Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-15, 15:46   #4351
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

dobra to ja lece! papapa

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 15:47   #4352
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
wygrała m i białe spodnie są moje z przesyłką za 30,40 zł

anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 15:56   #4353
Hatti
Rozeznanie

dziewczyny,co do firmy huppy mum, to skusilam sie na sukienke, o TAKA i jestem bardzo zadowolona.plusem wielkim jest to,ze mozna bedzie w tym chodzic i po ciazy..ogolnie lubie taki styl.
Teraz pozostaje mi czekac na pogode do tego ciucha
Stary 2012-05-15, 16:08   #4354
bronwyn
Raczkowanie

A z rozmiarem trafiłaś? Ja zamówiłam niedawno spodnie, które po pierwszym założeniu rozciągnęły się tak niemiłosiernie na pupie, że już się nie nadają do noszenia, chyba że utyję jeszcze sporo...
Stary 2012-05-15, 16:11   #4355
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja dzisiaj oglądałam gazetkę lidlową, z okazji dnia dziecka i matki bedą ubranka ciążowe i ubranka i akcesoria dla bejbikow. Przyznam, że niektóre lidlowe rzeczy są całkiem całkiem ostatnio młodej zakupiłam dwa t-shirty ze Snoopym - jakość super - piorę i nic się z tym nie dzieje
Dobrze wiedzieć,tylko w moim mieście nie ma lidla,trzeba będzie podjechać...
tamlin polecała krótkie spodenki i się na nie napaliłam i czekam na fotki wczorajszych zakupów

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
No jasne że pamiętam, widziałam kilka postów wcześniej, że tak samo ci waga wzrosła, więc pędzimy brzuch w brzuch A co tam grunt żeby maluszki były zdrowe
Jasne,że tak!Ja też się tym nie przejmuję.
Właśnie-brzuch w brzuch

Cytat:
wygrała m i białe spodnie są moje z przesyłką za 30,40 zł
Super

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 16:37   #4356
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
To nie jest nasza kotka. My mamy psiaka - tego z avatara i on czasem tę kotke poganiał od nas z podwórka. Czasem widziałam, że od dołu przechodzi pod garażem (bo mamy taki garaż blaszany, wolnostojący z tyłu na podwórku, a nie przy domu) to szłam i ją z tamtąd wyganiałam i mój tż też ją wyganiał. I dzisiaj poszedł znowu ją pogonić, a ona zamiast uciekać jak zawsze syczy na niego i on je wtedy zobaczył... Nie wiedziałam, że ona sobie szykuje miejsce, żeby się okocić...

Mi też głupio się prosić, więc mam podobnie jak Ty.
anesh, ciężko coś doradzić. z jednej strony nie wyrzucisz ich przecież za płot ale opiekować się całą piątką chyba też nie będziesz... gdyby chociaż była szansa, że znajdą się jacyś chętni na małe kociaki ale ciężko z tym bywa. a znasz właściciela tej kotki, może trzeba ich uświadomić, że mała się okociła, w końcu to ich problem. trzeba było wysterylizować zwierzaka.
sama nie wiem, jak bym postąpiła na Twoim miejscu...

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
u Nas pochmurno,nie ma dzisiaj slonka
Kate gratuluje udanej wizytyciesze się,że masz dobrego lekarza.
Konczi kochana gratuluje skończonej pracy,ale Ty dzielna jesteś.

Zawsze mnie dziwi co ludzi obchodzi jak kto w ciąże zaszedł,u mojej mamy na wsi to pewnie będzie furora jak mój brzuch zobaczą bo jak to dopiero ten ma dwa latka a ona juz z drugim w ciazy? I będą mieli debate my jesteśmy z tej samej wioski wiec beda mieli o czym gadac hehe. Ale ja jak uslysze jakis glupi komentarz to tak odpowiem,że oczy wyjdą z orbit.

Karoluki gratuluje wizytyna pewno z nerką wszystko dobrze:Cmok:

mnie do coli nie ciągnie ale od czasu do czasu nachodzi mnie na oranżade,ale staram się gazowanego nie pić
o tak, mnie też to zadziwia ja jeszcze jednego nie urodziłam to już mi radzą, że szybko trzeba się następne postarać, bo jedynacy są rozpieszczeni...

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Ja również witam się z Wami od rana.

My mamy dzisiaj dzień wolny, choć pełen bieganiny, bo o 13 mamy wizytę u dentysty, a ok. 15 jedziemy do ginekologa oglądać naszą kruszynkę.

Kobietki, a powiedzcie mi proszę czy rodzicie w szpitalach w Waszych miastach? Ja wybrałam szpital w mieście, do którego jeżdzę do mojego ginekologa. Choć on już jest na emeryturze to przez 21 lat był w tym szpitalu ordynatorem na oddziale ginekologiczno-położniczym, więc bez problemu odwiedza swoje pacjentki po porodach. Cały psikus w tym, że musimy d tego szpitala dojechać ponad 30km. Mam wielki strach przed tą trasą i tym czy oby zdążę tam dojechać... obym w jakimś lesie po drodze nie urodziła.
Dearlie, ja podobnie jak Ty zamierzam rodzić w szpitalu oddalonym o 30 km. 5 km od nas jest szpital ale ja tam za nic nie pojadę, choćbym miała w samochodzie urodzić
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 16:41   #4357
monarika
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Melduje posłusznie moje kochane mamusiowe psiółki iż że skończyłam swą pracę magisterską uffffff wszystko piknie jest napisane będzie 90 stron .. nie wiem czy jeszcze streszczenie w języku angielskim trzeba więc może się troszku poszerzyć - jestem zadowolona .. ciekawe co na to moja promotorka ... oby tez była
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Ja również witam się z Wami od rana.

My mamy dzisiaj dzień wolny, choć pełen bieganiny, bo o 13 mamy wizytę u dentysty, a ok. 15 jedziemy do ginekologa oglądać naszą kruszynkę.

Kobietki, a powiedzcie mi proszę czy rodzicie w szpitalach w Waszych miastach? Ja wybrałam szpital w mieście, do którego jeżdzę do mojego ginekologa. Choć on już jest na emeryturze to przez 21 lat był w tym szpitalu ordynatorem na oddziale ginekologiczno-położniczym, więc bez problemu odwiedza swoje pacjentki po porodach. Cały psikus w tym, że musimy d tego szpitala dojechać ponad 30km. Mam wielki strach przed tą trasą i tym czy oby zdążę tam dojechać... obym w jakimś lesie po drodze nie urodziła.

Chyba jednak to nie przez aparat, bo dopiero teraz w ciąży pojawił mi się ten problem. Poza tym ten dziwny stan zapalny mam na dole, a aparat mam póki co tylko na górze, bo nie zdążyłam założyć dołu, a nie chcę tego robić w ciąży
Ja mam do wyboru dwa szpitale jeden jakieś 15 km od domu a drugi też około 30 km... będę rodziła w tym bardziej oddalonym bo tam chodzę do gina i lepsze warunki tam panują mam nadzieję, tak jak Ty, że nie urodzę gdzieś w lesie po drodze po parę lasów po drodze mam

Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2337263486 co sądzicie o tych spodnaich? właśnie je licytuje
W sam raz na lato super

Cytat:
Dziewczyny ja dzisiaj oglądałam gazetkę lidlową, z okazji dnia dziecka i matki bedą ubranka ciążowe i ubranka i akcesoria dla bejbikow. Przyznam, że niektóre lidlowe rzeczy są całkiem całkiem ostatnio młodej zakupiłam dwa t-shirty ze Snoopym - jakość super - piorę i nic się z tym nie dzieje
Właśnie też ją widziałam zastanawiam się nad tymi spodniami za 34,99 zł ciekawe czy to takie bardziej dresy czy takie coś a'la eleganckie jak myślicie

http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=qVo3xX

str 14

Cytat:
od 21 w poniedzialek
od 21 są chyba zabawki a ubrania ciążowe i dla dzieci od czwartku 24
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 17:14   #4358
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość

Badania rzeczywiście bardzo tanie. Ja za HIV zapłaciłam 30 zł. Co do znieczulicy. Ja zmieniłam laboratorium, chodzę w zupełnie inne miejsce i nigdy nie czekam w kolejce. Laboratorium jest troche na uboczu i tych ludzi jest tam zdecydowanie mniej. Może poszukaj jakiegoś innego, bo stać 3 godziny w kolejce to można się wykończyć Jeszcze na czczo
niestety, inne laboratorium oddalone jest o 30 km jestem skazana na naszą przychodnię...

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Skromne zakupy. Dzisiaj zaczynamy 19 tydzień Za równy tydzień mamy wizytę i zobaczę moje maleństwo Liczę, że dowiem się jaka jest płeć i w końcu będę mogła kupić coś fajnego, bo większość ubranek jest konkretnie pod chłopca i dziewczynkę, a takie uniseks nie są takie ładne.... W sumie to nawet nie wiem jakie kupować, bo żółte i białe mi pod dziewczynkę bardziej pasują, a zielone i niebieskie pod chłopca....
ja nie zwracam zbytnio uwagi na kolory, dla Lenki kupuję i różowe i niebieskie ubranka. nawet body w samochodziki jej kupiłam nigdy nie rozumiałam tego podziału na kolory

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Aga mam podobny problem do Twojego. wypijam dziennie około 1 litra płynów i strasznie sie boje czy nie szkodze swemu maleństwu. Herbata, woda powoduja u mnie mdłosci i zgage. czuje sie po nich strasznie. pije głównie słabą kawę lub kawę zbozową, colę, małe łyki wody pomiedzy posiłkami. ratuje sie tez owocami i zupami. odkryłam tez jednodniowy swiezy sok z grejfruta. chyba jedyny płyn którego moge wypic szklanke i nic mi nie jest. Na ostatniej wizycie mówiłam lekarzowi ze mało pije, kazał sie zmuszac, bo bede miała problemy z nerkami, z którymi i tak kiedys juz miałam problem. teraz od czasu do czasu pobolewa mnie lewa. ale powiedzcie czy picie tak małych ilosci płynów moze negatywnie wpłynac na ciąze i maleństwo?bardzo sie boje
martusia, w okresie kiedy wymiotowałam wypijałam na dzień szklankę, góra dwie soku. teraz czasem też nie przekraczam litra. ale przez te kilka miesięcy nie zauważyłam jakichś niepokojących objawów.wyniki moczu mam dobre cały czas, żadnego stanu zapalnego, leukocytów, nawet bakterie mam tylko nieliczne. także z tą ilością wody to chyba jednak przesadzają

pewnie, gdybym mogła to piłabym więcej, ale się nie da, zmuszać się nie zamierzam. każde takie wciskanie na siłę kończy się u mnie rzyganiem...

mój ginekolog także jest zdania, że nic na siłę mleka nie lubię to nie piję a nie wciskam bo w ciąży trzeba. kawa, herbata proszę bardzo, tylko w umiarkowanych ilościach. lubię go za takie podejście
Stary 2012-05-15, 17:23   #4359
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
anesh, ciężko coś doradzić. z jednej strony nie wyrzucisz ich przecież za płot ale opiekować się całą piątką chyba też nie będziesz... gdyby chociaż była szansa, że znajdą się jacyś chętni na małe kociaki ale ciężko z tym bywa. a znasz właściciela tej kotki, może trzeba ich uświadomić, że mała się okociła, w końcu to ich problem. trzeba było wysterylizować zwierzaka.
sama nie wiem, jak bym postąpiła na Twoim miejscu...
Niestety nie wiem kto jest właścicielem.... Wiem tylko tyle, że musi to być ktoś z naszego osiedla lub ewentualnie osiedla obok, bo ta kotka spaceruje tu cały czas.
Stary 2012-05-15, 17:24   #4360
Hatti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Właśnie też ją widziałam zastanawiam się nad tymi spodniami za 34,99 zł ciekawe czy to takie bardziej dresy czy takie coś a'la eleganckie jak myślicie

http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=qVo3xX

str 14
wygladaja mi na dresowe,tylko kroj prosty.ciezko doczytac jaki to material

Cytat:
Napisane przez bronwyn Pokaż wiadomość
A z rozmiarem trafiłaś? Ja zamówiłam niedawno spodnie, które po pierwszym założeniu rozciągnęły się tak niemiłosiernie na pupie, że już się nie nadają do noszenia, chyba że utyję jeszcze sporo...
jezeli pytanie do mnie,to tak-rozmiar idealny,tyle,ze mierzylam 'na zywo' w sklepie i tam tez kupilam(krakow).ciuchy sa swietne-wykupilabym pol sklepu,ale niestety ceny tez niczego sobie

Cytat:
o tak, mnie też to zadziwia ja jeszcze jednego nie urodziłam to już mi radzą, że szybko trzeba się następne postarać, bo jedynacy są rozpieszczeni...
jakbym slyszala 'porady'tesciowej
Stary 2012-05-15, 17:24   #4361
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Idę do Cieszyna. Ja się trochę tego Eskulapa boję, bo jak są komplikacje to później szpitale nie za bardzo chcą przyjmować a tam więcej niż 2-3 dni się nie jest
wiesz polowa z tego co ludzie gadaja to kompetna bzdura. ja rodzilam tam synka i jestem zachwycona. Jest tam neonatolog,specjalistyczn e sprzety itd. nie wyobrazam sobie zeby ktos stworzyl taka klinike do rodzenia dzieci bez inkubatorow itd.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 17:44   #4362
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety nie wiem kto jest właścicielem.... Wiem tylko tyle, że musi to być ktoś z naszego osiedla lub ewentualnie osiedla obok, bo ta kotka spaceruje tu cały czas.
no to nieciekawie, pewnie teraz i tak się nikt nie przyzna
i co zamierzacie z nimi zrobić?
Stary 2012-05-15, 17:52   #4363
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
no to nieciekawie, pewnie teraz i tak się nikt nie przyzna
i co zamierzacie z nimi zrobić?
Nie będziemy ich stamtąd wyganiać, ani dokarmiać. Być może znajdziemy dla nich dom, ale niestety dokarmiać nie będziemy, bo się wycwanią i się nie odczepią. W najgorszym wypadku jak dorosną same sobie pójdą. Uważam, że to najlepsze rozwiązanie. Jedna sąsiadka była już zainteresowana.
Stary 2012-05-15, 17:57   #4364
lourose
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki

Jestem po wizycie u internisty. W końcu mam na fajną lekarkę! bo ostatnio jak poszłam z tym moim walącym sercem do przychodni to źle trafiłam
W każdym razie dostałam skierowanie na echo serca i jeszcze p. doktor obiecała zadzwonic do swojego kolegi który robi je dobrze. Złota kobitka! młoda i urocza, naprawdę jestem pod wrażeniem

Zauważyłam że dzidka kopie mnie prawie wyłącznie podczas jazdy autem, kiedy powinnam się skupić no i wieczorem
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 18:09   #4365
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie będziemy ich stamtąd wyganiać, ani dokarmiać. Być może znajdziemy dla nich dom, ale niestety dokarmiać nie będziemy, bo się wycwanią i się nie odczepią. W najgorszym wypadku jak dorosną same sobie pójdą. Uważam, że to najlepsze rozwiązanie. Jedna sąsiadka była już zainteresowana.
anesh, tylko mała uwaga. moja mama swego czasu postąpiła tak samo, przygarnęła kociaki, które po dziś dzień są u niej. niestety sąsiedzi się o tym dowiedzieli i niektórzy cwaniacy zaczęli przerzucać im kolejne kociaki, bo skoro mają kilka to 2, 3 więcej nie zrobi im różnicy. i w pewnym momencie było ich ponad 10także troszkę uważajcie na życzliwych sąsiadów
Stary 2012-05-15, 18:17   #4366
lidka0308
Zadomowienie

Witam dziewczyny!

Dziękuję za wsparcie po wczorajszej awanturzedobrze was mieć, żeby się wyżalić

A dzisiaj zgodnie ze słowami Konczi oczywiście jest lepiej.
Pojechałam na szkolenie, mąż zadzownił czy już dotarłam i czy dobrze się czuję, jak się skończy kazał dać znać, więc się opowiadałam mu dzisiaj przez telefonale milutkie to było bardzo, że się o nas martwił. Na szkoleniu dzidzia mi się wybrzuszała z lewej strony i uparciuch mały nie chciał się przesunąć, choć głaskałam brzuszek i się na krześle odchylałam w prawo, żeby się przesunęło dziecko me

Lucia kochana uspokoiłaś wizażowe ciocie, że u was jednak nic niepokojącego się nie dzieje, więc odpoczywaj, kiedy możesz i się nie przemęczaj

Przez tą poranną pobudkę, żeby zdążyć dojechać na szkolenie śpiąca dzisiaj jestem jak nie wiem, a i pogoda nie pomaga, bo się zachmurzyło i rozpadało i ogólnie jakoś zimno się zrobiło a na szkoleniu też niczego ciekawego się nie dowiedziałam, tylko tyle, że dojdzie mi do wypełniania kolejna sterta nowych formularzyno i zaczynamy towarowanie stacji do euro, więc nowe zmartwienie mam ile czego zamówić, bo jak mam ruch przewidzieć?jak zamówię za dużo, to mi później zostanie i się przeterminuje i sama będę musiała za to zapłacić a jak zamówię za mało, to będzie awantura, że zyski mogły być większei bądź tu mądry
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 18:27   #4367
tamlin111
Zakorzenienie

Zgodnie z obietnicą foto mojej kiecki na wesele i dzisiejszych nabytków dla synka. No i to co mam już z ciuchów dla małego w rozmiarze 56 i 62
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0051 [HDTV (720)].jpg (81,9 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0052 [HDTV (720)].jpg (98,8 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0053 [HDTV (720)].jpg (30,5 KB, 49 załadowań)
Stary 2012-05-15, 18:30   #4368
lidka0308
Zadomowienie

a jeszcze dyskusja była o szpitalach i ja się skłaniam ku szpitalowi w mojej miejscowości, bo blisko i mąż będzie mógł nas normalnie odwiedzać i odebrać a poza tym jest nowy oddany do użytku w lutym zeszłego roku i pracują w nim położne ze szpitala, gdzie pierwotnie chciałam rodzić i nawet znana z reklam laktacydu Żanet Kalyta, no ale za jej usługi przy porodzie 3 tyś. trzeba zapłacić

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Tamlin fajna sukienka i gromadka ciuszków też pokaźna
Stary 2012-05-15, 18:35   #4369
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Zgodnie z obietnicą foto mojej kiecki na wesele i dzisiejszych nabytków dla synka. No i to co mam już z ciuchów dla małego w rozmiarze 56 i 62
Tamlin świetna sukieneczka, a tą ilością ciuszków dla malucha to mnie dobiłaś bo ja nie mam prawie nic
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 18:42   #4370
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
anesh, tylko mała uwaga. moja mama swego czasu postąpiła tak samo, przygarnęła kociaki, które po dziś dzień są u niej. niestety sąsiedzi się o tym dowiedzieli i niektórzy cwaniacy zaczęli przerzucać im kolejne kociaki, bo skoro mają kilka to 2, 3 więcej nie zrobi im różnicy. i w pewnym momencie było ich ponad 10także troszkę uważajcie na życzliwych sąsiadów
Masz rację, ale ja nie mam sumienia ich stamtąd wygonić, a tym bardziej zrobić czegoś gorszego czego niektórzy się dopuszczają, żeby mieć problem z głowy. No już taka jestem... czasem ludzie to wykorzystują. Mam miękkie serce i dupsko coraz twardsze:P

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Super i kiecka i ciuszki.

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
a jeszcze dyskusja była o szpitalach i ja się skłaniam ku szpitalowi w mojej miejscowości, bo blisko i mąż będzie mógł nas normalnie odwiedzać i odebrać a poza tym jest nowy oddany do użytku w lutym zeszłego roku i pracują w nim położne ze szpitala, gdzie pierwotnie chciałam rodzić i nawet znana z reklam laktacydu Żanet Kalyta, no ale za jej usługi przy porodzie 3 tyś. trzeba zapłacić

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Tamlin fajna sukienka i gromadka ciuszków też pokaźna
Ja nigdy nie mogłam zrozumieć co oni w tych reklamach gadają:P - Żanetka Leta, Żanet Kaleka.... dzięki za oświecenie.
Stary 2012-05-15, 18:47   #4371
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
ja właśnie czekam na czwartek w lidlu, bo chcę sobie kupić te legginsy ciążowe. oczywiście jeśli będą fajne
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 18:50   #4372
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
No pokaźną kolekcję już masz a sukienka fajna

Cytat:
Ja nigdy nie mogłam zrozumieć co oni w tych reklamach gadają:P - Żanetka Leta, Żanet Kaleka.... dzięki za oświecenie.
Ja też cały czas myślałam , że ona mówi Żanetka Leta i się zastanawiałam jak dorosłą kobieta nie wstydzi się mówić o sobie per Żanetka, aż pewnego dnia tż mnie oświecił, że ona Żanet ma na imię

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2012-05-15 o 18:53
Stary 2012-05-15, 18:53   #4373
gda
Zakorzenienie

Cytat:
No przecież może być też "bezdomna", prawda?

Ja opiekowałam się przez jakiś czas podwórkową kotką, która się okociła tuż przed ostatnią zimą. Kupiliśmy jej ocieplaną budę, a cała kamienica je dokarmiała.

Ja na wiosnę skorzystałam z akcji miasta z darmową sterylizacją i wysterylizowałam ją i jej dzieci. Może dowiedz się, czy u Ciebie coś takiego jest, przyjeżdżają wtedy i zabierają kotkę do sterylizacji albo samemu się ją wiezie.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 19:00   #4374
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Ile ciuszków !

Superkiecka! jakie masz dodatki? Ja mam komunię w niedzielę, i chyba po prostu wbiję się w to co będzie jeszcze pasować, bo czasu i pieniędzy brak
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 19:07   #4375
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Superkiecka! jakie masz dodatki? Ja mam komunię w niedzielę, i chyba po prostu wbiję się w to co będzie jeszcze pasować, bo czasu i pieniędzy brak
No właśnie tu mam problem bo ja się nie znam na takim dobieraniu rzeczy. Może szeroka srebrna bransoleta i srebrny łańcuszek z łezką i takie kolczyki. Niewiem. Może pomożecie???
Stary 2012-05-15, 19:11   #4376
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
dziewczyny,co do firmy huppy mum, to skusilam sie na sukienke, o TAKA i jestem bardzo zadowolona.plusem wielkim jest to,ze mozna bedzie w tym chodzic i po ciazy..ogolnie lubie taki styl.
Teraz pozostaje mi czekac na pogode do tego ciucha
o fajna bardzo.tez lubie taki styl

kurna dziewczyny tesciowa kupiła dla Leosia różowy kombinezonik,różowe body i jakby tego było mało rózowe kaftaniki
jak któraś chce to chętnie jej sprezentuje
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 19:19   #4377
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie tu mam problem bo ja się nie znam na takim dobieraniu rzeczy. Może szeroka srebrna bransoleta i srebrny łańcuszek z łezką i takie kolczyki. Niewiem. Może pomożecie???
To co napisałaś powinno świetnie rozjaśnić całość kreacji, srebrna biżyteria będzie fajna, bo bedzie odbijała światło
Stary 2012-05-15, 19:22   #4378
monarika
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34142601]o fajna bardzo.tez lubie taki styl

kurna dziewczyny tesciowa kupiła dla Leosia różowy kombinezonik,różowe body i jakby tego było mało rózowe kaftaniki
jak któraś chce to chętnie jej sprezentuje[/QUOTE]

A teściowa wiedziała, że będzie chłopak??
Stary 2012-05-15, 19:24   #4379
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
A teściowa wiedziała, że będzie chłopak??
tak ale tłumaczyła mi sie że kupiła to jak jeszcze nie wiedzieliśmy.ale przecież tak czy siak jest tyyyyleee alternatywnych kolorów
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 19:28   #4380
Dearlie
Zakorzenienie

A my już po wizycia! Z maluszkiem wszystko w porządku Ma cudny kręgosłup i pięknie rozwijający się mózg z 2 półkulami. Serduszko również równiutko i szybko bije. Cały czas podczas podglądania trzymało się za główkę i wyglądało to jakby intensywnie o czymś rozmyślało. Nasze serca podbiły jego maleńskie stópki. Cudo ten nasz maluch. Płci jeszcze nie znamy

Dentysta zdjął mi kamień i kazał póki co płukać te dziąsła ziołami, rumiankiem lub szałwią. Potwierdził to, o czym pisała mi gda, czyli że nie mam ich oszczędzać podczas szczotkowania. Zakupiłam też miękką szczoteczkę. Mam nadzieję, że będzie lepiej.

Byłam dziś na zakupach Dla dzidziula kupiłam zwykłe, białe body z długim rękawkiem, a dla siebie tunikę i 2 pary alladynek ( bardzo mi w nich wygodnie na codzień, bo nie są na gumie, więc nic mnie nie ciśnie, polecam).

Cytat:

a jeżeli chodzi o aparacik to nie boisz się, że jak sobie już tę górę wyprostujesz, a dołu nie będziesz miała to Ci się góra znowu od nacisku z dolnych zębów poprzesuwa? Ja miałam obydwa na raz zakładane
Ja mam górę dopiero od października, więc pewnie jeszcze trochę ją ponoszę. Dół planuję założyć po porodzie. Na szczęście dolny aparat będę miała zakładany tylko, aby dopasować zgryz odpowiednio do góry, nie mam tam za wiele prostowania, więc mam nadzieję, że wszystko ładnie zgra się w czasie.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

Rodzić będę 60 km od domu, w swoim szpitalu u siebie w mieście nie chcialabym za nic. we wrzesniu odwiedzalam tu kolezanke na położnictwie i aż mnie cofło.. taki nieprzyjemny syf ogólnie..
Mój lekarz pracuje w szpitalu gdzie 2 tygodnie temu oddali po remoncie oddzial patologii trakt porodowy i położnictwo więc wszystko nowiutkie i czyste- będzie przyjemnie
Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Dearlie ja mieszkam na wsi i też bede musiała dojechać ponad 30 km, bo szpital w którym pracuje mój lekarz jest na końcu miasta. Pomyśl, że przeciez nie wszyscy mieszkaja w miescie i te kobitki ze wsi jakos dojezdzaja na czas do szpitala. Tak myslałam ze jak zaczna sie pierwsze skurcze to nie bede liczyła czy one sa co 15 czy co 5 minut tylko od razu do szpitala pędze. W sumie to pierwszego dziecka w 15 minut nie urodzimy, wiec spokojnie
Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Dearlie wg tego co mówią w szkole rodzenia to rodzenie nie odbywa się jak w filmach - czyli odejdą wody i trzeba pędzić do szpitala. Pewnie spokojnie dojedziecie do szpitala. Z drugiej strony jak nie będzie czasu to zawsze możesz zdecydować się w szpitalu bliżej.
Ja rodzę u siebie w mieście. Wolę jednak mieć blisko.
Cytat:
Kochana zdążysz ze spokojem. Ja też chyba będę rodziła kawałek od swojego miasta, bo lepsze opinie słyszałam, ale to jeszcze nie postanowione.

.
Cytat:
Dearlie, ja podobnie jak Ty zamierzam rodzić w szpitalu oddalonym o 30 km. 5 km od nas jest szpital ale ja tam za nic nie pojadę, choćbym miała w samochodzie urodzić
Cytat:
Ja mam do wyboru dwa szpitale jeden jakieś 15 km od domu a drugi też około 30 km... będę rodziła w tym bardziej oddalonym bo tam chodzę do gina i lepsze warunki tam panują mam nadzieję, tak jak Ty, że nie urodzę gdzieś w lesie po drodze po parę lasów po drodze mam
Dziękuję Wam za odpowiedzi!!! Cieszę się, że nie tylko ja zdecydowałam się rodzić troszkę dalej. U nas w mieście jest nowiutki oddział położniczy, ale kilku ginekologów pozostawia wiele do życzenia. Mam klientki, które leczyły się przez okres ciąży w innym mieście i jak poszły u nas rodzić to przyjmowano je z wielką łaską i głupimi komentarzami. Nie chciałabym się w tak wyjątkowym dniu stresować jakimś starym durniem, który ma mi za złe, że nie dałam jemu zarobić. Troszkę tylko ubolewam, bo podobno za to położne są u nas rewelacyjne. Jednak decyzję już podjęłam.

Chcę podziękować za słowa otuchy. Tak wszyscy mnie uspokajają, że urodzić ( a w szczególności pierwsze dziecko) to nie tak łatwo i szybko, jakby mogło się wydawać. Mimo wszystko gdzieś tam odczuwam niepokój związany z tym jak to będzie przejechać tę trasę w tym całym szaleństwie.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości