Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-15, 15:37   #1381
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Dzień dobry Brzuchatki
Witam z popołudniową kawusią. I batonikiem

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Dziękuję Wcale nie bolało Kolejna wizyta za tydzień w piątek.

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
a teraz my pokazujemy sie po9 tyg.. wyglądamy jak slon... ale coz te 18 -19 kg dalo sie we znaki
33 tydzien
Bardzo ładny brzuszek

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
A u mnie pośladkowo
strasznie się boje że sie nie przekręci
Ja chce rodzić normalnie Pozostajetylko modlitwa albo
Trzymam kciuki, żeby Maleństwo się obróciło
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 15:39   #1382
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
eee bedzie dobrze
Moja waga pokazuje 3 kg w dwa tygodnie.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 15:46   #1383
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Nie miałaś jeszcze ktg? Na pewno będziesz mieć, nie wierzę, że mogłabyś nie mieć

Dzwoniłam do tego palanta, bo nie raczył oddzwonić. Przepraszał mnie, ale co mi z tego. W środę ma być łóżeczko u mnie. Ciekawe, czy dotrzyma terminu. Mówię wam, ile się nawkurzałam, jak mu nawrzucałam, choć to i tak nie był max moich możliwości.
Ad1. Ja też jeszcze nie miałam ktg i na razie ginka nic o tym nie mówiła.
Ad2. Szkoda, że musiałaś się zdenerwować Mam nadzieję, że teraz łóżeczko dotrze bez problemu.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
TŻ o 20 przyszedł z pracy, dostał obiadek (fakt), ale po nim od razu zrobił porządek świnkom, pojechał do brata po śrubokręt, żeby naprawić komórkę mojej mamy, dla mnie do apteki całodobowej, jak wrócił to pozmywał - w międzyczasie wyprał dywanik, który prośki mają w klatce. Dobry człowiek...
dla TŻ
Stary 2012-05-15, 15:48   #1384
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
ciastek czekam od rana na listonosza i doopa

ja na obiadek zrobiłam żeberka pieczone,ziemniaki młode i sałatę w śmietanie ale ciastek mi narobiła smaka na spaghetti, chyba jutro zrobię
zartujesz, jeszcze nie dostalas??????

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

ale mam nerwa jakies dziadostwo mi sie w chrome na strone startową ustawiło samo!!!!!!!!!!!1 i nie moge zmienic na google. Mimo ze ustawiam google to mi sie ta nowa otwiera ciagle

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 15:49   #1385
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:

Co to za jazdy miałaś po asmag forte? Ja przy 6 tabletkach dziennie nie mam żadnych.
Pisałam kilka razy, że mi w ciąży powróciła skaza białkowa którą miałam jako niemowlak.
Te tabletki zawierają laktoze, a na dzień dzisiejszy mam tak dużą nietolerancję laktozy, że organizm nie może sobie poradzić nawet z taką ilością zawartą w tabletkach
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 15:56   #1386
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No to mój mąż dzisiaj siadł i zaczął myśleć jak wózek kupić. Stwierdził, że poszuka jeszcze innych producentów (chociaż mówiłam, że nie ma sensu), bo może znajdzie coś fajnego w podobnej cenie do tako. Poszperał w internecie, powysyłał mi kilka modeli do oceny, oczywiście od razu wszystkie "nowe propozycje" odrzuciłam bo mi nie pasowały. No to stwierdził, że zostajemy przy tako. Zaczął czytać jaki najlepiej wybrać, a na koniec rzucił "dobra, kupimy captivę, skoro uważasz, że najlepszy wybór". Spytałam, czy nie chce obejrzeć tego wózka jeszcze w sklepie, to powiedział, że "nie bo ma już dość". Ja wiedziałam, że to tak się skończy

No więc kupujemy captivę, polujemy na używaną, bo można w niezłej cenie znaleźć niemal nówki egzemplarze

Czyli stanęło na moim pierwszym wyborze, i nie wiem po co było to całe zawracanie gitary
Fajnie, że się dogadaliście co do wózka

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
tez sie kiedys nad tym fotelikiem zastanawialam ale nie warto, za duzo kasy , dziecko wyrasta z tego momet , mialam zwykly fotelik bez bazy a jak dziecko zaczelo mi siedziec to ku[pilam maxi cosi toby ktory starcza na do 3/4 lat mozna dostosowac funkcje lezenia, [COLOR="Silver"]
Ja mam na ten temat inne zdanie. Poza tym fotelik może posłużyć później drugiemu dziecku.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
I taK szybko dzisiaj zaczynamy 35 tydzień

Do poźniej
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na wizycie u gina. Na szczęście wszystko dobrze jest, zrobiła szybkie usg bo mówiłam, że mnie strasznie nisko kopie no i się okazało że malutka się obróciła ale nie w tą stronę co powinna, bo leżała bokiem a teraz leży pionowo z nóżkami na mojej szyjce i ją rozgrzebuje. Główkę ma na wysokości mojego pępka. Powiedziała, że niby nie mam się martwić bo dzięki pessarowi ta szyjka powinna wytrzymać grzebanie małej, zobaczymy. No i jak się nie odwróci do cc. Niby ma szanse bo jest ruchliwa ale musiałaby się obrócić aż o 90 stopni więc niewiem jak ona to zrobi
Cieszę się, że wszystko ok
Stary 2012-05-15, 15:57   #1387
agunia82
Zakorzenienie

Dziewczyny a orientujecie się może jaka jest różnica między maxi cosi cabriofix a pebble? I czy warto w ogóle dopłacać więcej i brać pebble?

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-15, 16:00   #1388
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

dla TŻ
Dzięki w jego imieniu.

Tata przyniósł mi 125g malin - wiecie, ile zapłacił? 11 zł
Stary 2012-05-15, 16:02   #1389
pumas
Zakorzenienie

Aga, mnie się wydaje, że nie warto. To pierwszy fotelik, lepiej kupić ten drugi z wysokiej półki. Ja oglądałam i pebble i cabrio i pebble wizualnie jest ładniejszy i dużo cięższy (takie odniosłam wrażenie). Ale co do bezpieczeństwa i komfortu, to niestety nie wiem.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 16:02   #1390
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
ivoncia od poczatku napisala tutaj sporo postow.
I niestety nie da sie niezauwazyc tego, ze jest zupelnie niedojrzala.

Szczerze nie interesuje mnie czy jej ciaza byla planowana czy nie. Bo to jej zycie.
Dla mnie nie do pomyslenia jest decydowac sie na dziecko, jesli nadal jest sie na utrzymaniu rodzicow, bo wyglada to tak, ze dziewczyna ledwo stala sie pelnoletnia, zachcialo jej sie zabawy w dom, nie poszla do pracy, nie zrobila nic, nawet nie mieszkala z chlopakiem i nagle zaszla w ciaze.
Szczerze watpie ze ktokolwiek w takiej sytuacji swiadomie zdecydowalby sie na dziecko. Bez pieniedzy, bez mieszkania, nawet pisac, ze ona do pracy nie poszla i nie pojdzie. Jednoczesnie narzekanie w wielu postach jak jej malo rzeczy rodzice kupili, pozniej chwalic sie, ze mama jej kupila to czy to, a babcia jeszcze to. I znowu narzekanie ze za malo, i znowu posty po zakupach.

To jest forum publiczne i trzeba sie liczyc z opinia, 10, 20 czy nawet 50 razy mozna sie ugryzc w jezyk i nie komentowac tego, ze ktos nie jest dojrzaly do rodzicielstwa i zachowuje sie jak dziecko. Ale jesli widzisz setke kolejnych postow - ciezko sie powstrzymac.
Wizaz jest od tego zeby komentowac.
1 osoba pisze posta - kolejnych 100 moze go skomentowac w dowolny sposob.
Jestesmy ze soba juz jakis czas. Nie chce nikomu robic przykrosci. Pewnie zadna z nas nie chce. Tylko ile razy mozna widziec tak dziecinne posty i zostawic je bez komentarza?
Nie chcialam byc wredna ani nikogo urazic. Zwyczajnie martwie sie o dziewczyne, bo jeszcze jest na tym nastoletnim etapie - nadal z rodzicami, do pracy nie pojdzie, z chlopakiem nie mieszka i wiele razy pisala ze nie byliby w stanie sie utrzymac. Wiec jak chca utrzymac dziecko? Rodzice moga pomagac, ale w koncu przestana. Co innego jak staramy sie wziac na siebie odpowiedzialnosc, a nie "nie pojde do pracy bo nie", "nie bede sie starac usamodzielnic", "niech mi wszyscy pomagaja, co tam, jestem pelnoletnia, niech rodzice przygarna mojego chlopaka pod dach, ja urodze dziecko i bedziemy sie w naszym pokoju bawic w dom".
Nie jest jedyna osoba na tym forum, u ktorej ciezko z pieniedzmi.
Sa tutaj jeszcze inne, ktore mieszkaja z kims z rodziny lub dostaja jakas pomoc od rodzicow, ale mieszkaja sami. Jesli sie przyjrzec - widac OGROMNA roznice w dojrzalosci, podejsciu.
Jesli nie zyczy sobie komentarzy, niech nie pisze. Nikt jej nie zmuszal do wypowiadania sie tutaj. Nikt nie chcial byc niemily.
zgadzam się z Paulą

Cytat:
Witajcie
Ja już po wizycie, jestem strasznie niewyspana, a za chwilę przychodzi przyjaciółka na ploty, więc liczę, że się jeszcze przekimam z 30 min

Wszystko u nas spoko, mała została małą, waży 1800 g, nie będzie wielkim dzieckiem Na ktg wyszło mi dwa razy stawianie się macicy, gin się śmiała, że przygotowujemy się do porodu Ah, no i najważniejsze - mała się przekręciła w ostatnich dniach, także póki co znów jest główką na dole. Oby już tak została.
Wyniki badań mam dobre mimo przekroczonych norm trzech rzeczy - takie mają być w ciąży.
Szyjka się trzyma, długa i zamknięta.
Mam więcej odpoczywać, nie latać tak jak latam światem i jeść dużo magnezu, do 10 tabletek dziennie (Asmagu forte) lub 3-5 innego o większej dawce w jednej tabletce.
Kolejna wizyta wyproszona na 5 czerwca A następna na porodówce :P

Przyszedł fotelik, jest super !
super, ze wszystko jest ok
fotelik bardzo fajny i kolor scian rewelacja

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 16:02   #1391
pumas
Zakorzenienie

A co do dotykania brzucha - wiedziałam, że nie wolno za często, ale żeby aż taki miało to wpływ na skurcze, to nie miałam świadomości.
Stary 2012-05-15, 16:03   #1392
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Aga, mnie się wydaje, że nie warto. To pierwszy fotelik, lepiej kupić ten drugi z wysokiej półki. Ja oglądałam i pebble i cabrio i pebble wizualnie jest ładniejszy i dużo cięższy (takie odniosłam wrażenie). Ale co do bezpieczeństwa i komfortu, to niestety nie wiem.
tak się zastanawiam, bo ten sprzedawca co kupowałaś u niego ma fajną promocję na pebble i w sumie to jakieś 50zł różnicy wychodzi w cenie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 16:06   #1393
pumas
Zakorzenienie

No wiem właśnie, jeśli nie szkoda Ci kasy, a nie jest to duża rożnica, to kup, na pewno pebble jest ładniejszy
Stary 2012-05-15, 16:08   #1394
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
aha, ja slyszalam ze takie umowione ciecie u mojej ginki kosztuje
Szkoda... u mojej na pewno nic nie kosztuje.

Cytat:
Hej
Miałam w planach dzisiaj pospać, to nie pospałam, bo kurier zadzwonił, że koło 10-12 będzie z moim materacykiem
No i dobrze, że wstałam, bo wczoraj wysłałam maila z zapytaniem o sprzedaż wózka (za 550zł znaleźliśmy używaną roczną captivę) i mi babka odpisała, że oferta aktualna. Więc zadzwoniłam i się ugadaliśmy co i jak Mam tylko nadzieję, że nie wywinie nam numeru i nie sprzeda jak ktoś będzie chciał od ręki wózek na miejscu wziąć, bo umówiłam się na wysłanie kurierem za pobraniem (to przez zwykłe ogłoszenie w necie więc nie będę ryzykować przedpłaty na konto)
Super
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a my dziś zaczynamy 25 tc
Gratki

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ja dziś 33 tydzień[/COLOR][/SIZE], jesteś dokładnie 2 tygodnie przede mną
Brawo

Cytat:
No to super Wiesz co Cie czeka, mozesz sie nastawic. Ostatnio u lekarza widzialam fajna ulotke z jakimis plasterkami na blizne po CC. Moze warto sprobowac. Moja jest ledwo widoczna, a praktycznie nic nie uzywalam, wiec po tym moze byc swietny efekt
Sporo jest teraz tych specyfików na blizny. Może trzeba będzie się za czymś rozejrzeć.
Stary 2012-05-15, 16:12   #1395
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
a ja sie po malu szykuej do mojego obozu pracy... i ide prosto do szefa z aplikacja o macierzynski, zobaczymy co da sie z tym zrobic.
trzymam kciuki, oby sie udało

Cytat:
Ahh, no i zakazała mi dotykać brzucha, a już w ogóle go naciskać jak miałam w zwyczaju Powiedziała, że to nie żarty i każde naciśniecie brzucha (czyli takie szturchnięcie) powoduje skurcz macicy, który w efekcie prowadzi do porodu, a jest na to jeszcze za wcześnie.
hmm, tez musze przestac tak robić, nie chce wylądować szybciej na porodówce

Synek

Stary 2012-05-15, 16:24   #1396
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Ahh, no i zakazała mi dotykać brzucha, a już w ogóle go naciskać jak miałam w zwyczaju Powiedziała, że to nie żarty i każde naciśniecie brzucha (czyli takie szturchnięcie) powoduje skurcz macicy, który w efekcie prowadzi do porodu, a jest na to jeszcze za wcześnie.
A ja tak lubię sobie potrzymać wieczorem rękę na brzuchu-zwłaszcza tam gdzie dziecko się rusza...
Ale dobrze wiedzieć że to może być niebezpieczne.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 16:27   #1397
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Zaczęłyśmy w niedzielę 34 tydzień , rzeczy do szpitala mam już przygotowane , a ciuszki wyprane i poukładane rozmiarami w szafie , więc można powiedzieć ze jestem już przygotowana. Ostatnio bolą mnie pachwiny i kręgosłup w dolnej części pleców no i ta okropna zgaga. a tak poza tym to bardzo dobrze mała cały czas wariuje i daje o sobie znać
To już na prawdę niedługo u Ciebie

Cytat:
Asiu nawet były oferty używanych wózków w kolorkach identycznych co Twój Ale jakoś nie jesteśmy przekonani do tego białego na dole, boimy się, że to może się bardzo brudzić i być niepraktyczne, zwłaszcza, jak zaczniemy w plener jeździć
Agunia a na jakich stronach szukałaś/szukasz ogłoszeń z wózkami?

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Wg mnie najważniejsze to pozytywne nastawienie
Też tak myślę. Powtarzam sobie, ze będę karmić piersią i już

Cytat:
jasne
Poza tym jeszcze chwila i polowa bedzie miala opuchniete nogi.
Kobiety pod koniec ciazy sa raczej malo seksowne
Mój mąż ma inne zdanie na ten temat

Cytat:
wiesz co, nigdzie nie piszą, że przy tym może wątroba boleć, więc to raczej nie ma nic wspólnego. I bez paniki, samo swędzenie czoła nie musi o niej świadczyć, ale jak by świąd się nasilał to lepiej zrobić próby wątrobowe chociaż dla świętego spokoju
Dokładnie Mnie swędziało ciało jakiś czas temu, a cholestazy nie było.
Stary 2012-05-15, 16:32   #1398
pumas
Zakorzenienie

A mi wyskoczyły krostki na górnej części brzucha, takie małe czerwone kropeczki i położna się mnie pytała, od kiedy je mam - zastanowiłam się i jak zmieniłam balsam do ciała. No to się uspokoiła. Ale ciekawe, co miała na myśli.
Stary 2012-05-15, 16:38   #1399
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

Wszystko u nas spoko, mała została małą, waży 1800 g, nie będzie wielkim dzieckiem Na ktg wyszło mi dwa razy stawianie się macicy, gin się śmiała, że przygotowujemy się do porodu Ah, no i najważniejsze - mała się przekręciła w ostatnich dniach, także póki co znów jest główką na dole. Oby już tak została.
Wyniki badań mam dobre mimo przekroczonych norm trzech rzeczy - takie mają być w ciąży.
Mam więcej odpoczywać, nie latać tak jak latam światem i jeść dużo magnezu, do 10 tabletek dziennie (Asmagu forte) lub 3-5 innego o większej dawce w jednej tabletce.

Przyszedł fotelik, jest super !
Super, że wszystko ok

Cytat:
U mnie SR też trochę kosztuje, ale są to kwoty rzędu 600 zł, więc mi szkoda kasy na to było. Dlatego dostałam od mojej gin namiar na położną, która na NFZ udziela prywatnych porad, spotkam się z nią ze 2 razy.
Żartujesz? W Krakowie? Może są i takie drogie szkoły, ale spokojnie można znaleźć taniej My płaciliśmy 250 zł za same zajęcia sr. Z dodatkową gimnastyką płaci się 300 zł. W dodatku mamy zajęcia w soboty rano, tak jak chcieliśmy, a nawet indywidualne (jak się okazało)

Cytat:
Fotelik tak się prezentuje. Od razu możecie zobaczyć kolor ścian świeżo malowanych
Fajny A kolorek ścian też Prawie taki sam jak u mojego Leonka
Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
No i był kurier z moim cacuszkiem Maxi Cosi Cabro Fix
Stary 2012-05-15, 16:41   #1400
pumas
Zakorzenienie

Serio tyle kosztuje, dla mnie to zaporowa cena. Zresztą, nawet jeśli byśmy się teraz xdecydowali, to trochę jednak za późno.

A kolorek faktycznie podobny do waszego

Dziewczyny, co powiecie o pościeli do wózka? Zbędna? Niezbędna? Nie wystarczy prześcieradełko plus jakiś kocyk?
Stary 2012-05-15, 16:45   #1401
Mandragorrka
Zakorzenienie

aj coś mnie łapie senność... już myślałam, że przeszła mi chęć na popołudniowe drzemki. Idę do łózia, potem do Was zajrzę

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 16:50   #1402
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego piszę-zależy jakie to jest karmienie Bo jak ktoś myśli że będzie karmić piersią, ale jakby co to poda butelkę z mlekiem/wodą/herbatką, albo smoczek, albo będzie się trzymać sztywnych godzin karmienia zamiast karmić na żądanie-to rzeczywiście szybko może zajść w ciążę.
No mi ostatnio doradca laktacyjny powiedział, że nie ma co liczyć na to, że karmienie piersią będzie metodą antykoncepcji Zresztą wystarczy spojrzeć kilkadziesiąt lat wstecz. Kobiety karmiły wyłącznie piersią i co rok rodziły kolejne dzieci
Stary 2012-05-15, 16:50   #1403
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie będę mieć trzeciego usg genetycznego, bo gin małą mierzy przy każdym usg dokładnie i mówi, że pod względem genetycznym jest wszystko w porządku, ale jak chcę wydać kasę, to mogę się umówić na takowe...
też nie planuje III usg bo mam pomiary na każdej wizycie, dotykanie brzucha też mam w zwyczaju:/ a co gorsza przy zmywaniu naczyń zawsze zawadzam o zlew, może od tego tak mi brzuch twardnieje

a przy okazji to po wizycie, super że szyjka ok, no i z małą też

ja również po wizycie, dziękuje za wszystkie kciuki z małym wszystko dobrze chociaż trochę się bałam bo bardzo długo oglądała jego serduszko, waży ponad 2000 gram dziś tez nie miałam żadnych wątpliwości że to chłopiec tatuś dumny z wielkości przyrodzenia nadal główką w dół, mówiła też że nie ma się co spinać z tym nie spaniem na plecach o ile nie jest to niewygodne,
na następną wizytę mam zrobić posiew i TSH bo nie podoba jej się że łamią mi się paznokcie, mam też receptę na antybiotyk na opryszczkę, zażywać mam na wszelki wypadek bo miewam często na ustach, następna wizyta dopiero za miesiąc - wiczność

a i mężuś kazał mi wam napisać że dziś ubierał mi skarpetki

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-05-15 o 16:53
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 16:52   #1404
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
A mi wyskoczyły krostki na górnej części brzucha, takie małe czerwone kropeczki i położna się mnie pytała, od kiedy je mam - zastanowiłam się i jak zmieniłam balsam do ciała. No to się uspokoiła. Ale ciekawe, co miała na myśli.
moze chodzilo jej o półpaśca. Ja miałam kiedys , i wlasnie to sa krosty na brzuchu

dzis nie mam weny do pisania...... co chwile mnie brzuch ciągnie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-15, 16:55   #1405
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, co powiecie o pościeli do wózka? Zbędna? Niezbędna? Nie wystarczy prześcieradełko plus jakiś kocyk?
ja zostane raczej przy przescieradle i kocyku

Cytat:

ja również po wizycie, dziękuje za wszystkie kciuki z małym wszystko dobrze chociaż trochę się bałam bo bardzo długo oglądała jego serduszko, waży ponad 2000 gram dziś tez nie miałam żadnych wątpliwości że to chłopiec tatuś dumny z wielkości przyrodzenia nadal główką w dół, mówiła też że nie ma się co spinać z tym nie spaniem na plecach o ile nie jest to niewygodne,
na następną wizytę mam zrobić posiew i TSH bo nie podoba jej się że łamią mi się paznokcie, mam też receptę na antybiotyk na opryszczkę, zażywać mam na wszelki wypadek bo miewam często na ustach, następna wizyta dopiero za miesiąc - wiczność

Synek

Stary 2012-05-15, 17:04   #1406
sas
Wtajemniczenie

hej mamusie
wreszcie dotarłam
dzięki jeszcze raz za mile słowa odnośnie brzusiadzisiaj pospałam ze hohoho i kupiłam łożeczko, materacyk i tego konika....upiekłam babeczki z budyniem czekoladowym....
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Tata przyniósł mi 125g malin - wiecie, ile zapłacił? 11 zł
te ceny sa maskryczne jak w sb zobaczylam cene truskawek to zmieklam...22zl kg
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
My dziś też zaczynamy kolejny - 28 tydzień czyli tym samym 7 m-c
gratki

Cytat:
Witajcie
Ja już po wizycie, jestem strasznie niewyspana, a za chwilę przychodzi przyjaciółka na ploty, więc liczę, że się jeszcze przekimam z 30 min

super, ze wizyta udana i z malutka wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a my dziś zaczynamy 25 tc

Cytat:
Hej
U mnie też już koniec spania To znaczy ja bym jeszcze pospała, ale moje dziecko to tak niekoniecznie

Widzę, że ktoś już wkleił link Chciałam tylko sprostować-tego konika nie przyczepia się do łóżeczka
hehe dzieki nie wiem czemu mi sie skojarzylo ze przyczepia sie go do lozeczka
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

I taK szybko dzisiaj zaczynamy 35 tydzień

Do poźniej
klask i:
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 17:04   #1407
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

mi się wydaje zbędna, mi wystarczy kocyk, i drugi zamiast prześcieradełka
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 17:09   #1408
nadalka
Zakorzenienie

Ja kupiłam pościel do wózka ale myślę że jest zbędna - taki pierwszy odruch ...

Ja nie dawno wróciłam .. zżarłam rożka liona i juz mnie zgaga łapie
Stary 2012-05-15, 17:12   #1409
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

ja kupiłam pościel. Ale wydaje mi sie ze az tak potrzebna nie jest

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-15, 17:22   #1410
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

a i mężuś kazał mi wam napisać że dziś ubierał mi skarpetki
Super wieści! A tż powiedz, że tu są dla niego oklaski i powiedz, że powinien spróbować, tak jak mój ostatnio, cienkich rajstopek

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej mamusie
wreszcie dotarłam
dzięki jeszcze raz za mile słowa odnośnie brzusiadzisiaj pospałam ze hohoho i kupiłam łożeczko, materacyk i tego konika....upiekłam babeczki z budyniem czekoladowym....
Niezłe zakupy
Jej, jak mam ochotę na taki budyń
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości