|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
dobra to ja lece! papapa
|
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4353 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny,co do firmy huppy mum, to skusilam sie na sukienke, o TAKA i jestem bardzo zadowolona.plusem wielkim jest to,ze mozna bedzie w tym chodzic i po ciazy..ogolnie lubie taki styl.
Teraz pozostaje mi czekac na pogode do tego ciucha
|
#4354 |
|
Raczkowanie
|
A z rozmiarem trafiłaś? Ja zamówiłam niedawno spodnie, które po pierwszym założeniu rozciągnęły się tak niemiłosiernie na pupie, że już się nie nadają do noszenia, chyba że utyję jeszcze sporo...
|
#4355 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tamlin polecała krótkie spodenki i się na nie napaliłam i czekam na fotki wczorajszych zakupów ![]() Cytat:
Właśnie-brzuch w brzuch ![]() Super
|
|
#4356 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() Cytat:
sama nie wiem, jak bym postąpiła na Twoim miejscu... Cytat:
ja jeszcze jednego nie urodziłam to już mi radzą, że szybko trzeba się następne postarać, bo jedynacy są rozpieszczeni... Cytat:
|
|||
|
|
|
#4357 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, tak jak Ty, że nie urodzę gdzieś w lesie po drodze po parę lasów po drodze mam ![]() Cytat:
Cytat:
zastanawiam się nad tymi spodniami za 34,99 zł ciekawe czy to takie bardziej dresy czy takie coś a'la eleganckie jak myśliciehttp://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=qVo3xX str 14 od 21 są chyba zabawki a ubrania ciążowe i dla dzieci od czwartku 24 |
||||
|
|
|
#4358 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nigdy nie rozumiałam tego podziału na kolory![]() Cytat:
pewnie, gdybym mogła to piłabym więcej, ale się nie da, zmuszać się nie zamierzam. każde takie wciskanie na siłę kończy się u mnie rzyganiem... mój ginekolog także jest zdania, że nic na siłę mleka nie lubię to nie piję a nie wciskam bo w ciąży trzeba. kawa, herbata proszę bardzo, tylko w umiarkowanych ilościach. lubię go za takie podejście
|
|||
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wiem tylko tyle, że musi to być ktoś z naszego osiedla lub ewentualnie osiedla obok, bo ta kotka spaceruje tu cały czas.
|
|
|
|
|
#4360 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz polowa z tego co ludzie gadaja to kompetna bzdura. ja rodzilam tam synka i jestem zachwycona. Jest tam neonatolog,specjalistyczn e sprzety itd. nie wyobrazam sobie zeby ktos stworzyl taka klinike do rodzenia dzieci bez inkubatorow itd.
|
|
|
|
#4362 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4364 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
![]() Jestem po wizycie u internisty. W końcu mam na fajną lekarkę! bo ostatnio jak poszłam z tym moim walącym sercem do przychodni to źle trafiłam ![]() W każdym razie dostałam skierowanie na echo serca i jeszcze p. doktor obiecała zadzwonic do swojego kolegi który robi je dobrze. Złota kobitka! młoda i urocza, naprawdę jestem pod wrażeniem ![]() Zauważyłam że dzidka kopie mnie prawie wyłącznie podczas jazdy autem, kiedy powinnam się skupić no i wieczorem
|
|
|
|
#4365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także troszkę uważajcie na życzliwych sąsiadów
|
|
|
|
|
#4366 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!
Dziękuję za wsparcie po wczorajszej awanturze A dzisiaj zgodnie ze słowami Konczi oczywiście jest lepiej. Pojechałam na szkolenie, mąż zadzownił czy już dotarłam i czy dobrze się czuję, jak się skończy kazał dać znać, więc się opowiadałam mu dzisiaj przez telefon ale milutkie to było bardzo, że się o nas martwił. Na szkoleniu dzidzia mi się wybrzuszała z lewej strony i uparciuch mały nie chciał się przesunąć, choć głaskałam brzuszek i się na krześle odchylałam w prawo, żeby się przesunęło dziecko me![]() Lucia kochana uspokoiłaś wizażowe ciocie, że u was jednak nic niepokojącego się nie dzieje, więc odpoczywaj, kiedy możesz i się nie przemęczaj Przez tą poranną pobudkę, żeby zdążyć dojechać na szkolenie śpiąca dzisiaj jestem jak nie wiem, a i pogoda nie pomaga, bo się zachmurzyło i rozpadało i ogólnie jakoś zimno się zrobiło a na szkoleniu też niczego ciekawego się nie dowiedziałam, tylko tyle, że dojdzie mi do wypełniania kolejna sterta nowych formularzy |
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Zgodnie z obietnicą foto mojej kiecki na wesele i dzisiejszych nabytków dla synka. No i to co mam już z ciuchów dla małego w rozmiarze 56 i 62
|
|
|
|
#4368 |
|
Zadomowienie
|
a jeszcze dyskusja była o szpitalach i ja się skłaniam ku szpitalowi w mojej miejscowości, bo blisko i mąż będzie mógł nas normalnie odwiedzać i odebrać a poza tym jest nowy oddany do użytku w lutym zeszłego roku i pracują w nim położne ze szpitala, gdzie pierwotnie chciałam rodzić i nawet znana z reklam laktacydu Żanet Kalyta, no ale za jej usługi przy porodzie 3 tyś. trzeba zapłacić
---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Tamlin fajna sukienka i gromadka ciuszków też pokaźna
|
|
|
|
#4369 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4370 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
i kiecka i ciuszki .---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
.
|
|||
|
|
|
#4371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4372 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2012-05-15 o 18:53 |
||
|
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja opiekowałam się przez jakiś czas podwórkową kotką, która się okociła tuż przed ostatnią zimą. Kupiliśmy jej ocieplaną budę, a cała kamienica je dokarmiała. Ja na wiosnę skorzystałam z akcji miasta z darmową sterylizacją i wysterylizowałam ją i jej dzieci. Może dowiedz się, czy u Ciebie coś takiego jest, przyjeżdżają wtedy i zabierają kotkę do sterylizacji albo samemu się ją wiezie. |
|
|
|
|
#4374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Superkiecka! jakie masz dodatki? Ja mam komunię w niedzielę, i chyba po prostu wbiję się w to co będzie jeszcze pasować, bo czasu i pieniędzy brak
|
|
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie tu mam problem bo ja się nie znam na takim dobieraniu rzeczy. Może szeroka srebrna bransoleta i srebrny łańcuszek z łezką i takie kolczyki. Niewiem. Może pomożecie???
|
|
|
|
#4376 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kurna dziewczyny tesciowa kupiła dla Leosia różowy kombinezonik,różowe body i jakby tego było mało rózowe kaftaniki ![]() jak któraś chce to chętnie jej sprezentuje
|
|
|
|
|
#4377 |
|
Zadomowienie
|
To co napisałaś powinno świetnie rozjaśnić całość kreacji, srebrna biżyteria będzie fajna, bo bedzie odbijała światło
|
|
|
|
#4378 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34142601]o fajna bardzo.tez lubie taki styl
kurna dziewczyny tesciowa kupiła dla Leosia różowy kombinezonik,różowe body i jakby tego było mało rózowe kaftaniki ![]() jak któraś chce to chętnie jej sprezentuje [/QUOTE]A teściowa wiedziała, że będzie chłopak??
|
|
|
|
#4379 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4380 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
A my już po wizycia!
Ma cudny kręgosłup i pięknie rozwijający się mózg z 2 półkulami. Serduszko również równiutko i szybko bije. ![]() Dentysta zdjął mi kamień i kazał póki co płukać te dziąsła ziołami, rumiankiem lub szałwią. Potwierdził to, o czym pisała mi gda, czyli że nie mam ich oszczędzać podczas szczotkowania. Zakupiłam też miękką szczoteczkę. Mam nadzieję, że będzie lepiej. ![]() Byłam dziś na zakupach Dla dzidziula kupiłam zwykłe, białe body z długim rękawkiem, a dla siebie tunikę i 2 pary alladynek ( bardzo mi w nich wygodnie na codzień, bo nie są na gumie, więc nic mnie nie ciśnie, polecam).Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cieszę się, że nie tylko ja zdecydowałam się rodzić troszkę dalej. U nas w mieście jest nowiutki oddział położniczy, ale kilku ginekologów pozostawia wiele do życzenia. Mam klientki, które leczyły się przez okres ciąży w innym mieście i jak poszły u nas rodzić to przyjmowano je z wielką łaską i głupimi komentarzami. Nie chciałabym się w tak wyjątkowym dniu stresować jakimś starym durniem, który ma mi za złe, że nie dałam jemu zarobić. Troszkę tylko ubolewam, bo podobno za to położne są u nas rewelacyjne. Jednak decyzję już podjęłam.Chcę podziękować za słowa otuchy. Tak wszyscy mnie uspokajają, że urodzić ( a w szczególności pierwsze dziecko) to nie tak łatwo i szybko, jakby mogło się wydawać. Mimo wszystko gdzieś tam odczuwam niepokój związany z tym jak to będzie przejechać tę trasę w tym całym szaleństwie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

ostatnio młodej zakupiłam dwa t-shirty ze Snoopym - jakość super - piorę i nic się z tym nie dzieje 

. Ale ja jak uslysze jakis glupi komentarz to tak odpowiem,że oczy wyjdą z orbit

lubię go za takie podejście

także troszkę uważajcie na życzliwych sąsiadów