Koko-loko, wizaż spoko, rzućmy bukiet hen wysoko! PM 2012 cz. 24 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-13, 17:18   #871
MARGIDA
Wtajemniczenie

Dot.: Koko-loko, wizaż spoko, rzućmy bukiet hen wysoko! PM 2012 cz. 24

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Czytam, ale nie ma siły odpisywać... Dzisiaj w nocy zmarła babcia TŻ

wiedźma w kolejnym pokoleniu
no i mam córkę
i męża - czarodzieja
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 17:36   #872
Nika0208
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
A jaki kolor miałaś tego sweterka?
swterek miałam biały- robiła mi go na drutach mama kolezanki. taki delikatny rękawy 3/4, konczył się zaraz pod zebrami.
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 17:41   #873
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
swterek miałam biały- robiła mi go na drutach mama kolezanki. taki delikatny rękawy 3/4, konczył się zaraz pod zebrami.
o to musi być śliczny
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 17:53   #874
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
jagatko ja zrozumiałam, że całe wesele skończyliście o 1:30
nie,nie chyba goscie by się obrazili gdyby o takiej porze zakończyc zabawę

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
dlatego ja postawiłam na sweterek, bo w życiu nie znalazłabym idealnego bolerka
Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
ja tez pytalam pania z salonu czy mi uszyje wlasnie takie samo, to mi wyskoczyla z taka cena ze mi sie odechcialo tego bolerka, myslalam nad tym czy taka zwykla krawcowa by mi nie uszyla, ale jakos juz powoli jest mi to obojetne licze na to ze nie bedzie mi potrzebne, tym bardziej w momencie gdy zdecydowalam sie na welon wiec do kosciola na ramiona mysle ze wystarczy mi welon, a jak bedzie zimno to jakos to zniose chyba ze trafie na cos taniego i fajnego

Jesli chodzi o to bolerko to ono musi byc z elastycznego tiulu, a ten szal wydaje mi sie byc zwyklym tiulem, pokazywala mi pani ten elastyczny tiul, bo miala z niego etole, na allegro chyba tez kiedys trafilam na ta elastyczna etole i zachowuje sie on zupelnie inaczej, jest taki gumowy
W planach miałam miec sweterek, ale nie zdążylam znaleźc osoby która by mi go zrobiła. kupiłam w salonie szal w razie 'w", ale jak się okazało to w dniu ślubu mielismy bardzo wysoką temperaturę, ze do samego rana nie potrzebowałam żadnego okrycia.
dopiero jak wychodziliśmy z sali około 6 rano, to poczułam zimno.
Stary 2012-05-13, 18:37   #875
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
dlatego ja postawiłam na sweterek, bo w życiu nie znalazłabym idealnego bolerka
a propos
Masz Słońce jakieś rozeznanie w sferze sweterków takich? Szukam i szukam.. Widziałam w Mohito prześliczny miętowy, ale nie będzie mi pasował w razie W...

Cytat:
Kochana współczuję,
Stary 2012-05-13, 18:40   #876
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
O kurcze! Niedobrze! Ile zapraszałaś osób, a ile potwierdziło?
U nas na 190 zaproszeń wiemy, że conajmniej 40-50 osób nie będzie... Przykre
Mamy termin potwierdzenia do 21 czerwca i nie rozdaliśmy jeszcze wszystkich zaproszeń, więc potwierdzeń też mamy jeszcze niewiele.
kurde my wszystkich jeszcze nie zaprosilismy (tzn nie podzwonilam) zaproszenia wyslemy poczta

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
ja też muszę się wybrać bo dołączam do grona noszących 75B
dlaczefo 75B jest jak Yeti ??? no nie istnieje
Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Kurcze nie mam pojecia, jakos nie przyszlo mi to do glowy zeby sprawdzic, ale bede zamawiac na dniach to ci powiem

Tez myslalam zeby robic ale szkoda zachodu, za 2 zlote nie warto.

A co do butow...to...hmmm...sama nie wiem Jak mnie w jednych zaczna nogi bolec to zaloze drugie itd
mam pytanie a czy bedziesz miec gosci na samym slubie ?? kiedy bedziesz dawac lizaki juz na sali

no wlasnie dziewczyny na sam slub zapraszm duzo ludzi jak myslicie takie upominki dawac przy zyeczeniach czy na samej sali ??

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość

jagata super relacja

Strasznie dużo, nie podpisałaś umowy z takim zapasem czy odmawiają Ci osoby, których byłaś pewna?

Nie zwiędną na pewno od piątku.
U nas trybem oszczędnościowym TŻ chce zrobić mi bukiet (obietnica jest taka, ze jak nie wyjdzie to on zrobi wszystko żeby zdobyć dla mnie kwiaty w sobotę) i kwiaty chyba kupimy już w czwartek, bo podobno wtedy najlepiej na giełdę kwiatową jechać. Chciałabym żeby były piwonie.

Kupiłam kolczyki załapałam się przypadkiem na -15% w Aparcie, bo był jakiś dzień zniżek w galerii. Zmieniłam koncepcję i kupiłam mniejsze niż wcześniej chciałam, w takich się lepiej czułam. Wklejam foto i foto bransoletki mojej, powiedzcie czy to będzie razem pasować? Wydaje mi się, że tak.

Kupiłam też buty, miękkie, wygodne, stabilne i fajne, i niemalże tej samej wysokości co moje ślubne, więc jak nie wytrzymam całej nocy w tamtych to zmienię na te. Do mojej sukni nie będą pasować, ale raczej o ile je w ogóle zmienię, to o takiej porze że nie będzie się to już nikomu rzucać w oczy.
piekne buty, gdzie je nabylas droga kupna ??

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
A jesteś pewna, że nosisz dobry rozmiar? Bo z tego co czytałam rozmiar A tak naprawdę nie istnieje.

Piękne kolczyki Fajnie wyglądają z bransoletką
tez to slyszalam

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
wiedziałam, że Was to ubawi tak samo jak nas i jeszcze nigdy w sobie nie miałam tyle drinków Sex on the Beach i "Szarlotka" królowały jak po nas przyjechali to zwątpili jak zobaczyli tyle butelek

pytałyście czy się rozbierali zdarzyło się :D
bylo chociaz na co popaczec ??

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Rada dla wszystkich PM nie przejmujcie się że wam coś nie wyszło albo czegoś brakuje w dniu ślubu to mało ważne. Moja bratowa uszyła nam podkładke aby klęknąć na nią na błogosławieństwie w sobotę nikt nie mógł jaj znależć przepadła jak kamień wodę a już w poniedziałek odnalazła się w szafie Tort który przyjechał do nas na salę dopiero dziś dowiedzieliśmy się że był kogoś innego bo były na nim inne imiona niż nasze Poinformował nas o tym kamerzysta który to zauważył a my nic o tym nie wiedzieliśmy. Było jescze kilka szczegółów ale nie warto sobie w tym dniu głowy zawracać. Ważne że goście byli zadowoleni my również Jedno nad czym ubolewam to to że ten wspaniały dzień tak szybko się skończył ale w naszej pamięci pozostanie na całe życie
dokladnie nie ma slubow idealnych zawsze to powtarzam klientkom

Cytat:
Napisane przez clara099 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
regularnie czytam Wasz wątek od kilku części i postanowiłam Was poprosić o pomoc. szukam już od kilku tygodni kompletu kolczyki + bransoletka z pereł w kolorze ivory bądz cream (każdym, byle nie białym), takim jak w załączniku i nie mogę znaleźć ani w sklepach stacjonarnych, ani w internecie. czy któraś z Was szukając biżuterii dla siebie, natknęła się może na taki i mnie wspomoże?
http://butik.bialamagia.pl/files/coco1.jpg
ten byłby w porządku gdyby kolczyki nie były zakończone metalową kulką, strasznie mi przeszkadza taki dzyndzel.
pozdrawiam Was
uwielbiam perly

Cytat:
Cześć Piękne

jagodzia cieszę się, że panieński się udał
ja juz sie naszego nie moge doczekac z drugiej strony jak sobie pomysle ze po panienski za 2 tygodnie slub to mi sie zelazny zad marszczy
Cytat:
dziewczyny znacie nazwę dobrego szampana??
martini asti (ale to wino musujace jest )

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:14   #877
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez pytalam pania z salonu czy mi uszyje wlasnie takie samo, to mi wyskoczyla z taka cena ze mi sie odechcialo tego bolerka, myslalam nad tym czy taka zwykla krawcowa by mi nie uszyla, ale jakos juz powoli jest mi to obojetne licze na to ze nie bedzie mi potrzebne, tym bardziej w momencie gdy zdecydowalam sie na welon wiec do kosciola na ramiona mysle ze wystarczy mi welon, a jak bedzie zimno to jakos to zniose chyba ze trafie na cos taniego i fajnego

Jesli chodzi o to bolerko to ono musi byc z elastycznego tiulu, a ten szal wydaje mi sie byc zwyklym tiulem, pokazywala mi pani ten elastyczny tiul, bo miala z niego etole, na allegro chyba tez kiedys trafilam na ta elastyczna etole i zachowuje sie on zupelnie inaczej, jest taki gumowy
no wlasnie.. kurde kupując z Allegro nie wiem jaki ten szal jest a chcialabym go najpierw wymacac
Najchetniej poszlabym bez niczego, ale proboszcz to by mnie chyba wyrzucil:/ sweterki jakoś mi sie zbytnio nie podobaja mi sie do suki ślubnych...

Cytat:
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:18   #878
carmelova
Zakorzenienie

Właśnie! Nie wiem czy Wam się Kawka chwaliła, ale mamy wspólny panieński

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Paulinka a co powiesz o takim szalu wpinanym w suknię?
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:23   #879
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

ja nie wiem.. teraz mam przymiarke 28 maja i muszę coś wymyslec suknie szybciej znalazlam niż to zasrane bolerko
Stary 2012-05-13, 19:30   #880
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

dzień dobry
Witam się
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość

jagata super relacja

Strasznie dużo, nie podpisałaś umowy z takim zapasem czy odmawiają Ci osoby, których byłaś pewna?

Nie zwiędną na pewno od piątku.
U nas trybem oszczędnościowym TŻ chce zrobić mi bukiet (obietnica jest taka, ze jak nie wyjdzie to on zrobi wszystko żeby zdobyć dla mnie kwiaty w sobotę) i kwiaty chyba kupimy już w czwartek, bo podobno wtedy najlepiej na giełdę kwiatową jechać. Chciałabym żeby były piwonie.

Kupiłam kolczyki załapałam się przypadkiem na -15% w Aparcie, bo był jakiś dzień zniżek w galerii. Zmieniłam koncepcję i kupiłam mniejsze niż wcześniej chciałam, w takich się lepiej czułam. Wklejam foto i foto bransoletki mojej, powiedzcie czy to będzie razem pasować? Wydaje mi się, że tak.

Kupiłam też buty, miękkie, wygodne, stabilne i fajne, i niemalże tej samej wysokości co moje ślubne, więc jak nie wytrzymam całej nocy w tamtych to zmienię na te. Do mojej sukni nie będą pasować, ale raczej o ile je w ogóle zmienię, to o takiej porze że nie będzie się to już nikomu rzucać w oczy.
super buty i biżu

Cytat:
mam mega kaca i mega mnóstwo gadżetów
jednym słowem za☠☠☠isty wieczór panieński dawno się tak nie wybawiłam

atrakcją wieczoru było:
tańczyłyśmy na scenie i jacyś faceci zaczęli do nas dobijać a że miałam już dobrze pod kopułą i humorek był do wyskakiwałam z tekstem: rozbierzesz się? jeśli odpowiedział NIE to dziewczyny chórem wypie****
ubaw był po pachy, i nasi faceci przyjechali po nas o 4 rano i nas zgarnęli do domów

Cytat:
damy jagodzia radę

wczoraj TŻ miała swój kawalerski i wiem, że go zabrali do Sofii a tam jest striptiz i tańczące panienki
dla niego Ty jesteś najważniejsza

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Ah ten kolor i fryzura...

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

http://demotywatory.pl/3799315

Cytat:
współczuje

a my ze ślubnych spraw kupiliśmy wyposażenie do kącika dla dzieci.
Mówię dziś do teścia i tż że stół dla dzieci weźmiemy od nas z działki bo jest duży a teściu na to że na wesele musi być nowy uwielbiam swojego teścia
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:32   #881
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

wrocilam z lasy, byłam z tz po bez

narwalismy fioletowego, rozowego i białego ;D

cala stancja juz pachnie

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:41   #882
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cześć dziewczynki. Wiem... już pewnie o mnie nie pamiętacie, ale naprawdę nie mam kiedy nawet Was poczytać Tyle spraw na głowie. W pracy kocioł bo koleżanka na dłuższym zwolnieniu. No i projektujemy mieszkanko (czekamy na wstępny projekt od projektantki) i tak jakoś leci czas, a jak jestem w domu to tylko się kładę i odpoczywam....
Świetny tytuł wątku! Jesteście genialne!

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 19:50   #883
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki. Wiem... już pewnie o mnie nie pamiętacie, ale naprawdę nie mam kiedy nawet Was poczytać Tyle spraw na głowie. W pracy kocioł bo koleżanka na dłuższym zwolnieniu. No i projektujemy mieszkanko (czekamy na wstępny projekt od projektantki) i tak jakoś leci czas, a jak jestem w domu to tylko się kładę i odpoczywam....

ja Cie pamiętam
Stary 2012-05-13, 20:04   #884
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
ja Cie pamiętam

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 20:06   #885
fablous
Zakorzenienie

Kiciu oglądając na YT tutoriale makijażowe znalazłam coś dla Ciebie, fiolet + pomarańcz
http://www.youtube.com/watch?v=KKwRnjM3G2I&feature=plcp
Katosu jest nieasmowita

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Oczywiście, że Cię pamiętamy

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 20:09   #886
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
oo fajne, ale ja bym jednak wolala takie: http://static.i-weddingdresses.com/i...ttendees-2.jpg
tylko chcialabym takie uszyc, krawcowa powiedziala, ze mi taki uszyje, tylko musze jej przyniesc material, obchodzilam sklepy z materialami u mnie w miescie i nigdzie nie mieli takiego tiulu:/ jak juz to mieli same sztywne materialy.. wiec wymyslilam, zeby kupic taki szal: http://moda.allegro.pl/delikatny-sza...336403991.html i z tgo moze by mi uszyla? jak myslicie?
ja też planuję coś takiego
Jutro wyciągnę TŻ i pojedziemy do krawcowej z moją kiecą, żeby mi +- powiedziała ile mnie będą kosztować poprawki no i zapytam odrazu o takie bolerko. Bardziej chodzi mi o takie jak w załączeniu:P

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
kurde my wszystkich jeszcze nie zaprosilismy (tzn nie podzwonilam) zaproszenia wyslemy poczta

dlaczefo 75B jest jak Yeti ??? no nie istnieje

byłam dzisiaj w Body & Senses w Galerii iiii oto jest 70 D

Cytat:
i ja też Cię pamiętam
Stary 2012-05-13, 20:45   #887
ewika19
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Przez ostatni tydzień nie miałam czasu wejść na wizaż bo miałam egzamin z rachunkowości i całe dnie siedziałam nad książkami

Jesteśmy w trakcie zapraszania gości. Gdzieś około połowę mamy zaproszoną. Za tydzień mamy zamiar sporo gości objeździć także powinno się zbliżać ku końcowi.

Dziś zakupiliśmy część prezentów na podziękowania dla chrzestnych. Dla każdego mamy po zestawie 6 kieliszków do białego wina i do tego mamy zamiar kupić jakieś dobre białe wino. A dla chrzestnej od mojego TŻa która ma problem z alkoholem wymyśliliśmy zestaw 6 szklaneczek z dzbankiem- wszystko spakujemy w jednakowe pudełka także nie zauważy, że ma coś innego . Myślę, że pomysł nie jest zły. Na pewno się im to przyda.

Za 3 tygodnie jadę do salonu gdzie Panie mnie pomierzą, mam nadzieję, że uda mi się przymierzyć moje cudo (ostatnio na myśl o niej mam motylki w brzuchu ).

I najważniejsze! Moja kuzynka (kiedyś się bardzo przyjaźniłyśmy) sama mi zaproponowała, że może czytać czytanie na naszym ślubie także jestem okropnie szczęśliwa, że nikogo o to nie musiałam prosić
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 20:55   #888
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
a propos
Masz Słońce jakieś rozeznanie w sferze sweterków takich? Szukam i szukam.. Widziałam w Mohito prześliczny miętowy, ale nie będzie mi pasował w razie W...
ja swój zakupiłam jakoś rok temu, więc już się nie rozglądałam i nie wiem co się obecnie w tym temacie dzieje

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:01   #889
Jolie Perle Rare
Raczkowanie

Witam wszystkie PM i już mężatki i gratuluję pomysłu na nazwę wątku - najlepszy ze wszystkich części i bardzo na czasie

Ja ślubować będę (jak w stopce) w 2013. Aktualnie jesteśmy na etapie wyboru kościoła i przy tej okazji pojawił się problem... otóż osoby, które wybraliśmy na naszych świadków wg kościoła nie nadają się na to "stanowisko".
Teoretycznie każdy może być świadkiem (ślub konkordatowy) o ile jest pełnoletni- w kościele powiedzieli nam że generalnie nawet osoba innego wyznania lub ateista mogą być świadkami; o dziwo większy problem jest z osobami, które są katolikami (są ochrzczeni) ale niepraktykującymi lub zgodnie ze stanowiskiem kościoła "żyją w grzechu" tj np maja tylko ślub cywilny... Nie wyobrażamy sobie innych osób niż dwoje naszych najlepszych przyjaciół jako świadków więc nie ma mowy że poprosimy kogoś innego i tu moje pytanie - czy miałyście / słyszałyście o podobnym przypadku? Jak sobie poradzić z tym problemem? - czy to jest tylko kwestia "dobrych chęci" i trochę bardziej liberalnego podejścia proboszcza do tej sprawy (zawsze możemy poszukać innej parafii) czy też absolutnie nie ma szans na zaakceptowanie takich osób jako świadków?
Będę Wam wdzięczna za wszelkie informacje i podpowiedzi.

Jolie Perle Rare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:08   #890
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
nie stresuj sie

wszystko masz juz zapiete pewnie a ostatni guzik
a panienski na wypasie mialas
kochana jeszcze tyle spraw do ogarnięcia że to szok jutro podpisujemy dokumenty dzisiaj byliśmy u spowiedzi.... w czwartek fryzjer kosmetyczka i paznokcie w piątek trzeba jeździć na salę zawieźć wszystko rozstawić winietki śpiewniki założyć pokrowce itd. jeszcze sporo zostało do robienia. Lista rzeczy do zabrania na salę co do pokoju (ale taka według mnie spisana) spakowanie wszystkich tych rzeczy.Przeniesienie części rzeczy do Tż a do tego jeszcze praca. Sajgon ogólnie.
Cytat:
damy jagodzia radę

wczoraj TŻ miała swój kawalerski i wiem, że go zabrali do Sofii a tam jest striptiz i tańczące panienki
mam nadzieję Kochanie że damy radę
mój tżcik też miał wczoraj kawalerki zwykłą popijawę przy ognisku z kiełbaskami.
Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które chcę Ave Maria - w którym momencie ceremonii chcecie mieć tą muzykę?
Na wejście, wyjście czy podczas komunii ?
ja będę miała na komuni
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Też się nad tym zastanawiałam. Ale na pewno nie na wejście. Myślałam żeby w środku mszy pewnie padnie na komunię.

jagodziu super że panieński się udał dobrze że przełożyłyście na piątek bo przynajmniej pogoda była ładna. Szkoda że nie mogłam przyjechać ale w sobotę na ślubie będę
no ja mam taką nadzieję bo jak nie to
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Chyba 100ml no szampan0.7 starcza na 7 osób ponoć. Chyba że coś poknocilam ale coś gdzieś tak czytałam.

My kupujemy Afrodite też z tych tańszych. Ale jakoś na to mi się nie chce dużo płacić a kto tam będzie wiedział co pije
100ml na osobę
Cytat:
Wrocilismy z kina
mielismy isc na spacer a wyszlo kino i film - "Nietykalni"

juz baaardzo dawno sie tak nie śmiałam na filmie. Jak dla mnie 10/10 punktów

baaardzo polecam jak jeszcze go nie widziałyście!!!!
oglądałam ten film i jest poprostu genialny ja daję 12/10pkt normalnie boski
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:10   #891
marylka80
Zadomowienie

Umieram dzis....suszy...glowa bloli...maaasakra...

Wczoraj spotkala mnie pewna niespodziewanka...bardzo mila zreszta...bylam umowiona z dziewczynami z pracy na pyjama party. Kiedys ktoras rzucila tematem zeby taka imprezke zorganizowac, i szczerze mowiac zupelnie o tym zapomnialam. Ale przypomnialy mi w piatek i mimo ze troche mi to pokrzyzowalo plany to jednak spakowalam pizame i pojechalam do Amsterdamu. Wchodze do domu, a tam nikogo w pizamie. Wszystkie wystronoje, pytam czemu jeszcze nie przebrane, a one wyskakuja z korona, balonikami i mowia ze to nie zadne pyjama party tylko moj panienski!!! Wcielo mnie tak ze nie wiem, wszystkie pozniej zgodnie stwierdzily ze moja mina byla bezcenna
To chyba byla ostatnia rzecz na jaka bym wpadla Caly dom wystroily balonikami w serduszka, byly czaderskie prezenty no i oczywiscie zabawy. Nawet wyslaly liste z pytaniami do mojego TZ, ktory grzecznie na nie odpisal i na 30 zrobilam 6 bledow. Oczywiscie za kazdy blad byl karniak! Nie wspomne ze zabawa byla juz grubo po 24 i juz bylam mocno zrobiona, te karaniaki mnie dobily bo ja ogolnie nie pijam wodki, no ale w takie dni to nie wypada odmawiac. Ogolnie dziewczyny bardzo sie postaraly, wszystko przygotowaly w konspiracji...naprawde bylam w szoku! Zarezerwowaly jeszcze milego pana w clubie, ale juz bylam tak zrobiona ze nie dalabym rady tam dotrzec. O 3 przjechal po mnie moj naukochanszy TZ i zabral do domku....oj ale sie zle czulam dzis...nie chcecie wiedziec Ale takiej niespodzianki jeszcze nigdy w zyciu nie mialam, zupelnie sie nie spodziewalam. Az sie wzruszylam. No i bede niestandardowa panna mloda bo bede miec 2 panienskie w takim razie Drugi za dwa tygodnie z inna grupa dziewczyn ale tym razem zupelnie inny klimat, taki jak mi sie zawsze marzyl. Bedzie piknik w parku, z babeczkami, dobrym winkiem itd. Podczas pikniku bedzie panienska sesja zdjeciowa w stylu vinatage, a na koniec idziemy do mojej ulubionej restauracji Kubanskiej z przepyszna sangrija i tapas! Juz sie nie moge doczekac
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:26   #892
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:

uuuu to będzie wydarzenie
w takim razie chcemy całą fotorelację !

Cytat:
pamiętamy ! wracaj na stałe szybko

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj w Body & Senses w Galerii iiii oto jest 70 D

i ja też Cię pamiętam
No i jak się czujesz w takim rozmiarze

Cytat:
ja swój zakupiłam jakoś rok temu, więc już się nie rozglądałam i nie wiem co się obecnie w tym temacie dzieje
padaka po prostu... to co ładne to w pastelach.. może postawię na jakiś bladziuteńki lawendowy.. o ile znajdę.

Cytat:
Napisane przez Jolie Perle Rare Pokaż wiadomość
Witam wszystkie PM i już mężatki i gratuluję pomysłu na nazwę wątku - najlepszy ze wszystkich części i bardzo na czasie

Ja ślubować będę (jak w stopce) w 2013. Aktualnie jesteśmy na etapie wyboru kościoła i przy tej okazji pojawił się problem... otóż osoby, które wybraliśmy na naszych świadków wg kościoła nie nadają się na to "stanowisko".
Teoretycznie każdy może być świadkiem (ślub konkordatowy) o ile jest pełnoletni- w kościele powiedzieli nam że generalnie nawet osoba innego wyznania lub ateista mogą być świadkami; o dziwo większy problem jest z osobami, które są katolikami (są ochrzczeni) ale niepraktykującymi lub zgodnie ze stanowiskiem kościoła "żyją w grzechu" tj np maja tylko ślub cywilny... Nie wyobrażamy sobie innych osób niż dwoje naszych najlepszych przyjaciół jako świadków więc nie ma mowy że poprosimy kogoś innego i tu moje pytanie - czy miałyście / słyszałyście o podobnym przypadku? Jak sobie poradzić z tym problemem? - czy to jest tylko kwestia "dobrych chęci" i trochę bardziej liberalnego podejścia proboszcza do tej sprawy (zawsze możemy poszukać innej parafii) czy też absolutnie nie ma szans na zaakceptowanie takich osób jako świadków?
Będę Wam wdzięczna za wszelkie informacje i podpowiedzi.
moja świadkowa jest wierząca, niepraktykująca, najpierw miała dziecko bez ślubu, później wzięła z ojcem dziecka cywilny a na końcu się rozwiedli.. wychodzi na to że istnieją wszelkie przesłanki aby świadkiem nie była. mimo to ksiądz dymu nie robił. pytał czy chodzą do kościoła, ona powiedziała że teraz chodzi bo ma dziecko, jak małej nie było to nie chodziła.

Cytat:

Umieram dzis....suszy...glowa bloli...maaasakra...

Wczoraj spotkala mnie pewna niespodziewanka...bardzo mila zreszta...bylam umowiona z dziewczynami z pracy na pyjama party. Kiedys ktoras rzucila tematem zeby taka imprezke zorganizowac, i szczerze mowiac zupelnie o tym zapomnialam. Ale przypomnialy mi w piatek i mimo ze troche mi to pokrzyzowalo plany to jednak spakowalam pizame i pojechalam do Amsterdamu. Wchodze do domu, a tam nikogo w pizamie. Wszystkie wystronoje, pytam czemu jeszcze nie przebrane, a one wyskakuja z korona, balonikami i mowia ze to nie zadne pyjama party tylko moj panienski!!! Wcielo mnie tak ze nie wiem, wszystkie pozniej zgodnie stwierdzily ze moja mina byla bezcenna
To chyba byla ostatnia rzecz na jaka bym wpadla Caly dom wystroily balonikami w serduszka, byly czaderskie prezenty no i oczywiscie zabawy. Nawet wyslaly liste z pytaniami do mojego TZ, ktory grzecznie na nie odpisal i na 30 zrobilam 6 bledow. Oczywiscie za kazdy blad byl karniak! Nie wspomne ze zabawa byla juz grubo po 24 i juz bylam mocno zrobiona, te karaniaki mnie dobily bo ja ogolnie nie pijam wodki, no ale w takie dni to nie wypada odmawiac. Ogolnie dziewczyny bardzo sie postaraly, wszystko przygotowaly w konspiracji...naprawde bylam w szoku! Zarezerwowaly jeszcze milego pana w clubie, ale juz bylam tak zrobiona ze nie dalabym rady tam dotrzec. O 3 przjechal po mnie moj naukochanszy TZ i zabral do domku....oj ale sie zle czulam dzis...nie chcecie wiedziec Ale takiej niespodzianki jeszcze nigdy w zyciu nie mialam, zupelnie sie nie spodziewalam. Az sie wzruszylam. No i bede niestandardowa panna mloda bo bede miec 2 panienskie w takim razie Drugi za dwa tygodnie z inna grupa dziewczyn ale tym razem zupelnie inny klimat, taki jak mi sie zawsze marzyl. Bedzie piknik w parku, z babeczkami, dobrym winkiem itd. Podczas pikniku bedzie panienska sesja zdjeciowa w stylu vinatage, a na koniec idziemy do mojej ulubionej restauracji Kubanskiej z przepyszna sangrija i tapas! Juz sie nie moge doczekac
za szalony panieński
i za przyszły, brzmi super
Stary 2012-05-13, 21:30   #893
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
suuuuuuuuuuuper

mam nadzieję że u mnie będzie tak samo

Kochanie wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! żebyście zawsze pamiętali o sobie a wasza miłość niech kwitnie z każdym dniem coraz bardziej.

super relacja

gratki

Dziewczyny ja już po panieńskim miałam w piątek. Nie chciałam mieć go w żadnym klubie więc zrobiłyśmy grilla na działkach. Miał być krótki siedziałyśmy do godziny 2 :P Miałam 60 pytań na które tż udzielał odpowiedzi pytania były otwarte za każdą złą odpowiedź musiałam wypić 3 łyki piwa nie zgadłam 20 ale to przez mojego tżta bo dawał czasami głupie odpowiedzi żeby były śmieszne a nie prawdziwe. Były baloniki z nazwiskami panieńskim i przyszłym. W panieńskim po przebiciu była karteczka jaki jest teraz tż np. daje prezenty a po przebiciu balona w tym samym kolorze ale z przyszłym nazwiskiem yła karteczka jaki będzie po ślubie i np. pisało: będzie mówił podaj mi piwo kobieto itd. Było mega śmiesznie upiłyśmy się że hej a ja na 9 miałam szkolenie. kaca miałam ale delikatnego co wprawiło mnie w szok bo powinnam umierać po takiej ilości alkoholu. Dostałam prezenty: czarno złotą bieliznę, deskę do krojenia z łyżką i widelcem proszek do prania itd. taki przybornik Panny Młodej po ślubie. wszystkie z jakimiś śmiesznymi przypisami.

Dziewczyny za 6 dni ślub zaczynam się ch..o...l...e...r.n...i.. ..e stresować
Gratukuje udanego wieczoru panieńskiego
Wyluzuj Jagodzia w dzień ślubu stres cię dopadnie tak czy tak więc wcześniej trzeba być wyluzowanym
Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
A u mnie 69 dni!!!!!!!

Przegapiłam wczorajsze 70, ale ta dzisiejsza liczba też zmyślna

Dzień dobry!
Zmykam do Bonarki w poszukiwaniu stanika bo jutro musze jechać do salonu dopasować lepiej sukienkę w biuście
Poproszę o kciuki abym znalazła bo inaczej

Miłej niedzieli
Twoja liczba jest bardzo ładna a nawet troszeczkę zboczona
Cytat:

witam sie w chlodny, ale sloneczny, niedzielny, pracowity poranek

Przez to ze przez prace nie mam w ogole czasu to mam wrazenie, ze jesli teraz czegos nie zalatwie to za pare dni bedzie juz za pozno i zaczynam wpadac w stres!!

Mialam slubny sen, ktory o dziwo nie byl koszmarem Tydzien przed slubem robilismy probe generalna Przyjechali goscie, makijazystka, fryzjerka, wszystko wyszlo super, fryzjerka powiedziala ze za tydzien wyjdzie jeszcze lepiej, bo teraz to tylko byla proba.
Przyjechal TZ po mnie, blogoslawienstwo odbylo sie sprawnie. Bylam troche zaskoczona ta proba, pytalam TZ czy to nie przyniesie pecha, ze mnie widzi w sukni, a on odpowiedzial ze za tydzien bedzie udawal zaskoczonego jak mnie zobaczy
Pozniej pojechalismy do kosciola, odbyla sie cala msza razem z przysiega, ja nadal bylam zaskoczona, ale jako ze lubie miec wszystko sprawdzone i dopiete na ostatni guzik to mimo wszystko cieszylam sie. Pytalam tez ksiedza czy takie proby przysiegi to normalna rzecz, a on mi odpowiedzial: no oczywiscie!! A nie pamietasz jak przed komunia mieliscie proby? Przekonal mnie tym.
Pozniej pojechalismy do sali i po odtanczeniu pierwszego tanca proba generana sie skonczyla, goscie bili brawo a nastepnie pojechali do domow

Moja wyobraznia mnie czasem przeraza

Poza tym, kolejny niepokoj zwiazany ze slubem: jako ze moja fryzjerka to jedna z najlepszych w okolicy i sprawdzona przez wiele PMek to czuje ze fryzura wyjdzie dobrze, ale!!! Jestem do niej zapisana ja, mama, tesciowa, siostra TZ oraz dwie kuzynki TZ. Kilka dni temu byla u mnie moja kuzynka, ktorej nie lubie i pytala u kogo sie czesze, no to powiedzialam. Wczoraj TZ byl na strzyzeniu u tej fryzjerki i ona mowi mu ze moja wspaniala kuzynka rowniez sie do tej fryzjerki zapisala na 07.07. I zaczynam miec nerwa :[ jak ona zamierza zdazyc nas wszystkie uczesac? Moim zdaniem 5 osob to chyba max do czesania przez 1 osobe w 1 dzien. Musze tam pojechac i zrobic z tym porzadek
No twoja wyobraźnia szaleje a co będzie później
Co do fryzjerki idź zapytaj czy da radę ciebie uczesać i pozostałe panie bo ja w to wątpie choćby nie wiem jak dobra byłaby ta fryzjerka.
Cytat:
Serdecznie wam współczuje jestem z Wami
Cytat:
Oczywiście że pamiętamy i się cieszymy że chciaż na chwilkę do nas zawitałaś
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:41   #894
clara099
Raczkowanie

Cytat:
a nie mozesz sobie sama takiego zestawu zrobic ?
na all sa wszystkie perłki jakie mozna wymarzyc
na moje oko koszt takiego kompletu by Cie wyniosł około 20zł
oczywiscie mowie o posrebrzanym zestawie ( ale jak to tylko na slub to bym sie nie bawila w srebro - skoro bym tego nie ubrala pozniej nigdzie).
wiedziałam, że dobrze zapytać! dziękuję. nie pomyślałam o tym wcześniej. już sobie zamówiłam wszystkie niezbędne elementy na allegro, wyszło 4 razy więcej (już z przesyłką) niż myślałaś, ale i tak jest dużo taniej niż kupując gotowy komplet i co najważniejsze zrobię sobie zestaw taki, jaki będę chciała.
pozdrawiam
clara099 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:42   #895
jagodzia133
Zakorzenienie

Dziewczyny dzwonił tż. Wczoraj usadzaliśmy gości oczywiście 3 godziny z życiorysu wyjęte. Teściowej nic nie pasuje i teściowi. Dzisiaj było usadzanie od nowa. JA mam to w d..... bo ja mam 1/4 ich gości więc moich się nie czepiają ale mają problem ze swoimi. A teraz zadzwonił tż że teściowa szaleje że wszytko chce zmieniać mówi że złą salę wybraliśmy bo są stoły dzielone i filary a trzeba było wybrać coś gdzie są 2 stoły ciągiem matko ja już nie wiem.... czym ona się przejmuję bo jakaś tam jej koleżanka chce siedzieć razem ze swoimi dziećmi (23lata i 19). Przez co nigdzie nam nie pasuje ich usadzić ale nie możemy zrobić inaczej bo ta koleżanka tak chce i wszystko musi być pod nią
Lili & Gabryś

Stary 2012-05-13, 21:51   #896
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzwonił tż. Wczoraj usadzaliśmy gości oczywiście 3 godziny z życiorysu wyjęte. Teściowej nic nie pasuje i teściowi. Dzisiaj było usadzanie od nowa. JA mam to w d..... bo ja mam 1/4 ich gości więc moich się nie czepiają ale mają problem ze swoimi. A teraz zadzwonił tż że teściowa szaleje że wszytko chce zmieniać mówi że złą salę wybraliśmy bo są stoły dzielone i filary a trzeba było wybrać coś gdzie są 2 stoły ciągiem matko ja już nie wiem.... czym ona się przejmuję bo jakaś tam jej koleżanka chce siedzieć razem ze swoimi dziećmi (23lata i 19). Przez co nigdzie nam nie pasuje ich usadzić ale nie możemy zrobić inaczej bo ta koleżanka tak chce i wszystko musi być pod nią
O rany wspolczuje...ja takich rzeczy w ogole nie konsultuje ani z mama ani rodzicami TZa...ale u nas 80% gosci to znajomi wiec trudno zeby moja mama ich usadzala przy stolach
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:55   #897
a u d r e y
Wtajemniczenie

zapomniałam Wam powiedzieć... TŻt przystał na ceremonię zaślubin bez mszy jestem cała happy!!
Stary 2012-05-13, 21:56   #898
kasia_kuku
Zakorzenienie

Odmeldowuję, że Teściowa żyje i chyba jeszcze pożyje

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 21:59   #899
201705121336
Konto usunięte

a ja po pracy zaraz sie wezme za nadrabianie
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 22:03   #900
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
O rany wspolczuje...ja takich rzeczy w ogole nie konsultuje ani z mama ani rodzicami TZa...ale u nas 80% gosci to znajomi wiec trudno zeby moja mama ich usadzala przy stolach
moi teściowe są takimi ludźmi że nie da się żeby się nie wtrącali..... a do tego płacą za swoją połowę więc mam ręce związane... ;/
Lili & Gabryś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości