|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
witam sie dzis z kawą, nie chce potem zdychac jak wczoraj.....
w nocy lepiej spałam ale dalej mnie swedziało. twarz,rece i stopy, plecy teez ale plecy wczora mocniej a za to wczoraj stopy nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1802 |
Raczkowanie
|
Hej Mamusie
![]() Wczoraj nic nie pisałam, ale starałam się podczytywać trochę. Kończyłam porządki w moich rzeczach i powoli przygotowywałam je do przeprowadzki. Dzisiaj miałam ciężką noc. Chyba miałam gorączkę, a teraz mnie okropnie boli głowa ![]() Gleniusia witaj ![]() ![]() Muminek82 Ciesze się, że wszytko ok Agusiaaaa1234 dużo nie brakowało... dobrze, że pojechałaś jednak do szpitala, bo nie wiadomo co mogło by z tego wyniknąć. Dbaj teraz o siebie i gdyby coś się działo to na nic nie czekaj tylko jedź na IP Prince_polo dobrze, że wyniki wyszły ok. Któraś jeszcze pisała o promocji na proszek bobas. Dobry jest? Czy lepiej dołożyć i kupić lovele?
#1803 |
Zadomowienie
|
witam się z ranka
ja zaraz jadę na badania i na tą cholerną glukozę już jestem głodna... nie wiem, jak ja to wytrzymam, mam nadzieję, że się nie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
musze dzis zrobic zakupy, kurde nie mam nic dobrego w lodowce, wczoraj z tztem wyjedlismy wsio
![]()
#1805 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś zaczynam 30 tydzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() srednio sie wyspałam, strasznie mnie biodra bolą od spania na boku ![]() ale dzis dobry dzien-jedziemy po zakupy dla małego i chyba po cos dla mnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Oczywiście wybrali opieke nad małą ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień doberek!
![]() Kurcze tak mnie wczoraj wieczorem zgaga męczyła, myślałam, że zejdę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1811 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niunia zmieniła pozycję w brzuchu i znów się ulożyła po skosie jak leże na boku lewym czy prawym to mnie ciągle kopie, ale w sumie lepsze jest to niż jak mi szyjke nóżkami masakrowała ![]() Wczoraj przyszła paka ciuchów z allegro http://allegro.pl/paka-dla-dziewczyn...331877026.html z większości rzeczy jestem zadowolona i są w super stanie, kilka jest badziewnych których pewnie wogóle nie ubiorę ale licząc że zapłaciłam za to 67zł z przesyłką to i tak jestem zdania że się bardzo opłaciło ![]() Dzisiaj zaczynam 29 tydzień ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
Malwina fajna ta paka, zwłaszcza za taką cenę
![]()
#1813 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1814 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i gratki rozpoczętego tygodnia ![]()
![]() |
#1815 |
Wtajemniczenie
|
Witam się moje kochane mamuśki w ten pochmurny poranek
![]() nicki86 33 t ![]() ![]() Soleilka 33 t ![]() Malwina_a 29 t ![]() Irmusia81 31 tc ![]() phdwao 31 t ![]() Pumcia 34t ![]() ajka89 Świetnie, że sie dobrze goi ![]() ![]() ![]() agusiaaaa1234 Dobrze, że udało się poród powstrzymać i że jesteście już w domu ![]() Gleniusia witam ![]() ![]() Muminek super, że jest ok i że z Małym Muminkiem dobrze ![]() blueberry88,anna99302 super że wizyty udane ![]() chce_byc_mama moje Ty kochane biedactwo ![]() lipus89 za obronę ![]() uffff mam nadzieje że nikogo nie pominałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Rozeznanie
|
Cześć kochane Mamuśki!
Staram się Was nadrobić ale nie jest to taki proste ![]() Na początku gratuluję rozpoczętych tygodni, miesięcy i udanych wizyt. Doczytałam, że Muminek była w szpitalu, mam nadzieję, że to nic poważnego... Przeczytałam też incydent z Ivoncią... Przykra sprawa, bo faktycznie niefajnie się jej sytuacja prezentuje. Ja też mieszkałam z moim przyszłym mężem przez 4 lata z jego rodzicami i powiem szczerze, że dobrze się nam mieszkało - na wszystko mieliśmy pieniądze (oboje pracujemy), odkładaliśmy na usamodzielnienie się. Na początku w planach mieliśmy budowę domu - nawet załatwiliśmy wszystkie formalności - ale zmieniliśmy plany i postanowiliśmy kupić nowe mieszkanie, było to dla nas najwygodniejsze rozwiązanie. Zatem wzięliśmy kredyt, kupiliśmy własne mieszkanko i wyprowadziliśmy się. W czerwcu będzie rok jak mieszkamy osobno i jest super ![]() Moja historia brzmi bardzo ładnie i bajkowo ale nie zawsze tak było... Miałam ciężkie życie z moimi rodzicami, w domu ciągłe kłótnie, brakowało pieniędzy... Gdy miałam 20 lat i przyszłam do domu o godz. 22 zamiast o 21 (kiedy wyszłam z domu o 20 i mówiłam, ze będę za 2 h) miałam drzwi zamknięte na łańcuch i miałam sobie radzić sama. Byłam tego wieczoru z moim Radkiem, dzwoniliśmy do drzwi przez 2 h żeby rodzice mnie wpuścili... Byli nieugięci ![]() ![]() ![]() Byłam wczoraj w Bydgoszczy w poradni diabetologicznej, dostałam dietę i glukometr. Dziś od rana wprowadzam dietkę i mierzę cukier. Tylko duzo tego cukru wychodzi... Na czczo 110 a godzinę po śniadaniu 163, cienko to widzę... ![]() Chciałam się pochwalić, że dziś z Gośką zaczynamy 29 tc! No, to tyle o mnie, trochę się rozpisałam ![]() Idę Was dalej nadrabiać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
Bebe aż mi się łezka zakręciła jak czytałam Twoją historię... niesamowicie silna z Ciebie kobieta, a raptem 2 lata starsza ode mnie
![]() ![]() ![]()
#1818 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do cukru to faktycznie spory masz na czczo, ale póki co stosuj dietę moze się unormuje. Notuj co jesz i jaki masz cukier i eliminuj składniki które o mogą podwyższać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Zakorzenienie
|
Bebe sporo przeszłaś, i też uważam, że silna z Ciebie kobieta! Najważniejsze, że masz ludzi, na których możesz liczyć.
A z cukrem cóż, teraz dietka, ale to tylko do porodu i potem wszystko wróci do normy ![]()
![]() |
#1820 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pilnuj dietki może jeszcze się cukier ustabilizuje.
![]() |
#1821 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My też dziś zaczynamy 33. ![]() ![]() Cytat:
![]() Ta moja koleżanka o której wczoraj pisałam że miała tu badanie z glukozą po prostu miała wysokie BMI przed ciążą i sama poprosiła już na początku ciąży o to badanie, bo otyłość wiąże się z ryzykiem cukrzycy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Rozeznanie
|
BebeGratuluje siły i zamozaparcia oraz osób które stanęły na Twojej drodze w chwili próby
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1824 |
Raczkowanie
|
witam
![]() ![]()
![]() Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2012-05-17 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Prawie wszyscy mi powtarzają że będzie dobrze i dam radę poza jedną osobą, która nigdy we mnie nie wierzyła, czyli moją mamą- wg niej powinnam przyjechać rodzić do Wrocka i zostać tam z miesiąc, żeby być blisko rodziców i teściów, bo ja absolutnie nie poradzę sobie sama, mój mąż też jest za tą opcją ![]() Nie pomaga mi to, ja chcę rodzić tutaj gdzie mieszkamy, tyle że jak coś będzie nie tak to będę musiała przełknąć gorzką pigułkę "oni mieli rację", "mogłam się posłuchać" i przyjąć na klatę pretensje... Cytat:
![]() ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tym cukrem to może organizm musi się przestawić, stosuj dietę, jez małe częste posiłki, może też będziesz musiała wyeliminować pieczywo, tak jak ja. H Gratki z okazji 29 tygodnia ![]() Gratki ![]() Dla cukrzycowych mamuś: znalazłam fajną stronkę z przepisami na wypieki i pieczywo bez mąki, opierają sie one na ugotowanej fasoli, jak zdobędę składniki to zamierzam je wypróbować ![]() http://dietetyczniesiostro.blogspot....EZ%20M%C4%84KI |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Całą noc nie spałam, bolały mnie tak żebra ![]() ![]() Kupiłam sobie nospę, wkładki, coś do żarcia i 40 zł nie ma |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Postanowiłam na razie wstrzymać się z telefonem do ginki, bo lepiej się dziś czuję. Jak na razie brzuch ani krzyż nie boli ![]() Cytat:
![]() Ja mam już tą kreskę przez cały brzuch. Od pochwy aż po piersi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ad2. Też tak czasem mam, jak Małego czuję prawie w pochwie ![]() Gratki ![]()
![]() |
#1828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tam wolę być sama z maluchem i uczyć się wszystkiego na nowo, chociażby miało być nie wiem jak ciężko, niż spędzać z nim pierwsze dni nie u siebie, na dodatek pewnie zmuszona do wysłuchiwania miliona "dobrych" rad i prób wyręczania na siłę. Nie my pierwsze i nie ostatnie musimy tak sobie radzić, będzie dobrze
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-05-17 o 10:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie, zaginiona - odnaleziona
![]() Ostatni czas nie był dla mnie lekki i nie miałam nawet ochoty gadać o tym co się działo. Kilka razy wspominałam, że mam chorego psa i niestety musiałam podjąć najtrudniejszą decyzję i się z nim pożegnać. Następnego dnia, tak się felernie zdarzyło, Mój Mąż wyjeżdżał ze swoją córką na tygodniowe wczasy. Do tego będąc u lekarza dostałam zakaz poruszania się i nakaz leżenia bo Maluch leżał bardzo nisko, prawie w kanale rodnym. Dziś mam kontrolną wizytę i zobaczymy co powie. Mnie osobiście wydaje się, że brzuchol jest wyżej. Mąż już wrócił a za pieskiem tęsknię niesamowicie. Gratuluję udanych wizyt i rozpoczętych tygodni. |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Zakorzenienie
|
![]() Gratuluję trzydziestki ![]() ![]() ![]() Gratulacje ![]() ![]() ![]() Gratulacje ![]() Smutna ta Twoja historia... I właśnie prawdą jest fakt, że z rodziną najlepiej się wychodzi na zdjęciach ![]() ![]() ![]() Ja materace i łóżka zawsze traktowałam odkurzaczem parowym. Możesz też oddać go do czyszczenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.