcie siadłam na spokojnie na neta

Małgosia ja daję dwa razy dziennie kaszkę pełną porcję, rano ryżowo-kukurydzianą a wieczorem ryżową i czasami daję też troszkę do owocków mannę. Nie mam innego wyjścia bo mi samego mleka nie wypije bo z butli nie pije, więc musi byc kaszka i też sie zastanawiam czy to nie za duzo? No ale nie mam wyjścia jak chce z cycka rezygnować. Zapytam pedi przy najbliższej wizycie

Archi tak myślałam, ze te z przekładaną rączką mogą byc kłopotliwe. Ale wózek juz mam i innego na razie nie będę kupować. Więc muszę zapomnieć o Waszym Quinny

U mnie cisza od 3 grudnia 2010

A moje dziecko znalazło sobie nowe zabawy: strzela mi z ramiączka od stanika i pierdzi buzią na ranieniu
Tej ciszy zazdraszczam ja już mam regularnie @ i znoszenie jajka znów bolesne

Cytat:
Aguś poczytaj sobie w necie o tym foteliku, na pewno znajdziesz recenzje jakiś rodziców i jakby było z nim ok, to bierz skoro młodej pasuje.

A co do tych jogurtów dla dzieci, to mnie się od razu wydawało to podejrzane, że one stoją tak normalnie na półce, a nie w lodówce. I zdecydowałam się na danonki, ale po pierwszym szale, już nie smakują. A wczoraj wydałam 8 zł na chrupki z hippa, i co?! wzięła do ręki, pooglądała, spróbowała, skrzywiła się i już więcej nie chce

Aguś, no i sto lat dla naszej solenizantki
Ja kupiłam herbatkę za 10zł hippa i tez mała jej nie chce, sama posmakowałam i to smaku zupełnie nie ma wracamy do soczków gerbera rozcieńczonych wodą jednak.

Cytat:

Oj współczuje nocki, obstawiam zębiska jednak.

Cytat:
pomysłów brak
krótko zwięźle i na temat

aa o cukrze w hippach miałam jeszcze.. jak narazie znalazłam w kleiku ryżowym z maliną i jabłkiem a tak naprawdę to jabłko z maliną jest, ściemniają dziady jedne, ale lato zaraz to przestaniemy to kupować.
A bobofruty to wogóle makabra tam chyba każdy deserek ma cukier

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 09:48   #2442
emma85
Raczkowanie

Witam w ten piękny słoneczny poranek Nockę mieliśmy dość ciężką, ale jak czytam nocne przeboje niektórych z Was, to wstyd mi narzekać Hania wierciła się, kręciła po całym łóżeczku, przyjmując co raz to nowe pozycje i co chwila wstając. Popłakiwała od czasu do czasu, praktycznie cały czas z zamkniętymi oczami.
Miałam już dość tego ciągłego podchodzenia do niej, przykrywania, układania więc koło 2 w nocy wylądowała u nas, ale dalej miała bardzo niespokojny sen, a o 6 już była skora do zabawy
U nas to chyba winowajcą jest zbliżający się pierwszy ząbek

Cytat:
ja naiwna marzę, że może kiedyś będzie taki jak przed ciążą, bo baaardzo go lubiłam, ech.
Ja nie lubiłam i nie lubię, ale młoda nie narzeka

Malgosia1983 współczuję nocki

Cytat:

quinnie rządzi

Nie ma co się dziwić sprzątaczce, najwyraźniej przesunięcie wózka nie wchodziło w zakres jej obowiązków

Cytat:
Ja wrzucam pokruszone do obiadku, ale kilka razy podałam samo żółtko łyżeczką (np. na Wielkanoc)
emma85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 10:21   #2443
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Dzien dobry, nadrobilam, ale bez cytowania.

Wspolczuje wszystkich marudno-placzacych nocy, nocnych pobudek i porannych awantur

Natka - Szymek boski A powiedz gdzie kupowalas puzzle na podloge?

Odnosnie jogurtow - dajecie dzieciom juz taki zwykly "dorosly" jogurt naturalny?
Nam sie wczoraj skonczyly dzieciowe - mialam z Ceuty nestle na mleku nastepnym, takie normalne z lodowki. Tutaj takich nie ma, a dzieciowych tutejszych tez nie chce dawac, bo tam zamiast owocow to kolorek i sztuczny aromat W doroslych zreszta tez owocow nie uswiadczysz tutaj Chociaz nie, przepraszam activia chyba cos tam zawiera, no ale tego dziecku nie dam.
Agusia mi podsunęła pomysł na naturalny jogurt z owocami ze słoiczka, wiec wnioskuje, ze ona już to testowała u siebie.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Witam w ten piękny słoneczny poranek Nockę mieliśmy dość ciężką, ale jak czytam nocne przeboje niektórych z Was, to wstyd mi narzekać Hania wierciła się, kręciła po całym łóżeczku, przyjmując co raz to nowe pozycje i co chwila wstając. Popłakiwała od czasu do czasu, praktycznie cały czas z zamkniętymi oczami.
Miałam już dość tego ciągłego podchodzenia do niej, przykrywania, układania więc koło 2 w nocy wylądowała u nas, ale dalej miała bardzo niespokojny sen, a o 6 już była skora do zabawy
no mi to już zupełnie głupio narzekać na niewyspanie jak Zośka czasem budzi się częściej niż zwykle, gdyż z reguły daje się wyspać mamie do 10

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

łojezu, weszłam właśnie na wagę i pękła magiczna 6 z przodu
Stary 2012-05-10, 10:52   #2444
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
A do warzyw? np takich rozgniecionych czy zmiksowanych? Albo razem z ziemniaczkiem? Bo ja np robie 2 "dania" Ignasiowi. Jest zupka z kaszą lub ryżem, na drugie warzywa rozgniecione widelcem, ale już ich nie mieszam tylko podaję 2 albo 3 osobno. Chyba że nie chce jeść wcale to wtedy mieszam i dodaję Sinlacu- wtedy zje wszystko Paskudnik nie chce jeść mięsa- wdał się w mamusię do tego ma uczulenie na jajka i białko krowie

Cytat:
hm. A jak potrzebuję dla siebie nowe auto i jeszcze wózek?

Cytat:

Cytat:
to może daj mu tego glutenu troszkę i będziesz widziała czy coś się dzieje - najwyżej odstawisz i już
Właśnie chyba tak zrobię

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

aa o cukrze w hippach miałam jeszcze.. jak narazie znalazłam w kleiku ryżowym z maliną i jabłkiem a tak naprawdę to jabłko z maliną jest, ściemniają dziady jedne, ale lato zaraz to przestaniemy to kupować.
A bobofruty to wogóle makabra tam chyba każdy deserek ma cukier
Ja wszystko robię sama. Nie wiem co oni do tych słoiczków dodają- ale zawsze Ignasia wysypie. Kupiłam banana na targu- ok, nic się nie działo. po słoiczku rozdrapał się do krwi. To samo z jabłkiem, gruszką i marchewką A do tego wszytsko jakies takie słodkie Kupiłam sobie 2 tarki, sitko i sokowirówkę i wszystko robię sama A ja myślałam, że ze słoiczkami sobie trochę ułatwię

Cytat:

[/COLOR]łojezu, weszłam właśnie na wagę i pękła magiczna 6 z przodu
Stary 2012-05-10, 11:03   #2445
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
A do warzyw? np takich rozgniecionych czy zmiksowanych? Albo razem z ziemniaczkiem? Bo ja np robie 2 "dania" Ignasiowi. Jest zupka z kaszą lub ryżem, na drugie warzywa rozgniecione widelcem, ale już ich nie mieszam tylko podaję 2 albo 3 osobno. Chyba że nie chce jeść wcale to wtedy mieszam i dodaję Sinlacu- wtedy zje wszystko Paskudnik nie chce jeść mięsa- wdał się w mamusię do tego ma uczulenie na jajka i białko krowie
wyczytałam wczoraj że dziecko po 8 mc powinno już dostawać dwa dania , czyli zupkę i drugie dziś uskutecznie to
ugotuje zupkę z makaronem , gwiazdki mam
i na drugie warzywa z mieskiem widelecem rozgniecione

znalazłam coś takiego
ale przyjemnie i miło się czytało, tak się zgadza jak się rozwija Stasiek

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:09   #2446
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
wyczytałam wczoraj że dziecko po 8 mc powinno już dostawać dwa dania , czyli zupkę i drugie dziś uskutecznie to
ugotuje zupkę z makaronem , gwiazdki mam
i na drugie warzywa z mieskiem widelecem rozgniecione

znalazłam coś takiego
ale przyjemnie i miło się czytało, tak się zgadza jak się rozwija Stasiek
O widzisz. Myślałam nawet, że trochę później, tyle że my mało trzymamy się schematów, bo przez te alergie wszystko jest inaczej.

A tą stronkę lubię- raz na jakiś czas zaglądam
Stary 2012-05-10, 11:13   #2447
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz. Myślałam nawet, że trochę później, tyle że my mało trzymamy się schematów, bo przez te alergie wszystko jest inaczej.

A tą stronkę lubię- raz na jakiś czas zaglądam
Ja sie żadnych schemtów nie trzymam, z ciekowości zajrzałam, i faktycznie jednego posiłku więcej mi brakowało w menu Staśka

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 13:19   #2448
mama zosi
Zakorzenienie

wróciłyśmy ze szczepienia - ryk był straszny, a bardziej taki żal w głosie niż złość i tak się mamie przykro zrobiło.

no i mam zmartwienie bo Zośka waży 7560 i w ciągu dwóch i pół miesiąca przybrała tylko 900 gram. a długa jest na 75 cm (tyle samo co ostatnio! ? ale laska przyznała, że musiała ją wcześniej źle zmierzyć ). dostałyśmy skierowanie na badanie krwi i moczu (już widzę moje boje z tym woreczkiem ).

p.s. pocieszam się myślą, że wdała się we mnie i będzie wysoka i szczupła (jak jej mamusia przed ciążą)

Edytowane przez mama zosi
Czas edycji: 2012-05-10 o 13:33
Stary 2012-05-10, 14:24   #2449
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
wróciłyśmy ze szczepienia - ryk był straszny, a bardziej taki żal w głosie niż złość i tak się mamie przykro zrobiło.

no i mam zmartwienie bo Zośka waży 7560 i w ciągu dwóch i pół miesiąca przybrała tylko 900 gram. a długa jest na 75 cm (tyle samo co ostatnio! ? ale laska przyznała, że musiała ją wcześniej źle zmierzyć ). dostałyśmy skierowanie na badanie krwi i moczu (już widzę moje boje z tym woreczkiem ).

p.s. pocieszam się myślą, że wdała się we mnie i będzie wysoka i szczupła (jak jej mamusia przed ciążą)
no no cóż za top model się szykuje wyniki będą na pewno dobre zobaczysz

my też wróciłyśmy od lekarza - dostałam receptę na multum syropków - nie wiem jak ja to w Zuzię wepcham - jak zje te wszystkie syropy to już na pewno nie będzie chciała pić mleka na szczęście ponoć osłuchowo jest czysta tylko skąd ten duszący kaszel czyżby alergiczny do tego widzę że jej oczko ropieje i jakiś czas temu na dworze jej łzawiło bardzo więc tak obstawiam że to przeklęta alergia ją dopadła

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-05-10, 14:26   #2450
danika
Zakorzenienie

hej kochane

tęsknie za wami ale non stop czasu brakuje

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Czesć moje kochane

wpadam dziś do Was sentymentalnie się przywitać i powiadomić wszystkie dobre duszyczki które byly z nami, że operacja przesunęła się przynajmniej o pół roku. Dziś więc wycieczka do Wa-wy była nieco niepotrzebna i obyło się bez stresów.
Nawet tak po cichu, cichuteńku - żeby tylko nie kusić losu - liczę, że może się uda bez. Może...

Wciąż Was kocham
super wiesci przynosisz oby tylko lepiej było mocno mocno trzymamy za dzielną Małgorzatkę

Cytat:
w schemacie żywieniowym z nutricii są trzy porcje po 180 ml mleka modyfikowanego, w tym dwa razy z bezglutenowym kleikiem, raz z kaszką zbożową plus porcja 150 ml kaszki na mleku. Plus obiad plus deser. Ja nie wyobrażam sobie byśmy w najbliższym czasie do połowy z tego dobrnęły. Wy raczej też nie przekraczacie takich limitów (w pewnym sensie umownych - bo jednak każde dziecko inne), więc nie ma się czym martwić. Tylko cieszyć, że chłopak ma apetyt
pocieszasz mnie, ze mój żarłok nie je za dużo

Cytat:
No niestety ciągle 6 razy na dobę od 3-4 w nocy do 22, ale muszę chyba juz coś odpuścić bo mam mleka tyle że mała nie daje rady wypić

ło rany, jakis medal za wytrwałość powinnas dostac czy coś a ja w łeb za lenistwo, az mam wyrzuty, ze mi sie karmić nie chciało dłużej

Cytat:
Ja kupiłam zdrowy brzuszek ale jeszcze nie daję jej bo niby ten gluten przez kolejne 2 miesiące mam wprowadzać po całej łyżeczce jejuś jakie to trudne wszystko
własnie tez mnie to wkurza

Cytat:
No własnie w schematach jest, że zagęszczone mleko plus 1raz kaszka. A Stefek nie chce zagęszczonego wypić I tak w zasadzie to pije porcję samego mleka o 5 rano, potem o 9-10 kaszka i wieczorem kaszka. I to tyle mlecznych posilkow. Nie licząc jogurtów, ale to też nie codziennie.
moja samo mleko chce, ale takiego zageszczonego nie zje i koniec

Cytat:

tez mi sie spodobał ale jeszcze nie klikamy

buziale dla wszystkich, sorry jak komus cos nie odpisałam i postaram sie jeszcze wieczorem wpaść

aha i nową koleżankę witam
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 14:32   #2451
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
no no cóż za top model się szykuje wyniki będą na pewno dobre zobaczysz

my też wróciłyśmy od lekarza - dostałam receptę na multum syropków - nie wiem jak ja to w Zuzię wepcham - jak zje te wszystkie syropy to już na pewno nie będzie chciała pić mleka na szczęście ponoć osłuchowo jest czysta tylko skąd ten duszący kaszel czyżby alergiczny do tego widzę że jej oczko ropieje i jakiś czas temu na dworze jej łzawiło bardzo więc tak obstawiam że to przeklęta alergia ją dopadła
no Zośka miała to samo, kaszel plus łzawiące oko, dostałam syrop, wapno plus krople do oczu i psikadło do gardła, ale jej to po dwóch dniach przeszło, a teraz tylko sporadycznie coś się z jednym okiem dzieje, ale po zakropieniu, na drugi dzień już wszystko jest ok.
Stary 2012-05-10, 14:54   #2452
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Małgosia ja daję dwa razy dziennie kaszkę pełną porcję, rano ryżowo-kukurydzianą a wieczorem ryżową i czasami daję też troszkę do owocków mannę. Nie mam innego wyjścia bo mi samego mleka nie wypije bo z butli nie pije, więc musi byc kaszka i też sie zastanawiam czy to nie za duzo? No ale nie mam wyjścia jak chce z cycka rezygnować. Zapytam pedi przy najbliższej wizycie

No ja też się zastanawiam czy to nie za wcześnie dla Adasia takie stawanie na nóżki, ale on teraz nie chce inaczej, i sam próbuje wtawać, to myślę, że oki

A moje dziecko znalazło sobie nowe zabawy: strzela mi z ramiączka od stanika i pierdzi buzią na ranieniu
U nas tak samo. dwa razy dziennie. Dziewczyny mówią, że okej. Teraz chcę zakupić kaszki holle. Bo mi Indygo dala do myslenia i skoro Stefan je dwa razy dziennie, to może faktycznie lepiej bez tych cukrów.
Nasza forumowa rehabilitantka mówi, że jak samo o ok.
Niezły Adaśko Już go widze w wieku X lat jak dziewczynie strzela z ramiączka i robi pierdziochy ino nie na ramieniu pewnio

Cytat:
A co do tych jogurtów dla dzieci, to mnie się od razu wydawało to podejrzane, że one stoją tak normalnie na półce, a nie w lodówce. I zdecydowałam się na danonki, ale po pierwszym szale, już nie smakują. A wczoraj wydałam 8 złna chrupki z hippa, i co?! wzięła do ręki, pooglądała, spróbowała, skrzywiła się i już więcej nie chce
Tam na chrupkach jest przepis na skruszone w mleku czy kaszce. Może tak spróbuj? A jak nie to jej za jakiś czas daj. Może się Królewna przekona

Cytat:
Jeśli dziecko wstaje samo, bez pomocy, to znaczy że jest już na to gotowe

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
ja kupiłam takie glutenowe
http://allegro.pl/holle-promocja-kas...318292848.html

http://allegro.pl/holle-musli-pszenn...318292777.html

i taką bezglutenową

http://allegro.pl/holle-kaszka-3-zbo...318292430.html

Ta musli, ma takie jakby drobinki i mała najpierw jej nie chciała, wiec mieszam z kaszką bobovity. ta 3 zboża jej odpowiada, orkiszowej jeszcze nie otwierałam. kaszki sana allegro, ale u nas kupiłam jej w Leclercu. po ok 13,7 zł. mam nadzieje że mała się na nie przerzuci, bo jak ma jeść więcej kaszek to niech się nie zapycha cukrem.

o tak, dołączam się do życzeń dla Michasi

moje dziecko pełza po podłodze i wlecze ze sobą laptopa, pies w rogu pod stołem schowany
Dziekuję
I ja dołączam się do życzeń dla Michasi i oczywiście spóźnione ale mega szczere dla Olivki
Z lapkiem Co jedno to lepsze

Cytat:
No ja go pytałam, ale nic nie mówił Tylko to bee buuuu blllll
Weźcie bo ja bym też chciała jeszcze jeden, ale chyba nie przejdzie taka opcja

Cytat:
U nas siniaki pod kolankami od przodu oczywiście ale może rzeczywiście mała wrażliwa poprostu jest. Trza zapytać pedi

Kochana myślę że nie przekarmisz a coś dać musisz moja mama mi opowiadała że jak byłam malutka to jadłam budyń mleczny gdzieś od połowy 3 miesiąca bo pić z butli nic nie chciałam. 5 razy dziennie budyń a jakoś szczególnie papuśna na zdjęciach z dzieciństwa nie jestem
No co "oczywiście z przodu" Wolałam się upewnić
Mówisz? No to może Stefcio nie będzie grubaskiem

Cytat:
Oby wylazł skubaniec jak najszybciej

Cytat:

Ucałuj Zo w nosek za szczepienie
No z wagą to może taka jej uroda. Jak opisujesz to raczej niejadek mały jest. Dobrze, że cokolwiek przybrała. I trzymam mocne kciuki za wyniki badań.

Cytat:
Może ją faktycznie przewiało. Bartusia Martusi też przewialo i też miał ropiejące oczko. Może to to. Oby to.
Stary 2012-05-10, 15:01   #2453
mama zosi
Zakorzenienie

Danika wpadaj do nas bez nadrabiania czasem i pisz co u Was

Zosieńka śpi, odsypia pewnie stresy które jej mama niedobra zafundowała.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Małgosia wyszłam skołowana od tego lekarza, ale na spokojnie sobie przemyślałam i rzeczywiście powinnam się zacząć martwić jakby jadła tyle co Stefan, a nie przybierała prawidłowo. A ona je pełna porcję tylko obiadu, i to nie zawsze, a reszta to już kombinowanie by choć kilka łyżeczek zjadła. O butli już nie wspomnę, bo 90 ml to nasz rekord.

wyobraziłam go sobie strzelającego ramiączkiem od stanika za te kilkanaście lat
Stary 2012-05-10, 15:16   #2454
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Danika wpadaj do nas bez nadrabiania czasem i pisz co u Was

Zosieńka śpi, odsypia pewnie stresy które jej mama niedobra zafundowała.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Małgosia wyszłam skołowana od tego lekarza, ale na spokojnie sobie przemyślałam i rzeczywiście powinnam się zacząć martwić jakby jadła tyle co Stefan, a nie przybierała prawidłowo. A ona je pełna porcję tylko obiadu, i to nie zawsze, a reszta to już kombinowanie by choć kilka łyżeczek zjadła. O butli już nie wspomnę, bo 90 ml to nasz rekord.

wyobraziłam go sobie strzelającego ramiączkiem od stanika za te kilkanaście lat
Zbadać nie zaszkodzi. Będziesz spokojniejsza. Ale na moje oko to typowy niejadek. Modelka
Stary 2012-05-10, 15:19   #2455
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Zbadać nie zaszkodzi. Będziesz spokojniejsza. Ale na moje oko to typowy niejadek. Modelka
spróbuje jutro z rana powalczyć z tym pobraniem moczu, bo to wymaga nie lada wprawy i dużo szczęścia by się udało i wtedy pójdziemy pobrać krew. Już widzę ten żal znowu, że mama pozwala ją tak męczyć.
Stary 2012-05-10, 15:25   #2456
archinta
Zakorzenienie

Helo- ja tylko pobieżnie bo czasu brak

Dzięki dziewczyny za kciuki ad spania w łóżeczku- było całkeim całkiem- ale chwalić jeszcze nie będę
Za to zaczął beczeć przy zupkach nie wiem o co cho

Cytat:
Hej Ależ dzisiaj masakryczna noc była Nie dość, że mnie zalewało i śniły mi się jakieś koszmary to potem o 3.45 moje dziecko stwierdziło, że jest wyspane i usnął dopiero o 5.45 Poza tym Szymon przy kaszce odstawia ostatnio takie cyrki, że brak słów Wczoraj tak ryczał przy tym, że w końcu zrobiłam mu mleko w butli, dorzuciłam niezjedzoną kaszkę i tym sposobem wypił chyba z 260 ml

A Fota Szymcia z miskami i kciukiem wymiata!!!!!!!!!!

Cytat:
A ja jeszcze kładę młodego do siebie
kochana- ja dopiero od 2 nocy Go odkładam- i w dzień też- ale tylko dlatego,ze zaczął nieźle się czołgać i się boję zastawiać go na łóżku samego
Cytat:

oby to taka ostatnia była nocka

Cytat:
niezła baba!!!

Cytat:
quinnie rządzi
ołłłłłłłłł jeeeeeeeeee

kaileight
- za wybór mam nadzieje,ze bedziesz zadowolona
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 15:26   #2457
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
spróbuje jutro z rana powalczyć z tym pobraniem moczu, bo to wymaga nie lada wprawy i dużo szczęścia by się udało i wtedy pójdziemy pobrać krew. Już widzę ten żal znowu, że mama pozwala ją tak męczyć.
U dziewczynek to gorzej bo chłopakom się ten woreczek przylepia i czeka
Pożali się i zapomni

Swoją drogą w Rewie bylo małżeństwo z dwójką dzieci. Młodszy syn 12 miesięcy też był takim niejadkiem. Babka zrobiła badanie krwi i miał za malo żelaza. Po podawaniu mu tego żelaza mówiła, że mu apetyt wrócił chociaż nadal jadł mało. Tak więc warto przebadać.
Ten ich Fryderyk ważył mniej niż Stefcio. Jak milo było takie lekkie piórko ponosić Ale zamienić oczywiście bym za nic nie zamieniła.
Stary 2012-05-10, 15:26   #2458
minio1984
Zadomowienie

Hej
Wpadłam się przywitać tylko Bo mój paskudnik nie daje mamusi na chwilkę odpoczynku

Nocka kiepska u nas, ciągle się wybudzał bo żadna pozycja mu nie pasowała. Na pleckach źle, na boczku się przekręcał na brzuch a wtedy się podnosił i w płacz. I tak w kółko,aż w końcu padł i ja też

dziś piękna pogoda, nareszcie powyżej 25st to jet to, dwa spacerki zaliczone a teraz odpoczywamy w domku
A w Rossmanie są promocje na deserki i obiadki Bobovity i na kaszki mleczno-ryżowe Nestle. Ja tz wysłałam zaraz po otwarciu, co by tych promocji nie zabrakło dla nas
A i fajne są body z kr rekawem w Biedrze, 3 szt za 19,90 a jak coś to rozmiarówka spora, ja wzięłam niebieskie, a są jeszcze beżowe, zielone, czerwone i różowe

To chyba na tyle, bo złośnik już krzyczy z bujaczka- mama natychmiast mnie weź, bo się nudzę

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 15:28   #2459
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Helo- ja tylko pobieżnie bo czasu brak

Dzięki dziewczyny za kciuki ad spania w łóżeczku- było całkeim całkiem- ale chwalić jeszcze nie będę
Za to zaczął beczeć przy zupkach nie wiem o co cho

A Fota Szymcia z miskami i kciukiem wymiata!!!!!!!!!!

kochana- ja dopiero od 2 nocy Go odkładam- i w dzień też- ale tylko dlatego,ze zaczął nieźle się czołgać i się boję zastawiać go na łóżku samego

oby to taka ostatnia była nocka

niezła baba!!!

ołłłłłłłłł jeeeeeeeeee

kaileight
- za wybór mam nadzieje,ze bedziesz zadowolona
A kupiłas mu coś? Może coś chciał
Ja też wdrażam spanie w łóżeczku. Zwlaszcza w ciągu dnia. Po tym jak mi fiknął z łózka nie chcę ryzykować. A w nocy oczywiście spał ze mną bidok zaryczany.
Oby ostatnia. Oby bo mi serce pęknie na amen.
Stary 2012-05-10, 15:29   #2460
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
no Zośka miała to samo, kaszel plus łzawiące oko, dostałam syrop, wapno plus krople do oczu i psikadło do gardła, ale jej to po dwóch dniach przeszło, a teraz tylko sporadycznie coś się z jednym okiem dzieje, ale po zakropieniu, na drugi dzień już wszystko jest ok.
tyle że u nas ropieje - Zuzia się przed chwilą obudziła z tak zaropiałym oczkiem że coś strasznego dałam jej miksturę syropów i połowa jak nie więcej wylądowała na mojej ręce i jak jej to ma pomóc kiedy tego jest tyle że ona nie jest w stanie tego przełknąć

Ząbki
Synuś
+2
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości