|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#63031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() mam na komputerze tylko jedno z kreconymi włosami, wprawdzie z tamtego roku, ale wiele sie one nie zmieniły zapodziałam gdzieś aparat, a reszta zdjec ktore mam to sa z wyprostowanymi włosami..
|
|
|
|
|
#63032 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
leniwy trzyma się bardzo dobrze, to najstabilniejszy ze znanych mi koków - i genialnie prosty ![]() Cytat:
prostowałaś TAKIE włosy? grzech
|
||
|
|
|
#63033 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie co do płukanki z l-cysteiną?
Należy nią oblać włosy, czy pomoczyć w niej i zmyć wodą? |
|
|
|
#63034 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak się kręcą
|
|
#63035 | |
|
Zadomowienie
|
Jakie loki
Cytat:
O, też mnie to ciekawi. Dorwałam Joaśkę b/s z lnem i rumiankiem. Testujemy
|
|
#63036 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogolnie u mnie wszystko zmierzalo ku dobremu ale wczoraj pofarbowalam wlosy i wprawdzie kolor jest piekny, ale co z tego skoro wypadl mi miliard wlosow ;/ Wychodzily calymi pasmami... Cala moja dwumiesieczna praca zwiazana z walka z wypadaniem poszla na marne, jezeli ten stan nie byl jednorazowy i bedzie sie utrzymywal ![]() Czy to mozliwe zeby nagle po latach farbowania moj skalp przestal tolerowac farby? Czy mozna cos z tym zrobic? Cytat:
![]() No wlasnie, tez mnie to nadal zastanawia, moze niektore skalpy po prostu musza byc porzadnie oczyszczone i nie toleruja zadnych olejow, bogatych masek, plukanek i innych typowych dla CG zabiegow... Choc teraz bardziej sie sklaniam ku temu ze u mnie przyczyna sa te parszywe farby do wlosow L'oreala, tylko nie rozumiem czemu tak nagle zaczelo sie dziac Bo ogolnie z moim skalpem wydaje sie byc wszystko ok, nie swedzi, nie mam zadnych strupkow, grudek, itd.
|
|
|
#63037 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Po moich przejściach z wypadaniem wygląd uważam za drugorzedny - włosy jakby odetchnęły, nie czując presji , przeszkadza mi trochę ten jaśniejszy odrost przy malowaniu henną, ale nie odważę się na razie pomalować farba chemiczną - chociaż usłyszałam od koleżanki, że mam kupę na głowie Myję prawie za każdym razem czymś innym, boję się przyzwyczajenia/uczulenia, akurat przeważnie odżywką, włosom i skórze głowy to się podoba, a jak Tobie słuzy SLS, to dlaczego nie? jak się martwisz o włosy na długości, to je zabezpieczaj odżywką, i już.Będzie dobrze, trzymam kciuki, w sumie gdyby się okazało, że właśnie farby są winne, miałabyś rozwiazanie zagadki wypadania. ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cieszę się, że przypasował
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#63038 |
|
Rozeznanie
|
Czy miała któraś z was jakiś szampon Baikal Herbals? Składy bardzo zachęcające, a mama jest chętna, żeby mi zafundować produkty z tej strony
![]() A dzisiaj oczyściłam włosy SLSem i na noc zrobiłam maskę (Isana Babassu, różowa Artiste, Alterra Granat, aloes i gliceryna). Jestem ciekawa efektów. Zazwyczaj maska się dobrze sprawdzała
2A-3A/F/iii blogujemy (nie tylko) włosowo Edytowane przez hahihehy Czas edycji: 2012-05-11 o 07:44 |
|
|
|
#63039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mają, mają tak z natury, ale właśnie myślałam, że może znacie jakieś sztuczki jak by je tu poukładać, pougniatać czy coś, żeby ten efekt zniwelować, nie chcę wyglądać jak klaun Zdjęć niestety żadnych nie mam, bo do tej pory w zasadzie nie chodziłam w swoich naturalnych włosach ![]() Cytat:
|
|
#63040 |
|
Zadomowienie
|
szsz, jaki cudny koczek
![]() PYTANIE: tak się zastanawiam czy można jako b/s nałożyć Hegrona różowego
|
|
#63041 | ||||||
|
Raczkowanie
|
tak trzymać!No to witaj w klubie, niestety. ![]() Mnie prawdopodobnie uczulił olej rycynowy. Podrażniony skalp i znów 2 wielkie guzy na szyi. To wszystko nie pierwszy raz i najprawdopodobniej po rycynowym. Czy którąś z Was uczulił może kiedykolwiek olej? Cytat:
Cytat:
Ależ Ci wyszły lokasy ![]() A Kubuś super chłopak - mam nadzieję, że grzeczny. Udanej przeprowadzki Napisz jak poszło jak juz się ogarniesz.Cytat:
), który by się wściekł widząc nas z takim inwentarzem, więc DOBRY hotel, to świetne rozwiązanie. Muszę podzwonić i popytać co, gdzie i za ile.Cytat:
Cytat:
Dziękuję za cenne rady. Chyba odwiedzę dzisiaj aptekę. Cytat:
szsz, fajny ten kok - na lato jak znalazł! Dzięki.
Edytowane przez agatron77 Czas edycji: 2012-05-11 o 10:20 |
||||||
|
|
|
#63042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki kochane
![]() Kocham joaśkę z lnem i ostatnio tylko jej używam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już ze środy na czwartek spaliśmy w nowym domku, jestem taka szczęśliwa Z tymże teraz trzeba się pozbyć teściowej, bo oni niby mieszkają blisko w małym domku, ale do tego zawsze sobie co jakiś czas chodziła ogarnąć i ma klucz, a to już nasz dom i trzeba jej to wytłumaczyć Uśmiech od Kubunia dla wszystkich ślicznych lokasek
|
||
|
|
|
#63043 |
|
Zadomowienie
|
Służyły Ci? I czemu już nie używasz?
![]() PS. śliczny bobasek
|
|
#63044 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej sprawdziłabym glicerynę, glikole czy proteiny Myślę że takie jadalne będą lepszy przy małym jeśli łapie Cię ciągle za włosy ![]() Wyglądasz kwitnąco ![]() jest 100% pierdzielnikowaty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ładna tania alternatywa dla szamponu Organicum!! skład jaj nie urywa, ja go nie chcę ;] EDIT odżywki za to całkiem ładne - znowu Organicum-podobne Cytat:
słabo chroni więc antypuszakowo dużo nie da Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-05-11 o 10:30 |
||||
|
|
|
#63045 |
|
Zadomowienie
|
szkoda... Generalnie moim faworytem w b/s jest gloria, ale ciężko z dostępnością i szukam czegoś na jej zastępstwo ![]() Swoją drogą, zrobiłam właśnie tego koczka z linku od szsz i powiem wam, że nie spodziewałam się, że to takie proste zrobiłam za pierwszym razem, za pomocą ołówka, bo nic lepszego nie miałam, ale zrobiłam poćwiczę sobie z tym trochę, pokombinuję żeby wyglądało jak najlepiej i kto wie, może przerzucę się na to zamiast frotek?
|
|
#63046 | |
|
Zakorzenienie
|
Były fajne i lekkie ![]() Ale skończyły się, a łatwiej u mnie dostać joaśki niż hegrony, poza tym ich zapach z lekka mnie odrzucał ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#63047 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do aloesu mam pewność, że mi je matowi solo i w produktach do stylizacji gdzie zajmuje 1 miejsce. Np. gliceryna obecna w tym balsamie stylizującym Nivea mi służy, ale używam jej krótko. Wiem że niektórzy jej unikają, ale nie wiem czemu? Czy ona szkodzi włosom? Proteiny czekają na testy, ale pamiętam że kiedyś miałam odżywkę joanny z keratyną, dawno temu już od lat nieobecna na rynku i to był najlepszy kosmetyk jaki miałam więc jestem pełna optymizmu w tym kierunku. O "szczelnych włosach" słyszę pierwszy raz a naprawdę uważnie studiuję forum jak pilny uczeń ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Na włosach różnorodność jest ok ale nie na skalpie.Kiedyś gdy bardzo leciały mi włosy(objaw po odstawieniu leków)- skuteczny był olej jojoba. Pomógł mi z dnia na dzień. Teraz od dawna nie mam problemów z wypadaniem, ale widzę że każda nowość na skalp to tragiczne wypadanie. ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
Edytowane przez lulaluna Czas edycji: 2012-05-11 o 12:41 |
|||
|
|
|
#63048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skrót myślowy :P Cytat:
bywają włosy szczególnie wrażliwe na glicerynę |
||
|
|
|
#63049 | |||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
skład? Link? Zgadzam się tez z Rybiorką - żel na suche często tak właśnie działa. Coś w tym jest Cytat:
Cytat:
Czekam na dalsze wnioski I na włosy i na końcówki, ale gliceryny sporo. Cytat:
Zresztą ja się trzymam z daleka od J&J. Cytat:
Czytałaś FAQ? Możesz właśnie przechodzić kryzys... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pomyśl jeszcze o jakimś oleju. Warto. Cytat:
Cytat:
![]() Chcę się poskarżyć na dzisiejsza pogodę. Sucho, gorąco i nie ma czym oddychać. Dlatego nie znoszę lata. Nie mogę doczekać się deszczów. O zimie nie wspomnę
|
|
#63050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz to już nie wiem, czytałam o porowatości to na blogu, który podałaś i w sumie tylko kawałek o farbowaniu mi pasuje...chyba.Przez lata sływszałam od fryzjerów i nie tylko że mam zniszczone i suche włosy:-( Mimo że o nie dbałam, te teksty mnie dobijały.Dbałam, ale o pielęgnacji nie wiedziałam za dużo, dbałam typowo i tradycyjnie. Po tym jak odstawiłam sylikony i zaczęłam olejować, pierwszy raz usłyszałam od fryzjerki że mam zdrowe włosy tylko suche z natury. Suche z natury- to mi się wydaje porowate? Oj żeby dojść do tego co dla nas najlepsze trzeba chyba dużo czasu...najlepsze dla CG rzecz jasna. Ile czasu zajęło wam odkrycie "swoich kosmetyków"? |
|
|
|
|
#63051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba mogą być suche z natury w obu przypadkach
|
|
|
|
|
#63052 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() Rybiorek, ale fajne koty. Uwielbiam i na widok prawie każdego ślinotoku dostaję i nieodpartej chęci pogłaskania
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2012-05-11 o 13:04 |
|
|
|
|
#63053 | ||
|
Zakorzenienie
|
stan obecny
Cyc - 5.5kg Skuter - 6.5 kg Cytat:
Cytat:
zeby bylo wlosowo - wprowadzilam pewna zmiane - przed myciem na noc jantar nie tylko na skalp ale i na dlugosc, a olej przed samym myciem na 3 minuty, efekt = skrecenia na maksa
|
|
#63054 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) zaraz tam wpadne i podczytam, no dobra to skoro maja kryzys to co teraz z tym kryzysem mam zrobic, wrocic do mycia odzywką?Przeczytalam wlasnie Twoja notke o tym kryzysie, no ja mam nadzieje ze to za niedługo ustąpi i bedzie normalnie tak sobie teraz mysle, ze to juz moj chyba drugi kryzys wlosowy, jakis miesiac temu tez byl i nie wytrzymalam... polecialam do fryzjera no i oczywiscie bardzo tego zaluje norma.
Edytowane przez affbe Czas edycji: 2012-05-11 o 13:18 |
|
|
|
|
#63055 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#63056 | ||||||||||||
|
|
Odpowiedź:
Pozwolę sobie u Ciebie, Maliniarko, dobrze? To cieniowanie do gęstych włosów, zaś efektem jest przerzedzenie. Podobnie jest, gdy używamy degażówki (ale skutek może być opłakany). Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Cytat:
Za mało masz odżywek do spłukiwania. Cytat:
Cytat:
Z odbarwieniem da się walczyć pielęgnacją. Sama jestem tego przykładem, mimo tego, że nie stosuję niczego typowo chroniącego przed promieniowaniem UV (Jantar - owszem, jednak jestem sceptyczna co do tej ochrony). Cytat:
Cytat:
[quoet] Po tym bylam pewna ze wlasnie tego im brakowalo, nastepnym razem tez dalam im protein ale z odzywki artiste i znowu przyklap itp.[/quote] Pewnie! Bo w Artiste masz proteiny wnikające, czyli regenerujące. Cytat:
Poza tym "nawilży" czyli co zrobi?
|
|
#63057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[/QUOTE] antystatycznie? Hmm? to skoro w artiste sa regenerujące proteiny i po nich mialam przyklap, to znaczy ze moje wlosy jak narazie wcale ich nie potrzebują ?Kurcze coraz bardziej się w tym gubię hah... |
|
|
|
|
#63058 | |||||||||
|
|
To jednak może mieć wpływ na zwiększone wypadanie.
Cytat:
Mój ciągle dostaje jeść, bo albo go czymś podrażnię albo sobie wyschnie Cytat:
A nie nakładasz na skórę przez przypadek olejów? Cytat:
Cytat:
Dodawałam też ekstrakt, o którym pisała Eiri, zresztą bardzo go lubię, ale już się skończył Do tego niacynamid, jednak z nim trzeba ostrożnie.Cytat:
I obowiązkowo olej do odżywki do spłukiwania, dbałość o domykanie łusek. Wpis w FAQ o UV. Tutaj wątek na ten temat. Cytat:
kalski:Cytat:
Pokażesz się nam? Cytat:
Ciekawam, jak to wygląda. Odnoszę wrażenie, że chyba idzie o coś innego, chciałabym więc to zobaczyć. Zwykle istnieje takie miejsce, w którym włosy kręcą się bardziej i nie za wiele da się zrobić naturalnie - może wyciągać przy pomocy narzędzi typu szczotka, by nie były zbyt skręcone. Innym sposobem jest optymalna pielęgnacja, dzięki której pozostałe włosy nieco dorównają tym niepokornym. Cytat:
|
|
#63059 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#63060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
która ma wg Ciebie najkorzystniejszy skład?
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

Uwierzyłam w końcu, że to ja jestem największym problemem i zaczęłam dawać im więcej wolności, przestałam się wkurzać, że loki nierówne, że skręt nie taki, oczywiście nadal pielęgnowałam... i nagle zobaczyłam, że moje włosy są naprawdę ok
A potem nagle dotarło do mnie, co powtarzała siostra "zawsze miałaś ładne włosy".
zapodziałam gdzieś aparat, a reszta zdjec ktore mam to sa z wyprostowanymi włosami..
21.08.2021 

Myję prawie za każdym razem czymś innym, boję się przyzwyczajenia/uczulenia, akurat przeważnie odżywką, włosom i skórze głowy to się podoba, a jak Tobie słuzy SLS, to dlaczego nie? jak się martwisz o włosy na długości, to je zabezpieczaj odżywką, i już.
tak trzymać!
), który by się wściekł widząc nas z takim inwentarzem, więc DOBRY hotel, to świetne rozwiązanie. Muszę podzwonić i popytać co, gdzie i za ile.

może zmieszam go z troche lżejszą odżywką?