|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
to jest wg Ciebie P?
|
|
|
#182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przełam się, chociaż spróbuj... Edytowane przez blissful Czas edycji: 2012-05-20 o 11:52 |
|
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
wrzuce swoje U do ocenki
Sniadanie:kasza jaglana z truskawkami,polana jogurtem naturalnym,kawałek ciasta drożdżowego z dżemem kawa z mlekiem 2 Śniadanie:kromka razowca z masłem serem białym,rzodkiwewką,garśc orzeszków niesolonych,jabłko kilka ciasteczek kukurydzianych,szklanka mleka 0biad:botwinka z jajkiem,7 pierożków azjatyckich,szklanka frugo z aloesem Kolacja:2 kromki razowca z masłem serem żółtym,serek wiejski z brzoskwiniami z puszki,posypny cynamonem po:miseczka lodów waniliowych,polanych nutellą i jak??????? |
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo dziękuję ![]() Dziś zrobiłam drugie podejście do selera i przegryzałam go na zmianę ze słodką marchewką i jakoś przełknełam, ale się poddaję... Kto wie co z niego zrobić?? a i od razu mówię że nie mam sokowirówki , wyrzucić go nie wyrzucę a samego nie zjem, jakieś pomysły??
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wg mnie smacznie wygląda zwłaszcza pierwsza sałatka.
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siłowe zaczęłam na siłowni, teraz z racji podwójnej sesji egzaminacyjnej ćwiczę w domu nawet zaczęłam ten trenig Ewy Ch., niedługo dorzucę do niego ciężarki a jak Twój Shred? pozdrawiam aaaa, jadło pycha, moje smaki ![]() co do selera - ja lubię starty na małych oczkach i wymieszany z ananasem z puszki, pokrojonym w małe kawałeczki, polecam
|
|
|
#187 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a seler naciowy jest pyszny w sałatce z awokado, pomidorem, papryką, szczypiorem, sałatą, oliwą i ziołami
|
||
|
|
|
#188 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam do was pytanie
Jak wygląda wasz jadłospis na "kacorku" ? wiem , że spożywanie alko na redukcji jest nie wskazane ale czasem sie wymsknie :/ i tak własnie miałam wczoraj a dzis .....Wiem , że moj dzisiejszy jadłospis jest chory ale ciekawa jestem czy bardzo mi to da popalic :/ w sensie zastoju Ś : 2 jabłka + mały plasterek udźca .. co do jabłek straszną mialam ochote , a wiem ze owoce są wskazane na "drugi dzien" .. I potem chaotycznie trochu pojadłam tz. 2 miseczki rosołu (wiadome dlaczego ) i kanapeczka z Obważanka z masłem , szczypiorkiem i solą I to wszystko ! w między czasie oczywiscie woda .. Zastanawiam sie czy już wiecej nic nie jeść do wieczora za "kare" czy zrobić sobie pozniej lekki 0biad w postaci : jajka sadzonego ze szparagami i tyle ? ale masakrycznie to wygląda , nie bijcie raz na jakiś czas gafa się zdarzy :/ Ale przynajmniej przy wczorajszym piciu nic nie jadłam , piłam czystą a popijałam wodą mineralną , pod koniec sokiem bo sie woda skonczyla Ale sie rozpisałam huuh !
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uzupełnisz straty potasu i witaminek
|
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
W sumie wypiłam witamnkę musująca , wapno , magnez i wit C wiec moze cos poprawiłam.
Ale , tapetka22 powiedz mi tylko czy wielkie spustoszenie bedzie ? i czy moge zjesc obiad ? bo mam wielkiego kaca ale moralno-redukcyjnego i nie wiem co robic teraz
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyluzuj... ja po alkoholu zawsze ważę mniej. dziś powinnas jeść po prostu normalnie, wrócić do diety jak zawsze. a popijanie czystej wodą mineralną to lekka paranoja. mogłaś chociaż colę zero kupić ![]() strasznie spinasz o nic. jedna impreza, trochę wódki. a w dzisiejszym jadłospisie co Ci się nie podoba oprócz rosołu? dlaczego miałabyś nic więcej nie jeść? dlaczego boisz się wagowego zastoju? bo za mało jedzenia czy za dużo? o co w ogóle chodzi?
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
ironią mi tu zaleciało , ale rozumiem że w pozytywnym znaczeniu
![]() Głownie chodzi o to , ze alko ma sporo pustych kcal i zastanawialam sie czy na dzien drugi czyli dzis zrobic mini kuracje oczyszczajaca czy zrobic tak jak mowisz - wrocic do normalnego trybu funkcjonowania . Nie chcialam zastoju gdyż bardzo zalezy mi na czasie , mam go malo na tyle zbędnych kg i staram się jak mogę naprawić wszelkie grzeszki , to wszystko ![]() a dzis nie podobała mi sie kanapeczka bo Obważanek to jasne pieczywo , reszta ok i jeszcze przed chwilą wsunęłam jogurcik mały - gratkę . Ale nie będę świrować ..Co do popijania wodą to zawsze tak robiłam bo sie lepiej czułam , im mniej chemii tym fermentacja w żołądku mniej bolesna ;>
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadnego spustoszenia nie bedzie=chyba ze piłas 2 tyg
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
U
I serek wiejski z płatkami zdrowy błonnik, orzechami arachidowymi, średnim jabłkiem zielonym, 3 dużymi kokosankami owsiano-ryżowymi, kostką czekolady Milka tricolade II 3 słodkie bułki irlandzkie z cynamonem, rożek cytrynowy z kawałkami czekolady i sosem czekoladowym III micha łazanek z kapustą kiszoną IV 1/2 szklanki płatków ryżowych gotowanych na mleku sojowym czekoladowym, z orzechami arachidowymi, wiśniami z kompotu V chyba 3 kromki sojowego z serem topionym w plastrach, łososiem, jakiem gotowanym i pomidorem
|
#197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejszy dzień zaczęłam od obiadu o 12 z racji późnej pobudki
![]() U: Obiad o 12 : bitki cielęce w sobie marchewkowo pomidorowym, ziemniaki, surówka z kiszonych ogórków, marchewek, papryki i cebulkiPoobiad: 2 kanapki z twarożkiem z cebulką (wlasnoręcznie robionym), jabłko Podwieczorek: kawałek brownie, muffinka pełnoziarnista z jabłkiem i cynamonem słodzona stevią i lód rożek orzechowy, 2 kawyKolacja: będzie grill więc karkóweczka i sałatka grecka ![]() Wpadnie też lód wodny - kupiłam foremki do lodów w ikei i w koncu je wykorzystam Wlałam do nich sok pomarańczowy, zobaczymy co wyjdzie.Lubię taki leniwe słoneczne niedziele ))) Ale jutro wracam na R![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
Muszę wypróbować kiedys.
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo robi sie tak samo....A menu mi się podoba Rozek z korala ?
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
Moja R
I: 2 tosty z chleba wieloziarnistego posmarowane grubą warstwą pasztetu sojowego, do tego normalny wiejski 200g z rzodkiewkami, pomidorem i świeżą bazylią II: kawałek lekkiego sernika - w ramach racjonalnego podejścia do R i późniejszego utrzymania wagi ![]() III: filet z indyka podsmażony na oliwie z pieczarkami, surówka z sałaty lodowej, papryki, pomidora, rzodkiewki i ogórka - węgle odpuściłam świadomie, głównie ze względu na ich obecność w serniku IV: lekki wiejski z cynamonem & 2 marchewki Napoje: kawa, czerwona herbata, woda Czekam na komentarz. |
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a R mi sie podoba... Jaki to lekki sernik? jakiś na żelatynie ? I jakie węgle miałaś w serniku ?
|
|
#203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo to jabłko do tłuszczy i białka już nie bardzo na R... no ale Ty ze swoim U możesz szaleć i z jabłkiem przepis mam stąd: http://emmagotuje.blogspot.com/2011/...-prostota.html a węgle w nim to głównie mąka, cukier i inne w mniejszej ilości
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja musze jechac do lidla po fistaszki i zrobić sobie masło ![]()
|
|
#205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dasz przepis? to w takim razie ten który jadłam z mąką i cukrem można uznać za średnią kaloryczną kategorię, no ale przynajmniej był bez polewy, co przemawia choć trochę za jego redukcyjnym charakterem...
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
Czy to się nadaje na U?
śniadanie I: płatki owsiane, ok 25g, 2 łyżki jogurtu naturalnego, łyżka otrąb, kakao ( łyżka kakao, ok. 200ml mleka, łyżeczka cukru), 1/4 bułki grahamki z małym plasterkiem sera żółtego wędzonego,pomidorem, rzodkiewką i szczypiorkiem kawa z mlekiem śniadanie II: duuże jabłko, 1/2 kromki z masłem, 1/4 papryki obiad: grillowana pierś z kurczaka (ok. 125g), pieczone ziemniaki, sałatka z pomidorów, ciecierzycy i pietruszki podwieczorek: trochę wędzonej makreli (ok.50g), kromka chleba z plasterkiem sera żółtego wędzonego, mix sałat z ogórkiem i papryką kolacja: jajecznica z dwóch jajek ze szczypiorkiem, pomidory z mozarellą i bazylią |
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#209 |
|
Rozeznanie
|
U ( nie podoba mi się :/ )
śniadanie : placko- omlet ( 2 ubite jaja, trochę ponad 1/3 szkl. mąki, łyżka cukru, łyczeczka cynamonu, 1/3 szkl. mleka) z dżemem , jabłko, kubek cappucino, 4 herbatniki II śniadanie : duży jogurt nat. - 350g, jabłko i marchewa Obiad : ziemniaki, buraczki, kotlet z piersi kurczaka Podwieczorek : kubek gorzkiego kakao, jabłko, wafel ryżowy Kolacja : 2 kromki razowca / 1 z masłem, szynką, pomidorem, ogórkiem, 2 z serkiem kanapkowym, ogórkiem, pomidorem/ , 100g białego sera, marchewa, Po : jabłko Ruch ( wiem, że sporo ) : 45 min spaceru z psem, 55 min jazdy na rowerze, 1h i 45 min hula hop + ćwiczenia na brzuch Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-05-20 o 18:36 |
|
|
|
#210 |
|
Rozeznanie
|
Ciepłe U
![]() I bagietka z siemieniem zapieczona z ajwarem, serem brie i natką pietruszki + pokrojony ogórek z solą ziołową , ricore plaster wedliny drobiowej hhaha ;d II pikantne drobiowe kebapcze z gotowanymi ziemniakami i młodą duszoną kapustą III czekoladowy krem sojowy alprosoya, inka karmelowa, garść pecanów IV sporo sałatki wiosennej z kurczakiem z sosem jogurtowo koperkowym, 2 kromki dopierocoupieczonego pikantnego chlebka kukurydzianego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

Ponadto, za mało węglowodanów.
>
>
, wyrzucić go nie wyrzucę a samego nie zjem, jakieś pomysły??

) i kanapeczka z Obważanka z masłem , szczypiorkiem i solą