|
|
#3541 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ślubujące w 2012:)
Cytat:
No w sumie właśnie tak jakoś nawet mało nam tego wszystkiego zostało na szczęście bo do przygotowań do ślubu dochodzi mi pisanie pracy mgr więc nie wiem jakbym to wszystko ogarnęła jakbym miała tak dużo rzeczy na głowie jak Ty, więc życzę Ci duuużo cierpliwości i wytrwałości w przygotowaniach Właśnie mi przypomniałaś, że jeszcze muszę kupić materiały do dekoracji wejścia do domu i tablice rejestracyjne
09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA "Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić, to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II |
|
|
|
|
#3542 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Dziwne troche, ze kosciol tego nie zapewnia, ale za szybkosc reakcji i zalatwienie sprawy![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
|
|
#3543 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zobaczę jak będzie do wieczora, jeśli się nic dodatkowo nie poprawi to pójdę jutro do mojego lekarza bo trzeba się jak najszybciej wyleczyć Ale w sumie to też podejrzewam, że mogło mnie jakieś dziadostwo pogryźć
09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA "Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić, to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II |
|
|
|
|
#3544 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34025744]ło matko, ale desperacja![/QUOTE]
niestety ale jakos trzeba sobie bylo radzic przez te 5 tyg
|
#3545 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no właśnie czy któraś może dekoruje klatkę schodową w bloku , drzwi od domu itp ????????????????????????? ???
|
|
|
#3546 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Inusiaa88 szybkiego powrotu do zdrowia! ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
Nie przejmuj się ze wszystkim zdążysz! Tylko spokojnie ![]() Może to i lepiej że będziesz mieć sukienkę na tydzień przed ślubem bo zrobią Ci poprawki i nie zdążysz przytyć/schudnąć. Widziałam kiedyś PM w za dużej sukience bo przymiarkę ostatnią miała dwa tyg przed i schudła do ślubu... ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
ja również
![]() Zaliczyliśmy dziś pierwsze spotkanie w poradni kobieta wyrozumiale podeszła do moich problemów zdrowotnych i powiedziała, że nie będzie mi tłumaczyć karty obserwacji bo nie ma sensu, zachęcała co prawda do zmiany lekarza ale nie naciskała. Chętnie bym tam poszła na pozostałe spotkania ale nie damy z TŻ rady, musimy kombinować póki TŻ na chorobowym i możemy znaleźć chwilę na wizytę w poradni.
|
#3550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3551 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a czy to prawda, że piszą o tym nawet na tych karteczkach do spowiedzi? pytam bo my nic takiego nie otrzymaliśmy... oj żeby dorosłych ludzi sprawdzać czy byli u spowiedzi... no dajcie spokój, jak ktoś będzie miał kłamać to i tak nakłamie na spowiedzi...Cytat:
a jeszcze sękacz dla was ... to się chyba piecze na jakieś święta w jakiś rejonach (ale jestem precyzyjna co nie??) Cytat:
Cytat:
Może cię właśnie te owocówki pogryzły, mojej koleżanki mamie okropnie nogi spuchły, aż na pogotowiu wylądowała, a tu jeszcze może jakaś reakcja uczuleniowa... mam nadzieję, że będzie OK i do wesela wszystko się zagoi ![]() a co do spraw to wrzuć na listę, żeby w USC zapłacić 88zł i pokwitowanie zanieść z powrotem bo inaczej nie wydadzą ci później Twoich papierów... Ja tam się cieszę ze zmiany nazwiska (i nie wiem czemu taka moda na podwójne teraz, jakoś nigdy mi się to nie podobało - nawet śmieją się z tego w filmie "Baby są jakieś inne") gdyby mi jeszcze pozwolili zatrzymać męską wersję to już w ogóle nie było by problemu tutaj z literowaniem (bo obecnie zawsze robią błąd albo w imieniu albo w nazwisku) no ale cóż, nie to nie ![]() Aż jestem ciekawa co pleban wymyślił.... ??? u mnie czepił się bierzmowania, które miałam... Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-05-10 o 22:19 |
|||||
|
|
|
#3552 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki
Jak dobrze, że nie mam dziś duuużo nadrabiania Wariate super, że dostałaś tę robotę Cytat:
jasne - blok techniczny formatu A3 Cytat:
on ma 30 lat i chcielibyśmy, żeby miał jeszcze dużo sił, żeby uczyć nasze dzieci jeździć na rowerze, grać w piłkę i te wszystkie inne rzeczy, które są tak fajne, wtedy kiedy tata jest blisko a poza tym zamierzamy zapobiec zanikowi rudzielcowych genów w populacji Inusiaa88 dziwna ta Twoja przypadłość mayeczka87 macie już mnóstwo spraw za sobą ładne te bukieciki, które wrzuciłaś! kocham goździki, podoba mi się też bukiecik z białych róż, ale mam wrażenie, że te na zdjęciu są sztuczne, bo jakieś takie "zbyt" białe a jaka ta sukienka na drugi dzień? haczyk7 z niecierpliwością czekam na ten rarytas a sękacz? to też pychotka! polecam spróbować jak będziesz miała okazję, bo jest cuuudny! Cytat:
Cytat:
no i doszłam do wniosku, że limit wpadek wyczerpany i teraz może już być tylko dobrze tak więc wybaczcie, że Was rozczarowałam, ale moje zdjęcia zobaczycie dopiero w przyszły czwartek... dobrze, że bilans dnia dodatni szkoda, że TŻtowi upiekło się przed dentem a co się działo na spotkaniu z xiędzem? Cytat:
Cytat:
pisałyście o spowiedzi... ja też jeszcze nie poszłam, a ślub za 4 tygodnie! może pójdę jutro... też mam opory... wprawdzie przezornie poszłam do spowiedzi przed Wielkanocą (po jakichś 3-4 latach), żeby na przedślubnej już księżulo nie czepiał się chociaż o to myślę, że jeśli zapyta mnie o to czy współżyję z narzeczonym, to powiem prawdę - w swoim sumieniu nie odczuwam tego jako grzech... jestem mu wierna, kocham go, sex jest dla nas jednym ze sposobów wyrażania miłości... chciałabym trafić na kapłana, który będzie "życiowy"... trochę się martwię, że TŻ przystąpi do spowiedzi dopiero 2,5 tyg. przed ślubem...
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Kasioonya - szkoda, że musimy na zdjęcia poczekać, no ale cóż... najważniejsze, że suknia jest (może nie tam gdzie trzeba, ale jest)
O rudzielców tez trzeba dbać, dopiero mój Tż wczoraj mówił mi o ich populacji w Szkocji (najwięcej), tutaj w IRE około 8% a w Pl tylko 2%, więc kochana do roboty! Oj ty mi mówisz o tym o czy ja się boję myśleć, chciałabym mieć choć 2 dzieci a już 30 na karku w następnym roku, a też chcę mieć dużo sił na ich wychowywanie... a parę lat temu jak się wspomniało o kimś pod 30-tkę toż to prawie dinozaury dla mnie były... ![]() spowiedzią się nie przejmuję nie byłam chyba ze 4 lata, ksiądz powiedział, żeby wrócić na przedślubną
|
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choruje się raz, bierze antybiotyk doustnie, maści i po 2 tygodniach po sprawie. Nic przyjemnego, ale trzeba odchorować. Czasem trzeba leżeć, czasem można funkcjonować normalnie. Ważne żeby tego nie przeziębić. Udaj się do innego lekarze w celu konsultacji. Życzę zdrówka
|
|
#3555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
odrobina cierpliwości i zobaczycie Rudą Kaśkę w pełnej krasie Tusia wspominała, żeby zabrać aparat - będzie i to podwójny na zębach i w telefonie no fakt, rudzi Szkoci to tak jak blond Skandynawowie choć mój ulubiony Gerard Butler bynajmniej nie jest rudy a u nas szanse na to, że będziemy rodzinką rudzielców są ogromne, bo TŻ jest jasnowłosy i niemal czerwonobrody oj już my się postaramy u mnie 26 wiosen i jakoś tak czuję, że już czas najwyższy na stworzenie nowej Istotki - tylko kurczę wkurza mnie, że aby było dobrze i spokojnie, to trzeba pokalkulować czy nas "stać na dziecko"... EDIT: zasypiam nad klawiaturą, więc zmykam spać. dobrej nocy PMki - niech Wam się śnią Wasze piękne suknie, kochani Mężowie, romantyczne tańce, słoneczna pogoda i wszystkie inne bajerki ![]() do jutra ;*
Zapracowany Paidos Agogos ex-Damonowa Aparatka 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... Edytowane przez kasioonya Czas edycji: 2012-05-10 o 22:48 |
|
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Kasioonya - Jak tak będziesz kalkulować to nigdy nie będzie dobry czas ...
ale wiem o co chodzi... Mój biedny Tż-cik wrócił dziś wcześniej do domku bo mu pudło na głowę upuścili, nie tyle go uderzyło co szarpnął szyją i teraz go boli... mam nadzieję, ze szybko dojdzie do siebie... ale dopiero co miał takiego siniaka bo mu kolega "pomagał" i spadły na niego żelazne rusztowania... A tak przy okazji wszystkich chorych... coś na poprawę humoru: http://www.youtube.com/watch?v=Wd98msO7-UA |
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli że tak, to zaznacza gdzieś to i dostaje się tylko jedną kartkę do spowiedzi. Tak jest to praktykowane u mnie na podkarpaciu. Ale nie wiem czy gdzie indziej też tak jest.---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Dobra dziewczynki zmykam do łóżka. Czeka mnie jutro ciężkie zadanie, więc trzymajcie kciuki
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Justynaa - Też jestem z podkarpacia
(a z jakich okolic jesteś??) ale spisywałam protokół w Irlandii (w polskim kościele) i takich pytań nie było i ani słowa o kartkach do spowiedzi, a zapomniałam zapytać ... no nic napiszę maila do księdza który będzie udzielał nam ślubu...
|
|
|
|
#3559 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jak kolana?Cytat:
no i ja chcę z czymś fioletowym wiec jakby któraś z Was zobaczyła taką to dajcie proszę znaćCytat:
ja wczoraj śmiałam się z Tża ale obiecałam sobie że jak on zaprosi swoją to ja sie zbiorę i zadzwonię do swojego ojca chrzestnego no i miałam dziś wątpliwą przyjemność rozmawiać najpierw z jego partnerką której nie toleruję a potem z samym jaśnie panem ehh zapytałam kiedy mogłabym zająć mu chwilę to po głębszym zastanowieniu odparł ze może w niedziele, nie zapytał po co wiec i ja nie mówiłam. Sympatyczna rozmowa już sobie wyobrażam samo spotkanie...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wariate gratuluję pracy i zazdroszczę Ci bardzo bardzo bardzo |
||||||||
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - to że jednak wam zszedł i załatwił, może oglądał jakąś ulubiona telenowelę a wy mu tak niegrzecznie przeszkadzaliście
![]() No proszę mi tu nie narzekać na PKP!! - moja mama dzielnie tam pracuje hahha oj ta PKP.... mama od 20-tu lat słyszała, że w następnym roku zamykają jej zakład, to teraz na "stare" lata rzeczywiście zamknęli i przenieśli ją z Dębicy do Tarnowa i bidulka dojeżdża ponad godzinę (ale cieszy się, że ma pracę), bo te pociągi wiecznie spóźnione, mama się śmieje, że 20 min opóźnienia to jakby przyjechał punktualnie
|
|
|
|
#3561 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a nie ma określonych godzin, w których kancelaria jest czynna?Cytat:
![]() Cytat:
ale teraz na szczęście jest ok, zwolnienie to bardziej, żeby w końcu pozałatwiał wszelkie wizyty lekarskie a i przy okazji nasze ślubne sprawy, bo z powodu euro w przyszłym miesiącu będzie spędzał dużo więcej czasu w pracy.Miłego dnia wszystkim PMkom
|
|
#3562 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O losie ! Właśnie ja też nie mam zamiaru nic ubierać a i orkiestry też nie chce Cytat:
Cytat:
na samą wódkę poszło już 4 tys ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mieszkam na wsi i nie zamierzam ubierać ani podwórka, ani niczego ![]() I nie będzie tez grania przed domu i podczas błogosławieństwa. zespół jedzie od razu w miejsce wesela. Nie chce żadnych szopek typu jakieś wykupiny panny młodej - dla mnie to wiocha ![]() Już brata wykupiny trwały ponad godzine w 30 upale i pół wsi się zleciało, także wystraczy Cicho spokojnie do kościoła a bawić to się goście będą na weselu ![]() Zmykam ogarnąć mieszkanie, potem siebie i wyruszam! Miłego dnia dziewuszki
|
|
#3564 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://store.orsay.com/sukienka-mlek...uctId=46730202 Na żywo wygląda lepiej, no i na mnie się ładnie układała (skromność ^^)
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
wybOrOowa-ja nie dekoruje klatki, chyba już się tego nie robi, może jak ktoś w domku mieszka to tak ale w blokach już dawno tego nie widziałam
kasioonya-male zamieszanie z sukienką. Spoko jakoś wytrzymamy do czwartku ![]() Malgos_12 - o masz.... kontuzyjna praca TŻ-ta, życzę zdwówka ![]() JJJustynAAA- my mieszkamy razem a do spowiedzi dwa razy musimy iść, u nas nie dali nam innej kartki Pradip- eh to załatwiani papierków w kościele gorzej niż w urzędach, jeszcze większą łaskę robią.mayeczka87-m bardzo fajna sukienka ![]() a ja dziś po pracy idę odebrać księgę gości i zamówić winietki
|
|
#3566 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3567 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Od rana słucham fajnej muzyczki (pożyczona od koleżanki z fb ) i jakoś tak mnie naładowała, więc podsyłam - może Wam się spodoba http://www.youtube.com/user/lindseystomp Cytat:
czyli mam nadzieję - we wrześniu kurczę, to naprawdę niedobrze z tą szyją i jeszcze te rusztowania! dbaj o swojego Mężczyznę i niech wraca do formy! mam nadzieję, że z szyją jest dziś lepiej! Cytat:
może są jakieś szanse, że niedzielne spotkanie Cię zaskoczy? ja swojej chrzestnej (bratowa mojego taty) nie zaprosiłam, bo od wielu lat jest rozwiedziona z moim wujkiem i wciąż robi mu straszne nieprzyjemności... ja widziałam ją ostatni raz na Komunii mojego brata (15 lat temu). ważniejsze jest dla mnie, by na ślubie i weselu był wujek, więc ona nawet nie dostanie zawiadomienia, bo podejrzewam, że byłaby gotowa się wprosić na wesele, byle tylko coś nawywijać... a chrzestny odmówił z powodu złego stanu zdrowia rozumiem, ale mi przykro. ale nie załamuję się odmowami, może naiwnie, ale wierzę, że jeśli ktoś odmawia, to naprawdę nie może, a dla mnie jest ważne, żeby mnie poinformował w wyznaczonym terminie Pradip tego księdza to bym ![]() ![]() trzymam kciuki, żebyś poszła śladem Wariate i też znalazła pracę! wiem jak to jest szukać dłuuugi czas, więc rozumiem i życzę Ci bardzo, żebyś znalazła to, czego szukasz Cytat:
Cytat:
choć chyba wolałabym, żeby tak nie zapierniczał, bo jeszcze mnóstwo spraw do ogarnięcia no i następny TŻ z problemami z kręgosłupem! dbaj tam o niego - niech mają nasi Mężowie siły na noszenie swoich kobiet na rękach i szalone zabawy z dziećmi Cytat:
wierzę, że tak jest ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
właściwie każdy się mógł pomylić - Wrocław, Szczecin nie dość, że brzmią podobnie, to jeszcze są tak blisko od siebie koniecznie wrzuć foty księgi i pokaż winietki, które wybrałaś
|
|
#3568 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Okropna jest ta kościelna biurokracja. We wtorek planuję podjechać po swój akt i ciekawe co tam mnie spotka... Czekamy na zdjęcia księgi
|
|||
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będą oczywiście fioletowe w kolorze zaproszeń
|
|
|
#3570 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam wątpliwą przyjemność zachorowania na to parę lat temu. Skóra najpierw boli, jakby była potwornie wrażliwa, potem pojawiają się czerwone plamy, ale skupione w jednym miejscu, a dokładniej zawsze wzdłuż linii jakiegoś nerwu (w moim przypadku był to pas od pępka do kręgosłupa). Następnie na tych plamach pojawiają się pęcherze. Nic nie puchnie Tak więc koleżanka może być spokojna Gdyby to był półpasiec to lekarka u której była od razu by to zauważyła. Inusiaa88, będzie dobrze |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

na szczęście bo do przygotowań do ślubu dochodzi mi pisanie pracy mgr więc nie wiem jakbym to wszystko ogarnęła jakbym miała tak dużo rzeczy na głowie jak Ty, więc życzę Ci duuużo cierpliwości i wytrwałości w przygotowaniach

za szybkosc reakcji i zalatwienie sprawy
29.06.2012 
Ale w sumie to też podejrzewam, że mogło mnie jakieś dziadostwo pogryźć

ale udało nam się zaprosić 8 kolejnych osób i dostać po mało przyjemnym spotkaniu z księdzem akt chrztu Tża. Dzień zaliczam do owocnych 
do ślubu tak mało czasu, nie trzeba mi dodatkowo problemów zdrowotnych 

jej, ale nie ma co się przejmować, szybko zleci do czwartku