|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
BAN stały
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Ona zawsze ma jakieś akcje... Ale o to, czemu ją wpuszczamy, to trzeba by zapytać rodziców...Jak wczoraj wróciłam z zakupów, to ona już była, a miała przyjechać tylko babcia z wujkiem...
|
|
|
|
#4292 |
|
Zadomowienie
|
Też mam taką całkiem sporą część rodziny
jak oni są, to ja wychodzę ![]() Choć kiedyś zostałam sama z ich dzieciakiem. Ale starszym, 7-8 lat; jak się zdenerwowałam to na krzyku się nie skończyło. Oczywiście zaraz zostałam wyklęta i nikomu już nie przychodzi do głowy podrzucać mi dzieci
|
|
#4293 |
|
Konto usunięte
|
A mnie rozwala pewna właścicielka sklepu. Starsza pani, podchodzi pod 65. Ma sklep z ekskluzywnymi ciuchami, drogimi, chociaż zdarzy jej się sprowadzić coś taniego. No i po 1. to rozwala mnie jej styl. Ubiera się w Chanel, Versace, Gucci, Armani, Prada, co w naszym miasteczku wygląda dość dziwnie. Moja mama ubiera się tam od daaawna. I teraz druga sprawa. Zawsze, gdy wchodzę tam z mamą, to próbuje mi coś wcisnąć. A to jakąś bluzeczkę, zwykłą szmatę, a to sukienkę, a to spodnie.. Mówię, "nie, dziękuję". Potem "nie, nie podoba mi się, dziękuję". A jak jeszcze coś chce mi wcisnąć, to mówię "w życiu bym czegoś takiego nie założyła". I jej argumentacja "bo ja wzięłam takie dla wnuczki, zobacz, może byś takie chciała?". I to wcale nie jest przyjemne pytanie, takie wciskanie na siłę. Mało tam klientek, ale jak już jest jakaś ważniejsza od mojej mamy, to ta Pani traktuje mą rodzicielkę jak śmiecia. Moja mama ją pyta o rozmiar czy kolor np. bluzki, a ona nic, tylko świergocze nad tą ważniejszą. Aha, i ona nie sprowadza DO SKLEPU sukienek, spódnic, bluzek tych wyżej wymienionych firm. Najwyżej rękawiczki, paski i jedne okulary przeciwsłoneczne, które tam leżą od 3 lat.
|
|
|
|
#4294 |
|
jestę wieszczę
|
Dziwią mnie ludzie, którzy są na tyle bezczelni, żeby mnie obgadywać, gdy stoję niedaleko
. W ogóle dziwią mnie ludzie, którzy stale zajmują się cudzym życiem i czekają na cudze potknięcia.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#4295 | |
|
Flawless
|
Cytat:
![]() Ostatnio jedna pani zaczęła od moich butów, przez spodnie, kurtkę i kończąc na twarzy, troszeczkę się speszyła, gdy zobaczyła moją minę
|
|
|
#4296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zawsze jadę luźno, a garnitur i buty mam w torebce- nie jestem masochistką, żeby drałować 2km w jedną stronę na przystanek i 2 na pks na obcasach - puścił mi taką miarę, że musiałam mu to powiedzieć, żeby łaskawie drzwi otworzył
Edytowane przez Olivvek Czas edycji: 2012-05-13 o 21:21 |
|
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też to spotykało w czasach szkolnych, na studiach już raczej nikogo to nie obchodziło.
Jak byliśmy z M. na urlopie w PL, to wszyscy przechodnie gapili się na mój brzuch. Niby jakaś strasznie mała nie jestm (164cm), ale ogólnie nie wyglądam na 25 lat. Jak się nie umaluję i ubiorę wesołą koszulkę i trampy, to wyglądam na jakieś 16 . Od razy wzrok takich z mojego brzucha kierował się ku obrączce, czy aby jest
|
|
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio na fitnessie dziewczyna po mnie jechała. Stałam przed nią i siłą rzeczy słyszałam wszystko co mowiła swoim koleżaneczkom. Jak się odwróciłam i powiedziałam, że jak ma jakiś problem to niech mi to powie prosto w oczy a nie za plecami to ją zatkało. Chyba się nie spodziewała, że zareaguję i jej się głupio zrobiło. Jak ktoś nie ma swojego życia to zajmuje się cudzym
|
|
|
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo często w takich wypadkach robię użytek ze swojego zmysłu mowy . Zgadzam się w stu procentach ! |
|
|
|
|
#4300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam kiedyś świadkiem takiej sytuacji w szkole. Otóż stałam w bibliotece, za mną w kolejce były dwie dziewczyny z mojej klasy. I jedna opowiadała tej drugiej o swojej "przyjaciółce", jaka ona to głupia i tępa bo jako jedyna dostała jedynkę z kartkówki. No ludzie, przecież wszystkie trzy wiedziałyśmy o kogo chodzi, jej nie przyszło nawet do głowy że któraś z nas mogłaby donieść tamtej dziewczynie, co jej "przyjaciółka" o niej sądzi No naprawdę nie mieści mi się w głowie, żeby tak swobodnie obrabiać komuś cztery litery i nie liczyć się z konsekwencjami Trzymajcie mnie z dala od takich ludzi. Edytowane przez Karaluszysko Czas edycji: 2012-05-14 o 09:43 |
|
|
|
|
#4301 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może nie tyle mnie dziwi, co śmieszy, że są ludzie, którzy potrafią się nie odzywać miesiącami a kiedy mają jakiś problem to nagle jest "Chciałam z tobą porozmawiać bo jesteś moją przyjaciółką". Dobrze wiedzieć, że tak ma wyglądać przyjaźń
|
|
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
akurat mnie to nie dziwi. nie muszę odzywać się nin stop do przyjaciółki, by wiedzieć, że jak się spotkam z nią po miesiącach braku kontaktu nadal będzie między nami to specyficzne zrozumienie.
|
#4303 | ||
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
Mam przyjaciółkę, z którą potrafię pisać codziennie, a kiedy się spotykamy to i tak ciężko nam się rozstać, bo mamy tyle tematów. Nie wyobrażam sobie nie widzieć jej czy nie kontaktować się z nią miesiącami. Dla mnie kontakt odnawiany co kilka miesięcy to co najwyżej dobra znajomość, a nie przyjaźń.
|
||
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Ja osobiście nie mam przyjaciół, tylko grupę dobrych znajomych, z którymi mogę pogadać. Przyjaciółki zaczęły się wykruszać w momencie mojego zamążpójścia, a posypały się od momentu kiedy zaszłam w ciążę i wynieśliśmy się do innego kraju. Dlaczego tak uważam? Bo jeśli grupa, która wcześniej nie miałą problemu ze spotkaniem się, teraz nie może znaleźć czasu, jak przyjeżdżamy na około 3 tygodnie do kraju, to coś nie halo. Czas znalazły osoby nie mieszkające w naszej rodzinnej miejscowości, tylko 60 km od niej, a te, co są niby na miejscu, to cisza. Mam to w nosie, widać ile warta jest przyjaźń z osobami, które się zna paręnaście lat.
|
|
|
|
#4305 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I ja uważam, że przyjaciel powinien być z nami (a my z nim) nie tylko w złych chwilach, kiedy trzeba się wyżalić ale też w tych dobrych i zwykłych, tak na co dzień. A co do tego porozumienia... między mną a nią już tego nie ma, ja dorosłam, zmieniłam się, ona tak samo... No nie ma. |
|
|
|
|
#4306 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Co mnie dziś zdziwiło na zajęciach. Siedziałam ja,obok jakiś chłopak, obok niego koleżanka. I słyszę w czasie zajęć jak ta dziewczyna mówi do niego: "Ej, masz chusteczkę?", on: "Nie", ona: "Zapytaj koleżankę obok", on do mnie: "Masz chusteczki?", ja: "nie".Za chwilę słyszę jak koleżanka otwiera swoją torbę i wyciąga z niej chusteczki. No rozwaliło mnie to.
|
#4307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
Na początku mnie to denerwowało, ale teraz mam na to wywalone. Rozumiem, że ludzie pracują itd., ale spora część tych przyjaciółek pracuje w szkolnictwie, więc w okresie, w którym my byliśmy, miały nieco więcej luzu. Widocznie nie jestem już atrakcyjną personą do spędzania czasu. Przecież nie zamierzam z nimi gadać o badaniach, porodach czy wydzielinach oddziecięcych. Dla mnie najlepszym przyjacielem, jest mój Mąż (wiem, że to brzmi dość tandetnie, ale tak jest). Więcej mi nie trzeba. Z innymi ludźmi mogę się kumplować.
|
|
|
|
#4309 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() No i wiadomo, jak ktoś chce mówić tylko o dziecku, to jego sprawa, ma prawo, ale niech tym chociaż otoczenia nie zamęcza ![]() Cytat:
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bywa Teraz widujemy się na kawie 1-2 razy na rok, więcej nie potrzebujemy.
|
|
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie zachowanie jak myślałam do niedawna mojej przyjaciółki.
Odezwała się dziś do kolezanki, z którą pracuje. Wszystkie trzy się znamy. I w rozmowie wyszła inicjatywa spotkania we trzy. Czego się dowiedziałam? Może, lepiej S., niech z nami nie idzie bo teraz jest szczęśliwa ze swoim TŻ i na pewno będzie ciągle o nim gadać, a mnie się jej nie chce słuchać ![]() Jakby ktoś mnie uderzył obuchem w głowę... Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, żebym radośnie jej przez całe spotkanie ćwierkała na temat Tż. Zrobiło mi się zwyczajnie przykro, że tak o mnie myśli. I, że nienawidzi kogoś z kim jestem szczęśliwa, bo twierdzi, że to psychopata
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do tego, że dziwi Was jak ktoś obgaduje kogoś kiedy ta osoba stoi niedaleko, ja też tak robię, ale tylko wtedy kiedy bardzo niecierpię tej osoby, i wiem, że ona robi wobec mnie tak samo
.
|
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie zdziwiła dzisiaj jedna starsza pani. Zaparkowałam pod sklepem, żeby spytać ludzi od drogę bo lekko zabłądziłam. Spytałam faceta, który nie wiedział gdzie jest ulica, o którą mi chodzi. Podsłuchiwała nas ta kobieta, podeszła i zaczęła tłumaczyć drogę temu facetowi. Facet mówi jej, że mogła by mi wytłumaczyć bo to ja się pytam. Chyba jednak nie uwierzyła, że takie dziecko (nie wyglądam na swój wiek) może jeździć autem i dalej mu tłumaczyła. W końcu facet stwierdził, że on mieszka niedaleko to mam jechać za nim i on mi pokarze jak jechać, według tego co ta babka powiedziała. Oczywiście na końcu drogi okazało się, że babka zrobiła nas w ch**a bo to wcale nie była ta ulica
|
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
matyldaaaa, może coś jej się po prostu pomyliło?
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

jak oni są, to ja wychodzę 
i nikomu już nie przychodzi do głowy podrzucać mi dzieci

. W ogóle dziwią mnie ludzie, którzy stale zajmują się cudzym życiem i czekają na cudze potknięcia.

- puścił mi taką miarę, że musiałam mu to powiedzieć, żeby łaskawie drzwi otworzył