|
|
#3511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ślubujące w 2012:)
Temat spowiedzi w ogóle dla mnie jest jednym z cięższych, ogólnie to nie uznaje spowiedzi i nie przystępuje do niej już dobre 8 lat, mam bardzo dobrego przyjaciela księdza z którym często na ten temat rozmawiam i jakoś szczególnie mnie on nie potępia z tego powodu, według niego spowiedź powinna mieć charakter "terapeutyczny" a że tak owej terapii nie potrzebuje więc ok. Niewiem jak będzie z tą spowiedzią przedślubną bo jakoś nie uśmiecha mi się pójść do spowiedzi wyśpiewać ułożony w głowie wierszyk grzechów...
|
|
|
|
#3512 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję dziewczynki Tylko teraz fajnie by było wiedzieć, co mnie uczuliło, żeby tego unikać... Miłego dnia życzę
09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA "Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić, to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II |
||
|
|
|
#3513 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
w ciemno.Ale jak by któraś chciała to EL SOL sobie nawet chwalili. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- koniecznie z aparatem!!! |
|||||||
|
|
|
#3514 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3515 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
cała klatka w igłach prowadzących do naszego mieszkania...w kwietniu![]() ale z tą choinką to zawsze jakoś nie po drodze. swoją drogą - wczoraj schowałam pisanki ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() k laski:---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- może to głupie, ale ja sobie spisałam na kartce, aby nie zapomnieć... |
||||
|
|
|
#3516 |
|
Raczkowanie
|
Już sobie zapisuję... 4 paczki więcej kołacza dla MalaOla, Kasioonya, Tusia, Malgos
![]() Malgos, cieszę się Tak, raczej do wszystkich zaproszonych + jeszcze inni. To się rozwozi po zapraszaniu, jakiś tydzień, 2 tygodnie przed weselem. Pomagają w tym rodzina, TŻecik, starości- jedzie się na kilkasamochodów. Trzeba to rozwieźć w jeden dzień, bo wiadomo, musi to być świeże.Też liczę się z tym, że będę musiała wziąść na to chyba 1 dzień wolnego... Wyborowa, hmm a co to sękacz? Wiesz, nigdy nie jadłam takiego ciasta, ale chyba to jest coś innego:P Wisienka, ja myślałam o Cin Cin Mi one najlepiej smakują, można z nich robić też drinki Gawa, my już mamy Sobieską aż autko siadło, jak żeśmy zapakowali ok. 13 skrzynek do środka![]() Wariate, u nas z ilością gości podobnie. Lista rośnie, a wraz z nią koszta... A w jakim programie robiłaś te naklejki? Masz jakiś szablon? A mogłabym zobaczyć, jak to robiłaś? ![]() A o tych palcach upaćkanych tuszami do drzewa, to nie pomyślałam... A masz rację, może to być problem! Jeśli chodzi o schodzenie białego złota, to sprawa wygląda następująco: białe schodzi, jeśli jest "bielona"tylko wierzchnia wartswa żółtego- po prostu się to ściera. Jeśli zaś do paska żółtego jest dołożony, jakby doklejony obok cały pasek z białego złota, wtedy się trzyma! Żeby to sprawdzić, należy popatrzeć na wnętrzne obrączki- jeśli jest całe żółte, to znaczy, że białe złoto się zetrze. Jeśli widać 2 paski- białe i żółte- białe będzie cały czas. ![]() Gratuluję pracy ![]() Kasioonya, owoce będą strzałem w dziesiątkę! Inusia, też myślę, że to uczulenie... Taniec będziecie musieli intesywnie później ćwiczyć, na pewno opanujecie Nerwy to rzecz, która teraz jest Wam teraz najmniej potrzebna.Mayeczka, nie denerwuj się spowiedzią, u nas było naprawdę w porządku, jak na innych. Muszę jednak przyznać, że przygotowaliśmy się solidnie.
|
|
#3517 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie lubię mówić o "pewnych sprawach"
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
mayeczka87- gratuluję postępów. Ja mam pracownie Hibiskus- pani Ania jest cudowna!
bardzo dobrze wyczuwa o co chodzi i proponuje fajne rozwiązania, do tego ma na uwadze możliwości finansowe PM ![]() Ja mamm już 132 potwierdzone i jeszcze jakieś 10 mi zostało Bukieciki piękne Inusiaa88-cieszę się, że już zdrowiejesz ![]() kasioonya- dawaj foty z przymiarki, już się nie mogę doczekać tusiamar- to się naz7wa vacu power- taka bieżnia próżniowa- podciśnienie opina Ci talię i brzuch a na dole latasz bo bieżnia chodzi fajna sprawa w sumie ja chodze tu: http://www.ladiesfirst.com.pl/O matko u mnie jeszcze pisanki leżą dziś się dowiedziałam, że kościół "nie zapewnia" dekoracji krzeseł i klęcznika- masakra!! wyrwałam telefony do dziewczyn z tego dnia co ja i je obdzwoniłam- na szczęcie wzystkie są za tym aby podzielić się kosztami. Już zorganizowałąm dziewczynę która robi dekoracje i jest z tej miejscowości co kościół i tam też często robi, ma mi foty i kosztorys przysłać Popbrałam maile od lasek z mojego dnia i w 20 min miałam sprawę ogarniętą- kurde sama byłam w szoku Ale wiecie co: dzwonię na jeden kontakt a tam gościu mówi, że to nie aktualne i jego była miała odwołać w kościele. Ja przeprosiłam no bo głupio i mówię "oj to bardzo przepraszam ,przykra sprawa" a gościu domnie "dla mnie wcale nie taka przykra nawet dobra- ja tam się cieszę "
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2012-05-10 o 13:31 |
|
|
|
#3520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3521 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
uuu, ciekawe co im się wydarzyło ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
my tak zrobiliśmy z kwiatami. ale swoja droga zeby nie bylo takich rzeczy?
|
||||
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy aby wypada jak świadkowa ma jaśniejszą sukienke niż PM?
|
|
|
|
#3523 | |
|
Rozeznanie
|
Tusia miałaś na swoim weselu księgę gości? Bardzo spodobał mi się ten pomysł ale sama nigdy nie byłam na weselu gdzie było coś takiego i nie wiem jak to się sprawdza finalnie ?
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
Ale jeśli PM postawi np na ognistą czerwień, to nie widzę nic przeciwko temu aby świadkowa wystąpiła w różowej.
|
|
|
|
|
#3524 |
|
Rozeznanie
|
;( Właśnie się dowiedziałam od TŻ, że rodzina z jego strony prawdopodbnie nie przyjedzie - 8 osób! Powód: Żałoba po śmierci matki/babci. Zrozumiałabym wszystko, ale ciocia TŻ chorowała już długo i była naprawdę w podeszłym wieku, wiedzieli, że wszystko się może zdarzyć, a mimo to twierdzili, że przyjadą całym składem!!! Jest mi strasznie przykro. Tyle czasu planujemy wesele, wiedzieli od początku o nim! My się tak staramy, a ludzie mają to gdzieś ;/ ehh ;(
|
#3525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to jest że przy potwierdzaniu trzeba nastawić się na odmowy- mi np koleżanka nalpierw potwierdziła a potem (dwa dni temu) zadzwoniła, że nie bo jej wujek jest umierający i jej mama kazała jaj odwołać. OK rozumiem- choroba, ale to że dziewczyna ponad 30 lat wykonuje rozkazy mamy to już nie rozumiem, tym bardziej, że z tym wujkiem nie jet jakość szczególnie związana Trudno- nie przyjdzie to nie przyjdzie---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34021689] i bardzo dobrze my tak zrobiliśmy z kwiatami. ale swoja droga zeby nie bylo takich rzeczy? [/QUOTE]no właśnie- też się dziwię. Kwiatki też będzie trzeba dorabiać bo jak zobaczyłam dekorację to mało nie padłam- wielkie cmentarne białe chryzantemy
|
|
|
#3526 | ||
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34018004]
stresik jest? co Ci jeszcze zostało do załatwienia? [/QUOTE] Powiem szczerze, że stres mnie ogarnia coraz bardziej. Dziś doszło do mnie, że za 30 dni zmienię nazwisko i ubolewam nad tym, bo swoje baardzo lubię a nie mam opcji zrobić nazwiska łączonego, bo i moje i mojego tż jest bardzo długie ![]() Do załatwienia pozostały nam tylko takie rzeczy jak: - zabrać papiery z USC i donieść do księdza 2 tyg.przed ślubem, - zmniejszenie sukni, końcem tego tygodnia albo początkiem przyszłego - ustalenie dokładnego menu na tydzień przed weselem - kupić spinkę do włosów ![]() - nauczyć się pierwszego tańca Dobrze, że w końcu zdecydowaliśmy się na piosenkę, która podoba się nam obojgu tekst idealnie do nas pasuje - dokupić winka oraz wódkę na szlogi i paczki dla sąsiadów ![]() Chyba w sumie tyle tylko nam zostało do załatwienia, tak myślę przynajmniej ![]() Cytat:
No oby to całkiem przeszło i nie było żadnych niepotrzebnych komplikacji bo ja niestety strasznie szybko denerwuje i przejmuję się takimi chorobowymi sprawami, a czas goni... Dobrze, że chociaż jakoś tak w miarę odpowiada nam taniec, który wybraliśmy ![]() Cytat:
Też się bardzo dziwie, że niby od uczulenia tak bardzo rozbolały mnie kolana. Jedno miałam po boku mega spuchnięte i czerwone i wczoraj dosłownie myślałam, że mi eksploduje Właśnie ja też nigdy nie byłam na nic uczulona ale różnie to bywa i mogło nagle coś wyskoczyć, np.jakieś nowalijki albo ugryzienie jakiegoś owada. No nie wiadomo... Dziękuję Co do winka to my kupiliśmy różne rodzaje Cin-Cin bo były ostatnio w fajnej promocji w jednym z marketów, ale musimy jeszcze jakieś dokupić
09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA "Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić, to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II |
||
|
|
|
#3527 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o księgę gości, to moi znajomi w zeszłym roku też mieli księgę gości, a my z grupa przyjaciół mieliśmy niezły ubaw wpisując się tam, i tak sobie pomyślałam, że naprawdę fajna pamiątka dla młodych na lata, więc u nas też będzie
|
|
|
|
|
#3528 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
miałam. ale nie zdała egzaminu. trzy razy dj o niej wspominał, ale mam może zapisane 20 stron. nie cieszyła się powodzeniem. ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3530 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- moja świadkowa pytała czy może kupić sobie suknie w kolorze szampana. pozwoliłam, bo ja mam białą, ale absolutnie świadkowa nie powinna mieć koloru sukni jak PM! i w grę wg mnie nie wchodzi też czerń/brąz/szary - to takie smutne Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2012-05-10 o 14:56 |
|
|
|
|
#3531 |
|
Rozeznanie
|
Ja myślałam żeby taką księgę puścić w obieg po stołach i w tedy z ręki do ręki każdy by coś wpisał.
Jeśli chodzi o kolor sukienki świadkowej to mnie czarny czy inny ciemny kolor raczej by nie przeszkadzał, przecież nie ma nic bardziej eleganckiego niż mała czarna ![]() którą byście wybrały? Ja osobiście obstawiam za jakąś jednokolorową, biała lub bordowa http://allegro.pl/ksiega-gosci-31x27...306066290.html Edytowane przez gawa Czas edycji: 2012-05-10 o 15:24 |
|
|
|
#3532 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale naprodukowałyście a tylko 1 dzień mnie nie było
no to po kolei:Cytat:
Mój Tż ma raczej zerowy kontakt ze swoją rodzinką i nie wiedział jak nazywa się mąż chrzestnej jego mama, siostra i ktoś tam jeszcze mówiły że Tomek a ciotka i sąsiadka że Wojtek no i komu tu wierzyć?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do wina to pytaliśmy się znajomego z hurtowni co ludzie biorą to podobno Carrlo Rossi jest najbezpieczniejsze i my chyba na nie się zdecydujemy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Też sie cieszę tą poradnią i łudzę sie ze za tydzień też będzie tak bezproblemowo i dostaniemy 2 pieczątki ![]() My też mamy Sobieskiego w podobnej cenie. Dzień minął prawie przyjemnie. Niestety nie udało nam sie dostać do dentysty bo gabinet zamknęli do odwołania ale udało nam się zaprosić 8 kolejnych osób i dostać po mało przyjemnym spotkaniu z księdzem akt chrztu Tża. Dzień zaliczam do owocnych ![]() Dobra czytam Was dalej bo jeszcze mi ze 3 strony zostały |
||||||
|
|
|
#3533 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.art-fotografia.pl/allegro/ekoskora/ksiega/K11PiSeN.jpg tylko to trochę drogie. proponuję kupić tańszą księgę. |
|
|
|
|
#3534 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to ja miała tez dość zabawną historię Od razu jak dostałam zaproszenia, każde po kolei zaczęłam przeglądać, czy imiona i nazwiska dobrze wypisane, czy os. tow. wszędzie dopisana gdzie powinna być, ale zaproszenia od strony TŻ odkładałam żeby on sam to sprawdził bo ja nie do końca się łapie w tych jego gościach. No i później ja już swoje sprawdziłam, on tez i mówi do mnie, żę to zaproszenie (podał mi je) to na pewno nie z jego strony, ja mówię, że z mojej to też nie, nie znam tych ludzi. Więc dzwonie do mamy a ona do mnie "to Twoja chrzestna"
|
|
|
|
|
#3535 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
mi z racji że wójek ma sklep i ma koncesje 156 butelek kupił taniej a wczoraj dokupiliśmy 4 kartony jeszcze i myślałam że padnę jak płaciliśmy po 22,50 Cytat:
![]() Cytat:
faktem jest dziwne że kościół nie ma dekoracji krzeseł itp ![]() Cytat:
mamy dokumenty z usc odebrane wiec 2-3 tyd przed slubem spisać już protokół śłubny , pogadać z zespołem musimy i fotografem , tańczyć umiemy ale ćwiczymy dalej żeby nie zapomnieć i inne podstawowe tańce , muszę kupić pudełka na ciasto , koszulę drugą dla tż , sobie biżuterię , bolerko i welon , ustalić menu i zapłacić za salę , zamówić winietki ale to po 20 maja jak będę miałą potwierdzenie kto przyjdzie , kupić dziecku garnitur , kupić szampana, pudełko na koperty , tablice rejestracyjne , odebrać stół wiejski ,umówić się na pazury , przystąpić do bierzmowania oj jest tego ja nie wiem kiedy i jak to ogarnąć ![]() zapłacić za kościoł , pogadać z florystką jeszcze co do kwiatów na sali i w kościele ...bo chyba tylko my ślubujemy w tym dniu u nas w kościele byłam z tż na przymiarce , zapomniałam o fotkach ale się dowiedziałam że moja suknie jest juz w pracowni w warszawie i że jutro mogę zadzwonić i się umówić już na 1 przymiarkę ...i byłam w szoku bo babeczka mówiła że sukienka będzie na tydzień albo na kilka dni przed ślubem a jest miesiąc przed ślubem no kurczę wkurzyłam się ale dobrze że jest ![]() Cytat:
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
chyba zle sie wyrazilam
mam na oku jedna sukienke w kolorze hmm popielaty/grafitowy/szary ciezko mi okreslic ale nie jest zbyt jasna wplacilam czesc kasy na nia a dzis moja swiadkowa kupila sobie sukienke rozowa jasny roz... i moja mama twierdzi ze moja sukmienka wyglada jak "trupia" i powinnam miec jasniejsza i juz nie wiem co robic
|
|
|
|
#3537 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Vacu bardzo fajna sprawa-też kiedyś chodziłam, choć podobno z nadciśnieniem nie powinno sie z tego korzystac ale co tam-wole gladkie nozki![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Oj u nas krotki rekaw odpada-nie podoba nam sie i niestety bedzie musial sie przemeczyc Poza tym sala jest klimatyzowana, wiec upału w srodku nie bedzie![]() Dziwna sprawa z tym białym złotem. Ja mam zareczynowy od 4 lat i nic sie z nim nie dzieje. Ciagle jest biały ![]() Podtrzymuje moje wczesniejsze zdanie winietki sa super ![]() A pepsi jedziemy dzis kupic do tesco ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
gratuluję nowej pracy!!! mam nadzieje ze przezyłaś pierwszy dzień bez stresów
|
|
#3538 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tymi co sie z wełny swetry robi ale udało mi sie zawsze je wyciagnąć Wariate historia z ta obraczka masakryczna
29.06.2012 Edytowane przez malaOlaa Czas edycji: 2012-05-10 o 16:36 |
|
|
|
|
#3539 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3540 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze juz dziś Ci lepiej ![]() Moze to rzeczywiscie cos Cie ukąsiło. Ja kiedyś sie obudziłam z taka ogromna opuchlizna na lokciu,reki nie moglam zgiac tak mnie bolało i myslalam ze eksploduje, ale po wapnie mi przeszło. I lekarka powiedziala ze najprawdopodobniej cos mnie ugryzlo w nocy ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
piekne!---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.

Tylko teraz fajnie by było wiedzieć, co mnie uczuliło, żeby tego unikać...
ŻONKA
nalewki teściowej ( wiśniowa, truskawkowa, porzeczkowa, pigwówka), piwo (0,3 ok 80 butelek) no i mamy zamówionego barmana.
mimo ,że ogólnie rzadko miewam kaca ,ale wyborowej i absolwenta mój organizm nie przyjmuje (dobra skłamałam , mój organizm przyjmuje wszystko tylko niektóre gatunki torche gorzej :P
Jeszcze tylko jutro obserwuję maturę, a w piątek - jadę na przymiarkę
cała klatka w igłach prowadzących do naszego mieszkania...w kwietniu
k laski:

do ślubu tak mało czasu, nie trzeba mi dodatkowo problemów zdrowotnych 

Trudno- nie przyjdzie to nie przyjdzie