|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II
Cytat:
Jestem zauroczona!! |
|
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
I kolejna do swietowania ..
Madzius a Twoj brzuszek ? pokazywalas juz nam bo nie pamietam ..---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Przepraszam .. czwarta ..
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O tu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1545
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-05-11 o 20:29 |
|
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Oj to przepraszam
.. gdzie ja mam głowę? ..
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie czekam na tż, ma mi przyneśc banany i niebieskie sucharki
|
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
W ciąży czasem się ją traci
---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Już między Wami wszystko ok mam nadzieję? |
|
|
|
#2197 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nigdy kłótnie nie trwają długo, zawsze tż czuje sie głupio i wygląda jak zbity pies, bo wie że źle zrobił.
Potem jest miły i sie odwdziecza. Dziś odwalił za mnie kupe roboty, wprowadził mi do excela 170 ankiet z pracy magisterskiej a jutro zrobi drugie tyle A taka z tym robota mozolna, że szkoda gadac... ![]() Za to co zrobił, stwierdziłam, że mu wybacze. No i pranie ściągnął z balkonu
|
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Today_Tommorow jaaaa jaki piekny brzusio ja dziewczynki dzi snie popisze booo padam nawet prasowanie nie skonczylam ledce pod prysznic a przyszlym tyg czekaja nas mega zakupy i w czerwcu zaczynamy ukladac plytki jak dobrze pojdzie to juz we wrzesniu bedziemy na swoim wiec kupa roboty nas czeka
|
|
|
|
#2201 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak w padnie wam w oko jakaś fajna sukienka to wrzucajcie linki, chętnie skorzystamCytat:
Cytat:
jak weszłyśmy do domu to tak lunelo![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ciekawe czy jak pojdziemy do porodu to będzie różnica w wielkości niż u pierworódek![]() Dziewczyny, mam pytanie. Jestem na L4, mój kierownik nie miał o to pretensji jakoś się dogadaliśmy alee. Teraz codziennie do mnie wydzwania pyta się o klientów, prosi żebym zadzowniła a to tu a to tam. Mój mąz się na mnie wkurza, bo ja wtedy i tak po 1-2godz dziennie spędzam na szukaniu dla niego info, robieniu zestawień itd. Czy będąc na zwolnieniu mam odowiązek odbierać od niego telefony(które juz naprawde mnie wkurzaja)? Czy po prostu znalazł sobie jelenia(czyt. mnie)
|
||||||||
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co innego jakbyś sie z nim dogadała, że bedziesz przez dwie godziny dziennie pracowac w domu Może poproś go, żeby nie dzwonił? |
|
|
|
|
#2203 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2204 |
|
Rozeznanie
|
Today cuuudny brzusio
to i ja się pochwalę, że dziś zaczęliśmy 16tc
|
#2205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie na nic się nie umawialiśmy, Jak poszłam na L4 to przesłamłam aktualną moją baze klientów z numerami tel, i opisem co u którego jak działa. A on dzowni i mnie prosi zadzoń do tego i tego, no kurczę ja wiem że on dupa jest i sam załatwić nie umie, a ja głupia jestem taka, że nie potrafię powiedzieć nie ale koniec tego, nie mam zamiaru się stresować ( nie po to poszłam na L4) napiszę mu maila, że muszę wypoczywać może cos zrozumie |
|
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie ugotowałam pomidorówkę z ryżem i ją jem. To znaczy w sumie jest to bardziej coś pomidoropodobnego, ugotowanego na tym co było w domu. Tak mnie naszło na pomidorówkę z koniecznie ryżem, że jakbym dzisiaj jej nie zjadła to w nocy na pewno przyśniłaby mi się
|
|
|
|
#2207 |
|
Zadomowienie
|
Karolla,
Jak ja Ci zazdroszczę córci GRATULACJE Bo Ty masz chyba już 2 synów, dobrze pamietam? Moonia, Powiedz może tak dyplomatycznie ze sprawia Ci to problem, nie najlepiej sie czujesz i poproś o ograniczenie takich próśb do minimum. Może zaczai aluzję ![]() TodayTommorow, Piękny, ciazowy brzuszek, przesliczny! Emylka, Tylko sie nie zaglebiaj sie w te internetowe normy. Mój gin zetknął na moje wyniki krwi, które według internetu nie wyglądały najlepiej i powiedział ze na I trymestr ok. Lepiej poczekaj co lekarz powie. Kiedy wizyta następna?
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide spac, do jutra : ) |
|
|
|
|
#2209 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Boże jaki piękny smerf! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Dobranoc koleżanki
|
|
#2210 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jestem ciągle zmęczona, a póki co jeszcze pracuję, więc tym bardziej nie mam siły na większy wysiłek.------------------------------------------------- A tak poza tym to się dziś strasznie zdenerwowałam w pracy. Tzn. nikt mi jeszcze o tym nie powiedział oficjalnie, ale...W drugiej filii, w mieście obok zwolniła się dziewczyna. I niby one sobie tam nie radzą, a jakoś też nie spieszą się z zatrudnieniem nowego pracownika (ogólnie strasznie wybrzydzając, a bo to CV im się nie podoba, a tamto też nie). I teraz sobie ktoś wymyślił, że dziewczyny od nas mają im przyjechać pomóc. Ja też niby mam jechać w jakiś dzień. Z czym o ile mi wiadomo kobieta w ciąży nie może być delegowana ze swojego miejsca pracy w inne. Tym bardziej, że to jest na drugim końcu sąsiedniego miasta. W ogóle nie przepadam okrutnie za jedną dziewczyną, która tam pracuje i nie mam zamiaru na nią patrzeć choćby przez sekundę. Grrr...i tym bardziej mnie to złości, że jak u nas były problemy z personelem to same sobie jakiś dałyśmy radę i nikt do nas nie musiał przyjeżdżać. Cóż jak kierowniczka mi powie, że mam tam jechać to powiem, że się nie zgadzam. Ehhh musiałam dać upust swoim emocjom....bo wiedzą, że jestem w ciąży a mnie gdzieś wysyłają ![]() Do tego strasznie mnie dziś bolą nogi...a przede mną jeszcze 3 dni pracy. Grafik mi się co chwilę zmienia, bo ciągle ktoś się chce ze mną zamieniać. Mam dość. Pozostaje mi się położyć spać i przespać zły humor ![]() Także dobranoc kochane
|
|
#2211 |
|
Zadomowienie
|
Emylka,
To przypomnijmy żeby w czwartek trzymać kciukasy ![]() Zobaczysz jak szybko zleci Nielegalna, Bez Twojej zgody nie mogą Cię oddelegować Co innego jeśli byś chciała. A jak masz sie wkurzac to stanowczo odmów i tyle. A w jakiej branży pracujesz? Martaj, Śpij słodko
|
#2212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Today_Tommorow sliczny brzusio ![]() Skonczylam brzuszkowa prace zazdroszcze kolezance takiego brzusia tez juz bym sciala moj jakis taki dziwny jest-z Laura mialam wlasnie taki ksztaltny jak Today_Tommorow a teraz siakis taki inny mniej szpiczasty bardziej na boki sie rozlewa
|
|||
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana ..
Mój TŻet mnie przed chwilka obudzil wychodzac do pracy .. ![]() Zabije go jak wroci .. A moze nie Buziaki na dobry początek dnia ..
|
#2214 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale czytam dalej to moze dowiem sie o co chodzi )---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
)) gratuluje )---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
)) aaaaaaaaaaaaaaa cudowny ))
|
|||
|
|
|
#2215 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam w sobotni poranek !!!
Ja również już jestem na nogach, bo mój mąż wychodził do pracy Wczoraj wieczorkiem się nim nacieszyłam jak wrócił, a już dzisiaj z rana mi uciekł..Małe śliczności Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ciekawa jestem czy na genetycznych w poniedziałek moje dziecko się rozkraczy i pokaże co tam chowa Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super !Cytat:
Kochana a nie możesz pójśc na L4 ? Odpoczniesz troszeczkę i odprężysz się od pracy .. Mój ginekolog powtarza zawsze, że kobieta w ciąży musi dużo spac, odpoczywac, leżec i przede wszystkim zero stresu ! ....................... Ja również dzisiaj zaczynam 14 tydzień !!! II trymestr czas start !!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|||||||||
|
|
|
#2216 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana
u mnie póki co jest piękna pogoda, choć trochę chłodniej niż wczoraj my już po śniadanku i leniuchujemy na razie zbieram siły, a raczej bardziej chęci na sprzątanie pranie wstawione, może po 9 spłynie na mnie ochota do ruszenia się
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DO sprzątania to nie mam natchnienia odkąd dowiedziałam sie o ciąży..![]() Leżę jeszcze w łóżeczku..pogoda za oknem nie zachęca do wstawania.. szaro i ponuro..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Jej, ale Was ciężko nadrodzic;p wczoraj byłam tylko rano, bo później nie miałam juz, kiedy
teściowa przyjechała (bieganina, porządki itp. itd.) ale i tak jeden kwiatek miał suchego liścia i oczywiście musiałam przy Niej podlac wszystkie kwiatki, bo miały sucho;/ ale pokazywałam Jej zdjęcia USG tak sie cieszyła i zaczęła mnie głaskać po brzuszku ) cudowne uczucie )) Nie taki diabeł straszny... (taki żarcik);p
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To fajną masz teściówkę Zapomniałam Wam sie pochwalic, że wczoraj kupiłam dwie pary niedrapek, dla dzidzi
|
|
|
|
#2220 |
|
Rozeznanie
|
tak się wczoraj zastanawiałam kiedy można zacząć czuć już ruchy maluszka
w necie przeczytałam, że przy pierwszej ciąży to ok 20tc, a przy kolejnej to nawet już w 16tc a Wy dziewczyny, te które mają już dzieci, pamiętacie kiedy pierwszy raz poczułyście ruchy swoich pierwszych lub kolejnych? i jak to wygląda? tzn jak się je odczuwa? czy od razu jako nacisk od środka czy jakoś inaczej?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

II trymestr zaczety 
pokazywalas juz nam bo nie pamietam ..

.. gdzie ja mam głowę? ..

jak w padnie wam w oko jakaś fajna sukienka to wrzucajcie linki, chętnie skorzystam

28.08 2010 Nasz Dzień
lece ogarniac rejony

teściowa przyjechała (bieganina, porządki itp. itd.) ale i tak jeden kwiatek miał suchego liścia i oczywiście musiałam przy Niej podlac wszystkie kwiatki, bo miały sucho;/ ale pokazywałam Jej zdjęcia USG tak sie cieszyła i zaczęła mnie głaskać po brzuszku